На живо

Ден 20: Протестиращи "арестуваха" шофьор, минал през крака на човек (хронология)

Ден 20: Протестиращи "арестуваха" шофьор, минал през крака на човек (хронология)

© Велко АнгеловЗапочналият без инциденти 20-и поред протест с искане за оставка на правителството и главния прокурор по традиция премина в шествие покрай сградата на Европейската комисия в София и блокира Орлов мост. В края на деня напрежение създаде шофьор, минал през крака на протестиращ в опит да пресече кръстовището при Софийския университет, движението към което не е било ограничено от полицията. Часове наред полицията пази шофьора на автомобила от гнева на протестиращите, които го освободиха час след полунощ.


За сряда сутринта е насрочено гражданско неподчинение, което ще премине с блокиране на ключови кръстовища от 10 ч. По-късно в 19 ч. ще се проведе и 21-то издание на протеста.


"Дневник" проследи на живо протестите. Ходовете на управляващите, предприети днес, както и политическите реакции можете да видите тук.
Броят на протестиращите силно намаля и в крайна сметка пуснаха шофьора с джипа да си тръгне. Кръстовището при университета все още не е отворено за движение като това се очаква да стане по-късно.

Българи се събраха на протест тази вечер и в Лондон с викове "Мафията вън".


Участници в протеста поднесоха сладкиш със запалени върху него свещи, с което честитиха рождения ден на своя приятелка, която също участва в проявата. Духането на свещите също стана повод за скандирания "Оставка".

Протестиращи седнаха зад автомобила, за да не може да излезе назад от кръстовището. Те отказват да го пуснат, защото полицията не иска да наложи глоба на шофьора с мотива, че пострадалият е била на пътното платно вместо да мине през подлеза.

Раненият, представил се като Асен, дойде на кръстовището заедно с баща си като не поиска да разкаже подробности от инцидента. Потвърди, че след спор с шофьора той му е минал през крака. По покана на баща му шофьорът се извини на пострадалия като заяви, че "това, което правите, е простотия". От думите му се разбра, че има предвид нападките срещу себе си. Протестиращите поискаха шофьорът да се извини и за закани, които според тях отправил, към участниците в протеста.


Баща му обясни, че си е дошъл от чужбина да протестира и че синт му е дошъл в негова подкрепа.


Ден 20: Протестиращи "арестуваха" шофьор, минал през крака на човек (хронология)

© Велко Ангелов

Полицията се свърза по телефона с бащата на пострадалия и го остави да говори на протестиращите. Той потвърди, че колата е засегнала сина му, без да влиза в детайли, но не съобщи за сериозно нараняване. Призова протестиращите да се успокоят. Те обаче призоваха да се състави акт на шофьора. Полицията изчаква протестиращите да се разотидат, а и вече техният брой е много малък.

Очевидец на инцидента, представил се пред репортери като Марин Йотов, разказа, че случилото се е от 21:55 ч., когато все още не е било блокирано напълно кръстовището при университета и други автомобили също са минали. Според Йотов шофьорът на джипа се е подвел по това и също е опитал да премине. Оценката на очевидеца е, че полицията носи вина за случилото се, тъй като не е спряла достъпа на автомобили до кръстовището своевременно.


Кордон от полицаи е обградила джипа, а междувременно се търсят свидетели на инцидента. По-рано жена, която обяви, че също е очевидец, разказа, че шофьорът дори се е засилил да премине, въпреки че е е било очевидно, че има протестиращи на платното.

Докато полицията се опитва да направи тест за наркотици на шофьора на автомобила протестиращи призовават главният прокурор да разследва случая. "Гешев, къде си", скандират те, а към шофьора се обръщат с "нещастник". Чуват се и възгласи "Мафия". Полиция е обградила проверявания автомобил, за да го отдели от протестиращите. Резултатът от теста е отрицателен както и този за алкохол.


Ден 20: Протестиращи "арестуваха" шофьор, минал през крака на човек (хронология)

© Велко Ангелов

Участници в протеста разказват, че автомобилът се е опитал да мине през множеството на кръстовището при университета. Той е идвал от парламента и се е опитал да завие надясно по бул. "Васил Левски", при което е блъснал леко пешеходец, който е откаран в болница. Според свидетели на инцидента пострадалият не е тежко ранен. Полицаите са застанали между протестиращите и шофьора на джипа, който стои вътре в него. Твърди, че не е видял да е блъснал никого, веднага е спрял, когато се е оказал между протестиращите, а е попаднал там, защото не е имало ограждения, които да показват, че не може да се мине. Обясненията му бяха съпроводени с освирквания. Направеният му на място тест е показал, че не е употребил алкохол.

Млад мъж се е опитал с джипа си да премине през протестиращите в близост до Софийския университет. Протестиращите са го обградили и не го пускат да излезе като сцената е огласяна от свирки и вувузели. Протестиращи отказват на призива на полицията да пропусне превозното средство. Сцената даде повод на протестиращи да зададат на присъстващите поне трима полицаи обяснение за действията на полицията в конфликти по време на протестите през предишни дни. Полицаите насочват питанията към пресцентъра на МВР. Обясни, че е имало опит да бъде нападнат, а колата му също е пострадала от ритници на протестиращи.


Ден 20: Протестиращи "арестуваха" шофьор, минал през крака на човек (хронология)

© Велко Ангелов

Знамето на Либерландия се развя на протеста

Жълто знаме се развя на Орлов мост сред множество трикольори. Носи го представителят на държавата Лоберландия за България Николай Попов. Тя бе създадена от чех през 2015 г. върху 7 кв. км блата между Сърбия и Хърватия. Попов е председател и на Съюза на данъкоплатците в България, а по думите му от 2016 г. е одитор в европейската асоциация на данъкоплатците и от декември е и неин вицепрезидент. Според него хората са на протеста, защото искат справедливост. Той казва, че редовно участва в протестите, а за пръв път изкарва знамето. "Хората са тук, защото търсят справедливост и искат свобода, а в последно време изчезна свободата на избор. Данъците, които плащаме не отиват в правилното направление и това е признак за корупция. Затова всички млади хора са тук, искат справедливост и прозрачност", коментира той пред репортер на "Дневник".


Ден 20: Протестиращи "арестуваха" шофьор, минал през крака на човек (хронология)

© Максим Караджов

Кръстовището на Орлов мост вече е блокирано след като протестиращите тръгнаха на традиционното си шествие, което преди това премина и през сградата на Европейската комисия на "Раковски". Множеството заема пространството до Софийския университет.


Ден 20: Протестиращи "арестуваха" шофьор, минал през крака на човек (хронология)

© Велко Ангелов


Протести има и в други градове

В поредна вечер на недоволство в Ямбол протестиращите отново поискаха оставки на правителството и главния прокурор, съобщи БНР. Макар и не така многобройни, протестиращите всяка вечер продължават да се събират пред сградата на община Ямбол и поставят исканията си. Каквито и промени да бъдат извършвани в кабинета, протестите няма да спрат, докато правителството не подаде оставка, а настоящия парламент не се саморазпусне, обявиха протестиращите.


С искания за оставките на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев около 30 пловдивчани се събраха на площад "Стефан Стамболов". С искания за промяна и ясна визия и стратегия за управление на българската държава, те издигнаха знамена и лозунги "Заедно сме сила", "Единение и натиск", "Ние сме България". За да подкрепят пловдивчани, към протестиращите се присъедини и група граждани от Карлово.


Протестиращи излязоха и на улиците в Бургас като блокираха за кратко ключов булевард.


Антиправителственият протест събра тази вечер във Варна 50-100 души и блокира кръстовище пред общината.

Бул. "Васил Левски", по който се движи шествието, е блокиран. Непрекъснато се чуват призиви за оставка на правителството и главния прокурор.


След познатото скандиране "Оставка" и кратък престои пред сградата на Европейската комисия в София шествието тръгна към Орлов мост.


Ден 20: Протестиращи "арестуваха" шофьор, минал през крака на човек (хронология)

© Велко Ангелов

Бабикян: Премиерът е обединител

След изслушване на националният химн множеството се отправи по вчерашния си маршрут - към сградата на Европейската комисия и после към Орлов мост.


Минути преди това пиар експертът, част от т. нар. Отровно трио, което е инициатор на протестите, обяви, че протестиращите ще благодарят на покрай Еврокомисията за доброто отношение към премиера Бойко Борисов и "да потвърдим, че сме европейци, а не азиатци като него".


Той обяви за утре вечер в 19 часа следващото издание на протеста, а за сутринта от 10 ч. всички са призовани да "надигнат глас срещу диктатурата в страната" като се блокират ключови кръстовища в знак на гражданско неподчинение.


"Можем да обявим премиера за обединител, защото той успя да събере на едно място, хора, които иначе не се търпят и да ги обедини", обърна се Бабикян към множеството.


Ден 20: Протестиращи "арестуваха" шофьор, минал през крака на човек (хронология)

© Юлия Лазарова

Букет от бели балони, придружен с голям надпис "Оставка" лети над множеството. Участник в протеста обяви от микрофона, че управляващите се опитват да настроят едни срещу други, като цитира идеята на вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов джамията "Баня Башъ" да се превърне в музей в отговор на това, че "Света София" в Истанбул от музей стана джамия, в която мюсюлмани се молят. Множеството освирка вицепремиера.


Ден 20: Протестиращи "арестуваха" шофьор, минал през крака на човек (хронология)

© Юлия Лазарова

"Не сме слуги на феодала"

Борим се срещу несправедливостта, затова сме тук, обяви от микрофона друг участник в протеста и множеството отново призовава управляващите за оставка.


"Протестът не е само на младите, а на всички хора с достойнство, обяви друг. Отказваме да живеем във феодализма на Бойко Борисов, не сме крепостни селяни, не разчитаме на неговите подаяния", обяви друг. Коментира, че всеки феодал е обграден от слуги, на чието място в случая са псевдопатриоти.


Участници в проявата взимат думата на микрофон до фонтана край президентството, където в момента са съсредоточени протестиращите.

"Площад на оскърбените и унизените. Това е България. Търпението ни се изчерпа. Оставка!", обяви участник в протеста по микрофона.


Малко над 50 протестиращи се събраха пред сградата на общината в Благоевград. В 19.30 ч. те тръгнаха по централната улица на града, като спряха пред областния офис на ГЕРБ, където поднесоха изкуствен гербер и оставиха "счупена магистрала".


Ден 20: Протестиращи "арестуваха" шофьор, минал през крака на човек (хронология)

© Велко Топалски


Платна с призиви за оставка и други бяха разпънати върху сградата на общината.


Ден 20: Протестиращи "арестуваха" шофьор, минал през крака на човек (хронология)

© Велко Топалски


Зелени следи по сградата на правителството

Зелени топчета за пейнтбол полетяха към сградата на Министерския съвет. Засега протестът преминава спокойно и няма провокации, предаде БНТ.


Ден 20: Протестиращи "арестуваха" шофьор, минал през крака на човек (хронология)

© Дневник

Движението пред БНБ вече е спряно, чуват се скандирания "Оставка", съпроводени с барабанен ритъм. Все още не е известно дали по традиция ще има шествие тази вечер.

За 20-и пореден ден протестиращи се събират на Ларгото в София, за да поискат оставката на правителството и главния прокурор. Очакват се протести и в други градове на страната както и в чужбина.


Ден 20: Протестиращи "арестуваха" шофьор, минал през крака на човек (хронология)

© Юлия Лазарова


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (402)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 3. 3 Профил на RingRoad
  RingRoad
  Рейтинг: 737 Разстроено

  Но току виж си докарал хора на баш мафиота милиардер Божков на власт...

  "I try to get it across to my players that working hard is a quality." Sir Alex Ferguson
 4. 4 Профил на lino_santino
  lino_santino
  Рейтинг: 284 Неутрално

  На Баце и на главния каскет май не им дреме много от протестите. Докато не види Баце кръв де......

 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4065 Неутрално

  Абсолютно същият беше лозунгът и на предишните протести срещу Пеевски и неговата прислуга.

  Тогава комунистите от БСП ни обвиняваха, че сме платени от Козяк, и ни наричаха “умнокрасивци”.

  Сегашните комунисти от ГЕРБ ни обвиняват, че сме платени от Черепа, и също ни наричат “умнокрасивци”.

  Крушата (ГЕРБ) не пада далеч от дървото (БКП/ДС). 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 756 Неутрално

  На тези протести са преди всичко младите: дано да успеят!

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3972 Неутрално

  Искрено се надявам в крайна сметка тези протести да има успешен край!Оставка на ГЕРБ/ДПС!

 9. 9 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 405 Неутрално

  До коментар [#3] от "RingRoad":

  Божков и Борисов са едно и също нещо. Мутри!

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4065 Неутрално

  До коментар [#9] от "truly":

  “Божков и Борисов са едно и също нещо. Мутри!”

  И доста добре се бяха разбрали:

  Pimagai.

  За кое?

  Po princip.

  Нямаш проблем.

  Blagodarq. ❤️❤️❤️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#5] от "Norman Granz":

  Не круша, тиква! Тиквата си е пораснала на бунището!

  Eddie lives... somewhere in time!
 14. 14 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3461 Неутрално

  До коментар [#7] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Заплашваш ли кмете

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 16. 16 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  Страшни протести. Пъдпъдъче яйце да хвърлиш няма да падне на земята.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  Мразя ви безплатно?!
  С омраза много не се постига - справка Революцията от 1917 година.
  В по-далечна перспектива омразата действа деструктивно. Историята го е показала многократно.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4065 Неутрално

  До коментар [#18] от "dark'star":

  “сериозно се замислям дали да не подкрепям Бойко ....”

  И току-виж те назначил министъ в правителството - първата ти заплата от 30 години... 😁😁😁😁😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4065 Неутрално

  До коментар [#20] от "Norman Granz":

  “министъ” >> министър.

  Ако не ти помогна, едва ли ще се сетиш. ☠️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2496 Неутрално

  от ГЕРБ ни обвиняват, че сме платени от Черепа,
  —цитат от коментар 5 на Norman Granz

  Не си разбрал,ГЕРБ не ви обвинява.Черепа САМ в ЛИЧЕН РАЗГОВОР ,с бойния си другар,комуниста Паунов,казва ,че сте платени.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4065 Неутрално

  До коментар [#23] от "uvtest":

  “Черепа САМ в ЛИЧЕН РАЗГОВОР ,с бойния си другар,комуниста Паунов,казва ,че сте платени.”

  Хехе.

  Нощното ми шкафче пращи от пачки по 500 евро, патлакът ми е отгоре...

  Разобличен съм отвсякъде.

  Черепа ми плаща, де си, Гешев!!! 😁

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 643 Неутрално

  До коментар [#5] от "Norman Granz":

  Демографията и тогава, и сега е предимно от млади хора, работещи в западни фирми в София, със сравнително добри доходи и с нулеви зависимости от държавния апарат.

  По-интересният въпрос е, могат ли те да произведат политическа алтернатива която да бъде подкрепена и от служител в държавната администрация в Павликени, и от пазач на бариера на общински паркинг в Плевен, и от работник в завод в някое феодализирано градче. Дотогава ще бъдат едно бутиково явление, с бунтарски дух и много претенции.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4065 Неутрално

  До коментар [#26] от "Северозападнал":

  “Те парите дубайски яко играят на тия "протести "...”

  Тъй, тъй.

  Pomagai.

  За кое?

  Po princip.

  Нямаш проблем.

  Blagodarq.

  Подаръчни торбички, срещи с Vladi, на излизане - пура в устата...

  И чекмеджето пращи...

  Какво става, ще правите ли анализ на записа? ☠️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 32. 32 Профил на три
  три
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Най-страшното нещо за човешката цивилизация е омразата! Искрено съжалявам всеки, пропит от това най -ретроградно чувство! Няма държава на планетата , която е прогресирала с омраза! Омразата, която е покрила цялата държава беше причината, заради която се изметох от там преди много, много време! И винаги съм бил щастлив от това! Съжалени, само съжаление мога да изпитвам към подобна социална среда.....

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Не. Няма да стане с хартишки формат А4, хепънинги и пърформънси. Така хунтата ще устиска до есенните дъждове, а видяхме какво прави един дъжд, хем летен, с идеята. Някой трябва да го "яхне" тоя протест, колкото и да го изкараха това деконструктивно, и да докара булдозерите от северозапада - както днес му се привидяло на Гербашито по време на гастрола.

 37. 37 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4065 Неутрално

  До коментар [#36] от "Араламбене му е майката":

  “... да докара булдозерите от северозапада - както днес му се привидяло на Гербашито по време на гастрола.”

  Кой му пише доктората на тоя, при такава свръхзаетост?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 38 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2496 Неутрално

  До коментар [#23] от "uvtest":“Черепа САМ в ЛИЧЕН РАЗГОВОР ,с бойния си другар,комуниста Паунов,казва ,че сте платени.”Хехе.Нощното ми шкафче пращи от пачки по 500 евро, патлакът ми е отгоре...Разобличен съм отвсякъде.Черепа ми плаща, де си, Гешев!!! 😁
  —цитат от коментар 25 на Norman Granz


  Стига бе,пачки и то по 500 евро.За такива протестъри, Черепа повече от 20 лв.,две бири и парче пица на вечер ,няма да се бръкне.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  Но току виж си докарал хора на баш мафиота милиардер Божков на власт...
  —цитат от коментар 3 на RingRoad


  Ще дойдат автобусите на контра протеста! Кво ти пука.
  Щом калинките от София не щът да контрапротесират ще докараме други!

  SHADOWS of SOFIA
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4065 Неутрално

  До коментар [#40] от "K2":

  “Ще дойдат автобусите на контра протеста!”

  Ами те дойдоха. Първия ден. Някакви лелки от общинската администрация в Бургас с еднакви тениски.

  Чак ми дожаля за тях - кой човек с минимум достойнство би се оставил да бъде унижаван така?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 45. 45 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2836 Неутрално

  До коментар [#28] от "irobot":

  Е, това е от ясно по-ясно: избори се печелят с партийни структура и работа по места.
  Партия, която няма голяма тежест може да очаква най-много:
  1. Да вкара няколко депутата в парламента
  2. Да влезе в коалиция с по-голяма партия, надявайки се на някое и друго министерско място
  3. Да вкара 1 - 2 депутата в Европарламента
  При това положение няколко души ще се уредят на топли местенца за някой и друг мандат.
  За водене на самостоятелна политика и дума не може да става.
  Изглежда обаче, че тази ситуация някои ги устройва идеално.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  До коментар [#40] от "K2":“Ще дойдат автобусите на контра протеста!”Ами те дойдоха. Първия ден. Някакви лелки от общинската администрация в Бургас с еднакви тениски.Чак ми дожаля за тях - кой човек с минимум достойнство би се оставил да бъде унижаван така?!
  —цитат от коментар 44 на Norman Granz


  +

  SHADOWS of SOFIA
 48. 48 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 993 Неутрално

  До коментар [#37] от "Norman Granz":

  "Кой му пише доктората на тоя, при такава свръхзаетост?!"

  Смътно си спомням за някакъв руски модерен автор, който издал свръхнапредничав роман. 500 страници, а на всяка от тях имало само по една дума в средата - "Дерьмо".
  Подозирам, че докторатът е такъв, ама смеят ли да се обадят?

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 993 Неутрално

  До коментар [#37] от "Norman Granz":

  "Кой му пише доктората на тоя, при такава свръхзаетост?!"

  Смътно си спомням за някакъв руски модерен автор, който издал свръхнапредничав роман. 500 страници, а на всяка от тях имало само по една дума в средата - "Дерьмо".
  Подозирам, че докторатът е такъв, ама смеят ли да се обадят?

 51. 51 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2527 Неутрално

  Мразя ви безплатно?!С омраза много не се постига - справка Революцията от 1917 година.В по-далечна перспектива омразата действа деструктивно. Историята го е показала многократно.
  —цитат от коментар 19 на kvasimodo  Мильо,
  през 1917 година, има революция в Русия, само в главите на неграмотните и глупавите .
  През 1917 година има ПУЧ, което няма нищо общо с революция, така както ни я представяха в учебниците по история, писани и издадени от мандраджии и цървули .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4065 Неутрално

  До коментар [#50] от "Араламбене му е майката":

  “... на всяка от тях имало само по една дума в средата - "Дерьмо".”

  Сигурен съм, че висшата атестационна комисия ще бъде във въЗСторг.

  Може направо да го хабилитират за професор.

  И да го поканят за член-кур. на еБАН (онлайн версиятс на БАН).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  Обобщавам...Метежът е обречен. С безработни умнокрасивци пиещи бира седейки на асфалта, с участници като Румен Петков, с леви лидери като Корнелия и Ристьо, с платени от Васко "мразещи безплатно", толкова. Няма какво да стане.Закривам темата за метежите
  —цитат от коментар 49 на z_axis


  Хитър си Андрешко. Без келепир как да те докарат на площада.

  SHADOWS of SOFIA
 65. 65 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2527 Неутрално

  До коментар [#25] от "Norman Granz":


  « ... де си, Гешев ? «


  Във вилата на Шехерезада - двамата с мутрата учат английски .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 66. 66 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Абсолютно същият беше лозунгът и на предишните протести срещу Пеевски и неговата прислуга.Тогава комунистите от БСП ни обвиняваха, че сме платени от Козяк, и ни наричаха “умнокрасивци”.Сегашните комунисти от ГЕРБ ни обвиняват, че сме платени от Черепа, и също ни наричат “умнокрасивци”.Крушата (ГЕРБ) не пада далеч от дървото (БКП/ДС). 😎
  —цитат от коментар 5 на Norman Granz


  Нарицателното "умнокрасАвци" спечелихте доста по-късно след протестите срещу Пеевски, когато ВАШ ПРЕДСТАВИТЕЛ обясняваше разликата между обикновените тъпи софиянци и самообявилата се "градска интелигенция". Може би тогава си бил все още на село или твърде малък, за да го знаеш. С течение на времето нарицателното леко се промени на "умнокрЕСЛИвци" - не че погрозняхте, но станахте все по-шумни. А що се касае до КОЙ Е КОМУНИСТ проличава все повече след работата ви за интересите на БСП, гласуването за Мая и Радев и сегашната подготовка за ВРЪЩАНЕ НА АВТЕНТИЧНИТЕ КОМУНИСТИ НА ВЛАСТ.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Рейтинг: 335 Неутрално

  До коментар [#19] от "kvasimodo":

  "Не мрази врага си; мразиш ли го, винаги ще му бъдеш роб.
  ...
  Но да го обичаш е задача за ангели, не за човеци."

  ХЛБ "Фрагменти от едно апокрифно евангелие"

  кравосмешението прави зелката ^¥^
 71. 71 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2527 Неутрално

  До коментар [#39] от "4i4oti":


  « ... пренасочвате умразата си ... «


  Я дай нещо по-конкретно за Умразата .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на ide11670129
  ide11670129
  Рейтинг: 8 Неутрално
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на ide11670129
  ide11670129
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Черепа САМ в ЛИЧЕН РАЗГОВОР
  —цитат от коментар 23 на uvtest


  "разговорът" както се разбра е монтиран от бухалката на Борисов, Гешев

 79. 79 Профил на nkf11679087
  nkf11679087
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#75] от "ide11670129":

  Ебати жалкия паляк е тоя. Не разбра ли, че вече е осветлен?

 80. 80 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 727 Весело

  Страшни протести. Пъдпъдъче яйце да хвърлиш няма да падне на земята.
  —цитат от коментар 16 на kvasimodo


  С пъдпъдъчите не им се получи, да пробват да хвърлят кутии с чер хайвер!

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Днес четох за едно изследване, за връзката между теглото на министрите и нивото на корупция в съответната държава. Оказва се, колкото са по-дебели министрите, толкова е по-корумпирано пранителството. Веднага се сетих за тулупа и шкембе-войвода! :)))
  За съжаление изследването касае само държавите от бившия СССР, та нас ни нямаше в класацията, но външният вид на нашите прасчовци ни подрежда до държавите от средна Азия.

  Eddie lives... somewhere in time!
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4065 Неутрално

  До коментар [#77] от "plynii":

  Навремето даскалите по българска литература на това му викаха “речева характеристика” - изграждане на портрет на литературния герой чрез особеностите на речта, лексиката, стиловия регистър, речниковия запас.

  Четейки тези цитати, си представям гангстер с незавършено основно образование, тежки личностни травми (желание да се “изфука” пред някого), ограничен интелект и крайна степен на вулгарност, сякаш в расъл на улицата сред социалната утайка.

  Познах ли?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 86. 86 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2496 Весело

  Днес протестът е особенно многолюден,над сто човека са се събрали.И страшен,замерят сградата с зелени топчета.Е,сега вече Бокаса ще се уплаши и хвърли оставка.

 87. 87 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 713 Неутрално

  До коментар [#38] от "uvtest":

  "Стига бе,пачки и то по 500 евро.За такива протестъри, Черепа повече от 20 лв.,две бири и парче пица на вечер ,няма да се бръкне."

  Той за бъркане, ще се бръкне, и се бърка, но с такъв персонал резултатите очаквано са ниски. Незадоволителни...

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 92. 92 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4065 Неутрално

  До коментар [#90] от "batzdravo":

  “Бойко повече ли дава, помиярче?!”

  На лелките от Бургас са им давали по едно пликче на слизане от рейса.

  Ама при ли е имало вътре или снимка с автограф на Пейо - убий ме, не знам! 😁

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 93. 93 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Протестърите, до сега ЧУВАМ САМО КАКВО ЩЕ РАЗРУШИТЕ, а ме интересува КАКВО ЩЕ НАПРАВИТЕ!? Хайде направете опит за ДИАЛОГ или НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО ИСКАТЕ ИЗВЪН МЕРАЦИТЕ НА пРезидента. Политическата ни система е както в най-развитите демократични страни. Вашите настоявания и действия са към УНИЩОЖАВАНЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА. Така бързо ще ви загубим и НЯМА ДА НИ ЛИПСВАТЕ.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 284 Любопитно

  До коментар [#58] от "gzi08670124":

  Иван Червенков внук на Вълко ли е?

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  Като няма национална лотария, поне отровно трио да има, за медиите все е кяр. Такава реклама им направиха. За едно посещение на Христо Иванов на плажа Росенец и до ресторант Осемте джуджета медиите ги обявиха, че са започнали някаква революция. Появиха се много аудио и видео записи, които разкриха корупцията на управляващите. Поведението на прокуратурата с избирателни разследвания. И най-важното нещо хората знаят, какво са получили самите те от държавата, на фона на олигарсите подпомогнати от управляващите.

 98. 98 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2424 Весело

  До коментар [#43] от "Santos":Агенция ЕЖК ни информира, че на Сточна гара е пристигнал керван камили, натоварени с денкове сушени дирхами от Дубай – почерпка от Али БоШкоФ Баба за рожденият му ден утре"

  Не бе, "светецо". Те фурмите Ви отдавна дойдоха. Сега идват евраци, само че от другата посока. За туй сте се накокържали сите, кат пинчери на кокаляци! ;)

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK