Полицията и днес ще разчита на преговори, за да освободи Орлов мост

Полицията и днес ще разчита на преговори, за да освободи Орлов мост

© Цветелина Белутова, КапиталИзбори 2022

Блокадата на Орлов мост е незаконна, като продължават разговорите с протестиращите тя да бъде вдигната, каза днес заместник-директорът на СДВР Тони Димитров. Той допълни, че за следобед е насрочен пореден разговор. Димитров помоли медиите да не присъстват на него, защото "разговорите протичат по друг начин, когато ги няма медиите". Днес е трети ден, в който през ключовото за София кръстовище не може да се преминава. От сряда е блокиран и бул. "Цар Освободител", в участъка между президентството и Военния клуб, но това не създава сериозни проблеми.


Димитров не отговори директно на въпрос защо полицията не предприема по-сериозни мерки за възстановяване на движението през Орлов мост. "Повишаваме тона с едно ниво при изразяване на нашето мнение за ставащото на протестите", каза три пъти днес той. Димитров допълни, че вече са факт първите инциденти между блокиращи и недоволни, като визира конфликта между Петър Кърджилов и възрастна жена от днес сутринта.


Той каза, че всеки ще носи отговорност за своето поведение. "Имаме огромен брой сигнали от граждани, които са възмутени, че се чувстват засегнати от тази ситуация", каза Димитров. За стотици сигнали от недоволни граждани съобщи и директорът на дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община Красимир Димитров. Той призова да се прояви разбиране и да бъдат пуснати поне превозните средства на градския транспорт през Орлов мост.


Красимир Димитров каза, че на спирките има служители, които помагат с носенето на багажа на трудноподвижни хора при преходите между спирките, които се налагат заради променените маршрути на градския транспорт. "В момента нямаме с кого да комуникираме и да говорим", оплака се Красимир Димитров. Според него ставащото е грубо нарушаване на обществения ред.


Всичко, което трябва да знаете за:
Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK