На живо

Коронавирусът в България: ръст на починалите за изминалата седмица и огнище във Варна (хронология)

Коронавирусът в България: ръст на починалите за изминалата седмица и огнище във Варна (хронология)

© Надежда Чипева, КапиталПрез изминалата седмица е регистриран спад на заразените, но това е периодът с най-много починали от COVID-19. За изминалото денонощие в страната са регистрирани 119 нови случая, 61 от които са във Варна, основно от дома за възрастни хора, станал огнище на коронавирус. След срещи с премиера днес два сектора - туризмът и животновъдството, получиха различни помощи за справяне с кризата. Гърция пък удължи до 15 август изискването за влизане в страната със задължителен отрицателен PCR тест.


"Дневник" проследи в реално време новините около ситуацията в страната. Случващото се по света - тук.
До 15 август ще е нужен задължителен отрицателен тест за влизане в Гърция

Гърция удължава изискването за отрицателен PCR тест за пристигащите от България до 15 август, съобщиха от Министерството на външните работи. Българите, пристигащи в Гърция по въздух и суша, ще трябва да представят отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пътуването им. Същото условие важи и за пристигащите от Румъния и Обединените арабски емирства. Заетите в сектор земеделие чужди граждани (сезонни работници), които напуснат Гърция до 18 август, няма да бъдат допускани обратно на гръцка територия до отмяна на настоящото решение.


Коронавирусът в България: ръст на починалите за изминалата седмица и огнище във Варна (хронология)

© Велко Ангелов

Проучване в Смолян показа, че само 2% са се срещали с вируса

Едва 2.3% от жителите на област Смолян са се срещали с коронавируса. Това показват резултатите от приключил масов скрининг за наличие на антитела, предаде БТА.


Коронавирусът в България: ръст на починалите за изминалата седмица и огнище във Варна (хронология)

© Велко Ангелов


Относителният им дял е над два пъти по-висок в сравнение с процента на заразените с тези при изследванията в Бургас от края на юни и в Пловдив от средата на юни. в съседна област. От регионалната здравна инспекция предполагат, че процентът на срещналите вируса се дължи на по-ранното развитие на епидемичния процес в областта.


Скринингът показва, че 37.5 на сто от заразените в Смолян са прекарали инфекцията без оплаквания и симптоми.

И животновъдите ще получат нова помощ

Коронавирусът в България: ръст на починалите за изминалата седмица и огнище във Варна (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба


С 82.5 млн. лв. ще бъдат подкрепени животновъдите, стана известно след среща между представители на сектора с премиера Бойко Борисов и земеделския министър Десислава Танева, съобщи правителствената информационна служба.


"Ще ви подкрепим с 56.5 милиона лева, имаме такъв инструмент, ще ги осигурим през Министерския съвет", каза Борисов. Тази помощ е за подобряване на ликвидността на земеделските стопанства, които са отсрочили кредитите си и са в невъзможност да ги погасят в условията на пандемията от COVID 19. За тези пари ще бъде поискана нотификация от Европейската комисия.


Борисов добави, че са осигурени също 26 милиона лева за помощта "де минимис" за животновъдите, които търпят загуби заради сушата. Обмисля се подкрепа още и за пчеларите, зеленчукопроизводителите и овощарите.

Броят на заразените с коронавирус в дома за стари хора "Св. Георги" във Варна достигна 102, съобщиха от РЗИ пред "Дневник". От тях 93-ма са възрастни хора от общо 262 настанени в дома, а останалите деветима са лекар, медицински сестри и санитари. Четирима са и вече починалите обитатели на дома.


Днес е регистриран и един случай и в друг дом за възрастни хора във Варна - "Гергана". Повече четете тук.


Коронавирусът в България: ръст на починалите за изминалата седмица и огнище във Варна (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Властта обяви нова помощ за туризма

Ден преди планирания протест на представители на туристическата индустрия, ресорният министър Марияна Николова обяви, че Министерството на икономиката пренасочва 10 млн. лева към Министерството на туризма. Със средствата ще бъдат подпомогнати туроператори и туристически агенти под формата на помощ "де минимис".


"Тези пари, разбира се, не са достатъчни, но са глътка въздух за тях", коментира Николова и увери: "Кандидатстването ще е при облекчен режим и с бързи срокове". Желаещите ще могат да кандидатстват за помощ в размер на не повече от 10% от приходите им за предходната година. Николова уточни, че за екскурзоводите се предвиждат социални мерки. Повече четете тук.

Привържениците от най-големия фенклуб на ЦСКА "Сектор Г" призоваха правителството да допусне публика на стадионите. Искането им е придружено от предупреждение, че в противен случай сами ще изберат къде да се съберат, за да гледат мачовете.


В петък министърът на здравеопазването Костадин Ангелов реши забраната за посещение на спортни мероприятия да остане поне до края на август. Заповедта дойде седмица преди началото на новия сезон във футболното първенство. Привържениците на ЦСКА твърдят, че не приемат стадионите да са затворени, в момент, в който работят дискотеките. Повече четете тук.

Бившият премиер Иван Костов критикува правителството, че в програмата му няма решение как хората да продължат да работят в условията на коронавирус.


Ние не трябва да се учим как да живеем с коронавируса, а как да работят хората в безопасни условия и така да се спаси икономиката, а не чрез хвърляне на пари насам-натам, заяви Костов пред БНР. Според него в социалното и здравното министерство има много несвършена работа по отношение на мерките и действията при бъдещо влошаване на ситуацията. Според него усилията не следва да бъдат насочени към подпомагането на пенсионерите, а към родителите, загубили работата си заради кризата. Според него е необходима и промяна на законодателството по отношение на изискванията към работодателите за осигуряване на безопасни условия на труд.


От началото на май ние буквално изпускаме процеса. Кой изпуска процеса - разбира се, че управлението.


Иван Костов

Той уточни, че става въпрос не за политика, а за обективни процеси, които не се управляват.

Изплащането на пенсиите и добавката от 50 лева към тях за текущия месец започва на 7 август и ще продължи до 20 август, съобщи Националният осигурителен институт. Еднократна допълнителна сума от 50 лева ще получат около 2.12 млн. пенсионери, без значение от размера на пенсиите им.


С удължаването на извънредната епидемична обстановка до края на август се удължават и сроковете та ТЕЛК решенията, изтекли за периода от 13 ти март до края на този месец. Те ще важат три месеца след отмяната на епидемичната обстановка, т.е. до 30 ноември.

Белгия забрани пътуванията до цели райони в България

Коронавирусът в България: ръст на починалите за изминалата седмица и огнище във Варна (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Федералната служба за външна дейност, външна търговия и сътрудничество за развитие на Кралство Белгия, включи части от България в забранителен списък за пътувания, се разбира от съобщение на Министерството на външните работи. Страната е разделена на оранжева и червена зона, в последната несъществените пътувания, в които влизат и туристическите, са забранени.


В т.нар. "оранжева зона" попадат централната част на Северна България, както и югоизточния и южния централен район. В тях пътуванията следва да се извършват при повишено внимание, указват белгийските власти. За всички пътуващи от България до Белгия се препоръчва тестване за коронавирус и оставане под карантина.


"Червената зона" включва Североизточен и Югозападен район, в които влизат София и северното Черноморие. За нея пътуванията на белгийски граждани не са разрешени или възможни, посочва МВнР. Всички български граждани, които пътуват до Белгия от тази зона, подлежат на задължителна карантина и тест.

Почти всички заразени във Варна са от дома за възрастни

От всички 61 положителни PCR тестове в област Варна днес, 58 са на хора от дома за възрастни хора, където беше регистрирано огнище на коронавирус, съобщи Би Ти Ви като цитира областния управител Стоян Пасев.


Болните в дома вече са 91, от които 82-ма са обитатели - почти всички над 80 години и с придружаващи заболявания. Двама души са приети в болница, а останалите са изолирани под лекарско наблюдение в дома. Трима души са починали.

Трима вече са починалите в дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе, съобщиха от пресцентъра на областната управа. Починала е жена на 89 години, която е била приета в специализираната болница "Д-р Димитър Граматиков" в Русе.


Няма нови положителни PCR тестове в дома и така обитателите му с коронавирус остават 83-ма, както и седем души от персонала.


Общо 24 души от дома са настанени в болници, като 21 от тях са в университетската болница "Канев", а трима в УМБАЛ "Медика Русе". 16 души са без симптоми и са изолирани във вила "Липник" в село Николово, която е собственост на Община Русе, а други 38 обитатели на дома са изолирани на 4-ия му етаж. Двама души без оплаквания, които са били в домашен отпуск, остават под домашна изолация. От персонала на дома на болнично лечение продължават да бъдат шофьорът на линейката, електротехникът и едната санитарка, а от вчера в инфекциозното отделение на УМБАЛ "Канев" е и трудотерапевт в дома.

Над половината от новите случаи са във Варна

Едва 8 нови случая на коронавирус са регистрирани в столицата през изминалото денонощие, за сметка на сериозен ръст, отчетен във Варна, където бе открито огнище в дом за възрастни хора. В област Варна са регистрирани 61 положителни проби, или 51.26% от новите заразени. Другата област с повече положителни PCR тестове е Добрич, където новите случаи са 13, показва справка в единния информационен портал.


Разпределението по области спрямо настоящия адрес на заболелите е, както следва:

Благоевград - 1; Бургас - 1; Варна - 61; Видин - 3; Враца - 2; Габрово - 2; Добрич - 13; Кюстендил - 4; Пазарджик - 1; Плевен - 2; Пловдив - 8; Русе - 3; Сливен - 3; Смолян - 4; София-град - 8; Стара Загора - 1; Хасково - 1; Ямбол - 1.


Спад на заразените, но ръст на починалите за изминалата седмица

Изминалата седмица отбелязва лек спад в броя на заразените с коронавирус. За периода 27 юли - 2 август потвърдените случаи са 1 524, или 8.96 % по-малко от предходната седмица.За времето от 27 юли до 2 август са направени 35 208 тестове, или с 8.58 % повече от направените в седмицата 20-26 юли.


Това обаче е седмицата с най-много починали от началото на заразата досега - общо 47 души, с 20.51% повече от периода 20-26 юли, когато починалите бяха 39 души. 30 юли стана денят с най-много жертви на COVID-19 от началото на заразата с общо 13 починали за денонощие.


Нови 119 заразени, растат приетите в болница

Коронавирусът в България: ръст на починалите за изминалата седмица и огнище във Варна (хронология)

© Велко Ангелов


Новите случаи на коронавирус за денонощието са 119, или с 27 по-малко от предходния ден. С тях общият брой на заразените в страната от началото на епидемията достига 11 955 души.


Направени са и по-малко тестове - 1491 при над 3000 за предходното денонощие, но това е обичайно за неделния ден. Процентът на положителните проби спрямо общо направените е 7.98%.Расте броят на настанените в болници и на хората в тежко състояние, показват данните в единния информационен портал. Хоспитализирани са 814 души, от тях 46 са в интензивни клиники и отделения. За денонощието са излекувани 24-ма, с което оздравелите нарастват до 6 420 души.


Починали са трима души и така смъртните случаи стават 388.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (92)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 3508 Неутрално

  Това което определено не е добро е съотношението. Досега положителните проби се движеха в рамките на 5%, днес вече говорим за близо 8%, това си над 50% увеличение.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 2. 2 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3175 Любопитно

  До коментар [#1] от "padrino":

  не си прав, това е заради неделята - тестват са или тези, които са зле и имат явни симптоми, или директно контактни лица.
  останалите дни тестовете леко се разводняват, вкл. тестове в компании, които работят в затворени помещения и офиси най-вече, пътуващи за чужбина.
  в най-добрия случай като че ли сме на плато - 120-250 бр. средно дневно.

 3. 3 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 3508 Любопитно

  До коментар [#1] от "padrino":не си прав, това е заради неделята - тестват са или тези, които са зле и имат явни симптоми, или директно контактни лица.останалите дни тестовете леко се разводняват, вкл. тестове в компании, които работят в затворени помещения и офиси най-вече, пътуващи за чужбина.в най-добрия случай като че ли сме на плато - 120-250 бр. средно дневно.
  —цитат от коментар 2 на boevbisser


  А нешо за факта, че направените тестове са наполовина в сравнение с предните 24 часа?

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 4. 4 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1799 Неутрално

  61 заразени във Варна. Над 50%

 5. 5 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3175 Неутрално

  До коментар [#3] от "padrino":

  напълно нормално - при хората със симптоми и директно контактните процентът е по-висок, при другите пада до може би 2-3 % от тестваните, и оттам - средно 4-5 %.
  виж, това че се увеличават лежащо болните е по-притеснително, но това е положението.
  при толкова халабави мерки и липсващ контрол ако питат мен - много сме добре даже. вчера се върнах от гърция - хората се пазят повече и има дисциплина.

 6. 6 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Всеки ден ще е е така до победата-тоест докато не бъде открита ефективна ваксина и лекарства пряко лекуващи тази зараза.Засега -маска,физическа дистанция,дезинфектанти и лична хигиена.

 7. 7 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  До коментар [#2] от "boevbisser":
  В неделя се тестват само болни със симптоми и контактни. За това процентът новозаразени е 8. В работни дни се тестват много хора и цели семейства, без да имат симтоми или да са контактни, само за да пъутуват в чужбина или по друга причина.

 8. 8 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  8% сега. Другата неделя двайсе ,после педесе ,сто и т.н.

 9. 9 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3175 Любопитно

  До коментар [#7] от "BlueWater":

  същото казвам и аз, така изглежда.
  весел ден на всички, да работим.

 10. 10 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 721 Неутрално

  До коментар [#1] от "padrino":

  Във Варна има 62 положителни от дома за стари хора. Ако ги извадиш, съотношението е сходно на предишните дни.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 11. 11 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 721 Неутрално

  До коментар [#7] от "BlueWater":

  Във Варна има 62 положителни от дома за стари хора. Ако ги извадиш, съотношението е сходно на предишните дни.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 12. 12 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 784 Неутрално

  В края на май, благодарение на мерките на оперативния щаб начело с генерал проф. д-р Мутафчийски, сме били на път почти напълно да изкореним инфекцията причиняваща ковид-19 в България, но както добре известно на всички, че ние българите сме като власите и се давим накрая на Дунава. Днес сме на едно от последните места по борбата с разпространението на корона вируса на 100000 души в Европа. Броят на заболелите, на хоспитализираните и умрелите от болестта е само върхът на айсберга. Всички трябва да са наясно, добре да знаят, че нито една болест не преминава без последици, без да остави белег. А белезите от прекарана дори безсимптомно инфекция са много големи: засяга се сърцето и сърдечни съдовата система; тежки поражения на бъбреците и мозъка и най- вече на белите дробове. То веднъж се умира, но с белезите от прекарания ковид -19 може да се наложи да умираме всеки ден в мъки и страдания. Кой ще носи отговорност? Кой е готов да направи компенсации за безотговорното си поведение като управляващ с високо вдигнат юмрук призоваващ към масови събирания на хората на "протести"; по стадионите; по хотелите, ресторантите, казината и нощните заведения, по плажовете.... Бизнеса решили да спасяват?! Няма бизнес, няма никаква радост, ако не си здрав! Пътят към ада винаги е постлан с най- добри намерения.

 13. 13 Профил на philipeto
  philipeto
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#8] от "pavur":

  И накрая:

  Ти си роза, ти си крем
  И всички ще омрем

  (да, Омрем).

 14. 14 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  До коментар [#13] от "philipeto":

  Неизбежно е. Жалко ,че цивилизацията ше загине ,заради едни маски от един и педесе и Мангъров. Не знам дали тоя индивид съзнава,че милиарди ще загинат заради него.

 15. 15 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  До коментар [#12] от "bobhunter":

  Особено ми хареса тая част,за всекидневното умиране в мъки и страдания . Много въздействащо. И там ,дето даже безсимптомно изкарано ,после имало поражения върху мозъка.

 16. 16 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Ако Броите още 10 години може и да Излезат починалите за 1 месец Без Коронки то Истериците не могат да Смятат да Видят и Статистиката от предходни Години щото друго си е да са "Щастливо Отговорни" ако няма драма няма какво да правят. Параноиците имат проблем с Ценностната Система и Разбирането за Отговорност

 17. 17 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 930 Разстроено

  Короната не си прави майтап...

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 18. 18 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  До коментар [#17] от "дедо Андро":

  Много е сериозно . Мнозина не осъзнават ,че до Нова Година всички ше измрем като мъстии или ше останем вечно увредени ,макар и безсимптомни и с отрицателни тестове.

 19. 19 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 908 Неутрално

  Тази седмица за съжаление ще са повече

 20. 20 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  В края на май, благодарение на мерките на оперативния щаб начело с генерал проф. д-р Мутафчийски, сме били на път почти напълно да изкореним инфекцията причиняваща ковид-19 в България, но както добре известно на всички, че ние българите сме като власите и се давим накрая на Дунава. Днес сме на едно от последните места по борбата с разпространението на корона вируса на 100000 души в Европа. Броят на заболелите, на хоспитализираните и умрелите от болестта е само върхът на айсберга. Всички трябва да са наясно, добре да знаят, че нито една болест не преминава без последици, без да остави белег. А белезите от прекарана дори безсимптомно инфекция са много големи: засяга се сърцето и сърдечни съдовата система; тежки поражения на бъбреците и мозъка и най- вече на белите дробове. То веднъж се умира, но с белезите от прекарания ковид -19 може да се наложи да умираме всеки ден в мъки и страдания. Кой ще носи отговорност? Кой е готов да направи компенсации за безотговорното си поведение като управляващ с високо вдигнат юмрук призоваващ към масови събирания на хората на "протести"; по стадионите; по хотелите, ресторантите, казината и нощните заведения, по плажовете.... Бизнеса решили да спасяват?! Няма бизнес, няма никаква радост, ако не си здрав! Пътят към ада винаги е постлан с най- добри намерения.
  —цитат от коментар 12 на bobhunter


  Страшни глупости си написал. Няма нито едно потвърдено от независими източници изследване за трайни увреждания при преболедували Ковид. Представително изследване. Навсякъде пише "възможно, вероятно" и т.н. Живей си в дупката с каската, противогаза и умри на 120 години напълно здрав. Поздрави! И да за някои хора има ценности, заради които си струва да се изложиш на риск. Очевидно за теб такива няма.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 21. 21 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  До коментар [#17] от "дедо Андро":Много е сериозно . Мнозина не осъзнават ,че до Нова Година всички ше измрем като мъстии или ше останем вечно увредени ,макар и безсимптомни и с отрицателни тестове.
  —цитат от коментар 18 на pavur
  Кандитатствай за щаба на Мутавчийски.Ако зависеше от мен -одобрен си.

 22. 22 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Ако не беше карантината отдавна щеше да преминем грипа.

 23. 23 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2708 Неутрално

  Има лаг от 3-4 седмици, а може и повече.

  Заразените растяха в началото, но хоспитализираните и критичните случаи не растяха толкова бързо. Явно трябва време да се разболеят сериозно и да почнат да влизат в болници и от там в интензивното. Сега наблюдаваме спад на новите случаи, но хоспитализираните и тези в интензивното растат доста бързо.

 24. 24 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#14] от "pavur":

  Конете с капаци не ти схванаха хумора, жалко.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 25. 25 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2708 Неутрално

  Ако не беше карантината отдавна щеше да преминем грипа.
  —цитат от коментар 22 на pitanka_3


  Освен ако не го преминем. :)

  Нали се сещаш, че като хората видят че умират познати, сами ще си наложат спазването на мерки.

 26. 26 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2305 Неутрално

  До коментар [#15] от "pavur":

  А там дето няма безсимптомно изкарване можеш ли да ми кажеш как ще бъде определен изхода от заболяването ,колко ще загинат , колко ще бъдат с тежки пневмонии ,след които капацитета на белите ви дробове ще спадне в пъти и ще ходиш с бутилка кислород например , а колко няма да имат никакви усложнения , кажи ми как да се определи при кого как ще премине заболяването и да не го мислим , всички си мислят ,че ще минат леко и не спазват никакви мерки , е ,видя се ,че загиват и млади хора без усложнения ,така ,че сигурност няма , нещата са изтървани и особено много се чудя на хората на митингите ,които не ми е ясно как ще се спасяват ,в кои болници и от кои медици .

 27. 27 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Пълен провал на шайката и на т.нар. щаб. Няма страна в Европа с по-лоша тенденция в развитието на заразяването. Пет месеца по-късно развитието на заразата е абсолютно хаотично. Фактът, че през последния месец масово се заразяват лекари, полицаи и хора в домове за възрастни, говори за пълен провал на "мерките", предложени от щаба и прилагани от шайката. Непремерените, ненавременните и неефективни мерки доведоха до пълно недоверие на населението, че шайката и щабът правят нещо полезно за обществото.

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 28. 28 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1048 Любопитно

  До коментар [#12] от "bobhunter":
  Чакай сега, високо вдигнатия юмрук ли реши да вдигне две седмици по-рано извънредното положение и вместо всичко да е приключило сега сме на това положение? По стадионите кой пусна хората? Нещо което никъде в Европа го нямаше! В заведенията на коя власт е задължение да следи за отстояние на масите, защото проверки няма и всичко си е нагъчкано по старо му?

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  Нормално е починалите да се увеличават. Хпрата не умират веднагс след теста. Забелязва се леко намаление на случаите, което започва от края на миналата седмица и по-забележимо намаление в София.
  На официалния сайт няма информация как са разпределени днешните случаи по възраст, но ако ми вярвате (записвам данните от предишните дни и мога да ги сравнявам) при днешните случаи преобладават възрастни хора. Случаите над 60 години са 70, а на тези до 59 години са 49. В предишните дни съотношението беше обратното. Най много са случаите при възрастовата група 80-89 - 25. Такова разпределение по възраст означава и по-голям брой починали в близко бъдеще.

 31. 31 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3178 Неутрално

  За мен паникьосаните са тези, които отричат болестта - в паниката си, говорят пълни небивалици, като това, че всички ще умрем, че “яко ще се мре” и т.н..
  Не само, че не взимат адекватни мерки, ами подвеждат и най-близките си хора, което е престъпно. Ходят например в градския транспорт, по магазини - там има много хора без маски, после отидат при възрастните си родители, или пращат децата на село при тях.

  Любовта ще спаси света!!!
 32. 32 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#12] от "bobhunter":
  "Кой е готов да направи компенсации за безотговорното си поведение като управляващ с високо вдигнат юмрук призоваващ към масови събирания на хората на "протести"; по стадионите; по хотелите, ресторантите, казината и нощните заведения, по плажовете.... Бизнеса решили да спасяват?! Няма бизнес, няма никаква радост, ако не си здрав! Пътят към ада винаги е постлан с най- добри намерения."

  Всички знаем кой реши да спасява бизнеса!
  Знаем и кой дразни ВСИЧКИ с наглия си хамалски език и безкрайните си лъжи.
  Как няма да има протести!?!
  Но защо и мачове с публика, кръчми, барове....
  И парички раздава на пенсионери.Чист подкуп. Усеща жегата зад ъгъла, че избори идат.
  ОСТАВКА!

 33. 33 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Най-много са заразените протестъри :)))) !

  agent
 34. 34 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  До коментар [#12] от "bobhunter": "Кой е готов да направи компенсации за безотговорното си поведение като управляващ с високо вдигнат юмрук призоваващ към масови събирания на хората на "протести"; по стадионите; по хотелите, ресторантите, казината и нощните заведения, по плажовете.... Бизнеса решили да спасяват?! Няма бизнес, няма никаква радост, ако не си здрав! Пътят към ада винаги е постлан с най- добри намерения."Всички знаем кой реши да спасява бизнеса!Знаем и кой дразни ВСИЧКИ с наглия си хамалски език и безкрайните си лъжи.Как няма да има протести!?!Но защо и мачове с публика, кръчми, барове....И парички раздава на пенсионери.Чист подкуп. Усеща жегата зад ъгъла, че избори идат.ОСТАВКА!
  —цитат от коментар 32 на Alexander97


  За Радев говориш и уцели десятката!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 35. 35 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3178 Неутрално

  2 август - Хоспитализирани са 814 души, от тях 46
  29 юли - 699, като от тях 40

  „Стигнем ли 1000 души в болниците, това ще затрудни много здравната система. А вече има затруднения в редица градове“, каза още доц. Кунчев.

  Любовта ще спаси света!!!
 36. 36 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#12] от "bobhunter": И там ,дето даже безсимптомно изкарано ,после имало поражения върху мозъка.
  —цитат от коментар 15 на pavur


  Това ще стане ясно след години, но не знам защо го изключваш като възможност.

 37. 37 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  Разпределението на днешните случаи по възрастови групи, което няма да намерите на официалния сайт.
  общо досега днес
  0 - 19 1116 1
  20 - 29 1557 1
  30 - 39 1976 8
  40 - 49 2157 19
  50 - 59 2174 20
  60 - 69 1685 18
  70 - 79 910 23
  80 - 89 340 25
  90+ 40 4
  ОБЩО 11955 общо 119

 38. 38 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  Нали Дневник беше рупора на всички, които твърдяха само преди месец, че вирус и пандемия няма и не трябват ограничения?! Какво става, че започнаха да се възмущават от многото заразени?! Или на стария комунистически принцип, "както дойде и който не е съгласен е враг"!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 39. 39 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5764 Весело

  До коментар [#33] от "Ronald Reagan":

  Че те са колкото агитката на Славия....

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 40. 40 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Е това не им пречи да тормозят всеки несъгласен с тях.

  agent
 41. 41 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2718 Гневно

  Геноцид в действие! Вече се измерва не с хи-хи-ха-хо по жълтите павета, а с мощно нашествие на нови кръстове в гробищата.
  Нека умнокресливите не си правят илюзия- всичко се пише на гърба им.
  И на гърба на техния фигурант, разбира се, когато му изтече срока след година.
  Добавена стойност към всичко останало, за което сега не може да му бъде искана наказателна отговорност заради имунитета.

 42. 42 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Геноцид в действие! Вече се измерва не с хи-хи-ха-хо по жълтите павета, а с мощно нашествие на нови кръстове в гробищата.Нека умнокресливите не си правят илюзия- всичко се пише на гърба им.И на гърба на техния фигурант, разбира се, когато му изтече срока след година.
  —цитат от коментар 41 на Дон Кихот


  Само това ти изказване говори колко всъщност нямаш хабер какво мисли и прави "народа". Не за друго, ами основен "аргумент" ти е да се изказваш от името на "хората", както всеки, имал нещаститето да чете постовете ти, знае. Хората масово не спазват мерки и не им се спазват, и това няма нищо общо ни с протестите, ни с Радев. Това е изцяло проблем на самите хора и на сегашното правителство, неспособно да ги убеди или принуди да спазват мерките.

 43. 43 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2718 Гневно

  Скоро протестът с катафалките ще бъде по-многоброен от този на лилавите жълтопаветни болшевики с чугунените глави.
  Виждаме реализация на водещото им кредо : Колкото по-зле, толкова по-добре!
  Отврат!
  Вън от България- ходете при вашия лилипутин, на който яко му се клати трона, може би ще му подскажете някоя гадост!
  Апропо, при това развитие на събитията в Русия, на джуджи въобще не му е до вашия фигурант. Така че той си увисва, както му се полага...много зрелищно.

 44. 44 Профил на usernotfound
  usernotfound
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Много чували, много нещо...

 45. 45 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Скоро протестът с катафалките ще бъде по-многоброен от този на лилавите жълтопаветни болшевики с чугунените глави.Виждаме реализация на водещото им кредо : Колкото по-зле, толкова по-добре!Отврат!Вън от България- ходете при вашия лилипутин, на който яко му се клати трона, може би ще му подскажете някоя гадост!Апропо, при това развитие на събитията в Русия, на джуджи въобще не му е до вашия фигурант. Така че той си увисва, както му се полага...много зрелищно.
  —цитат от коментар 43 на Дон Кихот


  Той щото Борисов е известен с твърдата си политика против Путин 😁😁😁

  Тавариш правоверен гербаджия, в университета Тодор Живков, горд възпитаник на който (по собствени негови думи) е вашият любим Борисов, има само "снишаване".

 46. 46 Профил на usernotfound
  usernotfound
  Рейтинг: 273 Неутрално

  До коментар [#41] от "Дон Кихот":

  То бива промит мозък, ама явно няма предел.

 47. 47 Профил на goofy
  goofy
  Рейтинг: 406 Неутрално

  След като от няколко различни близки източника разбрах за манипулации в болниците при отчитането на заразени/починали, тотално спрях да се интересувам от представяните данни. Съветвам ви и вас за същото. Имайте превид че при цялото неспазване на никакви правила от вече над месец, половината население трябваше да е изпотръшкана по леглата ако вярваме на това колко бързо и лесно се разпостранявал вируса. Събираме се с хиляди по протестите, а заразените от тях се броят на пръстите и те били полицаи - отново удобна група за манипулиране.

  Спазвайте най-общите предпазни мерки, но не се доверявайте и грам на измислените числа. Много ми се ще някой екип да се намери и да провери реално колко "масово болни" са хората по тези домове за възрастни. Това е най-лесно манипулируемата група хора и лесна за изолирана от света.

 48. 48 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2366 Неутрално

  Сякаш изливът в залива не стига! :(

 49. 49 Профил на philipeto
  philipeto
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#13] от "philipeto":Неизбежно е. Жалко ,че цивилизацията ше загине ,заради едни маски от един и педесе и Мангъров. Не знам дали тоя индивид съзнава,че милиарди ще загинат заради него.
  —цитат от коментар 14 на pavur


  И Мангъров и Костов ядат деца за закуска.

  Народопсихология.

 50. 50 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1582 Разстроено

  Оцеляват приспособяващите се към природните изпитания.Създават поколение,което има защита.Няма как да оцелеят всички.Природата не дава.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 51. 51 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  Днес видях истинските жертви на Ковид -19. На опашка пред Бюрото по труда. Нещо което не ес е виждало през м. август във Варна. Вероятно затворени хотели по никое време.

 52. 52 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3178 Неутрално

  Разпределението на днешните случаи по възрастови групи, което няма да намерите на официалния сайт.общо досега днес0 - 19 1116 120 - 29 1557 130 - 39 1976 840 - 49 2157 1950 - 59 2174 2060 - 69 1685 1870 - 79 910 2380 - 89 340 2590+ 40 4ОБЩО 11955 общо 119
  —цитат от коментар 37 на blagoj


  -------------

  А намираш ли статистика за починалите - по придружаващи заболявания, без заболявания, възраст?
  Интересно ми е дали ще се разминат данните от Китай, за да видим мутациите оказват ли влияние.

  Любовта ще спаси света!!!
 53. 53 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 85 Неутрално

  До коментар [#3] от "padrino":

  ЗАЩО НЕ СИ ГЛЕДАШ МАЛОБРИТАНИЯ ,А ВИНАГИ СЕ БУТАШ В НОВИНИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ И ТО СИ ЕДИН ОТ ПЪРВИТЕ КОМЕНТИРАЩИ .СТРАДАШ ОТ ЛИПСА НА ВНИМАНИЕ ЛИ В ШОТЛАНДИЯ .

 54. 54 Профил на Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  2 август - Хоспитализирани са 814 души, от тях 4629 юли - 699, като от тях 40 „Стигнем ли 1000 души в болниците, това ще затрудни много здравната система. А вече има затруднения в редица градове“, каза още доц. Кунчев.
  —цитат от коментар 35 на hope


  В Добрич при толкова много заразени последните 1-2 седмици както се оказа, няма дори един инфекционист в болницата. Не знам как се справят тези хора там, вероятно ги карат във Варна тихомълком, въпреки че това никак не е препоръчително.

  Пълната трагедия в здравеопазването ни почва лъсва. 10 години без реформи, най-нисък % от бюджета за здраве в ЕС, а Тиквата се сравнява колко били "давали за здраве преди него".

  Много от тези, които ще си загубят живота от вируса или ще получат сериозни усложнения ще са странични жертви на безхабарието на Барба Ганьос. Могат да му бъдат лично "благодарни" за бездействието и разсипването на здравната ни система.

 55. 55 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 364 Неутрално

  ЯЯвно белгийците не знаят, че България яе пример в цял свяят за борбата с вируса.
  Може просто да не са чули за този факт.

  Запада пак ни прецаква ;)

 56. 56 Профил на barona3
  barona3
  Рейтинг: 746 Любопитно

  Следи ли се още тази статистика?

 57. 57 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 586 Неутрално

  "Червената зона" включва Североизточен и Югозападен район"

  Да се разбира - целия Делиорман (разградско, търговищко, шуменско). Половината автохтонно население редовно пътува до Бенелюкса, и говори на един и същи "майчин" език както тук, така и там в затворени турски общности.

 58. 58 Профил на Anton Ashikov
  Anton Ashikov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Как така става след един старчески дом се заразява друг и така този процес не спира? Започва да става доста не логично (Свършиха хората в разград дай сега друг)-В другите държави има специале режим за влизане в старчески дом само при нас е като хан!!! Не знам дали се взимат патеки по този начин или се прави нещо друго, но ми е страно как все на такива места става.

 59. 59 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3282 Неутрално

  Що тъй правят бе? Да не би по епидемията да сме задминали бртските евроатлантически държави?? Не може да бъде? Тях в нищо не можем да ги стигнем, камо ли да ги задминем.

 60. 60 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 930 Неутрално

  Много е сериозно . Мнозина не осъзнават ,че до Нова Година всички ше измрем като мъстии или ше останем вечно увредени ,макар и безсимптомни и с отрицателни тестове.
  —цитат от коментар 18 на pavur

  А заради самодоволни палета като тебе много българи не могат да отпътуват навън, макар че им се налага. Кога ще схванете, бе, че нещата не вървят надобре? И че и вас ще засегне по някакъв начин тази напаст?
  Не чуваш ли, че в момента България е трета по разпространението на вируса? И не схващаш ли, че това няма скоро да се поправи?

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 61. 61 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 383 Неутрално

  Кой го еве тея глупости вече, на есен много хора ще пткрият къде серат гладните, дреме им за некъв грип...

 62. 62 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4230 Неутрално

  До коментар [#4] от "Да вярваме на истината":

  Че нали затуй Варна е включена от белгийците в червената зона!

 63. 63 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2631 Неутрално

  по цял свят, че и тук в началото се вдигна алармата за старческите домове, обаче какати ходи по Чиливизорите вместо да си върши работата.

 64. 64 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4230 Неутрално

  До коментар [#12] от "bobhunter":

  Хайде стига с тази мантра за вредата от протестите!
  Я погледнете графиката за седмичния брой на новозаразените. Почнаха протестите на 9 юли - а броят на новозаразените се стабилизира!
  Заразените в старческите домове в Русе и във Варна сигурно на протести са се заразили!

 65. 65 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 825 Неутрално

  БЕЛГИЯ С 70000 ЗАРАЗЕНИ НАЛАГА РЕСТРИКЦИИ НА БЪЛГАРИЯ С 11000 , НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА Е ОБРАТНОТО ИЛИ НЯКОЙ НЕ НИ КАЗВА НЕЩО ,

 66. 66 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4230 Весело

  До коментар [#33] от "Ronald Reagan":

  Най-много са заразените протестъри :)))) !

  Светата истина! Заразените в старческите домове в Русе и във Варна на протести са се заразили!

 67. 67 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4230 Неутрално

  До коментар [#37] от "blagoj":

  Увеличаването на броя на заразените над 70 години е свързано с масовото тестване в домовете за стари хора в Русе и във Варна.
  Иначе тенденцията си остава каквато си беше - мода (най-голяма честота) на заразяване между 50 и 59 години.

 68. 68 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3282 Неутрално

  БЕЛГИЯ С 70000 ЗАРАЗЕНИ НАЛАГА РЕСТРИКЦИИ НА БЪЛГАРИЯ С 11000 , НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА Е ОБРАТНОТО ИЛИ НЯКОЙ НЕ НИ КАЗВА НЕЩО ,
  —цитат от коментар 65 на reply


  То ако беше обратното, въобще нямаше да има епидемия. Но ние още от време оно си падаме по братска Атлантика и особено по твърдата и сладка валутка.

 69. 69 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4230 Весело

  До коментар [#50] от "Майндърбайндър":

  Ех, какво прекрасно поколение ще създадат новозаразените с коронавирус, ако успеят да се преборят с него!
  Само трябва да им се отпуснат по няколко хиляди за оплождане ин витро, че твърде много са над 50 години!

 70. 70 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4230 Весело

  До коментар [#55] от "foreverman77":

  ЯЯвно белгийците не знаят, че България яе пример в цял свяят за борбата с вируса.

  Да, ама по лекарските кабинети в Германия виси фотография, изобразяваща как е правилно да се носи и как неправилно маската. Изобразено е ръкуване на Меркел и Борисов - Меркел с правилно поставена маска, на Борисов - под носа!

  Много добре знаят хората каква е картината у нас!

 71. 71 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  И там ,дето даже безсимптомно изкарано ,после имало поражения върху мозъка.
  —цитат от коментар 15 на pavur


  Не е само мозъка. Оказва се, че който има конюнктивит, също има коронавирус. Ше треба и там по 1000 лева на дохтор

  https://www.standartnews.com/zarazata/konyunktivitt-mozhe-da-oznachava-zaraza-ot-covid-19-432327.html

 72. 72 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1526 Любопитно

  До коментар [#10] от "nv":

  "Едва 8 нови случая на коронавирус са регистрирани в столицата през изминалото денонощие, за сметка на сериозен ръст, отчетен във Варна, където бе открито огнище в дом за възрастни хора. В област Варна са регистрирани 61 положителни проби, или 51.26% от новите заразени."

  Никъде не е казано, че всичките 61 положителни във Варна са от дома за стари хора.
  Освен това, защо трябва да ги изваждаме от бройката - за да удурдисаме бройката както ни отърва?

  I Want To Believe
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 0 Неутрално

  54
  Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 34 11:17, 03 авг 20 Неутрално
  2 август - Хоспитализирани са 814 души, от тях 4629 юли - 699, като от тях 40 „Стигнем ли 1000 души в болниците, това ще затрудни много здравната система. А вече има затруднения в редица градове“, каза още доц. Кунчев.
  —цитат от коментар 35 на hope


  В Добрич при толкова много заразени последните 1-2 седмици както се оказа, няма дори един инфекционист в болницата. Не знам как се справят тези хора там, вероятно ги карат във Варна тихомълком, въпреки че това никак не е препоръчително.

  Пълната трагедия в здравеопазването ни почва лъсва. 10 години без реформи, най-нисък % от бюджета за здраве в ЕС, а Тиквата се сравнява колко били "давали за здраве преди него".

  Много от тези, които ще си загубят живота от вируса или ще получат сериозни усложнения ще са странични жертви на безхабарието на Барба Ганьос. Могат да му бъдат лично "благодарни" за бездействието и разсипването на здравната ни система.

 75. 75 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1582 Любопитно

  До коментар [#69] от "Patsis":

  Тествано е 3,9% от населението и са намерени 12 000 носители. Дали са всичките или някой се е укрил?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 76. 76 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  До коментар [#4] от "Да вярваме на истината":Че нали затуй Варна е включена от белгийците в червената зона!
  —цитат от коментар 62 на Patsis


  Варна? Може би. Потърпевшите ще са най - вече курортите Златни пясъци и Албена, както и летище Варна.

 77. 77 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  След подобни съобщения логично е да си мислим, че държавата е в нокдаун.
  Само дето държавните институции през оная им работа и обратно. Парламентът е във ваканция, министрите по екзотични морета (може и край Евксиноград), а Баце Борисов е в дълбока неизвестност.

 78. 78 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7887 Неутрално

  До коментар [#1] от "padrino":

  Това са два дома за стари хора. Броя на тестовете е съсредоточен главно сред хората със симптоми или контактни с такива.

 79. 79 Профил на Натанаил Великолепни
  Натанаил Великолепни
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Няма да се плашите! Нещата са почти под контрол:

  31.Май заразени 2513 случая
  30.Юни след месец 4989 или увеличение от 99%
  31.Юли след още месец 11690 увеличение с 134%

  Имам усещане, че играем бридж и контрите следват една след друга!

 80. 80 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  До коментар [#74] от "Ша Шчупат държавата на Пеевски":

  Аз при кажа как се оправят- у Варна и областта, хоспитализираните са масово с леки симптоми и безсимптомни с положителен . Там разходите се смятат леглоден ,антибиотици и дезинфекция. Пише се пълната пътека за лечение на Ковид. Тия с пневмония масово ги отсвирват и те ходят да ги лекуват частници срещу много паре

 81. 81 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  До коментар [#79] от "Натанаил Великолепни":

  Тва е много лошо. Аз вече си нося новите дрехи,ям ,пия и съм теглил 300000 ойро заем . Няма го връщам ,щото така или иначе и банкерите и аз ше умрем до октомври.

 82. 82 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  До коментар [#75] от "Майндърбайндър":

  Масово не ходят в болницата и мрат по къщята. Вчера комшиите заравяха близки в задния си двор. Има поне милион умрели без да са регистрирани. Вечер мирише на опърлено , хората масово правят клади и вигингсйо погребение на роднини . Кошмар е.

 83. 83 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Днеска се спънах и налетях на един човек на улицата- минах през него ,холограма беше. Има много булдозери ,мирише на леш. Не знам колко сме живите в тоя град. Може да сме сто,двайсе ,десет. Ало ,оцелелите във Варна , създал съм група " Не съм зомби" у фейса. За джойнт в групата има въпроси ,които да ви отсеят от роботите ,дето военните пуснаха .

 84. 84 Профил на pbs
  pbs
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Пази боже от Слави Трифонов, по добре ще е даже Корнелия от това недъгаво същество.

 85. 85 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  До коментар [#26] от "edin drugii":

  Уважаеми, при всяко заболяване от тоя чешит има вероятност от дългосрочни увреждания- загуба на слух, намален капацитет на бели дробове,даже простата, стомашно - чревен тракт, периферна нервна система, ендокринна система и прочие. Тва ,че ежедневно ви стряскат с караконджула на Ковида ,не значи нищо. Има си цел.

 86. 86 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4230 Неутрално

  До коментар [#75] от "Майндърбайндър":

  Най-вероятно девет от десет заразени са минали незабелязани - така беше в Испания. Това би означавало около 120 хиляди преживели срещата си с ковид-19 - 1,7% от населението. В област Смолян са 2,3%
  В Бургаско бяха 1%, но преди месец, в Пловдив - 1,1%, но преди два месеца.

 87. 87 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2631 Неутрално

  дабе, ще тръгна в гърция през август. да не съм луд в тоя кански пек да се мотам там

 88. 88 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2718 Неутрално

  И все пак- защо хората с живота си трябва да плащат за утопичните изцепки на шепа обезумяли от жажда за власт некадърници?
  Същите за 12 години не успяха да спретнат нищо, което да може да замени ГЕРБ във властта. Крещяща ялова некадърност!
  Сега са подкупили или подлъгали два автобуса сополанковци, на които "чувство за отговорност" им звучи като "висша математика". Същите по цял ден се въргалят в мръсотията по жълтите павета или на асфалта. В разгара на пандемията, да напомня!
  След което се връщат при своите близки- родители, баби, дядовци- категорията най-уязвими от вируса хора.
  Щедро ги даряват с всичко, което са успели да съберат и което може да представлява опасност за здравето и живота им. От което се пълнят болниците и гробищата.
  А в същото време горните некадърници вадят сметалото и броят, колко от тези сополанковци са се разболяли. И понеже не са много- давай, може и повече!
  Геноцид, сър!
  Отврат!
  ПС Въпреки всичкия им идиотизъм, не смятам, че някой от кукловодите на тези марионетки си прави илюзия, че сегашната ситуация ще напълни кошницата на лилавите с гласове на изборите-тя генерира само негативизъм и ненавист.
  В такъв случай, възниква въпросът: защо го правят?
  Отговорът е естествен- нарочно. Напук, както Путин иска да съсипе ЕС, защото не може да го догони.
  Какъвто гуруто, такива и послушниците....
  С една дума, отврат!

 89. 89 Профил на KaV
  KaV
  Рейтинг: 336 Неутрално

  Няма ли да има край всичко това!

 90. 90 Профил на valerie pvi
  valerie pvi
  Рейтинг: 234 Неутрално

  До коментар [#47] от "goofy":

  Eй, това най го обичам " От близък източник..." " Тя на жената , фризьорката и казала че от сигурен източник знаела...."
  Ако има човек малко акъл, ще види че при нас починалите и хората в интензивно са много по- малко / слава, богу/ от бройките в страните претендиращи за перфектно отчитане. Така ,че по- скоро логиката е да са занижени , не увеличени

 91. 91 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  Помощ за туризма е да пуснат сърбите, че нямат къде да ходят на море тая година

 92. 92 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  До коментар [#47] от "goofy":

  И Григор Димитров - инфлуенсър отвсякъде. В Сърбия всички чалгаджии се разболели от корона

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK