На живо

Коронавирусът в България: рекорден брой починали, тревогата сред хората расте (хронология)

Коронавирусът в България: рекорден брой починали, тревогата сред хората расте (хронология)

© Надежда Чипева, КапиталБългария отбеляза рекорден ден по починали от COVID-19 - общо 13 души, а новите заразени за денонощието са 284. На този фон се увеличават случаите в дома за възрастни хора в Русе, станал огнище на коронавирус - заразените вече са 49, като се очакват резултатите от още взети проби. Премиерът Бойко Борисов днес отново не откликна на призива на депутати от опозицията да дойде и да говори за мерките на правителството срещу кризата. Вместо него в парламента бяха изслушани трима министри. "Дневник" проследи на живо събитията от деня, ето хронологията:
До края на годината ще бъдат опростените наемите на обектите в Слънчев бряг, които не са отворени за туристи, обяви министърът на туризма Марияна Николова при посещение в курорта. Предстои да се уточни за кои обекти ще важи облекчението. С 50% ще се намали и таксата за паркиране.


2020 е годината на българските туристи, на които разчитаме.


По думите й в момента в курорта почиват германци, нидерландци и чехи, а хотелите са резервирани изцяло за август. През септември пък се очаквали двудневни и тридневни посещения. За септември има много еднодневни резервации, както и седмични, и уикенд пакети, уверява Николова.


Хотелиери са предложили "Златен рог" в Златни пясъци със 120 стаи и "Дел Мар" с 30 стаи в Слънчев бряг да се използват за карантиране на чужди туристи. Вицепремиерът обявява, че се водят разговори с финансовото министерство това да е за сметка на държавата.

Учителка от детска градина в Дупница е с положителен тест за коронавирус и групата, в която работи ще бъде под карантина до 5 август, предаде БТА. Заразената учителка не е била на работа 7 дни, но в помещенията е направена дезинфекция, а днес децата от групата и четирима служители, са дали проби за изследване. Резултатите ще станат известни в рамките на 24 часа. Другите групи ще продължават работа.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов е тестван за коронавирус и се е самоизолирал, след като баща му е дал положителна проба. Затова той не присъства на днешното заседание на общинския съвет, съобщи председателят му Михела Крумова, цитирана от БТА.


Паунов ще остане под карантина до събота, когато се очаква да излязат резултатите от теста му. Информацията стана повод общинари да призоват жителите на Кюстендил да бъдат отговорни към себе си и към близките си и да спазват всички противоепидемични мерки.

Болница "Канев" в Русе търси доброволци

Русенската университетска болница "Канев" обяви, че набира доброволци - медицински сестри и санитари, които да бъдат включвани в медицински екипи в изолационния сектор за лечение на пациенти с COVID-19. Желаещите може да се запишат на телефони: 082 887 359 и 0878 385 069.


Доброволците се търсят като превантивна мярка с оглед ситуацията в дома за възрастни хора "Възраждане", коментираха пред "Дневник" от болницата. В дома вече има потвърдени 49 случая на коронавирус, а се чакат резултатите от още около 50 проби.


В инфекциозното отделение на УМБАЛ "Канев" са настанени 18 от обитателите на дома и двама души от персонала. В болницата има и обособен COVID-сектор с общо 30 легла, четири от които са интензивни. В момента лечебното заведение има 21 свободни легла за пациенти с коронавирусна инфекция.

За субсидиите за чартъри вече може да се кандидатства

Туроператорите вече могат да кандидатстват за държавната помощ от 35 евро, с която ще се субсидират пристигащите със самолет чуждестранни туристи в България, обяви ресорното министерство. Всички необходими документи, както и насоки за подаване на заявления са качени на официалния сайт на Министерството на туризма.


"Изключително важно е тази мярка да подпомогне освен това лято и предстоящия зимен сезон, но и сезоните през 2021 и 2022 г., за да се възстанови изцяло най-засегнатият сектор", заявила министър Марияна Николова пред бизнеса в Слънчев бряг. Брюксел разреши до края на годината България да субсидира чартърите с туристи, а от бюджета са предвидени 55 млн. лв. за целта. За следващи години и периоди ще е нужна ново одобрение от Еврокомисията.

Кризата с коронавируса прави все по-привлекателна Европа за производителите в сравнение с Китай, откъдето тръгна заразата. Това е валидно и за региона на Централна и Източна Европа, в който се намира България. Причината за това е членството на повечето страни в ЕС, по-ниските разходи за труд, добрата бизнессреда.


Повече по темата - тук.

България планира да поръча 2 милиона ваксини срещи COVID-19, съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов, като цитира предварителни разчети за участието на страната в общата европейска поръчка за ваксините. Той посочи, че ваксините ще са за хората над 65 години, за хронично болни и за работещите в системата на здравеопазването, които са и най-рисковите групи за коронавирусна инфекция. За останалите хора ваксината няма да е задължителна, каза Ангелов.


През юни България заяви намерението да се присъедини към група страни от ЕС, които сключиха предварителен договор с компанията AstraZeneca за доставка на 400 милиона ваксини срещу COVID-19, ако нейната разработка съвместно с Университета в Окфорд се окаже успешна.

Към момента са усвоени 36 млн. лева по мярката за подкрепа по оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност", което е 21% от бюджета на процедурата, отчете министърът на икономиката Лъчезар Борисов в парламента. Той заяви, че в министерството се работи извънредно, включително в съботните дни, за да може парите да стигнат бързо до компаниите - общо 27 632 са подадените проектни предложения.


По отношение на пакета от мерки за финансова подкрепа през Българската банка за развитие той посочи, че в капитала на банката вече са включени 700 млн. лева и стартират двете процедури - за физически лица и за малки и средни предприятия. Средствата, които са стигнали до бизнеса, са съответно 56 млн. лева за физически лица и 9 млн. за средни предприятия, отчете Борисов. Опозицията отправи критики, че малка част от предвиденото в действителност е стигнала до нуждаещите се компании.


Може би чакате фирмите да вампирясат, за да им окажете някаква помощ.


Румен Гечев,

депутат от БСП


Според Румен Гечев генералният проблем е, че липсва цялостна стратегия за подкрепата за бизнеса.

Общо 259 805 души са регистрираните безработни в страната към днешна дата, съобщи социалният министър Деница Сачева пред депутатите. От обявяването на извънредното положение в страната на 13 март досега безработните са се увеличили с 58 784, посочи тя.


Сачева припомни, че имаше момент, в който намиращите работа бяха повече от тези, които я губят, но каза, че в момента тенденцията е обратната. "По-малко от хиляда души на ден се регистрират като безработни", каза тя и добави, че тези, които остават без работа са с около 400 повече от тези, които намират работа. Амбициите на социалното министерство са годишната безражотица да не е повече от 6.5-7%

В общо 195 лечебни заведения в цялата страна вече има 1 207 апарати за обдишване, отчете министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред депутатите.

Близо половината българи - общо 44%, твърдят, че доходите им вече са намалели заради коронавируса, сочат резултатите от телефонен сондаж на "Галъп Интернешънъл", порведен сред 800 души между 22 и 24 юли.


9% казват, че са загубили работно място, а за други 8% това предстои. 6% са спрели да плащат кредити, а 2% – лизинги. Няма съществена промяна в тези дялове спрямо предишните вълни на изследване, което може би значи, че "отварянето" на икономиката е дошло сравнително навреме, за да спре допълнително задълбочаване на негативните икономически тенденции, е тълкуванието на социолозите.

Тревогата от коронавируса расте

Все по-малко българи очакват до края на годината животът в България да се върне към нормалния си ритъм заради коронакризата, показва телефонен сондаж на "Галъп Интернешънъл", порведен сред 800 души между 22 и 24 юли.


Въпреки това обаче и към момента мнозинство българи (59%) са против въвеждане отново на твърди ограничителни мерки. Все пак 39% казват, че биха приели - дял, който не е малък и свидетелства за известен нов ръст на тревогата, отчитат социолозите.


Общо 56 предприятия с над 800 хил. работни места ще бъдат подкрепени с 18.5 млн. лева като мярка за запазване на инвестициите, отчете икономическият министър Лъчезар Борисов пред депутатите. Става дума за компании, които са започнали работа в последните 2 години, посочи той. Мерките ще бъдат както за изграждане на инфраструктура, така и за осигуровки на служители. За целта предстои промяна в Закона за насърчаване на инвестициите, припомни министърът.

Общо 171 млн. лева са отпуснати по мярката 60/40 на 8 900 работодатели до 24 юли, когато бяха последните плащания по схемата. Това отчете министърът на труда Деница Сачева пред депутатите. Тя посочи, че чрез мярката 60/40 работата си са запазили 173 хил. служители.


Коронавирусът в България: рекорден брой починали, тревогата сред хората расте (хронология)

© Велко Ангелов

Правителството подготвя нова семейна помощ, с която да бъдат подкрепени семействата с деца, в случай че се наложи ново затваряне на детските градини и училищата през следващата учебна година. Това каза пред Народното събрание министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Тя не даде повече подробности за мярката. Посочи, че през есенно-зимния период ще продължат програмите за топъл-обяд и за раздаване на храни за най-уязвимите хора, засегнати от коронакризата. Предвидени са и близо 500 млн. лева целева помощ за отопление.


Коронавирусът в България: рекорден брой починали, тревогата сред хората расте (хронология)

© Велко Ангелов

Премиерът пътува из страната и няма да дойде в НС

Изслушването на тримата министри по въпросите за социално-икономическите мерки заради кризата, породена от коронавируса, няма да се излъчва по държавната телевизия, решиха депутатите. Това стана повод БСП да обвини управляващите, че крият министрите и крият самия премиер Бойко Борисов, тъй като призивът на левицата е той да обясни пред парламента мерките.


"Свързах се с премиера, той в момента пътува из страната и затова няма да може да дойде", обяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, а думите ѝ предизвикаха смях от депутатите у левицата.

Депутатите одобриха по-нисък ДДС за вино и бира

За броени минути и без дебати Народното събрание одобри на второ четене намаляването на данъка върху добавената стойност (ДДС) от 20 на 9% за вино, бира, туроператори, екскурзии със случаен превоз, фитнеси и басейни. Периодът, в който ще се дължи по-ниската ставка, ще е от 1 август т.г. до 31 декември 2021 г.


Повече четете тук.

Вместо премиера Бойко Борисов депутатите ще изслушват днес трима министри за новите мерки срещу кризата, породена от пандемията от коронавирус. В Народното събрание ще дойдат министрите на труда и социалната политика Деница Сачева, на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и на икономиката Лъчезар Борисов.


До решението за изслушването им се стигна, след като БСП отново поиска в парламента да дойде премиерът Бойко Борисов, който да обясни мерките. ГЕРБ отхвърли предложението и реши да покани министрите. В сряда след скандал, че премиерът не идва в парламента БСП напусна залата.


Коронавирусът в България: рекорден брой починали, тревогата сред хората расте (хронология)

© Юлия Лазарова

За ден 26 медици са с положителни проби

Новите случаи на заразени с коронавирус медицински служители са 26 за последното денонощие, съобщи Министерството на здравеопазването.


От тях шестима са лекари, 11 са медицински сестри, трима санитари, двама фелдшери и 4 са в категорията "друг медицински персонал".


Коронавирусна инфекция е установена при общо 664 медицински служители от началото на заразата, от тях най-много - 234 са медицински сестри.

От новите случаи на коронавирус най-много са тези в София - 73. В Благоевград и Русе са регистрирани по над 30 положителни проби, а в област Добрич - 29. Разпределението по области спрямо настоящия адрес на заболелите е, както следва:
Благоевград - 38; Бургас - 7; Варна - 21; Велико Търново - 3; Видин - 3; Враца - 1; Габрово - 8; Добрич - 29; Кърджали - 7; Кюстендил - 13; Монтана - 1; Пазарджик - 2; Перник - 3; Пловдив - 24; Русе - 33; Сливен - 4; Смолян - 2; София-област - 3; София-град - 73; Стара Загора - 3; Търговище - 3; Хасково - 2; Шумен - 1.

Общо 21 деца и трима души от персонала на детска градина в Горна Оряховица са поставени под 14-дневна карантина след случай на коронавирус, предаде "Нова телевизия". След изследвания там е установен педагог, заразен вируса. Здравните власти са разпоредили пълна дезинфекция на помещенията, използвани от групата в детската градина.

Нови 26 случая в дома за възрастни в Русе

Нови 26 положителни проби са дадени в дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе, съобщиха от областната администрация. Така потвърдените случаи там вече са 49, като един 80-годишен мъж почина в болница в началото на седмицата.


От началото на седмицата до момента са направени PCR тестове на 123-ма обитатели от дом "Възраждане", а днешните резултати са от първите изпратени 48 проби. Очакват се резултатите от още 75 проби. Изследвани са и други седем души от персонала на дома, като техните проби са отрицателни. От всички заразени в дома шестима са служители.


От новите установени заразени 21 са без оплаквания и затова те са преместени от дома в специално осигурена за целта сграда на Община Русе, където ще останат под изолация и лекарско наблюдение.


От началото на пандемията общият брой на диагностицираните с коронавирус в област Русе достигна 188 души, като от тях активни са 126. За последните 24 часа са регистрирани 32 нови случая, от които 26 са в дом "Възраждане".

Денонощие с най-много жертви, 284 нови заразени

Изминалото денонощие е с най-много починали от COVID-19 хора от началото на заразата досега - 13 души, показва справка в единния информационен портал. Единственият ден с над 10 отчетени починали досега беше 5 юни, но тогава в системата бяха добавени случаи от предходни дни, подадени със закъснения.


За денонощието са установени нови 284 заразени при направени 6395 PCR теста. С тях общият брой на положителните случаи от началото на заразата става 11 155, от тях 4816 са в активна фаза на заразата.


Излекуваните са 205 души, с което общото число нараства до 5971. В болници са настанени 722 пациенти, от които 37 са в интензивни отделения.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (136)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 974 Неутрално

  Перспективата е лоша!

 2. 2 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2655 Гневно

  Геноцид в действие, с реклама по световните медии (е, тя и рекламата е от участници в геноцида, но нейсе)!
  Българофобията си брои жертвите!
  И се радва!
  Отврат!

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Световната лъжа продължава да дейатва до като не ни направят съвремени икономически роби. Дано младите се усетят на време и не позволят на експерименталните лаборатории да очертават живота им.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5588 Неутрално

  Числата не са толкова трагични. Общо взето, бройките си стоят в интервала "двеста и нещо".

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 8. 8 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 3935 Разстроено

  48 проби и 26 положителни резултата...това си е трагедия, горките хора в този дом.
  Не ми се мисли какво ще се случи когато резултатите от останалите проби станат готови.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 9. 9 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Крайно време е да бъде въведено извънредно положение в държавата; да се забрани събирането на повече от 10 души на обществени места; да се задължат всички да ходят с маски на открити и закрити обществени места; да се забрани провеждането на всякакви митинги и "протести"! На умрелия нито демокрация му трябва, нито протести, нито свобода на придвижване. Над 80% от хората преживели ковид-19 имат увреждания на :сърцето, бъбреците, мозъка и най- вече на белите дробове (пневмофиброза и хемосидероза), не са в състояние да изпълняват ежедневните си трудови задължения.

 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3648 Неутрално

  Този е срам и позор за лекарската професия, неговото място е при баячки, врачки, звездобройци, екстрасенси...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 11. 11 Профил на Stoyko Tsochev
  Stoyko Tsochev
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Вируса го има но е много лек в сравнение с грипа, вкъщи сме 6 човека с ковид, от 2 седмици под карантина и всичките без симптоми. Странно нали!? Бабата на 94 години! Странно нали?

  Контролират ви със страх бе хора!

 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3648 Неутрално

  До коментар [#11] от "Stoyko Tsochev":

  5-10 % ги е страх, и това са основно пенсионери. Другите ходят на работа или мислят как бизнеса им да премине през това.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  До коментар [#9] от "bobhunter":

  Чакай ти.
  Метежниците са привилегировани.
  Виж, че ги пазят като писани яйца да бе би да им стане нещо вместо да ги изхвърлят като мръсни котета като във всички демократични страни.
  Явно лумпените би боклуците да по-важни за Държавата бот гражданите.
  Да не говорим за футболните запалянковци откъдето тръгна новото увеличаване.
  Да забравят протестите точно Борисов - хахаха.

 15. 15 Профил на so
  so
  Рейтинг: 306 Неутрално

  До коментар [#9] от "bobhunter":

  Брей, къде намери статистика, че от малцината преживели ковид 80% са инвалиди? Интересно ми е да разбера. А на теб ти трябва и КПП и един генерал с черен мундир да ти се кара всяка сутрин по любимияти сутрешен блок. И да те пляска по ***** ако не слушаш.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  В болница + 23 общо 722

  До 1000 има още десетина дена.


  Любовта ще спаси света!!!
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  Световната лъжа продължава да дейатва до като не ни направят съвремени икономически роби. Дано младите се усетят на време и не позволят на експерименталните лаборатории да очертават живота им.
  —цитат от коментар 4 на pitanka_3

  Я кажи руския вожд Путин и той ли е толкова тъп, та се хваща на световната лъжа и си отложи неотложимото - парада на победата? Май по време на свинския грип, дето бил по-страшен не се е изолоирал в бункер, а сега не излиза от дупката си?
  Отговора е - не Путин не е тъп - лукав е и му е лайнена душицата и затова е наредил тролове със също лайнени душици да разпространяват това, което ти пишеш.

 20. 20 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2915 Неутрално

  До коментар [#8] от "padrino":

  Докато станат готови резултатите 100% ще са заразените..

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Вчера бях в една от клиниките в Александровска, не казвам в коя.Не видях нито едно медицинско лице- лекар, сестра- с маска. И лекарят, който ме прегледа, беше без маска. Само две санитарки носеха маски. И пациентите, не всички.Това да говори нещо на ковидното общество, драскащо из ковиДневника.
  —цитат от коментар 5 на Bob


  Говори ни, но съвсем не това, което се опитваш да внушиш!
  Говори, че една от основните причини да има толкова заразен медицински персонал е типичната българска мърлявщина, липса на професионализъм, пренебрегване на правилата и здравия разум - тарикатлък и простотия.

 23. 23 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  Вируса го има но е много лек в сравнение с грипа, вкъщи сме 6 човека с ковид, от 2 седмици под карантина и всичките без симптоми. Странно нали!? Бабата на 94 години! Странно нали? Контролират ви със страх бе хора!
  —цитат от коментар 11 на Stoyko Tsochev


  ——

  Няма нужда, да ни обяснявате! Вие и от цифри не разбирате, статистиката е изфабрикувана, ренгените лъжат, починалите са щели да си починат така или иначе.
  Спрете, да не започнем ние да обясняваме какво мислим...

  Любовта ще спаси света!!!
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1302 Разстроено

  До коментар [#8] от "padrino":

  Наистина е трагедия. Сигурно повечето от тях са обречени.

 26. 26 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#9] от "bobhunter":

  Съвсем не са нужни чак толкова радикални мерки. В Китай, в началото когато не знаеха с какво си имат въпрос, приложиха подобно пълно затваряне и изолация.

  Но сега реално на много места мерките се свеждат до носене на маски в затворени помещения и в транспорта и до измерване на температурата на входа на молове, офиси и обществени сгради.

  Иначе животът отдавна се върна към нормалния ритъм както се вижда от това видео от град чончин - 30 милионен град във вътрешността на Китай.

  https://www.youtube.com/watch?v=aabyAqcjtiU

 27. 27 Профил на vloti
  vloti
  Рейтинг: 596 Неутрално

  До коментар [#11] от "Stoyko Tsochev":

  И безсимптомните получават трайни увреждания.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#15] от "so":

  Статистиката е от Германия. Онзи ден имаше статия в Дневник по въпроса.

 30. 30 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#6] от "Политически некоректен":

  След като карантинираш цялата държава , как според теб трябва да изчезне ГРИПА, при условие , че учените са установили , че 70% от населението на земята трябва да го премине.
  За всички капацитети по ГРИПА дайте съвети как да оцелеем и здравно и икономически като сте такива разбирачи.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Проблема с протестите и КОВИД е различен от воплите на тиквите.
  Към момента управляващите си отмъщават на народа като не предприемат реални мерки, използват протеста като алиби и си нарочват виновни.

 33. 33 Профил на Stoyko Tsochev
  Stoyko Tsochev
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#11] от "Stoyko Tsochev":И безсимптомните получават трайни увреждания.
  —цитат от коментар 27 на vloti


  Всички ще го изкараме, не се съмнявай...

 34. 34 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2270 Неутрално

  Колко са умрелите миналата година от БЕЛОДРОБНИ заболявания, и колко са сега, ......това е това е секретна информация ??

 35. 35 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 708 Любопитно

  Крайно време е да бъде въведено извънредно положение в държавата; да се забрани събирането на повече от 10 души на обществени места; да се задължат всички да ходят с маски на открити и закрити обществени места; да се забрани провеждането на всякакви митинги и "протести"! На умрелия нито демокрация му трябва, нито протести, нито свобода на придвижване. Над 80% от хората преживели ковид-19 имат увреждания на :сърцето, бъбреците, мозъка и най- вече на белите дробове (пневмофиброза и хемосидероза), не са в състояние да изпълняват ежедневните си трудови задължения.
  —цитат от коментар 9 на bobhunter


  Добре де, отдавна е ясно, че ГЕРБавите трольове си мечтаете за фашизъм , болшевизъм, фюрери, вождове и сталинистки геноцид.
  Сепак, кой ще е фюрера?
  Боцата или Пееф?

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Некомпетентни лидери като Боко, Борис, Тръмп, Болсенаро са вредни за здравето. Пазете възрастните и уязвимите, носете маски.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  Има малко оптимизъм в днешните данни. Новите случаи леко намаляват, сравнени с тези от съответните дни през миналата седмица. Смъртните случаи, както и пациентите в болниците няма как да не стават повече, защото се натрупаха много активно болни, но ако тенденцията се запази наесен ще бъдем в що-годе добра ситуация.

 40. 40 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#37] от "L Glassman":

  Некомпетентни лидери като Боко, Борис, Тръмп, Болсенаро са вредни за здравето.

  Бааах, вредни за здравето. Тия са пряко виновни за смъртта на десетки хиляди . Никога няма да си признаят , а като лъжливи социопати и аморални наглеци ще обвиняват всеки и всичко.

 41. 41 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  До коментар [#20] от "дерибеев":
  Извинявай, неволно натиснах бутона и те докладвах, моби.ният екран е много чувствителен.

 42. 42 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1425 Неутрално

  Колко са умрелите миналата година от БЕЛОДРОБНИ заболявания, и колко са сега, ......това е това е секретна информация ??
  —цитат от коментар 34 на dejmos


  Мне, сичко си пише в интернета. Миналата година умрели от дихателни болести са 4.193 матряла
  https://www.nsi.bg/bg/content/3351/умирания-по-причини-за-смъртта-по-пол-и-възрастови-групи
  И тая година ще са 4.000 , обаче едно сигурно 600 ще са за сметка на новия мега як турбовирус.

 43. 43 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 115 Неутрално

  Няма Жертви заглавията Ви са прекалени. Това са починали хора и Човека умира В КАТАСТРОФИ ЗАГИВАТ МНОГО ПОВЕЧЕ ХОРА НО НЕ СА КОРОНКИ И НЕ е ИНТЕРЕСНО. А света е Прецакат защото Хората са Неадекватни и Бъгави.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2671 Неутрално

  Заглавието може да бъде и:
  "Вчера бяха похарчени 600 000 лв за тестове."
  Важно инфо е, че 30% от повторените положителни тестове от предните дни се оказаха отрицателни.
  До края на годинита България ще похарчи 60 млн лв да се тества за ковид.
  Ще бъдат установени 20 000 вирусоносителя до Коледа, като вирусът ще бъде намерен в 700 починали лица.

 46. 46 Профил на M_Dimitrov
  M_Dimitrov
  Рейтинг: 20 Любопитно

  Защо всеки, който не е обхванат от истерия и паника, получава минуси? Тренда "Яко ще се мре" отдавна не е модерен. И понеже сега някой ще каже "Я иди в болниците на първа линия", давам малко информация от там - болниците са празни, лекарите масово без маски. Опашки за PCR няма дори за Гърция.

 47. 47 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  До коментар [#31] от "cgv37662786":

  До коментар [#9] от "bobhunter":

  До коментар [#14] от "Да вярваме на истината":

  Сладури, кафявото уж като човечество го заклеймихме официално като убеждения, вас кой ви пусна да изпълзите от каналите на историята? Цапате с него всяка кауза, за която искате да се представите кахо защитници.

 48. 48 Профил на M_Dimitrov
  M_Dimitrov
  Рейтинг: 20 Любопитно

  До коментар [#7] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Дори кукундрелът от НОЩ призна, че все вървим в 5% положителни проби. Това не означава болни.

 49. 49 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  48 проби и 26 положителни резултата...това си е трагедия, горките хора в този дом.Не ми се мисли какво ще се случи когато резултатите от останалите проби станат готови.
  —цитат от коментар 8 на padrino


  ——-

  Доставчиците на храна са били без маски, обслужвашия персонал без маски. Това е резултата.
  Половин година още не можем да се убедим за ползите от маските!

  Парцали били!

  Любовта ще спаси света!!!
 50. 50 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2112 Неутрално

  До коментар [#37] от "L Glassman":Некомпетентни лидери като Боко, Борис, Тръмп, Болсенаро са вредни за здравето.
  Бааах, вредни за здравето. Тия са пряко виновни за смъртта на десетки хиляди . Никога няма да си признаят , а като лъжливи социопати и аморални наглеци ще обвиняват всеки и всичко.
  —цитат от коментар 40 на lynyrds


  Ми що забравихме , Белорус?
  ---------------------
  А иначе за Тръмп , да!
  Ярък пример за неглижиране и мангъровщина - случка от тръмпова Америка .
  Иде реч за Джордж Флойт от Минеаполис ,разбира се .
  -----------------------------
  Coronavirus deaths and those of George Floyd
  George Floyd was infected with COVID-19, autopsy reveals
  Autopsy report: George Floyd had COVID-19
  -------------------------------
  Заразен с Ковид-19 - не спазва самоограничения , джитка насам-натам , няма никаква маска и не му пука , ходи вечерта да си купува пиячка с некви 20 долара там , отива близо до полицаите.

  "Не мога да дишам" ми не можеш зер , то оставаше и да можеш .
  Ковид-19 , Бако! Било "леко грипче" , а ?

  И ако си служител на реда , или си в магазин , или си таксиджия , или просто си жител на Минеаполис - как ще се опазиш от такива , като Джордж Флойд ?
  Ей как е при Тръмп!

 51. 51 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2112 Неутрално

  До коментар [#32] от "lynyrds":Тиквата показа истинското си лице. Гнусен нарцисист и човекомразец.

  Нарочно отвориха нощните заведения по НЕГОВО разпореждане, за да се заразяват повече хора - да има "странични" новини и индиректно да се обвиняват протестиращите!
  —цитат от коментар 38 на Ша шчупат държавата на Пеевски


  Нарочно дадоха купата на "Локо" Пловдив , въпреки че публиката им е повечето от малцинството - та да има купон и да се изпозаразят всички ..

  Ей Камбуров бил изкарал Ковид-19 ..

 52. 52 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  баси , тва верно ше почнат да излизат по 99.9% положителни . криви ше ни направят с тоя бацил през следващите години . лошото е , че някои професии се налага да си правиш тест преди заминаване и ако ти покаже позитив трябва да киснеш 14 дена карантина , позицията ти заминава и осле чакай още месеци ДЕПМВГ

 53. 53 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 524 Неутрално

  4,4% заразени...Правете по 10 000 ПИСИАР-а та по лесно да се смята :)

 54. 54 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  До коментар [#48] от "M_Dimitrov":
  Нормално се тестват хора със симптоми. Контактните в повечето случаи само се карантинират. Хората, които имат симптоми и са с положителен тест се смятат за заболели.
  А тези проценти на положителните тестове спрямо всички тестове нищо не означават, защото всеки с положителен тест се тества още най-малко 2 пъти, докато 2 теста са отрицателни, отделно здрави хора се тестват по своя инициатива с различни мотиви. Така че броя на тестовете може силно да варира, без да има връзка със заболелите.

 55. 55 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 675 Любопитно

  Коронавирусна инфекция е установена при общо 664 медицински служители от началото на заразата, от тях най-много - 234 са медицински сестри.
  —цитат от коментар 0 на Статията


  А защо никой не помества броя на ИЗЛЕКУВАНИТЕ медицински служители, така че да не се създава впечатлението, че всеки момент ни заплашва рискът от техния недостиг?

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 56. 56 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Слушах тази сутрин новият министър на здравеопазването. За пореден път се прави това, което се е правило през последните 10 години. Готвят се да налеят отново много пари в пробитата от корупция здравеопазваща система. Този път оправданието за липса на каквито и да било реформи е, че Светът е в "страшна" пандемична криза.

  До изборите, всичко ще бъде опоскано.

 57. 57 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#11] от "Stoyko Tsochev":

  Браво на вас, но двама мои приятели- млади, здрави, силни хора го изкараха изключително тежко и продължително.

 58. 58 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 726 Неутрално
 59. 59 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  И таз добра, кого да обвиним сега? Мутафчийски вече изчезна от полезрението, пусна му на човека. Много го плюха по фейсбуци, форуми, заплашваха живота му. Сега кой да обвиним? Излиза, че ние сами сме си виновни, че развъждаме вируса.

  България и ЕС като цяло правят същата тъпа грешка каквато беше и през Март. Първоначално всички спаха, отлагаха мерките, пазеха икономиката. Когато Вирусът започна да убива по 1000 души в държава на седмица, изведнъж се сепнаха и се хванаха за главата как да го спрат. В момента същата песен се пее. И понеже е лято, хубаво и топло, никой не мисли за карантини, маски, предпазни мерки. Но дойде ли есента, а после и зимата, в цяла Европа няма да смогнем да пълним моргите с мъртъвци.

  След всичко това, ако някой все още си мисли, че този вирус е природно създаден, явно трябва да си сложи очила. Работата все повече мирише на лабораторно създаден вирус, който е излязъл извън контрол и изпуснат навън. Обикновени вируси като птичия и свинския дойдоха, вълруваха 1 месец и си отидоха. Този обаче не е като тях и това с вижда.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  До коментар [#27] от "vloti":

  него го е ударило в главата

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 63. 63 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1469 Весело

  До коментар [#42] от "dosetliv":


  Мне, сичко си пише в интернета. Миналата година умрели от дихателни болести са 4.193 матряла
  —цитат от коментар 42 на dosetliv


  Като им кажеш, че инфото си е налице, че трябва само да положат леки усилия и ставш лош. А ако им го поднесеш и на тепсия - още по-лош.
  Рушиш тайнствения им свят така, а това си е за наказание. :)
  ВзЕми тези минуси, да не знаш много. :)

  Ecrasez l’infâme
 64. 64 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Трябва ли да станем като Италия за да се стреснем ???

 65. 65 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2112 Неутрално

  А защо никой не помества броя на ИЗЛЕКУВАНИТЕ медицински служители, така че да не се създава впечатлението, че всеки момент ни заплашва рискът от техния недостиг?
  —цитат от коментар 55 на дедо Андро


  А какво общо има излекуването на медицинските лица, от каквито и да е болести, с недостига на кадри?
  Недостигът си съществува от години и е поне 30% некомплект , а в момента и повече ..

  А дали са се разболели, кадрите от бранша от нещо, дали са се излекували, дали са си купили нов телевизор и въобще цялото им житие-битие, няма много общо ...

 66. 66 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  До коментар [#57] от "newgenerations":

  ти вярваш ли му на този трол :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 67. 67 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2112 Неутрално

  Трябва ли да станем като Италия за да се стреснем ???
  —цитат от коментар 64 на valtoro


  Италия и тоталитарните и популистки държави ..

  Навред има военни камиони с трупове ..
  Ето от путинова Русия :

  https://www.youtube.com/watch?v=vJtdAFe_b6w&t=113s

 68. 68 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До коментар [#54] от "blagoj":

  хората ви обясниха , че тия бързите тестове са пълен т...шак и статистиката от тях става само за караконджул . в южна корея тестваха повсеместно и на рандом принцип и то с ''бавни''тестове . от началото на ''пандемията у нас са направени едва 1169 такива теста , от тях 25 положителни . напълниха отделенията с безсимптомни и с леки симптоми ''за всеки случай'' .

 69. 69 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2112 Неутрално

  До коментар [#11] от "Stoyko Tsochev":5-10 % ги е страх, и това са основно пенсионери. Другите ходят на работа или мислят как бизнеса им да премине през това.
  —цитат от коментар 12 на hamiltonf


  Ходим, какво да правим ..
  А аз съм и почти нон стоп командировки ... нощувам в хотели, зареждам на бензиностанции, ям в заведения ..

  И при условие, че се виждам с 200-300 човека на седмица и съм в халета с 700-800 човека по 10-11 часа на ден, за къв к.. р , да не мога да отида в парка и да седна на пейка ..

  Спирайте заводите , цеховете и икономиката - и да им се дават на хората заплатите, та да не се тълпят по 1000 човека в халетата - само това е радикалното решение!

  Другото са глупости ..

 70. 70 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  До коментар [#55] от "дедо Андро":

  то си имаше недостиг още преди

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 71. 71 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До коментар [#57] от "newgenerations":

  ''истински'' истории от Голямото Измиране от лето господне 2020 . една позната на колежка на балдъзата й , та една леля на нейна позната има двама прави и силни познати , дето изкарали бацила много тежко . като наш Григор - ората прекарали хепатит спазват ограничения и диети с месеци , а тоя изкарал най-ужасния и смъртоносен бацил и след няколко деня подскача по терена и обяснява как се измарял бързо и колко тежко му било . почти всеки помни в миналото поне един път , кога го е тръшкал ''ебаси грипа'', дето го държи по една седмица и не може да стане от кревата . има хора с дългосрочни увреждания от ГРИП , обаче без гръмки имена .

 72. 72 Профил на proudbulgarian
  proudbulgarian
  Рейтинг: 322 Разстроено

  До коментар [#49] от "hope":

  Тъжно е, но е факт! В моята работа, все хора между 30 и 50, с по две висши и езици, започнахме сериозните мерки още края на февруари- дезинфекция на всеки етаж, до юни по 2-3 дни седмично от дома работа (да няма повече от 1 човек в стая), всички срещи на видео и свикнахме. Сега, само аз ходя с маска в коридорите, когато вляза (много рядко) в стая на колега съм задължително с маска, но народа масово се успокои и съчетано с писаниците на разни дебили за световната конспирация, как Сорос И Бил Гейтс ще ви вземат душата, Мангъровци и т.н ще ни донесат горчивия плод! Хем ще си изядем солта, хем ще си отнесем боя!
  Жалко, че Бог ни даде сигнал, че имаме телесната сила да се справим, но Той дава, но в кошара не вкарва. Трябва си малко разум и воля.

 73. 73 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2671 Неутрално

  До коментар [#59] от "Lou":
  "Отидоха" си защото никой не е пробвал толкова много колкото при сегашния.
  Иначе и птичия и свинския все още си ги има сред нас, но както за всеки вирус от подобнен тип ги има в пренебрежимо малко хора. Този се намира в малко повече около 5%, но паниката която се създаде наистина умори доста хора прежедевременно.
  Иначе в Европа вече отмина https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/
  но поитико икономически мародери продължават да се опитват да раздухват паниката с користни интереси.

 74. 74 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До коментар [#72] от "proudbulgarian":

  е тя маската и господ те пазят от бацила . не знам дали си чистил много прашасало помещение с маска , обаче след това с дни секнеш черни сополи . ше се пази от бацили с маска от един и педесе . хич ви няма .

 75. 75 Профил на philipeto
  philipeto
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#9] от "bobhunter":

  Тебе като ти се мре - успех.

  Аз съм преживявал много по-страшни неща и искам да бъда оставен да си живея живота на спокойствие.

 76. 76 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До коментар [#42] от "dosetliv":

  е ти направо им влезе с бутонките :)))

 77. 77 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Средно в България умират по 2000 човека,което прави приблизително около 300 на ден.Починалите от COVID-19 или с COVID-19 по вече умрели ли са,че да се пла;им или по скоро да ни плашат с тях.Факт е,че и в държавите,за които идваха новини за препълнени морги,снимйи на ковчези,от преди няколко години за удавени мигранти,хладилни камиони за трупове и т,н картината на общата смъртност не е променена

 78. 78 Профил на philipeto
  philipeto
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Защо всеки, който не е обхванат от истерия и паника, получава минуси? Тренда "Яко ще се мре" отдавна не е модерен. И понеже сега някой ще каже "Я иди в болниците на първа линия", давам малко информация от там - болниците са празни, лекарите масово без маски. Опашки за PCR няма дори за Гърция.
  —цитат от коментар 46 на M_Dimitrov


  Оня ден бях във ВМА и там сестрите се опитваха да ме убеждават колко било страшно и да съм видел болните как страдат.

  Реших да си замълча и да не се опитвам да споря, че наблюденията им са силно непредставителни. Това все едно да идеш в гробищата и да кажеш "ми то тука пълно с умрели".

 79. 79 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4253 Неутрално

  До коментар [#42] от "dosetliv":

  Само дето миналата година през зимно-есенния сезон са починали около 10 000 души повече, отколкото през топлия. Т.е. 4000 са починали директно от белодробни заболявания, а на едно 6000 души в смъртния акт стои хроничното им заболяване, от което обаче те нямаше да починат ако не бяха се заразили с някой от братовчедите на ковид-19 или грип.

 80. 80 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2112 Неутрално

  До коментар [#49] от "hope":Тъжно е, но е факт! В моята работа, все хора между 30 и 50, с по две висши и езици, започнахме сериозните мерки още края на февруари- дезинфекция на всеки етаж.
  —цитат от коментар 72 на proudbulgarian


  И при мене е така ..
  Викам им "трябва всичко да се спре!
  Спирайте шибания АЕЦ, спирайте транспорта, спирайте цехова и заводи, нека ни се дават заплати и да стоим" ..

  Но никой не ме подкрепя!

  И при условие, че животът си върви - а то всеки ден, всеки час, навсякъде - има матриял за заразяване , кво да правим - да не ходим в заведение и на мачове, да не влизаме в паркове, да не сядаме на пейка?

  Ми защо??

 81. 81 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3729 Неутрално

  Ако протестиращите не принудят ГЕРБ да подадат оставка, държавата може отново да бъде блокирана. Ще ни забранят и на плаж да ходим (не само на Росенец).
  А болниците пак ще са празни. Все пак лято е.

 82. 82 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 988 Неутрално

  И аз в наачалото ходех дори не с маска,а с промишлен противоарозолен респиратор,който свалях с ръкавици ,като сядах на пейки постилах найлон,който после изхвърлях в контейнера за пласмаса,сега слагам маска едно към гьотере където ми персонала го изиска или като очаквам проверка,колкото да не отнеса глоба.
  Прост в началото имаше много неизвестни и решенията бяха на база допускания,сега са установени и повечето мерки редуцират риска незначително действам съобразно установеното.На събирания на много хора не ходя,там риска наистина нараства и не смятам че си струва,

 83. 83 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3729 Неутрално

  Бойко е без маска (под брадичката му е). Ако наистина щеше "яко да се мре", без маска ли щеше да е? Вярно е, че той е "мъжкар" и ковид не го лови, ама все пак...

 84. 84 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4799 Неутрално

  Починали са мъж на 72 г. със сърдечно, хронично белодробно и неврологично заболяване, жена на 81 г. със сърдечно, хронично белодробно и бъбречно заболяване, мъж на 50 г. със сърдечно заболяване, мъж на 70 г. с хронично белодробно и хронично неврологично заболяване, жена на 79 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване, жена на 77 г. със сърдечно заболяване, жена на 77 г., за която няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 80 г., за когото няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 75 г. със сърдечно заболяване, жена на 61 г. с хронично хематологично заболяване, мъж на 57 г., за когото няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 31 г. с диабет и хронично бъбречно заболяване и мъж на 69 г. с диабет и хронично бъбречно заболяване.

 85. 85 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  Така ще борим коронавируса, с алкохол и екскурзии.

 86. 86 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2112 Неутрално

  Така ще борим коронавируса, с алкохол и екскурзии.
  —цитат от коментар 85 на Роси


  Ми как да го борим?
  С плътно стоене в къщи?
  Седи дома - чети "Шок"!

  Навит .. ама ходя на работа ...
  Животът върви..

 87. 87 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4799 Неутрално

  До коментар [#84] от "Тsonkooo":

  И екскурзии няма вече, всички ни затвориха границите, като на чумави.

 88. 88 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 3935 Неутрално

  До коментар [#60] от "cgv37662786":
  До коментар [#61] от "cgv37662786":

  Ей голяма мъка и злоба те гони бре човек. То всички хора имат лоши дни и са намръщени и мърморят понякога, но при теб май си е постоянно състояние
  В началото се смеех на твоите глупости и заяждания, но сега започвам сериозно да се притеснявам за теб.....Остави ме мен да си "гния" в Шотландия, ти се погрижи за себе си, че си доста по застрашен.
  Според официалните данни на ЕС Британците като нация живеят средно 82 години, докато за България цифрата е 75...така, че не се грижи за мен.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 89. 89 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2112 Неутрално

  До коментар [#60] от "cgv37662786":До коментар [#61] от "cgv37662786":Ей голяма мъка и злоба те гони бре човек. То всички хора имат лоши дни и са намръщени и мърморят понякога, но при теб май си е постоянно състояние В началото се смеех на твоите глупости и заяждания, но сега започвам сериозно да се притеснявам за теб......
  —цитат от коментар 88 на padrino


  Тоа е платен от Путин!

  Иска да всява паника в България - любим подход на Кремъл!
  В момента е мобилизиран по ковидна линия , всяка сутрин се отчита пред Пасоля ..

 90. 90 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2112 Неутрално

  До коментар [#8] от "padrino":човек който обича българските граждани е за свободното им движение и право на живот в всяка точка на европейския континент .
  СТОИ СИ В БЛАТОТО ЛИЦЕМЕР .
  —цитат от коментар 61 на cgv37662786


  Руските тролове издивявате, че ви разобличаваме ..
  Рублите за мненията после изпивате ли ги?

  Поздрави

 91. 91 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3729 Неутрално

  До коментар 88 от "padrino":
  "...Според официалните данни на ЕС Британците като нация живеят средно 82 години, докато за България цифрата е 75...така, че не се грижи за мен. ..."

  Само за 15 години управление на Бойче, Румен Петков, Овчаров, и Мутафа по всички ТВ-та само един път седмично, и продължителността на живота на британците ще спадне поне с 10 години.
  Уж в Британско живееш, и животът ти е почти "en rose", но много си активен във форума на Дневник? Странно все пак?

 92. 92 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  Според нси, за първите три седмици на юли починалите са с 368 повече от 2019.
  Увеличението е с 6,23%.

  Много хора умират и в домовете си, на тях не им се правят тестове за Ковид!

  Любовта ще спаси света!!!
 93. 93 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 3935 Любопитно

  До коментар 88 от "padrino":"...Според официалните данни на ЕС Британците като нация живеят средно 82 години, докато за България цифрата е 75...така, че не се грижи за мен. ..."Само за 15 години управление на Бойче, Румен Петков, Овчаров, и Мутафа по всички ТВ-та само един път седмично, и продължителността на живота на британците ще спадне поне с 10 години.Уж в Британско живееш, и животът ти е почти "en rose", но много си активен във форума на Дневник? Странно все пак?
  —цитат от коментар 91 на historama


  Е и? Каква е връзката с това къде живея? Форума само за живеещи в България ли е?
  Колкото до моя живот, да той наистина е "en rose", "dolce vita", "life is a beach". Който и език да използваш, все правилното определение е. 😁😁😁

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 94. 94 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  До коментар [#72] от "proudbulgarian":

  идиотизмът е по-заразаен и взима най-много жертви

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 95. 95 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  До коментар [#74] от "pavur":

  4 месеца се говори и пак не разбрали - маската е за да пзазиш другите

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 96. 96 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3648 Весело

  До коментар [#91] от "historama":  Колкото и да е активен, теб не може да те изпревари, а отделно човека е и интелигентен, за разлика от доста други в този Форум...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 97. 97 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  "Премиерът пътува из страната и няма да дойде в НС" = грам не му пука за вас, кара си джипката, докато Севда бълва глупости във Фейсбук. Е това са мерките на държавата.
  ОСТАВКА МУТРО

 98. 98 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2469 Весело

  Тая Сачева, само като я видя и се изприщвам , ще затъмни и слънцето от Банкя ........ https://bit.ly/39Fmm38

 99. 99 Профил на Nasakoto_Yakata
  Nasakoto_Yakata
  Рейтинг: 273 Весело

  Към днешна дата, взимайки предвид тъмното число (неоткрити) заразени, което е около десет пъти повече от официално регистрираните, инфекциозната смъртност в България е около 0.3%. Инфодемията продължава с пълна сила за радост на овцете...в цял свят. Подоготвката за поголовното боцкане върви по план.

  Внимание: По време на COVID-19 eпидемията, политиците и медиите са най-голямата опасност за Вашето здраве!
 100. 100 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 814 Разстроено

  До коментар [#5] от "Bob":

  Това че медиците дори не взимат най-елементарни мерки е опасна проява на простотия...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK