На живо

Коронавирусът в България: спортните събития ще са без публика до края на август (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: спортните събития ще са без публика до края на август (хронология)

© Анелия Николова
265 са заразени и шестима починали за последното денонощие. Още 8 случая в дома за възрастни в Русе и пет нови огнища бяха регистрирани в Добрич. Сметната палата ще извърши три одита, свързанr с разходите по прилагането на мерките в борбата с COVID-19. Правителството даде зелена светлина за провеждане на международни състезания в България, в същото време спортните събития остават без публика до края на август. Бяха удължени ТЕЛК-решенията на 13 600 души. Властите не предвиждат нови ограничителни мерки. Италия удължи действието на мярката за карантина за идващи от България.


"Дневник" проследи ситуацията в реално време. За събитията от света можете да се информирате тук.
Властите не предвиждат нови ограничителни мерки

Не се предвиждат нови ограничителни мерки заради коронавируса. На този етап системата е устойчива, а огнищата, които възникват, са контролируеми - това заяви здравният министър Костадин Ангелов, който днес посети болниците в Разлог и в Благоевград, съобщи БНТ.


"В областта, а и в страната има достатъчно легла. Недостигът на кадри и натовареността на хората, работещи в здравеопазването обаче е големият проблем", посочи Ангелов. Той допълни, че здравното министерство има готовност да оборудва лаборатории за PCR изследвания и в по-малките лечебни заведения, но липсват обучени хора, които да работят там.


"Няма точна цифра, при която мерките ще се затягат. За да вземем ограничителни мерки, трябва цифрите да започнат да растат и ние да не можем да се справим с това заболяване. Към настоящия момент нещата изглеждат контролирани по отношение на бройките в национално ниво, по отношение напроцента заболели, отнесени към 100 хиляди души население, по отношение на свободни легла, по отношение на оборудването на държавата с лични предпазни средства, с консумативи за лечението на това заболяване, наличието на дезинфектанти, така че ние сме подготвени, системата е готова", каза още здравният министър.

Пет огнища в Добрич

Пет огнища на Covid-19 в организирани колективи са регистрирани през последните 24 часа в Добрич, съобщи БНР.
Масово тестване е започнало от днес в Дома за стари хора в града, след като човек от персонала е дал положителна проба за инфекцията. Там са настанени над 100 души. Затворена за дезинфекция е и Детска градина номер 24.


С преустановена дейност е и завод, след като половината от работниците му също са дали положителен резултат.
Общинската администрация подготвя писмо до министъра на здравеопазването заради състоянието на многопрофилната болница, която закри инфекциозното си отделение в началото на юли.


"Почти 99 на сто от всички случаи на заразени в областта са в Добрич", заяви директорът на РЗИ д-р Светла Ангелова. Според нея хората масово пренебрегват противоепидемичните мерки, а ситуацията е изключително трудна за овладяване.

Спортните събития ще са без публика до края на август

Спортните събития в България ще са без публика до края на август, реши министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Заповедта му касае всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи.
Остава в сила разрешението спортисти под 18-годишна възраст да бъдат с един придружител при колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, посочва Министерството на младежта и спорта.


Подробности четете тук.

Италия удължи действието на мярката за карантина за идващи от България

По информация на българското посолство в Рим италианските власти удължават с 10 дни действието на заповедта, с която бе въведена двуседмична карантина за граждани, които в предходните 14 дни са пребивавали в България и Румъния, съобщи пресцентърът на Министерството на външните работи.


Действието на досегашната заповед изтичаше на 31 юли 2020 г.


14-дневната карантина важи и за граждани, преминали транзитно през България и Румъния в предходните две седмици. Не са предвидени изключения, включително при преминаване транзит на частни превозни средства.


Изключения от карантината има единствено за екипажите и пътуващия персонал на превозни средства – товарни камиони, самолети, влакове, кораби.

Какви са условията за прибиране в България

В условията на коронавируса какви са условията за прибиране в България, например от екскурзия в чужбина? С две думи: няма ограничения за българските граждани, прибиращи се от ЕС и Великобритания, както и някои други държави. При влизане от страни извън този списък, се изисква отрицателен PCR тест, направен максимум 72 часа по-рано, или 14-дневна карантина.


Вижте подробности тук.

Изискванията към софтуера за управление на продажбите, въведени с печално известната Наредба Н-18 ще бъдат отменени. Това съобщава на сайта си в петък вечер Министерството на финансите. Мотивът за това е Във общественият отзвук и "множеството сигнали за увеличаване на административната тежест и разходите за бизнеса, които тези изисквания създават". Тези аргументи бяха постоянно сочени от бизнеса през последната година, откакто се разбра, че ще бъдат въведени, но изгледа едва сега се отчитат от ведомството. Сега се посочва, че затрудненията са особено тежки за бизнеса в условията на пандемия.


Повече по темата тук.

Удължени са ТЕЛК-решенията на 13 600 души

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева потвърди във времето на парламентарния контрол, че до 31-ви октомври служебно са удължени решенията на ТЕЛК за над 13 600 души и те няма да имат проблеми с изплащането на обезщетенията им, предаде БНР. Тя добави, че има спад за юли за новорегистрираните безработни, като над 107 000 са постъпили на работа.


Коронавирусът в България: спортните събития ще са без публика до края на август (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

В България вече ще могат да се провеждат международни състезания

Правителството даде зелена светлина за провеждане на международни състезания в България. След съгласуване с Министерството на младежта и спорта министърът на здравеопазването Костадин Ангелов издаде заповед, с която се позволява пребиваването в страната на чуждестранни граждани, които са участници или организатори на международни спортни състезания. Уточнява се, че без значение от държавата-начална точка на отпътуване, те няма да бъдат поставяни под 14-дневна карантина при пристигането си в България. "Това ще позволи провеждането, при равни условия за участниците, на футболни мачове под егидата на УЕФА и ФИФА, както и на надпревари в други спортове с международен ранг", заявиха от министерството на спорта.


Повече тук

Консултативен съвет по туризъм ще изработи план за действие за зимния туристически сезон и стъпки за успешен следващ летен сезон, се разбра след заседание на Националния съвет по туризъм. "Не трябва да имаме илюзии, че след две или три години туристическият сектор ще изглежда по начина, по който го познавахме. Много представи и навици ще бъдат променени и само гъвкавите и адаптивните ще успеят"ы е обявила министър Марияна Николова пред членовете му. Оценката й е, че кризата катализира започналите трендове, при които се търси повече възможност за почивка при опазване на екосистемите и почитане на местните традиции.

Министерство на здравеопазването ще може да субсидира поддържането и готовността на клиники и отделения по инфекциозни болести за оказване на медицинска помощ при епидемично разпространение на заразни болести. Предвижда се субсидирането да се извършва само през периода на обявено извънредно положение или на обявена извънредна епидемична обстановка. Освен частни и общински министерството ще може да субсидира и частни здравни заведения. Това предвиждат промени в Закона за лечебните заведения, които депутатите одобриха окончателно днес. Целта е да може да се реагира при нарастване на болните от коронавирус. Депутатите ратифицираха и споразумение, което би осигурило на България по-бърз достъп до бъдеща ваксина срещу Covid-19.

Сметната палата проверява разходите за коронавируса

Сметната палата ще извърши три одита, свързанr с разходите по прилагането на мерките в борбата с COVID-19, съобщи пресцентърът на институцията. Първият е "Ефективно и прозрачно използване на публичните средства за преодоляване на последствията от пандемията COVID-19 - икономически мерки за микро, малки и средни предприятия". Той ще бъде осъществен в министерствата на икономиката и на финансите.


Вторият одит е "Ефективно и прозрачно използване на публичните средства за преодоляване на последствията от пандемията COVID-19 - мерки за социална подкрепа и заетост" и ще бъде в Министерството на труда и социалната политика и агенциите по заетостта и социалното подпомагане.

Коронавирусът в България: спортните събития ще са без публика до края на август (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Третият одит е "Ефективно и прозрачно използване на публичните средства за преодоляване на последствията от пандемията COVID-19 - мерки за подпомагане на земеделски производители" и ще бъде в Министерството на земеделието и ДФ "Земеделие". И трите одита ще обхванат периода от 1 февруари 2020 г. - 31 март 2021 г.

Брой заразени, починали и оздравели по дни (юни-юли)

Почина болен шофьор на линейка от Пазарджик

Шофьор на линейка от Спешната помощ в Пазарджик е сред жертвите на COVID-19 в града, съобщи Би Ти Ви. Мъжът е на 61 години, дългогодишен служител и с множество придружаващи заболявания. До момента са взети 23 проби на контактни лица. От първите 12 една е с положителен резултат, като тя също е на шофьор от центъра за Спешна медицинска помощ. Той е хоспитализиран.

Още 8 случая в дома за възрастни в Русе

Още осем души от дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе, в който живеят 215 души, са установени с коронавирус през последното денонощие, съобщи БТА. Общият брой на заразените вече е 57. До момента има двама починали. До вчера са взети общо 164 проби за PCR-изследване на живеещи в социалното заведение. Очакват се резултатите на 92-ма души.

265 заразени и шестима починали

Лек спад на броя на заразените, които за последното денонощие са 265 при 284 ден по-рано, сериозно намаляване на броя на починалите - от 13 на 6 души, показват данните на единния информационен портал. Направените тестове са 6639, или с 244 повече от предходното денонощие.
Коронавирусът в България: спортните събития ще са без публика до края на август (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Към днешна дата заразените с коронавирус в България са 11 420, като активните случаи са 4873. В болница са настанени 751 души, като 34 са в интензивни отделения.


Излекуваните са 6173, като 202-ма са през последното денонощие. Броят на починалите към момента е 374.
Най-много новозаразени има в областите София-град (51), Добрич (48) и Варна (46).

Ключови думи към статията:

Коментари (107)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1445 Весело

  Пууу, нема растеж и това си е...
  Блъскат се по протести, ходят по барове и дискотеки, и няма, и няма...
  Някой манипулира данните!

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Неутрално

  Ситуацията с болестта е на самотек.
  Мутафчиев го няма никакъв.
  ПАК крият истината от хората.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1445 Весело

  И тия в интензивно не можем да ги качим над 30-40 вече 4 месеца, ако ще и по 10 хиляди теста да започнат да правят тези изменници, византолюбците...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 4. 4 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6129 Весело

  Двеста е хубаво число...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 5. 5 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Вирусът се премества към Черноморието

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 7. 7 Профил на Sergei Gorbachov
  Sergei Gorbachov
  Рейтинг: 113 Неутрално

  Ситуацията е ситуационна!

  На мене ми харесва повее това, че починалите са по-малко от популярното число 8, в процент намаляват за пореден ден - днес са под 4% (някъде около 3,99%, вчера 4,7%; онзи ден 5 и нещо), в интензивното са 34, т.е. с 6 по-малко от онзи ден, когато бяха 40. Да ще кажат някои, че е заради увеличението на тестващите се "здрави", които ще ходят към Гърция. На мен, личното ми мнение е, да гледам по позитивните неща. Дори и това, че въпреки масовите събирания на хора по протести и т.н., въпреки липсата на какъвто и да е контрол по градски транспорт и предприятия, въпреки тенденциозно непоказването на това колко хора са тествани, за да се получи по-реална картина на ситуацията, РЕАЛНО ситуацията не се влошава драстично. Няма чували и камиони. Кофти е, че има починали. Но не са чак толкова много, съболезнования на близките им.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на troi
  troi
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#7] от "Sergei Gorbachov":

  Горби, в интензивното са по-малко, но това може да е, защото хората са починали.
  Иначе, по ТВ гледам, че нямало място, други казват, че имало места а нямало вече персонал и не знам каква е истината.

  забавление и приключение
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 14. 14 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Има лек спад на заразените, но не трябва да се сравняват данните с вчерашните, а със същия ден преди седмица. За починалите се отнася същото, те обаче още не са намалели - ще намалеят по-късно ако тенденцията се запази. Те трябва да се преценяват поне за период няколко дни или на седмична база.
  Случаите намаляват леко в София, сравнени с останалатите райони. Обяснението обаче едва ли е че софиянци имат вече някакъв частичен имунитет - по-скоро е поради това, че мнозина са на почивка и не са в София.

 15. 15 Профил на georgi_mihailov
  georgi_mihailov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Гледах вчера графиката за починалите и през уикенда броят им е много по-нисък от този в работни дни.

  Някакво обяснение има ли?

 16. 16 Профил на georgi_mihailov
  georgi_mihailov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Гледах вчера графиката за починалите и през уикенда броят им е много по-нисък от този в работни дни.

  Някакво обяснение има ли?

 17. 17 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 289 Весело

  Тея недистанцирани неомаскарени неръкомийци нема ли да спрат да се тъпчат у чумните бараки ?!
  "Провалихте сезона", както и отечествения епидемологичен статус, спрете се, ей (ツ)

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 19. 19 Профил на Sergei Gorbachov
  Sergei Gorbachov
  Рейтинг: 113 Неутрално

  До коментар [#10] от "troi":

  Всичко е възможно, така е. Но от НОЩ-та казаха че интензивните легла с възможност за апаратно дищане са 1400. В страната. После се каза, че общо броят на болничните легла в страната бил 40 000, после казаха, че интензивните легла можели да нарастнат бързо при необходимост до 7000. Сега казват тази или онази болница е препълнена. Предполагам, че ако в един малък град, като Разлог например (последно за там мисля, че писаха, че нямало легла) има 3 легла интензивно отделение, не е много трудно да се препълни, нали? И ето едно гръмко заглавие - Болницата в Разлог се пръско по шевовете, при положение, че всички други легла на болницата може да са празни. Или с други думи целенасочено се манипулира потока на информация стигащ до нас. Но въпреки това, аз си избирам да се концентрирам върху положителните неща.

 20. 20 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#16] от "georgi_mihailov":
  Обяснението е че данните от болници се забавят и се получават в центъра за информация със закъснение. Някои болници очевидно не изпращат сведения през почивните дни.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 22. 22 Профил на Котаракът в чизми
  Котаракът в чизми
  Рейтинг: 47 Весело

  До коментар [#16] от "georgi_mihailov":

  Щото в събота и неделя хората имат домакински задължения и нямат време да се занимават с глупости като умирачка.

  Законите са като наденичките. По-добре да не виждаш как се правят. /Ото фон Бисмарк/
 23. 23 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 327 Неутрално

  Е, в Добрич поне няма как да обвинят ЗАВЕДЕНИЯТА за разпространението. Ясно е, че става на работното място.

 24. 24 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 327 Весело

  До коментар [#15] от "georgi_mihailov":

  Нема, пълна мистерия

 25. 25 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6129 Неутрално

  До коментар [#15] от "georgi_mihailov":

  Смъртта си почива през уикенда.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 26. 26 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2680 Неутрално

  Ние сме си ПРОСТИ ,ама ..някой разбира ли какво иска да каже тази информация !?? Все пак тия получават ПАРИ за да казват нещо СМИСЛЕНО !!
  ""Лек спад на броя на заразените, които за последното денонощие са 265 при 284 ден по-рано, сериозно намаляване на броя на починалите - от 13 на 6 души, показват данните на единния информационен портал. Направените тестове са 6639, или с 244 повече от предходното денонощие"
  Не казвам че няма Ковид19 ,искаме някаква логична информация ..
  Не може
  В Галактиката преброени 100 милиона звезди , по 10 планети ....и та та та !
  На следващият ден в Галактиката има 102 милиона звезди ,което е прираст ... и та та

 27. 27 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 327 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Муфтаджиев го прибраха че свети повече от Светилото

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 765 Неутрално

  как е в Беларус?

  почна ли обещания ужас там?
  обещан още от март, април ... от думс-даи профетите тогава

  та те там - в Беларус нямат никакви МЕРКИ !!!

  Представяте ли си живот без МЕРКИ !?
  Това е просто потресаващо !

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Още шестима мангъровци навлякоха бавно и с достойнство дървения балтон.
  Чест и слава, почивайте в мир.

 32. 32 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Пууу, нема растеж и това си е...Блъскат се по протести, ходят по барове и дискотеки, и няма, и няма...Някой манипулира данните!
  —цитат от коментар 1 на pariah


  Ясно стана отдавана, ако се слушат какво говорят истинслите лекара, а не тези въвлени в ПР каманията по създаване на Ковид-истерия, че Ковид 19 е вирус като много други, който може да причини респираторни заболявания както причиява грипа.

  Но никои заради грип не е правил и 1% от така наречените ковид-мерки заради грипа никога в историята.
  На кои би му хрумнало заради грип да сложи КПП-та на изходите на градовете?

  Очевадно е че Ковида не носи по голям риск от грипа, а останалото е медиина истерия.
  Има огромен натиск да се пишат хора че са болни от ковид, не веднъж се чу че се предлагат пари за това.
  1200 лева направиха пътеката за Ковид за да стимулират болниците да дигат броя на "заразените" от ковид.
  Това е натиск които идва централно от Световната Здравна Организация, и от политиците от Центъра - Брюксел и Вашингтон.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Национален статистически институт
  Умирания в България по седмици

  https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици

  Къде е "епидемията" с "невиждана ярост" която отнася огромно количèство човешки животи?
  НСИ с мъка докара 2 седмици от 2020 да има повече починали от 2019 година
  Цялата оснтанала 2020 е с по малка смъртност от 2019.
  А има "епидемия с невиждана ярост" в България ?

 35. 35 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 333 Неутрално

  До коментар [#19] от "Sergei Gorbachov":

  За това заболяване важен е броят на леглата в инфекциозните отделение, и също броят на интензивните легла в инфекциозните отделения.

  Те може и да са 40,000 но ако са съсредоточени в няколко големи града е нормално да има новини за препълнени болници.

  То и в Италия в пика на епидемията в една част на страната имаше 10% заети легла, в друга част на легло се падаха 5 пациента.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 653 Весело

  как е в Беларус?почна ли обещания ужас там?обещан още от март, април ... от думс-даи профетите тогава та те там - в Беларус нямат никакви МЕРКИ !!!Представяте ли си живот без МЕРКИ !?Това е просто потресаващо !
  —цитат от коментар 29 на WWW

  Има мерки в Беларус - как да няма? Протестите са абсолютно забранени. Такива мерки има и впрочем и в Русия. А руския вожд какви мерки е взел за себе си само - скил се е в бункер и ръководи по голям телевизор. При него се влиза по изключение, който отива при него трябва да прекара 2 седмици в санаториум карантина под охрана , да му вземат проби и да мине през тунел, където го пръскат с белина.
  Извода - НА ПУТИН СА МУ ПРОМИЛИ МОЗЪКА С ТАЯ ИЗМИСЛЕНА БОЛЕСТ.
  Горките руснаци - ще имат още дълги години обнулен вожд с промит мозък. Не ви ли е жал за тях?

 39. 39 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  Графиката ни показва, че откак върнаха маските заразените значително нарастват.

 40. 40 Профил на mi6kro
  mi6kro
  Рейтинг: 404 Разстроено

  "сериозно намаляване на броя на починалите - от 13 на 6 души"

  Главен редактор Дневник има ли? Как се допускат такива малоумни коментари.

  Щом ще давате суха статистика задоволете се да давате само това и ако може в пълен вариант.

  Местан да се извини за "РИТОРИЧЕСКИ" ! #236 едно-мандатни региона за страната + 4 едно-мандатни района за чужбина
 41. 41 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#39] от "dosetliv":
  По-добре установи КОЙ ПРОМИ МОЗЪКА НА ПУТИН? Какво показва графиката по този въпрос?
  Много е важно за да има възмездие. Трябва да се пратят ГРУевци и ВАГНЕР-уевци за да ликвидират гадовете които ПРОМИХА МОЗЪКА НА ПУТИН и той отложи "ПАРАДА НА ПОБЕДАТА". Никога досега не беше отлаган, а сега ПУТИН С ПРОМИТИЯ СИ МОЗЪК ГО ОТЛОЖИ.

 42. 42 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  До коментар [#40] от "mi6kro":

  И какво не е наред в коментара? Двоен спад, това си е сериозно намаление откъдето и да го погледнеш. Но на някой не му харесва явно сериозния спад, друго си е, когато яко ще се мре, там всичко си е ОК и всички бомбастични коментари са на място.

 43. 43 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2670 Неутрално

  Всички ковидари /те и гербаджии/, да се подложат превантивно на уринотерапия. Много помагало срещу коронца, съобщиха от световната коронавирусна организация. Ежедневното прилагане на малки до средни дози собствена/ чужда урина три пъти дневно на гладно, създавало траен имунитет! Не губете време, ами приложете ефикасното лечение!
  —цитат от коментар 9 на Bob


  Глупостите разправяй на жената или на гаджето!!
  И тренирай сам скришом.
  То бива ниска култура, но като постоянно излизат записи на Бочко, какви да са резултатите!

 44. 44 Профил на tie_interceptor
  tie_interceptor
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Дневник, описанието на първата Ви графика гласи:
  "Брой заразени, починали и оздравели по дни (юни-юли)".
  В легендата, обаче, не се споменава нищо за "оздравели"...
  Изберете си едното от двете!

 45. 45 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Първоначалната реакция беше "обикновен грип". После всички капацитети: медици, вирусолози, епидемиолози и пр. (моите уважения към занаята им - заслужават го), доказаха, че е короната не е баш грип. Сега, с развитието на картинката, лаиците можем да кажем: Хубаво, не е грип, но по последиците си не е нищо повече от обикновен грип. В здравния си аспект; в социалния, в медийния, в икономическия - вирусът е толкова значим, колкото го прави колективното ни съзнание.
  В резултат: и короната, и грипът са на кантар по медицинската си страна, и твърде много фаворизирана корона - по останалите ѝ аспекти.

 46. 46 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2670 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":Муфтаджиев го прибраха че свети повече от Светилото
  —цитат от коментар 27 на Славейко


  Вероятно е престанал да контролира състоянието на болестта, тъй като Боко се запретна да укрепва икономиката и го удари през просото!
  Какво да коментира при вироглаво управление и нехайно население?
  Резултатът е повишено заболяване и ръст и на починалите при 30% работеща икономика.
  Вижда се с просто око!

 47. 47 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Омангърихме се до ушите, да видим кой ще ни бърше....

 48. 48 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2670 Неутрално

  как е в Беларус?почна ли обещания ужас там?обещан още от март, април ... от думс-даи профетите тогава та те там - в Беларус нямат никакви МЕРКИ !!!Представяте ли си живот без МЕРКИ !?Това е просто потресаващо !
  —цитат от коментар 29 на WWW


  Глуп, когато имаше мерки, разболялите се бяха в пъти по-малко!
  Ако ти скочиш внезапно в интензивното, няма да имаш сили да ръсиш мъдрости!
  Не пренебрегвай тази "прекрасна" възможност, храбрецо!

 49. 49 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#42] от "Хелиана":
  Не може дас се говори за двоен спад, числото е малко за да се правят заключеия. Има намаление на заразените, починалите ще се увеличат. Сега умират хора, които са установени преди 7-10 дни. А тогава случаите бяха повече. Броя на починалите следва броя на заразените със закъснение . Много силно зависи от възрастовото съотношение обаче. Много заразени в дом за възрастни например силно променя смъртността.
  Тенденцията е добра, случаите намаляват, но е рано да се успокояваме.

 50. 50 Профил на georgi_mihailov
  georgi_mihailov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#20] от "blagoj":

  Това би било вярно ако тази бройка се добави в броя за Понеделник и тогава има пик, но такъв няма. Или ако във Вторник сутрин се коригират данните за уикенда, но графиката която гледах беше от вчера Четвъртак.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 6091 Неутрално

  Починали са жена на 60 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания, мъж на 61 г. със сърдечно заболяване, мъж на 66 г. със сърдечно заболяване, мъж на 80 г. със сърдечно заболяване и диабет, мъж на 70 г. със сърдечно заболяване и мъж на 60 г. с хронично неврологично и онкологично заболяване.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 323 Неутрално

  До коментар [#1] от "pariah":

  Споко, ще се вдигне броят пак.

 55. 55 Профил на proudbulgarian
  proudbulgarian
  Рейтинг: 299 Разстроено

  До коментар [#7] от "Sergei Gorbachov":

  Да, няма контрол по обществения транспорт, но мисля, че хората вътре спазват правилата, е, поне 99% от тях. От два месеца ползвам ежедневно автобус и нещата изглеждат добре! Може би малко се занемариха нещата във веригите за хранителни стоки, добре щеше да се продължи поне до края на годината някакъв конртрол на броя пребиваващи вътре, вече никоя не изисква дезинфекция на влизане. Лидл бяха безупречни в началото, сега не. Ако ти не си помогнеш, не чакай някой да го стори вместо теб. Дано все повече да намаляват заразените и починалите, всеки един човек е безценен!

 56. 56 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 323 Неутрално

  До коментар [#39] от "dosetliv":

  Искаш да кажеш - откак отвориха кръчмите и дискотеките.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 323 Неутрално

  До коментар [#40] от "mi6kro":

  Дневник възкръва мъртъвци

 59. 59 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 323 Неутрално

  . Кофти е, че има починали. Но не са чак толкова много, съболезнования на близките им.
  —цитат от коментар 7 на Sergei Gorbachov


  Споко, ще се увеличат.

 60. 60 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Графиката ни показва, че откак върнаха маските заразените значително нарастват.
  —цитат от коментар 39 на dosetliv


  Искаш да кажеш - откакто почнаха да нарастват знчаително случаите върнаха маските.

 61. 61 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Очевадно е че Ковида не носи по голям риск от грипа, а останалото е медиина истерия.
  —цитат от коментар 32 на WWW


  Това е вярно - само 6 пъти е по-висока смъртността.

 62. 62 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Начи няма да има недостиг на mortuary bags? Екерисажите бездействат ,а дупките за масови гробове стоят запълнени на 20%. Варта за засилване на телата съхне на слънцето . Погребалните дружества заравят хора ,починали от други работи . Парадокси на битието. .

 63. 63 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1623 Неутрално

  До коментар [#1] от "pariah":

  Защото реално не е дифузна инфекция, а се появява на логични места. До голяма степен е вътреболнична, институционална.

  Всъщност единствената опасност е от това, че модерният човек е застарял, затлъстял и далеч от хомеостазата. В здраво и младо общество дори ще е по-безопасно от грипа. В БГ сме застарели, но сред младите все още не е масово да са по сто кила и с метаболитен синдром преди 30.

  А като гледам снимки на "млад и здрав човек", починал от корона в САЩ - бе какво му е здравото, той с два метра обиколка на талията и три брадички...

 64. 64 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Сред холограмите във Варна има и живи хора. Не са измрели всички. И приграмата на холограмите гледам е без маски. Турете им Мутафчийски скинове,а не мангъровски бе...

 65. 65 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#60] от "stefan_b":

  Не Стефчо. Човека ви бъзика ,ама вие се не усещате.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2630 Неутрално

  вервам им...
  за това разни страни спират пътувнията до България,
  и те верват 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на balkan_panda
  balkan_panda
  Рейтинг: 76 Неутрално

  Нещо за коефициента на репродуктивност /на заразяване/? Кунчев, Мунчев - изгубиха се и нищо не думат?

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 319 Неутрално

  До коментар [#39] от "dosetliv":По-добре установи КОЙ ПРОМИ МОЗЪКА НА ПУТИН? Какво показва графиката по този въпрос?Много е важно за да има възмездие. Трябва да се пратят ГРУевци и ВАГНЕР-уевци за да ликвидират гадовете които ПРОМИХА МОЗЪКА НА ПУТИН и той отложи "ПАРАДА НА ПОБЕДАТА". Никога досега не беше отлаган, а сега ПУТИН С ПРОМИТИЯ СИ МОЗЪК ГО ОТЛОЖИ.
  —цитат от коментар 41 на blagoj


  Единствено във вашите глави- на русоробите, Путин и Парада на Победата са на първо място по приоритет - и за каквото и да иде реч, във всякаква Дискусия - успявате да намесите своите разсъждения и по този повод ..

 73. 73 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  Абсолютно манипулативно заглавие!
  Среден брой на заразените за последните седем дни - 221 - днес са 265. Среден брой на починалите за последните седем дни - 6,4 - днес са 6.
  КОЙ иска да ни успокоява?

 74. 74 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  До коментар [#48] от "Alexander97":

  Разболелите се или тестваните?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  До коментар [#3] от "pariah":

  Само дето през април имахме по 2 починали дневно, през май - по 2,5, през юни - по 3, през първите 20 дена на август - по 4, а през последните единадесет - по 7!
  МНООООГО успокоително!

 77. 77 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 319 Неутрално

  До коментар [#7] от "Sergei Gorbachov":Горби, в интензивното са по-малко, но това може да е, защото хората са починали.Иначе, по ТВ гледам, че нямало място, други казват, че имало места а нямало вече персонал и не знам каква е истината.
  —цитат от коментар 10 на troi


  Истината днес е само тази - персонал си няма и свиквайте!

 78. 78 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 319 Неутрално

  До коментар [#3] от "pariah":Само дето през април имахме по 2 починали дневно, през май - по 2,5, през юни - по 3, през първите 20 дена на август - по 4, а през последните единадесет - по 7!
  МНООООГО успокоително!
  —цитат от коментар 76 на Patsis


  "Ще се мре, яко ще се мре" ..

  Какво ти Успокояване, за Бога ..
  До 7-8 години ВСЕКИ ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ С ВИРУСА ..

  А да ви видя, с къв акъл скачахте, баш по Великден, да се били затворели църквите, щото вътре имало било Заразна Лъжица ..

  Помислете си за душата си!
  Покайте се!

 79. 79 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3776 Весело

  До коментар [#7] от "Sergei Gorbachov":

  Хич не са много - по 7 души средно на ден през последните 11 дни - бяха под 4 през предишните 20, по 3 през юни, по 2,5 през май и по 2 през април.
  Ако бяха ви увеличили данъка или сметката за тока от 200 на 700 лева щяхте да оревете Балканския полуостров!

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3776 Весело

  До коментар [#14] от "blagoj":

  Никакъв спад няма ако се вземат седмични или десетдневни средни. Напротив - смъртните случаи са се увеличили рязко - от 3 на ден средно през юни на 7 през последните 11 дни.

 82. 82 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3776 Весело

  До коментар [#16] от "georgi_mihailov":

  Че кой ще прави аутопсия или ПСР-тест през почивните дни на някакви си починали?
  Нали поради същата причина броят на оздравелите е нищожен през уикенда, рязко намалява и броят на заразените.
  В това отношение Божията заповед да не се работи в празник се спазва отлично!

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3776 Весело

  До коментар [#34] от "WWW":

  Което просто показва колко е изостанала България в здравословно отношение, щом в година с регистрирана пандемия смъртността е по-малка, отколкото в година когато официално сме процъфтявали!
  Нещо като градчето Мишленице, в което през 1797 година измрели една четвърт от децата до 10 години, а общата смъртност се увеличила тройно, но местният свещеник не отбелязал никакво забележително събитие. Епидемията била разкрита чак след два века от специалистите по историческа демография, които анализирали данните от църковните книги (Примерът е от Демографското минало на Полша от Ирена Гейщорова).

 85. 85 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3776 Весело

  До коментар [#42] от "Хелиана":

  Малък е спадът, Хели! Миналата неделя какъв спад имахме - от 8 на 1 починал!

 86. 86 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3198 Неутрално

  Мисирките да питат какъв е % на хората с “придружаващи заболявания” сред населението по възрастови групи.

  Изглежда всеки втори над 50 има или наднормено тегло, или хипертония, диабет. Някои с по “множество хронични заболявания”!!

  Любовта ще спаси света!!!
 87. 87 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3776 Весело

  До коментар [#50] от "georgi_mihailov":

  Просто не се правят ПСР -тестове на починалите в неделя, освен по изключение.

 88. 88 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  До коментар [#70] от "balkan_panda":

  Коефициента на репродуктивност си го смятам сам по публикуваните данни от НИП. За съжаление и той се влияе силно от непълната регистрация през уикенда. Около единица е, с колебания от 0,74 до 1,31 през последните 10 дни, което означава, че заразата става ендемична за България. Да ни е честито!

 89. 89 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#82] от "Patsis":

  Господин Патсис- аутопсии се правят само на жертви на убийства или други подозрителни обстоятелства. На умрели от бацил,аутопсии не се правят,освен по изрично разрешение на властите. Андъстанму,както се казва на англо- турски.

 90. 90 Профил на georgi_mihailov
  georgi_mihailov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#82] от "Patsis":

  За аутопсиите не знам дали се правят или не на всички, които са били диагностицирани с вируса и починали. Може би това е причината ако се прави на всеки.

  Сравнението с тестовете според мен не е правилно. Тези които почиват и в тях има установен вирус са диагностицирани преди това. Седмица, две или имаше и случаи от почти месец на командно дишане.

  Това което помня от курса по статиска е, че при достатъчно голям брой данни, каквито има в момента за зарезени би трябвало разпределението на починалите да е близък. Прави впечатление че от може би месец и половина от както броя на починалите мина 4-5 на ден в уикендите броя е много по-нисък т.е.

 91. 91 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#90] от "georgi_mihailov":

  Бацила и той като хората бе,бате! Искаш 24/7 ли да бачка?

 92. 92 Профил на philipeto
  philipeto
  Рейтинг: 234 Неутрално

  До коментар [#60] от "stefan_b":Не Стефчо. Човека ви бъзика ,ама вие се не усещате.
  —цитат от коментар 65 на pavur


  Има два типа хора в този форум - едните не разбират от причина и следствие, а другите от сарказъм.

 93. 93 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  До коментар [#78] от "simChо":

  Симо, не съм скачал по Великден, ами съм се причастил.
  Ама без лъжица - както се причастява по време на епидемия според Св.Никодим Светогорец.
  За нашия свещеник той има по-голям духовен авторитет от Слепейшия синод.

 94. 94 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  До коментар [#90] от "georgi_mihailov":

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

  Погледнете данните за останалите страни по света - навсякъде през почивните дни броят на заразените или починалите рязко спада.
  Поне в това отношение сме като хората.

 95. 95 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#92] от "philipeto":

  Те не разбират ,че маската от един и педесе и парцала който перат всеки ден и държат под брадички и джобове,действа и в двата случая- отвътре- навън и отвън - навътре по същия начин.

 96. 96 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  До коментар [#86] от "hope":

  “множество хронични заболявания” имаше и 61-годишният шофьор на линейка, който почина вчера.
  Борецът Николай Щерев, дето почина на 33 години пък беше с наднормено тегло.
  Впрочем, спомням си, че по време на войната във Виетнам, се оказа че половината от загиналите американски военни били вече прекарали по микроинфаркт....

 97. 97 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#96] от "Patsis":

  Ай ся - аз по стандарти за височина и възраст ,трябва да съм 84 кг. Поради лош готвач ,неговото мами пилипинско,,паднах на 88 за два месеца и мязах на концлагерист от Освиенцим . Като се прибрах и всички се притесниха ,дали не съм болен от рак.

 98. 98 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  От всички тествани процента заразени пада вече под 5 процента. И това след всичките заплахи колко страшно ще е като се протестира и как ще плъзне короната сред всички. Нито мрем, нито има чували и трупове по улиците. Ама герберите продължават да говорят колко ще е страшно и как трябва да стоят на власт за да ни спасяват.

 99. 99 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7868 Неутрално

  Борисов все ни хвърля едни милиарди, а не казва, колко от тях са изхарчени.

 100. 100 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1797 Неутрално

  И тия в интензивно не можем да ги качим над 30-40 вече 4 месеца, ако ще и по 10 хиляди теста да започнат да правят тези изменници, византолюбците...
  —цитат от коментар 3 на pariah

  И апаратите за обдишване и леглата в интензивните отделения стоят сиротни. Лошо, много лошо, как да поръчаш още апарати... А знаете ли колко сладка е комисионната при тях, при цена $50,000 бройката?

  https://www.svobodnaevropa.bg/a/30483564.html
  България разполага с 2063 легла за интензивно лечение и с 1463 машини за обдишване

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK