"Сега че ги опраа", в нов запис Борисов обижда президента и протестиращи

"Сега че ги опраа", в нов запис Борисов обижда президента и протестиращи

© Юлия ЛазароваНов запис на телефонен разговор с участието на премиера Бойко Борисов, чиято автентичност не е потвърдена, беше изпратен от анонимен разпространител в сряда (той е получен и от "Дневник"). В него се чува основно гласът на Борисов, но на моменти и този на вицепремиера Томислав Дончев.


Този запис не съдържа информация, която да показва че Борисов превишава правата си като премиер, но показва ясно отношението му към президента Румен Радев и как политиката се съобразява с избори. Вероятно целта на разпространяващите записа е да покажат на Борисов, че имат още разговори и да го впишат в настоящия контекст на протести и сблъсък премиер - президент.


Потърсен за коментар от "Дневник", Дончев не отговори на мобилния си телефон. Бойко Борисов, който днес отново обикаля страната с автомобила си, до момента не е коментирал записа. "Дневник" изпрати въпроси за автентичността на записа и до пресслужбата на Министерския съвет, но до момента няма отговори.
Записът изобилства от ругатни, вулгаризми и нецензурни реплики. В него президентът Румен Радев е наречен "прост летец" и "тъпанар", за тъпанари са обявени и по-голяма част от гласуващите. Ако се съди по контекста, действието се развива в началото на ноември 2018 година. Поводът е вдигането на данъците за леките автомобили, което за Борисов е правилно, но не навреме - малко преди европейските избори. За премиера това решение дава козове в ръцете на президента и опозицията.


Когато си обграден от тъпанари, не може да се прави политика


"Акъл се набива, Томиславе, на умен човек", с това започва записът, след което следват вулгарни изрази, свързани с това какво се набива на прост човек. Борисов се възмущава, че протестите за цените на горивата, които по това време вървят в страната, се водят от "Мерцедес" S-класа. "Ами тя харчи двайсет на сто бензин бе, Дже-класата харчи трийсет на сто на тоя Бургас. И той ми протестира за цена на горива", избухва премиерът и пуска поредната ругатня. Цитираният "Мерцедес" G-класа беше сниман начело на протест в Бургас. Автомобилът беше с руски регистрационни номера.


Следва заключението, че не протестиращите са виновни, а президента Румен Радев. "Само че не те са проблема. Проблема е Радев. С това, че излезе и каза - два милион и половин не са виновни за бедността, виновно е правителството Ама правителството плати миналата шест милиарда и седемстотин за неговата партия", казва Борисов без да става ясно от къде идва тази сума.Следва ново връщане към цените на горивата и това, като се споменава, че бедният човек се вози в градския транспорт, "който е най-добрия в София, а не се задръства града" "Само че тази приказка, като излезеш да я изговориш, ще те чуят сто двеста хиляди от интелигентните хора и ще кажат - да , правилно Само че когато си обграден от тъпанари нито може да се прави политика, нито да се говори истината и да се правят реформи. Няма такова нещо", заключава Борисов. Веднага след това премиерът обобщава, че правилни неща не могат да се правят "с такъв президент" и "такава опозиция".


От контекста може да се направи извода, че тъпанарите са гласоподавателите. Това не е първи случай, в който премиерът обижда гласоподавателите. През 2009 година, още като кмет на София, в реч пред българи в Чикаго, Бойко Борисов обяви, че най-големият проблем на България е "лошият човешки материал". "Това е основата на населението в момента - 1 милион цигани, 700-800 хиляди турци, 2 милиона и половина пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ", заявява тогава Борисов. Той допълва, че пенсионерите "гласуват с цялата си глупост".


В края на март 2012 г. няколко медии съобщиха, че Борисов се е обърнал към металурзите от Оловноцинковия комбинат в Кърджали с думите: "Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме". По-късно Борисов твърдеше, че се е шегувал с тази реплика.


Сега не е момента да дигаме данък


Следват няколко реплики, които разкриват поводът за разговора. Премиерът явно е бесен, че с гласовете на депутатите от управляващата коалиция е променено данъчното облагане на автомобилите в неподходящ момент - преди европейските избори. На 7 ноември 2018 година беше приета промяна, според която налогът на превозните средства зависи от имуществен и екологичен компонент. С имуществения компонент по-високи данъци ще се плащат при автомобили с по-мощен двигател и по-ново производство. С екологичният компонент повече пари се дължат за автомобилите с по-замърсяващи двигатели. Беше прието общинските съвети да определят данъка със своя наредба, а приходите от данъка да се внасят в бюджета на общината по постоянен адрес


По повод вдигането на данъка Борисов казва: "Сто пъти ви казах, крепиме фронта до европейските избори. Европейските избори като ги набиеме, тогава вече може да им говориме. До европейските избори всеко нещо, което правите им дава Сега не е момента да дигаме данък. Не е сега момента. Правилно ли е? Правилно е. Ако има разумни хора ще кажат АшколсуАм".


Това са финландци, не си избрали един прост летец


Борисов отбелязва, че Финландия все повече стимулира ползването на градски транспорт и електромобили и веднага уточнява: "Но това са финландци, не са БГ, не са си избрали един прост летец! Бил летец Ми ние имаме хиляди летци! Тоя къде вози по двеста и петдесе пътника у самолета е сто пъти повече летец у гражданската авиация". Следва нова ругатня.


Борисов недоволства и от реакцията на опозицията: "Това, че ще плати десет лева те излизат и казват вдигам му данъка Казва ти го държавния глава в кавички, щото той не може да е държавен глава тоя тъпанар Когато ти го каже държавния глава ти не спориш с мене, спориш с два милиона и половина, които са припознали, че тоя е техния защитник от тебе!


Сега че ги опраа!


В един момент се чува гласът на Томислав Дончев, който обяснява, че ще говори с президента, но при последния им разговор Радев му се сторил сърдит. Борисов обаче го прекъсва с думите "Е! Е! Е! Защо му даваме това да го прави?!". Следва псувня и въпросът "Аз питам сега защо вдигаме тоа правилния данък Не мое ли юни да се дигне"


Борисов посочва и какъв е финансовият ефект от промяната - двайсет милиона и добавя: "толко колко дадох Генчо Начев да си дострои болницата" (става въпрос за директора на университетска болница "Света Екатерина", б.а). Разговорът завършва с ругатня, констатация, че с думите си и Дончев ядосва премиера и заканата "Сега че ги опраа!"


Какво научаваме от този запис


- Борисов не понася президента Радев. В разговора с министър Дончев той го обижда няколко пъти, като "прост летец" е най-мекото. Премиерът явно се дразни на уменията на Радев, който беше командир на Военновъздушните сили и има записи как лично изпълнява с Миг-29 фигурите от висшия пилотаж "Камбана" и "Кобра".


Освен публичното противопоставяне между двамата през годините, което се изостри през последните месеци, това беше проличало и в друг разпространен запис с глас като на Борисов (в него, той обясняваше, че трябва да се подиграват на Радев и да го направят да изглежда смешен).


Премиерът обмисля как и кога да реагира срещу президента, съобразявайки се с избирателите му. Борисов обаче не позволява на вицепремиера Дончев да действа по "правилния начин" (тъй като гласът на министъра не се чува, не се разбира какво предлага той).


"Правилни неща с такъв президент не се правят. С такава опозиция не се прави."


- Борисов продължава да си обяснява проблемите с политиката, която прави с тезата си за човешкия материал. В записа, разпространен сега, който вероятно е от края на 2018г. премиерът говори, че на правенето на политика му пречат тъпанарите.


"Само че когато си обграден от тъпанари нито може да се прави политика, нито да се говори истината и да се правят реформи. Няма такова нещо."


От контекста не се разбира съвсем ясно дали Борисов говори общо за българите или само за тези в политиката, особено опозицията.


Според него обаче хората, които протестират за цените на горивата са прости.


- Потвърждение за авторитарния стил на управление на Борисов. Това не е първото свидетелство (има такива и публични), че премиерът обича да решава всичко като зависещо лично от него и по негово решение - той дава парите, той преценява за всяко решение и контролира "ръчно".


" Чакай сега че ме ядосваш и ти
Сега че ги опраа!"


- Политиките на Борисов са съобразени с избори и протести. В този запис се разбира, че Борисов планира всичко спрямо предстоящите след няколко месеца европейски избори и контролира и министрите му да не предприемат други действия.


- Извън публичните събития, премиерът използва груб и циничен език. И от другите записи, разпространени досега пролича, че Борисов често псува.


Борисов и записите


Мейлът с новия запис отново е изпратен през платформата Guerillamail. Тя може да бъде използвана от всеки и това не прави връзката между притежателите и изпращачите сигурна. Файлът е кръстен Bace_i_Tomi_K_r.MP3.


Това е пети поред аудиозапис на Борисов в рамките на един месец. Той излиза броени дни, след като премиерът направи промени в кабинета в опита да задържи властта на фона на продължаващи 20-ти ден антиправителствени протести.


В първия аудиозапис, който вдигна най-силен шум, остана неидентифициран човекът, с когото премиерът разговаря. Той беше разпространен на 12 юни, а в края на миналата седмица евродепутатът Елена Йончева обяви, че е автентичен. Тя се позова на анализ на американска лаборатория, която е потвърдила, че няма следи от монтаж по записа. Йончева даде записа за анализ, тъй като в него беше намесено и нейното име.


Във втория запис предполагаемият събеседник, според медиите е бил бившият управител на Лукойл - България Валентин Златев, а в третия - неизвестно лице, но вероятно министърът на икономиката Емил Караниколов.


Три от четирите разговора са водени през 2019 г., като първият с неизвестния събеседник и този с проф. Велчев са от април 2019.


На въпрос на "Дневник" не се ли притеснява премиерът, че някой записва разговорите му и какво предприема, за да установи кой върши такова престъпление, още след пъвия аудиозапис медийният съветник Севделина Арнаудова каза, че се извършва проверка. И добави: "Аудиозаписите са правени в жилището му в Бояна, където живее като премиер" (резиденция в Бояна - бел. ред.)


Тя не уточни дали това е предварителен извод от проверката, или нейно предположение и за кой аудиозапис се отнася. До момента от жилището на премиера в резиденция "Бояна" са и разпространените снимки и видео. За предишните записи Борисов твърди, че са манипулирани от негови разговори, а за кадрите с чекмеджето, пълно с банкноти по 500 евро, че са инсценирани. Прокуратурата досега е потвърдила, че проверява първия запис.


Разпространяваните записи и снимки си приличат по платформата, през която са изпращани и че са правени от някого, имащ много близък достъп до Боросов. Няма потвърждение засега, че са правени от един и същи човек, както и дали той или други хора ги разпространяват.


Какво се чу от първия запис на Борисов - тук.
За втория и третия запис - тук.
За четвъртия запис - тук
Какво показват данните за снимките - тук.

Коментари (432)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 400 Неутрално

  Последния запис е подарък към г/н Божков за рождения му ден.

 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  Редакцията е предала съдържанието на записа по твърде "щадящ" премиера и Радев начин. :)

  Все пак, имаме новена, не е да нямаме...

  Вече написах в една друга тема:

  Не знам кое е по-ужасяващо: дали че премиерът ни е на това равнище на абсолютна нецивилизуемост, което показва записът, или че по такъв ахмашки начин се е оставил да бъде записван в покоите си от проститутки и кой знае още от кого...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  нИдялкУ не закъсня да отговори:
  https://pik.bg/службите-на-крак-радев-и-божков-стягат-клане-довечера-news948126.html

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 5. 5 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 559 Весело

  Премиер слънце :)

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 6. 6 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 559 Разстроено

  Пак неразбрал горкия за какво са протестите ...

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 7. 7 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 674 Неутрално

  нИдялкУ не закъсня да отговори:https://pik.bg/службите-на-крак-радев-и-божков-стягат-клане-довечера-news948126.html
  —цитат от коментар 4 на Николай Колев


  НидялкУ от началото на протестите е спрял всички коментари в прасешкия си сайт.

 8. 8 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Б.Б. за президента Радев:
  "….Акъл се набива, Томиславе, на умен човек. На прост човек к*р се набива! Той не може да поеме акъл, мое да поеме един к*р. Като се трови, като му се ебава майката и така нататък"

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 678 Весело
 11. 11 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Баце кърти мивки ))))
  —цитат от коментар 10 на moreee


  Баце кърти демокрация...

 12. 12 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  Тва не ме изненадва - всички псуваме в тая държава (поне повечето от нас), и в чатен разговор при работа под напрежение тва не е невероятно. В конкретния разговор няма и данни за престъпление или други злоупотреби. Укорим е от гледна точка на морала, но все пак това е разговор между двама (макар и на високи позиции) души, които считат, че разговарят без да ги слушат други хора.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 13. 13 Профил на dimodi
  dimodi
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "Ами тя харчи двайсет на сто бензин, бе да харчи трийсет на сто в Бургас И той ми протестира за цена на горива"

  Дневник, правилната реплика е

  "Ами тя харчи двайсет на сто бензин, бе. G класата харчи трийсет на сто в Бургас. И той ми протестира за цена на горива"

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 15. 15 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Тва не ме изненадва - всички псуваме в тая държава (поне повечето от нас), и в чатен разговор при работа под напрежение тва не е невероятно. В конкретния разговор няма и данни за престъпление или други злоупотреби. Укорим е от гледна точка на морала, но все пак това е разговор между двама (макар и на високи позиции) души, които считат, че разговарят без да ги слушат други хора.
  —цитат от коментар 12 на bludniq_sin


  Ам дам дето има данни за престъпление :
  - Първи запис и видеото и снимките с еврата та к'во?

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 715 Неутрално

  Пускането на този запис днес дали има връзка с това, че Божков има рожден ден?

 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7291 Неутрално

  Едва ли някой се съмнява, че записа е автентичен.

 19. 19 Профил на mrvain
  mrvain
  Рейтинг: 8 Весело

  Значи и Европейските лидери са прости. Все пак Тиквун им го е набил с 200 в дуп.рата.

 20. 20 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Пореден опит да се посъживи протеста. Може и да успее! С тези присъстващи не повече от 2000 протестиращи по паветата, всичко е в ръцете на Баце и неговите кукловоди. Бройката на протестиращите е толкова незначителна, че няма как да диктува събитията, а само може да послужи за оправдание. При тия обстоятелства ако Боце подаде оставка, няма да е защото му е поискана от площада, а защото така са решили кукловодите му, които са преценили, че е изчерпан и имат по-добър вариант за затвърждаване на статуквото.

 21. 21 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Отвратителен простак! ОСТАВКА!
  —цитат от коментар 16 на Рим


  Отвратителен диктатор! Оставка, съд, затвор!

 22. 22 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1357 Весело

  Премиерът и вицепремиерът на Република България проведоха работна дискусия. Бяха обсъдени текущи въпроси, свързани с данъчната политика, опазване на околната среда и въглеродните емисии, приоритетите на бъдещите български депутати в европейския парламент, отношения между изпълнителна власт и държавния глава, както и някои детайли, свързани с бюджета на общините.
  Срещата премина на обичайното високо ниво и конструктивен тон.

 23. 23 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 678 Весело

  Много го боли Баце, че Радев е Президент. Ама много )))

 24. 24 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Нищо хубаво не го очаква щом продължава с глупавото си поведение. Протестиращите ще станат още по-непримирими.

 25. 25 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Тоест - записът е отпреди няколко дни? Отделно от съдържанието - няма друга такава пробита национална сигурност по света.

 26. 26 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  Тъпото има бая изцепки, но те не бива да отклоняват избирателя към темата морал преди да потъсена отговорността по други теми- крашби на евросредства, ршкет на фирми, КТБ, правосъдие ...

 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#18] от "Роси":

  "Едва ли някой се съмнява, че записа е автентичен."

  Аз лично категорично не вярвам, че ще бъде подложен на експертиза за автентичност от българските власти.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3413 Неутрално

  Това вадене на записи за мен е безсмислено.

  Някой да не Го знае що за простак и с какъв мутренски манталитет е?
  Някой, дори и от феновете Му, да има съмнения?
  Не!

  За мен вододелът бяха снимките. За които сам Той си призна, че пищофът е негов и това е истина. Даже се "пошегува", че преди е имал дори калашник!

  Е, за мен това е достатъчно.
  Аз не приемам и не мога да приема за Премиер човек, който спи с пищоф до главата като обикновен бандит!
  Всички останали разкрития са просто отделни и неизбежни проявления в пачуърка от този прост факт ...

 29. 29 Профил на Bolg Aryan
  Bolg Aryan
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Бай Ганю ряпа да яде... За каква народна деградация става въпрос, какви титани на простотията трябва да са тези, които мислят Боко за умен и гласуват за него... бкп-герб е дъното в модерната история.

 30. 30 Профил на tinucio
  tinucio
  Рейтинг: 438 Весело

  Да дойде довечера на жълтите павета да ни опрай

 31. 31 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#15] от "Oleg Shishmanov":

  говоря за конкретния запис, не за всички предишни. В тоя разговор просто се вижда нивото на разговор - не одобрявам, но признавам, че макар и за тип като него който е твърдокож, вероятно напрежението е голямо и избива по един или друг начин (в случая с нецензурния език).

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 32. 32 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Изпълнителната власт, която има всички правомощия, се оплаква от институция без никакви правомощия. А пък това за тъпанарите и как пречили да се прави политика трябва да е някакъв виц, предвид кадрите в правителството на ГЕРБ.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#25] от "Араламбене му е майката":

  не, записът е от ноември 2018 когато протестираха срещу горивата. Тогава се завъртя снимката с с-класата в бургас дето водеше протеста.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 35. 35 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 252 Весело

  Къде е Циник бе баткоу

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 36. 35 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#25] от "Араламбене му е майката":

  "Отделно от съдържанието - няма друга такава пробита национална сигурност по света."

  Това е големият проблем.

  Явно той не си е взел бележка, че го записват навсякъде, и продължава да плещи, каквото му иде отвътре.

  Страх ме е да си помисля какви негови записи са изтекли към разузнавания на държави, които не са точно наши съюзници и приятели...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 37. 37 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4199 Весело

  Бойко до сега трябваше да е наясно, че го подготвят да го водят на кланицата....и то не някой друг а шефовете му 😁😁😁

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 38. 38 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1555 Гневно
 39. 39 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Те в пожарната пък сугурно с висше, магистратура и докторат ги карат там.

 40. 40 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Тва не ме изненадва - всички псуваме в тая държава (поне повечето от нас), и в чатен разговор при работа под напрежение тва не е невероятно. В конкретния разговор няма и данни за престъпление или други злоупотреби. Укорим е от гледна точка на морала, но все пак това е разговор между двама (макар и на високи позиции) души, които считат, че разговарят без да ги слушат други хора.
  —цитат от коментар 12 на bludniq_sin


  Правилно. Но! Цивилизованите хора не разговарят така и когато не ги слуша трети човек. Този запис е поредната илюстрация за това, какво ни управлява. Ако някой още не е разбрал, де.` Иначе да, чат-пат псуваме.

  без подпис!
 41. 41 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#35] от "Norman Granz":

  и на теб да посоча - тоя запис е мега стар - бокича очевидно са го сложили на лента от мноооого години. случката с мерцедеса дето води протеста срещу горивата е от края на 2018-та.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 42. 42 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  Цитат от Борисов:

  "Когато си обграден от тъпанари..."!!!

  Борисов верно трябва да постъпи в психиатрия! Та нали с негова помощ беше избран Радев за президент!

 43. 43 Профил на helemong
  helemong
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Ако има малко останало самоуважение днес трябва да подаде оставка.

 44. 44 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2235 Неутрално  Хората избраха летеца, защото не клъопат Цачева.


 45. 45 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2324 Неутрално


  Вече започвам да не се учудвам от мутренско-просташкия език на това от Банкя .
  Друго е много по-интересно от ругатните на мутрата - кой, кога и как успява да го записва и снима ? Това означава, че зад този човек, има изключително силни хора, които без съмнение са против мутрата, надхвърлил дори собственото си мутренско ниво . Не изключвам и да е от най-близкото обкръжение на мутрягата, а хората зад него да са от задкулисието .
  Мутрата вече писна на всички !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 46. 46 Профил на K. Konstantinov
  K. Konstantinov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Големият проблем на България според Борисов бил "лошият човешки материал". Навремето гражданите на ГДР гласуваха не както очакваше тяхната компартия и тя официално съобщи, че "комунистическата партия и лично другарят Ерих Хонекер са недоволни от германския народ", на което западногермански журналист им препоръча да си сменят народа, като не го харесват.

 47. 47 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2194 Гневно

  Тоест - записът е отпреди няколко дни? Отделно от съдържанието - няма друга такава пробита национална сигурност по света.
  —цитат от коментар 25 на Араламбене му е майката


  Също така едва ли има толкова нагъл и противен екземпляр достигнал до ниво премиер!
  Тази комунистическа мутра е срам за България!
  Не мога нито да го гледам нито да го слушам повече от две-три секунди - времето което ми е необходимо за да хигиенизирам медията от тази смрад!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 48. 48 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#41] от "bludniq_sin":

  "...и на теб да посоча..."

  Да прочетох предишното ти уточнение, благодаря.

  Т.е. записът е АВТЕНТИЧЕН и е свързан с определен повод.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Другия път да си слага по умна от Цачева, я земе да бие Pростия летец

 51. 51 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 671 Неутрално

  НСО хвърлят всички усилия за охраната на Доган и Пеевски и нацяло са заебали Борисов.

 52. 52 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 201 Неутрално

  Редакцията е предала съдържанието на записа по твърде "щадящ" премиера и Радев начин. :)Все пак, имаме новена, не е да нямаме...Вече написах в една друга тема:Не знам кое е по-ужасяващо: дали че премиерът ни е на това равнище на абсолютна нецивилизуемост, което показва записът, или че по такъв ахмашки начин се е оставил да бъде записван в покоите си от проститутки и кой знае още от кого...
  —цитат от коментар 3 на Norman Granz


  Тоя има достъп до информация на европейските ни партньори, какво още проститутките са снимали един господ знае.

 53. 53 Профил на DeepFake
  DeepFake
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ilian Vassilev
  53m ·
  Не мога да кометирам новия запис на обикновения простак Борисов, защото той не олицетворява моя народ. В него има само презрезнение и към обикновените хора, и към другите, изобщо към всички. Този запис е обида за основните стандарти на общуване в обществото, камо ли в политическата класа. Томислав Дончев е не по-малко съучастник, както и всички в ГЕРБ, които са приели този език като стандарт за общуване. Оставка.
  Няма никакъв смисъл да намесваме в уравнението и прокуратура, защото такава няма. Оставка.
  Няма никакъв смисъл да очакваме, че медиите ще отразят този запис, още по-малко БНТ, докато там е Кошлуков. Оставка.
  Довечера всички на протест.
  Всеки миг в който тази власт остава ни приближава към тоталната деградация като нация, за което огромен принос има този премиер.

 54. 54 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#40] от "Лопе де Вега":

  Разбирам те .. до известна степен съм съгласен с теб. Аз се имам за цивилизован човек, и възпитан, НО при определени обстоятелства (конкретно при по-постоянно психологическо натоварване - служебно най-често) се налага напрежението да бъде разпуснато и при мен това се отразява именно на езика (в неформална среда). Признавам, не е красиво и не е хубаво, но определено след това се чувствам психологически "освежен" - като съм дал малко свобода на изказа.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 962 Весело

  оправя ни повече от 10 години и няма насита,но пък вече има благодарни селяни и граждани на неговото оправяне като .....егаси,не можах да намеря ни един герберастки трол в 50-те коментара до тук:)))

 57. 57 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#48] от "Norman Granz":

  за себе си съм убеден, че всички от изкараните до момента записи (като започнем от ало ваньо) до сега са автентични и истински.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 58. 58 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 711 Неутрално

  И какво? Освен използването на някои цинизми, които са типични за говора на средния българин, няма нищо скандално в тези записи. Иначе ченгиждийският почерк на цялата тази кампания срещу Борисов се вижда от далече.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  БУДАли и мисирки , от кога ви говоря , че ви презира. Ама не вярвахте.

  SHADOWS of SOFIA
 61. 61 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2194 Гневно

  Ако има малко останало самоуважение днес трябва да подаде оставка.
  —цитат от коментар 43 на helemong


  Какво самоуважение бре хора!
  Това е нагла мутра и то от най-долнопробните породи на прехода!
  Отврат. Смрад.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 62. 62 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Това е отмъщението на ДПС за смяната на тримата министри и за спирането на парите за студения резерв. И едновременно с това е предупреждение към Борисов, че ако не внимава проблемите му тепърва може да започнат..
  Ако герболята още не са разбрали, че големият им проблем се казва ДПС толкова по-зле за тях.

 63. 63 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  Другия път да си слага по умна от Цачева, я земе да бие Pростия летец
  —цитат от коментар 50 на b0b069


  Няма да има "друг път"....

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 64. 64 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  Другия път да си слага по умна от Цачева, я земе да бие Pростия летец
  —цитат от коментар 50 на b0b069


  Няма да има "друг път"....

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 65. 65 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 962 Весело

  герберастките тролове са в статията с божков:))))))))))

 66. 66 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1232 Любопитно

  А иначе Баце разправяше как майка му учителката го е учила да не отговаря на лошите деца, щото ставал като тях.

  Бог да пази България!

  Апокалипсисът апокалиптичен
 67. 67 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 962 Весело

  а имаше време га мечтаеше да бъде 'пидал" за да изглеждал умен:)))

 68. 68 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 794 Неутрално

  До коментар [#17] от "asroma1927":

  Не, свързано е с днешния протест. Да му напомнят на Борисв, че го държат за топките, за да не си помисли да хвърля кърпата преди да свърши това, за което е взел вече пари.
  Тези записи, които излизат, са намек към Борисов, че го държат отвсякъде. Те не са, за да помогнат за протеста, те са, за да покажат на Борисов кой командва.
  А това идва да покаже, че си имаме една изплашена марионетка за мин.председател, която е готова да продаде националните интереси, за да излезе суха от водата.

 69. 69 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално
 70. 70 Профил на monk007
  monk007
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Отвратителен хамалски език от премиер!

 71. 71 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Бацето всеки ден показва колко е прост и колко много се гордее с простотията си.

  И мъдрият бг народ си го избира....

  Или много лъже по изборите....

  По-вероятно е второто. Бацето не може да диша без да краде: пари, гласове...каквото падне.

 72. 72 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2235 Неутрално

  Големият проблем на България според Борисов бил "лошият човешки материал". Навремето гражданите на ГДР гласуваха не както очакваше тяхната компартия и тя официално съобщи, че "комунистическата партия и лично другарят Ерих Хонекер са недоволни от германския народ", на което западногермански журналист им препоръча да си сменят народа, като не го харесват.
  —цитат от коментар 46 на K. Konstantinov  Цъ.
  Това е преди Ерих.
  И не е свързано с избори.
  И не е западно- германски журналист, а самият Бертолд Брехт.

  "Die Lösung" (The Solution) is a famous German poem by Bertolt Brecht about the uprising of 1953 in East Germany. Written in mid-1953, it is critical of the government and was not published at the time.
  It was first published in 1959 in the West German newspaper Die Welt.

  After the uprising of the 17th of June
  The Secretary of the Writers' Union
  Had leaflets distributed on the Stalinallee
  Stating that the people
  Had forfeited the confidence of the government
  And could only win it back
  By increased work quotas. Would it not in that case be simpler
  for the government
  To dissolve the people
  And elect another?

  Nach dem Aufstand des 17. Juni
  Ließ der Sekretär des Schriftstellerverbands
  In der Stalinallee Flugblätter verteilen
  Auf denen zu lesen war, daß das Volk
  Das Vertrauen der Regierung verscherzt habe
  Und es nur durch verdoppelte Arbeit
  zurückerobern könne. Wäre es da
  Nicht doch einfacher, die Regierung
  Löste das Volk auf und
  Wählte ein anderes?

 73. 73 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2006 Неутрално

  Простак, но всичко е така!

 74. 74 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 722 Неутрално

  БоЕко, няма представа от колко време го следят и до изборите само записи и снимки.

 75. 75 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Честито на електората на ГЕРБ!Всички сте такива - вулгарни, агресивни, тъпи, прости и злобни!

 76. 76 Профил на DeepFake
  DeepFake
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Врачанска телевизия разобличи постановката "Борисов на посещение в града"

  ТВ Враца показа репортаж от вчерашното посещение на премиера Бойко Борисов в града. Оказва се, че възторженото посрещане на премиера във Враца е грижливо режисирана постановка, организирана от ГЕРБ. Журналистите от телевизията припомнят и 10 годишното отлагане на ремонта на пътя София - Видин, който е от важно значение за северозападния регион, най-бедния в Европа.

  http://glasove.com/categories/novini/news/vrachanska-televiziya-razoblichi-postanovkata-pri-poseshtenieto-na-borisov-v-grada?fbclid=IwAR18bbpsxwCm1icFROVG96c5T3WcwtAqit5vf1mtm6UPJRcypmrrkF0SceI

 77. 77 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2278 Весело

  До коментар [#7] от "Oleg Shishmanov":"НидялкУ от началото на протестите е спрял всички коментари в прасешкия си сайт."

  Тъл като Официозът им е "заключен" те, ГЕРБерятата, са налазили форума на Дневник, като листни въшки!

 78. 78 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  Премиерът и вицепремиерът на Република България проведоха работна дискусия. Бяха обсъдени текущи въпроси, свързани с данъчната политика, опазване на околната среда и въглеродните емисии, приоритетите на бъдещите български депутати в европейския парламент, отношения между изпълнителна власт и държавния глава, както и някои детайли, свързани с бюджета на общините.Срещата премина на обичайното високо ниво и конструктивен тон.
  —цитат от коментар 22 на еспресо  ++++++
  Отличен коментар ! Браво !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 79. 79 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#78] от "niksan1":

  "Премиерът и вицепремиерът на Република България проведоха работна дискусия. Бяха обсъдени текущи въпроси, свързани с данъчната политика, опазване на околната среда и въглеродните емисии, приоритетите на бъдещите български депутати в европейския парламент, отношения между изпълнителна власт и държавния глава, както и някои детайли, свързани с бюджета на общините.Срещата премина на обичайното високо ниво и конструктивен тон.
  —цитат от коментар 22 на еспресо  ++++++
  Отличен коментар ! Браво !"

  И от мен! Високо ниво на сарказъм.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 80. 80 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  И какво? Освен използването на някои цинизми, които са типични за говора на средния българин, няма нищо скандално в тези записи. Иначе ченгиждийският почерк на цялата тази кампания срещу Борисов се вижда от далече.
  —цитат от коментар 58 на von_seeckt


  Ами горе-долу става ясно как се вземат половината решения, свързани с данъчната политика в България. Другата половина е обяснена доста убедително от Божков и в Държавен вестник (на сайта на НС стои докладът на Менда Стоянова).
  Виждаме горе-долу как работят и се успокояваме, че имат още много работа, затова не подават оставка.
  Нищо скандално по стандартите на ГЕРБ, разбира се.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  Много го боли Баце, че Радев е Президент. Ама много )))
  —цитат от коментар 23 на moreee  Защото с просташкото си самочувствие на господар, недооцени правилно политическата обстановка по време на президентските избори и издигна НЕизбираемата Цура, с манията си хем да премиерства, хем да президентства, посредством Цура .
  В крайна сметка, получи тъкмо онова, което желае на Радев - К*Р !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 83. 83 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Любопитно

  ...... Акъл се набива, Томиславе, на умен човек. На прост човек кур се набива! Той не може да поеме акъл, мое да поеме един кур. Като се трови, като му се ебава майката и така нататък................Като се трови ????.... Като се трови ????

 84. 84 Профил на три
  три
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Някои хора държаха в страх и подчинение много политици с такъв вид записи години наред! Хубавото е, че вече си изстреляха патроните!
  Череп, никога няма да се върнеш свободен и богат в България! Тоя цирк свърши за тебе!
  И да, Баце е напълно прав в казаното! При това казано на чист български! Или някои умно-красиви не знаят това :))))))

 85. 85 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1375 Весело

  До коментар [#23] от "moreee":

  И ще го заболи още повече, след като падне от власт. Задникът ще го боли...

 86. 86 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#18] от "Роси":"Едва ли някой се съмнява, че записа е автентичен."Аз лично категорично не вярвам, че ще бъде подложен на експертиза за автентичност от българските власти.
  —цитат от коментар 27 на Norman Granz  Ами няма да бъде подложен на експеритиза, тъкмо, защото и без нея СЕ ЗНАЕ КОЙ ПРОСТАК ГОВОРИ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 87. 87 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2278 Весело

  Сещам се за една песен на наистина Великият Тодор Колев, "Песен за простака"!

  https://www.youtube.com/watch?v=ClbJdUq94YU
  ;)

 88. 88 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  А Борисов коментира ли, защо още не е направена реформата в съдебната система и защо индивиди, като Пеевски и Доган притежават държавата? Защо няма големи западни инвеститори в България и защо малкото дошли и пробвали си отиват бързо?

 89. 89 Профил на Гарван
  Гарван
  Рейтинг: 836 Любопитно

  До коментар [#44] от "Нинов": Що само тетка Цачева? Хората можеха да изберат между още 22 кандидата.

 90. 90 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 252 Неутрално

  герберастките тролове са в статията с божков:))))))))))
  —цитат от коментар 65 на Ivan Ivanov


  И си раздават плюсове

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 91. 91 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1163 Любопитно

  Брей,как всички стерилно говорещи тук във форума са наскачали! Те сигурно говорят само литературно и без цинизми и диалектни думи...Да ви...се невидеха и позьорите! А на всичкото отгоре ( в текста,който предавате по-горе) аз не виждам някаква измама,нищо,което да не е истина!
  Първо се погледнете себе си ,погледнете форума: всичките "десни" кълнат и псуват до девето коляно..аз досега не съм чела "гербераст" да ползва нецензурни думи..Интересно!

 92. 92 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 272 Любопитно

  Невероятна гнус, и това нещо мъдрият български народ го търпи цели десет години

 93. 93 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  Ако има малко останало самоуважение днес трябва да подаде оставка.
  —цитат от коментар 43 на helemong  Ако, ама НАНАЙТО .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 94. 94 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 754 Любопитно

  Томито и той ли попада в групата на тъпанарите, защото е от обкръжението на тиквун, или има специална титла като ПКП?

 95. 95 Профил на Kuko
  Kuko
  Рейтинг: 398 Неутрално

  Единственото хубаво е, че вече Фигуранта е политически труп.
  Бойко още преди една година заяви, че се оттегля.

 96. 96 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  За тридесет години преход , постигнахме Бойко!
  Когато имаме политическа аномалия за премиер , избирателите МУ не са жертва а съучастници.

  SHADOWS of SOFIA
 97. 97 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  Предлагам днес на протеста всеки преди това да мине през някой секс шоп и да купи по един гумен к*р и да го им го набием пред народното събрание.

 98. 98 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2533 Неутрално

  най-много да му вдигне рейтинга на баце тоя лийк. без това не са го избрали, защото е трегер.

 99. 99 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2235 Неутрално

  До коментар [#44] от "Нинов": Що само тетка Цачева? Хората можеха да изберат между още 22 кандидата.
  —цитат от коментар 89 на Гарван


  На последния тур хората трябваше да избират м/у Цачева и Радев. Останалите кандидати бяха аут.
  Везните се наклониха към Радев.

  Народът обича летците.
  На сл. избори може пък ти да си додеш от Австреа и да се изправиш с/у Радев.
  Летец с/у летеца.
  Ти ще си бялата нинджа, а той черната.
  Ме109 с/у Цръвен барон.

 100. 100 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3413 Неутрално

  Много го боли Баце, че Радев е Президент. Ама много )))
  —цитат от коментар 23 на moreee


  Хората избраха летеца, защото не клъопат Цачева.
  —цитат от коментар 44 на Нинов


  Защото с просташкото си самочувствие на господар, недооцени правилно политическата обстановка по време на президентските избори и издигна НЕизбираемата Цура, с манията си хем да премиерства, хем да президентства, посредством Цура .
  В крайна сметка, получи тъкмо онова, което желае на Радев - К*Р !
  —цитат от коментар 82 на niksan1


  Ами не ...

  1. Баце, особено след случилият се дори плах опит за "еманципация" от Плевню, не можеше и нямаше как да не подбере друго освен Тетка или нещо като нея.
  Защото - 2. - на Него Му трябва и гони неистово пълно обсебване на държавните лостове.
  А - 3. - народът се усети, пак особено след Плевню, и Му отказа такава власт.
  Като - 4. - направи това, за което призовават радетелите на масовото гласуване - гласуваха именно масово, с което обезсмислиха и изпратиха в кошчето за боклук всякакви изборни мошеничества. Дото най-мащабното от последните парламентарни избори - обявяването на 600 000 бюлетини за недействителни - не би могло да спаси схемата Му.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK