На живо

Коронавирусът в България: увеличават се полицаите със зараза, мъж на 19 г. е сред починалите (хронология)

Коронавирусът в България: увеличават се полицаите със зараза, мъж на 19 г. е сред починалите (хронология)

© Юлия ЛазароваОще 270 заразени за последното денонощие, сред които 33 в старчески дом в Русе, отчете официалната информация. Сред починалите общо 9 суши има младеж на 19 г., за когото не е известно да е имал придружаващи заболявания.


СДВР ограничи броя на полицаите, охраняващи протестите, след като отчете през последната седмица по 5-6 случая на заразени във всеки от дните без да представи точна статистика.


"Дневник" проследи на живо събитията с епидемията в страната.
Кметът на Стралджа Атанас Киров забрани провеждането масови събирания на територията на града, заради нови 4 случая на коронавирус през последните два дни.


Киров призовава съгражданите си да спазват лична хигиена, както и да използват маски при посещения в обществените сгради, банките и търговските обекти.

Регионалната здравна инспекция в Ловеч затвори за 48 часа кардиологичното отделение на частната болница "Кардиолайф" в града заради установена положителна проба за Covid-19 на 78-годишна жена, която е била на лечение в здравното заведение, съобщи БНР.


Отделението ще бъде почистено и дезинфекцирано и ще приема пациенти утре след 19 часа.


Взети са проби от 22-ма души от персонала на болницата и петима пациенти, които се лекуват в кардиологичното отделение. Все още се очакват резултатите от PCR тестовете.

След като по-рано опашката за преминаване в Гърция през единствения работещ пункт "Кулата" достигна 7 километра, в този час вече няма чакащи, показа в репортаж БНТ. През деня хората чакаха над 4 часа, за да минат.

Най-големият британски туроператор TUI обяви обновен списък с това кои свои програми няма засега да изпълни и сред тях са всички, свързани с България. В съобщението от петък се казва, че отпадат всички почивки в България, които е трябвало да започнат до 31 октомври 2020 г. Причината са увеличените нови случаи на заразени с коронавируса. Най-тежък е ударът за Испания, където са замразени всички резервации поне до 17 август за континенталната час и до 10 август за Балеарските и Канарските острови. Кипър губи всички програми на компанията до средата на август, а Флорида - до 30 ноември. Няма да има планински почивки до края на септември, както и круизни пътувания поне до есента. В четвъртък TUI обяви планове да затвори почти една трета от бюрата си във Великобритания и Ирландия, за да спести разходи и да се адаптира към рязко намаленото търсене на туристически услуги.

Австрия приема пак полети от България

На 1 август изтекоха забраните в Австрия за полети от и до България и от днес те се позволени, но на границата трябва да се покаже негативен резултат от тест за новия коронавирус. Забраната бе наложена на 16 юли за група държави. Сега тя вече не действа, но тестът трябва да направен не по-късно от 72 часа преди пристигането в Австрия. За граждани на ЕС е възможно да направят SARS-CoV-2 тест веднага на летището или в рамките на 48 часа след влизането в страната, но ще трябва да се самоизолират, докато получат отрицателен резултат. Ако нямат подходящо жилище в Австрия или хотел с място за изолиране, те трябва да си платят престоя в посочените от властите места. Тези регулации по принцип не важат за транзитно преминаване през страната, но се препоръчва на пътниците предварително да проверят какъв е режимът специално за тях.

Продължава да расте броят на настанените в болница и в интензивни отделения.


Както по-рано се разбра, нараснал е броят на заразените с коронавирус полицаи. Това потвърди на брифинг Радослав Стойнев, началник отдел "Охранителна полиция" в СДВР. Той не даде точна статистика освен че има по 5-6 случая на ден, нито се ангажира, че случаите нарастват заради охраната на протестите. Посочи, че освен заразените, които вече не могат да участват в охраната, от графика на охрана излизат и тези, поставени под карантина. Призова полицаите да ползват маски и на открито, за да се пазят от заразяване.

Брифинг на СДВР

По 5 заразени полицаи на ден тази седмица

След новите случаи на коронавирус в столичната полиция през последните няколко седмици е взето решение броят на полицаите, охраняващи протестите, да бъде намален с около една трета, съобщи БНР като се позова на свои източници. Според тях през последната седмица са откривани по пет-шест случая на ден. Заедно с карантинираните бройката на хората, които няма да могат да участват в охраната, намалява значително. Не се изключва и възможността да бъдат командировани и полицаи от провинцията.


Източници от МВР обяснили, че полицаите са затруднени да спазват противоепидемичните мерки в автомобилите и в микробусите, както и в самите кордони по време на протеста.

Костов: Властите не се справят

Българските власти не се справят със здравната криза. Няма признаци за нейното овладяване. Това си обяснявам с тяхното незнание, неспособност и незаинтересованост, пише в авторска статия за изданието "Медиапул" бившият премиер Иван Костов, който за пореден път анализира ситуацията.


Заслужава да се прецени какво ще се случи, ако се запазят средните нива от последните 30 дни на следните показатели: 1) темпът на нарастване на заразените; 2) делът на активните случаи спрямо заразените; и, 3) делът на клинично болните спрямо активните случаи, посочва Костов. Според него, ако хипотезата се случи, 1482 легла, които според ръководителя на НОЩ могат да бъдат разкрити за 24 часа, ще бъдат заети около 25 август.

Тогава се очакват около 23 хил. инфектирани. Съответно 2800-те легла, чиято готовност обяви на 12 март членът на НОЩ проф. Тодор Кантарджиев, ще бъдат заети около 15 септември, когато броят на заразените общо се очаква да бъде над 42 хил. души, посочва Костов.

В Златни пясъци виждат негативна кампания срещу курорта

Хотелите и заведенията в Златни пясъци спазват всички епидемиологични мерки на Министерството на здравеопазването срещу разпространението на COVID-19. Това са уверили от Съюза на хотелиерите в курорта и Българската асоциация на заведенията в разговори с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, съобщава нейното ведомство.


От двете организации посочват, че кадрите, излъчени от германските телевизии ARD и RTL, са от клубове от миналата година.

На входа на нощните клубове се мери температурата, персоналът носи маски и ръкавици, масите са разположени на разстояние, а помещенията се дезинфекцират редовно, уверяват организациите. Според тях се води негативна кампания срещу България, защото за първи път Златни пясъци е толкова предпочитан от германските туристи.

Уверяват, че няма случаи на заразени туристи в курорта. Предстоят разговори на министъра с германския посланик и с представителите на германските туроператори в България.


архивен кадър

© Цветелина Белутова, Капитал

архивен кадър

33 нови случая в старчески дом

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие в област Русе са регистрирани 34 нови случая на коронавирус, като 33 от тях са в дом за стари хора "Възраждане" в Русе, съобщава областната администрация. От тях 32 са обитатели на дома, а един е при социален работник от институцията.


Така общият брой на заразените с COVID-19 в дома за стари хора достигна 90 души, от които 83 потребители на социалната услуга и седем души персонал.

Най-много нови случаи в Благоевград

През последното денонощие най-много нови случаи са установени в област Благоевград -55. В Бургас - 9; Варна - 27; Велико Търново - 1; Враца - 7; Габрово - 10; Добрич - 11; Кърджали - 6; Кюстендил - 8; Ловеч - 2; Пазарджик - 5; Перник - 5; Плевен - 2; Пловдив - 24; Русе - 34; Силистра - 5; Сливен - 3; Смолян - 8; София област - 8; София град - 29; Стара Загора - 4; Търговище - 1; Хасково - 2; Шумен - 1; Ямбол – 3.


Ето и картината на заразата от началото на епидемията в страната по официални данни.


Сред починалите е мъж на 19 г.

Медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция, вече са 682-ма. През последните 24 часа са регистрирани 9 нови случая, 5 от които са установени при лекари, 1 - при санитар и 3 - при друг медицински персонал, съобщава Министерството на здравеопазването.


Сред починалите през денонощието, повечето от които в напреднала възраст и със съпътстващи заболявания, са и жена на 50 г. със сърдечно заболяване както и мъж на 19 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания.

Картина на заразата в страната според данните на Единния информационен портал.


Учебната година ще започне присъствено, но всяко училище ще има готовност за преминаване към обучение в електронна среда. Това каза пред "Нова телевизия" министърът на образованието Красимир Вълчев.
Ако има 1-2 болни деца от един клас, само класът ще минава в дистанционно обучение. Ако са повече обаче и от различни класове, цялото училище ще минава онлайн, обясни още министърът.


Аз съм убеден, че училищата са относително безопасна среда.Даде пример с отворените от пролетта детски градини, в които постоянно се чисти и дезинфекцира.

Данъчните и неданъчните приходи в бюджета към края на юни спадат с 1.274 млрд. лв. (6 %) спрямо шестте месеца на предходната година, сочат данните на Министерството на финансите за изпълнението на бюджета. Общо приходите за полугодието са 21.4 млрд. лв. или 48.3 % от годишните разчети.


"Приходите се забавят вследствие на негативните ефекти върху постъпленията при всички основни данъци от кризата, породена от разрастването на пандемията с COVID-19", отбелязва министерството. Общата сума на данъчните постъпления, включително приходите от осигурителни вноски, възлиза на 17 млрд. лв., което представлява 48.9 % от планираните за годината данъчни приходи.


Въпреки това бюджетът продължава да е с излишък към края на юни. Такива са прогнозите и за края на юли.


Повече по темата четете тук.


Коронавирусът в България: увеличават се полицаите със зараза, мъж на 19 г. е сред починалите (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

ДДС е вече 9% за бира, вино, спорт

От днес влиза в сила по-ниската ставка ДДС за няколко групи стоки и услуги. С 9% се облагата сервираните в заведения бира и вино. Толкова е данъкът върху комисионите на туроператорите и случайните превози както и върху услугите на спортните зали и басейни.


От 1 юли тази ставка влезе в сила за ресторантите и кетъринга, за книгите и учебните помагала, за детските храни е бебешките пелени.

Над 3 километра е опашката на границата с Гърция при единствения работещ пункт с България - "Кулата", показа в репортаж от мястото Би Ти Ви. Чакащи разказаха, че на час и половина към пункта асе пропускат по 20-30 автомобила. Полицията спира трафика преди него, за да няма струпване на самата граница. Повечето автомобили на опашката тази сутрин са с румънска регистрация.

Италия поставя под карантина българи и румънци

С 14 дни е удължена изтичащото днес изискване на Италия за 14-дневна карантина, задължителна за пристигащите от България и Румъния, съобщи Министерството на външните работи.


14-дневната карантина важи и за граждани, преминали транзитно през България и Румъния в предходните две седмици. Не са предвидени изключения, включително при преминаване транзит на частни превозни средства.


Изключения от карантината има единствено за екипажите и пътуващия персонал на превозни средства – товарни камиони, самолети, влакове, кораби.

270 са новите случаи

270 са новите установени случаи на заразени с Covid-19 в България за последното денонощие при направени 5 582 PCR теста. Това означава, че положителни проби за коронавируса са дали 4.83 на сто от изследваните, показват официалните данни на Единния информационен портал към полунощ. С това се запазва тенденцията, установена от експертите, около 5% от тестваните са се оказват с вируса.


Оздравелите за денонощието са 146, 9 души са починали, а 42-ма остават в интензивни отделения. Общо в болница са 778. ПРез седмицата главният здравен държавен инспектор Ангел Кучнев обяви в интервю, че ако броят на заразените в болница достигне 1000 души, системата ще бъде силно затруднена.


Коронавирусът в България: увеличават се полицаите със зараза, мъж на 19 г. е сред починалите (хронология)

© Велко Ангелов


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (197)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  А вълната на смърта къде е????
  Г ледайте и следете парата.
  Колкото повече пари толкова повече болни.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 2. 2 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4259 Любопитно

  Заглавната снимка къде е правена? Прилича на снимка направена някъде по арабските страни. Това ли е лицето на днешна България?

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 3. 3 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 274 Весело

  Може би, когато си бил бебе, веща врачка те е занесла в полунощ на "У"- кръстовище на самодивски пътеки в гората, наклала е благовония на езическата богиня на магията Хеката, гадала е и прорекла, че никога не ще се заразиш с коронавирус ?!
  Тогаз спокойно недей спазва дистанция, не носи маска и не ръкомийствай (ツ)

 4. 4 Профил на gps
  gps
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Да чакат за 1000 в болница и после да реагират, или да действат по рано? Не разбрах ако има план или не. По добре да ни информират какво ще стане - има (малук) шанс народа да слуша...

 5. 5 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Спазвам мерките, но тези "данни" от държавна институция някак почвам да не им вярвам. Най-малкото защото има намесени пари, второ, общо 30 човека работят по тази криза, а знаем как се смятат числа в тетрадки и т.н...
  Разбира се, "лидерът" вожд, Крал Слънце го няма, скатал се е някъде в провинцията, да не срещне народната любов. Сигурно ни псува на майка и крои планове как да ни оправи, но мерки няма.

 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3954 Весело

  Освен в енергетиката студен резерв ще има и в здравеопазването, държавата ще плаща на частните болници да поддържат в готовност легла за прием на болни от коронавирус.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 7. 7 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4259 Разстроено

  Хайде и Италианците ни отсвириха....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Любопитно

  " Общо в болница са 778. ПРез седмицата главният здравен държавен инспектор Ангел Кучнев обяви в интервю, че ако броят на заразените в болница достигне 1000 души, системата ще бъде силно затруднена."

  Защо ли оставам с натрапчивото усещане, че колата отдавна се кара на автопилот, когато стане въпрос за концепция накъде се движим и кой носи отговорност за състоянието на здравната система у нас, особено сега, с растящия брой заразени от ковид ? Управляващите ги има само като става въпрос за корупция и сделки от типа на тази за Виваком - едни милиарди се вземат от едни хора, а проблемите на обществото ни си остават за всички нас......

 9. 9 Профил на philipeto
  philipeto
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#3] от "balgariez":

  Виж как позна. Колко си ми проницателен.

 10. 10 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4259 Неутрално

  До коментар [#8] от "samoedin":

  Нали знаеш....Проблемът на давещите се е само проблем на самите давещи се.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 11. 11 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2820 Неутрално

  Лека полека растат и постъпилите в болниците, растат и тези в интензивното, растат и починалите.

  Още сме далеч от статистиката дето я извадиха за Германия, че всеки пети влязъл в болница почива. И дано не стигаме до там.

 12. 12 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 373 Неутрално

  До коментар [#1] от "dedoliben":

  Ти не живееше ли в дом за стари хора.Оглеждай се във всички посоки , че онова ако налази , като гледам само Г може да ви спаси.

  От гледна точка на персонал, лекари , сестри и санитари , системата отдавна е полусистема.

 13. 13 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2820 Неутрално

  До коментар [#4] от "gps":

  Няма план. Всеки се спасява поединично. :)

  Нещо като естествен подбор. Тези дето се пазят имат шанс да оцелеят. Тези дето не вярват имат шанс да проверят на практика дали е безобиден или не. :)

 14. 14 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5818 Неутрално

  До коментар [#2] от "padrino":

  На "Витошка" е снимано, май.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 15. 15 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Лека полека растат и постъпилите в болниците, растат и тези в интензивното, растат и починалите.Още сме далеч от статистиката дето я извадиха за Германия, че всеки пети влязъл в болница почива. И дано не стигаме до там.
  —цитат от коментар 11 на realguru

  Ситуацията наистина е тревожна. Необходим е компетентен анализ и предприемане на адекватни мерки. Статистиката дава информация, може да бъде много полезна. Но не е необходимо да се импровизира излишно. След като общият брой заразени с КОВИД-19 расте е нормално да се увеличават абсолютният и относителният за определен период брой на починалите вирусоносители. Априори се приема, че всеки все някога ще умре, а в случая става въпрос за заразени, респ. болни.

 16. 16 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 300 Неутрално

  Може би, когато си бил бебе, веща врачка те е занесла в полунощ на "У"- кръстовище на самодивски пътеки в гората, наклала е благовония на езическата богиня на магията Хеката, гадала е и прорекла, че никога не ще се заразиш с коронавирус ?!Тогаз спокойно недей спазва дистанция, не носи маска и не ръкомийствай (ツ)
  —цитат от коментар 3 на balgariez


  Да сяда по пейки, да влиза в паркове .. пък ще видим, дали ще оцелее..

  Мерките на нОЩ - там е истината, ще ви дарят радостта на живот вечен, ще ви дарят богатирско здраве!

 17. 17 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1926 Весело

  До коментар [#5] от "#ОСТАВКА":

  "Сигурно ни псува на майка и крои планове как да ни оправи, но мерки няма. "

  Че що ти са мерки от него, като цял народ вижда вашите мерки по кръстовищата и магистралите. Успешно работите броят в болниците да надхвърли хиляда, а мъртвите да ги извозват като "Груз 200".
  Май че ще дочакате българите да ви кажат "Браво" за вашите старания, след като категорично доказвате, че истинската борба с пандемията се води с парите на Божков,

 18. 18 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  Булдозерите са в готовност,вар около дупките за масови гробове има ,екерисажите загряват пещите , хладилните камиони тестват хладилните инсталации. Може да възникне проблем с недостиг на чувалите . Във всяко семейство ще има поне по трима умрели. Ще има сираци , ще има майки ,държащи в ръце загиналите си от Ковид деца , ще има страх ,ужас и скърцане със зъби .

 19. 19 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 300 Неутрално

  До коментар [#4] от "gps":Няма план. Всеки се спасява поединично. :)Нещо като естествен подбор. Тези дето се пазят имат шанс да оцелеят.
  —цитат от коментар 13 на realguru


  Пълно пазене!

  Седи дома - чети "Шок"!
  Иначе лично аз, пък и милиони българи , като мене просто ходим на работа ВСЕКИ ДЕН - щото ни трябват пари и не можем, никак да посветим делника си на стоене в къщи и пазене ..

  На обяд ходим да ядем някъде, пътуваме всеки ден, виждаме се по 10- 11 часа с най-различни хора, в почивките пием заедно кафе с хора ..
  Въобще това е живият живот - заобиколен си , поне 15 - 16 часа , с хора отвсякъде ..

  Нямаме шанс! ...
  Рано или късно ще лепнем Ковид- 19 ..

  Дано поне смъртта ни да послужи на целите на НОЩ!

 20. 20 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  Приготвил съм си една катана ,добре подострена - закашлям ли се и си разпарям корема - отдолу нагоре и настрани. Ако покажа слабост и не успея,жената трябва да ми отсече тиквата с втората катана .

 21. 21 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2506 Неутрално

  А вълната на смърта къде е????Г ледайте и следете парата.Колкото повече пари толкова повече болни.
  —цитат от коментар 1 на dedoliben


  Дедо, има едни които твърдят, че няма "корона, има само парА", но внимавай да не попаднеш в списъка на "парата"!

  Не мога да си обясня, откъде дойде това отрицание на действителността, характерно първо за Тръмб, след това и Джонсън го пое и маса хора у нас! На всичко отгоре "плащали по 1200 лв да те впишат"!?!?
  Имали един познат/а, дето му предлагали....
  Дано не се докараме до испано-италиански модел!

 22. 22 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 373 Неутрално

  Извън най-големите клиники , навсякъде в провинцията някой да не си въобразява , че ще си счупят краката да го спасяват.
  Първия ден пишат една терапия по щампа/алгоритъм/ от там нататък минава сестра за манипулациите и каквото стане...

  И донякъде са прави , тия дето работят в КОВИД отделенията от месеци са в ада и какво виждат отвън- едни философи, други ги мързи да си сложат маска,кафенцето е номер едно и политици в отпуска.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 300 Неутрално

  До коментар [#5] от "#ОСТАВКА":"Сигурно ни псува на майка и крои планове как да ни оправи, но мерки няма. "Че що ти са мерки от него, като цял народ вижда вашите мерки по кръстовищата и магистралите. Успешно работите броят в болниците да надхвърли хиляда, а мъртвите да ги извозват като "Груз 200".М
  —цитат от коментар 17 на Дон Кихот


  Ми то МЕРКИ НЯМА ..

  Милион и половина българи ВСЕКИ ДЕН СА ПО 11 ЧАСА НА РАБОТА ..

  В заводи, в цехове ..

  Пътуват, срещат се с кви ли не хора , животът си върви ...

  Спирайте шибаните заводи, спирайте Транспорта, спирайте шибания АЕЦ, шибаните ТЕЦове, спирайте логистичните паркове, магазините , спирайте всичко ..

  Що за идиотска идея беше, икономиката да върви, а да са затворени парковете??

  Единствената борба с Ковид-19 , май остана малоумното каканижене на ковидистите по форуми и тъпоумните им приказки.

  Ми хубаво ви го каза Генерал-майор Мутафчийски:

  "Ще се мре. Яко ще се мре" .. ама вие си бърборите щуротиите и не се спирате!

 25. 25 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 300 Неутрално

  [quote#21:"Alexander97"][/quote]

  Тотално сте се докарали до модела ..
  Яко сте в киреча!

  Седи дома - чети "Шок"!

 26. 26 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  До коментар [#21] от "Alexander97":

  Дишай. Никой не твърди ,че бацил НЯМА. Ората се възмущават от раздуването на мащабите,след което обикновено идва парата- припомняме скандала около свинския грип през 2010-та ,милиардите похарчени за ненужни ваксини , утилизация та им и преките обвинения към СЗО за корупция в полза на фармацевтични гиганти.

 27. 27 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Наесен виждам протести. Че нямало легла в болниците, че лекарите били малко и трудно се стигало до тях.

  Евроатлантида
 28. 28 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  До коментар [#27] от "sa6":

  Няма да има протести - мъртъвците не протестират. Всички ше измрем ,кой ше протестира?

 29. 29 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Случаите малко намаляват спрямо съответните дни от миналата седмица. Вероятно тенденцията ще се запази през август и това е добре. Прави впечатление относителното намаление в София, но едва ли може да се обясни с някакъв имунитет - по-скоро е поради отпуските. По това време София доста се изпразва и заразяването на работните места, офисите и учрежденията намалява.
  Другото, което прави впечатление е по-големия дял на възрастни хора установени днес. Има 34 нови случая при възраст 70-79 годишни, 30 при 80-89, и 6 при 90+. Това ще доведе до по-висока смъртност след десетина дни.

 30. 30 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  До коментар [#22] от "lynyrds":

  При такова лечение не знам защо няма начин да се лекува и у дома. При нормална обстановка да пиеш хапчета и може тук-таме някоя инхалация не знам защо изисква болница.

 31. 31 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 890 Неутрално

  До коментар [#28] от "pavur":

  Не всички, но много ще измрат, да. Вече поне има ясни данни, симптоматичните които го карат тежко и не са физически подготвени си заминават. Това са около 10%. Когато обаче са лишени от адекватна медицинска помощ поради претоварване на системата, този процент ще скочи на 15-20%, както беше в Бергамо. Всичко точно, докато някой твой роднина не стане част от статистиката, нали?

  Евроатлантида
 32. 32 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  До коментар [#29] от "blagoj":

  Нали не очакваш да има по нула заразени в статистиката? Тенденцията е увеличаване на числото с положителни тестове,заради самите тестове. У Флорида една лаборатория обяви 100% положителни . Набиха им канчето и ги намалиха. Грешка било.

 33. 33 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  Откак обявиха ,че ше пускат ремидисивира, числата на заразените рязко скочиха ,а борсите пощуряха. Безграничната човешка алчност ше съсипе тоя свят ,не Ковида.

 34. 34 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Да чакат за 1000 в болница и после да реагират, или да действат по рано? Не разбрах ако има план или не. По добре да ни информират какво ще стане - има (малук) шанс народа да слуша...
  —цитат от коментар 4 на gps

  Спокойно може да не стигнат до 1000 в болница. Като станат 900 първо няма да влизат в болница тези на възраст 60+, които не са тежко болни. После няма да влизат много възрастните и с другите хронични болести - нали и без това ще умрат. Накрая ще влизат в биолница само подбрани хора, нали и без това няма лекарство.
  Така че и броя на постъпилите в болница не е показател, ако сменят критериите по които определят кой трябва да е в болница.

 35. 35 Профил на so
  so
  Рейтинг: 352 Неутрално

  И пак само едно не може да спра да се чудя непрекъснато - не може ли едни елементарни и устойчиви мерки да се наложат, наистина елементарни - маски на закрито, който може да работи от вкъщи, без ресторанти на закрито, мачлета и т.н. Т.е. сравнително безболезен и устойчив модел. Вместо това трябва да се лутаме от полу-военния варваризъм, наложен ни през първите седмици и тотално разпасаната ци*ания, която се шири днес. Няма ли някаква разумна среда, да му се не види....

 36. 36 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 890 Неутрално

  До коментар [#33] от "pavur":

  Аха разбрах. Ти не си от последователите на Корнелия, които твърдят че вирус няма, а от тези които обвиняват лекарите че "искат да лапат" и източват касата като си измислят случаи. После сигурно ще обвините лекарите че са корумпирани и взимат в болниците само хора, които си плащат...

  Евроатлантида
 37. 37 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  До коментар [#31] от "sa6":

  Което си е тъй ,тъй си е. Всяка година се надигат мерсове,сарсове и други бацили. Аз поне често летя най -вече до далечния Изток и мога да ти кажа ,че са ме сканирали за температура и съм виждал масово носене на маски от десет години насам . Те ти малко заглавия от 2010-та и 2009-та :https://dariknews.bg/temi/test-86

 38. 38 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Хайде и Италианците ни отсвириха....
  —цитат от коментар 7 на padrino

  Ситуацията с тази болест е доста динамична. Ние наистина се издънихме с отмяна на мерките и от челото отидохме на опашката, но сега в други държави, които се справиха започват неблагоприятни тенденции. В Германия случаите тревожно нарастват, макар да са още малко. Така е и в Италия, в Испания нарастват много бързо. Дори и във Великобритания се увеличават, макар и по-бавно. В Бг от една седмица тенденцията е към намаляване на заразените - може да говорим за умерен оптимизъм.

 39. 39 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3056 Неутрално

  "Чакащи разказаха, че на час и половина към пункта се пропускат по 20-30 автомобила."

  Майкооооо, при 45 градуса температура!!!! Българето е шампион по мазохизъм!

 40. 40 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Може би, когато си бил бебе, веща врачка те е занесла в полунощ на "У"- кръстовище на самодивски пътеки в гората, наклала е благовония на езическата богиня на магията Хеката, гадала е и прорекла, че никога не ще се заразиш с коронавирус ?!Тогаз спокойно недей спазва дистанция, не носи маска и не ръкомийствай (ツ)
  —цитат от коментар 3 на balgariez


  Ако допуснем,че заразените стигнат сто хиляди,дори тогава вероятността да си сред тях би била 1,5 %.При най-песимистичния вариант,който се разглежда,заразените да стигнат 30 000,вероятността да си сред тях би била 0,5 %.

 41. 41 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 890 Неутрално

  За намаляване на заразените как да говорим? Напротив вече свикнахме с числа 200+, края на август 300+ и така нататък. Но българинът проявява пословичен имат и отказ да се учи от грешките на другите, дори се наблюдава злорадство. За мен това е обикновена простотия, която тук е в изобилие. Но има и нещо друго - наблюдава се масово криене на симптоми при заразени, защото при много работещи у нас това означава директно освобождаване от работа насред кризата, така че имайте едно наум. Може австрийците да се окажат прави за нас.

  Евроатлантида
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 751 Неутрално

  Турената за генерал чичка обяви, че яко ще се мре!

  Отсега е ясно, че хладилните камиони за труповете няма да стигнат, дано да има достатъчно чували и ледени пързалки.

  Та така ...

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 44. 44 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 524 Неутрално

  "Чакащи разказаха, че на час и половина към пункта се пропускат по 20-30 автомобила."Майкооооо, при 45 градуса температура!!!! Българето е шампион по мазохизъм!
  —цитат от коментар 39 на Judjuk

  Като че ли не сте прочели внимателно текста. Разбира се, че не сте длъжен. Може би тези, които наричате "българето" все пак желаят да отидат на почивка, респ. на море. И ако възможните варианти са различни форми на мазохизъм избират по-леката. Нямат ли право на личен избор?

 45. 45 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#8] от "samoedin":От 11 години всичко е на автопилот. Законите се пишат и спазват като врата в полето. Краде се най безсрамно от всичко и по много. После излиза една коботомирана овца като Сачева, която приказва, че всичко се правило за хората. Не уточнява за чии хора обаче.Да плащаш данъци в София е все едно доброволно да хвърлиш 200 лева през прозореца, защото герберската хунта краде с 200 и тях.
  —цитат от коментар 42 на Perry_Mason

  Не от 11 години се краде "най-безсрамно от всичко и по много".

 46. 46 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  Дедко как изучи Финансите докато беше лекар ;-))

 47. 47 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До края на годината приходите ще са на - 10 000 000 000лв.
  А онези продължават да раздават мазнинки на избрани от тях кореми: кръчмари, чиновници, доктори, превозваì и т.н.

 48. 48 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 489 Неутрално

  В тоя бюджет нищо не трябва да се налива, докато не се освободи държавата от пиявиците.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ми то МЕРКИ НЯМА ..
  Милион и половина българи ВСЕКИ ДЕН СА ПО 11 ЧАСА НА РАБОТА ..
  В заводи, в цехове ..
  Пътуват, срещат се с кви ли не хора , животът си върви ...
  Спирайте шибаните заводи, спирайте Транспорта, спирайте шибания АЕЦ, шибаните ТЕЦове, спирайте логистичните паркове, магазините , спирайте всичко ..
  Що за идиотска идея беше, икономиката да върви, а да са затворени парковете??
  Единствената борба с Ковид-19 , май остана малоумното каканижене на ковидистите по форуми и тъпоумните им приказки.
  [quote#24:"simChо"][/quote]
  Форум е. Всеки от участниците има право в рамките на правилата да изкаже мнение, да репликира, да оспорва и критикува, да защитава позиции. При наличие на възможности и желание авторите на коментари могат да прилагат аргументи за и против определана позиция. Всеки би могъл да оценява останалите и да се самоценява. Някои за да звучат по-убедително прилагат ирония и обиди към други участници. Явно се извисяват високо. Поне в собственото огледало. Наричаните и от Вас коковидисти се отличават с "малоумното каканижене по форуми и тъпоумните им приказки". За разлика от Вашите повтарящи се 100% по смисъл и не по-малко от 90% по съдържание по няколко пъти на ден в различни форуми коментари.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#32] от "pavur":
  Активните случаи се увеличават - затова има повече тестове. На всеки тестван положително се правят най-малко още 2 теста - докато 2 последователни теста са отрицателни. В някои случаи се тестват контактните, които в много случаи се оказват отрицателни. От там идват повечето тестове. А в случаите когато тестове се правят за откриване на заразен (не за доказване на излекуван) обикновено се правят на хора със симптоми.
  Съотношението на позитивните спрямо броя тестове не е показател.
  Вчера д-р Фоучи, водещия експерт по заразни болести в щатите опроверга твърдението на Тръмп че при тях имат повече случаи защото правят повече тестове, отколкото в Европа. Той каза - в Германия например се справиха по-добре с епидемията - с разкриване на връзките на заразяване и затова не им е необходимо да правят толкова много тестове.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 524 Неутрално

  "Данъчните и неданъчните приходи в бюджета към края на юни спадат с 1.274 млрд. лв. (6 %) спрямо шестте месеца на предходната година, сочат данните на Министерството на финансите за изпълнението на бюджета."
  За спада има и обективни причини, които би трябвало да се приемат с разбиране. Валидни са за целия свят и българското правителство не би трябвало да бъде критикувано за допуснатото отрицателно влияние. Но дали правителството, финансовите министри и останалите свързани юридически и физически лица биха могли да защитят абсолютно популисткото раздаване на пари и намаляване на данъци, такси, наеми и т.н.?
  П.П. Поне аз не съм чул или прочел (без да претендирам, че съм много добри информиран) протестиращите да коментират под някаква форма споменатите финансови мерки. Защо ли?

 56. 56 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#29] от "blagoj":

  Да бе, всеки ден няколко десетки хиляди се събират в София накуп за протести, викат, ръкостискат се, прегръщат се, няма и 2-3 процента с маски и въпреки това не щем и не щем да мрем. А колко само уверен беше муфтата че ще има чували и трупове по улицата. Болниците поне са консистентни както винаги - където има пари там винаги се появяват необходимите пациенти

 57. 57 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Любопитно

  "Приходите се забавят вследствие на негативните ефекти върху постъпленията при всички основни данъци от кризата, породена от разрастването на пандемията с COVID-19", отбелязва министерството."

  Две неща ни казва това изявление на министерството:
  1. Има спад в приходите, забавяне и влошаване на бъдещите финансови постъпления - в това няма основание да се съмняваме !
  2. Причината за това била в ковид пандемията ! Вярно на около 40 % приблизително ! За другите 60 - тина %, които хич не са свързани с ковида, а с управляващата прослойка и нейните престъпления и авантюри във властта, е необходимо главен прокурор без каскет, за да се стигне до търсене на отговорност сред управляващите, пък и сред червената " опозиця" ( на какво е такава, не ми е ясно !!!) .........

 58. 58 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#46] от "Петя":


  Като “лекар” беше пълен неграмотник, не очаквам никаква разлика и като “финансист”

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60 Профил на Reggie
  Reggie
  Рейтинг: 552 Любопитно

  "ДДС е вече 9% за бира, вино, спорт"

  Ами прав е Бай Онуй да ви вика, че сте мисирки :)
  Как пък, някой не попита как влиза нещо в сила без да е обнародвано в Държавен вестник?
  Сега ще си имаме преценд да влиза закон със задна дата, ако го публикуват във вторник например

 61. 61 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#41] от "sa6":


  А добър ден, вирусолозите още преди пет месеца ви обясниха че вирус не можеш да затвориш зад решетки и каквито и мерки да налагаш в крайна сметка резултата е един и същ и затова както при група и тук никакви мерки не са нужни, само оставят хората без доход. Ама няма кой да слуша.

 62. 62 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  Нека прозрем Божията промисъл в изпитанието:

  Здравето е дар Божий - казва преподобният Серафим Саровски, - но този дар невинаги бива полезен: както и всяко страдание, болестта има силата да ни очиства от душевната сквернота, да изглажда греховете, да смирява и смекчава нашата душа, да ни заставя да се опомним, да осъзнаем немощта си и да си спомним за Бога. Затова болестите са нужни и на нас, и на нашите деца.”

  Трябва да благодарим на Господа за болестите и изкушенията, защото в тях ние биваме изпитани в любовта към Господа, приближаваме се към Него, а в това е същинската цел на живота на християнина - да върви към Христа, нашия Спасител.

  Болестта е кръст, благо иго, което води към вечното блаженство. Затова бъдете благодушни сред вълненията, предайте себе си на Божията воля, с радост и благодарност претърпявайте болестта, като знаете, че чрез телесните страдания се изцелява душата.

 63. 63 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#54] от "Danail Mindov":
  Не разбирам какво искаш. Ситуацията налага нови стандарти, нови дейности, нови видове услуги, нови производства. Това са все възможности за бизнеса, но ще спечелят гъвкавите, които се ориентират какво е нужно на хората в тези условия.
  Ще дам един пример - някога инженерите смятаха с логаритмични линийки. Имах такава - голяма и прецизна и струваше четвърт средна заплата. Но се появиха калкулатурите и създадоха нова реалност - никой вече не си купуваше линийка. Някои бизнеси пострадаха, други спечелиха. Така е и сега - имаме нова реалност.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#38] от "blagoj":


  В никакво чело не сме били, просто правехме нищожно малко тестове. Ако правехме колкото сега щеше да е същото. В общи линии независимо от държавата и наложените мерки резултата е все един и същи,.Това беше ясно обяснено още първите дни на короната, вирус зад решетки не можеш да вкараш, но някой на високо ниво реши че света има нужда от икономическа криза.

 66. 66 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  За Доктор се иска потенциал. Явно на дедко му трака машинката ;-))

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#55] от "zhivko6461":

  Защото пак нещо си проспал. Коментира се и е повече от ядно че властта наложи мерки с които ограничи или директно забрани дейностт на много от фирмите. Почти не остана човек в частния сектор който да не е с намален доход, някои останаха без никакъв. А държавата не направи НИЩО за хората пострадали от решенията на държавата абсолютно нищо. Сега ганьос ще раздава по 50 лв на едни от малкото хора чиито доход не беше засегнат от коронакризата, и това се представя като “мярка срещу пандемията”.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  Нещо за починалото момче на 19 години от Велико Търново?
  За сега не се споменават други заболявания?

  Вълчев е абсолютно неадекватено. Освен децата с астма, има и с диабет.
  За тях какво измислиха тези некадърници? Вместо лятото да решават проблемите на дистанционното обучение, които са толкова много, те говорят небивалици.

  Любовта ще спаси света!!!
 71. 71 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Пачките в чекмеджетата на Борисов и те ли са намалели ?

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#63] от "blagoj":


  Нови възможности без да знаеш не само след една седмица ами дори след един ден каква поредна глупост ще сътворят управляващите. Айде моля те не се излагай. Неяснотата е това което убива бизнеса. Ако кажат от утре няма да има никакви събирания на хора ще се освободят помещения за офиси и магазини вместо да плащаш наем и ще търси човек други възможности, е вярно може 50-60 процента да измрат от глад ама какво е това за вас. Но в момента всичко е иди ми дойди ми, днес може да работиш, утре не може, вдругиден пак може.

 74. 74 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  А спада в бюджета ще продължава, ако няма мерки. Съвсем просто е. Трябва да купим едно легло и телевизор. Няма да отида в магазина, защото продавачките са без маски.
  Според Галъп ние сме 65%, “безстрашните”са 32%.

  Любовта ще спаси света!!!
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#70] от "hope":

  Абе, вие 2020 година ли се сетихте че има умиращи хора по света. И това даже е ежедневие, добре дошли в реалността. За всеки случай от близо 300тата починали всеки ден в България ли трябва поименно да ни пишат в новините?

 77. 77 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Трагедия със заразата не виждам. Главната задача беше да не се взрив в първия момент. В Испания и Италия и т.н. дойде от ИЗНЕНАДА, незнание и подценяване (мача Аталанта - Валенсия), при нас - факторите бяха щастливи и подобно нещо не се случи.

  Реалистичният сценарий беше заразата да върви плавно и тъкмо това се случва сега. Което значи, че сме ОК.
  За хардлайнерите по мерките:

  - трагедия ще е децата да не тръгнат на училище на 15.9. Живите контакти дете - учител и деца - деца в процеса на ОБУЧЕНИЕ, с нищо не може да се сравни.
  - трагедия ще е да спрат да работят фирмите; близко до трагедията ще е силното ограничаване на активността им (мъртвилото от втората половина на март, ако беше продължило още няколко месеца, щеше да доведе до истинска трагедия).
  - трагедия ще е болниците да са фиксирани само в ковид и за друго да не мислят (мерките от март СПРЯХА ПЛАНОВИТЕ операции. Продължаването на това с още месеци, щеше да е истинска трагедия).
  - трагедия ще е държавните институции да не работят (с решение на ВСС съдебните заседания бяха на практика суспендирани. Продължаването на това състояние с още няколко месеца, щеше да е истинска трагедия.

  Въобще: няма вариант хората да не общуват, което значи, че няма вариант заразата да не се разпространява. Целта на обществото е да намери баланса между безкрайно многото интереси на членовете си. В случая целта е да има "равно плато", което се и случва. Значи всичко е ОК.

 78. 78 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2940 Неутрално


  778 в болница, 42 интензивни.
  Вчера бяха 751 и 34 тези цифри, + 27 и + 8.

  Любовта ще спаси света!!!
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  До коментар [#74] от "hope":


  Недей да лъжеш, такива като теб не смеят да подадат носа навън каквито и мерки да се наложат. Аз пък откакто ни задължиха да слагаме мърляви парцали на устата влизам в магазин само ако е крайно наложително. Ако нямаше такива малоумщини с парцалите щях да потребявам много повече. Мерките убиват икономиката, факт отчетен и от намалелите приходи. Като сложим в уравнението увеличените разходи за обезщетения на безработни и други помощи като петдесетак за пенсионерите, като сложим и допълнителните неща като намалено ДДС и съответно по малък приход и все по задълбочаващата се криза просто не го виждам барба ганьос как ще върже бюджета.

 81. 81 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 687 Неутрално

  От началото на развитието на коронавируса по отношение на икономиката правителството си зарови главата в пясъка и не я е вадило оттам. Поради създадените политикообвързани обществени отношения и крепящата се на порции икономика, устойчивостта срещу такива ситуации е изключително слаба. В началото на кризата Иво Прокопиев се опита да активира рационалното мислене в правителството (дотолкова, доколкото в това правителство от невежи може да има такова). Реакцията на невежите беше като на невежи. Б.б намери някакви пари и обяви раздаването на калпак (последното заиграване е с извънредния труд на полицаите) на пари от бюджета.
  И резултата (това според мен е доста далече от истинските резултати след време, когато трудно ще се намират пари за ежемесечните задължения на правителството) не закъсня. Намалението на ДДС ще предизвика сериозна спекулации от типа на всички напитки са вино и т.н. което ще свали приходите от ДДС, които са основния компонент заедно с акцизите за формирането на бюджета. Наред със срива на туризма (също неадекватна позиция на правителството от началото на кризата) и чукащата на вратата есен и зима, през които потреблението на енергия се повишава ще задълбочат затрудненията в търговския оборот, като е възможно да се стигне до отказ от потребление на цели стокови групи. В същото време изнагляването на Герб актив и създаваните постоянни политически пречки пред малкия и среден бизнес с цел заграбването от партийци ще вкара България в свредел, от който няма да има излизане. Но това сме си избрали, това сме искали и това е станало.
  п.п. Свредел е състояние при полет, когато в резултат на прекалено намаляне на скоростта самолета се устремява към земята. Излизането от свредел изисква специални умения и изключителен опит, като при голяма част от такива ситуации крайния резултат е сблъсък със земата.

 82. 82 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва:
  Благоевград - 55;
  Бургас - 9;
  Варна - 27;
  Велико Търново - 1;
  Враца - 7;
  Габрово - 10;
  Добрич - 11;
  Кърджали - 6;
  Кюстендил - 8;
  Ловеч - 2;
  Пазарджик - 5;
  Перник - 5;
  Плевен - 2;
  Пловдив - 24;
  Русе - 34;
  Силистра - 5;
  Сливен - 3;
  Смолян - 8;
  София област - 8;
  София (град) - 29;
  Стара Загора - 4;
  Търговище - 1;
  Хасково - 2;
  Шумен - 1;
  Ямбол - 3.

  Тенденцията София да не води класацията продължава.

  Любовта ще спаси света!!!
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  До коментар [#53] от "blagoj":

  Господин Благой, не знам дали в Дойчланд тестваха с бързите тестове или с бавните. Дойчланд си е Дойчланд ,но за образцов пример не става. За такъв се ползва Ю. Корея - там правиха "бавни " тестове и стриктен контрол на движението на пейзаните. Там "бързи" тестове не правят отдавна и затуй им падна нивото на заразяване почти до нула.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Не мога да си обясня, откъде дойде това отрицание на действителността
  —цитат от коментар 21 на Alexander97


  Много от отричащите са притеснени. Гледам, че някои във форума се превъзбуждат под такива статии и постват по 50 коментара да ни убеждават, че няма страшно. Отрицанието е вид защитна реакция. Разбирам ги донякаде. Някои нямат избор и работят в по-рискова среда сред други хора, които също не взимат мерки. Не винаги зависи от тях.

 87. 87 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  Още ли не вярвате във вируса? 19-годишно момче без никакви заболявания почина у нас!

  https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Oshte-li-ne-vyarvate-vuv-virusa-19-godishno-momche-bez-nikakvi-zabolyavaniya-pochina-u-nas-988450

  Любовта ще спаси света!!!
 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#65] от "Billy Pilgrim":
  Китай вкара вируса "зад решетки". Това е нов вирус, но класическа епидемия и за справянето с нея има отдавна известни практики. Просто трябва да се приложат.
  По отношение на тестовете - тогава дълго се правеха тестове преди първия резултат. До 8-ми март у нас резултатите от тестовете бяха 0 (нула) процента заразени. По това време имаше вече хиляди заразени в Европа - над 7000 установени само в Италия.
  Имай предвид че е нужно едно и също време от два случая да станат 200 и от 2000 случая да станат 200 000 при едни и същи условия и повече от 5 милиона население. Така се разпространяват епидемиите.

 90. 90 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#74] от "hope":Недей да лъжеш, такива като теб не смеят да подадат носа навън каквито и мерки да се наложат. Аз пък откакто ни задължиха да слагаме мърляви парцали на устата влизам в магазин само ако е крайно наложително. Ако нямаше такива малоумщини с парцалите щях да потребявам много повече. Мерките убиват икономиката, факт отчетен и от намалелите приходи. Като сложим в уравнението увеличените разходи за обезщетения на безработни и други помощи като петдесетак за пенсионерите, като сложим и допълнителните неща като намалено ДДС и съответно по малък приход и все по задълбочаващата се криза просто не го виждам барба ганьос как ще върже бюджета.
  —цитат от коментар 80 на Billy Pilgrim


  ---------

  въпрос на гледна точка и статистика. Как ще разберем кой е прав? Според мен икономиката страда, когато няма мерки.
  Не влизам в най-близкото магазинче, защото продавачката не носи маска. Не знам колко са като мен, но оборотът и ще е по-малък поне с моя. Колко няма да влязат в магазина, защото трябва да си слагат маска? Даже за един случай за върнат от магазин, заради това не знам. Даже и във Фантастико са без маски, никой не им прави забележки. Говаря за последните два месеца юни и юли.
  Няма смисъл да спорим, нито ще се убедим, нито ще чуем нов аргумент. Жалко, че няма точна статистика.

  Любовта ще спаси света!!!
 91. 91 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  До коментар [#89] от "blagoj":

  Ъхъ. Ама ако турнат местното население по Територията и в "свободния"свят "зад решетки" по китайски тертип,познай кво пищене ше настане за комунизми,права на човека,диктатура...

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#55] от "zhivko6461":Защото пак нещо си проспал. Коментира се и е повече от ядно че властта наложи мерки с които ограничи или директно забрани дейностт на много от фирмите. Почти не остана човек в частния сектор който да не е с намален доход, някои останаха без никакъв. А държавата не направи НИЩО за хората пострадали от решенията на държавата абсолютно нищо. Сега ганьос ще раздава по 50 лв на едни от малкото хора чиито доход не беше засегнат от коронакризата, и това се представя като “мярка срещу пандемията”.
  —цитат от коментар 68 на Billy Pilgrim

  Уважаеми просветителю и будителю, бихте ли посочили кое и какво съм проспал?Между другото в коментара си съм посочил, че вероятно не съм достатъчно добре информиран. В общи линии смисълът на информацията, с която ме събуждате е заложен в моя коментар. Който вероятно репликирате без да сте го чел. Или сте го чел, но поради липса на време, желание, възможности и т.н. не сте бил концентриран.
  Разбира се не сте длъжен да четете, осмисляте и евентуално да разберете смисъла на коментарите, които репликирате. Може би имате норма.

 94. 94 Профил на medic5
  medic5
  Рейтинг: 221 Неутрално

  как хоспитализираните само се увеличават, нали има и излекувани - днес са 146 вчера бяха над 200, не може сред тях да няма изписани от болница

 95. 95 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Това са джобните на Борисов- 1 млрд. по-малко ще раздава. Значи бюджетът не е толкова зле.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3056 Неутрално

  "И ако възможните варианти са различни форми на мазохизъм избират по-леката."
  До коментар [#44] от "zhivko6461":

  "..... на час и половина към пункта се пропускат по 20-30 автомобила. " - така пише в статията. Не съм там да ги броя.
  Но ако на това казваш лека форма на мазохизъм, хи, хиииий, майтапиш ли се Уйли!?

 98. 98 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  До коментар [#83] от "alr34674682":

  Не ви ли писна?

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 100. 100 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  Още ли не вярвате във вируса? 19-годишно момче без никакви заболявания почина у нас!
  —цитат от коментар 87 на hope


  Може. Миналата година от дихателни болести са умрели 7 момчета и 7 момичета на 15 - 19 години. Обаче е било от селския вирус, понеже мега якият още не е бил изобретен. Иначе щеше да имаме 14 шокиращи матряла.

  https://www.nsi.bg/bg/content/3351/умирания-по-причини-за-смъртта-по-пол-и-възрастови-групи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK