На живо

Коронавирусът в България: извънредната епидемична обстановка се удължава с месец (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: извънредната епидемична обстановка се удължава с месец (хронология)

© Правителствена информационна пресслужбаНовозаразените за денонощието са 194 при направени 3832 PCR теста. Ще бъдат отпуснати допълнителни над 250 млн. лв. за здравеопазване, като с 30% ще бъдат увеличени и заплатите на медиците, съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Днес Кипър обяви, че от 1 август налага карантина на пристигащи от България. На неприсъствено заседание, което по изключение бе проведено тази вечер, извънредната епидемична обстановка бе удължена до края на август.


"Дневник" следи в реално време новините около ситуацията в страната. За разпространението и ефектите на коронавируса по света можете да се информирате от тук.
С мотива, че иска да стигна по-бързо до засегнатите от корона кризата хора, кабинетът тази вечер заседава извънредно и одобри част от разходите, които премиерът Бойко Борисов обяви като втори пакет антикризисни мерки в понеделник.


Общо 106 млн. лв. ще получи НОИ, за да плати по 50 лв. на пенсионерите през август, бюджетът на Оперативна програма "Транспорт" се намалява със 192.6 млн. лв. от недоговорени средства като 30 млн. от тях отиват за спешни мерки в подкрепа на малкия и среден бизнес по Оперативна програма "Иновации", МВР пол,учава още 3 млн. лв. за експертизи, 15 млн. лв. ще отидат за проекти на свободни артисти, с 24.6 млн. лв. ще бъдат подкрепени медиците в общинското здравеопазване. От други програми към Оперативна програма "Човешки ресурси" се пренасочват 133 млн. лв. за мерки заради кризата. Други 7.5 млн. лв се отпуска за повишаване капацитета на лечебните заведения. С 10% се вдигат цените на медицинската помощ, което се очаква да осигури допълнително 126 млн. лв. за болничната и доболничната помощ.


Строително то министерство получава още над 270 млн. лв. за разплащане по ключови пътни проекти, а с други 90 млн. лв. се разплащат дейности по въвеждането на тол системата.

На извънредно неприсъствено заседание Министерският съвет реши да удължи срока на обявената извънредна епидемична обстановка с един месец - до 31 август, съобщи правителствената информационна служба. Това бе очаквано след като в понеделник премиерът заяви намерението на кабинета заради продължаващия голям брой заразени с коронавирус.


От 9 юни до момента се наблюдава значително завишаване на броя на дневно регистрираните случаи в страната.
Удължаването на извънредната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната, ще даде възможност да се засили прилагането на временни противоепидемични мерки, с цел ограничаване разпространението на заболяването и опазването на живота и здравето на гражданите, мотивират решението си министрите.

Обявените от правителството социални мерки заради кризата с коронавируса са такива, че бързо ще стигнат до тези, към които са насочени, но е важно те да бъдат балансирани с такива за по-бързо икономическо възстановяване. А икономическите мерки малко кучат, коментира пред Би Ти Ви икономистът Георги Ангелов. Допълни, че са много бавни процедурите, по които достигат пари до малкия и среден бизнес, а това може да ги обрече на фалит докато помощта достигне до тях. Допълни, че сега е важно икономическите мерки да са в подкрепа на предприятията, които инвестират и разкриват нови работни места след като са били вече подпомогнати тези, които са затворили или са искали да освобождават хора. Той отбеляза като странен факт това, че бюджетът към полугодието все още е с излишък и посочи, че излишък трябва да има в добри времена, за да се ползва в кризисни.

Представители на туристическия бранш поискаха държавата спешно да извади Украйна от списъка на страните, чиито граждани могат да влизат в България само след отрицателен PCR тест. От бранша казват, че са силно изненадани от налагането на ограничението, че украинският пазар съставлява 590 хил. туристи и в годините расте, а от отварянето на границите досега е посрещнато сериозно количество туристи и няма нито един случай на заболял турист.


"Целият туристически бранш в България и в Украйна е категоричен, че въвеждането на PCR тест преди влизане в България ще нанесе сериозни загуби на българския туризъм. Много от украинските туроператори ще прекратят започналите програми и продажби на туристически пакети за България", прогнозират от бранша в отворено писмо до премиера Борисов и министрите на туризма, на здравеопазването и на външните работи.


Коронавирусът в България: извънредната епидемична обстановка се удължава с месец (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Работодателските организации да станат част от надзорен орган в Министерството на икономиката, който да следи за разпределението на евросредствата по проектите за преодоляване на последствията от кризата, породена от коронавируса. Това предложение е направил министърът на икономиката Лъчезар Борисов днес на среща с работодателите. По думите му част от организациите е съгласна, а друга част обмисля по какъв начин най-добре да стане това.


Аз искам те да надзирават нашата работна група, каза Борисов и заяви, че на всеки две седмици Министерството на икономиката ще прави отчет за свършеното по програмите и той ще бъде публичен, на сайта на ведомството. Ще бъде разкрита и телефонна линия за сигнали за нередности.


Повече по темата четете тук.

С още 400 млн. лева може да се увеличат средствата по втория план от социално-икономически мерки, които правителството предложи вчера, и които ще бъдат изпълнявани от Министерството на икономиката. Това съобщи на брифинг ресорният министър Лъчезар Борисов. Средствата ще дойдат от европейски програми и ще допълнят вече предвидените 1.8 млрд лева, които ще бъдат изпълнявани чрез ведомството.


Въпросът е коментиран с работодателските организации, а министърът заяви, че те и ведомството му имали съвпадение във вижданията на 85-90%, а по останалите "ще направим фина настройка в следващите няколко дни".


От този 1.8 млрд лева., 750 млн. лева са безвъзмездно финансиране, другите са кредити и гаранции за кредити. Те се изпълняват чрез ББР и чрез Фонда на фондовете, обясни на брифинга Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България.


Новите мерки налагат бързо изменение на Закона за инвестициите и на правилника за насърчаване на инвестициите, каза министър Борисов. Той заяви, че ведомството ще обърне специално внимание на въпроса за инвестициите, , като очакванията са за нови инвестиции в размер на над 1 млрд. лева.

В този час новият министър на икономиката Лъчезар Борисов дава брифинг за социално-икономическите мерки срещу последиците от COVID-19. Преди това министърът се срещна с представители на работодателските организации. След брифинга Министерският съвет се събира на извънредно заседание.

И Кипър налага ограничения за пристигащи от България

И Кипър наложи карантина на пристигащи от България заради коронавируса. От 1 август страната е в третата група - на най-рисковите държави за разпространение на инфекцията, съобщи БНР, като цитира здравното министерство в Никозия.


Само определени категории граждани ще могат да влизат в Кипър от 1 август: български граждани, които притежават разрешение за постоянно пребиваване на острова, както и кипърски граждани, пристигащи от България, уточни за БНР говорителят на здравното министерство Маргарита Кириаку. Те трябва да представят здравен сертификат с отрицателен резултат от извършен тест за коронавирус до 72 часа преди полета или да го направят при пристигането си в Кипър. Освен това всички те задължително ще трябва да остават в 14-дневна домашна карантина.


Всички пътници са длъжни да попълнят и електронния формуляр за кипърска полетна карта в рамките на 24 часа преди полета.

Три нови случая на заразени с коронавируса COVID-19 бяха обявени в новия член на Първа лига "ЦСКА 1948". Това са полузащитниците Филип Ангелов и Виктор Зоров и масажистът Райко Иванов, съобщиха от клуба. Те ще са под двуседмична карантина. Общо случаите със заразени в клуба вече са пет, като преди това беше съобщено за нападателя Мартин Камбуров и Георги Русев. Трите нови положителни проби са от понеделник следобед. Те идват десет дни преди началото на сезона в Първа лига.


Вижте подробности тук.

По разпореждане на премиера Бойко Борисов правителството ще проведе днес от 17 часа чрез видеоконферентна връзка редовното си седично заседание, съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Целта е след оповестените вчера нови социално-икономически мерки за над 1 милиард лева в отговор на пандемията от COVID-19, максимално бързо да бъдат придвижени решенията в изпълнението им, се посочва в текста.

Оживление в туризма през юни

В продължаващата извънредна епидемична обстановка през юни пътуванията на българи в чужбина остават на ниски нива - 286.1 хиляди, или с 60.1% по-малко от тези през същия юни 2019 г., показват данни на Националния статистически институт. В сравнение с предходния месец обаче се наблюдава увеличение от над два пъти - през май пътуванията на българи зад граница бяха едва 123.3 хиляди.


Повече четете тук.

Общо 10 621 са заразените в страната

Заразените с коронавирус за последното денонощие по области: Благоевград - 19; Бургас - 6; Варна - 25; Велико Търново - 3; Враца - 4; Габрово - 5; Добрич - 5; Кърджали - 2; Кюстендил - 5; Пазарджик - 7; Перник - 3; Плевен - 3; Пловдив - 16; Разград - 2; Русе - 3; Сливен - 7; Смолян - 1; София област - 7; София град - 60; Стара Загора - 3; Хасково - 5; Ямбол - 3. Общо 10 621 са заразените в страната, ето картата по области:


Ще бъдат увеличени заплатите на медиците

Коронавирусът в България: извънредната епидемична обстановка се удължава с месец (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Ще бъдат отпуснати допълнителни над 250 млн. лв. за системата на българското здравеопазване. Ще бъдат увеличени и заплатите на медиците. Това обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на брифинг.


С 30% ще се увеличат възнагражденията на хората, които работят на първа линия в епидемията. 6000 души ще могат да се възползват от увеличението, посочи Ангелов. Отпускат се и туристически ваучери на стойност 210 лв. за медиците на първа линия в борбата с COVID-19.


Подробности вижте тук.


Сериозен отлив на туристи в Банско

Няма туристи в Банско, през юни са реализирани 5000 нощувки при 26 000 миналата година. За юли 2019 г. са били 40 000 нощувките, а тази година са 7000. Това каза пред БНТ Зорка Тумбакиева, секретар на Съюза на туристическия бизнес в Банско.


Няма и предварителни резервации за зимния сезон, а по това време миналата година вече са били реализирани около 40% от резервациите. Около 70% от хотелите не са отворени в момента.


Мярката 80/20 не работи за голяма част от туристическия бранш в града, каза Рая Коева-Валкова, член на Управителния съвет на Съюза на туристическия бизнес. Причината е, че бизнесът изпитва трудност да осигури своите 20%. Отделно кандидатстването всеки месец за мярката създава административна тежест, която допълнително затруднява бизнеса, посочи тя.

Започна тестването за коронавирус на всички 200 души, които живеят или работят в Дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе, съобщи БНТ. Всеки ден ще се правят между 40 и 50 теста, като първи ще бъдат изследвани 12 души, които са заявили желанието да излязат в домашен отпуск, съобщи пред БНТ Катя Петрова, началник на отдел "Социални дейности" в община Русе. Към момента общият брой на заразените с COVID-19 в дома вече е 21.

Туристическият бранш излиза на протест

Туроператори и туристически агенти ще излязат на протест пред Министерския съвет, за да изразят недоволството си от "пълното неглижиране от страна на правителството на проблемите им, възникнали вследствие на пандемията" от коронавирус. Това пише в съобщение до медиите от страна на Съвета на Обединение "Бъдеще за туризма".


Протестиращите настояват за финансово оздравяване на сектора и изработване на кризисен план за подпомагане, както и незабавно прилагане на грантови схеми и социални инвестиции под формата на безвъзмездна помощ за най-засегнатите сегменти - туроператорите, които осъществяват изходящ туризъм и екскурзоводи. Тяхната дейност е спряна от началото на пандемията.

Расте броят на излекуваните

Коронавирусът в България: извънредната епидемична обстановка се удължава с месец (хронология)

© Георги Кожухаров


194 са новите случаи за последното денонощие при направени 3832 PCR теста, показват официалните данни, публикувани в Единния информационен портал към полунощ.


Общо 686 пациенти са в болница, от които 39 са в интензивни отделения. Броят на оздравелите расте - 230 души са излекуваните за последните 24 часа.


7 души са починали, така от началото на епидемията починали са 347.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (123)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6008 Весело

  Стабилно се движим. 200 е любимото число на Боце.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 2. 2 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4278 Весело

  Нормално е броят на излекуваните да расте след като броят на заболелите също върви на горе 😁😁😁.
  Манипулативното заглавие е чудо и приказ 😁😁😁

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 3. 3 Профил на Светозар Христов
  Светозар Христов
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Яко се умирга братя. Направо не знам, какво ще правим. Хладилните камиони непрекъснато сноват по улицата. Черните чували в общината свършиха, почнаха в зебляни. Освен да се укриваме в землянки в Балкана, както в шумкарските времена. Друг начин няма. Бубонната чума ряпа да яде. Този вирус ни видя сметката.


 4. 4 Профил на Dimitar Mogilarov
  Dimitar Mogilarov
  Рейтинг: 245 Весело

  До коментар [#2] от "padrino":

  Ако няма заболели, как искаш да има излекувани?

 5. 5 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Стабилно се движим. 200 е любимото число на Боце.
  —цитат от коментар 1 на Незнайко в Слънчевия град


  Слава на Бог , че излекуваните стабилно нарастват . Да се надяваме , че заразените ще намалеят драстично с очевадното намаление броя и качеството на "мирно " протестиращите.

 6. 6 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2269 Неутрално

  Вчера "Moderna" започна финалната фаза-3 на клиничните изпитания на ваксината, която ще бъде тествана на 30 000 доброволци в различни щати.

 7. 7 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 857 Неутрално

  Вървим към катастрофално за цялата ни здравна система увеличаване броят на заразените, на заболелите от ковид -19, на хоспитализираните и умрелите. При тези темпове на развитие, при тези масови събирания от крещящи истерично хора по улиците на София, в един момент парите ще свършат, болниците ще се препълнят, а медицинският персонал ще бъде недостатъчен да обслужва, когото и да било. Да викат незабавно професор Мутафчийски. Да го молят на колене да се върне, да вземе инициативата в свои ръце. Ако някой все още може да направи нещо, това е Той!

 8. 8 Профил на taka de
  taka de
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#5:"doroteus"][/quote]

  Как да протестираш мирно когато от едната страна имаш да сваляш мутри, а от друга да се пазиш да не станеш част от техните бащи?

  Правителственото решение на проблема обикновено е по-лошо от самия проблем.
 9. 9 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Ръстът на броя на оздравелите е сред малкото добри новини напоследък!!!

 10. 10 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3529 Весело

  " Няма туристи в Банско, през юни са реализирани 5000 нощувки, при 26 000 миналата година. За юли 2019 г. са били 40 000 нощувките, а тази година са 7000. Това каза пред БНТ Зорка Тумбакиева, секретар на Съюза на туристическия бизнес в Банско."

  Само в Банско ли е проблема с липсващите туристи ? Мисля, че е очевадно, че проблемът е повсеместен за цялата ни туристическа индустрия, пък и не само ? За цялата световна икономика !

 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3529 Неутрално

  " 194 са новите случаи за последното денонощие при направени 3 832 PCR теста"

  Това съотношение показва, че на всеки 100 тествани човек, 5 се оазват заразени, което мисля, че е напълно в норми, засега ! Жалко, че 38 човека се намират в критично състояние в интензивното отделение и се борят за живота си !

 12. 12 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2517 Неутрално

  Това, което е притеснително е, че бавно но уверено расте броя на хората в критично състояние, както и на починалите

 13. 13 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 766 Неутрално
 14. 14 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Обаче никой не смее да каже излекуваните с кво са ги излекували.

  Що така?

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 15. 15 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Лошото е че вече близо 700 човека се нуждаят от болнична помощ, а средата на юни бяха се стопили до стотина.
  Ако за месец и нещо са нараснали 6 пъти, това означава , че началото на есента ако продължаваме така, ще са 4-5 хиляди в болниците и ще започнат да ги връщат хората, че няма места.
  Както беше станало в Швеция април месец, че хора над 70 години ги оставаха на съдбата

 16. 16 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Лошото е че вече близо 700 човека се нуждаят от болнична помощ, а средата на юни бяха се стопили до стотина.Ако за месец и нещо са нараснали 6 пъти, това означава , че началото на есента ако продължаваме така, ще са 4-5 хиляди в болниците и ще започнат да ги връщат хората, че няма места.Както беше станало в Швеция април месец, че хора над 70 години ги оставаха на съдбата
  —цитат от коментар 15 на 001


  Това, че са приети в болница не значи, че наистина имат нужда от медицинска помощ. Но болниците нямат друг начин да си вържат бюджетите, след като има сериозен отлив на хора, ползващи медицински услуги, заради страха от короната.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 17. 17 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 319 Неутрално

  Да не би някой да бърка оздравели с излекувани. Нали уж била нова болест? Но така е с всички лъжи. Разбъркваш понятията, сменяш местата на причина и следствие, и оставяш матриала да си блъска главата.

 18. 18 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 33 Неутрално

  Слава на Бог , че излекуваните стабилно нарастват . Да се надяваме , че заразените ще намалеят драстично с очевадното намаление броя и качеството на "мирно " протестиращите.
  —цитат от коментар 5 на doroteus


  Очевадно къде? В кръжока "как да правим гербава пропаганда"?

  Случаите удариха рекорди преди протестите да се заформят, така че, теорията ти не е издържана от никъде. Ясно е, че се надявате да има още пикове на заразените и да обвините протестиращите, с отчаяната надежда протестите да стихнат. Но по-добре да не се надявате на това. Защото ако има масово измиране на хора, пак любимото ти правителство ще е виновно (както и трябва да е), а хората още повече ще ви намразят, задето не си хвъриха оставката когато трябваше, а се офлянкват, стимулирайки срупването на много хора на едно място.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 22. 22 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  Много или малко нашите договориха кинти от ЕС за справяне с Ковид сега вече броят може да бъде реален и да вървим към спад

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 25. 25 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4659 Неутрално

  До коментар [#2] от "padrino":

  Много е интересно как и оздравелите са все през работни дни, а в събота и неделя намаляват.
  Същите скокове се наблюдават и при починалите!
  Обяснението е просто - по-малък брой тестове на живи и починали в неработни дни, по-малък брой изписани от болница. Или просто отлагане на регистрацията за понеделник-вторник.

 26. 26 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  До коментар [#16] от "Darcas":
  Болниците получават твърде малко за лечение на тези пациенти за да имат финансов интерес да ги лекуват. Освен това, болниците се стремят да не лекуват такива болни, а не обратното. А смъртността при тази болест (при 5585 излекувани има 347 починали) означава че болните, особено възрастните се нуждаят от постъпване в болница. Твърденията ти са грешни.

 27. 27 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4659 Весело

  До коментар [#5] от "doroteus":

  Да се надяваме , че заразените ще намалеят драстично

  Надяй се, надяй Калино,
  бачо ти Боце да дойде,
  бачо ти Боце да дойде,
  армаган да ти донесе!

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#15] от "001":

  И как изведнъж ще станат толкова много при положение че поведението на хората е същото. От примерно 2 месеца има (или няма) относително еднакви мерки и съдейки от бройките тези дни, май достигнахме платото с примерно 200 заразени средно на ден. И след седмици наред с тези цифри имаме 600 в болница и от тях само 39 в интензивното. Това значи че или сме достигнали или скоро ще достигнем и до плато на броя хора в болница и той изглежда ще е примерно около 800 човека.

 30. 30 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Ангелов, ти си Депесарско-ГЕРБерско нищожество!

 31. 31 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#7] от "bobhunter":

  Нали крещящите са млади хора - те дори да се заразят ще го прекарат леко. Така че може дори да разглеждаме протестите като вид упражнение за натрупване на имунитет.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1677 Неутрално

  Леле колко щедри ГЕРБ. Жалкари

 34. 34 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#18] от "BLM":

   Това е като логиката на инфантилните тинейджъри-самоубийци "ще правите каквото аз искам или ще си прережа вените". Само дето в реалния свят всеки си носи отговорността сам. И щом сте преценили че искате да протестирате, значи сте си поели рисковете. Дали са големи или малки тия рискове и дали си струва вие си решавате но ако се натръшкате, нито Борисов нито правителството ще са ви виновни.

 35. 35 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Разграден двор, пари на калпак, яслата ще е пълна до изборите. Следва дране на данъкоплатците. Тези които изработват БВП-то!

 36. 36 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#34] от "m17":

  Борисов и Гешев ще са виновни, че са като Жан Виденов!
  Да не би правенето на избори през март да е по-добре, отколкото преди грипа през януари?!

 37. 37 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 33 Неутрално

  До коментар [#34] от "m17":

  Доколкото си спомням, твоят любим Борисов преди няколко години си подаде оставката заради една счупена глава на протест. Нямало да потапя в кръв улиците. Каква е разликата? А, сетих се: тогава знаеше, че ще го преизберат, а сега знае, че няма да го преизберат и е свършен.


 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#34] от "m17":Борисов и Гешев ще са виновни, че са като Жан Виденов!Да не би правенето на избори през март да е по-добре, отколкото преди грипа през януари?!
  —цитат от коментар 36 на Oleg Shishmanov


  Да не говорим, че някой трябва да носи отговорност за съсиспаната икономика през март-април-май при общ брой заразени, колкото сегашния за 1 седмица!
  Значи може при 600 души заразени да се съсипва икономика, а при 600 заразени за 2 дни да се тъпчем в градския транспорт като животни!
  След като си съсипал икономиката без реална причина ще си носиш отговорност или за това действие, или за онова другото - че принуждаваш с предното действие хората да ходят на работа и протести при голям брой заразени! Няма как да си прав и в двата случая!

 40. 40 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#34] от "m17":Доколкото си спомням, твоят любим Борисов преди няколко години си подаде оставката заради една счупена глава на протест. Нямало да потапя в кръв улиците. Каква е разликата? А, сетих се: тогава знаеше, че ще го преизберат, а сега знае, че няма да го преизберат и е свършен.
  —цитат от коментар 37 на BLM


  Сега има навярно и другапричина! Заигра се с рублите на Путин за да му направи санкционирания от САЩ Банкянгски поток! Никое правителство няма да си сложи тоя срам в пасивите, докато Борисов го е напъхал срама в шкафчето!

 41. 41 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Весело

  На море в България
  https://postimg.cc/hzsyy9rz

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Така борим вируса ние като купуваме апарати за интубация евала министърче а превенция нула пионка да изхарчи едни пари.

 44. 44 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#37] от "BLM":

  От 10 години слушам тия клетви, за което време либералните анархисти съвсем изпаднаха от политическия живот. Сега добрия олигарх отново се опитва да ги съживи с надеждата да успее да блокира опитите на прокуратурата да рови в далаверите на прехода. И понеже интересите на подгонените олигарси съвпадат се заформи своеобразно червено ОФ. Но все още не съм убеден че това ще е достатъчно за влизане в парламента.

 45. 45 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#44] от "m17":

  Айде стига с пик-аджийщени!
  Прокуратурата може да си рови колкото си иска , само давността я ограничава до 10 години назад!
  А дали сме изпадали от политическия живот? Да изпаднахме през 2013-2014 г. След това заедно с РБ имахме прилично като за новосъздаден обект присъствие в парламента!
  НО,
  оказа се, че Борисов няма намерение да прави никакви реформи - най-вече здравна и съдебна, а РБ му е смокинов лист под шкембето (виж. снимките от спалнята)!
  ДСБ и Христо Иванов (тогава Да, България я нямаше още) решиха, че не им оттърва да са под шкембето на Борисов. РБ дефакто беше ДСБ и Христо Иванов! Останалия талаж под формата на РБ2 показа на какво е способен без ДСБ и Христо Иванов и взе, че умря!
  Сега смокиновите листа се наричат СДС и са плътно под шкембето...

 46. 46 Профил на valerie pvi
  valerie pvi
  Рейтинг: 239 Неутрално

  До коментар [#7] от "bobhunter":Нали крещящите са млади хора - те дори да се заразят ще го прекарат леко. Така че може дори да разглеждаме протестите като вид упражнение за натрупване на имунитет.
  —цитат от коментар 31 на m17


  Теорията ,че хората под 70 не ги хваща вирус , а тези под 30 са безсмъртни беше оборена 😏

 47. 47 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#45] от "Oleg Shishmanov":

  Не знам дали Радан и Бойкикиев бяха смокинов лист или сол-ташак но то и няма значение вече предвид скорошните избори. А за тях се стягайте че като гледам как Борисов има 270 хиляди последователи във Фейса почвам да се съмнявам че ДБ ще влезе и в следващия парламент.

 48. 48 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#46] от "valerie pvi":

  Така ли, статистиката от Италия е показателна - средна възраст на починалите е 81 година, починали деца под 12 няма. Това е от 30 хиляди жертви.

 49. 49 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#43] от "qtl36551020":

  Превенцията е да се носят маски. Ако ви даде 5лв вие ще си носите ли маската редовно ?

 50. 50 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  До днес в България умряха 60 200 души, за които вестникарите не казват и дума, но ни проглушиха ушите с броя на умрелите за 5 месеца, които са под общата дневна смъртност за страната. Ако ги няма тия "пусти" тестове, измислени и предназначени за съвсем други цели, никой нямаше да забележи "страшната епидемия", която дори с броя на "заразените", обявени за почти умрели, е далече от критериите за епидемия - 200 души заболели на 10 000 души население, както това правило се спазва при грипа.
  Немски учени показаха, че смъртността от короната е сравнима със смъртността на грипа. Защо тогава критериите за епидемия се пренебрегват? А бре?

 51. 51 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4659 Неутрално

  До коментар [#46] от "valerie pvi":


  До коментар [#48] от "m17":

  Статистиката е от 17 март, когато починалите в Италия бяха 2,5 хиляди. Каква е средната възраст на останалите починали 33 хиляди?

  А средната възраст на починалите в България през различните месеци се движи между 64 и 70 години и е с 5 до 11 години по-ниска от средната възраст на починалите от всички причини през 2019 година.

 52. 52 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  В Арена Армеец има ли настанени?
  Защото гледах един репортаж преди половин година с едни легла...

 53. 53 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 776 Неутрално

  До коментар [#31] от "m17":

  Да не би да са до един кръгли сираци? Всички от тях имат възрастни роднини, на които могат да предадат заразата и те да се разболеят сериозно, дори самите те да са безсимптомни.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 54. 54 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 776 Неутрално

  До коментар [#3] от "Светозар Христов":


  Аз не бих се майтапял толкова. С този темп на разпространение въпрос на време е вирусът да стигне и до твои близки, ако не и до самия тебе. По-вероятно няма да умрат (ако все още може да ги приемат в болница), но като нищо ще получат необратими увреждания на белите дробове.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 55. 55 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 776 Неутрално

  До коментар [#52] от "yavooor":

  При вас в Пловдив местата са на свършване...

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 56. 56 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#45] от "Oleg Shishmanov":Не знам дали Радан и Бойкикиев бяха смокинов лист или сол-ташак но то и няма значение вече предвид скорошните избори. А за тях се стягайте че като гледам как Борисов има 270 хиляди последователи във Фейса почвам да се съмнявам че ДБ ще влезе и в следващия парламент.
  —цитат от коментар 47 на m17


  Да бе, тя ДБ вече не е изкарвала 6.06% на избори и не вярваме, че ще изкара 5%!
  Човече, човече вие сте пътници и то на влака на историята.

 57. 57 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4899 Неутрално

  Починали са мъж на 37 г. с диабет, мъж на 65 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване, жена на 62 г., за която няма информация за придружаващи заболявания, жена на 77 г. с астма и сърдечно заболяване, жена на 69 г. с диабет и сърдечно заболяване, жена на 71 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване и жена на 66 г., за която няма информация за придружаващи заболявания.

 58. 58 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 33 Неутрално

  До коментар [#37] от "BLM": От 10 години слушам тия клетви
  —цитат от коментар 44 на m17


  Мне, всеки знаеше на предните псевдооставки, че ГЕРБ пак ще спечели и че Борисов ще е премиер.

  Ти сега искаш да кажеш, че мислиш, че Борисов ще оглави 4-ти кабинет ли? Кажи го открито - то няма да е много далеч в бъдещето развръзката.

 59. 59 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 33 Неутрално

  . А за тях се стягайте че като гледам как Борисов има 270 хиляди последователи във Фейса почвам да се съмнявам че ДБ ще влезе и в следващия парламент.
  —цитат от коментар 47 на m17


  Това много ли е? А случайно да ти щукна, че половината са за да го тролят?

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Хахаха!
  А туристическият бранш може ли да целуне всички данъкоплатци отзад?
  Не стига, че имат намалено ДДС от години, дега намалиха и на ресторантите! Шампиони са по ниски заплати и осигуровки, държавата им плаща реклами и изложения и сега за да си напълнят хотелите да искат да отпушим границите с Украйна! Доста нахално!!

 64. 64 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 769 Неутрално

  Алаууу... туристическият бранш да сте чували,че за всяко нещо си има първи път? Само защото досега не се е случило , как можете да бъдете сигурни,че няма да се случи на заразен/заболял турист от Украйна в близкото, не толкова близкото или по далечно бъдеще? Не дърпате ли дявола за опашката с типичното нашенско мислене, че на нас няма ни се случи? Щом може и е нужно бедният българин да се реди на опашка за тест при влизане в Гърция, ще могат и те, ако искат на българско Черно море. Само ние ли, ще сме така изпълнителни?

 65. 65 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2495 Весело

  туристическия бранш ще получи какво то са пожелали, все пак те са единственото нещо което има значение в кочината :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1852 Любопитно

  Защо само Банско, как ли е във Велинград при 200-250лв на вечер за уикенда?

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 75 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2070 Неутрално

  Бойко епедемичната обстановка вече си я наври в дупарата.

 76. 76 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4105 Неутрално

  130 кг тулуп е.а майката на туризма, и на цяла Източна България!

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 608 Неутрално

  За месец и половина хоспитализираните нараснаха от 180 до 680.. няма нищо весело в цялата история..

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 115 Неутрално

  Да за Психарите Може да се Удължава и за 10 години плюс Бонус Бронирана маска за Спане и Ако Слушкат ще им Изчистят Съвестта Ако я Имат.

 83. 83 Профил на edinotselo
  edinotselo
  Рейтинг: 34 Неутрално

  До коментар [#7] от "bobhunter":

  Слагай ръкавиците и маската, че вирусът се предава и през мрежата!

 84. 84 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 363 Неутрално

  Не мога да разбера, как по време на криза се доверяваме на една селска, лъжлива и крадлива мутра да ни управлява...
  Отвратителен неандерталец е Бойко Тиквата.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4899 Неутрално

  В момента на морето има предимно румънски и украински туристи, а те им искат тест, тъкмо живна малко туризмът и те го унищожават, само пари са им в главата, вече искат директно излъчван е по всички телевизии обиколките с джипката. А изискуемите тестове от Сърбия и Македония ще доведат до реципрочни мерки и край на екскурзиите до Германия.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 100. 100 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4899 Неутрално

  Приоритет е строителството, най-много пари там - 370 млн.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK