На живо

Борисов обяви смяна на "министрите на ДПС" и още рокади в кабинета (хронология)

На 15-ия ден на протести с искане за оставката му премиерът Бойко Борисов обяви четири оставки на министри и една рокада, а самият той продължава да е начело на правителството. През целия ден имаше различни акции на недоволство, опозицията не е доволна от промените, а инициаторите на антиправителствените протести дадоха заявка за нова демонстрация и "изненади" тази вечер. Междувременно Народното събрание реши да поиска отчет на главния прокурор Иван Гешев, който предстои да бъде изслушан. Конституционният съд пък развърза ръцете на редови обвинители за разследвания срещу главния прокурор с тълкувателно решение от днес. "Дневник" проследи в реално време събитията около сблъсъка на институциите в България, ето хронологията:


Хода на протеста следете тук:
Гешев изрази готовност да говори пред депутатите

Борисов обяви смяна на "министрите на ДПС" и още рокади в кабинета (хронология)

© Велко Ангелов


Главният прокурор Иван Гешев уведоми с писмо председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, че ще изпълни задълженията за представяне на дейността на Прокуратурата по прилагането на закона пред народните представители.


Днес по инициатива на БСП парламентът гласува Гешев да бъде изслушан като ГЕРБ гласуваха "за".


Гешев предлага да се изкажев началото на август - ако депутатите предпочитат да чуят отчета за шестмесечието или в края на октомври, за да представи отчет за деметчесечието.


Гешев е в отпуск до 10 август.


Съдебният съвет излезе в продължителен отпуск

Висшият съдебен съвет (ВСС) ще си почива близо два месеца - с около месец повече от обикновено. Съдийската колегия няма да заседава от днес до 23 септември, а Прокурорската ще се събере отново на 16 септември. Пленум на двете колегии ще има чак на 24 септември.


На фона на протести с искане за оставка на правителството и главния прокурор - Иван Гешев също излезе в 20-дневен отпуск.


"Правителственият мандат трябва да се изпълни, защото изборите, на които политическите партии отиват, за да кандидатстват за доверието на избирателите, са онзи съд, на който всеки в края на мандата се явява", заяви транспортният министър Росен Желязков пред журналисти в Пловдив.


"Да се раздели човек с министерския пост не е лична драма", заяви той и добави, че лично на него му е тъжно, че се разделя с добри приятели, назовавайки четиримата министри, чиито оставки обяви премиерът Бойко Борисов днес. По думите му е важно е да се знае, че всеки министър носи оставката в джоба си. "Това човек да е министър, не е награда, това е ангажимент", смята Желязков. Според него е важно въпреки рокадите в кабинета да остане ангажиментът за изпълнение на правителствената програма.

Директорът на Националната полиция Христо Терзийски е предложен да поеме поста на министър на вътрешните работи в труден момент - на фона на масови протести, гражданско недоволство и продължаваща пандемия от коронавирус. Терзийски е добре познат в структурите на МВР, където има дългогодишен стаж. Повече четете тук.

Представители на гражданското движение БОЕЦ с акция в централата на ГЕРБ. Търсят премиера и лидер на партията Бойко Борисов, за да му връчат оставка. Те не откриха премиера, но служител на централата на партията взе "оставката" и пое ангажимент да му я връчи.


"Следващият ще е Гешев", анонсира председателят на БОЕЦ Георги Георгиев и припомни, че главният прокурор в момента е в отпуск.


Само държавната "Марица изток - 2" ще осигурява студен резерв

Пари за електроенергия за т.нар. суден резерв да се дават само при необходимост на държавната компания ТЕЦ "Марица изток - 2", реши Народното събрание. Промяната бе окончателно прокарана по познатия напоследък почин - вместо през основния Закон за енергетиката, през преходните и заключителни разпоредби на Закона за местното самоуправление. "За" гласуваха 105 депутати, 12 бяха "против", а въздържали се нямаше.


Досега пари за поддържане на студен резерв взимаха ТЕЦ "Варна", собственост на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, и свързваната с Христо Ковачкии ТЕЦ "Бобовдол", ТЕЦ "Марица 3" и "Топлофикация Русе". Промяната бе анонсирана най-напред от вицепремиера Валери Симеонов ("Обединени патриоти"/НФСБ), който я представи като начин управляващите да покажат, че не са зависими от ДПС на фона на протестите в страната. За 2018 и 2019 г. ТЕЦ "Варна" е получила над 53 млн. лева за студен резерв, срещу които е била активирана общо 5 пъти. Договорите на централата за студения резерв изтичат в края на юли, писа "Капитал".


Повече четете тук.

Освободен е и зам.-министър на икономиката

След като премиерът Бойко Борисов обяви, че четирима министри ще бъдат сменени, рокадите в кабинета продължиха с освобождаването на зам.-министъра на икономиката Лилия Иванова. Правителствената информационна служба съобщи, че на нейно място е назначена Яна Топалова.


Товалова има магистърска степен "Бизнес администрация" от Международното висше бизнес училище в Ботевград. Работила е основно в държавната администрация, като има ръководен опит в областта на международното сътрудничество, европейски програми и проекти.


"Промяната в политическия кабинет цели ускоряване на сроковете на изпълнение на мерките за подпомагане на бизнеса в условията на пандемията от коронавирус по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", посочва пресслужбата.

Конституционният съд развърза ръцете на прокурорите да разследват главния

Редови прокурори могат да извършват проверки, разследвания и други процесуални действия срещу главния прокурор и в такива случаи той не може да надзирава работата им. Това се разбира от тълкувателно решение на Конституционния съд, взето днес с пълно мнозинство от 12 гласа, след питането на Министерския съвет от края на миналата година.


"Надзорът за законност и методическото ръководство върху дейността на всички прокурори, осъществявани от главния прокурор по смисъла на чл. 126, ал. 2 от Конституцията, не включват случаите, когато прокурор извършва проверки, разследвания и други процесуални действия по сигнали срещу главния прокурор", се казва в диспозитива към тълкувателното решение.


Повече четете тук.

Ще контролира ли Валери Симеонов Министерството на туризма след напускането на Николина Ангелкова, с която отдавна очевидно той бе в конфликт. - този въпрос стана особено актуален след днешната номинация на Марияна Николова за министър на туризма. Настоящият вицепремиер без министерство и бивш началник на кабинета на Валери Симеонов дължи влизането си в политиката именно на лидера на НФСБ (част от "малката коалиция" в управлението "Обединени патриоти"). Повече затова коя е Марияна Николова четете тук.

Предложеният за министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, директорът на болница "Александровска", в последните месеци стана един от основните говорители по темите за коронавируса. Ръководеното от него лечебно заведение е едно от тези, в които се настаняват болни с COVID-19. Ангелов беше и единственият директор на болница, който присъстваше на последната публично известна среща на премиера Бойко Борисов с представители на Националния оперативен щаб, от която отсъстваше председателят му Венцислав Мутафчийски.


Кой е проф. Костадин Ангелов четете тук.

Христо Иванов: Това е разместване на палубата на "Титаник"

"Разместване столовете на палубата на "Титаник". Това е "дълбоката промяна", сервирана днес. Единственият политически факт е, че Борисов призна зависимостта на кабинета си от Пеевски", заяви лидерът на "Да! България" Христо Иванов в коментар за предложените рокади в кабинета.


Той отговори и на репликата на премиера по-рано днес, че е искал да стане главен прокурор. "Поредно доказателство за тоталната му неадекватност. В една нормална демокрация политици като мен не стават главни прокурори. Дори Борисов знае това", заяви Иванов. Повече четете тук.

Предложеният за министър на икономиката Лъчезар Борисов е дългогодишен кадър на ведомството. Освен заместник на министъра в оставка Емил Караниколов той е председателят на надзорния съвет на Българската банка за развитие (ББР), който одобри кредит от 75 млн. лв. на дружество, свързано с колекторската фирма "С. Г. груп". Заради скандала премиерът Борисов уволни целия управителен съвет на банката начело със Стоян Мавродиев.


Повече затова кой е Лъчезар Борисов четете тук.

БСП: Мафиотският модел остава

БСП критикува рокадите в кабинета като ги нарече "имитация на промяна", резултатът от която е агонията продължава, и декларира, че позицията ѝ остава непроменена - оставка на цялото правителство и предсрочни избори.


Сменят се министри, мафиотският модел на управление остава.


Корнелия Нинова,

председател на БСП


"Този филм сме го гледали 12 пъти – 12 пъти са сменяни министри в този кабинет. Но всичко продължава постарому", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя изтъкна, че преди дни Борисов поиска оставките на трима министри заради съмнения, че са свързани с ДПС. "А днес ни убеждава, че го прави заради полицейското насилие, проблемите в комисията по хазарта и раздавани бонуси в Министерството на икономиката. Г-жа Ангелкова е освободена без мотиви – такива не чухме. Очевидно това е сделката с Валери Симеонов - НФСБ да остане в управляващата коалиция", смята Нинова.

Министър-председателят Бойко Борисов не даде категоричен отговор на въпрос на "Дневник" трябва ли главният прокурор Иван Гешев да подаде оставка, за което настояват от 15 дни протестиращите в цялата страна. В изказването си пред медиите след коалиционния съвет Борисов направи опит да се разграничи от главния прокурор и нападна съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов. Какво каза премиерът четете тук.

От партия "Воля" обявиха, че с рокадите в кабинета "управляващите са се вслушали в исканията за промяна". Според политическата сила обаче промените трябва да бъдат в посока "по-широк експертен кабинет с по-широка политическа подкрепа".

Протестиращите отговориха на оставките с обещание за изненади

Инициаторите на протестите в София с искания за оставки на правителството и главния прокурор отговориха на оповестените рокади в кабинета със съобщение за нова демонстрация довечера и обещание за "изненади".


Минути след изявленията на лидерите на управляващата коалиция те реагираха със съобщение във "Фейсбук", в което напомниха за блокираните снощи кръстовища в столицата и призив: "Бъдете готови за изненади и днес. В 17:00 часа пред МС! Елате навреме!"


Столичната полиция благодари на протестиращите в София за поведението им вчера. "Няма груби нарушения на обществения ред и няма задържани лица", беше съобщено на брифинг в СДВР. До момента в полицията няма сигнали или жалби срещу блокирането на ключови кръстовища в столицата снощи.

Общинари в София обявиха бойкот до оставка на Борисов и Гешев

Столичните общински съветници от "Демократична България" поискаха оставката на премиера Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев.


В политическа декларация те обявиха, че няма да присъстват на заседанието на общинския съвет, тъй като там се разигравала "почти същата бездарна постановка, която виждаме в Народното събрание, само че действието се развива на камерна сцена".


В бойкота на заседанията на Столичния общински съвет участва и независимият Борис Бонев ("Спаси София"). Повече четете тук.

Кои са предложени за нови министри

Предложените за нови министри Христо Терзийски, Лъчезар Борисов, Костадин Ангелов, Марияна Николова и Кирил Ананиев.

© Юлия Лазарова

Предложените за нови министри Христо Терзийски, Лъчезар Борисов, Костадин Ангелов, Марияна Николова и Кирил Ананиев.


Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще замени финансовия министър Владислав Горанов, обяви премиерът Бойко Борисов след среща на коалиционните партньори днес. Преди да поеме здравното министерство, Ананиев дълги години бе заместник финансов министър - бюджетар в редица правителства от различни цветове, както и финансов министър в служебния кабинет на Огнян Герджиков.


Поста на Ананиев в здравното ведомство ще поеме директорът на "Александровска болница" проф. Костадин Ангелов.


На мястото на вътрешния министър Младен Маринов премиерът предлага сегашния директор на "Национална полиция" Христо Терзийски. За министър на икономиката е предложен досегашният заместник на Емил Караниколов Лъчезар Борисов.


Вицепремиерът Марияна Николова (НФСБ) пък ще оглави Министерството на туризма.


Очаква се предложенията да бъдат внесени в Народното събрание още днес. Повече по темата четете тук

Борисов обяви смяна на "министрите на ДПС" и още рокади в кабинета

На 15-ия ден на протести с искане за оттеглянето му премиерът Бойко Борисов обяви, че приема оставките на тримата министри, които миналата седмица поиска с мотив "съмнения за зависимости от ДПС" - на финансите Владислав Горанов, на икономиката Емил Караниколов и на вътрешните работи Младен Маринов.


Освен тях премиерът обяви и оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова. За оттеглянето на Ангелкова отдавна настояват представители на туристическия бранш заради действията на министерството в условията на кризата, породена от коронавируса.

Премиерът Бойко Борисов обявява рокади в правителството.


Народното събрание ще изслуша Гешев, но не преди септември

Със 179 гласа "за" и един "против" депутатите подкрепиха искането за изслушване на главния прокурор Иван Гешев. Предложението беше внесено вчера от БСП и предвижда Гешев да представи пред Народното събрание отчет за дейността си от началото на годината до август.


Това означава, че изслушването на главния прокурор ще бъде не преди септември, както по-рано коментира и депутатът от БСП Антон Кутев. В момента Иван Гешев е в отпуск. Социалистите посочват, че не се отказват от искането за оставката му, т.к. според тях той често нарушава презумпцията за невиновност.


Борисов обяви смяна на "министрите на ДПС" и още рокади в кабинета (хронология)

© Велко Ангелов

ГЕРБ остава партията, която де факто подкрепя Иван Гешев, заяви политологът Даниел Смилов пред БНР. Той припомни, че по закон управляващите имат право да дадат оценка на главния прокурор и дори да започнат процедура за отстраняването му.


Управляващите играят опасна игра. Те трябва да отговорят на исканията на протестиращите и в момента не виждам как го правят.


Даниел Смилов,

политолог


Според Смилов ГЕРБ и коалиционните им партньори искат да "минат с най-малко щети" и могат да се опитат да отложат въпроса с оставките на министри, тъй като през август е възможно протестите да отслабнат покрай летните почивки. Той обаче посочи, че се създават високи очаквания, и припомни, че миналата седмица стоеше и вариантът премиерът Борисов да излезе в отпуск.


По думите му "патриотите" са в трудната ситуация да се опитват да се оттласнат от ГЕРБ, защото оставането във формата засилва впечатлението, че само на думи са против ДПС, но същевременно да се опитват да отлагат предизвикването на избори, което не е в тяхна полза.

Изслушването на главния прокурор Иван Гешев от Народното събрание най-вероятно ще е през септември. Това коментира пред Би Ти Ви депутатът от БСП Антон Кутев, след като партията му вчера събра 70 подписа с искане парламентът да задължи Гешев да направи отчет за дейността си от януари до август 2020 г. и да го представи в пленарната зала.


Кутев обясни, че след като веднъж социалистите призоваха за изслушване на Гешев, сега са внесли подписи по член, който предвижда и изготвяне на доклад, и това ще е причина отчетът на главния прокурор да не е бърз. Според депутата основният проблем в случая е погазването от страна на главния прокурор на презумпцията за невиновност.

Няколкостотин души, работещи в игралната индустрия, се събраха пред Народното събрание на протест срещу промените в Закона за хазарта.


Борисов обяви смяна на "министрите на ДПС" и още рокади в кабинета (хронология)

© Юлия Лазарова


Към момента движението по бул. "Цар Освободител" не е блокирано.


Протестиращите скандират "Искаме диалог" и носят колоритни плакати. Сред открояващите се послания са "Колко още бизнеси искате да вземете", " Виц: Гешев разследва Борисов" и "Валериbet" със знака на Efbet.


Борисов обяви смяна на "министрите на ДПС" и още рокади в кабинета (хронология)

© Юлия Лазарова

Синдикатите - предпазливи за антиправителствените протести

Протестиращите вече 15-и ден срещу правителството и главния прокурор имат искания в правилната посока, но е нужна по-голяма конкретика и би могло техните демонстрации просто да изглеждат граждански. Това мнение изрази в сутрешния блок на Би Ти Ви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.


Той изтъкна, че в първите дни на протестите на тях се появиха различни политици, които не са във властта. По думите му хора с не особено голям политически ресурс са си направили сметката кое ще им свърши работа. Манолов каза, че едва ли ще се появи на тези протести, защото се бил напротестирал през 2013 г., когато бяха големите демонстрации срещу избора на бизнесмена и депутат от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Протест пред парламента и срещу промените в Закона за хазарта

Работещи в хазартния бранш в този час се събират на протест пред Народното събрание, където депутатите се очаква да гласуват на второ четене промени в Закона за хазарта.


Борисов обяви смяна на "министрите на ДПС" и още рокади в кабинета (хронология)

© Юлия Лазарова


Това е пореден протест на представители на сектора, според който поправките, част от които бяха прокарани между двете четения, ще доведат до фалити на малките и средните фирми.


Законопроектът предвижда да се завиши изцяло внесеният капитал - 3 млн. лв. за казина и 1 млн. лв. за игрални зали, и въвежда нова еднократна такса - 2 млн. лева за казина и 1 млн. лв. за игрални зали, при 10-годишен лиценз. Между двете четения управляващите се отказаха от първоначалната си идея за създаване на нова агенция, която да контролира хазарта и която да е подчинена на Министерския съвет. Вместо това секторът ще бъде контролиран от Националната агенция за приходите.


Борисов обяви смяна на "министрите на ДПС" и още рокади в кабинета (хронология)

© Юлия Лазарова

На фона на протестите с искане за оставка на главния прокурор Иван Гешев и срещу третия кабинет на Бойко Борисов днес се очаква Конституционният съд да се произнесе може ли всеки обвинител да разследва главния. Такова питане отправи в края на миналата година Министерският съвет. Повод стана докладът на Венецианската комисия, в който се препоръчва цялостна радикална реформа на конституцията и Висшия съдебен съвет, за да се премахне недосегаемостта на главния прокурор.


Дни по-късно на извънредно заседание правителството прие законопроект, според който обвинител №1 ще може да бъде разследван от "независим" прокурор, но негов подчинен. След критики от държавния глава обаче Министерският съвет оттегли законопроекта и внесе питане до Конституционния съд.

Коалиционният съвет се събира отново, за да обсъди ремонт на кабинета

Лидерите на партиите от управляващата коалиция се събират отново при премиера Бойко Борисов днес, за да обсъдят промени в кабинета. Решението колко сериозни ще са те, кои министри да бъдат сменени най-вероятно ще бъде отложено поне до следващата седмица, а основен фактор за него ще бъде дали антиправителствените протести ще продължат със същата сила, коментираха представители на двете управляващи формации пред "Дневник". Повече по темата четете тук.


Вчера премиерът Борисов (ГЕРБ), Валери Симеонов ("Обединени патриоти"/НФСБ) и Красимир Каракачанов ("Обединени патриоти"/ВМРО) обсъдиха вариантите за смени на министри, но решения ще бъдат взети след обсъждане и с отделните парламентарни групи и след поредния коалиционен съвет днес.


Ключов въпрос е ще останат ли тримата министри, чиито оставки бяха поискани миналата сряда от премиера заради "съмнения за зависимост от ДПС", но които така и не бяха подадени - на министрите на финансите Владислав Горанов, на икономиката Емил Караниколов и на вътрешните работи Младен Маринов.


Междувременно протестите в страната с искане за оставките на премиера Борисов и на главния прокурор Иван Гешев продължават 15-и пореден ден.


Борисов обяви смяна на "министрите на ДПС" и още рокади в кабинета (хронология)

© Георги Кожухаров


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (364)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4837 Неутрално

  ОСТАВКА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Шкембе войводата ще извади още някой талант от пликчето на Била.

 3. 3 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  А на живо може ли да се опровергае информация за частно плажче? МлаДа с акция дране на ризки предвижда ли се?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 4. 4 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3076 Любопитно

  24 часа прогнозира от вътрешни източници в коалицията, че ще махнат и Ангелкова и Боил Банов освен Барни Ръбъл.
  От първоначалните трима Младен Маринов пада - Горанов и Караниколов са под въпрос.
  Да видим, до обяд вероятно ще стане ясно.

 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  Като видя снимката на тия четиримата, особено на тоя с кръглия тумбак в средата, и се потърсвам от ужас и погнуса. Къде сгрешихме, Господи, защо ни изпрати тази напаст?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4351 Любопитно

  Не промени трябват а цялостно подменяне на правителството.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 7. 7 Профил на Рол
  Рол
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Какво стана с гардовете от НСО и урода който захвърли знамето?

 8. 8 Профил на SliceOfLife
  SliceOfLife
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Няма нищо за обсъждане и много добре го знаят. Оставка на цялото правителство.

 9. 9 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1399 Весело

  "а основен фактор за него ще бъде дали антиправителствените протести ще продължат със същата сила, коментираха представители на двете управляващи формации"

  Виж, че като искат, знаят как да мотивират гражданите.

 10. 10 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  Вчера премиерът Борисов (ГЕРБ), Валери Симеонов ("Обединени патриоти"/НФСБ) и Красимир Каракачанов ("Обединени патриоти"/ВМРО) обсъдиха вариантите за смени на министри, но решения ще бъдат взети след обсъждане и с отделните парламентарни групи и след поредния коалиционен съвет днес.

  Какъв резултат да очакваме, като първо трябва да сменят себе си?
  Оставка!

 11. 11 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 300 Неутрално

  Няма нищо за обсъждане и много добре го знаят. Оставка на цялото правителство.
  —цитат от коментар 8 на specter


  Няма обективна причина за оставка на цялото правителство.

  Протестите не са причина. Против Тръмп протестираха 30 милиона души. Подаде ли оставка? Не.

 12. 12 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  Но комунистът Борисов продължава едно и също да си дудне - магистрали,криза имало,стабилност... Едно си знае,едно си бае! Като свекърва е...

 13. 13 Профил на keepwalking
  keepwalking
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Добре като падне ГЕРБ ,партията която фалира България 2 пъти в близкото минало ли е алтернативата ??

  При БВП от 65 млрд долара на нас ни отпускат 29 млрд евро ,това за наща родина е историческа възможност защо сами си правим сечено ..Тия ,които фалираха КТБ те ли ше оправят България за пореден път ?

 14. 14 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Каква оставка бе?
  Снощи на протестите бяха същите муцуни ксктъ есента Против Гешев само, че наполовина. Основно от Боец. Вече аз дето не се вглеждам ги познавам само по репортажите от новините.

 15. 15 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 300 Неутрално

  Протестът на практика е вече мъртъв. Властта укрепи позициите си, а "ремонтът" на кабинета позволява на Борисов да твърди, че се вслушва в исканията на протестиращите. И той ше го твърди - не се учудвайте ако мине в режим "дадох ви каквото искате, защо още протестирате?"

  Междувременно обществената подкрепа за протеста все повече нямалява, а самите протестиращи все повече ще се цепят на фракции и секти, всяка от които ще си преследва някакви свои цели. Протестът вече има искания, които си противоречат взаимно (оставка, но и да се въведе машинно/електронно гласуване - невъзможно без работещ кабинет + парламент). Това е сериозна предпоставка за разцепление.

 16. 16 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  До коментар [#13] от "keepwalking":

  Гладът е по-силен от тока.
  Много огладняха. Само, че те БСП се прибраха, те бяха малко де. Останаха само професионалните протестъри.

 17. 17 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#13] от "keepwalking":При БВП от 65 млрд долара на нас ни отпускат 29 млрд

  При 450 млрд БВП как изглеждат 29 млрд?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 18. 18 Профил на keepwalking
  keepwalking
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Както беше казал другаря Антон Кутев от БСП тяхната партия се разпространява като Спин по полов път или по кръвен ..

  Тия ,които направиха заплатите в България по 8$ през 96-а сегс децата им ,които фалираха КТБ точат лиги за власт ...то самото БСП си казва ,че за нищо не става ние ше ги слагаме на власт ...с кого ще са в коалиция ако не пак с ДПС ??

 19. 19 Профил на keepwalking
  keepwalking
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До 17 дерибеев

  Ние сме 7 млн души ,в блока има много по големи държави от нас ..както казах за нас това е историческа възможност

 20. 20 Профил на keepwalking
  keepwalking
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Гошо и Иван искат нова конституция ,какво ще пише в тази конституция че заплатите в България стават колкото в Швейцария ли ..Моля обяснете ми ?

 21. 21 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2964 Неутрално

  До коментар [#13] от "keepwalking":

  Не се прави на луд! Алтернативата се казва ДБ. Изтъркания номер да ни обясняваш за БСП и КТБ си го пробутвай някъде другаде. ГЕРБ са същите крадливи комунисти, управляващи с ДПС.

  Бивш tww09306483.
 22. 22 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4653 Неутрално

  До коментар [#7] от "Рол":

  Гешев не иска "да си причини" разследване на случая с поругаване на българското знаме от едно заптие, охраняващо Доган!

 23. 23 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  До коментар [#12] от "deaf":

  Че тя българската икономика работи на 90% за разлика от другите икономики зависими от туризма. Все още бюджетът е на излишък, валутният резерв е огромен.
  Няма революционна обстановка.
  А за атакуваните милиарди от Гешев слабичко е протестирането. Ами от Банев до Божков всеки да беше си извадил работниците трябваше да е много по мащабно.
  А и Правителството как си го е мислило, че няма да има отпор не знам.
  За капак и русофилите скочиха заради руските шпиони. Радев се вживя на революционер ама няма никой след него. Затова пет дена мълчи.

 24. 24 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4653 Неутрално

  До коментар [#13] от "keepwalking":

  БСП = ГЕРБ! Не са алтернатива една на друга!

 25. 25 Профил на keepwalking
  keepwalking
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До 21 Петлешев ,

  Аз лично съм симпатизант на ДБ до някаква степен ,но как може да са алтернатива след като дори може и 4% бариера да не прескочат ?

 26. 26 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2964 Неутрално

  До коментар [#19] от "keepwalking":

  Какви 7 милиона сте? Откъде? В България живеят около 6 милиона, заедно с циганите. До 15-20 години ще паднат още с милион, като циганите ще са мнозинство в някои райони и градове.

  Бивш tww09306483.
 27. 27 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2964 Неутрално

  До коментар [#25] от "keepwalking":

  Знаеш ли какво означава конформизъм? В техния отбор ли си?

  Бивш tww09306483.
 28. 28 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  До коментар [#21] от "Petleshev":

  Хахаха. Какво ДБ те прихваща?!
  Разходи се сред хората и се заслушай дали някой въобще се сеща за ДБ.
  И каква алтернатива е?! Комунистическа. Щото както и писах първият ден Христо Иванов унищожи ДСБ като застана до ретроградни комунисти и русофили. А Жужи и Рамадан не се обаждаха. Кой редови ДСБ-ар ще застане до тези муцуни.
  И даже в София се видя. Тридесетина индивида да до Ристьо.
  Ама страшни анализатори сте от ДБ. А ще убедите масите и ще спечелите. Как да стане като нямате връзка с хората.
  И тука гледам колко ви го казват.

 29. 29 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#19] от "keepwalking":

  Безспорно, и все пак съпоставяш едногодишен БВП със средства отпуснати за седем години.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 30. 30 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2964 Неутрално

  До коментар [#23] от "Да вярваме на истината":

  Ти да не слънчаса? Пак завъртя плочата с габровските вицове... :)))

  Бивш tww09306483.
 31. 31 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#23] от "Да вярваме на истината":

  Банев пък що да вади протестиращи като му върнаха и къмпинга? Иск на КОМПИ към Василев също намаля

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 32. 32 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Какво има за обсъждане? Оставка на министър председателя и предложение на президента към най-голямата група народни представители за ново правителство. Това е законното положение, докато се извъртят всички, ако не искат.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1399 Весело

  До коментар [#28] от "Да вярваме на истината":

  Кажи нещо за процентите. Защо пускаш постове без проценти, звучи несериозно.

 35. 35 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2964 Неутрално

  До коментар [#28] от "Да вярваме на истината":

  Хе-хе-хе-е-е-е...! И кой има връзка с хората? Борисов с голямата харизма? Такава връзка имате с хората, че ги водите с автобуси от провинцията. Ти да не ходи на екскурзия до София? Томислав ли ви събира по баирите около Габрово? Може и партизански отряд да си направите...! :)))

  Бивш tww09306483.
 36. 36 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4653 Любопитно

  До коментар [#28] от "Да вярваме на истината":

  Колко станаха високотехнологичните фирми в Габрово? Миналата седмица бяха 3600! Тази седмица достигнаха ли бройката 5000? 😂🤣

 37. 37 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2226 Весело

  До коментар [#23] от "Да вярваме на истината":Ти да не слънчаса? Пак завъртя плочата с габровските вицове... :)))
  —цитат от коментар 30 на Petleshev  До коментар [#30] от "Petleshev":

  Ми че той си е от Габрово! Поне така твърди чиляка. ;)

 38. 38 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  ... И даже в София се видя. Тридесетина индивида да до Ристьо.
  —цитат от коментар 28 на Да вярваме на истината

  Аз гледам репортажите отдалеч, не на живо. Нещо около 300 хвърлени каскета ми се видяха по стълбите на Съдебната палата.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 39. 39 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 516 Неутрално

  "....през 1996 г. Бойко Борисов е вербуван от службата за борба с организираната престъпност като информатор с кодово име “Агент Буда”. Мотивът за вербуването са честите му контакти с оперативно интересни лица. По-късно нов документ показва, че Бойко Борисов вече е разглеждан не като информатор, а като лице с “приоритетна престъпна ориентация”. Скандалът става обществено известен с името “Досието Буда”...."
  Преи 89-та Буа е кандидатствал за ДС. Препоръчали са го видни врачански комунистически партийни лидери. Такова било изискването. Най-видния от всички бил бащата на майката на Шиши. Психологическият му профил на лице с криминални заложби не му позволил да бъде приет в ДС (явно там криминалните заложби е трябвало да се маскират зад рафинираната партийна изтънченост, което очевидно не било по възможностите на ББ) но предвид висшите протекции го пренасочили къ.м пожарникарската служба. Приближен тогава на този врачански елит бил и бащата на Петьо еврото.

 40. 40 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  До коментар [#13] от "keepwalking":БСП = ГЕРБ! Не са алтернатива една на друга!
  —цитат от коментар 24 на vassilun


  Щом ти го казваш, значи е истина от последна инстанция.

 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  До коментар [#36] от "vassilun":

  "Колко станаха високотехнологичните фирми в Габрово? Миналата седмица бяха 3600! Тази седмица достигнаха ли бройката 5000?"

  Към 7,000 са вече.

  Средно с по 1,500 работници и служители.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#38] от "дедо Андро":

  Това с хвърляне на каскети сериозно ли ви звучи? И от подобни сценки трябва да повярваме, че ще се появи политика?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 43. 43 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4351 Любопитно

  До 17 дерибеев Ние сме 7 млн души ,в блока има много по големи държави от нас ..както казах за нас това е историческа възможност
  —цитат от коментар 19 на keepwalking


  Може ли да попитам за какво? За това че ББ при положително салдо на България взе 22 милиарда Евро заем? Кому бе нужен този насилствен заем освен на тези които ще го "усвоят" от името на народа който ще го плаща. Ти ако имаш 100000 лева спестявания, би ли взел 200 хилки заем ако не си сигурен в доходите си за следващите 5 години примерно? Защото в момента няма икономика в света която да не се клати и шансовете за развитие в момента клонят към 0.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 44. 44 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  До коментар [#35] от "Petleshev":

  Пелтешев, не се излагай. Говоря ти за обикновените хора. Не партийците.
  Но всяка партия ако иска да спечели трябва да има трезво виждане спрямо действителността;)
  Иначе самозаблуждавайте се. Аз няма да се кандидатирам за депутат:)

 45. 45 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#43] от "padrino":

  Под 5 млрд евро са заемите. Да сме обективни все пак

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 46. 46 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  До коментар [#43] от "padrino":

  Кога България е взела 22 милиарда евро заем, че съм го пропуснал?!
  Още като гледам и един лев не е взела държавата по гласуваният 10 милиарда лева право на заеми. Даже в края на юли бюджетът пак ще е на излишък.

 47. 47 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4351 Любопитно

  До коментар [#43] от "padrino":Кога България е взела 22 милиарда евро заем, че съм го пропуснал?!Още като гледам и един лев не е взела държавата по гласуваният 10 милиарда лева право на заеми. Даже в края на юли бюджетът пак ще е на излишък.
  —цитат от коментар 46 на Да вярваме на истината


  ББ "договори 29 милиарда преди ден, от тях 7.7 са "безвъзвратни", останалите 22.3 милиарда какво мислиш, че са???? Подаръци за добро поведение ли??? 😁😁😁

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 48. 48 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4351 Неутрално

  До коментар [#47] от "padrino":

  21.3, извинявам се

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 49. 49 Профил на Chudomir Neznakomov
  Chudomir Neznakomov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Това мнение изрази в сутрешния блок на Би Ти Ви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Той изтъкна, че в първите дни на протестите на тях се появиха РАЗЛИЧНИ ПОЛИТИЦИ, КОИТО НЕ СА ВЪВ ВЛАСТТА" - Когато нямаш аргументи ти бяга дори формалната логика

 50. 50 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  До коментар [#47] от "padrino":

  Борисов договори 29 милиарда.
  От тях 16 милиарда да безвъзмездните средства за програмният период.
  От останалите 13 милиарда за възстановяване от коронавирусът 7,7 милиарда да безвъзмездни и 5,3 милиарда право на заем:)
  Не се излагайте бе хора.
  И ти какво си мислиш, че ще ги усвоим ли?!
  Ами то излишъкът тази година не може още да изхарчи.
  Освен това до 2023 година трябва да усвои България 15 милиарда лева от старият програмен период. Ще усвои максимум 9 милиарда.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  Вчера на Протеста в София, една малка групичка застанала близо до паметника на окупаторите призоваваше с мегафон хората да се разделят по партийна принадлежност. Останаха си сами, с призивите!
  Силата на Протеста е в единството!
  До постигане на крайните цели, всички политически настроения вътре в протеста, трябва да бъдат забравени!
  Защото срещу Протестите не стоят политици, а мутри и бандити!

  Срещу Протестите стоят пеевски, доган и разбира се клатушкащата се върхушка на герб!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 53. 53 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2964 Неутрално

  До коментар [#46] от "Да вярваме на истината":

  Стига с тия глупости за бюджетните излишъци! Има толкова много недофинансирани бюджетни дейности с мизерни заплати. За какви излишъци бълнуваш? Или пак ще крадат от стиропор по панелките?

  Бивш tww09306483.
 54. 54 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 863 Неутрално

  До коментар [#13] от "keepwalking":

  А причините за БВП да е САМО 65 млрд ?

 55. 55 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  До коментар [#53] от "Petleshev":

  Това е политиката на Правителството. Както знаеш спрямо Правителството аз съм на коренно противоположно икономическо виждане.
  Хиляда пъти съм писал, че правителството харчи бавно. Да не говоря за политиката по доходите му.
  Но то е на власт и си прави такава политика. Против него протестират в момента то си носи отговорност.
  Аз не очаквам ГЕРБ да си промени политиката.
  А недофинансирани сектори ще има докато не започнат да се правят реформи. Сега да кажа без дъно.

 56. 56 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#36] от "vassilun":

  Че то Габрово има няма 50 - 60 хиляди! То ще излезе на всеки 10 човека технологична фирма!

 57. 57 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Разходи се сред хората и се заслушай .....
  —цитат от коментар 28 на Да вярваме на истината


  Аз пък се разхождам сред хората и чувам, че те не искат повече ГЕРБ на Борисов и Пеевски.

 58. 58 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  До коментар [#57] от "Panda":

  Протестът беше!!!Онзи ден се заканваха да окупират НС и други важни учреждения-видяхме колко ги окупираха.Щяха да блокират БНТ и там ялова работа-15 човека и една палатка.Гешев щяха да арестуват-гледам още си е на свобода.На края,като дядовците си,преминаха към саботажи и тероризъм-полицията веднага излови извършителите.Извод:с такива "протести"Боко ще иляди.

 59. 59 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 399 Любопитно

  До коментар [#7] от "Рол":

  А нещо за господина, който позволи пред очите му да захвърлят знамето и нищо не направи по въпроса? Не стига, че не го защити а и го натириха обратно във водата. Това ли ви е войводата, некъв лигльо, който е готов да използва националния флаг, само и само да му набият лайкове у фейса?

 60. 60 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2846 Гневно

  Изслушването на главния прокурор Иван Гешев от Народното събрание най-вероятно ще е през септември.
  —цитат от коментар 0 на Сттията


  Абе вие, т.нар. народни представители, малко ли ви беше бездействието по време на извънредните мерки и след това, че сега искате и отпуск през август?!
  Марш на работа!!!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 61. 61 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  Всяко управление на БКП води до катастрофа. Трагедията е че няма политическа алтернатива на Герб. БКП е втората политическа сила в страната, това е трагичното, има все още някой да гласува за тези. Как може да те трепят по концлагери и ти да гласуваш за тях? Явно като си отиде това поколение, което гласува за БКП вече тогава БКП ще се превърне в нещо като коминистите в Гърция, в парламента, но само толкова, без да може въобще да е на власт. Има и друг проблем, турското БКП ДпС, защото там електоралната маса е от стари и млади. Та ДпС явно не ги интересува ЕГН-то. Но и там ченгетата ще умрат рано или късно. Лошото е,ч е тези дето сега са млади в ДпС се възпитават от кадрите на ДС и много добре знаейки кой създаде ДпС те продължават да стоят вътре, т. е. правейки компромис със съестта си или въобще показват липса на морално принципи.
  Така че положението на България не е никак розово. Как точно ще стане промяната, при положение, че въобще се измества центърат на проблема към периферията. Ако кадрите на ДС БКП продължат да са фатор в България (а те в момента са навсякъде на ключови позиции) няма как тази държава да се очисти от проказата и да тръгне напред. Мутрата нищо не променя, само действа в така създадената ситуация и прави каквото може. Но за да има наистина нещо добро е нужно да има промени във всички области, което значи чистка на кадрите на ДС БКП.

  ДБ=БКП
 62. 62 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  До коментар [#61] от "anonim440":

  "Ако кадрите на ДС БКП продължат да са фатор в България..."

  Добре, че не са...

  Премиер – член на БКП още от милиционерското училище в Симеоново, където е кандидатствал за школата на ДС, но не е бил приет поради ... некадърност; Президент – член на БКП от 1984 г.; шеф на КПКОНПИ – член на БКП от казармата; Йорданка Фандъкова – член на БКП; Менда Стоянова – член на БКП и партиен секретар на ОНС Пловдив; Георги Марков - агент Николай от ДС, вербуван още през 1972; Красимир Велчев - член на БКП от 1981 г.; Данаил Кирилов - член на БСП през 1997 г., съветник на президента Георги Първанов, а от 2007 г. и общински съветник на БСП в София; председател на Конституционния съд Борис Велчев - син на член на ЦК на БКП и внук на член на Политбюро на ЦК на БКП; председател на ДАНС Димитър Георгиев - син на офицер от 4-то управление на ДС, работещ в ДС от 1971 г.; Калин Митрев, български представител в Европейската банка за възстановяване и развитие – агент на ДС „Симеонов“ и съпруг на Ирина Бокова; г-жа Лиляна Павлова - внучка на партизанина от отряд „Чавдар“ и член на ЦК на БКП Георги Павлов, ... Цецка Цачева – партийна секретарка в Плевен....

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 63. 63 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#20] от "keepwalking":

  След такъв глупав въпрос трудно може да ти се обясни.
  Може би трябва да повториш 5 до 10 клас и след това ако не си разбрал пак питай.

  "Геният може да стигне до определени граници, но глупостта няма такъв недъг" - Алберт Айнщайн.
 64. 64 Профил на nehaen
  nehaen
  Рейтинг: 399 Весело

  До коментар [#62] от "Norman Granz":

  Мисля, че няколко пъти ви обясниха. Това, че родителите са били кадри на ДС, не значи и че децата са!!! Даже напротив, те са отвратени от предците си, затова сега се занимават с политака

 65. 65 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 217 Весело

  До коментар [#57] от "Panda":Протестът беше!!!.
  —цитат от коментар 58 на uvtest


  Ела довечера пред президентството да видиш "бешел" ли е.

 66. 66 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  До коментар [#62] от "Norman Granz":

  Е точно. Докато има такива няма да може да се тръгне в правилната посока. Като даваха кои в парламента са агенти на ДС и то във всяка партия имаше хора на ДС. Как е възможно реално да няма дясна партия в България, която да каже "В нашата партия е забранено да членуват хора били членове на БКП и работили за ДС"?

  ДБ=БКП
 67. 67 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  Не промени трябват а цялостно подменяне на правителството.
  —цитат от коментар 6 на padrino


  Не става. Щетата е тотална.
  Оставка и предсрочни избори - това е единственото решение!
  Всичко останало е подмяна и гърч...
  От протакането най-много ще пострада върхушката на герб, защото тя ще загуби периферията и ще остане само с твърдото си ядро!
  Другият голям губещ са така наречените "патриоти", които подкрепят мутрите, заедно с дпс! Христо Иванов с атаката срещу летния сарай на сопола доган, вече успя да им отнеме голяма част от избирателите.
  Излишно е да се напомня, че 53% от българите според Галъп, също са за оставка и незабавни предсрочни избори.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 68. 68 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 408 Неутрално

  Оставка за Нинова и Радефф, Гешеф и Борисов

 69. 69 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 489 Весело

  До коментар [#28] от "Да вярваме на истината":

  Дори само по реакцията на Герберските тролове като теб се вижда, че:
  Да реалната алтернатива са Демократична България.

  "Геният може да стигне до определени граници, но глупостта няма такъв недъг" - Алберт Айнщайн.
 70. 70 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  До коментар [#68] от "N I K E":

  Забрана на БКП, защото е една терористична партия, която не се е покаяла и реално не само не се е променила, а чака пак да вземат властта с кръв.

  ДБ=БКП
 71. 71 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  До коментар [#66] от "anonim440":

  "Като даваха кои в парламента са агенти на ДС и то във всяка партия имаше хора на ДС."

  Я ми изброй поивменно кои в Демократична България са били агенти на ДС?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 72. 72 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 767 Неутрално

  До коментар [#13] от "keepwalking":Не се прави на луд! Алтернативата се казва ДБ.
  —цитат от коментар 21 на Petleshev


  Егати алтернативата от един файтон хора. Надали ще прескочат 3%. И големият проблем, е че играха за БСП преди 3 години, сега играят за резидента (пак за БСП). И Радан, и Хр. Иванов се оказаха помагачи на Руския слугинаж, което е най-малкото разочароващо. Истината е, че ИСТИНСКО ДЯСНО в България няма, защото ДС го разбива в зародиш.
  Дъ-Бъ са подставени лица и не представляват алтернатива. Единствената надежда за България е ограниченият суверенитет и налагане на промени под диктата на Европа, което и ще стане. Протестите са добре дошли за Бат Бойко, понеже сега може да окаже известен натиск върху Доган и Руската резидентура именно с доброто извинение, че има протести. Въпрросната резидентура може да се разбие само благодарение натиска на Запада и неговите интереси.

 73. 73 Профил на Julian Dob
  Julian Dob
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Браво за закона за хазарта! Предложенията на Симеонов които току що приеха са практическа забрана на 70% от игралните зали. Така че чалгарчетата които обичат да играят на машинките или рулетката ще трябва да си намерят друго занимание

 74. 74 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  До коментар [#71] от "Norman Granz":

  ДБ в парламента ли е?

  ДБ=БКП
 75. 75 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  До коментар [#71] от "Norman Granz":

  Има ли в уставът на ДБ такова изречение "В нашата партия е забранено да членуват хора били членове на БКП и работили за ДС"?

  ДБ=БКП
 76. 76 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  ГЕРБ остава партията, която де факто подкрепя Иван Гешев, заяви политологът Даниел Смилов пред БНР. Той припомни, че по закон управляващите имат право да дадат оценка на главния прокурор и дори да започнат процедура за отстраняването му."

  "Главният прокурор не може да бъде освободен от поста си предсрочно с гласуване в парламента - по предложение на 1/4 от депутатите, ако то бъде прието с мнозинство 2/3 от тях, потвърди пред "Дневник" доц. д-р Атанас Славов, който е преподавател по Конституционно право в Софийския университет "Св. Климент Охридски".


  Такъв текст в Конституцията има и той се съдържа в чл. 129, ал. 4. Тази норма обаче е неприложима, тъй като е обявена за противоконституционна с Решение на Конституционния съд № 7 от 13.09.2006 г. по к.д. № 6/2006, ДВ бр. 78 от 2006 г."

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 77. 77 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Народът срещу мафията!
  ОСТАВКА!

 78. 78 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  До коментар [#75] от "anonim440":

  "Има ли в уставът на ДБ такова изречение "В нашата партия е забранено да членуват хора били членове на БКП и работили за ДС"?"

  Недей да се гърчиш - посочи ми ПОИМЕННО кои членовена ръководството на ДБ са сътрудничили на ДС?

  Защото аз ти посочих предостатъчно ВИСШИ ФУНКЦИОНЕРИ на ГЕРБ (партията, която защитаваш), които са били партийци и/или ДС куки.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 79. 79 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  До коментар [#78] от "Norman Granz":

  Защо да се гърча? Говорих вчера с един не много умен човек и той започна да ми крещи, че Мутрата бил еди какъв си. Аз му казах да не ми крещи, никога не съм гласувал за Мутрата, нито съм негов симпатизант. И онзи започна да ми се извинява.
  Вие сте много интересни, ако някой е персонално срещу смешната ви партия вие веднага со обявявате за някакъв си. Ами няма как да подкрепям протест начело с Резидента, с БКП с цялата измет на България. Вие се гърчите да се изкарвате десни, либерали, зелени, консерватори, сега вече сте и леви.

  ДБ=БКП
 80. 80 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 989 Неутрално

  С козметика не се лекува рак.

 81. 81 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3830 Неутрално

  До коментар [#5] от "Norman Granz":

  "Като видя снимката на тия четиримата, особено на тоя с кръглия тумбак в средата, и се потърсвам от ужас и погнуса. Къде сгрешихме, Господи, защо ни изпрати тази напаст?!"

  С общество, немалка част от което още си въздиша по времето на бай Тошо и " колко добре и спокойно се живеело тогава", Господ ни е дал точно това, което сме искали от Него ! Не допадало на някои от нас ? Ами има други, които си го харесват ! Те не искат живот с ценности, законност, почтенност ! Искат милиони, корупция, власт ! Народът си ги търпи, е, халал да са му ! Скоро ще си остане само с мутрите, циганите и корупцията ! То даже вече това почти е станало ! Е, реве с пълно гърло срещу пошлото си битие, ама нали....точно това си беше избрал ? Ето ви го неотатовото време, радвайте му се ! Пък свестните хора ще им е тежко и гадно, но аз лично не помня време от поне последните 70 години у нас, когато те са се чувствали много по - различно......

 82. 82 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  До коментар [#79] от "anonim440":

  "Говорих вчера с един не много умен човек и той започна да ми крещи, че Мутрата бил еди какъв си. Аз му казах да не ми крещи, никога не съм гласувал за Мутрата, нито съм негов симпатизант. "

  А мога ли да попитам ЧИЙ симпатизант си?

  Щото тия лакърдии - и едните, и другите са маскари, няма алтернатива, дай да си гласуваме за тия дето си ги знаем, понеже другите ептен не стават, пък и СИГУРНО са по-лоши от сегашните - ги слушам от 30 години, горе-долу в това се изразяваше пропагандата на Продев.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 83. 83 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4653 Неутрално

  До коментар [#50] от "Да вярваме на истината":

  Усвояване 😂🤣 му е майката! Усвояването си личи по едно чекмедже! 🤣😂

 84. 84 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4653 Весело

  До коментар [#51] от "xtz03648385":

  "Кога ще е протестът на к*рвите и наркоманите?"

  Когато ти излезеш на протест, тогава! 😂🤣

 85. 85 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#78] от "Norman Granz":Защо да се гърча? Говорих вчера с един не много умен човек и той започна да ми крещи, че Мутрата бил еди какъв си. Аз му казах да не ми крещи, никога не съм гласувал за Мутрата, нито съм негов симпатизант. И онзи започна да ми се извинява.Вие сте много интересни, ако някой е персонално срещу смешната ви партия вие веднага со обявявате за някакъв си. Ами няма как да подкрепям протест начело с Резидента, с БКП с цялата измет на България. Вие се гърчите да се изкарвате десни, либерали, зелени, консерватори, сега вече сте и леви.
  —цитат от коментар 79 на anonim440


  Ама лошото е, че на такива като Вас представите за "много умен" са доста постни.
  По какво го определи па за чак толкова "много"?

 86. 86 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Не разбирам аргументите на защитаващите ГЕРБ, колко било прекрасно!?! Значи харесвате да сте управлявани(номинално) от човек възприеман като Борат на международното поле. Икономическата среда да е абсолютно непредсказуема. Ей го на, има статия пак за невъзможността за отваряне на банкови сметки на чужди фирми. В добавка избирателната кражба на бизнеси и промяна на регламентите от днес за утре. Кой точно ще ни избере за инвестиции пред Румъния. Освен за дейности, които и за Румъния са ниско платени. По-честно е просто да си напишете-това е положението, ще ни представлява простак с 1000 думи речник, ще сме роби на Доган и Пеевски и ще си мишкуваме. Ако имаме бизнес ще гледаме да не става твърде успешен или видим, или ще плащаме на местните велможи(но и това не е гаранция както се видя), защото при БСП ще е същото. Което не е лъжа.
  Но това не значи, че ГЕРБ са добре. Значи, че сме обречени и всяко политическо плямпнае е излишно

 87. 87 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  До коментар [#83] от "vassilun":

  Със сигурност има усвояване. Между 600 милиона и един милиард на година от държавните служители.
  Но доходите растат, валутният резерв расте, строи се навред и не се забелязват от обществото.
  Само, че аз го наричам кражби.
  Смятай при БСП колко се краде?!:)

 88. 88 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2964 Неутрално

  До коментар [#72] от "transvaal":

  Руската резидентура може да се разбие само от българи, които се чувстват свободни. Запада го боли оная работа за нас. Могат да ни помогнат, но само ако ние искаме. Няма кой да гласува и да свърши работата, освен българите.
  Иначе, такива като тебе са много удобни за комунисти и милиционери. Такива като тебе търсят, дето все обясняват как няма да стане...!

  Бивш tww09306483.
 89. 89 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 486 Неутрално

  [quote#72:"transvaal"][/quote]

  Да припомня ли, че те вече са събирали 6.06% и то преди повече от 1 година!А?!

 90. 90 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  До коментар [#81] от "samoedin":

  Вчера един от най-яростните защитници на ГЕРБ - сталинистът WWW - ни призова да идем на полето, да хравен по една лопата (или нещо такова), па да видим на кое му се вика труд.

  Това е тичичната болшевишка омраза на индивида, пръкнал се от социалните низини, към образования човек, който е "лентяй", понеже няма кал под ноктите и курешки по босите пети.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 91. 91 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  До коментар [#90] от "Norman Granz":

  "хравен " >> хванем

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 92. 92 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#81] от "samoedin":Вчера един от най-яростните защитници на ГЕРБ - сталинистът WWW - ни призова да идем на полето, да хравен по една лопата (или нещо такова), па да видим на кое му се вика труд.Това е тичичната болшевишка омраза на индивида, пръкнал се от социалните низини, към образования човек, който е "лентяй", понеже няма кал под ноктите и курешки по босите пети.
  —цитат от коментар 90 на Norman Granz


  Аз редовно се грижа за овошките, доматите, краставиците, зелето, цвеклото и т.н. в двора. И това не ми пречи на кажа ВЪН МРЪСНА ГЕРБЕР-ско-ДПС-арска сган!

 93. 93 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  Изглежда статуквото тупа топката очаквайки умора на протеста.

  SHADOWS of SOFIA
 94. 94 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Изглежда статуквото тупа топката очаквайки умора на протеста.
  —цитат от коментар 93 на K2


  То не да изглежда, ами те на друго не са способни.

 95. 95 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3584 Неутрално

  До коментар [#92] от "Oleg Shishmanov":

  "Аз редовно се грижа за овошките, доматите, краставиците, зелето, цвеклото и т.н. в двора. "

  Да си жив и здрав, аз се грижа - еднолично - за две доста големи покривни тераси с растения, които искат плевене, подрязване, оформяне, торене, ЕЖЕДНЕВНО поливане, отстраняване на изсъхнали клончета и цветове ... изобщо, градинарство и овощарство. Моите ръце са захабени, но това не е основният ми поминък, както - предполагам - и твоят.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 96. 96 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  Прочетох коментарите и се учудих много. Толкова ли е трудно да се разбере, че положението на България се дължи на нивото на обществото. Селско население, принудено да мигрира в градовете, но с ограничено мислене. Липса на промишленост с традиции и корени, липса на истински индустриалци и предприемачи. Тотална липса на средна класа. Липса на организирана опозиция срещу комунистическия режим. Политиците са отражение на това състояние. Къде другаде в комунистическия блок бившите комунистически партии имат такава електорална подкрепа и такова влияние върху съзнанието на избирателите. Отговорът е - никъде! Навсякъде са забранени, преименувани - но това е козметика. Същественото е, че нямат електорална подкрепа. А в България, уви, не е така.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 97. 97 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4653 Весело

  До коментар [#56] от "himler":

  Вярващият на истината НЕ хареса това! 🤣😂

 98. 98 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2086 Неутрално

  https://www.facebook.com/1337032583/posts/10218836255200901/?d=null&vh=i
  Да оставим тези, които крадат, за да не дойдат нови. Каква е философията на "промяната" на кабинета.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 99. 99 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  До коментар [#82] от "Norman Granz":

  Никога не съм гласувал и няма и да гласувам. Но това не значи че нямам право да имам позиция. Даже повече от тези дето гласуват, защото те гласувайки после да не се оплакват.
  Тоива, което става с Мутрата сега го писах в други сайтове още преди 2013 г. Писах че така ще направят, че да стане Мутрата без алтернатива. И после се случи играта с Шиши през 2013 г. и Мутрата беше избутан пак на преден план. Те политическите игри и в момента само това правят, да бутат Мутрата напред. Защото много добре знаеха тези, които са зад цялото това нещо, че един протест оглавен от Резидента и БКП е обречен. Само вие протестиращите не го знаете.

  ДБ=БКП
 100. 100 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3830 Неутрално

  " Премиерът Бойко Борисов обявява рокади в правителството."

  Имаше навремето един плакат, направен по повод на промените в кабинета Сакскобургготски:
  RESHUFFLE AND RULE

  Демек, казано на български: МИМИКРИРАЙ/ОЦЕЛЯВАЙ И ВЛАДЕЙ....

  Та и тука същата работа.....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK