Как може да бъде сменен главният прокурор

Мандатът на главния прокурор е 7 години, а процедура по отстраняване може да има само пред Висшия съдебен съвет.

© Велко Ангелов

Мандатът на главния прокурор е 7 години, а процедура по отстраняване може да има само пред Висшия съдебен съвет.Вече тринадесет дни хиляди протестиращи излизат на улицата с искане за оставка не само на правителството, но и на главния прокурор Иван Гешев. Президентът Румен Радев също обяви, че е време те да се оттеглят. За оставките настоява и "Демократична България", същото искане отправиха и от БСП.


Скандиранията "Гешев е позор" и "Мафията - вън" продължават да набират сила под прозорците на Министерссия съвет, Народното събрание и Съдебната палата. За протестиращите настоящият главен прокурор е част от модела, който трябва да бъде демонтиран заедно с управлението на Борисов. Какви възможности дава сега действащото законодателство за оставка или смяна на главния прокурор? Краткият отговор - както се назначава, така и се отстранява.


Кой може да поиска оставка на главния прокурор


Процедурата по отстраняване на главен прокурор е разписана в Конституцията и в Закона за съдебната власт - тя е огледална на процедурата по назначаването му и протича изцяло във Висшия съдебен съвет (ВСС) като формално се завършва от президента.
Висшият съдебен съвет се състои от общо 25 членове - 14 от тях формират съдийска колегия, а 11 - прокурорска. В състава на ВСС влизат и "тримата големи" - главният прокурор и председателите на Върховния касационен и на Върховния административен съд. Двама от 11-те членове на прокурорската колегия обаче освободиха постовете си, за да станат заместници на Иван Гешев - Пламена Цветанова и Даниела Машева. Техните места в кадровия орган все още не са попълнени и в момента прокурорската колегия на ВСС се състои от 9 души.


Отстраняването на главния прокурор може да бъде поискано с предложение от най-малко трима членове на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. Доколкото главният прокурор Иван Гешев се ползва с огромна подкрепа в прокурорската колегия, този вариант към момента изглежда невъзможен.


Същото предложение за оставка на главния прокурор може да внесе във ВСС и министърът на правосъдието Данаил Кирилов. При внасяне на искане то трябва да бъде мотивирано, а основанията за отстраняване може да бъдат няколко.


Какви са основанията за отстраняване на главен прокурор


Основанията за отстраняване на главния прокурор могат да бъдат няколко като сред тях са както обективни причини - като навършване на 65-годишна възраст, например, така и основания, които имат нужда от допълнителна проверка и доказване - тежко нарушение или системно неизпълнение на служебните задължения, както и действия, които накърняват престижа на съдебната власт.


Какво накърнява престижа на съдебната власт, кое действия или бездействие се смята за системно неизпълнение на служебните задължения и какво се приема за тежко нарушение - това са основания, които трябва да бъдат проверени и доказани преди да се стигне до гласуването на искането за оставка.


Кой проверява има ли основание за оставка на главния прокурор


Кой е органът, който проверява основанията за оставка на главния прокурор, е твърде спорно. Това би трябвало да се реши от Висшия съдебен съвет, който или сам чрез комисиите си да извърши проверка на конкретен казус, или да възложи тази проверка на Инспектората към Висшия съдебен съвет например.


Наличието на основание за предсрочно освобождаване задължително трябва да бъде установено, но в Закона за съдебната власт има празнина кой точно установява основанието. Според чл. 312 от Закона за съдебната власт обаче, към предложението си за дисциплинарна проверка вносителят прилага всички доказателства, относими към твърдените факти, с които разполага.


Подобна проверка имаше при казуса "Цумгейт" по времето на Сотир Цацаров. Тогава след решение на ВСС тази проверка бе възложена на Инспектората към ВСС. Тогава не бяха установени нередности.


Според юристи, няма възможност за безпристрастна проверка, ако тя се извършва от прокурорската колегия на ВСС, доколкото всички прокурори са подчинени на главния прокурор и доколкото Гешев се ползва с огромна подкрепа в колегията, която ръководи. Не е ясно регламентирано и дали проверката може да се извърши от съдийската колегия на ВСС, комисии или само от Инспектората към ВСС.


Според юристи достатъчно основателни за искането на оставка на главния прокурор са както практиката да се разгласяват доказателства (не какви да е, а и събирани със специални разузнавателни средства, действията с които са регламентирани в специален закон) по висящи дела, но и влизането на разследващите в сградата на президентството, с което е нарушен имунитетът на държавния глава. Такова становище изрази и Атанаска Дишева от съдийската колегия на ВСС - четете тук и тук.


Освен това, според юристи, изказванията на Иван Гешев са недопустими и политически - от първия ден той се изявява като изразител на народа и неговите желания, а на практика не е пряко избран с гласовете на народа каквито са президентът и премиерът например, а е назначен от кадрови орган.


Гешев може да си тръгне сам като се оттегли доброволно


Разбира се, не е изключен и вариантът Гешев сам да подаде оставка. Процедура по предсрочно освобождаване от поста имаше предшественикът му Сотир Цацаров, който подаде оставка и бе освободен по свое желание, за да оглави антикорупционната комисия малко преди да изтече мандата му.


Самият Гешев обаче заяви, че няма да си тръгне от поста, а искането за оставка обяснява с активността на прокуратурата и засегнатите интереси на обвиняеми и подсъдими. Сценарият с доброволното оттегляне заради недоволството на протестиращите и президента е малко вероятен.


Процедурата завършва с гласуване и указ от президента


Ако проверката в Инспектората на Висшия съдебен съвет например покаже, че е имало нарушения и пленумът на ВСС реши, че те са основателни и доказани, може да се пристъпи към гласуване. Главният прокурор може да бъде отстранен с поне 17 гласа "за" от състава на пленума на ВСС (25 членове, а в момента 23). Ако предложението за отстраняване събере нужното мнозинство, Висшият съдебен съвет изпраща до държавния глава решението си и резултата от гласуването под формата на предложение за отстраняване на главния прокурор.


Ако процедурата стигне до президентството, държавният глава има право да откаже да подпише оставката на главния прокурор. В този случай процедурата се връща отново във ВСС за прегласуване. Президентът има право на отказ само веднъж.


Ако реши да подпише оставката на главния прокурор, държавният глава издава указ за освобождаването, който се обнародва в Държавен вестник.


Парламентът няма правомощие да го отстранява


Парламентът няма правомощия да отстранява главния прокурор, защото не Народното събрание е органът, който го назначава. Уточнението в важно заради зачестилите призиви депутатите да поискат оставката на Гешев.


Главният прокурор не може да бъде освободен от поста си предсрочно с гласуване в парламента - по предложение на 1/4 от депутатите, ако то бъде прието с мнозинство 2/3 от тях, потвърди пред "Дневник" доц. д-р Атанас Славов, който е преподавател по Конституционно право в Софийския университет "Св. Климент Охридски".


Такъв текст в Конституцията има и той се съдържа в чл. 129, ал. 4. Тази норма обаче е неприложима, тъй като е обявена за противоконституционна с Решение на Конституционния съд № 7 от 13.09.2006 г. по к.д. № 6/2006, ДВ бр. 78 от 2006 г.


Още идеи за това как да става отстраняването на главния прокурор


Според бившия министър на правосъдието и съпредседателя на Демократична България Христо Иванов изборът и освобождаването на главния прокурор трябва да бъдат подчинени на Народното събрание. Според него този избор трябва да става с голямо мнозинство, например 3/5, а обвинител №1 да се отчита пред парламента.


"Системният проблем е, че имаме прокурорска власт, която не се отчита пред суверена. Виждаме ежедневно в поведението на Гешев човек, който се държи като политически играч, като част от някаква мафиотска организация, която е завзела властта в страната и който абсолютно не смята, че дължи на някого обяснение за своите действия. Мястото, чрез което в една демокрация се осъществява демократичната отчетност, е парламентът", заяви Иванов в коментар на 13 юли.


В момента главният прокурор се отчита пред Народното събрание единствено с годишния доклад за дейността на прокуратурата. Докладът се приема както в правна комисия в парламента, така и от депутатите в пленарна зала, но процедурата е по-скоро формална и уведомителна.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (183)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3045 Любопитно

  Главният прокурор се избира чрез пряко гласуване от ВСС.

  [email protected]
 2. 2 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3126 Любопитно

  Изваждането на прокуратурата от съдебната власт чрез промяна в конституцията би трябвало да е общо решение на всички партии. Защо не трябва да е там и защо трябва да подлежи на отчетност и контролир е излишно да се коментира.
  Както се казва - а дано, ама надали, поне не и докато не подгони и Герб.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 662 Неутрално

  БСП са кръстници на мафията и сега реват от нея

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Колко дебелокож и безочлив трябва да си, за да търпиш подигравките на милиони хора...

 8. 8 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1001 Весело

  Мокрият сън на Резидента, ДайБъ и БСП (к).

  А като се събудят - сменят оцапаните гащи и айде на "хилядния и набиращ сила протест"

  "Здравейте циркаджии" ако мога да цитирам един далеч по-адекватен от вас.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 9. 9 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1001 Весело

  Колко дебелокож и безочлив трябва да си, за да търпиш подигравките на милиони хора...
  —цитат от коментар 7 на Мишо Петров


  Милиарди, даже трилиони!

  Знанието е сила, информацията - власт
 10. 10 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  БСП са кръстници на мафията и сега реват от нея
  —цитат от коментар 4 на Сд


  Мисля,че малко бъркаш. Не реват от от нея, а реват, че част от клановете на мафията им се изплъзват.

 11. 11 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3126 Весело

  До коментар [#8] от "pag":

  Това беше цитат на Станишев, нали така. Нещо да не сменяш клубната принадлежност?

 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  Огромната власт и пълната безотчетност и безконтролност на главния прокурор бе заложена още от доминираното от комунисти Велико народно събрание, като целта им тогава бе, поставяйки сговорчива фигура на този пост, да си осигурят ненаказуемост за престъпленията.

  Днес прокуратурата се използва за разправа с противници на режима и неудобни конкуретни на едрата олигархия, като междувременно (поради особеностите на титуляра) извършва и чисто пропагандни функции в грубо нарушение на закона.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Чул съм, че евреите особено обичат фашистите. Дайте гешев на Израел, пък ония да се оправят с него.
  —цитат от коментар 13 на Маршалов


  Израел е правова държава. Гешев би бил на сухо и проветриво място там.

  без подпис!
 15. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  До коментар [#11] от "boevbisser":

  "Това беше цитат на Станишев, нали така. Нещо да не сменяш клубната принадлежност?"

  Те са си те. Като чета словоотделянията на гербавите тролове днес, се пренасям седем години назад, когато същото го словоотделяха червените тролове. Никаква разлика, пълно отсъствие на въображение и креативност, същите автобуси със съпорт от провинцията (тогава цигани и помаци от Делиормана, сега лелки от общинските служби в Бургас), същите приказки за "умнокрасиви", "протестъри" и намеци за финансиране от вражески централи.

  Онези, които ядяха от шепата на Черепа, имат наглостта да ни обвиняват, че взимаме пари от него, за да ги мразим.

  O sancta simplicitas.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  “ Как може да бъде сменен главният прокурор”
  ——
  Ами... по същия начин, по който вече сменихте премиера. Дерзайте!

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 18. 18 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1034 Весело

  Словесни еквилибристики как да направим желаното възможно.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 19. 19 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1851 Весело

  Е. Вече не да хиляди, а петдесетина.
  Над 80% от нацията искаме Гешев за Главен Прокурор. Така, че повръщайте заграбеното и това е ходът ви.

 20. 20 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2962 Неутрално

  До коментар [#11] от "boevbisser":

  Тоест ако си член на клуб, фактите са без значение?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 21. 21 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3126 Весело

  До коментар [#19] от "Да вярваме на истината":

  Що така свали от 87 %? Безобразие е това.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3126 Любопитно

  До коментар [#20] от "дерибеев":

  Нещо не те разбрах....

 24. 24 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1851 Неутрално

  До коментар [#21] от "boevbisser":

  Заради тебе:) Щото пак ще зинеш. Поразходи се малко между хората:)

 25. 25 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  Как може да бъде сменен главният прокурор?

  Като се направи неудобен на Доган.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  До коментар [#21] от "boevbisser":

  "Що така свали от 87 %? "

  Вероятно е провел антата извън Габрово.

  Там, както е известно, Гешев има 125% подкрепа според анкета, проведена в 3,600 частни корпорации с по над 1,000 служители.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Нека не забравяме, че сегашния модел на прокуратурата е иницииран от БКП 1995-та, по руски модел.
  "Благодарим" ви, Луканов, Виденов, и прочее отрепки

 28. 28 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2962 Весело

  До коментар [#25] от "Боби Колев":

  Това е добро

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 29. 29 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  До коментар [#25] от "Боби Колев":

  "Като се направи неудобен на Доган."

  Уви, това е най-рационалното мнение дотук.

  В условията на единен център на властта - Сарая - всички ключови постове в държавата са заети от хора, одобрени от, или удобни на, въпросния център.

  Гешев може да бъде сменен единствено ако Доган прецени, че с циркаджийските си изпълнения му носи повече негативи, отколкото ползи.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 30. 30 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 570 Неутрално

  “Същото предложение за оставка на главния прокурор може да внесе във ВСС и министърът на правосъдието Данаил Кирилов. При внасяне на искане то трябва да бъде мотивирано, а основанията за отстраняване може да бъдат няколко.“

  Ще чакаме Барни Ръбъл да внесе предложение.. само да напомня, че на този индивид му забраниха да ползва Фейсбук.. трябва му родителски надзор!

 31. 31 Профил на kirilspasov
  kirilspasov
  Рейтинг: 270 Неутрално

  Объркан съм... Едно от най-сериозните обвинения към Гешев е, че той е партиен, а не независим от изпълнителната власт избор. Че той е още един "ти си го избра", че е тяснонсвързан с власт имащите.

  Не разбирам идеята на Христо Иванов - стане ли главния прокурор избираем от парламента (ок, с голямо мнозинство), то той официално става зависим от партийте и се губи някак си, разделението на властите... Как той ще разследва, тези които го избират?

  Не хейта, не се заяждам - просто ако някой ми "отвори очите", ще съм ми благодарен...

 32. 32 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2962 Неутрално

  До коментар [#30] от "Pandipool":

  Ми той трябва да го внесе, не да го пише

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 33. 33 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3126 Любопитно

  До коментар [#29] от "Norman Granz":

  Може и така да стане, но е малко вероятно.
  Аз поддържам собствената си версия - да погне ГЕРБ, те имат 35 % в парламента и като нищо могат да се разберат с комунистите за промяна в конституцията по темата.
  Проблемът е, че всички на власт използват прокуратурата по предназначение и си мислят, че това ще е вечно. А то не е вечно.
  Ще трябва още да поузреят политиците, преди да разберат, че трябва да има контрол на чудовището главен прокурор, който те сами създадоха. И личността на Гешев няма значение, следващият може и да е по-лош.

 34. 34 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3913 Весело

  Мечтата на грантовите индивиди...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  До коментар [#33] от "boevbisser":

  "...да погне ГЕРБ."

  Стига да му го посочат от Сарая.

  Между другото, Свободна Европа си прави лека закачка с Гешев в заглавието:

  "На този ден преди 103 години. Кой е Алексаднър Керенски, чието име не би сбъркал и първокласник" :))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 37. 37 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 801 Неутрално

  мафията си моделира институциите по нейния вкус,КЕВР ВСС и прочие са само част от схемите..строителния контрол е много зле също...каквато и да е държавна институция ,ако не могат да се наредят служителите слагат начело някой като барни и системата е успешно запушена...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 38. 38 Профил на uchuden
  uchuden
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Като човек, който иска оставката на каскета мога да кажа, че е изключително погрешно искането да изваждане на прокуратурата от съдебната власт. Приравняване на прокуратура с адвокатура говори за непознаване на основни функции в дейността на прокуратурата. Тя трябва да защитава държавния интерес, като основно задължение е да разкрие обективната истина. Затова и прокурор, който в хода на процеса установи, чи има достатъчно оневиняващи доказателства може да пледира за невиновността на обвиняемия. Това, което трябва да се случи, е по-засилен контрол върху главния прокурор и децентрализация, която да гарантира самостоятелност на прокурора, както е при съдията. Адвокатът не е длъжен да търси истината, а единствено да защитава интереса на клиенна си, дори да премълчава истини и да говори откровени неистини, стига му да всее съмнение у съда.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Lich King
  Lich King
  Рейтинг: 512 Весело

  До коментар [#20] от "дерибеев":Нещо не те разбрах....
  —цитат от коментар 23 на boevbisser


  Много малко "хора" от този форум го разбират Дерибеев! А той си пише ли пише...простотии!!!

 41. 41 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1682 Неутрално

  До коментар [#31] от "kirilspasov":

  Избиране от народното събрание без значение с какво мнозинство за мен е абсурд ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 42. 42 Профил на Boyko Popov
  Boyko Popov
  Рейтинг: 453 Неутрално
 43. 43 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 516 Неутрално

  БСП са кръстници на мафията и сега реват от нея
  —цитат от коментар 4 на Сд


  Когато родителите реват от детето си ситуацията е много дебела.

 44. 44 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 767 Неутрално

  И защо трябва да се маха Гешев? За да се угоди на Черепа и пРезидента на Решетников?! Мечти псевдо-десни, мечти проруски...

 45. 45 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#6] от "ygo11542256":

  Ти по-тъп ли си от каскета на Гешев или да ? Не е важно кой иска оставката на Гешев ! Важното е че той е срам за правото , изобщо си затваря очите за гредите сред престъпността и далаверите в управляващите а на критиците им си измисля какви ли не обвинения на които всеки средно интелигентен юрист би се смял с глас ....Не става въпрос за прокурори от каскетурата те са мутри в тоги ...

 46. 46 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3906 Любопитно

  От всички разгледани хипотези, към настоящич момент няма нито една, при която реалистично може да се случи отстраняване на главния прокурор ! Нито сам ще си подаде оставката, нито от прокуратурата ще му я поискат, нито Барни Ръбъл ще инициира подобна процедура за отстраняването му от поста..... ! Необходимо е друго управление, не това ОПГ в момента, което законодателно да разпише по широк кръг субекти, които могат да инициират процедурата по отсраняването му, както и друг състав на ВСС - този е изцяло зад главния ( поне 2/3 от него към настоящия момент) ! А че му липсват каквито и да било качества за този пост, просто е излишно да се пише !

 47. 47 Профил на Анджелина
  Анджелина
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Може би е добре да напомним, че когато в българската прокуратура редовно кацаше руската чайка, любимите на родните "русофоби" от "автентично дясното БКП" нямаха никакъв проблем с прокуратурата и нейната дейност, организация и структура. Проблемите на родните борци за законност се появиха едва след посещенията на прокурорите ни в САЩ. Мисля, че всеки може да си направи извода, кой стои зад отечествения фронт на БКП-тата - БСП, ДСБ и ДПС.

 48. 48 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  В момента на практика никак не може да се смени, освен ако той не подаде оставка, което очевидно е нереалистично!

 49. 49 Профил на Анджелина
  Анджелина
  Рейтинг: 8 Неутрално

  От всички разгледани хипотези, към настоящич момент няма нито една, при която реалистично може да се случи отстраняване на главния прокурор ! Нито сам ще си подаде оставката, нито от прокуратурата ще му я поискат, нито Барни Ръбъл ще инициира подобна процедура за отстраняването му от поста..... ! Необходимо е друго управление, не това ОПГ в момента, което законодателно да разпише по широк кръг субекти, които могат да инициират процедурата по отсраняването му, както и друг състав на ВСС - този е изцяло зад главния ( поне 2/3 от него към настоящия момент) ! А че му липсват каквито и да било качества за този пост, просто е излишно да се пише !
  —цитат от коментар 46 на samoedin


  Странно... Същото чухме и в записите от Дубай. Значи освен "тамагочита", които Божков разхожда из улиците като панаирджийски мечки, вие сте и проводник на черепната пропаганда. Сигурно е съвсем случайно, вие по принцип се борите за законност и справедливост, нали?

 50. 50 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 888 Весело

  Като за начало мисля .... трябва и "второ мнение" освен на "личният психиатър" на Гешев д-р Христо Теодосиев..... ул. Будапеща N 68 .....който му е издал медицинската бележка за психологическа пригодност ......впрочем д-р Христо Теодосиев масово ги издава такива "медицински" на хора от съдебната система ...... сигурно по силата на някакъв договор........

 51. 51 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 492 Неутрално

  До коментар [#7] от "Мишо Петров":

  По-скоро тъп и нагъл. Също като нашенския Каренин.

 52. 52 Профил на Анджелина
  Анджелина
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Объркан съм... Едно от най-сериозните обвинения към Гешев е, че той е партиен, а не независим от изпълнителната власт избор. Че той е още един "ти си го избра", че е тяснонсвързан с власт имащите. Не разбирам идеята на Христо Иванов - стане ли главния прокурор избираем от парламента (ок, с голямо мнозинство), то той официално става зависим от партийте и се губи някак си, разделението на властите... Как той ще разследва, тези които го избират?Не хейта, не се заяждам - просто ако някой ми "отвори очите", ще съм ми благодарен...
  —цитат от коментар 31 на kirilspasov


  Това е изпитана тактика на БКП още от създаването й. Набиват чрез пропагандната си машина някаква чудесна, прекрасна, неповторима и единствена химера, докато в реалността правят точно обратното на това, което пропагандират. Пример от соца - скандирания и манифестации с лозунга "Свобода, равенство, братство", докато в същото време хранят прасетата в Белене с труповете на опонентите си.
  Пример от 2015 - "умнокрасивите" дънят яко пропаганда как са "за" независима съдебна власт и прокуратура, докато внасят изменения в ЗСВ, с които опитват да наложат ДОМИНИРАЩА квота на народното събрание в прокурорската колегия на ВСС. Естествено, никой не подкрепя тази тъпотия, тъй като тя очевидно противоречи на Конституцията и ще бъде отменена от КС. Но радикалното БКП на другарите Кънев и Бойкикев използва отказа на депутатите да се излагат пред всички, че не знаят Конституцията, и (уж) напуснаха постовете си, поставяйки се в бляскавите одежди на "борци за правда". Евтин комунистически водевил, на каквито сме се нагледали последните 70+ години.

 53. 53 Профил на vms2o649869
  vms2o649869
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Според бившия министър на правосъдието и съпредседателя на Демократична България Христо Иванов изборът и освобождаването на главния прокурор трябва да бъдат подчинени на Народното събрание. Според него този избор трябва да става с голямо мнозинство, например 3/5"

  Народното събрание = ГЕРП и ДПС = Борисов, Доган и Пеевски. Ако гл. прокурор бъде зависим от Борисов и Пеевски (както е и сега, но неформално), то ще им служи още по-верно, та защо да решат да го сменят или пък да не го назначават? Нали искаме да разследва и властта? Проблемът е, че Мафията е впила пипала в Прокуратура и съд, когато се разчисти, тогава нема и да се стига до избора на такива зависими лица. Иначе процедура за смяната на гл. прокурор требва да може да задейства както парламентът, така и президентът, но други да имат крайната дума.
  И защо изобщо давате трибуна единствено на Христо Иванов? Той пазител на сакралната истина ли е или какво?

 54. 54 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 0 Неутрално

  За съжаление нито Ганьо Борисов, нито Каскета ще си подадат доброволно оставките. Демокрация ли? Друг път. Хванат ли властта - кръв ще пуснат но не и да се отеглят.

 55. 55 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 888 Весело

  До коментар [#52] от "Анджелина": хахаха.......=====Свобода, равенство, братство", докато в същото време хранят прасетата в Белене с труповете на опонентите си.====== Сякаш Гешев го е писал.......

 56. 56 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Ето Ви за Гешев :

  https://bivol.bg/geshev-nedosegaemite.html

  Четете, може и да Ви просветне кои / й са платените

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 57. 57 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  До коментар [#55] от "MPetr":

  "хахаха.......=====Свобода, равенство, братство", докато в същото време хранят прасетата в Белене с труповете на опонентите си.====== Сякаш Гешев го е писал......."

  Върховно светотатство е поддръжниците на един потомствен комунист (Бойко Борисов е влязъл на 19 години в БКП) и участник във "възродителния процес" да папагалстват антикомунистически лозунги.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 58. 58 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 747 Весело

  До коментар [#47] от "Анджелина":

  Очаквам и Брад Пит да се включи в темата .

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 59. 59 Профил на xtz03648385
  xtz03648385
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Как може да бъде сменен главният прокурор? "
  Преди три години си задавах подобен въпрос.
  "Как може да бъде сменен президентът ? "

 60. 60 Профил на Анджелина
  Анджелина
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Бойко Борисов е влязъл на 19 години в БКП
  —цитат от коментар 57 на Norman Granz


  А на колко години са влезли в БКП водачите на умнокрасивите радикални комунисти от ДСБ?

  Атанасов - прокурор на Живков в смесен район по време на възродителния процес, повдигал обвинения на всички, които са оспорвали или застрашавали властта на Тодор живков;
  Костов - асистент по Марксизъм-ленинизъм във ВИИ "Карл Маркс", пропагандирал режима като най-доброто, което светът е измислил.
  Кънев - два пъти председател на комунистическата организация МБЧК, която и до днес се владее от изпитани и проверени кадри на комунистическата партия;
  Бойкикев - наследник на комунистически престъпници, самият той комунист по убеждения, обявил мотото "няма ляво, няма дясно" и повел тамагочитата на черепа в опит за поредна ВОСР.

 61. 61 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4655 Весело

  До коментар [#5] от "ygo11542256":

  Убеден съм, че носиш каскет! 🤣😂

 62. 62 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4655 Весело

  До коментар [#9] от "pag":

  Здрасти, каскет! 😂🤣

 63. 63 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 888 Неутрално

  До коментар [#57] от "Norman Granz":

  =====Свобода, равенство, братство", докато в същото време хранят прасетата в Белене с труповете на опонентите си.====== Сякаш Гешев го е писал......."
  Върховно светотатство е поддръжниците на един потомствен комунист (Бойко Борисов е влязъл на 19 години в БКП) и участник във "възродителния процес" да папагалстват антикомунистически лозунги.===============.................................................... Ама колега, то точно така си и става.......и всички приказки на Гешев за "лошите олигарси" и селективната чистка, и кражбата на бизнес.......... и липсата на адекватно лечение на онкологично болни задържани по "досъдебно" с години...и т.н..... какво е ???? - "прасетата в Белене" !!!!......

 64. 64 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4655 Весело

  До коментар [#19] от "Да вярваме на истината":

  "Над 80% от нацията искаме Гешев ..."

  Това стана ясно отдавна! Вие сте онези 80% по Иво Христов! 🤣😂

 65. 65 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  Колко дебелокож и безочлив трябва да си, за да търпиш подигравките на милиони хора...
  —цитат от коментар 7 на Мишо Петров  Каскета знае колко тъп и некадърен е, а и знае, че, ако не слугува на сарайте, ще пукне от глад и мизерия .
  Е, в такъв случай ще търпи подигравките и на милиарди, не само на милиони .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 66. 66 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4655 Весело

  До коментар [#31] от "kirilspasov":

  Ако главният прокурор се избира от парламента, би било доста по-ясно коя политическа сила е гласувала за този избор и носи политическата отговорност за действията му. В САЩ главен прокурор е министърът на правосъдието и отговорност за действията му носи политическата сила, която е на власт.

 67. 67 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  До коментар [#60] от "Анджелина":

  Свободните ти съчинения издават единствено свръхдоза (с шепа) стимуланти рано сутрин.

  Ако лъжехте по-умерено, и ако не се правехте на жени по форумите, може би щяхте да заблудите някого.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 68. 68 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4655 Весело

  До коментар [#34] от "hamiltonf":

  О, мажоретката! Чак 34-ти на барикадата! Гешев НЕ харесва това! 😂🤣

 69. 69 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  До коментар [#47] от "Анджелина":Очаквам и Брад Пит да се включи в темата .
  —цитат от коментар 58 на nessarox  « Анджелина « е дъртата « Непукистка « .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 70. 70 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  До коментар [#65] от "niksan1":

  "Каскета знае колко тъп и некадърен е, а и знае, че, ако не слугува на сарайте, ще пукне от глад и мизерия ."

  Ицо Хазарта: Гешев става най-много за пазач на паркинг.
  https://fakti.bg/mnenia/494165-ico-hazarta-geshev-stava-za-pazach

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 71. 71 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  До коментар [#69] от "niksan1":

  "« Анджелина « е дъртата « Непукистка « ."

  Браво на нея. А "непукистка" вероятно е някой пенсионер от ДС, който се прави на жена и си въобразява, че добре се е дегизирал. :))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 72. 72 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 839 Неутрално

  До коментар [#53] от "vms2O649869":

  Не си объркан, просто недоучил.
  Независим е съдът. Прокуратурата не е, и не може да бъде отделна власт, поне в нормалните държави. Тя е част от изпълнителната такава, неслучайно се определя като "държавно обвинение". Главният прокурор не трябва да бъде независим, той е на подчинение на Премиера (не на Народното събрание). Това е естествен процес, в който властта носи отговорност за некадърното си обвинение. Сега, посредством мнимата независимост на прокуратурата, отговорност не носи никой и валят осъдителни присъди в Страсбург. Бомба,заложена от любимото ни Бие Сие Пие, още през 1990.
  Черешката на тортата- прокуратурата не "оневинява", преди едно дело да влезе в съда, обвиняем изобщо няма. Прокуратурата просто се опитва да събере доказателства, за да повдигне обвинение.

 73. 73 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3906 Весело

  До коментар [#49] от "Анджелина":

  " Странно... Същото чухме и в записите от Дубай. Значи освен "тамагочита", които Божков разхожда из улиците като панаирджийски мечки, вие сте и проводник на черепната пропаганда. Сигурно е съвсем случайно, вие по принцип се борите за законност и справедливост, нали?"

  Горките от ОПГ - то, бивш ( всъщност дали ?) съдружник на черепа ! Странно било, че това били чули и от съдружника си Божков ! Извън него, всички са доволни от един каскет, дето в цялата си " кариера" като прокурор нито една - единствена осъдителна присъда по сериозно дело срещу бандит или престъпник у нас няма ! Напротив, всячески покрива схемите на мафията по делото КТБ и "блести " с ерудизъм и компетентност !
  Но ще ичакам и Брад Пит да се появи като новорегистриранб акаунт в полза на сараите, пък тогава ще сме свидетели на още подобни " очудени" на протестите срещу каскета.......

 74. 74 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  Тея не мога да минат 2% и да вкарат, а си мислят как да сменят Главния прокурор. :)

  Дори Божков разбра, че не могат да го сменят, а по-добре да му ограничат правомощията. :)

  Ама нищо нека и умно-красивите си поблъскат главата с тоя казус. И после не били в отбора на Божков. :)

 75. 75 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4232 Неутрално

  Виш ИИ имени В.И.Лелина

  Бъркаш, Желке, друг е той, нашия любим герой.
  Той осбърка кАасика Каренина с временно явление Керенски.

  Класиците: в забрава.
  Демократия: тон дава упадък на ценности.
  Образование: отминало.

  Надо почнем с А и Бе, за да стигнем Ве и Ге.
  Фреш старт, значи.
  Всичко отначало.

  До коментар [#35] от "Анджелина":
  Колко дебелокож и безочлив трябва да си,
  за да търпиш подигравките на милиони хора...
  —цитат от коментар 7 на Мишо Петров

  За Прокопиев ли говориш или за частното му БКП с "лидери" Бойкикев, Атанасов и Ръдан? Защото хората се присмиват и подиграват и на четиримата и не става много ясно, кого визираш?

 76. 76 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Гешев е корав залък,трудно ще го преглътнат.
  Мин.на вътрешните работи може да му поиска оставката.Та пада правителството,служебния министър назначен от мунчо я поисква.ама пак опира до гласуване!мунчо се вцепенява с всеки изминал ден който го доближава да 30.07.

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТАП!Говоря,пиша и правя това,което искам! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 77. 77 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  До коментар [#4] от "Сд":

  А Боко и шайката са невинни агънца и херувимчета в бяло и розово! Нали? Еееех вие, герберчетата...

 78. 78 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  Ком. 22.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 79. 79 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3906 Весело

  До коментар [#71] от "Norman Granz":

  " "« Анджелина « е дъртата « Непукистка « ."

  Браво на нея. А "непукистка" вероятно е някой пенсионер от ДС, който се прави на жена и си въобразява, че добре се е дегизирал. :))))"

  Веротно от ДС са размислили и са станали почитатели на ЛГБТ общността, напоследък сме свидетели на такива страшни трансформации от ченгетата, че на човек дъх не му остава......

 80. 80 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  До коментар [#39] от "Oggie Petkov":

  (3) (Изм. - ДВ, бр. 33 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 2016 г., в сила от 09.08.2016 г.) Прокурорите и следователите се ръководят от административните ръководители на съответната прокуратура.
  (4) (Нова - ДВ, бр. 33 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 2016 г., в сила от 09.08.2016 г.) При упражняване на функциите си по ал. 3 всеки административен ръководител е подчинен на главния прокурор и на по-горестоящите от него административни ръководители.

  Гробарче, не е от конституцията. От закона за съдебната власт. Кой приема законите от 2009 г. насам?

  Covid live matter. Stop the genocide.
 81. 81 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  До коментар [#60] от "Анджелина":

  На поредната ти реинкарнация под образ чужд и под име ново не трябва да бъде обръщано внимание, но заради фейка трябва да ти/ви се повтаря едно и също.

  Добре че са ГЕРБ, да не дойдат комунистите: Премиер – член на БКП още от милиционерското училище в Симеоново; Президент – член на БКП от 1984 г.; шеф на КПКОНПИ – член на БКП от казармата; Йорданка Фандъкова – член на БКП; Менда Стоянова – член на БКП и партиен секретар на ОНС Пловдив; Георги Марков - агент Николай от ДС; Красимир Велчев - член на БКП от 1981 г.; Данаил Кирилов - член на БСП през 1997 г., съветник на президента Георги Първанов, а от 2007 г. и общински съветник на БСП в София; председател на Конституционния съд Борис Велчев - син на член на ЦК на БКП и внук на член на Политбюро на ЦК на БКП; председател на ДАНС Димитър Георгиев - син на офицер от 4-то управление на ДС, работещ в ДС от 1971 г.; Калин Митрев, български представител в Европейската банка за възстановяване и развитие – агент на ДС „Симеонов“ и съпруг на Ирина Бокова; г-жа Лиляна Павлова - внучка на партизанина от отряд „Чавдар“ и член на ЦК на БКП Георги Павлов, ... Георги Марков - агент Николай от 1972

  CONTADOR GRATUITO!
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Главният прокурор не може да бъде освободен от поста си предсрочно с гласуване в парламента - по предложение на 1/4 от депутатите, ако то бъде прието с мнозинство 2/3 от тях, потвърди пред "Дневник" доц. д-р Атанас Славов, който е преподавател по Конституционно право в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

  Такъв текст в Конституцията има и той се съдържа в чл. 129, ал. 4. Тази норма обаче е неприложима, тъй като е обявена за противоконституционна с Решение на Конституционния съд № 7 от 13.09.2006 г. по к.д. № 6/2006, ДВ бр. 78 от 2006 г.

  Значи Конституционния съд има право да отменя членове на Конституцията и да ги обявява за противоконституционни? Е това е скандала на века хора, защо никой не го знаеше досега?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 84. 84 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Главният прокурор не може да бъде освободен от поста си предсрочно с гласуване в парламента - по предложение на 1/4 от депутатите, ако то бъде прието с мнозинство 2/3 от тях, потвърди пред "Дневник" доц. д-р Атанас Славов, който е преподавател по Конституционно право в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

  Такъв текст в Конституцията има и той се съдържа в чл. 129, ал. 4. Тази норма обаче е неприложима, тъй като е обявена за противоконституционна с Решение на Конституционния съд № 7 от 13.09.2006 г. по к.д. № 6/2006, ДВ бр. 78 от 2006 г.

  Значи Конституционния съд има право да отменя членове на Конституцията и да ги обявява за противоконституционни? Е това е скандала на века хора, защо никой не го знаеше досега?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 85. 85 Профил на Krasimir Stoyanov
  Krasimir Stoyanov
  Рейтинг: 270 Весело

  До коментар [#19] от "Да вярваме на истината":

  Ти и подобните ти сте 80% от нацията?
  Няма нужда от коментар.

 86. 86 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  До коментар [#60] от "Анджелина":

  А по думите на самия баце 1990 г. напуска МВР щото не искал да се раздели с партийната книжка. И изведнъж се оказва собственик на фирма на която е възложена охраната на нефтохим барабар с цялата му инфраструктура в страната. И е натоварен с високоотговорната задача да пази Тато.
  Да не коментираме как се влизаше в академията на МВР (тогава с друго име) по онова време. Милият той репресиран. Да не го допуснат при чекистите, а само в масовката.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 87. 87 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  А по същество имаме нарушение на основен принцип в нашето законодателство. Създателите на съвременната държава са говорили не само за независимост на властите. И за взаимен контрол на властите са говорили. Точно това липсва в родната конститутция.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 88. 88 Профил на Krasimir Stoyanov
  Krasimir Stoyanov
  Рейтинг: 270 Весело

  До коментар [#49] от "Анджелина":
  Използването на снимки на популярни лица за лични профили кореспондира с причините, поради които наричате младите хора, протестиращи на улицата, панаирджийски мечки
  Определено имате нужда от специалист.

 89. 89 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  До коментар [#81] от "г-н Думанов":

  Ха-хаааа, евала!!! +++++++

  Това ще си го запазя, за да им натривам муцуните, когато започнат много да сепишат "десни" и "евроатрантици".

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 90. 90 Профил на xtz03648385
  xtz03648385
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#84] от "Darcas":

  Подобен параграф 22 е и с импийчмънта на президента ..., ти знаеше ли ?

 91. 91 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 524 Неутрално

  За тези разсъждения народа се е произнесъл така " Гладна кокошка просо сънува". А аз в името на промяната, която искате бих я перефразирал така: " Обвиняема кокошка сънува смяната на главния прокурор". И да сте здрави да ни разкривате, че смеха е здраве.

 92. 92 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  До коментар [#80] от "Цецо":

  Тогава не може ли институцията да бъде вкарана в цивилизовани рамки чрез промяна на Закона за съдебната власт, а не чрез промяна на Конституцията?
  Главният прокурор да си остане несменяем и неконтролируем, но нещо като президент - символ на прокуратурата с ритуални функции, без възможност да контролира низшестоящите?

 93. 93 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 991 Неутрално

  Защо пък да не се избира пряко като президента !? Май не искате независим прокурор , а ваш човек да заеме поста !

 94. 94 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  До коментар [#88] от "Krasimir Stoyanov":

  "Използването на снимки на популярни лица за лични профили кореспондира с причините, поради които наричате младите хора, протестиращи на улицата, панаирджийски мечки..."

  Ние си имаме и Джони Деп... :))))

  Свръхкомпенсират, милите. ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 95. 95 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Фигурантчето не може ли да му наложи вето, нещо?

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 96. 96 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  По вероятно е Сингапур да посрещне български беглец от правосъдието.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 97. 97 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2657 Неутрално

  Въпросът е кой стои зад сега действащата Конституция, кой я прие?
  А отговорът - еднозначен - БСП!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 98. 98 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 888 Весело

  Направо са си ОПГ.....и т.нареченият "функционален прокурор" мисля хич не е плод на демократичен избор а само инструмент на ОПГ-то.......... поглеждаме номера в "списъка"..... "комисията" и "спец. сганта" случайно "откриват" отрицателна разлика между приходи и разходи за период от "ранното средновековие"......... Човека се задържа по "досъдебно" с години........ сумата се отнема от неговите разплащателни сметки , влогове и продажба на безценица на фирмени дялове и недвижимо имущество.......според Апелативният съд исковете на комисията разбира се са основателни........ сметките са блокирани до последната стотинка......... и се появяват "джуджетата" със някаква "запис на заповед" или договор ..... заедно с частен съдия изпълнител придружаван от една вече "популярна охранителна фирма" и.....следва втора серия.......

 99. 99 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4232 Неутрално

  Виш ИИ имени В.И.Лелина

  Почна ли да верваш в истината или се нещо ти пречи?

  Браво постъпваш човече:
  метан за Прима
  фес пред Султаня
  свещ за БСП на Балкана
  ...
  Плурализъм отсекъде

  До коментар [#19] от "Да вярваме на истината":

  Над 80% от нацията искаме Гешев за Главен Прокурор.

 100. 100 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  Ей мишкиииии, не може да бъде отсранен на практика - заради вас мишки. Може да е най-големият позор на България, но ще го търпим , поне всички сте мишки.

  Имаше време когато можеше да не бъде назначаван. Тогава на протеста бяхме 200 човека. Сега сме 20 000, обаче вече е късно. Процедурата по отстраняване е толкова трудно, че няма как, трябваше да не бъде назначаван.

  И пак да ви питам - всичките тия мърши и парцали дето ми крещите Гешев е позор - абей, смешкииии, къде бяхте февруари месец когато можехме да променим нещо? Къде бе?????? Бяхте вкъщи пред телевизрочето. Аре ся търпете и не се обаждайте, жалкари нещастни

  15.02.1989 - 07.02.2018
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK