Казусът с пътя до сараите на Доган влиза отново в Общинския съвет на Бургас идния вторник

Казусът с пътя до сараите на Доган влиза отново в Общинския съвет на Бургас идния вторник

© Георги КожухаровПравната комисия към Общинския съвет в Бургас отново не допусна преразглеждане на решението, с което през април общинският път, водещ до т.нар. сараи на Ахмед Доган, бе актуван като частна собственост. Това стана с три гласа "против", два "за" и един "въздържал се".


Докладната записка за преразглеждане на решението беше внесена от съветниците Костадин Бачийски (Средна европейска класа) и Димитър Найденов (Да,България). За допускането й до разглеждане от сесия на Общинския съвет днес гласуваха Георги Дракалиев (ВМРО) и самият Бачийски. Против бяха Калояна Живкова (ГЕРБ), председателят на комисията Иво Баев (ДСБ) и Павел Маринов (БСП). Представителят на СДС в комисията Станимир Апостолов гласува "въздържал се", а един от членовете й - Костантин Луков (ГЕРБ) отсъстваше.


Това е вторият опит за отмяна на скандалното решение, прието на 28 април т.г., с което прокметското мнозинство в Бургас, отне достъпа на граждани до част на брега на парк "Росенец". Докладна записка с подобно съдържание Константин Бачийски внесе още през юни , но тя беше спряна от същата правна комисия и не достигна до сесия на Общинския съвет.
При днешния си опит да ревизират решението на Общинския съвет в Бургас от 28 април Бачиийски и Найденов призоваха общинските съветници да го отменят, тъй като с него "правата на българските граждани са били грубо нарушени в полза на частни лица".


В края на април т.г. Общинският съвет в Бургас гласува предложение на кмета на града Димитър Николов, внесено извънредно на сесията, свикана тогава. С него на дружеството - собственик на сараите - "Хермес солар", беше прехвърлен единственият общински път, по който можеше да се стигне до плажа - публична държавна собственост, граничещ със сараите.


Николов аргументира решението си с мотиви, свързани с "национална сигурност" и дори с изграждането на канализация за рибарското селище "Ченгене скеле", което се намира на километри от н. Чукалята, на който се намира лятната резиденция на Доган. Това беше и последната стъпка към окончателното затваряне на парка "Росенец" за достъп на граждани.


Според Константин Бачийски решението за деактуването на общинския път в частен не е влязло в сила, тъй като в момента то е обжалвано през Върховния административен съд. Това дава и основание то да бъде преразгледано. Днес обаче членовете на правната комисия в Общинския съвет в Бургас решиха друго.


Мотивът, с който председателят й Иво Баев е гласувал против идеята за преразглеждане на решението, с което Ахмед Доган получи общински път, е, че то е незаконосъобразно, тъй като съветниците в Бургас нямат правомощията да отменя свои решения.


"Ние дължим повторен дебат на гражданите за това, с какви мотиви разрешихме общинска собственост да стане частна без за това да има причини и мотиви, каза за "Дневник" Димитър Найденов. В противен случай заприличваме на хора, които в сговор защитават частен вместо обществения интерес".


Костадин Бачийски, който е инициатор за внасянето на предложението за преразглеждане на казуса с общинския път в парка "Росенец", е на мнение, че то все пак ще се случи. "Причината е, че докладната записка, която внесохме с Димитър Найденов, не е събрала гласове за отхвърляне, каза днес Бачийски. Тя може да бъде отхвърлена с гласовете на четирима от седемте члена на правната комисия, обясни той. Днес гласовете "против" бяха само три".


По време на днешното заседание на комисията, председателят й Иво Баев направи предложение казусът да бъде препратен отново на бургаския кмет Димитър Николов, който през април внесе предложението за деактуването на общинския път. Това предложение обаче беше отхвърлено.
Константин Бачийски и Димитър Найденов твърдят, че Николов така и не е представили никакви доказателства за отпадналата публична необходимост от пътя до н. "Чукалята".


Заседанието на Общинския съвет в Бургас, на което казусът с пътят, водещ до сараите, очевидно отново ще бъде гореща тема е насрочено за вторник.

Ключови думи към статията:

Коментари (90)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Казусът с пътя до летните сараи на Доган

  ---------------

  по долу може ли да пада държавата?
  да има такава глупост като обществен проблем :)

  колко е тоя път,, бре?
  100 метра ли?
  150?
  45 метра?

 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3906 Неутрално

  Защитата на интересите на сараите относно Росенец под претекст на националната ни сигурност ? Еничари и продажници, облечени във власт, нищо друго !

 3. 3 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  А защо всички които са вдигнали ръчички да се блокира плажа, да не поработят в бургаските солници?

 4. 4 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  Биволъ: Прокурватурата си вкара автогол като обяви незаконните имоти в #Догансарай, защото сега трябва да разследва и да повдигне обвинения:
  https://www.facebook.com/bivolnews/posts/3326459337405825
  1. На Доган по Чл. 323а. от Наказателния кодекс - Който построи сграда върху обработваема земя, земеделска земя или пасище, без да има право на това, се наказва с лишаване от свобода до две години и с глоба от хиляда до три хиляди лева.

  2. На областния управител Вълчо Чолаков по по чл. 219 от НК Който въпреки задълженията си не е упражнил достатъчен контрол върху работата на лица, на които е възложено управлението, разпореждането или отчитането на обществено имущество, и от това са последвали значителни щети на предприятието или на стопанството, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева. А също и чл. 221а от НК: Който нареди или в нарушение на своите задължения допусне да се вземе и използва за строителство и за други неземеделски нужди неотчуждена или непредадена по установения ред земеделска земя или пасища, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от сто до триста лева.

 5. 5 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  Време беше. Бивола пише за това от две години. Само кмета на Бургас и зам председател на Герб не знае. И не само не знае а е внесъл в общинския съвет за одобрение на подаръка.

  SHADOWS of SOFIA
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4898 Неутрално

  До коментар [#1] от "WWW":

  Колкото толкова. Не ти е бащиния.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3913 Весело

  До коментар [#5] от "K2":

  А синия областен управител Вълчо Чолаков, който си е мълчал като пукъл?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 8. 8 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Димитър Николов нямаше ли славата на образцов кмет с модерно мислене, който обичаше да си контактува с младите? Не беше ли заместник-председател на ГЕРБ? Това е то истинското лице на ГЕРБ - демагози, жалки слуги на Доган и Пеефски. Бойко Борисов не го споменавам в същия ред, защото той вече е пътник и скоро ще го видим като жертва и клиент на този, когото сам си избра.

 9. 9 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 647 Весело

  " Николов аргументира решението си с мотиви, свързани с "национална сигурност" "

  Национална сигурност, а?
  Надявам се Николов, в ролята на смел кашик, лично да предвожда танковете при следващото учение на Росенец, щот и т'ва е част от националната сигурност...
  Учението ще е под надслов" Да помним светлия пример на Б.Борисов, да постреляме с противотанкови ракети по незаконни постройки!"
  Николов, в пълно бойно и с противогаз, ще пълзи да обезврежда евентуални мини по актувания като частен път.

  П.П. Точно тоя кмет го мислех за много свестен, направо за нетипичен ГЕРБер, а то к'во излезе....

 10. 10 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  До коментар [#5] от "K2":А синия областен управител Вълчо Чолаков, който си е мълчал като пукъл?!
  —цитат от коментар 7 на hamiltonf


  Който е мълчал да си отговаря.
  ЗА тези които ще се опитат да отричат факти, ще ги помоля да не подценяват аудиторията. Има шишко Гугъл мапс има и Европейския Галилео. Отворете и вижте кога е построен кея и кога не е съществувал.

  SHADOWS of SOFIA
 11. 11 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 158 Неутрално

  Христо Иванов е де-факто министър-председателя на България в момента. Той кара институциите да работят. Винету е в миманса.

 12. 12 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 274 Неутрално

  ГЕРБаджиите заедно с техните верни другари от БСП-то бранят здраво интересите на Доган, ограбвайки българския народ! ГНУС!!!

 13. 13 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  Казусът с пътя до летните сараи на Доган ---------------по долу може ли да пада държавата?да има такава глупост като обществен проблем :)колко е тоя път,, бре?100 метра ли?150?45 метра?
  —цитат от коментар 1 на WWW


  ПИТАЙ ХРИСТО БОЙКИКЕВ - ЮРИСТЧЕТО ТОП ПРОТЕСТЪР!

 14. 14 Профил на liz31552545
  liz31552545
  Рейтинг: 159 Неутрално

  Чак пък толкова да им е важен Доган, че така упорито се запъват.

 15. 15 Профил на wwwto4kacom
  wwwto4kacom
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Идния вторник? Каква е тази свръхзвукова скорост?

 16. 16 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 888 Неутрално

  "Казусът с пътя"......абе оуууу "пристанището" е основният проблем.....…

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 158 Неутрално

  "Казусът с пътя"......абе оуууу "пристанището" е основният проблем.....…
  —цитат от коментар 16 на MPetr


  Спокойно, лека полека, всеки трън от тая държава ще бъде изваден.

 19. 19 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 966 Неутрално

  Пътят не е даден на Доган, а е продаден.
  Връщане няма.

 20. 20 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  " Против бяха Калоян Живков (ГЕРБ), председателят на комисията Иво Баев (ДСБ) и Павел Маринов (БСП)."

  Ха, интересно!

  Явно и местното ДСБ е в услуга на Сараите.

  #вЕрвайте ни
  #ще борим мафията

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 21. 21 Профил на Светломир Зеленков
  Светломир Зеленков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#5] от "K2":

  А синия областен управител Вълчо Чолаков, който си е мълчал като пукъл?!
  —цитат от коментар 7 на hamiltonf


  Какво за него- ОСТАВКА!

  И господин Доган да подава оставка- веднага!

  Имам време да отговарям на всеки идиот.
 22. 22 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#13:"doroteus"][/quote]

  ПИТАЙ ХРИСТО БОЙКИКЕВ - ЮРИСТЧЕТО ТОП ПРОТЕСТЪР!
  ---------------

  какъв Бойкикев ще питате бе?

  кои е Бойкикев ?
  Колко гласа има на избори?
  Ако това е Бойкикев никой няма да го пусне въобще там, а ако иде ще му напрявят главата мека ако е само Бойкикев .

  Бойкикев е марионетка на тези които го финансират и му дават трубуна.
  Парите са му от Америка за България.
  Трибуната му е по медии финанситани от Америка за България.
  Свободна Европап, на пари на ЦРУ и Конгреса, му дава рамо.

  И журналистите , и ГЕРБ, и Борисов ги е страх да кажат на глас кои атаквуа държавата, и се правят на гламави с някакви протестъри и Бойкици.
  Държавата се атакува от сили от САЩ.
  Даже не знам дали това е президента на САЩ и кабинета му, или други паралелни структури от САЩ.

  Дневник е на пари от САЩ, но хули Тръмп вече 4-та година.
  Тоест Америка за България не е точно правителството на САЩ, а нещо страни.

 23. 23 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  Как не се намира някой Доган, който да укрепи с някой кей южния бряг на Варненския залив, докато не е слязал в морето целия склон от Аспарухово до фара?

 24. 24 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 583 Неутрално

  От къде иде недоволството срещу Борисов?

  - не прави достатъчно да стане БГ прокси на Пентагона, протака разни не много открити планове за военни бази и щабове
  - не се прежвижва ЛГБТ темата, Истамбулската се блокира
  - подкрепя се от ББ БПЦ, дават и се пари, промотира се - това не се гледа с добро око от Запада, БПЦ е православана църква
  - прави Балкаснки Поток
  - мисли за Белене
  - споменава се от време а време за баснословните цени на ток от Америкаските централи - това трябва да е закрита тема, и да не се повдига въобще
  - т.н

  САЩ иска всичко това по друг начин, начин който тях ги устроива.

 25. 25 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  И пак ще станем свидетели на поредният управленски резил!Нищо няма да се направи срещу незаконното окупиране на плажната ивица , незаконния кей и пристройки към сарая!!!!

 26. 26 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 912 Неутрално

  що се отнася до Иво Баев, интересно как е гласувал при първоначалното "деактуване".
  Ако е подкрепил - ще си ходи бърже, при дьонметата цонев, бисеров и прочее наемни "мъжки секретарки"

 27. 27 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Големият корумпиран виновник и предател е гордостта на Борисов, зам.-шефа на ГЕРБ кметът Димитър Николов

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 28. 28 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  "Димитър Николов нямаше ли славата на образцов кмет с модерно мислене, който обичаше да си контактува с младите? Не беше ли заместник-председател на ГЕРБ? "
  До коментар [#8] от "evpetra":

  Достоен член на шайката с прекрасна история!

 29. 29 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  В Бургас комунистическият строй е възстановен. Член Първи действа с пълна сила. Опозиция няма.

 30. 30 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Бургаския кмет е много корумпиран. Вероятно вече е взел парите и никога няма да допусне сделката с Доган да се развали.

 31. 31 Профил на pirvt
  pirvt
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Можело значи...!!!
  И защо трябваше да е под натиск...???

 32. 32 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1034 Любопитно

  Като отидете на плаж на Буджака, обадете се .

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 33. 33 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Николов аргументира решението си с мотиви, свързани с "национална сигурност"


  Национална сигурност за Руския анклав ?!........мекерета.....платени !

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 524 Неутрално

  И какво ще постигнат като обявят за общински улица завършваща до частния имот на Доган? Ще харчат пари на общината за да я поддържат, а достъп пак няма да има защото трябва да минат през частен имот. Тъпо е да се дрънкат за такова нещо и да го обявяват за голяма победа една ли не извоювали държавата. А защо не се разходи лодкоджията да карайте на Иво Прокопиев? Да направи едно посещение на неговия охраняем плаж, да се барикадира пред портите му а да иска достъп до плажа? Само по една причина не се хапе ръката която те храни.

 36. 36 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Иво Баев (ДСБ) - гласувал против допускането до разглеждане?!

 37. 37 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 888 Весело

  ...... преразглеждане на решението беше внесено от общинските съветници Костадин Бачийски (Средна европейска класа).......Бачийски....,браво за това пич !!! ....... а болницата в "Меден Рудник"...... преразглеждане на решението как ще стане ????.. а пристанището???

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 40. 40 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 888 Весело

  До коментар [#38] от "zle_platen_trol":

  ....... И какъв е изводът?.......

 41. 41 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Иво Баев (ДСБ) - гласувал против допускането до разглеждане?!
  —цитат от коментар 36 на waterfall


  А защо си мислите, че ДСБ е като ГЕРБ /
  Каквото каже Доган .

  За всяко едно решение Иво Баев да си носи последиците.
  И да си носи отговорността

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  Бургаското кметче е контрабандист и курва на доган!

  Обичам да грухтя и плюскам.
 44. 44 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  В момента Христо Иванов е премиер. Боко се крие в бункера.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 45. 45 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 888 Весело

  До коментар [#42] от "zle_platen_trol":

  Председателят на правната комисия Иво Баев от "Демократична България"............. Е ?????......достоен човек ?????.........

 46. 46 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1789 Неутрално

  Време е Христо Иванов и Атанас Атанасов да си поразчистят хората в Бургас. Вярно е че може да останат без представителство в местния парламент, но по добре малка сграда на здрава основа, отколкото замък върху блато.

 47. 47 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2575 Любопитно

  И какво ще постигнат като обявят за общински улица завършваща до частния имот на Доган? Ще харчат пари на общината за да я поддържат, а достъп пак няма да има защото трябва да минат през частен имот...
  —цитат от коментар 35 на tda10501756


  Това е много интересен въпрос, наистина!
  Да не се окаже, че цялото театро е било, за да могат данъкоплатците да се проявят и да помогнат на Доган да се добира до морските Сараи, без да си раздрънква лимузините? Нали плажуването завърши с прегръдки и целувки между УЖ враждуващите групи, та няма да се учудя, ако това е единият от, обичайно, двата заека, които се стрелят с един, обичайно, червен куршум.


  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 48. 48 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#45] от "MPetr":

  За теб достоен човек е Мая Манолова, за мен Иво Баев. Въпрос на принципи друже. Някои ги имаме, други не.

 49. 49 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#46] от "dorn":

  Интелигентните хора отбягват да коментират личности, които не познават. Вие явно не сте от тях. Слава Богу и двамата имат доста повече мозък от пишман "десните" си последователи.

 50. 50 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 888 Весело

  До коментар [#48] от "zle_platen_trol":

  Аз за разлика от вас, колега..... май знам още от 1989 г. кои са  “Краев, Костов и Баев”.........

 51. 51 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Промитите от Прокофиев мозъчета как се изнизаха, като газ от гащи за имота на Буджака.
  Хахаха! Много принципни, беее. Самата честност.
  Ако излезе на бял свят историята с Каолин, ченетата ще ви увиснст до земята. Бидета ще станат. Къде ви е шамандурата да прецапа до "Германката" на Буджака и забие знамето.

  Всичката ви марксическа, крадлива същност все води до задънена септична яма. То и мечтите ви са вече траурни. Кво ли ви остана.

  ... Череп+Пингвин+Марионетка = провал...

  Navigare Necesse Est
 52. 52 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  Промитите от Прокофиев мозъчета как се изнизаха, като газ от гащи за имота на Буджака.Хахаха! Много принципни, беее. Самата честност. Ако излезе на бял свят историята с Каолин, ченетата ще ви увиснст до земята. Бидета ще станат. Къде ви е шамандурата да прецапа до "Германката" на Буджака и забие знамето. Всичката ви марксическа, крадлива същност все води до задънена септична яма. То и мечтите ви са вече траурни. Кво ли ви остана. ... Череп+Пингвин+Марионетка = провал...
  —цитат от коментар 51 на Schopenberg


  Ако.....ако....акото е май само в устата ви, г-н пишман консерваторь.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 53. 53 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Време беше. Бивола пише за това от две години. Само кмета на Бургас и зам председател на Герб не знае. И не само не знае а е внесъл в общинския съвет за одобрение на подаръка.
  —цитат от коментар 5 на K2


  Бивол кота ке разследва сараите на Прокопиев в Созопол, който незаконно е завзел плажна ивица, доста повече от Доган.
  Ристю ще атакува ли по море спонсора си ...
  Прокопи ... стягай багажа за Сингапур, щото ако се мери с един аршин си за затвора

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 54. 54 Профил на Bedtime for Democracy
  Bedtime for Democracy
  Рейтинг: 765 Неутрално

  ГЕРБаджиите заедно с техните верни другари от БСП-то бранят здраво интересите на Доган, ограбвайки българския народ! ГНУС!!!
  —цитат от коментар 12 на shisharko


  абе виждам и един от ДСБ дето е гласувал заедно с ГЕРБ и БСП.... е това вече е гнус....

  Pure Chewing Satisfaction
 55. 55 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7416 Неутрално

  Сега обаче обстоятелствата се промениха и Доган ще използва пътя, като всички останали.

 56. 56 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Местния от ДСБ да си върви, но впечатление прави "Средна европейска класа". Браво за смелостта! Досега не съм чул нищо лошо за тях, мисля че те бяха зад опита да докарат Райън ер в Бургас извън сезона.

 57. 57 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 797 Неутрално

  „Нищо лично, въпрос на бизнес”. С тези думи шефът на ДСБ в Бургас е отказал да върне докладната за обсъждане и е защитил подаряването на пътя на Доган. Да, да, шефът на ДСБ, правилно сте чули.

 58. 58 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2575 Весело

  https://www.flagman.bg/article/219660

  Моля някой от ДБ да ме ориентира какво е "Демократична България - обединение" и защо противникът на Найденов, г-н Баев се пише само от "Демократична България".
  Край нямат тия обединения, дето са фактически разединения, ей...
  Накрая излиза, че баш лидерчето на ДБ е повече откъм ДБ-обединение, хаха... Сигурно има защо, другари. Ристю, без да има причина, малкото си пръстче не мърда, камо ли да стане от леглото и да се вдигне да ходи до Бургас.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 59. 59 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 751 Неутрално

  Рула тоалетна хартия има ли в Бургас?
  Сегрегация в Бургас!
  Във вторник ке падне ли бариерата?

 60. 60 Профил на Blaga Yankova
  Blaga Yankova
  Рейтинг: 302 Неутрално

  до коментар 49 Честните хора отбягват да ПОДКРЕПЯТ НЕЯСНО КАК ПОЛУЧЕНИ БЛАГА!Вие господине твърдите че всички ВРЪТКИ с придобиване на това БЛАГО от един АБСОЛЮТЕН ХИТРЕЦ са в реда на нещата АААААААА????????Определено не сте зле ПЛАТЕН !!А ВЕРОЯТНО СТЕ Иво Баев който се стреми да ОПРАВДАЕ ПОЛУЧЕН АДВОКАТСКИ ХОНОРАР ОТ АГАТА

 61. 61 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  Пътят не е даден на Доган, а е продаден.Връщане няма.
  —цитат от коментар 19 на yavooor


  Има си някои конституционни положения за морския бряг и пътната инфраструктура и решяния на тези които са в джоба на Сокола можеда бъдат отменени на висока инстанция!
  Това ,че възрастния задкулисен кукловод се е самозабравил, не значи ,че може да си занесе старайте и пътищата до тях, в за гробния живот, време е малко да му дойде акъла и да се разкае!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 62. 62 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2135 Неутрално

  До коментар [#30] от "moreee":

  Независимо от решенията на общ съвет или кмета , държавни и общински имоти си остават такива ,ако са незаконно присвоени или актувани , същите документи нямат никаква правна стойност и държавата си запазва имота ,независимо кой какви нотариални актови си изкарал след това ,въпрос на съдебно решение и дело ,което явно се води вече ,тогава общ съветници нямат право да не го изпълнят ,а то ще е в полза на държавата като собственик по закон и ще ги навкарват по затворите ,ако вземат решение в частна полза , на явно държавен имот !

 63. 63 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 797 Неутрално

  До коментар [#62] от "edin drugii":

  "въпрос на съдебно решение и дело ,което явно се води вече ,тогава общ съветници нямат право да не го изпълнят"

  Съда отказа да се занимава с казуса с мотива, че гражданите нямат правен интерес да обжалват решението на Общинския съвет в Бургас, с което имоти в парка "Росенец" се подаряват на Доган.

  https://www.paragraph22.bg/22-novini/read/sudut-otkaza-delo-sreshtu-harizvaneto-na-ulica-na-dogansarai

 64. 64 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  До коментар [#22] от "WWW":


  « Държавата се атакува от сили от САЩ ... «


  Знаех си, че рано или късно ще стигнем до прозрението, че Роналд Рейгън е пряка заплаха за Тутраканската селищна система .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 65. 65 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  По петдесет тояги на голо всяка седмица, докато отменят това решение. За всички, които са го гласували и предложили.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 912 Неутрално

  факт е, че не може да се отменя предишно решение, минало по законен път.
  трябва да се атакува основанието за това решение.
  е това отношение Иво Баев изглежда прав.

  на мен продължават да са ми интересни основанията за предложението на кмета ("национална сигурност" много ми мяза на искане от страна на НСО); както и имената на подкрепилите решението.

 68. 68 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  що се отнася до Иво Баев, интересно как е гласувал при първоначалното "деактуване".Ако е подкрепил - ще си ходи бърже, при дьонметата цонев, бисеров и прочее наемни "мъжки секретарки"
  —цитат от коментар 26 на Bira


  гласувал е против, вкл. с/у абсолютно незаконното прегласуване на отказа... с другите 40 мъжки секретарки + другаръ кмет какво смятате да правите... те къде ще ходят?


  "...В крайна сметка докладната на кмета е приета от втория път. При първото гласуване

  не е събрала мнозинство, каквото е изискването

  при преобразуване на публична общинска собственост в частна. При повторния вот внушителен брой съветници са вдигнали ръка - 40 гласа „за“, 2 „против“ и 2 „въздържал се“..."

  https://segabg.com/hot/category-bulgaria/suvetnici-alarmiraha-che-burgas-harizva-ulica-na-dogan

 69. 69 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 797 Любопитно

  До коментар [#67] от "Bira":

  "факт е, че не може да се отменя предишно решение, минало по законен път.
  трябва да се атакува основанието за това решение.
  е това отношение Иво Баев изглежда прав"

  Като не може Общинския съвет да си отменя решения, защо на същото заседание Баев е допуснал, като законосъобразно друга докладна за отмяна на решението на общинския съвет, само че входирана от Общинската администрация? Цял Бургас знае, че Баев е подлога на ГЕРБ и личен приятел на кмета Николов, остава и в централата на ДСБ да го научат.

 70. 70 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 888 Весело

  ОПГ са.......пълна проверка на община Бургас е нужна.....2 мандата поне на зад......

 71. 71 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 912 Неутрално

  До коментар [#69] от "moreee":

  вие последователно изразявате мнения, които аз намирам за отблъскващи. с изказ, който в повечето случаи съответства на съдържанието.

  моля да не ме заговаряте повече.
  р'иш?

 72. 72 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 912 Неутрално

  с другите 40 мъжки секретарки + другаръ кмет какво смятате да правите... те къде ще ходят?
  —цитат от коментар 68 на extraCACA


  аз да правя? аз нищо не мога да направя. имат си избиратели, има си "компетентни органи". пък и когато държавата се стовари с "националната сигурност" - било то заради охраната от НСО, било то поради периметър на нефтения терминал - общините по места не са в силна позиция. Отчуждаването на имоти в държавен или публиче интерес е изрично уредено законодателно.

  така че може да се окаже, че има да излиза документация по този въпрос...

 73. 73 Профил на mr_vach
  mr_vach
  Рейтинг: 439 Весело

  Обаче тия дни наистина Христо Иванов и ДСБ задават обществената тематика- ТЕЦ-а на Доган, плажа в Росенец, оставка на Каскета...
  Боцко отиде да яде пасти, квазимодото с каскета избяга "в отпуска", другото прасе също не се мярка...

  Порусначен народ- слаба държава
 74. 74 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 797 Неутрално

  До коментар [#71] от "Bira":

  Видя се какво представляват хората на Командиря ти в Бургас. То тука това е традиция. Данчо ментата, още един мафиоз там имаше - Чамурджиев, все отбранителни люде. Ако Баев не бъде отстранен от ДСБ, на предстоящите избори аз няма да гласувам за Демократична България. И не само аз, много няма да го направят. А ако го сложите кандидат за депутат, забравете да вземете повече от 2% в Бургас.

 75. 75 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 888 Весело

  ...... общински път..... отчуждаване на алеята в имота на Доган до пристанището ......... актуване на пристанището държавна собственост ......свободен достъп до него........ А може пък Доган, да реши да стане дарител .........що пък не ????

 76. 76 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 797 Неутрално

  До коментар [#73] от "mr_vach":

  "Обаче тия дни наистина Христо Иванов и ДСБ задават обществената тематика- ТЕЦ-а на Доган, плажа в Росенец, оставка на Каскета..."

  За Христо Иванов съм съгласен, но за ДСБ .... ела в Бургас да видиш в какъв синхрон работят ДСБ и ГЕРБ. Не можеш да ги различиш кой от кои е. Даже очаквам скоро да се обединят в една обща група в общинския съвет.

 77. 77 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  До коментар [#72] от "Bira":

  няма какво да излиза... сега погледнах онзиденшното му интервю за БНР, от което става ясно, че през април просто си е направил тънката сметка :)

  Доган правил подаръци на общината и държавата, м... сладурско

 78. 78 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 912 Неутрално

  До коментар [#71] от "Bira":.. Командиря ти в Бургас. ... аз няма да гласувам за Демократична България.
  —цитат от коментар 74 на moreee


  виж с'я, цяло кафяво мореее - аз командир нямам, а пък ти си гласувай както щеш.

 79. 79 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 912 Неутрално

  ":няма какво да излиза... сега погледнах онзиденшното му интервю за БНР, от което става ясно, че през април просто си е направил тънката сметка :)Доган правил подаръци на общината и държавата, м... сладурско
  —цитат от коментар 77 на extraCACA


  еми ако няма - няма. аз от това започнах - който е подкрепил даването на общинкса собственост на доган, трябва да си носи кръста.

 80. 80 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 797 Весело

  До коментар [#78] от "Bira":

  "аз командир нямам"

  Вие Драгалефците все тва повтаряте )))

 81. 81 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Вие не Общинари с грижа за съгражданите и общински интереси, вие сте сговор на шайката по шаблон; защитаващ само частни вместо обществени интереси, каквито са нещата във всяка община на Герб.
  Кражби и облечени в привидно законова опаковка престъпления.
  Оставка!

 82. 82 Профил на Анджелина
  Анджелина
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А казусът с бетонирания плаж и отрязаният достъп до него от Прокопиев - кога влиза в съда?

 83. 83 Профил на jord bond
  jord bond
  Рейтинг: 10 Весело

  Заглавието: "Казусът с пътя до сараите на Доган влиза отново в Общинския съвет на Бургас идния вторник"

  А по- долу четем: "...общинският път, водещ до т.нар. сараи на Ахмед Доган, бе актуван като частна собственост"

  Та въпросът ми е: Последно, сараите реални ли са, или така са нарочени?

 84. 84 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 822 Неутрално

  От 50-те милиона подарени му от държавата, алчният Доган можеше да отдели 2 за да се оправят пътищата в парка Росенец.

 85. 85 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  Дано този път представителя на "Дай, България" да гласува за връщането на плажа на хората, за разлика от миналия път!

 86. 86 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 594 Разстроено

  До коментар [#55] от "Роси":

  Явно обстоятелствата ДОСТА са се променили щом сте се подредила редом с тая измет, която с пяна на уста псува ДСБ и боготвори Марионетката Хр. И.

  ... Да, БКП, заедно в труд и бой...

  ...

  Navigare Necesse Est
 87. 87 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  Обаче тия дни наистина Христо Иванов и ДСБ задават обществената тематика- ТЕЦ-а на Доган, плажа в Росенец, оставка на Каскета...Боцко отиде да яде пасти, квазимодото с каскета избяга "в отпуска", другото прасе също не се мярка...
  —цитат от коментар 73 на mr_vach


  Май не си чел статията.

  ДСБ-Бургас много добре се представя в борбата със Сараите :)

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 88. 88 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  Видя се какво представляват хората на Командиря ти в Бургас. То тука това е традиция. Данчо ментата, още един мафиоз там имаше - Чамурджиев, все отбранителни люде. Ако Баев не бъде отстранен от ДСБ, на предстоящите избори аз няма да гласувам за Демократична България. И не само аз, много няма да го направят. А ако го сложите кандидат за депутат, забравете да вземете повече от 2% в Бургас.
  —цитат от коментар 74 на moreee


  В ДСБ и сега има хора на Шиши (въпросния Баев) и то при все, че партията е много далеч от властта.

  А ако помиришат власт ще се изпълни с "активни борци" дето бързат да осребрят достъпа до властта.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 89. 89 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 888 Весело

  Хм.................. Справка в Кадастъра показва, че новият вълнолом е придобил отделен кадастрален номер на поземлен имот 07079.831.346 с площ площ 5838 кв. м. Той е узаконен съвсем наскоро в началото на годината със Заповед за изменение на КККР № 18-2034-24.02.2020/24.02.2020 г. на НАЧАЛНИК НА СГКК – БУРГАС. В публичният регистър на Кадастъра обаче няма следа от тази заповед. Там не е отбелязано и чия е собствеността на съоръжението.......... "Авантажа" са го описали подробно....... Готово е за прокуратурата...... при желание да влязат в общината https://avantage.bg/2020/05/32384/

 90. 90 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 888 Весело

  Ето как "стават" нещата pdf файл.......С проекта се нанася заснетият "съществуващ" обект, поради "неотразен" такъв..........и........ ====Заповед за изменение на КККР № 18-2034-24.02.2020/24.02.2020 г. на НАЧАЛНИК НА СГКК – БУРГАС===== https://bit.ly/39kueHa

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK