На живо

Коронавирусът в България: Гърция затвори още пунктове по границата (хронология)

Коронавирусът в България: Гърция затвори още пунктове по границата (хронология)

© Велко АнгеловПулмолог: Има достатъчно легла за болните от COVID-19
След седмица здравната система ще се натовари заради коронавируса, обяви шефът на "Пирогов"
За противоречията и парадоксите по време на пандемията COVID-19 (част 2)


Остава висок броят на новозаразените 325 за последното денонощие. В същото време броят на излекуваните за същия период е 316, така за първи път от началото на заболяването почти е изравнен броят на заболели и излекувани, показват данните от Единния информационен портал. От тази нощ до 4 август Гърция спряха пропускането на камиони пункта "Капитан Петко войвода", а през пункта "Илинден"- Ексохи" - за всички превозни средства до 3 август. Днес от болница "Св. Мина" в Пловдив обявиха, че са в стачна готовност заради липса на пари и персонал, а Вътрешното отделение на болницата в Карлово е затворено за 24 часа за ради установен случай на коронавирус.


"Дневник" следи развитието на ситуацията в реално време. За разпространението и ефектите на коронавируса по света четете тук.
Гърция затвори още пунктове по границата с България

Гърция затвори и граничните пунктове "Илинден- Екзохи", "Капитан Петко Войвода - Орменион" и "Ивайловград- Кипринос", през които досега се допускаха камиони със стоки. С решение на правителството от днес до 23.59 ч. на 4 август се въвежда временна забрана за използване на всички сухопътни връзки - автомобилни и железопътни, към и от страната с цел ограничаване на разпространението на COVID-19.


Специално през ГКПП "Кулата – Промахон" се разрешава влизането на туристи при досегашните изисквания за отрицателен PCR тест и предварително попълнен онлайн формуляр.


Отворен за тежкотоварен трафик остава пунктът "Маказа-Нимфеа", както и "Кулата". През него ще могат да преминават и гръцки граждани или хора с разрешително за пребиваване или основно местоживеене в Гърция. Ще се допуска и влизане на хора по изключително наложителни служебни/бизнес пътувания, което ще се доказва с подходящите документи, съобщава българското външно министерство. Влезлите по неотложни причини и напуснали впоследствие страната, нямат право да влязат отново до 4 август включително.

Още четирима души от персонала на детска градина "Иглика" в Силистра са с положителни проби за коронавирус, съобщи БНР. Персоналът е изследван, след като в края на миналата седмица тяхна колега е дала положителна проба за COVID-19. До изтичане на 14-дневната карантина на новите установени заразени в градината ще се приемат само посещаващите я към момента деца и няма да се сформират сборни групи. Новите случаи ще бъдат отразени утре в единната информационна система.

Бебе на 11 месеца от община Златоград е заразено с коронавирус, съобщи БТА. Бебето е с леки симптоми на заболяването. Заразено е от член на семейството си. Това е третият случай на бебе с положителна проба в област Смолян от началото на юли, като най-малкият пациент е на 2 месеца. За последното денонощие в областта има девет нови положителни проби за COVID- 19.

Вътрешното отделение на болницата в Карлово е затворено за 24 часа за дезинфекция, поради установен случай на коронавирус на пациентка, съобщи БНТ. Тя е била приета на лечение с друга диагноза. Направени са тестове на контактните на жената и болничния персонал. Пациентката е преместена в COVID отделението.

Над 80% спад на туристи по Черноморието

Над 80% ще е спадът на чуждестранните туристи това лято по българското Черноморие. И през втората половина на юли голяма част от хотелите в морските курорти остават затворени, а тези, които посрещат летовници, са с до 30% заетост, съобщава вестник "Сега". Туроператори и хотелиери масово освобождават персонал заради несбъдналото се възстановяване на летния сезон след удара на COVID-пандемията.


Коронавирусът в България: Гърция затвори още пунктове по границата (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Това лято на летище Бургас са кацнали само 203 самолета с организирани туристи, докато миналата година само през юни са били 1950, а през юли и август - около 2800 месечно. На летище Варна ситуацията от първия чартър на 28 юни досега са осъществени само 99 полета). Други години в най-силните месеци на летище Варна чартърите са били по 1100.


На фона на тази статистика прогнозите на министъра на туризма Николина Ангелкова са за 10 600 планирани полети от 25 юни до края на септември за летище Бургас и над 6400 за летище Варна. По данни на двете летища планираните към момента чартърни полети с чуждестранни туристи за август са съответно 328 за Варна и 1116 за Бургас. Не се знае колко от тях ще се осъществят обаче, защото анулациите обикновено се обявяват 10 дни преди полета.

От началото на заболяването досега за последното денонощие за първи път почти е изравнен броят на заболели и излекувани, показват данните от Единния информационен портал. Общо 325 са заразените с COVID-19 за последните 24 часа, а регистрираните излекувани за същия период са 316.


Здравноосигурени от Благоевград ще имат възможност да се тестват безплатно за COVID-19. Те обаче трябва да отговарят на две условия: да са били контактни с болни от коронавирус и да са в добро здравословно състояние.


Това обяви началникът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов пред БНТ. През последните дни има повишената заболеваемост в Благоевград, където днес има 25 новозаразени. Изпълнени са около 60% от капацитета на леглата. В цялата област има места за настаняване. Няма място за безпокойство, успокои д-р Калоянов.

Коронавирусът в България: Гърция затвори още пунктове по границата (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Пулмологът д-р Александър Симидчиев смята, че страната е далеч от риска за недостиг на легла в отделенията за коронавирус в болниците. "Проблемът е, че трябва да са придружени със съответните компетентни специалисти", каза той пред БНТ. Симидчиев прогнозира, че истинският проблем ще настъпи през октомври, заедно с другите респираторни вируси и призова гражданите да си поставят ваксина срещу грип в началото на грипния сезон, за да се предпазят от циркулиращите щамове.


Подробности - тук.

Болница "Св. Мина" в Пловдив е в стачна готовност

Лимитът за болница "Св. Мина" в Пловдив, определен от Здравната каса, е крайно недостатъчен за дейността ѝ в условията на коронавирус и при 50 пациенти с COVID-19. Парите не стигат както за заплати, така и за заплащане на консумативи, обясни управителят на здравното заведение проф. Петър Петров пред БНТ. От Здравната каса отказвали съдействие, тъй като лимитите са определени на база миналогодишната заработка.


От КТ "Подкрепа" в болницата обявиха стачна готовност, тъй като медицинският персонал работи на ръба на силите си, заяви Флора Димитрова - председател на синдиката. Днес предстои среща на управителя на болницата с представители на здравната каса в Пловдив.


Засега, макар и трудно, отделението за лечение на COVID болни се справя, но ресурсът е за още 2-3 дни. Според началника на отделението д-р Пламен Павлов 45% от отпусканите средства за здравеопазване в общината отиват в частни болници, а едва 34 - за държавните. Той повтори призива за доброволци в отделението. Според него има належаща нужда поне още от един лекар и една медицинска сестра, както и от санитари.

Болниците може да се натоварят

Ако броят на заразените с коронавирус продължава да расте, в рамките на следващите 10 дни ще имаме нужда от удвояване на леглата в болниците, които са за пациенти със заразата. Това каза пред "Нова телевизия" директорът на "Пирогов" Асен Балтов. По думите му в края на юли заетите болнични легла от хора с COVID-19 ще са между 900 и 1200. Той каза още, че до края на септември заразените може да достигнат 20 хил. души.


"В големите градове здравната система ще успее да се справи. В по-малките градове, където се появяват огнища, системата няма такъв капацитет", добави Балтов.


Подробности четете тук.


Гърция с нови правила за влизане

Коронавирусът в България: Гърция затвори още пунктове по границата (хронология)

© Живко Ангелов


От тази нощ гръцките гранични власти спряха пропускането на камиони пункта "Капитан Петко войвода" - "Орменион", съобщи БНТ. Забраната е до 4 август.


Временно се забранява преминаването и през пункта "Илинден"- Ексохи" за пътуващи и в двете посоки, независимо от тяхното гражданство, съобщиха от Гранична полиция. Забраната е валидна за всички превозни средства, включително и товарни автомобили. Влезе в сила от 00:00 часа днес и важи до 3 август.


Товарни автомобили ще могат да преминават само през "Кулата" - "Промахон", а на "Маказа"- "Нимфея" - лекотоварни автомобили до 3.5 тона.


Разрешава се влизането на граждани в Гърция по т.нар. съществени причини (служебни, здравни, семейни) единствено през "Кулата" - "Промахон" и през "Маказа" - "Нимфеа". Пътуванията се доказват със съответните документи.


Влизането на туристи е възможно само през пункта "Кулата" - "Промахон" - с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта.


До 31 август всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код, чрез попълване на електронни формуляри за локализиране. Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането в страната.

325 нови случая при направени 5365 теста

Общо 325 са новозаразените с COVID-19 през последното денонощие при направени 5 365 проби, показват данните на Единния информационен портал.Общият брой на положителните случаи в страната от началото на епидемията достигна 9254 души. От тях активните случаи са 4 420.


Разпределението по области: Благоевград – 25; Бургас – 5; Варна – 48; Велико Търново – 12; Видин – 1; Габрово – 5; Добрич – 13; Кърджали – 1; Кюстендил – 7; Ловеч – 1; Пазарджик – 8; Перник – 6; Плевен – 3; Пловдив – 50; Разград – 1; Русе – 3; Силистра – 1; Сливен – 5; Смолян – 9; София област – 8; София (град) – 99; Стара Загора – 7; Хасково – 6; Ямбол - 1.

В болница остават 622 пациенти, 31 от тях - в тежко състояние. Расте и броят на излекуваните – 4521. От тях 316 са регистрирани през изминалото денонощие. Починалите са 5, общият брой на жертвите на болестта е 313 души.


Коронавирусът в България: Гърция затвори още пунктове по границата (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3225 Весело

  Общо 25 са новозаразените с COVID-19 през последното денонощие при направени 5 365 проби, показват данните на Единния информационен портал. Общият брой на положителните случаи в страната от началото на епидемията достигна 9254 души. От тях активните случаи са 4 420."
  Коронавирусът в България: Намалява броят на заразените"

  Това сериозно ли? И "на живо"?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 2. 2 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2354 Любопитно

  25 или 250 новозаразени?

 3. 3 Профил на vtl53383951
  vtl53383951
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Вие луди ли сте? Според https://coronavirus.bg/ са 325!
  Къде са 25, къде са 325 :)

 4. 4 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 781 Неутрално

  ОПРАВЕТЕ СИ СТАТИЯТА ,ТАКА НЕ СТАВА, СОФИЯ 99 А ОБЩО 25

 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3225 Весело

  До коментар [#3] от "vtl53383951":

  Но пък намалявали

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3349 Неутрално

  Тия "заразени" са като Григор Димитров,който само няколко дни по-късно се разбра,че не бил заразен...

 7. 7 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2996 Неутрално

  "Ще се мре, яко ще се мре"!
  Генерал-лейтенант Мутафчийски ..


  Истината днес е само тази.
  А те викат "лек грип, ако затворим църквите и не ходим на стадион и ще сме здрави"!

 8. 8 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 815 Неутрално

  325 общо , а не 25.

  Напред тъпа нация.

  Протестите, където платени или неплатени си крещят денонощно пълни тъпотии, без да носят маски изобщо нямат, значение. Неееееееееееееее.

  Поне като пишете глупости, четете статии във вашия вестник, а именно доктор Костов, да речем.

  Действително така ще се счупи държавата.

 9. 9 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  325 общо , а не 25.Напред тъпа нация. Протестите, където платени или неплатени си крещят денонощно пълни тъпотии, без да носят маски изобщо нямат, значение. Неееееееееееееее.Поне като пишете глупости, четете статии във вашия вестник, а именно доктор Костов, да речем. Действително така ще се счупи държавата.
  —цитат от коментар 8 на grayeagle


  Ами да дава оставка и няма да се събираме масово!
  Гешев също!

 10. 10 Профил на #ОСТАВКА
  #ОСТАВКА
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  Скоро ще препълним капацитета на болниците. Но ГЕРБ имат по-важни задачи, например, да крадат като за последно и да обикалят ТВ студиата да говорят за стабилност.
  Нищо, че сме на прага на второ затваряне.

 11. 11 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  съсвсем се оплетоха с тия числа . туй новозаразени , тежки , безсимптомни, с леки симптоми , на домашно леèние, оздравели ... мама мия . яко измиране ...

 12. 12 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  325 нови щика в мангъровата армия на стадния имунитет!

 13. 13 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#9] от "Virgin":

  Абе събирайте се, ама стойте на метър и половина разстояние и си носете маските. Събирайте се пра спазване на правила.
  Писна ми да гледам селски личица по "протистите" без маски или с маски на лакътя.

  Вчера гледах тия организаторите- триото.........еми те стоят десет души на един метър и си говорят , викат и пишат. Оная вечер, от районното репортажи за Минчо Спасов- отпред всички без маски , една до друга, старите кози- Мая, татяна и разпи други.


  Носете си маските.

 14. 14 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2835 Любопитно

  Де го "Специалистът" Мангъров?

 15. 15 Профил на vtl53383951
  vtl53383951
  Рейтинг: 323 Неутрално

  До коментар [#9] от "Virgin":Абе събирайте се, ама стойте на метър и половина разстояние и си носете маските. Събирайте се пра спазване на правила. Писна ми да гледам селски личица по "протистите" без маски или с маски на лакътя.Вчера гледах тия организаторите- триото.........еми те стоят десет души на един метър и си говорят , викат и пишат. Оная вечер, от районното репортажи за Минчо Спасов- отпред всички без маски , една до друга, старите кози- Мая, татяна и разпи други.Носете си маските.
  —цитат от коментар 13 на grayeagle

  И тези опорки паднаха,
  Интересуваме колко заразени има на Финала за Купата, където имаше над 15 000 човека на стадиона - без маски и без спазване! Аз пик от там не видях!

  Колко заразени има протестите?

  Не смеят да кажат тази статистика, защото ще лъсне цялата истина ....

 16. 16 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 4197 Неутрално

  Тази схема, който го е страх-да се пази, не е актуална вече, защото тези които не вярват във вируса нарушават правата на останалите. В много отделения вече не приемат за планови операции. Цялата система на здравеопазване ще рухне така.
  Лекарите отказват да ходят в Ковид отделенията, доброволци вече няма. Тези дни почина медицинска сестра на 69 години - доброволец. Това всичко, за да можем да ходим на ресторант, кино, театър. Е, няма да стане по този начин. РЗИ не тестват роднините от семейството на болния, пестят пари и разчитат, че всеки ще си плати теста, да ама много хора в провинцията не се тестват, направо купуват лекарства и чак, ако изпаднат в безпомощно състояние, викат линейка.
  Много хора умират вкъщи, за това нси излезе с увеличена смъртност за първата седмица на юли, която не покриваше починалите от Ковид, другите се допълват от починалите у дома.

  Любовта ще спаси света!!!
 17. 17 Профил на Michael Panayotov
  Michael Panayotov
  Рейтинг: 245 Неутрално

  До коментар [#15] от "vtl53383951":

  и коя е тя?.. кажи да я знаем..

 18. 18 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Балтов, Ко прайм със зала Армеец?

 19. 19 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2167 Неутрално

  До коментар [#15] от "vtl53383951":

  Е как да нямаше пик от финала. Пловдив пламна слезе него. Половината от отбора на Локомотив да заразени.
  Но бате ти Бойко да забрани протестите. Абсурд. Така, че заразявайте се без да хленчите. Россия ще ви помогне.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2167 Неутрално

  До коментар [#9] от "Virgin":

  Какви сте вие една шепа, че да определяте кой да дава или не оставка?!
  Сгъвайте си комунистическият цирк у ретроградните муцуни и в Сибир.

 22. 22 Профил на jlr03676555
  jlr03676555
  Рейтинг: 39 Неутрално

  До коментар [#15] от "vtl53383951":

  Резултатът от футболния финал и абитуриентските балове беше пикът който наблюдавахме досега. Ефектът от протестите ще се отчита горе долу от днес нататък. Обикновено са необходими около две седмици заради естеството на заразяване и преболедуване от вируса. Така че, седнете удобно и се наслаждавайте на шоуто в следващите 10-15 дни и по-малко коментирайте, че от коментарите ви струи глупост и необяснима злоба. Явно трябва хладилните камиони да дойдат за да могат някои слабоумници най-после да разберат каква е истината.

 23. 23 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 4197 Неутрално

  До коментар [#16] от "hope":Това е тулупски дебилизъм. То по тая схема може и ограниченията по пътищата да отменим, коланите, фаровете, карането трезв и пр. - който го е страх от катастрофи да не шофира, да си слага колан и т.н. Пълна анархия. Тиквата заради скапания рейтинг и шепата недоволни мутри с бизнес съсипа и здравето на нацията, и туризма, и доведе до пълна изолация на страната,
  —цитат от коментар 20 на vms2O649869


  —-
  Факт е също, че Мангъровците сте много по-агресивни. Кой е тулуп и дебил ще се види съвсем скоро.

  Любовта ще спаси света!!!
 24. 24 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4491 Неутрално

  325 - близо до максималната скорост, техниката може и да не издържи...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 25. 25 Профил на Krasimir Stoyanov
  Krasimir Stoyanov
  Рейтинг: 236 Весело

  До коментар [#13] от "grayeagle":

  Селски личица идват само с автобуси. Нормално това са фенове на Герп, Дпс и Бсп.

 26. 26 Профил на П. Цанков
  П. Цанков
  Рейтинг: 32 Неутрално

  До коментар [#15] от "vtl53383951":Резултатът от футболния финал и абитуриентските балове беше пикът който наблюдавахме досега. Ефектът от протестите ще се отчита горе долу от днес нататък. Обикновено са необходими около две седмици заради естеството на заразяване и преболедуване от вируса. Така че, седнете удобно и се наслаждавайте на шоуто в следващите 10-15 дни и по-малко коментирайте, че от коментарите ви струи глупост и необяснима злоба. Явно трябва хладилните камиони да дойдат за да могат някои слабоумници най-после да разберат каква е истината.
  —цитат от коментар 22 на jlr03676555


  Дебил, ама ако няма хладилни камиони ще скочиш ли от 10-ия етаж и да ни отървеш от жалкото си съществуване, хипохондрико?

  Тия две седмици ги чакаме от Великден. Злоба и паника струи единствено от твоите коментари. Затвори се в бункера и не занимавай нормалните хора, които си живеят нормално.

  Ти ще се спасиш, всички други ще умрем, прекрасно!

 27. 27 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Като власите...упущихме положението, когато въпреки орките в средата на Юни можеше всичко да е приключило.

  На каскетариата и цялата политияеска шайка на власт и в опозиция оставка.

 28. 28 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  Дайте някаква статистика за онкоболните, сърдечно болните, диабетиците, хората на хемодиализа, загиналите от ПТП-та? От тия работи не се ли умира? Не ви ли интересува как може да се спасят животите на тия хора?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 29. 29 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 4197 Неутрално

  До коментар [#20] от "vms2O649869":

  Извинявайте, стигнах само до “тулупския дебилизъм”!

  Любовта ще спаси света!!!
 30. 30 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  ''Има и 62 проверени (1%), при които са открити и антела IgG, и антитела IgM. Тестваните с по-бавните, но считани за "златен стандарт" PCR-тестове са 1169, от които 25 (2.1% ) са дали положителна проба за коронавирус. Статистиката в сайта се базира на извършени тестове от лицензирани лаборатории в страната, които са се регистрирали в системата и споделят данни.''

  демек бавни и сигурни тестове са направени от началото на ''епидемията'' около 1169 ???!!!!

 31. 31 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  До коментар [#28] от "Darcas":

  както върви и сезонните грипове зимъска ше бъдат отменени . до второ нареждане никой не боледува и умира от друго , освен от ковид .

 32. 32 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 574 Гневно

  До коментар [#28] от "Darcas":

  Точно тези хора са в огромен риск от короната. Вероятността да умреш скоропостижно, ако имаш рак, диабет итн. и прихванеш корона, е доста висока. На теб сигурно не ти пука, но я си представи, че родителите ти си отидат пет или десет години по-рано, понеже някой мангъровец ги е заразил, а? Как ще се почувстваш? Как да смее диабетик или онкоболен да отиде в болница сега, при условие, че дори и медици се заразяват, тоест от непукизъм болниците са станали ковидарници? Това мангъристите сте не само тотални егоисти, но и много прости.

 33. 33 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Оставка!, некадърници...

 34. 34 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  До коментар [#32] от "Тарасион":

  дишай . посети коя да е болница у Варна , почни от Терапията и преброй колко персонал носи маски както се полага и спазва дистанция от пациенти и колеги . че то в кварталните бакалии се спазвт правилата по-добре.

 35. 35 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4491 Неутрално

  Само пет случая на туристи с Covid-19 са регистрирани в Гърция за денонощието!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 36. 36 Профил на simko4
  simko4
  Рейтинг: 405 Неутрално

  "Гърция с нови правила за влизане"
  Всеки ден с нови правила!

 37. 37 Профил на ShakaZulu
  ShakaZulu
  Рейтинг: 343 Неутрално

  До коментар [#26] от "П. Цанков":

  Ако той ти каже - хахо или друго звучно, дали ще ти е кеф!

 38. 38 Профил на ShakaZulu
  ShakaZulu
  Рейтинг: 343 Неутрално

  До коментар [#26] от "П. Цанков":

  Ако той ти каже - хахо или друго звучно, дали ще ти е кеф!

 39. 39 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2473 Неутрално

  "Общият брой на положителните случаи в страната от началото на епидемията достигна 9254 души. От тях активните случаи са 4 420.
  В болница остават 622 пациенти, 31 от тях - в тежко състояние. Расте и броят на излекуваните – 4521. От тях 316 са регистрирани през изминалото денонощие. Починалите са 5, общият брой на жертвите на болестта е 313 души"
  На някого тази статистика ДАВА ЛИ НЯКАКВА ЛОГИЧНА ИНФОРМАЦИЯ ? Това се повтаря всеки ден, и затова се вземат пари ( около 40 души ) , и се дават пари по здравна каса за всеки ..

 40. 40 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 591 Неутрално

  До коментар [#21] от "Да вярваме на истината":

  Смени си ника на "Не вярвам на истината, нищо че ми боде очите" или "затварям си очите пред истината" - който ти хареса :))

  "Геният може да стигне до определени граници, но глупостта няма такъв недъг" - Алберт Айнщайн.
 41. 41 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#34] от "pavur":

  Мерси за предложението, ама няма да стане този номер. Персоналът в болниците не носи маски точно заради хора като Мангъра, които нахъсват мат'ряла, маски да не се носят, че то опасност нямало. Точно в тази обстановка онкоболен да отиде в нормална клиника е почти смъртна присъда. На теб като ти харесва така - ходи се заразявай, но си стой с другите мангърджии , не ходи да сееш заразата сред останалите. Покрай короната разбрах с ужас, какви хора имало - някои същества се надяват по мангъровия метод да захлебят с наследствени имоти по-рано от очакваното. Такова падение на човещината е направо покъртително.

 42. 42 Профил на hifi_hifi
  hifi_hifi
  Рейтинг: 353 Неутрално

  забелязах нещо интересно.
  зачудих се как така в Унгария има все под 10 случая на ден ( само днес гледам че са 19)..а в съседните им страни са повече.
  Погледнах броя тестове и се оказа, че ние сме с 31000 на 1 милион, а те са с 32000.
  като си спомням добре, че в началото на пандемията те имаха повече от 2 пъти повече тестове на милион от нас.
  не можаш да намеря в момента колко правят на ден..но след като сме ги настигнали по брой тестове, явно правят много по-млко от нас.

 43. 43 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  Броя на заразените расте заради Гърция. Мераклиите да ходят се тестват доброволно, останалите се тестват по огнища и броя заразени ще си расте, въпроса е колко са активно болни и дали болниците не се ппитват да компенсират сушата в другите области на здравеоопазването, където спада е рязък.

 44. 44 Профил на Nasakoto_Yakata
  Nasakoto_Yakata
  Рейтинг: 351 Весело

  Лабораторната Инфодемия продължава в целия свят...до пълната победа на главния ваксинатор Гейтс с неговите инвестиции в правилните фармацевтични фирми като Novavax, Moderna и BioNTech. Овцете-хиопохондрици, които четат само Дневник, ще бъдат не само остригани, но и боцнати в раменцето или в едната от задните бузки.

  Внимание: По време на COVID-19 eпидемията, политиците и медиите са най-голямата опасност за Вашето здраве!
 45. 45 Профил на Filofob
  Filofob
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#43] от "tsvetko_51":

  Някои болници, които имат достатъчно капацитет, като ВМА, Пирогов, Токуда могат и да мислят за захлебване. Но те са не повече от 10 в цялата страна. Иди питай в Сливен или Ямбол дали искат да имат такива пациенти заради по-скъпата пътека. Или пък лекарите в болницата във Велинград, които се оплакваха, че нито имат достатъчно персонал, нито възможностите да поддържат такова отделение и искаха да ги освободят от тези пациенти. В Пловдив няма персонал в специализираното отделение. А и само едно е достатъчно. Нещо частниците не се натискат да поемат такива болни, въпреки парите и въпреки призивите да го направят. А иначе се бутат навсякъде, където падат пари. Дори почнаха да поемат(даже подкупват спешна помощ да им ги карат) спешни пациенти.НО само ако със сърдечен проблем. Че иначе как световно известен кардиолог като Иво Петров ще седи в България. Като видя Софиямед и още няколко подобни да почнат да приемат реални пациенти с Ковид(Домуза на се брои)тогава ще повярвам във великата далавера.

 46. 46 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8337 Неутрално

  До коментар [#19] от "Да вярваме на истината":
  Ами, Борисов да постъпи отговорно. Да хвърля оставката,че да престанат протестите.

 47. 47 Профил на Put in, put out
  Put in, put out
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Нищо лошо няма в това бандата тъпуци с атеншън спан от 20 сек. и постоянно прокламиращи, че или няма вирус или, че Бил Гейтс иска да ги чипира да се разболяват и да се въргалят в дървени сандъци заедно със семействата си. Проблемът е, че тези получовеци живеят на същата планета, в същата държава и същия град като много други, използващи това между ушите си за нещо различно от гледане на видеа, слушане на "специалисти" като Мангъров и твърда вяра в световното прецакване. Приятелски съвет: ако не можеш да прочетеш поне едно сериозно научно изследване от начало до край и да го разбереш, ако за теб учените са лъжци, а видеото на някой самозванец - чистата и свята истина, ако виждаш в ковид шанс да се отървеш от роднините си, за да вземеш имотчето, защото сам не можеш да си купиш... То най-добре да не пишеш. Ние си те знаем, че си с интелектуален капацитет на двумесечен павиан, а с писането си само потвърждаваш, че дори това е силно завишена оценка.

 48. 48 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2969 Неутрално

  София-99, Пловдив-50, Варна-48. Близо 200 от всичко 325.
  И това не е всичко, сметката на фигурантите и послушниците тепърва ще расте.
  Дано спонсорът има пари да плаща, когато хората започнат да съдят виновните за този взрив на заразата.

 49. 49 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  От графиката на коронавируса в България става ясно, че няма пряка връзка между увеличаването на положителните проби на коронавирус и смъртността, обявена от него. А също така няма е пряка корелационна зависимост между увеличените положителни проби и броят хора в интензивни отделения. Тоест в България си има постоянен поток хора, които са в интезивни отделения и постоянна смъртност, които не се влиаят от заболяването Ковид. Просто се опитват да ни представят такава зависимост, която я няма. Забелязва се също така рязък скок на приетите в болници хора с Ковид след рязкото увеличаване на парите по клинична пътека. Нов шанс болниците да си вържат бюджетите, след като хората заради паниката спряха да ги посещават. Моля всички ковидпаникьори да изследват внимателно данните и да си направят изводи. А и да си носят "шибаните маски". Щото без тях нямат некакъв шанс да оживеят.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 50. 50 Профил на Julian Dob
  Julian Dob
  Рейтинг: 56 Неутрално

  80 % спад... По скоро е добра новина. Фалита на мутрите по бетономорието е добра новина. Със сигурност по добра от това да идват пияни англичани да се въргалят по улиците

 51. 51 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Спряха публичните изяви на Ангелкова и Кирилов, защото предизвикват отвращение и гадене в голяма част от българите. Иначе няма да има по-подходяща година и време за да покажем осъзнато потребителско поведение.

 52. 52 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Споко, ЕССР ще напечата още девалюирани хартийки и ще спаси и тая индустрия. Няма значение кой ще плаща масрафа после. Важното е да се печатат пари и да се наливат в неработещи икономики.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 53. 53 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2996 Неутрално

  София-99, Пловдив-50, Варна-48. Близо 200 от всичко 325.И това не е всичко, сметката на фигурантите и послушниците тепърва ще расте.Дано спонсорът има пари да плаща, когато хората започнат да съдят виновните за този взрив на заразата.
  —цитат от коментар 48 на Дон Кихот


  Виновни, без съмнение са властите!

  Съд!

 54. 54 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  До коментар [#47] от "Put in, put out":

  карай бе - те ше се въргалят в дървени сандъци , а ти ше останеш , щото фнимаваш . естествен подбор , данинг-крюгер и кот там беше другото ?

 55. 55 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  Стаден имунитет градиме, а? Ами като сме стадо!

 56. 56 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  Спадът на туристи не се дължи на коронавируса, а на алчността на българските хотелиери, които искат за 3 месеца в годината да станат милионери. Нашите новоизлюпени бизнесмени трябва да се поучат ит думите на стария търговец евреин, който е благодарен на прашинката от печалбата, стига тези прашинки да влизат редовно в джоба му. Който ламти за много, той остава с пръст в уста, алчността никога не е печеливша.

 57. 57 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3009 Неутрално

  (Бетон + чалга) * Е.коли ^ коронавирус = ?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 58. 58 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  ''Изданието твърди, че гръцкият премиер Кириякос Мицотакис е обвинил в Брюксел съседите си от Румъния (Клаус Йоханис) и от България (Бойко Борисов), че "надуват" броя на заразените от Covid19.''

  https://eurocom.bg/new/mitsotakis-obvini-blgariya-che-naduva-broya-na-zarazenite-ot-covid19-za-da-poluchi-poveche-pari?fbclid=IwAR1g5XjL8DHpiHPYhulHrqmh47cuHY33CXv8SkBZX6TEkhtaDM5ZHFb1zDQ

 59. 59 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 3093 Неутрално

  до края на седмицата - по 400 на ден, стига да не спрат да ги тестват

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 60. 60 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 3093 Неутрално

  може да си оставят няколко теста да ги обяват събота-неделя :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 61. 61 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 938 Неутрално

  Ятаган и за еничарите по морето.
  Ще ми направите салата от български розови домати и краставици, печени чушки, с българско сирене от мляко и 6 гръцки маслини, зехтин и оцет от българско грозде. Аз пари да платя - ще намеря. Себестойност 3,50, цена 8,50 звучи справедливо.
  Отделно е редно да има добра ракия 150 мл каничка за 8-10 лева...

 62. 62 Профил на ZEN
  ZEN
  Рейтинг: 311 Неутрално

  95% щеше да изглежда по-добре.

 63. 63 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  До коментар [#59] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  Брачед,виждам ,че си надъхан . Ше почерпиш ли кът станат 400 на ден ?

 64. 64 Профил на victortrt
  victortrt
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#61] от "realismisthename":

  Такава салата само у вас може да ядеш хубава или в ресторант, където цената няма да ти хареса, особено на морето. Да не говорим, че там просто няма клиенти за такива заведения. Бургас като град може да е изключение, не знам.

 65. 65 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  "Според румънската журналистка Кора Мунтян, гръцкият премиер е на мнение, че целта била "да получат по-голямо финансиране" от ЕС, понеже страните от тази група настоявали да се взима предвид и броят на заразените при разпределянето на евросредствата."

  Пхахахаха

 66. 66 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  До коментар [#49] от "Darcas":

  Брачед,един познат заема легло във Военна Болница Варна вече седем дена ,щото има положителен . Човека още даже не се е закашлял. Казали му :"За всеки случай". Контактните му са в карантина ,но не са тествани. Тестват предимно тия със със симптоми.

 67. 67 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2996 Неутрално

  до края на седмицата - по 400 на ден, стига да не спрат да ги тестват
  —цитат от коментар 59 на GMO VACCINES CHEMICALS


  Яко!

  Ще се мре, яко ще се мре!
  Истината днес е само тази!

 68. 68 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2667 Любопитно

  До коментар [#56] от "proza":

  А спада на туристите в Прага на алчността на чешкият бизнесмен ли се дължи?
  Мислете малко, не повтарайте глупотевини.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 69. 69 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2667 Неутрално

  До коментар [#58] от "pavur":

  Доста скудоумен материал. Някой си нещо бил казал във фейсбук ...

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK