Протестите в чужбина: Да пътуваш 750 км., за да поискаш по-добра България

Протест на българи в Бирмингам на 18 юли

© Славена Панайотова

Протест на българи в Бирмингам на 18 юлиПротестът, с който вече повече от две седмици се искат оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, излезе от границите на България. От чужбина настояват и за въвеждане на дистанционно гласуване (електронно или по пощата), както и за свикване на Велико Народно събрание за промени в конституцията, с които да се ограничи властта на водещите фигури в наказателната и изпълнителната власт.


"Дневник" се свърза с участници и организатори на протести в десет града, в които те живеят. Редакцията няма претенции за изчерпателност за всички места, където се провеждат протести, но и тези разкази показват разнообразна картина на недоволство, свързана от общото желание за живот "в нормална държава", но и много лична заради преживяното от всеки човек. (Снимки и информация за протестите може да изпращате и през формата "Новини от вас" - тук)


Великобритания


Разговарям с Цветелина Борисова малко след като е приключила нощната ѝ смяна като медицински помощник в болница в град Тамуърт, който е на около 30 километра от Бирмингам. В града досега е имало два протеста и организаторката е уверена, че хората ще се съберат отново.
"Исках да отида на протест в Лондон, но ми е далеч. Предложих да отидем заедно няколко човека, но едно момиче каза, че вместо да пътуваме, можем да се съберем в Бирмингам. Въпреки че от България чуваме много негативни неща за хората в чужбина, трябва да знаете, че ние не сме тук от хубаво", разказва Цветелина, като добавя, че все още не вижда причина да се връща, но пък се надява на перспектива за сина си.


"Всеки си казва "То от мен не зависи", ама от кого да зависи всъщност?", пита риторично жената.В името на добра перспектива и Мартин Атанасов отива да живее в Оксфорд преди четири години. Пътува по 90 километра в посока, за да се включва към протестите на българската общност в Лондон и е организирал недоволство в Оксфорд: "Далече съм от България, но имам права и задължения каквито и всеки друг български гражданин! Моето сърце бие еднакво силно, когато чуе българска гайда, както на всеки друг, независимо къде се намира".


"Бесен съм, че България бе превърната в място, където беззаконието, двойните стандарти и липсата на справедливост са нещо нормално. Не ме разбирайте погрешно, навсякъде има проблеми. В България обаче да се краде, лъже и да те мачкат, е в реда на нещата. Протестирам точно срещу това. Ние всички заслужаваме повече", смята Емил Соколов, който живее в Екситър и на 26 години е докторант по "Модерна британска история".


Първият протест в Екситър е бил на 16 юли, а вторият: на 25 юли

© Виктория Федина

Първият протест в Екситър е бил на 16 юли, а вторият: на 25 юли


Германия


Разговарям с Габриела Бенчева в почивката ѝ между две работни срещи. 25-годишната жена е юрист, живее от девет години в Нюрнберг и е заминала още като ученичка.


"За първи път протестирахме на 19 юли (неделя) и хората искат да има още. Протестът беше в един голям парк, защото в Нюрнберг няма консулство, събрахме се около 40 човека", разказва Габриела Бенчева, като не смята, че българите зад граница не се интересуват от процесите в страната.


"Аз лично исках да организирам протест, защото вярвам, че можем да променим ситуацията заради която сме в чужбина. Колкото повече генерации остават в чужбина, толкова повече забравят български. Аз забелязвам по моите братя: те дойдоха много малки в Германия и доста често им е по-лесно да говорят на немски отколкото на български", казва Габриела.


Снимката от протест на българи в Нюрнберг на 19 юли

© Александър Франков

Снимката от протест на българи в Нюрнберг на 19 юли


В Берлин протестът на 23 юли се е провел пред централата на партия Християндемократически съюз (ХДС), като не е бил нито първият, нито последният на българската общност в германската столица.


"Дори по време на многохилядните протести в страната, продължаващи вече втора седмица, управляваща партия на Германия CDU (абревиатурата на партия ХДС на немски език - бел. авт.) - основен двигател и на Европейската Народна Партия, от която част е ГЕРБ - си затваря очите и не желае да предприеме никакви стъпки", пишат организаторите в събитието на протеста във Фейсбук.


Освен заради исканите оставки и липсващата възможност за електронно гласуване, 26-годишният студент по неогрецистика Светослав Димитров протестира и защото "липсват мерки на държавата спрямо околната среда".


"Бях възмутен от случилото се с Варненското езеро, замърсяването и покриването на казуса толкова време, от липсващия кадастър на иначе защитените дюни, липсващи пречиствателни станции и много други сюжети за околната среда в България", казва Светослав Димитров, като смята, че живеещите в чужбина "не са загърбили" проблемите в България и "могат да са полезни за доброто развитие на страната". За себе си той е уверен, че ще се върне в родната си страна.


Протест на българи в Берлин. Снимката е предоставена на "Дневник" от Момчил Генов

© Момчил Генов

Протест на българи в Берлин. Снимката е предоставена на "Дневник" от Момчил Генов


Вече три пъти са протестирали и българи в Кьолн. В събитието за недоволството във Фейсбук организаторите пишат: "Хората искат нормални условия за развитие, а не задушаващ икономически корупционен похлупак. Корупцията унищожава страната бавно, но сигурно".


Австрия

Освен в столицата Виена, срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев са протестирали и българи в центъра на австрийския град Брегенц. Събрали са се около 30 човека, казва организаторът Райна Мръчева, като самата тя живее в града от 15 години и работи като митнически декларатор.


"Душата ми е в България, тялото ми е в Австрия. Обмислям връщането си от пет-шест години, но невъзможността човек в България да има достоен живот, ме кара да продължавам да съм тук", казва Райна Мръчева.


Жената акцентира върху значението на електронното гласуване, позовавайки се на личния си опит. Имала възможност да гласува за първи път през 2013 г., когато в Брегенц имало избирателна секция. "Заведе ми се дело от прокуратурата в България, че съм гласувала на две места едновременно: в град Брегенц и в село Момчиловци. Аз излизам в списъците на родното ми място, но не гласувам там. Някой е гласувал от мое име през цялото време", твърди жената. По думите ѝ човек от избирателната секция в Брегенц е свидетелствал, че тя действително живее в Австрия и е дала вота си там. Така делото е било прекратено.


Протест на българи в Брегенц, Австрия на 19 юли.

© Диана Ахмакова

Протест на българи в Брегенц, Австрия на 19 юли.


Нидерландия


В Нидерландия българи са протестирали в Хага, където има и посолство на България, в Амстердам и в Маастрихт. В последния споменат град недоволството се организира от Лия Върбанова, която е студент по психология и невронаука от две години там, като преди това е живяла в Сингапур и САЩ.


"Най-много ме разгневи полицейското насилие срещу младите хора на протестите. Това са млади хора, които искат по-добро бъдеще за страната си. Време е в България да настъпят сериозни промени. Интелигентността на младите хора ми дава надежда. Искам да ги подкрепя", казва Върбанова в отговор на въпроса защо е решила да подкрепи протестите в България.


"Аз оценявам многото възможности, които съм имала живеейки в чужбина, но изобщо не ми харесва, че никога нямаше да имам същите възможности в България", мотивира още недоволството си младата жена.


Протест на българи в Маастрихт, Нидерландия

© Лия Върбанова

Протест на българи в Маастрихт, Нидерландия


Испания


"В България съм завършил академия на МВР и след това бях служител в едно от териториалните звена на ГДБОП. Бях меко казано омерзен от нещата, които се случваха. Това беше причината да реша за един уикенд да си събера багажа и да напусна", твърди Ангел Ангелов, като, когато прави избора си да отиде да живее в Барселона преди десет години, поне семейството му вече е било там.


Снимката на протест пред консулството на България в Барселона на 16 юли е предоставена на "Дневник" от Ангел Ангелов

© Дневник

Снимката на протест пред консулството на България в Барселона на 16 юли е предоставена на "Дневник" от Ангел Ангелов


Мъжът е организатор на протеста в Барселона, като казва, че е бил един, защото в Испания отново са забранили публичните събирания заради разпространението на коронавируса.


"Аз затова отмених протеста, който беше предвиден да е пред известната къща, но казах на желаещите, че е въпрос на индивидуални приоритети всеки да се организира и да я посети самостоятелно", казва Ангел Ангелов, визирайки луксозния имот от разследването, започнато от каталунската полиция и антикорупционната прокуратура и замесило името на премиера Бойко Борисов.


Организаторът на протеста в Барселона Ангел Ангелов пред къщата от "Барселонагейт"

© Ангел Ангелов

Организаторът на протеста в Барселона Ангел Ангелов пред къщата от "Барселонагейт"


Франция


"Повечето хора, с които разговарям, ми казват "Стой си във Франция!", "Ти си си уредила живота" и ми се смеят, че наивно искам да се прибера в България, но в протестите виждам надежда, че има смисъл да се прибера", казва пред "Дневник" Радостина Василева от Монпелие, говорейки за бъдещето. Тя живее във Франция от седем години, предстои ѝ специализация по акушерство и гинекология в Париж, но мечтае за бъдеще в България.


На 12 юли жената прекарала два часа сама пред посолството на страната в Париж, докато дойдат и други протестиращи, с които се уговорили в група във Фейсбук на българската общност във Франция. Седмица по-късно отново пътува над 750 километра, за да се включи в недоволството в столицата.


Протест пред посолството на България в Париж на 18 юли

© Димитър Дафов

Протест пред посолството на България в Париж на 18 юли


"Има неща, за които километрите нямат значение. Аз работя в болница, но поне съм студент - разполагам до известна степен с времето си", смята Радостина Василева.


Белгия


Още от 17 юли в Брюксел българи се събират на протести, като дори съобразяват контекста на недоволството си с актуалните събития в страната. Така например на 17 юли протестиращите са се събрали близо до сградата на Европейския съвет, където премиерът Бойко Борисов участва в заседание за възстановяване на Европа от COVID-кризата.


Снимката е от протест в Брюксел, иницииран от "Българи в Брюксел"

© Дневник

Снимката е от протест в Брюксел, иницииран от "Българи в Брюксел"


В съобщението за протеста на 24 юли пък се акцентира върху промените в правителството вследствие на политическата криза.


"Ние подготвихме и ще изпратим официално писмо до Европейския парламент, Европейската комисия, Съвета на Европейския съюз, ОЛАФ и Европейския главен прокурор Лаура Кьовеши. В него настояваме за реакция на европейските институции относно протестите на българските граждани срещу системната корупция в страната, неспазването на закона и за установяването на принципите на правовата държава в България", пишат организаторите на протестите в Брюксел.


Норвегия


Пламен Зафиров е един от организаторите на протеста в Осло. Той е музикант, а по образование - скандинавист. Заедно с половинката му Айрин, която е норвежка, се преместили там преди около три години, когато научили, че ще стават родители.


Протест пред посолството на България в Осло. Снимката е предоставена на "Дневник" от Пламен Зафиров.

© Г. Георгиева

Протест пред посолството на България в Осло. Снимката е предоставена на "Дневник" от Пламен Зафиров.


"Благодарение на музиката и учението обиколих много места по света. Всеки път, когато се върнех, ме обземаше едно много противоречиво чувство - от една страна е хубаво да си вкъщи, а от друга, имаш странното чувство, че нещо никак не е наред. Когато видиш как силния на деня, е този, който безскрупулно гази закона, когато усетиш как ценностната система на народа деградира със зверски темпове и брутални сцени започват да бъдат приемани като нормални за ежедневието ни случки, тогава разбираш, че вътрешното негодувание трябва да се материализира в активен протест", пише Пламен Зафиров до "Дневник" в отговор на въпроса защо е решил да протестира в Норвегия. По думите му, за да се включват в недоволството, някои хора са пътували "стотици километри".


(Снимки и информация за протестите може да изпращате и през формата "Новини от вас" - тук)


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (167)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Впечатлително! Браво, млади българи!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 3. 3 Профил на Соломон Рибентоп
  Соломон Рибентоп
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Кой е пътувал 750 км, за да поиска Чекмеджето на Бочко?

  Много съм тъп
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. 5 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 396 Неутрално
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2642 Неутрално

  Пускам една сълза :)

  Колко много послания без факти :)

 8. 8 Профил на KopeikoBojkovist
  KopeikoBojkovist
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#6] от "padrino":

  Кви 30 секунди - пуснах го 2 пъти сутринта...

  Кво доволен съм сутринта станах сетих се за хронологията на протестите, седнах с кафето и направих едно колажче за 5 мин. и съм много доволен. Искам да го споделя с широката аудитория.

  Вместо едно браво, добре си се справил само ме тролиш.

 9. 9 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Черепа е развързал ако кесия. В колко много градове плаща ? А

  SHADOWS of SOFIA
 10. 10 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4173 Любопитно

  Впечатлително! Браво, млади българи!
  —цитат от коментар 2 на дедо Андро


  За кое точно е "бравото"? Питам сериозно без заяждане защото за мен като един живеещ зад граница от години Българин аз не мисля че е правилно. Хора които живеят на хиляди километри извън Бг, хора които не плащат данъци и откровенно не допринасят нищо косвенно за страната не би трябвали да са по големи католици от Папата.
  Аз лично не гласувам и не мисля, че имам моралното право да го правя.
  Дали съм Българин по душа и сърдце...АБСОЛЮТНО, но не бих участвал в подобни изяви. Виждам какво се случва в България и ме боли, но аз не живея там и нямам право да "казвам" какво ще се случва в държавата. Мога да изразя само мнение, но всички спира до там (или до тук, с коментарите)

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 11. 11 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2625 Разстроено

  "В България обаче да се краде, лъже и да те мачкат, е в реда на нещата..." - наш`те ОПравници са свикнали да властват така - с "нови", от братята, началниците, ценности, че традиционните български са екзотика в България. За да ги съхранят, да запазят и себе си толкова много българи са в чужбина, и това, че протестират е толкова голяма греда за ГРЕБ, виждащи само хвалебствия нЕкакви. Но любимецът им, Баш футболера, трЕбе да каже що уцелват само гредите, щото ТОЙ имал инфо, визия, акъл. Трудно е да се живее извън родината, но надежда, че най-после ще има справедливост в нея, кара всички българи да са горди, че могат сами да променят всичко. За по-добро бъдеще, в толкова богата страна като България.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 12. 12 Профил на KopeikoBojkovist
  KopeikoBojkovist
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#9] от "K2":

  Божков е крал. Ама много е крал.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  До коментар [#9] от "K2":Божков е крал. Ама много е крал.
  —цитат от коментар 12 на KopeikoBojkovist


  Естествено! Нали за това са му трябвали Такива помощници.

  SHADOWS of SOFIA
 15. 15 Профил на БУДЖАК
  БУДЖАК
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Черепа е развързал ако кесия. В колко много градове плаща ? А
  —цитат от коментар 9 на K2


  Нали рекна та утрин, че децата ти мразели безплатно!
  Надявам се те да поозреят и да научат техните просто да....ОБИЧАТ!

 16. 16 Профил на gvl48575682
  gvl48575682
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Определено трябва и българите в чужбина да могат да изкажат мнението си! Аз преди живеех в Кьолн и когато турците се сбираха с турски знаема пред катедралата да си кажат политическите възгледи за Ердоган (имало е и ЗА-групи и ПРОТИВ него групи), или пък кюрдите с техните знамена протестират за техните си проблеми (впрочем те точно имат причина да са недоволни от някои действия на Германия/НАТО точно)... много от българите там нададоха вой- пред катедралата тука ни занимават с проблемите на чужда държава, от къде на къде надигат вой и ни занимават с техните проблеми?! Пречат на обществения живот с протестите си, завладели са ни, ислямизация, турски и кюрдски знамена. Ужас! И сега какво- нашите проблеми пред катедралата в Кьолн- да занимаваме германците и да надигаме вой за нашата си мафия? Не знам, радвам се че хората протестират, но според мен има повече смисъл пред посолство, консулство или пред централата на ХДС (даже там задължително да се замислят малко що за партия подкрепят)...

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  [quote#15:"DonaldDumb"][/quote]

  Изглежда чувството ти за хумор е равно на интелекта..

  SHADOWS of SOFIA
 19. 19 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  [quote#15:"DonaldDumb"][/quote]

  Изглежда чувството ти за хумор е равно на интелекта..

  SHADOWS of SOFIA
 20. 20 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 2371 Любопитно

  До коментар [#9] от "K2":Божков е крал. Ама много е крал.
  —цитат от коментар 12 на KopeikoBojkovist


  С позволението и ЗНАНИЕТО на фин. министър и мин. председател .
  А Найденов като съдружник на Божков ще го съдят ли ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 21. 21 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2184 Неутрално

  А къде са снимките от протестите в Масква? Там има ли протести против ББойко и Гешев?
  И нещо откраднато от друга тема, от което още се превивам от смях:

  "Кубертен измисли олимпиадата.
  Сталин измисли спартакиадата.
  Нинова и Радев измислиха лумпениадата..."
  Поклон на автора.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 22. 22 Профил на Антоанета Дилова
  Антоанета Дилова
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Българи, обединявайте се срещу Мафията в България! Бойко Борисов в затвора, Гешев вън от вратите на правосъдието, което превърна в лична вендета

 23. 23 Профил на cvi39646378
  cvi39646378
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Цървулите мноо мразят бъларите в чужбина...

 24. 24 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  [quote#20:"nessarox"][/quote]

  Остави. Тука има едни тънко обидчиви с Баварско чувство за хумор.
  Ако не е ругатня трудно разбират

  SHADOWS of SOFIA
 25. 25 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3861 Весело

  Предлагам на "Дневник" да проведе едан анонимна анкета при тези наши сънародници, на тема: "Ако сте на висок пост в държавна администрация или изпълнителната власт при какво ниво на подкуп бихте поддали?" И отговорите да са 6-7, като примерно започват от 200 000 лв. еднократно или периодично, 500 000,1 млн., 2 млн., 5 млн., 10 млн., при никаква сума.
  Дъщеря ми бе в карантина 3 месеца в Шотландия, студентка е в Барселона, но карантината я хвана в Шотландия и не можа да се прибере, 3 месеца на хотел, време бол, та и подсказах тази анкета, да я зададе на приятелите си студенти в чужбина. Като изключим духовитите отговори, резултатите бяха стряскащи...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 26. 26 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 437 Неутрално
 27. 27 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5379 Неутрално

  Отделили от времето си и средствата си за да протестират, браво.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4173 Весело

  До коментар [#6] от "padrino":Кви 30 секунди - пуснах го 2 пъти сутринта... Кво доволен съм сутринта станах сетих се за хронологията на протестите, седнах с кафето и направих едно колажче за 5 мин. и съм много доволен. Искам да го споделя с широката аудитория. Вместо едно браво, добре си се справил само ме тролиш.
  —цитат от коментар 8 на KopeikoBojkovist


  И преди всичко това, си получил емайла с инструкциите да се регистрираш 😁😁😁 😁😁😁 😁😁😁 😁😁😁

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 30. 30 Профил на dgn1364O773
  dgn1364O773
  Рейтинг: 3 Неутрално

  "От чужбина настояват и за въвеждане на дистанционно гласуване (електронно или по пощата), както и за свикване на Велико Народно събрание за промени в конституцията"

  Точно такива гастарбайтер-фейсбук-активиси са най-вредни. Запънали са се като малки деца да искат некакви безумни неща, без да осъзнават последствията, а политици-популисти това и чакат и наливат допълнително масло в огъня. Какво електронно гласува бе, къде го има, че в най-корумпираната и технически изостанала страна на ЕС да се въведе? Това само ще улесни купуването на гласове, корпоративния и етнически вот, особено в Турция; ще намали броя на невалидните гласове в циганските махали и т.н. Гласуването по пощата също.
  Търсят се некакви вълшебни хапчета, от които изведнъж сме щели да цъфнем и вържем. Точно пък начинът на гласуване е най-малкият ни проблем. Ако искат да гласуват ще се вдигнат до скапаната секция, вместо да дават акъл по фейсбуци и форуми.
  Искат конституционни промени. Кой ще ги извърши? Така като гледат актуалните политически лица, дали имат капацитет да пипат конституцията и дали нема да я омажат и да стане по-зле?

 31. 31 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  Съвременна приказка
  Имало едно време един вирус, който бил много страшен и хората трябвало да си седят вкъщи. Един ден така, втори ден така... на младите им писнало и те искали купон... Но купон нямало... И тогавва един добър човек решил да им направи купон и акустирал на един бряг без охрана смел, сам с камера, а на този бряг живеел един зъл владетел. Владетелят изпратил хора да изгонят добрият човек, но купона тепърва започвал. Добрият човек, отишъл в столицата и поискал веднага оставката на царя и на главният палач. Младежите подкрепили добрият човек, защото и без това вече им било много скучно.
  И така купонът започнал.

 32. 32 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4173 Любопитно

  Предлагам на "Дневник" да проведе едан анонимна анкета при тези наши сънародници, на тема: "Ако сте на висок пост в държавна администрация или изпълнителната власт при какво ниво на подкуп бихте поддали?" И отговорите да са 6-7, като примерно започват от 200 000 лв. еднократно или периодично, 500 000,1 млн., 2 млн., 5 млн., 10 млн., при никаква сума.Дъщеря ми бе в карантина 3 месеца в Шотландия, студентка е в Барселона, но карантината я хвана в Шотландия и не можа да се прибере, 3 месеца на хотел, време бол, та и подсказах тази анкета, да я зададе на приятелите си студенти в чужбина. Като изключим духовитите отговори, резултатите бяха стряскащи...
  —цитат от коментар 25 на hamiltonf


  Това го споделяш за втори път за 3 месечна карантина в Шотландия?????
  ТУК НИКОГА НЯМАШЕ ОФИЦИАЛНА КАРАНТИНА. Имаше препоръка да се ограничи излизането, да се работи от дома, но карантина никога не е имало. Дори в най напечените моменти можеше да се излиза , за да се спортува по единично, да се ходи до магазина, до аптека, градският транспорт не спря за минута.... аз не знам какво ти разказва дъщерята, но тя като че ли не живее в същата Шотландия в която живея аз от 33 години..

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 33. 33 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 334 Неутрално
 34. 34 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3861 Весело

  До коментар [#22] от "Антоанета Дилова":

  Браво Дилова! Ама защо Гешев, който за няколко месеца свърши толкова работа, колкото тези преди него за 30 години не я свършиха. Няма телефонни измами! Чувате ли как звучи? Няма пенсионери, хвърлящи торби с десетки хиляди лв. или други валути през терасата на някакво такси?! И това бе 20 години, и стотици милиони откраднати пари от нашите родители. Само това да бе свършил, достатъчно е.
  А борбата между олигарси не е наша борба.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 35. 35 Профил на KopeikoBojkovist
  KopeikoBojkovist
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#29] от "padrino":

  Не точно, баннаха ми сутринта IP-то в Dir-a след като го пуснах това колажче. А аз бях надъхан да го споделя.

  Сега те са малко малоумни, защото аз съм с DHCP в подмрежа с 4000 хоста и release-нах ново, пак го баннаха след като пуснах колажчето. Станаха ми смешни какви са Фигурантопутурни-копейкобожковисти и дойдох тук.

  Споко скоро трия акаунта и няма да ме има. То тия протести вече стават банални и губя интерес.

 36. 36 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Съвременна приказкаИмало едно време един вирус, който бил много страшен и хората трябвало да си седят вкъщи. Един ден така, втори ден така... на младите им писнало и те искали купон... Но купон нямало... И тогавва един добър човек решил да им направи купон и акустирал на един бряг без охрана смел, сам с камера, а на този бряг живеел един зъл владетел. Владетелят изпратил хора да изгонят добрият човек, но купона тепърва започвал. Добрият човек, отишъл в столицата и поискал веднага оставката на царя и на главният палач. Младежите подкрепили добрият човек, защото и без това вече им било много скучно.И така купонът започнал.
  —цитат от коментар 31 на anonim440


  В отговор на това безстрашния Боско качил хора под строй в автобуси за да издефилират пред лошите протестъри. Автобуса универсалното място самоизолация.

  SHADOWS of SOFIA
 37. 37 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4173 Весело

  До коментар [#29] от "padrino":Не точно, баннаха ми сутринта IP-то в Dir-a след като го пуснах това колажче. А аз бях надъхан да го споделя. Сега те са малко малоумни, защото аз съм с DHCP в подмрежа с 4000 хоста и release-нах ново, пак го баннаха след като пуснах колажчето. Станаха ми смешни какви са Фигурантопутурни-копейкобожковисти и дойдох тук. Споко скоро трия акаунта и няма да ме има. То тия протести вече стават банални и губя интерес.
  —цитат от коментар 35 на KopeikoBojkovist


  С една дума прознаваш, че само се регистрираш за да тролиш 😁😁😁

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 38. 38 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1560 Весело

  До коментар [#25] от "hamiltonf":

  Искаш да кажеш, че в изпълнителната власт и в държавната ни администрация има корупция? Твърдиш, че заемащите постове там се поддават на подкупи? Но Бойко не, нали?

 39. 39 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 437 Неутрално

  [quote#32:"padrino"][/quote]

  Абе прави се на интересен. Не го ли усещаш?

 40. 40 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 244 Неутрално

  Българи, които са избрали да живеят в чужбина нямат моралното право да ми определят как ще живея тук. Надали приноса им за България е по-голям от моя. А иначе хубави пожелателни идеи доста хора, без особено затруднение могат да а

 41. 41 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3695 Весело

  До коментар [#31] от "anonim440":

  А когато на чужд гръб 100 тояги бяха малко, говореше обратното....

  Bukalemun
 42. 42 Профил на KopeikoBojkovist
  KopeikoBojkovist
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#37] от "padrino":

  Тва с троленето е доста субективно. Троленето беше нещо интересно в интернет преди 8-12 г., когато не беше станал "политически" термин.

  Сега всеки си го използва както намери за добре. Общо взето когато някой казва нещо което не ти харесва - значи е трол.

  Аз не мисля, че колажчето ми е тролене. То е факт. Тези протести са тъй нареченият от самия Божков проект "Българско лято". Има го документално в профила му. Юмручето пак от там. Юмручето мина през Фигуранта. После излезнаха тримата глупаци - Бибиткян, Минетков и Хаджи Генчо и стигнахме до тук.

  В смисъл такъв - нагледно съм го изобразил. С фактически снимки, които съществуват, а не са плод на фантазията ми.

  #НеБъдетеГлупави

 43. 43 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  Аууу, "загрижените" те ...
  Я да питам, всичките вие от снимките, на коя страна вдигате БВП-то в момента? На родната или на чуждата?

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 44. 44 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  На снимките виждам поне няколко стотин хиляди протестиращи.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 45. 45 Профил на cvi39646378
  cvi39646378
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Цървул Ганьо много го е страх от българите в чужбина. Помним в Лондон как се оглеждаше като насран, като го питаха за огледалото.

 46. 46 Профил на KopeikoBojkovist
  KopeikoBojkovist
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#44] от "Николов":

  Какви ти хиляди, направо стотици. Десетки дори.

 47. 47 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  До коментар [#36] от "K2":

  Ами ето евеентуално продължение на приказката
  Съвременна приказка втора част
  Младите вече купонясвали и викали "Оставка", но на главният палач му станало лошо и си взел отпуска, а царя имал важна среща с други царе в чужбина. И тогава младежите нападнали една от болярките, която вечерта искала да се прибере от едно място, но народа и младежите в знак на любов я поливали малко с бира и вода.
  После на другият ден имало една дето била жена, но казвала че е мъж (не е това, което си мислите) направила празник за своите на площада в столицата и крещяла и тя "Оставка".
  Младите обаче казали, че тази се е включила в купона незаконно и не не поканена на купона.

 48. 48 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Аууу, "загрижените" те ...Я да питам, всичките вие от снимките, на коя страна вдигате БВП-то в момента? На родната или на чуждата?
  —цитат от коментар 43 на Taiga


  Естествено на нашата бе Тъга. Емигрантсаките пари са повече от чуждестранните инвестиции. Но ти вероятно това го чуваш за първи път.

  SHADOWS of SOFIA
 49. 49 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  До коментар [#41] от "eti mehter":

  Bi sen eksiktin... Само ти липсваше...

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  Бозави протести, има и някои останали безработни, но има и много, които са там за пари.
  Изтече и този в реката...

 52. 52 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2184 Неутрално

  На снимките виждам поне няколко стотин хиляди протестиращи.
  —цитат от коментар 44 на Николов


  Как бе, вече десетки милиарди протестират срещу ББойко и Гешев! И всички тези милиарди хора са за Бойкиев и Нинова!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 53. 53 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1546 Весело

  До коментар [#25] от "hamiltonf":


  Предлагам на "Дневник" да проведе едан анонимна анкета при тези наши сънародници, на тема: "Ако сте на висок пост в държавна администрация или изпълнителната власт при какво ниво на подкуп бихте поддали?" И отговорите да са 6-7, като примерно започват от 200 000 лв. еднократно или периодично, 500 000,1 млн., 2 млн., 5 млн., 10 млн., при никаква сума.Дъщеря ми бе в карантина 3 месеца в Шотландия, студентка е в Барселона, но карантината я хвана в Шотландия и не можа да се прибере, 3 месеца на хотел, време бол, та и подсказах тази анкета, да я зададе на приятелите си студенти в чужбина. Като изключим духовитите отговори, резултатите бяха стряскащи...
  —цитат от коментар 25 на hamiltonf  Браво!
  Само не разбрах, дали в анкетата са участвали,
  само българските студенти
  или и техните връстници от Шотландия,
  Испания и другите развити страни?!?
  И, ако резултатите не са тайна,
  бихте ли ги споделили?!?

 54. 54 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3015 Неутрално

  До коментар [#32] от "padrino":

  Има предвид не е могла да се прибере в Испания

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 55. 55 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  До коментар [#36] от "K2":Ами ето евеентуално продължение на приказкатаСъвременна приказка втора частМладите вече купонясвали и викали "Оставка", но на главният палач му станало лошо и си взел отпуска, а царя имал важна среща с други царе в чужбина. И тогава младежите нападнали една от болярките, която вечерта искала да се прибере от едно място, но народа и младежите в знак на любов я поливали малко с бира и вода.После на другият ден имало една дето била жена, но казвала че е мъж (не е това, което си мислите) направила празник за своите на площада в столицата и крещяла и тя "Оставка".Младите обаче казали, че тази се е включила в купона незаконно и не не поканена на купона.
  —цитат от коментар 47 на anonim440


  И след като отвяли плявата на тази която се прави на маж , решили да продължават да искат оставката на мъженствения цар. Приказката остава с отворен край....

  SHADOWS of SOFIA
 56. 56 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3861 Неутрално

  До коментар [#53] от "vagabond66":

  Само български. Резултати не мога да споделя, не е коректно, не съм правил аз анкетата.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 57. 57 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2184 Неутрално

  До коментар [#35] от "KopeikoBojkovist":

  ++ за колажа и поста. А знаеш ли кой терминира профили и акаунти във Фейсбук на нашата територия?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 58. 58 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 5271 Неутрално

  Над София заваля, Слънцето се смее, образужа се Дъга
  Вдигнаха се хиляди детски ръце
  да уловят цветното
  защото семейството е творение,
  защото мига е единствен,
  защото не винаги сме средството за неопределената крайна цел :-))

 59. 59 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4173 Любопитно

  До коментар [#32] от "padrino":Има предвид не е могла да се прибере в Испания
  —цитат от коментар 54 на дерибеев


  НИКОГА не е имало забрана да пътува до Испания, единственото условие беше, че трябваше да седи карантина като пристигне. Забраната никога не е важала за хора които живеят в Испания за постоянно, тя като студентка е можела да се върне. Полети имаше 3 дена в седмицата (вместо нормалните всеки ден) от Единбург до Барселона. Затова не го разбирам с тази "Блокада" за 3 месеца????

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 60. 60 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3695 Любопитно

  До коментар [#49] от "anonim440":

  Само ти липсваше...
  =======
  И защо?
  Днес не приемаш ли критики....?
  Като е у нас......е напреднала интелигенция.....
  А като е у вас......е "скучаещи младеж".....?
  И при нас пиеха бира и вандалстваха през 2013 година.....

  Bukalemun
 61. 61 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Само не знам ще има ли ТКЗС при ОФ-то на Радев и дали жените ще са общи? Повече ме притеснява 1-то, защото това намирисва на глад в следващите години. За есенния грип не ми се мисли 🥴😄😄😄😄😄!

  agent
 62. 62 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 907 Неутрално

  НЕКОИ СЪОБРАЖЕНИЯ
  относно посещаемостта на протестите 2020
  Понеже на некои червени умове им се привиждат "десетки хиляди протестиращи", проведохме едни елементарни изчисления и се убедихме, че макс. брой протестиращи досега не е бил повече от 3 - 4000 преко сили. И така:
  Ларгото има П-образна форма, с обща дължина приблизително 2 х 100 м + 30 м (хор чертичка на П-то) с ширина (на чертичките ) около 15 м макс . Площта е около 3450 кв м. Нека е 4 000 кв м. При гъстота 1 човек на кв м, това прави 4 000 човека.НЕКА са наблъскани 2-ма човека на кв м (практически невъзможно!!!), това прави 8 000 човека. Ларгото обаче не е пълно. Нека е пълно дори на 50% !!! ТОВА СА 4000 човека. Нека "триъгълника на властта" да е правоъг. триъгълник с хипотенуза 40 м и вис. 40 м. Площ 800 кв м. При приетата гъстота 2-ма човека на кв м, ТОВА ПРАВИ 1 600 човека. ОБЩО 5 600 човека!!! при фантастична равномерна гъстота 2-ма човека на кв м!!!???
  Т. е. РЕАЛНО 2 - 3 000 човека, МАКСИМАЛНО 4 000 ??? в най-добрия случай.
  Снимки от дронове дават същия ден (14.07.2020 ) 4200 души.
  Излиза, че 4 000 души (от 1 500 000-на София) искат да свалят правителство, легитимирано чрез избори.
  Този метод, както е известно, се нарича РЕВОЛЮЦИЯ
  Известно е също, че този метод до съвършенство се владее от максисти (и неомарксисти).
  Ето ви материал за размисъл...

 63. 63 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  До коментар [#60] от "eti mehter":

  В България сега е много сложно.

 64. 64 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 512 Неутрално

  През последните 30 години по-прост премиер от Бойко Борисов и по-прост президент от Румен Радев не сме имали.
  Това важи и за гл.прокурор, но там има конкуренция от Филчев.

 65. 65 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 512 Неутрално

  През последните 30 години по-прост премиер от Бойко Борисов и по-прост президент от Румен Радев не сме имали.
  Това важи и за гл.прокурор, но там има конкуренция от Филчев.

 66. 66 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 2755 Неутрално

  Браво, млади българи! Път назад няма - оставка и смяна на системата

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 67. 67 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 907 Неутрално

  OMNIUM MALORUM STULTITIA EST MATER

  КВИ 100 000 протестиращи, кви 5 лева бе, хора?

  Днес бяха 300-400 към 19:30. Най-много бяха в началото на протестите - максимум 3 500 - 4 000... Имаше дори снимки от дронове... Не се оставяйте да ви правят на кръгли глупаци... Знаете ли какво значи 100 000 човека събрани на едно място? Сметнете колко място заемат, ако са опаковани в тълпата на 1 кв метър всеки - това са 100 000 кв метра или площ примерно с размери 100 метра на 1 000 метра (1 километър). Такъв площад нема и в целия свят, бре!
  Ако пък се наредят в колона широка 20 метра (колкото са най-широките софийски булеварди), то ще се проточат на 5 километра. Ако тръгнат от Центъра (пред Резиденството) посока Цариградско шосе, ще стигнат почти до Интер Експо център!!!
  А представяте ли си, какво ще стане ако се подредят в колона широка 10 метра (което е много по-реално). Ще се проточат на цели 10 км. Та София е разположена приблизително в кръг с радиус около 10 км. Значи в този случай ще се разтегнат от Центъра до Околовръстното шосе!!
  Това всичкото представяте ли си го? Земята ще потрепери, бре!
  Това за 100-те хиляди са глупости на търкалца

 68. 68 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 907 Неутрално

  Към пост 67

  Става въпрос за вчера, 24.07.2020

 69. 69 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  До коментар [#62] от "ogp03622986":

  Важното е участието на Бойкикев от време на време. Иначе си прав, постна мандЖа ни сервилат телевизиите всеки ден.

 70. 70 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 879 Неутрално

  А коя система ще сменяме другарю 😏? Ей така питам 😁?

  agent
 71. 71 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1200 Весело

  До коментар [#70] от "Ronald Reagan":

  И с коя? ;)

 72. 72 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Моите заключения от престоя ми в Испания - над три години.90 процента от българите в Испания са строителни работници или шофъори.Тук там некой охранител.Жените са масово чистачки на офиси или къщи.Масово се живее по трима в апартамент и зимата не се пуска парното - оти требва да се плаща.Тук там има по некой програмист или фирмаджия - ама са доста малко като процент на фона на общата маса.Това заплата от над 1500 евро за българин в Испания - мечта за повечето.

  Горд българин с три години стаж в Испания .
 73. 73 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 285 Весело

  Силни протести, по-страшни и от софийските. Тук поне от два милиона се сбират 500-600 човека, а "в чужбина" агитки на Радан и Бойкикев, недостатъчни за прилично барбекю в неделя след пладне...

 74. 74 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 907 Неутрално

  НАБЛЮДЕНИЯ ОТ ПРОТЕСТИТЕ 24.07

  Днес протестиращите към 19:30 са около 300, максимум 400 човека, заедно със зяпачите отстрани. Разположили са се много рехаво в "Триъгълника на властта", пред пРезиденството, докъм БНБ...
  Според нашите субективни наблюдения, те са микс от секакви:
  - левичарчета от партийката на Христо Бойкикиев;
  - български студенти, които учат на Запад, като една част са внуци на АБпФК, други са индоктринирани в Неомарксизма в своите университети и трети, които идват да се забавляват;
  - купонджии от всички възрасти (предимно младежи), които се забавляват;
  - млади хора (и не само млади), които са сърдити на всички и за всичко;
  - млади хора, които наистина се възмущават от неправдите, но изобщо немат мисъл, как нещата могат да се оправят;
  - стари муцуни и политически боклуци от прехода...;
  - секакви маргинали;
  Този микс умело се управлява от една групичка, която изглежда изтънко познава "психологията на тълпата", а зад тях се мержелее некаква страховита сянка, протягаща се откъм североизток...

 75. 75 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3015 Неутрално

  До коментар [#65] от "plynii":

  Само толкова реплики ли ти дадоха ?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 76. 76 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2642 Неутрално

  Естествено на нашата бе Тъга. Емигрантсаките пари са повече от чуждестранните инвестиции. Но ти вероятно това го чуваш за първи път.
  —цитат от коментар 48 на K2


  Те тея дето протестират, едва ли пращат пари. По-скоро получават пари от тук докато учат там. :)

 77. 77 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4271 Неутрално

  "За първи път протестирахме на 19 юли (неделя) и хората искат да има още. Протестът беше в един голям парк, защото в Нюрнберг няма консулство, събрахме се около 40 човека"
  –––––––––––––––––––
  А на снимката от същото място и със същата дата има 18 възрастни 4 непълнолетни и 5 деца...
  И не знаят, че протестират в полза на някой, който още по-яко ще ги яха...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 78. 78 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4173 Любопитно

  Моите заключения от престоя ми в Испания - над три години.90 процента от българите в Испания са строителни работници или шофъори.Тук там некой охранител.Жените са масово чистачки на офиси или къщи.Масово се живее по трима в апартамент и зимата не се пуска парното - оти требва да се плаща.Тук там има по некой програмист или фирмаджия - ама са доста малко като процент на фона на общата маса.Това заплата от над 1500 евро за българин в Испания - мечта за повечето.
  —цитат от коментар 72 на Петър Петров


  Във Великобритания е същото. Тези които наистина са дошли с мисълта да си създадат бъдеще и да се установят да живеят тук едва ли е над 5%. Гастарбайтерски манталитет в останалите 95% е широко разпространен. Идват на "гурбет" и затова винаги мърморят за всичко и живеят като скотове, но пък са "велики" като се приберат в България.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 79. 79 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3695 Неутрално

  До коментар [#63] от "anonim440":

  Сами си го направихте.....
  След 30 години преход.....точно сега ли се заиграхте на демокрация?
  Точно сега не трябваше.....

  Bukalemun
 80. 80 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4271 Неутрално

  До коментар [#67] от "ogp03622986":
  Нищо не разбираш колега! 100 000 са били хората. По метода на плоската земя...
  По този метод всеки червен плоскоглавец се умножава по диаметъра на кръглата талпа.
  И сметката излиза...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 81. 81 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 722 Неутрално

  До коментар [#78] от "padrino":

  Да така си е.Ясно най ниската прослойка на българите напусна България и отиде на Запад.Не знам.Аз идвам от София и мога да кажа че стандарта ми на живот падна в Мадрид.Верно - не знам перфектно испански език и нямам много познати испанци но все пак имам работа.А и доста дърт стъпих на испанска земя - на 40 години.Ако бях по млад може би щеше да е различно.Но е факт че в големите европейски градове - а София е един от тях,стандарта се е изравнил.

  Горд българин с три години стаж в Испания .
 82. 82 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 269 Разстроено

  Казана ни в ада е без пазачи, няма спор, децата и внуците ви обаче надали ще ви простят на какво ги подлагате

 83. 83 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3861 Любопитно

  До коментар [#50] от "hodounski":

  пак издишаш, все повече тролиш, явно огладняваш. Не ми се мисли след някой друг месец. Напиши нещо истинско, бе човек, не обичайните простотии, типични за третокласни троладжии...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 84. 84 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 528 Неутрално

  За да бъде оползотворена енергията на протестиращите, е задължително да бъде излъчено от тях политическо представителство за преговори с парламентарната, изпълнителната и съдебната власт. Едно от базовите условия би следвало да бъде ремонт на Избирателния закон, с който да се разреши дистанционно гласуване на българските граждани в ЕС и образователен избирателен ценз !

 85. 85 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1173 Любопитно

  Пролвтарии, пардон хейтъри всех стран, соединяйтесь!Постболшевизираното население още не е научено на А и Б на Демокрацията- ИЗБОРИТЕ!Дълъг, много дълъг е пътя на генното подобрение на уврдените от болшевишката проказа...
  —цитат от коментар 13 на DonaldDumb


  Нещата са толкова прости всички прекрасно го знаем, нали? ВСИЧКИ управляващи претендират, че са демократично избрани. Ако изборите гарантираха демокрацията, защо имахме болшевизъм тогава? Във всички държави има избори - и в Северна Корея, и в Южна. И в Русия, и в Швейцария. Хитлер е избран на избори при многопартийна парламентарна демокрация, Мао Цзе Дун и Ким Чен Ир са избрани на избори. Путин също, и защо тогава Путин прокара за един мандат своето протеже Медведев, с който управляваха заедно, после пак той и усилено действа да стане пожизнен президент?

 86. 86 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 722 Неутрално

  До коментар [#84] от "objective":

  За българите в чужбина има избирателни секции.Ама ги мързи да си довлечат задниците до урните.Във всички големи държави - Испания Англия Франция Германия има достатъчно количество урни.Нали българите в чужбина взимат пари - не могат да отделят 5 евро за нафта за да отидат да гласуват - майтап в залата.

  Горд българин с три години стаж в Испания .
 87. 87 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1173 Любопитно

  Аууу, "загрижените" те ...Я да питам, всичките вие от снимките, на коя страна вдигате БВП-то в момента? На родната или на чуждата?
  —цитат от коментар 43 на Taiga


  Млъкни бе, родоотстъпнико! Ти на коя страна интересите и авторитета защитаваш? В България няма тайга, понял? Айде в руските форуми и вдигай руски флаг в Русия, не в България! не си с нишо по-различен от гръкоман или американоман.

 88. 88 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3861 Неутрално

  До коментар [#32] от "padrino":

  Не си ме разбрал, имаше карантина за Испания, в частност в Барселона... Става ясно от текста

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 89. 89 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  "За първи път протестирахме на 19 юли (неделя) и хората искат да има още. Протестът беше в един голям парк, защото в Нюрнберг няма консулство, събрахме се около 40 човека"–––––––––––––––––––А на снимката от същото място и със същата дата има 18 възрастни 4 непълнолетни и 5 деца...И не знаят, че протестират в полза на някой, който още по-яко ще ги яха...
  —цитат от коментар 77 на Депутат 241


  Е аз не бих пропътавал и 1 миля, за да протестирам в полза на руския резидент Румен Решетников, Копейкин, Корнела, Гечев, Иво Христов, Сестра Галева и пр. руски наместници в България. За информация - през 2013 по време на протестите срещу Орешарски, тук в Бостън месеци наред имаше постоянно протестиращи българи. Сега няма нито един. Хората са достатъчно интелигентни, за да разберат, че тези протести са яхнати от комунистите и руските ченгета още от самото начало.

 90. 90 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2184 Неутрално

  Моите заключения от престоя ми в Испания - над три години.90 процента от българите в Испания са строителни работници или шофъори.Тук там некой охранител.Жените са масово чистачки на офиси или къщи.Масово се живее по трима в апартамент и зимата не се пуска парното - оти требва да се плаща.Тук там има по некой програмист или фирмаджия - ама са доста малко като процент на фона на общата маса.Това заплата от над 1500 евро за българин в Испания - мечта за повечето.
  —цитат от коментар 72 на Петър Петров


  Цъ, съседите под мен. 5-та година в Испания, идват си лятото по 1 месец. Мъжа кара ТИР за тамошна фирма с тамошна заплата, с тамошни осигуровки и отпуски. Жената не работи, имат къща с ипотека. С две деца, едното е студент там. Другото някъде по класовете. С нова кола..... поради коронавируса са имали престой и сега работи. Ще си дойде само за седмица края на август и ще си прибере жената и децата които са тук от три седмици! Винаги повтаря, че ще стане миньор, но за българска фирма няма да седне зад волана!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 91. 91 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  До коментар [#48] от "K2":

  Т.е. като пазаруваш тук в големите търговски вериги, които всичките са чужди, парите отново се връщат обратно на Запад.
  Гениално.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 92. 92 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Да, България.
  Имаш патриоти.

  "Да пътуваш 750 км., за да поискаш по-добра България"

  Имаш и трътки сраснали с властта...

 93. 93 Профил на accidental
  accidental
  Рейтинг: 466 Неутрално

  В България има само две партии БСП и ДПС. ГЕРБ, СДС, Да България, ВМРО и т.н. никога не са биле партии.
  Един Американец преди време в София ми се оплакваше, че можел да накара СДС и правителството на Симеон да направят каквото си поиска без нищо в замяна, но ГЕРБ винаги искали нещо, но биле по-добре от БСП които веднага се обаждали на Москва.

 94. 94 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  Евала на всички нашенци , които протестират навън!Трябва да има електронно гласуване и гласуване по пощата , за да се разбие манипулираният вот в България!

 95. 95 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  Евала на всички нашенци , които протестират навън!Трябва да има електронно гласуване и гласуване по пощата , за да се разбие манипулираният вот в България!

 96. 96 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 1223 Весело

  До коментар [#78] от "padrino":

  Настъпи рИкИино време,дон кУрлионЕ,сядай на масътЪ,не се пени,инсултчето те дебне!

 97. 97 Профил на wkz55633864
  wkz55633864
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Златина, Златина, комунистическо чадо, написала си един чаршаф статия с 10 снимки, на по десет- двадесет протестъра. Тук педерасите пред градската баня на София, събрали се да протестират срещу репресиите над еднополовите двойки и затова, че не им се раздава безплатно вазелин и че не ги допускат в джамията наблизо, за да се чивтосват с резаните пушки са повече от всичките ти задгранични порестъри. Гнус!

 98. 98 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 1223 Весело

  До коментар [#84] от "objective":

  шепата политически мутанти по улиците и площадите имат възможност да са активни на идващите след седем месеца,май,избори и да гласуват *по съвест,за светло бъдеще на децата си!*Нали така,другари?

 99. 99 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 903 Неутрално
 100. 100 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Те почти половин автобус хора бре. Бря бря....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK