"Осемте джуджета" 3: Как 550 хиляди евро изчезват с помощта на Специализираната прокуратура

Димитър Ламбовски

© Скрийншот

Димитър ЛамбовскиСпециализираната прокуратура е върнала, но само по документи, 550 хиляди евро, иззети при акцията срещу един от съдружниците в "Изамет" - Явор Златанов, на трети човек - Димитър Ламбовски - бизнесмен и бивш депутат от НДСВ, който няма нищо общо с конфликта между съдружниците в "Изамет". Това разкрива в третата част разследването на "Антикорупционния фонд" - "Осемте джуджета" (видеото в края на текста).


Ламбовски никога не е виждал или получавал парите, но в сградата на прокуратурата той подписва постановление, че те са му върнати. Всъщност тези пари по думите му никога не са били и негови, но той е бил заплашен, че трябва да ги признае. Според разказа му сумата в плик отново отива в посока към бившия следовател Петьо Петров-Еврото.


Разказаното в новия епизод на разследването показва за втори път, че в институцията действа схема, по която иззети при акции средства, изчезват. В нея са замесени имената на висши ръководители на прокуратурата, а под привидно правни действия, изглежда, се извършват измами.


Нов свидетел
В разпространения в петък епизод се появява нов свидетел. Димитър Ламбовски разказва как в началото на март тази година през посредник (когото той не назовава) се е срещнал с Петьо Петров, известен с прякора си Еврото. Срещата е била организирана от шефа (по това време) на специализираната прокуратура Димитър Франтишек.


На срещата е помолен и заплашен да подпише документи. Няколко дни по-късно Ламбовски вижда постановление на прокуратурата, подписано от прокурора Кирил Пейчинов (прокурорът, подписал и документи, с които на Илия Златанов е "върнато" злато - бел. ред.), според което на Ламбовски са предадени 550 хиляди евро. Това са парите, иззети при акцията от юли 2019 година срещу Явор Златанов, започнала след сигнал от баща му - Илия Златанов. Те са били в сейфа на Юлия Златанова.


"В началото на март, 9 март, доколкото си спомням, в офиса дойде един мой добър познат, когото познавам още от времето на Младен Мутафчийски (оръжеен търговец, който почина през 2013 година - бел. ред.), и ми каза, че Димитър Франтишек ме помоли да се срещна с един човек и че от него ще разбера за какво става въпрос", разказва Ламбовски. Той отива в ресторант "Осемте джуджета". Там го поема човек, който по спомените на Ламбовски се казва Божо и е бил охрана на господин Милчо Бонев-Бай Миле (убит през 2004 година.).


В ресторанта е и бившият шеф на столичното следствие Петьо Петров-Еврото, когото той вижда за първи път. Двамата сядат заедно на маса,с трети човек, представил се за Иван. Ламбовски разказва, че на тази среща са му обяснили, че със случващото се са наясно и Димитър Франтишек (по това време шеф на Специализираната прокуратура. Малко по-късно той подаде оставка без мотиви, а сега е единственият кандидат да оглави горестоящата прокуратура - бел. ред.), и главният прокурор Иван Гешев.


"Беше ми казано, че тъй като аз имам легален бизнес и доходи, които са абсолютно законни, трябва да отида и да се подпиша, за да получа пари, които са веществено доказателство по едно наказателно дело", разказва Ламбовски. След това той получава заплаха, че "ако не се случи това, ще има последствия".


"Сега не бих искал да влизам в детайли, защото тук има и някои лични неща, които бяха споменати, но явно имаше информация много така задълбочена за мен", казва Ламбовски. "Бяха извадени и данъчните ми декларации, незнайно по какъв начин, в които съм декларирал големи суми, които съм обложил с данък. Аз с основание се изплаших, че трябва да свърша това действие, ако не, тези последствия, не бяха, пак казвам свързани с икономически и други заплахи".


Схемата "отговорно пазене"


След два дни Ламбовски отново отива в "Осемте джуджета", където се среща и с адвокат, която е подготвила пълномощно и документ, който да подпише.


Според документа Ламбовски е предал и предоставил на "отговорно пазене" 650 хиляди евро на Явор Златанов. Това всъщност е начинът да се докаже произхода на намерените в сейфа средства. Ламбовски трябва да твърди, че са негови, прокуратурата приема думите му и не проверява така ли е, а подготвя връщането им. И Ламбовски ги получава по документи, но не и реално.


На 16 март, няколко дни след началото на извънредното положение, Ламбовски получава обаждане да отиде в Специализираната прокуратура, за да се подпише лично, че е получил парите. Той се качва на втория етаж на прокуратурата, където в присъствието на адвокат и жена, която казва, че е дала парите и ги е сложила в плик. Ламбовски се подписва, след което излиза.


"Аз под никаква форма не съм взимал никакви пари. Пак казвам, хубавото е, че се случва там и имаме преки доказателства от всички видеокамери и всичко друго, което е заснето." Адвокатката, присъствала на подписването е Цветелина Цветкова, която е член на управителния съвет на "План Б", сдружението, чийто председател е съпругата на Петьо Петров - Любена.


Пред "Антикорупционния фонд" Цветкова казва, че е изготвила молбата на Ламбовски за връщане на парите, но предаването е станало през адвокат Магдалена Мончовска, бивша секретарка на Петьо Петров.


Пред "Антикорупционния фонд" Златанов казва, че не знае за такъв отговор и никога не е виждал Димитър Ламбовски. Единственото, което Ламбовски получава, е постановлението на прокурора, в което пише, че му се възстановява частично веществено доказателствено средство в размер на 550 хиляди евро.


"На вас някой давал ли ви е 500 хил. евро в плик, и то от прокуратурата. Предполагам, не. И на мен не беше давал никой", казва Ламбовски.


Широко затворените очи на прокуратурата


"Смятаме, че от досега изнесеното в "Осемте джуджета" има основание за сериозно вътрешно разследване на самата Специализирана прокуратура най-малкото за това как са се случили разпорежданията с веществени доказателства на много голяма стойност по това наказателно производство", казва юридическият консултант на фирмата адвокат Андрей Янкулов, който е и бивш прокурор и заместник-министър на правосъдието.


Прокуратурата образува проверка по излъчените данни в разследването на "Антикорупционния фонд", но досега не са известни какви са резултатите от нея. На въпросите на организацията и поканите за интервю никой от държавното обвинение не е откликнал. Авторът на разследването Николай Стайков беше разпитан, а след като получи заплахи, получи и охрана.


В същото време, малко след съобщението за третата част на разследването, от прокуратурата съобщиха, че главният прокурор Иван Гешев, който е в отпуск, се е срещнал с ръководството на специализираното обвинение и им е благодарил за добрите резултати. Първата и втората част на "Осемте джуджета" вижте тук и тук


Коментари (164)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  "малко след съобщението за третата част на разследването, от прокуратурата съобщиха, че главният прокурор Иван Гешев, който е в отпуск, се е срещнал с ръководоството на специализираното обвинение и им е благодарил за добрите резултати."

  Някой още да се чуди защо искаме оставката на Гешев?

  След такова смело разследване в нормална държава щаха да са паднали и правителства, и главен прокурор. А тук - отпуски.

 2. 2 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  "малко след съобщението за третата част на разследването, от прокуратурата съобщиха, че главният прокурор Иван Гешев, който е в отпуск, се е срещнал с ръководоството на специализираното обвинение и им е благодарил за добрите резултати."

  Някой още да се чуди защо искаме оставката на Гешев?

  След такова смело разследване в нормална държава щаха да са паднали и правителства, и главен прокурор. А тук - отпуски.

 3. 3 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  Мдаа, най-тъжното обаче е че такива безобразия си минават и масата народ само псува пред тв-то, но две затворени кръстовища от протестиращи, заставащи точно срещо тези безобразия, се превърнаха в най-големия проблем за заспалия ганьо. Срам и позор.

 4. 4 Профил на phuncky
  phuncky
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Прокуратурата уж търси организирани престъпни групи, а всъщност самата прокуратура е ОПГ. И какво става, едно ОПГ разчиства сметки с други ОПГ.

  Късата памет е най-големият враг на българите.
 5. 5 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  А кога ще покажат снимка на ритона от колекцията на Черепа, предлаган на търг? Не е толкова трудно - снимат го в НИМ с някакво доказателство, че снимката е към днешна дата и готово.

  Ако Черепа лъже, защо го прикриват? За такива експерти по СРС не би трябвало да е толкова трудно да направят едно фото.

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  Къде е ПРАВОсъдието ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 663 Неутрално

  На всички онези, които подкрепят Борисов и Гешев - пожелавам ви посещение от специализираната прокуратура!Като ви съсипят живота и да се жалвате - няма кой да ви защити.
  Вместо да мрънкате докато си пиете ракията, че кръстовища били блокирани, се замислете, че държавата е блокирана!
  Станете гражданско общество, а не бъдете рая!

 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#5] от "еспресо":

  Защото !!!!!! Не е толкова лесно да снимаш нещо което го няма !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4270 Неутрално

  Всички материали по случая "Осемте джуджета" трябва да се преведат на основните работни езици на Комисията и разпратят до европейските институции и световните медии.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  Милата Урсула и г-жа Херо така го харесват.
  Вие сте прости и не разбирате от изтънчен бизнес.

 11. 11 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5378 Неутрално

  Ето в такава държава не искаме да живеем! Заради това са протестите!

 12. 12 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1415 Неутрално

  При такава система - тези резултати не са изненада. Докато не се извади прокуратурата от съдебната власт и не се реформира подобни мутромилиционерски случки ще продължат да са правило.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#7] от "Капабланка":

  Мрънкат гербаджии провинциалисти. Софиянци поддържат протеста и не се оплакват от задръстванията.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5378 Неутрално

  Къде е ПРАВОсъдието ???
  —цитат от коментар 6 на КМЕТ В СЯНКА


  В Росенец!

 16. 16 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  Къде са всички привърженици на ,,инструмента на Господ” да ни обяснят ЗАЩО ТОВА НЕ СЕ РАЗСЛЕДВА?

 17. 17 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 816 Неутрално

  А доктор Гешев дали е в играта ?

 18. 18 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Оставка на цялото ръководство на ОПГ "Прокуратура" начело с галвния каскет на републиката Иван Гешев!
  Оставка на цялото ОПГ "Народно събрание"!
  Оставка на цялото ОПГ "Министрски съвет"!
  Съд и затвор за престъпниците, завладели държавата!

  No Pain No Gain
 19. 19 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 201 Неутрално

  Къде е Гешев? Къде обикаля и къде спи? Къде е Борисов, къде нощува и къде ходи по цял ден? Къде е Пеевски, в коя държава се навря и избяга? Ето това са вашите лидери, ГЕРБЕРАСТИТЕ, абсолютни страхливци, които им треперят мартинките да се срещат с хората, страх ги е да не бъдат приклещени, като Дариткова и Нинова, страх ги е да разговарят с хората, крият се, тайна е къде нощуват, по какви маршрути се движат, къде ходят и какво правят. Виждате ли колко им изтънява мантрата, че са "народни" хора? Никога не са били "народни" и никога няма и да бъдат. Те са над вас и ви презират, страх ги е, крият се, ограждат се с охрани, обикалят, като хайдути в сенките. Къде са Борисов, Пеевски и Гешев, защо не са в София, от какво се страхуват, къде ходят и къде нощуват? Питайте тия въпроси всички гербаджии, питайте ги и им покажете колко са се изплашили техните лидери от народната любов.

 20. 20 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Крадат със знанието на специализираната прокуратура. При това, в този случай, специализираната прокуратура си е направо жертва.

 21. 21 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Гешев участва в работно съвещание на спецпрокуратурата

  31 Юли 2020, Агенция Монитор


  Главният прокурор Иван Гешев присъства на работно съвещание под ръководството на и.ф. административен ръководител на Специализирана прокуратура, съобщиха от държавното обвинение.

  Обсъдени са били приоритетите в борбата с корупцията по високите етажи на властта и организираната престъпност, както и противодействието на тероризма.

  Главният прокурор Иван Гешев е благодарил на прокурорите, следователите и служителите на Специализираната прокуратура за добрите резултати от работата им и положените усилия в интерес на българските граждани.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 592 Неутрално

  ебати. тея от специализираната прокуратура
  са си мафиоти сто процента. като по филмите
  за продажните ченгета, ама няма кой да ги хване.
  кога гешев ще започне разследване срещу пепи еврото.
  и срещу франтишек.

 24. 24 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 304 Неутрално

  "...главният прокурор Иван Гешев, който е в отпуск, се е срещнал с ръководоството на специализираното обвинение и им е благодарил за добрите резултати"

  no comment

 25. 25 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Нарича се пладнешки обир. Спецпрокуратурата следва да се закрие и разследва.

 26. 26 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  ебати. тея от специализираната прокуратураса си мафиоти сто процента. като по филмитеза продажните ченгета, ама няма кой да ги хване.кога гешев ще започне разследване срещу пепи еврото.и срещу франтишек.
  —цитат от коментар 23 на mihail_p


  Като им върне парите

 27. 27 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5378 Неутрално

  Къде са всички привърженици на ,,инструмента на Господ” да ни обяснят ЗАЩО ТОВА НЕ СЕ РАЗСЛЕДВА?
  —цитат от коментар 16 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Д-р Гешев няма да си причини това!

 28. 28 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#20] от "stanislavdi":


  Специализираната прокуратура НЕ Е ЖЕРТВА!
  Тя е СЪучастник!

 29. 29 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#27] от "vassilun":


  Къде е онзи хитрия който ми декламираше НК?

 30. 30 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  В какво е ,,специализирана” ,,специализираната” прокуратура?

 31. 31 Профил на Leix
  Leix
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Как оставихме тия цървули да превземат държавата, не успявам да си обясня. И за какво им е - за да си купуват s класи с които да дразнят останалите цървули, че са по-некъдърни далавераджии от тях.
  Фарс.

 32. 32 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 787 Неутрално

  нямам вяра на това разследване
  Стайков не вдъхва доверие, може да си измисля

 33. 33 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  две затворени кръстовища от протестиращи, заставащи точно срещо тези безобразия, се превърнаха в най-големия проблем за заспалия ганьо. Срам и позор.
  —цитат от коментар 3 на Billy Pilgrim


  хехехех, а дали да не попитаме червените тиквички кога за последно протестираха срещу презастрояването, след като задръстванията са им такъв проблем... oh wait

 34. 34 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1740 Весело

  Най-правилното решение на този постоянен казус е всички в спец.прокуратурата да се самоарестуват , че да не ходят протестиращите да си губят времето с толкова дребни нещица.....

 35. 35 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  Специализираната прокуратура НЕ Е ЖЕРТВА!Тя е СЪучастник!
  —цитат от коментар 28 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  абе направо са си извършител, ми айде

 36. 36 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5378 Неутрално

  В какво е ,,специализирана” ,,специализираната” прокуратура?
  —цитат от коментар 30 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  В кражби и опраскване на неудобните на сараите бизнесмени!

 37. 37 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 787 Неутрално

  нищо не разбрах от цялата история

  накаква семейна караница м/у баща и син , всеки иска да взема общия бизнес за себе си, карат се , оравят си номера ....

  ... и какво?

  какъв е извода от тази семейна свада?

 38. 38 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 696 Неутрално

  "... Иван Гешев, който е в отпуск, се е срещнал с ръководоството на специализираното обвинение и им е благодарил за добрите резултати."

  Щом им е благодарил, явно и той е доволен.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 39. 39 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  нищо не разбрах от цялата историянакаква семейна караница м/у баща и син , всеки иска да взема общия бизнес за себе си, карат се , оравят си номера ....... и какво?какъв е извода от тази семейна свада?
  —цитат от коментар 37 на WWW


  Такива как да не ги ограбиш, нали?

 40. 40 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Как оставихме тия цървули да превземат държавата, не успявам да си обясня. И за какво им е - за да си купуват s класи с които да дразнят останалите цървули, че са по-некъдърни далавераджии от тях.Фарс.
  —цитат от коментар 31 на Leix


  е как.
  много лесно ги оставихме.
  не бяхме крайни. не отстоявахме
  и не поддържахме независими медии (ре:тв и вестник седем.)
  мислехме, че със самото гласуване ще стане,
  а трябваше и на нашите избранници да им се набива канчето
  когато се осерат. израстването от поданик до гражданин не е лесно,
  както се оказа. трябва да осъзнаеш, че проблемите извън входната
  врата на блока са също твои, преки проблеми, че всъшност входната
  врата на блока не е края на личния ти морал.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  Гешев да излиза пред протестиращите и да даде отчет за ДОБРЕ СВЪРШЕНАТА РАБОТА

 43. 42 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#37] от "WWW":

  абе я ми подпиши тука едно, че ми дължиш
  500 000 лева.
  кат си толко пекан.

 44. 44 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#41] от "Ша Шчупат държавата на Пеевски":


  Хамилтон-а е една мижи-турка та никъФ го няма

 45. 45 Профил на Leix
  Leix
  Рейтинг: 15 Неутрално

  До коментар [#37] от "WWW":

  Ако ти не можеш да си го обясниш, едва ли вече се е родил този който ще успее...

 46. 46 Профил на oak17621787
  oak17621787
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Оставка на цялото ръководство на ОПГ "Прокуратура" начело с галвния каскет на републиката Иван Гешев!Оставка на цялото ОПГ "Народно събрание"! Оставка на цялото ОПГ "Министрски съвет"!Съд и затвор за престъпниците, завладели държавата!
  —цитат от коментар 18 на Умнокрасив


  Оставка на Радев!

 47. 47 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Група селски тарикати с дребни душици са превзели държавните институции на абордаж като пирати и ги използват единствено за частни интереси. Реално в момента държава България, която да защитава обществения интерес чрез собствените си институции, не съществува - тя е превзета от бандити, които само се крият зад нейното име.

 48. 48 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5378 Весело

  До коментар [#41] от "Ша Шчупат държавата на Пеевски":

  "Да обясни това-онова хамилтона как работи Радостта, макар че от вчера гледам се специализирал и в конституционно право."

  Мажооретката hamiltonf е заета да шофира с 250 км в час по завоите на пътя между Асеновград и Смолян! Или да произвежда луксозни яхти в Нидерландия! Или да спонсорира Барселона! Или да продава илачи в аптеката в бургаския квартал :еден рудник! Или пък се разхожда из бургаския залив на борда на неговата лична яхта за 5 милиона евро!

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Това е територията контролирана от мутрополитическата банда, наричана в цивилизования свят Република България. Не ясно защо.

 51. 51 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2349 Неутрално

  Хиляди безчинства, безобразия и далавери ще станат известни на обществото веднага след срутването на десет годишната мутренска власт!
  Какви ли още гешевти и измами са вършени от борисов и сраснала се с него с главната прокуратура...
  Бедна ни е фантазията...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 52. 52 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Изпратете това разследване на румънската баскетболистка, догодина само тя може да ни спаси от всички тия УРОДИ.

 53. 53 Профил на my_self
  my_self
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Тези репортажи са потресаващи! Дори оставките на Борисов и Гешев не решават проблема, защото задкулисието във всеки момент може да им извади готови заместници. Държавата очевидно е завладяна на всички нива!

 54. 54 Профил на thegift
  thegift
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#32] от "WWW":

  Е, щом ти нямаш вяра на разследването, това решава всичко, тегли чертата и слага точката над всичките i-та. Всички свидетели лъжат, Божков, Сорос и Костов са им платили, а господата Петров, Гешев, Франтишек и съратниците им са стожери на морала и магистрати с безупречна, многократно доказана през годините честност, неуморни борци за правов ред и справедливост.

  Абе, колко ти плащат да дращиш тука? Никой не може да е чак толкова тъп, че да говори такива глупости безплатно.

 55. 55 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2074 Гневно

  БАНДИТИЗЪМ в най-чист вид.

  Оставка, Разследване. Съд. И ... при бай Ставри в СЦЗ.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 56. 56 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално
 57. 57 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5378 Неутрално

  ОПГ........
  —цитат от коментар 56 на MPetr


  ОПГ "Специализирана прокуратура"!

 58. 58 Профил на prinz
  prinz
  Рейтинг: 217 Неутрално

  И какво като прокуратурата е независима? Да не би да не са открили начини да си правят техните лукративни сделчици?
  Такъв разпад българската държавност не помни.

  Не съм крал
 59. 59 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  ..... специализирана прокуратура, спец.съд ... кпконпи.......закриване и кой от де е изпълзял ..... и пълна ревизия на цялата им дейност.....

 60. 60 Профил на prinz
  prinz
  Рейтинг: 217 Весело

  Тези репортажи са потресаващи! Дори оставките на Борисов и Гешев не решават проблема
  —цитат от коментар 53 на my_self


  "материалът" е в дъното на проблема

  Не съм крал
 61. 61 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 907 Неутрално

  Прокуратурата е много заета да краде бизнеси и пари.

  Нищо не я спира. Ако липсват документи, прокуратурата ги създава. Ако има документи, прокуратурата ги унищожава. В края на краищата всичко има законова обвивка и гешеф благодари за добре свършената работа.

  След това си слага каскета и отива да бори битовата престъпност в Голямо Бучино.


 62. 62 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1500 Гневно

  Отвратително! За тези 10 години Мутрата Борисов превърна в руини всичко, до което се е докоснал. Икономика, медии, обществени порядки, институции – всичко, всичко, всичко... Прокуратурата стана едно гнездо на змии... Как можахме да изпуснем нещата, за да стигнат до тук?

 63. 63 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#46] от "oak17621787":

  И какво като Радев подае оставка, а троле? Ще ви заобичаме повече може би?

  Поздравления за теб и цялата пасмина с песента "Калашников" на Горан Брегович:

  https://www.youtube.com/watch?v=UqOL7LOR6ko

 64. 64 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5378 Неутрално

  Отвратително! За тези 10 години Мутрата Борисов превърна в руини всичко, до което се е докоснал. Икономика, медии, обществени порядки, институции – всичко, всичко, всичко... Прокуратурата стана едно гнездо на змии... Как можахме да изпуснем нещата, за да стигнат до тук?
  —цитат от коментар 62 на murry


  Точно заради това са протестите! Да си върнем държавата обратно!

 65. 65 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  Деветото джудже (с каскета) е на село при бабината му трънкина в отпуск.

 66. 66 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Швейцария се присъедини към списъка на Шенген и държавите-членки на ЕС, които позволяват на граждани на трети страни, които имат неженен партньор в Швейцария, да се събират отново с тях. Така Швейцария става шестте държави от ЕС / Шенген, предприели подобен ход след Австрия, Чехия, Дания, Норвегия и Холандия.

  Решението е взето от Федералния съвет и обявено днес чрез съобщение за пресата. Според съобщението за печата от 3 август всеки с партньор, който живее в Швейцария, има право да влезе в страната

 67. 67
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4054 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 68. 68 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 454 Неутрално

  До коментар [#61] от "regular_observer":

  Впрягат циганите, да им го гласуват... с Х линийка... УЙ работа

  I shave with Occam's razor
 69. 69 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 670 Весело

  Не моем да ги рАзберем тия от "антикорупционен фронт".
  Пръво на пръво - жужетата са седем, а не осем. И децата го знаят това даже.
  Второ - Тоя 'що е подписАл, а? Мен ако ми дават 5 -600 000 евро никога, ама никога нЕма да им се разпишем. Язе да не съм толкоз прозд та да рекат там к'во се набивАло на прозд човек. Премиеро го каза ясно, човека.
  Трето - нек'ви си там Франтишеци, адвокатини, Пепи не'кво си евро, 'дето 'сите биле уважавани 'ора. Кат са уважавани значи знаят - да дават кеша, 'дето се вика и да си ***ват майката. 'Ич нема да им се церемоним.
  И четвърто - 'ма кой ша ти ми се занимава с нек'ви си жужета, бе! Уважавания от 'сички Гешев, он'я с каскетите де, пишел човека нАучен труд, та ша си остави той магарето в калта да разследвал неговите си 'ора. 'Айде де! К'во ша се трови човека, та нема да си гледа келепиреца.

 70. 70 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  А това как да се тълкува , ... някой да каже ? ВИС , СИК или нови реалности ? https://bit.ly/2BDUfor ....къде е държавата? https://bit.ly/2AwbE20

 71. 71 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 4054 Неутрално

  До коментар [#18] от "Умнокрасив":

  Оставка на цялото ръководство на ОПГ "Прокуратура" начело с галвния каскет на републиката Иван Гешев!Оставка на цялото ОПГ "Народно събрание"! Оставка на цялото ОПГ "Министрски съвет"!Съд и затвор за престъпниците, завладели държавата!
  —цитат от коментар 18 на Умнокрасив

  Как бе, красавецо, ще вкараш някого в затвора, след като искаш първо да затриеш прокуратурата?
  Баси талибанизма...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 72. 72 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 454 Неутрално

  До коментар [#19] от "Are de":

  +++++
  Бели птици и куршуми
  Бели птици ще останааат в този чааас

  I shave with Occam's razor
 73. 73 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#70] от "MPetr":

  делта гард е на бойко борисов
  новия ипон и рекетьорска единица.
  да като вис и сика са тея.
  във велико турново са буквално навсякъде.

 74. 74 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Бе какви 550 хиляди евро?!?
  От бтк КТБ откраднах 550 МИЛИОНА и никой нищо не говори и не може да си причини да разследва. Иначе като илюстрация какви бандити са в тая “специализирана прокуратура” е съвсем показаха телни.

 75. 75 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  Ужас!! Трите серии представляват ГОЛЯМ ДЪРЖАВЕН ПРОБЛЕМ !! Партиите в парламента , трябва да кажат как се излиза, ако самата прокуратура е нещо ...да кажем лошо ! Тя не може да се проверява, според мен и съдебната власт също . Някаква разследваща комисия от парламент или президента...или двете заедно. До изчистването на тези проблеми ...определени прокурори и главата, трябва да си починат . Във всички случаи партиите в парламента трябва да кажат за КАКВО СА ??

 76. 76 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  Прокуратурата са каже къде са биткойните.

 77. 77 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 747 Неутрално

  До коментар [#52] от "ykv43523606":

  О, не няма да чакаме някой друг да ни спасява, този път сами ще си разчистим кочината!

 78. 78 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4335 Неутрално

  "Ламбовски никога не е виждал или получавал парите, но в сградата на прокуратурата той подписва постановление, че те са му върнати. Всъщност тези пари по думите му никога не са били и негови, но той е бил заплашен, че трябва да ги признае. Според разказа му, сумата в плик отново отива в посока към бившия следовател Петьо Петров - Еврото."


  Дори през 90 - те не помня такива неща да съм чувал за прокуратурата ! Верно, тогава не беше " специализирана", но все пак......

 79. 79 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 870 Любопитно

  Разписал,че му върнали едно чекмедже с евро. Без кюлчета. Описани ли са банкнотите? На пачки по 500Е ли са?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 80. 80 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 277 Неутрално

  До коментар [#33] от "extraCACA":

  ХАХАХАХАХХАХАХАА
  мейд ма дей !

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 81. 81 Профил на vrg12588151
  vrg12588151
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Браво на Николай Стайков и АКФ за смелостта, с която разкриват, че Прокуратурата и МВР са една мафиотска престъпна група! Ще дойде ден, надявам се съвсем скоро, в който всички “герои” осъществявали притискането и краденето на бизнеси, злато и огромни суми пари ще се наложи да отговарят, както е редно, пред безпристрастен съд за делата си.

  kantona
 82. 82 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  От случая може да се направи обосновано предположение, защо се случи атаката срещу информационната система на НАП - за да се прикрият следите на корумпираните шефове на НАП - как така престъпници имат достъп до доходите на всички граждани за да знаят кого да тормозят.

  Схемата показва как Еврото намира заможни граждани, които имат неблагоразумието да декларират доходите си, и чрез свите подопечни мутри, прокурори и адвокати започва да ги рекетира.

  Бойковата държава действа като организирана престъпна група! Особено след шокиращият случай "Росенец" как 3 министерства издават разрешения без най-важният документ - нотариален акт!

 83. 83 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 895 Гневно

  Гешев и Борисов, големите "мъже" успешно се крият от народа. Любовта ги чака.
  ОСТАВКА МУТРИ

 84. 84 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  Има нещо много показателно, когато се случва нещо на ръба на закона - отговорните винаги са в отпуска - ни лук яли, ни лук мирисали. Такава беше и отпуската на Гешев, такава беше и отпуската на шефката на НАП по време на "атаката". Така и Тиквоний се скри. А сега се крият и ВСС за добре свършената работа!

 85. 85 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  е нали кат ще сме влезели в ЕС ,онези щели да направят така че такива неща да не се случват тука ....е става ли ви ясно че на никой не му пука за нас в европа и ако сами не си подредим къщичката,няма кой друг ...

 86. 86 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Гневно

  Българското правитество=МАФИЯ!
  Българка съдебна система=МАФИЯ!

  Още ли има хора които не подкрепят протестите в българия!!!!

 87. 87 Профил на Glock
  Glock
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Гледам , че под тази статия тролчетата на шехерезада ги няма. СлОчаЕност , не мислА !

  “In the Kamigata area, they have a sort of tiered lunchbox they use for a single day when flower viewing. Upon returning, they throw them away, trampling them underfoot. The end is important in all things.” ― Yamamoto Tsunetomo, Hagakure: The Book of the Samurai
 88. 88 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 696 Любопитно

  Историята в статията е изключително странна. Нищо от посоченото не се връзва със здравият разум, дори. Един път се казва 550 хил, един път 650 хил, а също и 500 хил евро. Не че има значение точната сума, ако всичко друго е вярно. Но аз поне никак не съм убеден в истинността на детайлите описани от този господин, заради липсата на каквато и да е логична причинно-следствена връзка между събитията. А и имало и нещо лично!? И накрая - около илил повече от половин милион евро в плик!? Може би в торбичка от Билла?
  Четейки статията човек не може да не забележи, че е писана на коляно. Въпросът е кому е нужна подобна "журналистика". Със сигурност не и на мен.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 89. 89 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Съвсем скоро нещата ще ескалират и няма да се отърват само с оставка! Това е безобразие!

 90. 90 Профил на sargus
  sargus
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Всичко изглежада съвсем реално, имайки предвид стила, който най-демонсративно показват и Гешев, и Борисов, и една голамя част от министрите и депутати. Но, от публикуваните видеа много неща остават неразкрити, което събужда съмнения за морала на потърпевшите. За момента изводите, който мога да си направя е, че шайката на Гешев и Борисов е тръгнала ударно да превзема територии в "ъндърграунда". Вероятно, тази яростна ятака е поредена от съмнения от тяхна страна, че на следващите избори няма да могат да съставят мнозинство. А това би означавало разместване на словете.
  По мое мнение, най-добрия вариянт за озъптяване на тази гладна шайка са предсрочни избори, сформирани от служебно правителство, за да има възможно най-малко манупулации на вота. Въпреки че Борисов, ако не друго то поне в точно тази ситуация е докачавал, че е доста добър играч. Радев ако иска да промени статувото ще се наложи да измисли начин как би могъл да защити изборите от манипулации. Но за момента не изглежда да дава сигнали че ще има сили да се справи с такава задача, имайки предвид плоският начин по който тръгна да атакува.

 91. 91 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 696 Любопитно

  До коментар [#82] от "otrqdnik":
  И как никой, включително и Христо Иванов не прави нищо, за да събори аргументирано и в съда въпросните "разрешителни" от 3 министерства. Българският съд работи с документи. Ако тезата е солидно подкрепена с валидни документи, трудно ще се намери съдия, който да каже на бялото - черно. Убеден съм, че на доган, сараят му е законно построен и с разрешително за ползване. Просто така действа ДПС. Вече доста време с доган и прасан са без НСО - какво от това? Например.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 92. 92 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  До коментар [#87] от "Glock":

  Това води към няколко възможни извода:
  1. Троловете не са много, а е само един или двама, които пишат под различни никове за да правят тълпа.
  2. В момента им се спускат опорките в някой знаков ресторант - или осем джуджета, Монтерей или някое друго скъпо заведение, притежание на някой от кукловодите.

 93. 93 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#88] от "Чичи (Ice Man's fan)":

  ми гаси компютъра и ходи на позитано.
  и внимйавай с кифтетата.
  приготви си 1,50 лева за три броя.
  и салфетка да не се бършеш у панталоните.

 94. 94 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Мафията има държава. Феодалният принцип, който Борисов и хората зад него въведоха. Задържат се на власт заащото раздават части от държавата на концесия...и така някакви мафиотчета знайни и незнайни колят и бесят я в прокуратура, я в полиция, я в НАП....

 95. 95 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 823 Неутрално
 96. 96 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Историята в статията е изключително странна. Нищо от посоченото не се връзва със здравият разум, дори. Един път се казва 550 хил, един път 650 хил, а също и 500 хил евро. Не че има значение точната сума, ако всичко друго е вярно. Но аз поне никак не съм убеден в истинността на детайлите описани от този господин, заради липсата на каквато и да е логична причинно-следствена връзка между събитията. А и имало и нещо лично!? И накрая - около илил повече от половин милион евро в плик!? Може би в торбичка от Билла?Четейки статията човек не може да не забележи, че е писана на коляно. Въпросът е кому е нужна подобна "журналистика". Със сигурност не и на мен.
  —цитат от коментар 88 на Чичи (Ice Man's fan)


  Кое точно не можеш да разбереш? Налице е чиста проба кражба от страна на Петьо Еверото с помощта на специализираната прокуратура, като със заплахи е принуден един трети човек да подпише документ с невярно съдържание. Кражбата е толкова цинична, че даже са си оставили вратичка да откраднат още 100 000 евро, каквато е цифровата разлика между подписания документ и разписката за уж получените пари.

 97. 97 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  До коментар [#91] от "Чичи (Ice Man's fan)":

  Ами както се вижда от хилядите случаи на корупция - така действа системата - мафията си има държава. В момента строителният статут на Росенец е "Строителен обект", няма акт 15. Администрацията си затваря очите по определени случаи, като се попълват документи с невярно съдържание:

  https://www.youtube.com/watch?v=QMVf5I0Di4c

  Ти знаеш ли, че никой не проверява автобусите, на фирми приближени до ДПС, за носене на маски?

 98. 98 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 806 Неутрално

  Оставка на Гешев и изчистване на цялата прокуратура!

 99. 99 Профил на Софи
  Софи
  Рейтинг: 300 Неутрално

  Тези "джуджета" за КОЛОСИТЕ на корупцията.

  Време е за чистка!

 100. 100 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 834 Неутрално

  До коментар [#62] от "murry":
  С помощта на Симеон, ДПС и ДС, което е същото.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK