На живо

Коронавирусът в България: рекорден брой жертви, мерките остават меки (хронология)

Коронавирусът в България: рекорден брой жертви, мерките остават меки (хронология)

© Надежда Чипева, КапиталБроят на новозаразените с коронавирус ще е критерий за разкриване на болнични легла
След намеса на Борисов на стадионите ще се допуска публика
Социалното министерство очаква поне 33 хил. нови безработни до края на годината
Преди учебната година - какво се промени, какво може да се подобри

Статистическите данни към тази сутрин показаха, че броят на оздравелите и по-голям от броя на заразените, но едновременно с това е броят на починалите от COVID-19 e рекорден. Властите обявиха, че няма да затягат мерките срещу разпространението на коронавируса и дори обмислят да отворят стадионите за публиката.


"Дневник" проследи в реално време новините около ситуацията в страната. Разпространението и ефектите на коронавируса по света следете тук.
Министерството на туризма очаква до края на седмицата представителите на бранша да предложат нов обект в Слънчев бряг, в който да бъдат настанявани туристи при случаи на коронавирус.


Заявката на ведомството идва след като жители на община Несебър заявиха намерение за протести срещу план хотел "Дел Мар" да бъде определен за "карантинен". Ведомството уверява, че няма сключени договори или споразумения за работата на хотела като място за поставяне под карантина, а това е било коментирано на срещи на ресорния министър Марияна Николова с представители на Съюза на хотелиерите–Несебър и Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

Властите не виждат нужда от нови мерки, може да отворят стадионите

Въпреки ръста на заразените и настанените в болници с COVID-19, министърът на здравеопазването и премиерът Бойко Борисов са на мнение, че няма нужда от въвеждането на допълнителни мерки срещу разпространението на коронавируса. На пресконференция днес министър Костадин Ангелов увери, че няма съществен натиск върху болничната система, има готовност за разкриване на допълнителни легла, а здравните заведения имат достатъчно предпазни маски и облекла.


"Нито ще затваряме бизнес, нито ще затваряме хора. Болниците могат да издържат", заяви на среща със здравния министър по-рано премиерът Бойко Борисов, цитиран от правителствената информационна служба.


Управляващите дори може да разрешат провеждането на футболните мачове с публика, се разбра от думите на Ангелов днес. Фенклубовете на ЦСКА и "Левски" вече настояха за отваряне на стадионите, а здравният министър заяви, че това ще е възможно, ако запалянковците поемат гаранция да спазват всички противоепидемични мерки.

Окръжна прокуратура – Русе е образувала прокурорска преписка за случаите на коронавирус хора в дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе. На регионалната здравна инспекция е възложена проверка, която в срок от 15 дни следва да установи причините за разпространението на епидемията и предприетите мерки за нейното ограничаване.


Вече 91 души от дом "Възраждане" са заразени с коронавирус, след като днес положителна проба даде и една санитарка. От заразените 83-ма са обитатели на дома, а трима души починаха от COVID-19, по данни на областната управа.

В София има над 200 легла за пациенти в тежко състояние

В София в момента има над 200 интензивни легла за лечение на пациенти с COVID-19, т.е. оборудвани с апарати за дихателна реанимация. Това каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на брифинг. Той посочи, че леглата за консервативно лечение могат да бъдат увеличени лесно.

Ако случаите на коронавирус нараснат над 350 дневно, има готовност за разкриване на общо 8 415 легла за лечение на пациенти с COVID-19 в болниците. От тях 7307 ще бъдат за консервативно лечение (ако пациентите нямат нужда от дихателна реанимация) и 1 108 ще бъдат снабдени с апарати за дихателна реанимация. Това обяви на брифинг министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.


На въпрос на "Дневник" за недостига на медици, които да лекуват болните, той каза, че от години не достигат специалисти по инфекциозни болници и анестезиология и реанимация. До края на годината ще бъде готова карта за потребностите от медицински специалисти, въз основа на която ще се определи как да се действа и в каква посока да бъдат насочени средствата по европейски програми. "Работим с хората, които имаме. Стараем се да съсредоточаваме тежко болните в болници, в които има персонал", каза Ангелов.

Нямало нужда от разширяване на мерките

Мерките, предприети срещу разпространението на коронавируса в България, са абсолютно достатъчни, те са т. нар. "меки мерки", няма нужда от тяхното разширяване или въвеждането на нови допълнителни мерки за ограничаване на разпространението на заболяването. Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на пресконференция. По думите му се очертава намаляване на новозаболелите в България с 9.8% сравнено с предходните две седмици.


Лекар от частната болница "Кардиолайф" в Ловеч е с коронавирус, съобщи БНР. Кардиологичното отделение на лечебното заведение беше затворено за 48 часа заради пациент с положителен тест за Covid-19. От изследваните всички контактни лица от семейството, както и персоналът и пациентите в отделението с положителна пробата е единствено лекар от Плевен, който е поставен под карантина без оплаквания.


Пациентката, която е от Видин, е хоспитализирана в Инфекциозното отделение на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч. Дейността на кардиологично отделение на МБАЛ "Кардиолайф" е възстановена от вчера.

Министърът на спорта Красен Кралев остави отворена вратата за това да се допускат зрители на спортни събития в България. Той заяви, че на първо място клубовете трябва да гарантират, че ще се спазват правилата.


Преди дни министърът на здравеопазването Костадин Ангелов реши спортът да е без публика до края на август. Фенклубовете на ЦСКА и "Левски" настояха това да се промени, като използваха за основен аргумент факта, че дискотеките работят. Кралев отвърна, че въпросът трябва да бъде обърнат към запалянковците - дали те са готови да спазват правилата.


Подробности вижте тук.

Кабинетът даде на фермерите 19 млн. лв.

Коронавирусът в България: рекорден брой жертви, мерките остават меки (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба


На фона на продължаващи протести с искане за оставка на правителството земеделският министър Десислава Танева подобно на свои колеги отчете пред журналисти мерките, които е взело ведомството й от началото на кризата с коронавируса. Обяви, че от началото на извънредното положение ведомството й се е справило успешно с това да осигури непрекъсваемост на производството, изреди всички обявявани вече досега форми на подпомагане и заяви още, които подлежат на одобрение от Брюксел. В отговор на различни въпроси няколко пъти обяви, че не е имало по-прозрачно ръководство на земеделското министерство досега и заключи, че в момента всичко се политизира и всеки се бори за нещо.


Междувременно след среща в кабинета на премиера Бойко Борисов бе обявено, че правителството ще подпомгне с 19 млн. лв. допълнително производители на плодове, зеленчуци, лозя и маслодайна роза. Мотивът за това е загуби заради сушата и коронавируса.

В Стралджа продължава да е в сила забраната за струпване на хора заради поредния регистриран случай на коронавирус, съобщи БНР. В дните, в които се изплащат социалните помощи, има голяма струпване на хора, както пред банките, така и пред търговските обекти. Кметът Атанас Киров призова съгражданите си да спазват лична хигиена, както и да използват маски при посещения в обществените сгради, банкоматите и магазините.


Пет са случаите, диагностицирани в ромския квартал на града. С тях общия брой на регистрираните от началото на извънредното положение в Ямболска област достигат 257. В момента в болница са 10, на домашно лечение са 36, а под карантина 121.

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и Агенцията за социално подпомагане (АСП) имат готовност да съдействат на общините при установени случаи на COVID-19 в домовете за възрастни хора. Министерството може да съдейства и да покрие разходите при евентуално преместване на потребителите в подходящи сгради и оборудването им, съобщи пресцентърът му.


Дезинфектанти и предпазни средства бяха допълнително предоставени на домовете за възрастни във Варна и Русе веднага след установяването на положителните проби. Предстои да бъдат издадени указания за командироване на служители в социалните услуги в случай на недостиг по места.

По новия дизайн на мярката 60/40 за две седмици са приети 1 060 заявления за изплащане на компенсации на 36 066 служители, съобщи социалният министър Деница Сачева в интервю за "24 часа". "Одобрените заявления по стария модел на 60/40 е за общо 177 хил. служители. А по новия се надяваме да запазим заетостта на 300 хил. Работници", казва тя. Сачева изразява надежда годишната безработица да бъде 6.5-7% и от думите ѝ се разбира, че социалното министерство очаква поне 33 хиляди нови безработни да се регистрират до края на годината. Какви мерки срещу коронакризата планира ведомството четете тук.

Националният клуб на привържениците (НКП) на "Левски" настоя стадионите в България да бъдат отворени за публика. В обръщението си до министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, до министъра на спорта Красен Кралев, до БФС и Националния оперативен щаб запалянковците изтъкват, че стадионите са по-безопасни спрямо дискотеките, които продължават да работят.


Преди ден и фенклубът на ЦСКА също призова за отваряне на стадионите. Според последната заповед на Ангелов спортът ще е без публика до края на август.


От НКП призовават да се допуска публика при ограничения и спазване на всички противоепидемични мерки. "Нека БФС създаде правила за посещението на мачовете и клубовете, които не ги спазват да бъдат санкционирани, без право да допускат фенове в следващи срещи. Футболът на първо място е създаден за привържениците. Тяхното място е на трибуните. Направете правила и не ощетявайте тези, които ги спазват", пишат привържениците.


Повече вижте тук.

Подкрепата към пенсионерите заради коронакризата може да продължи и след първоначално определените три месеца, в които правителството реши да изплаща по 50 лева към всички пенсии, считано от август. Това казва социалният министър Деница Сачева в интервю за "24 часа". "Има възможност тази мярка да продължи. Може да се модифицира - да е по-целенасочена, да е с по-голяма сума за хората на минимална пенсия, може да се изберат други модели. Ще подкрепим най-затруднените, за да посрещнат нуждите си от лекарства и отопление", обещава Сачева.

Въпреки обещаните 10 млн. лв. туроператорите протестират

Коронавирусът в България: рекорден брой жертви, мерките остават меки (хронология)

© Велко Ангелов


Туроператори, туристически агенти и екскурзоводи от обединението "Бъдеще за туризма" се събраха отново на протест пред Народното събрание днес въпреки обещаните за тях от премиера Бойко Борисов 10 млн. лв. директна ликвидна помощ. Те подчертават, че изявата им не е протест, а начин да заявят готовност да отстояват исканията си.


"Стичаме, че тази подкрепа в момента е твърде малка, за да се предотвратят фалити и за да дадем знак, че ние приемаме действителна и в същото време настояваме тази помощ да бъде адекватна и такава, каквато е в другите европейски страни, които са по същия начин ощетени като пътувания. Така че ще напомним, че тази подкрепа я очакваме, така че да не ни забравят", каза Байко Байков, управител на туроператорска фирма, цитиран от "Офнюз".

Младостта не е защита от вируса. През май заболеваемостта сред хората до 40-годишна възраст е 10%, през юни - 16%, през юли - 25 на 100 - това каза проф. Ива Христова, зам.-директор на Националния център по заразни и паразитни болести пред Би Ти Ви.


Все още сравнително по-малък процент от младите боледуват и то често безсимптомно или леко, но има и случаи, в които се стига на съвсем млади хора до фатален край, защото се наблюдава свръхреактивна имунна система, посочи тя. "Организмът в стремежа си да парира вируса произвежда твърде много цитокини, които вече не принасят полза, а увреждат вътрешните органи", обясни Христова.


Коронавирусът в България: рекорден брой жертви, мерките остават меки (хронология)

© Велко Ангелов

От началото на кризата не всички, които работят на първа линия, получават помощ от държавата. Това заяви пред БНТ д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекар съюз. "Излиза се с тезата, че ръководителят подава списъка, но той прави списъка по критерии. Би трябвало да се добавят пари", каза Маджаров. По думите му болниците са получили 16% по-малко приходи спрямо миналата година, като цитира данни от министерството на здравеопазването. Има разговори с министър Ангелов, за да се обърне тенденцията за спад.

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев изрази мнение, че е неминуемо заразата да не влезе в домовете за възрастни, защото колкото и строг да е контролът, те не са отделени от всички. "Старческите домове са много в България. Когато направихме първия кръг от тествания в домовете, мислех, че ще се справим с 4000 - 5000 теста, но 16 000 са само домуващите и около 4000 - 5 000 персонал. Тези 20 000 души вече втори път ги тестваме. Досега беше добре, но първо заразата навлезе в дома в Русе, а сега и във Варна", посочи Кунчев пред "Нова телевизия".


По думите му ако заболяването протича с тези темпове, ще има затруднение с осигуряването на медицинска помощ за всички нуждаещи се. Той подчерта, че все още няма опасност да бъдат изчерпани броя на интензивните легла, но разпространението на коронавируса не е равномерно в страната и там, където имаме концентрация на много случаи, ще има затруднение.


"Хората приеха, че няма проблем да правят каквото си искат. Докато действаме така, ще има толкова хора в болниците", заяви Кунчев. Според него е притеснително, че 40% от българите не вярват, че има коронавирус.

Протест на туроператорите

Туроператорите излизат на протест пред Народното събрание, въпреки че вчера премиерът Бойко Борисов им обеща 10 млн. лв. за възстановяване от кризата с коронавируса. От Обединение "Бъдеще за туризма" казват, че са благодарни за подадената ръка, но настояват за по-голяма помощ, както и за прозрачност при разпределянето на парите. Искат също да отпадне на карантината за Турция.

Недостига персонал в засегнатия дом за възрастни във Варна

Общо 93 са положителните проби за коронавирус в дома за възрастни хора "Свети Георги" във Варна. Починали са 4. Един човек от персонала е в болница, както и 5 от живущите в дома. След заседание на Областния щаб е решено обслужването на домуващите да става от медицински персонал от града, съобщи БНТ.


Хората с доказан коронавирус са изолирани на втория от етажите в дома. Областният управител на Варна Стоян Пасев заяви, че персоналът в момента е недостатъчен, тъй като половината е напуснал, а 9 души са заразени. Очаква се в помощ да се включат доброволци от БЧК.

Доброволци от БЧК ще помагат в дома за възрастни в Русе

Доброволци от Червения кръст в Русе ще помагат на персонала на дома за възрастни хора "Възраждане", съобщи БНТ. В него бяха регистрирани 90 души с Covid-19. Има и 3 смъртни случая. На доброволците ще бъде направен PCR тест и при отрицателен резултат ще се включат в помощ на дома. Те ще работят с хората, които са с отрицателни тестове за Covid-19, ще помагат за дезинфекция, при пазаруване, сервиране. Осигурени са им предпазни средства.

Рекорден брой жертви

Повече излекувани от заразените


Днес излекуваните са повече от заразените, ни и рекорден е броят на жертвите за последното денонощие, показват данните, публикувани в Единния информационен портал. 204 са новите случаи при направени 4137 PCR теста, 264 са излекуваните.


Общо 823 пациенти с коронавирус остават в болница, от които 43 са в интензивни отделения. 16 са починали.


Най-много са новозаразените в София-град - 51, следвани от Варна - с 42 и Добрич - с 19. Ето разпределението на новите случаи и в останалите области:

Благоевград - 10, Бургас - 1, Велико Търново - 3, Видин - 1, Враца - 6, Кърджали - 4, Ловеч - 2, Монтана - 1, Пазарджик - 8, Плевен - 2, Пловдив - 13, Разград - 3, Русе - 3, Силистра - 2, Сливен - 4, Смолян - 2, София-област - 14, Търговище - 1, Ямбол - 4.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (116)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 624 Неутрално

  "16 са загубили битката с болестта" - колко от тези 16 са от старческият дом във Варна?
  Искрено се надявам всички старчески домове в страната да вземат предпазни мерки и да не се повтаря тази ситуация никъде другаде.

 2. 2 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  "Жертви"?! А ако се пише, че вчера от различни заболявания починаха 300 човека. От тях около 5% са заразени с коронавирус.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2345 Неутрално

  Новозаразените са на клъстъри , напр в старчески домове ,а и вече почват да оздравяват повечето от хората ,които преди 2 седмици се разболяха в пика на увеличените болни ,така ,че може да се смята ,че пика е преминал ,сега е редно всеки да се пази и да не обикаля излишно по събирания на много хора .

 5. 5 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 821 Неутрално

  "16 са загубили битката с болестта" - колко от тези 16 са от старческият дом във Варна? Искрено се надявам всички старчески домове в страната да вземат предпазни мерки и да не се повтаря тази ситуация никъде другаде.
  —цитат от коментар 1 на Аз


  Мир на душите на починалите. Докато Сачева обикаля по телевизиите за да брани Герб разбойници, ситуацията в някои старчески домове изглежда необратима.(Домовете се управляват от кметовете, или има и частни, но АСП, която е подчинено на Сачева осъществява администрирането и контрола в тях.) Така, че апелирам към журналистите, когато се появи, изгонете я и я пратете да оправя ситуацията в тези домове.

 6. 6 Профил на Светозар Христов
  Светозар Христов
  Рейтинг: 358 Неутрално

  Легендата Коронавирус е една доста сериозна мистификация. Усвояване и пране на пари, кърпене на бюджети, а вероятно и други цели, и задачи. Коронавирус е най - обикновен грип, каквито има със стотици, почти целогодишно. Обаче го хванаха за слушател, на чийто гръб да се правят всякакви врътки и далавери.

 7. 7 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1857 Неутрално

  Броят на жертвите и броят на новите случаи недвусмислено показва , че вирусът е тук , че е много по агресивен и вирулентен - 16 смъртни случая вече са много . Всякакви опити за иронизиране са излишна проява на лош вкус. Очаквам скоро болни да се появят в палатките , ако вече не са се появили. На въпроса на колегата - 4 души са от страческия дом във варна. Естествено , че от други заболявания също измират хора , но тези починали от ковид 19 са в повече . Те наистина са 5 % от всички , но за близките са 100% , Освен това можеше и без тях , но ние , не правителството се изложихме и провалихме!

 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3348 Любопитно

  Пак са намерили слабото място на системата болниците, от пациентска организация "Заедно с теб" заявиха, че РЗИ са установили много случаи на пациенти, които са мъртви, но са водят на болнично лечение... Това пак е с цел да се изпълнят месечните най-високи таргети...
  Има ли статистика за приети за болнично лечение болни от коронавирус по болници?

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 9. 9 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  Поне 50% от българите вярват, че коронавирусната пандемия е инициирана изкуствено, на база на един от обикновените грипни щамове. Е, как не се намери един политик, който да припознае тези възгледи като свои. Твърде лошо говори за възможностите за реакция на политиците у нас.

 10. 10 Профил на so
  so
  Рейтинг: 408 Неутрално

  До коментар [#7] от "doroteus":

  Разбира се, ние сме виновни, а правителството няма нищо общо. Само пропусна да добавиш "слава на БКП". И до някъде наистина си прав - ние сме си виновни, щом допускаме да имаме такова правителство и да ни управляват някакви прасета. Също така опитахме и двата модела за справяне с кризата и взехме най-лошото и от двата - от КПП-та, къртене на пейки и абсолютно арогантно "каране", до пълна анархия. Сега пробваме някаква версия на шведския модел и отново ще вземем най-лошото - ще изпуснем старческите домове и вече наистина яко ще се мре. И точно това се случва в момента.

 11. 11 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3348 Неутрално

  Григор голям карък, след като го хвана короната, сега го хвана и полицията в Монако, и резултата - 2 месеца без книжка, май..

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 12. 12 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 277 Гневно

  Те не са излекувани, а свалени от карантинен отчет

 13. 13 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 277 Неутрално

  До коментар [#11] от "hamiltonf":

  Ти за короната повярва ли му? Той е инфлуенсър, дали са му кинти да се разболее тежко. Като го гледам как е страдал...

 14. 14 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 277 Неутрално

  До коментар [#4] от "edin drugii":

  Те не оздравяват, защото не са били болни.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2345 Неутрално

  До коментар [#5] от "Uprsport":

  Заразата в домовете и големия риск за загинали показва ,че трябва повече организация , по добро спазване на правилата за защита и по добра организация за тестване на всички хора в досег с рискови групи ,това все още е далеч неорганизирано , а вече над 5 месеца е в ход инфекцията .Ако нещата не се организират този месец , ще бъдат изтървани за есента ,да ,протести и стачки ,но е редно да се зададе въпроса , населението готово ли е на жертви по този повод ,защото няма да има къде да се лекува ,както и няма да има медици ,които да го лекуват при тази ситуация .

 17. 17 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#16] от "edin drugii":

  Аз затова ям,пия ,нося си новите дрехи,ходя по коври и съм теглил 300000 ойро от банката ,щото през октомври сички ше измрем заедно с банкерите и няма да ги връщам. Съветвам те да се накефиш максимално на последните два и половина месеци от живота си .

 18. 18 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Миролюба Бенатова иска ли да вземе още едно интервю?!

 19. 19 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#8] от "hamiltonf":

  Келепир има в тоя бацил бай Иречек ,хората пари натрупаха. Борда на директорите на Астра- Зенека още не могат да изтрезнеят от кеф ,че вече сключиха многомилиардни договори за още неразработена и изпробвана ваксина. Време е тая плоска Земя да я тресне един по - голям астероид и да я освободим от мизерното си присъствие.

 20. 20 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Легендата Коронавирус е една доста сериозна мистификация. Усвояване и пране на пари, кърпене на бюджети, а вероятно и други цели, и задачи. Коронавирус е най - обикновен грип, каквито има със стотици, почти целогодишно. Обаче го хванаха за слушател, на чийто гръб да се правят всякакви врътки и далавери.
  —цитат от коментар 6 на Светозар Христов

  Мистификаторите са ПРОМИЛИ МОЗЪКА НА ПУТИН. Поради тази мистификация отложи Парада на Победата и пусна всички руснаци без тези които го пазят в едносседмичен отпуск. Трябва да се установят мистификаторите!

 21. 21 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#2] от "Lazarus":

  Не се знае. У нас се правят много малко бавни тестове по " златния стандарт". Ако тестваха масово с тях , заразените сигур нямаше и да са 1%.

 22. 22 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Аз лично гледам броя починали и настанени в интензивни отделения като предполагаемо по-вярна картина. Но от статистиката в сайта се вижда, че не просто по-малко се откриват през събота и неделя по ясни причини, но и по-малко умират от корона вирус през тези дни, което вече е съмнително.

 23. 23 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2870 Любопитно

  Не мога да го разбера този главен здравен инспектор Кунчев. Освен позицията му той е и член на Щаба, не е ли негова работа да препоръчва на правителството мерки за ограничаване на пандемията, а ако правителството не го слуша - еми да си подава оставката. А иначе съм сигурен, че на здравната ни система й е много тежко и искрено съчуствам на работещите на първа линия медици и им стискам палци да са издръжливи.

 24. 24 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "...ако заболяването протича с тези темпове, ще има затруднение с осигуряването на медицинска помощ за всички нуждаещи се."

  Някои все се подиграваха с "якото умиране".
  Днес 16 разопаковаха кокалите... колко ли ще са утре... а после ?!

 25. 25 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 486 Неутрално

  "Жертви"?! А ако се пише, че вчера от различни заболявания починаха 300 човека. От тях около 5% са заразени с коронавирус.
  —цитат от коментар 2 на Lazarus


  Ако се чете и осмисля прочетеното рационално, а не се поддаваме на чувства и емоции в преценките си, то няма никакво значение, как се поднася информацията, стига да е точна.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 26. 26 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Броят на жертвите и броят на новите случаи недвусмислено показва , че вирусът е тук , че е много по агресивен и вирулентен - 16 смъртни случая вече са много . Всякакви опити за иронизиране са излишна проява на лош вкус. Очаквам скоро болни да се появят в палатките , ако вече не са се появили. На въпроса на колегата - 4 души са от страческия дом във варна. Естествено , че от други заболявания също измират хора , но тези починали от ковид 19 са в повече . Те наистина са 5 % от всички , но за близките са 100% , Освен това можеше и без тях , но ние , не правителството се изложихме и провалихме!
  —цитат от коментар 7 на doroteus


  За 10 години от 2007 до 2017 в България са починали 16 777 души от пневмония причинена от грип или друго остро респираторно заболяване.
  Рекорда на починалите за година от пневмония е 1768 души през 2008г.

 27. 27 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 20 Неутрално

  И Най накрая след 5 Месеца Драма Починалите Станаха Колкото за Един Обикновен Ден когато не Тръби Телевизора Глупости и Тогава Според Истериците не Умират хора. България е Винаги на Челно Място в Класациите от Години Ниска продължителност на Живот, Инфаркти, Инсулти и т. н.Но Някой Щял да ги Спасява и Опазва да ще Ви Опазят от Живота. Държавата на Овцете.

 28. 28 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 484 Любопитно

  И нали нашият НОЩ и ББ бяха велики, а Шведите лузъри. Е що там жертвите са 0 а при нас 16? Въпреки че като население са двойно!

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 29. 29 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 245 Неутрално

  До коментар [#2] от "Lazarus":

  Е то вчера от пожари никой не е умрял, така че спокойно можем да закрием пожарната, нали?

 30. 30 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Кунчев, нещо се е объркал. Много удобно е да обвиняваш „хората, които правят каквото си искат” за положението до което стигна страната. А какво прави т. нар. НОЩ, на който той е член?

 31. 31 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2489 Неутрално

  Легендата Коронавирус е една доста сериозна мистификация.
  —цитат от коментар 6 на Светозар Христов


  Този тип мислене стопроцентово се лекува само с една директна среща на мислителя с коронавируса.

  Мараба, С-ДС доносници!
 32. 32 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  От този вирус, най-сериозни са умствените поражения, дори сред хора които не са били заразени има трайни увреждания характеризиращи се с идиотизъм и увеличена податливост към конспиративни теории

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 33. 33 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  До коментар [#26] от "eminem9876":

  сега умножи 16 * 365 и потапяй

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 34. 34 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2489 Неутрално

  Броят на жертвите и броят на новите случаи недвусмислено показва , че вирусът е тук , че е много по агресивен и вирулентен - 16 смъртни случая вече са много .
  —цитат от коментар 7 на doroteus


  В неделя отчетените смъртни случаи с ковид бяха / ако не се лъжа/ - три, в понеделник - шестнадесет. Петкратен+ скок? Статистически малко вероятно. По-скоро част от починалите в неделя не са били изследвани в деня на смъртта им и така са преходили в статистиката за понеделник. Медианната стойност за тези два дни е 9,5. С оглед нивата на смъртност в последните две седмици е очаквана стойност.
  Нека изчакаме данните за следващите няколко дни, тогава ще е по-ясно дали имаме скок нагоре.
  Съболезнования на близките на покойните!

  Мараба, С-ДС доносници!
 35. 35 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Смъртта размахва косата след "протестите"...

 36. 36 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Най-лошото уви тепърва предстои в страната, в която бог е Мангъров, Бойко е негов пророк. Нито една друга страна не премахна всички мерки за една седмица и въпреки тежкото усложняване на обстановката не предприема никакви мерки. Вече оглавихме класацията на новозаразени на 100 хил. в ЕС, затова и сме в черния списък на всички страни. Скоро ще оглавим и тази за смъртни случаи дневно на 100 хил. Огромен успех на правителството и мангъровци, браво само така, от юни лекото грипче вече го няма, нали.
  Сравнението с Гърция е поразително, затова и въпреки затрудненията хората със здрав разум отново избират нея, а не бетономорието, сега станало и ковидморие.

 37. 37 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  Все още ли общия брой починали за тази година е по-малък от починалите за същия период миналата година, когато нямаше коронавирус? Не че нещо ама тази информация би била доста показателна, защо не ни я пишат всеки ден заедно с обичайните ежедневни стъкмистики.

 38. 38 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  "Според него е притеснително, че 40% от българите не вярват, че има коронавирус."


  това е така, защото по националната телевизия не е интервюиран нито един лекар от първа линия, нито един човек, преболедувал тежко.

  Поканете родителите на 19-годишното момче, да разкажат как се е стигнало до смъртта на детето им.

  Това, че хората не вярват е защото държавата така поиска, за да не се притеснят хората и да не спрат да пазаруват.

  Любовта ще спаси света!!!
 39. 39 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До коментар [#36] от "Anton Andonov":

  Сне вие нвмате спирк. Ми то всичко дето ви го обясняваха мангъров, чорбанов и други се сбъдна. С мерки, без мерки резултат е един и същи - около пет процента заразени от всички тествани. Така беше преди протестите, така е и сега по време на ежедневни протести. Мижавия вирус дори не е причината за смъртта на повечето починали “от коронавирус”, тука и самоубийците ще ги вкарат в тая статистика ако им намерят короната в организма.

  Винаги обаче ми е интересно като чуя психари да се оплакват че сме разхлабило много мерките, какви точно мерки предлагате да се държат и за какъв период от време. Дай конкретика, какво предлагаш?

 40. 40 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#38] от "hope":

  Гледах интервю с наш Григор. И с бащата на Щерев. Имаше репортаж от кюстендилската болница ,къде кмета каза ужасни неща.Не стига ли ? Тити Папазов май също рева по телевизора. Може би искал да показват всеки ден чували с трупове,интензивни отделения ,интервюта с току що завърнали се от кома... Вий сте мазохисти бе!

 41. 41 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До коментар [#38] от "hope":

  Имам познат лекар с който скоро си говорихме по темата. Каза че той и колегите му са били притеснени първата седмица, след това като са видяли за какво става въпрос изобщо не се шашкат. Повечето лекари в тази болница са го минали, моят познат каза че вероятно и той го е минал но дори не се е занимавал да си прави тест. Факта че лекарите масово не носят маски е показателен колко ги е шубе от короната. Интересното е че и другите 2-3ма човека лекари с които съм говорил по темата споделят същото мнение а именно че с този вирус много се спекулира, нищо при него не оправдава такива мерки.

 42. 42 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До коментар [#30] от "subaru":

  Не си ли забелязал че на тия все хорат са им виновни. Това е откакто почна всичко. Някой не спазвал, някой не се съобразявал. Не е ли крайно време са си признаят че всичките им мерки бяха безсмислени и провал. Само докараха икономическа криза

 43. 43 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  До коментар [#40] от "pavur":
  До коментар [#41] от "Billy Pilgrim":

  Защо не поговорите с някой, който има хронични заболявания - астма, ХОББ, хипертония, диабет. Знаете ли колко са в България?
  Неглежирате проблем, който е животозастрашаващ за милиони българи.

  Любовта ще спаси света!!!
 44. 44 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До коментар [#28] от "vladek":


  Шведите не наложиха почти никакви мерки. Само напомням за ковидистите психари.

 45. 45 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До коментар [#26] от "eminem9876":

  Имай предвид че ако ги изчисляваха както сега с ковида тези данни щяха да са минимум петорни.

 46. 46 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До коментар [#24] от "balgariez":


  Горе долу по 300 на ден, толкова умират в България. Нещо да кажеш?

 47. 47 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  Не може ли по същият начин , по който вече има досъдебно производство срещу собственика зна Дома за стари хора във Варна, за неспазване на предписанията срещу заразата, да се предяват искове срещу собствениците на Градския транспорт - там хората масово са без маски - би следвало и там, да има разследване.

  Любовта ще спаси света!!!
 48. 48 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2494 Любопитно

  До коментар [#19] от "pavur":

  Като имате желание за самоубийство, защо искате да завлечете със себе си цялата земя?

 49. 49 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 275 Неутрално

  "16 са загубили битката с болестта" - колко от тези 16 са от старческият дом във Варна?
  Искрено се надявам всички старчески домове в страната да вземат предпазни мерки и да не се повтаря тази ситуация никъде другаде.
  —цитат от коментар 1 на Аз


  Какви мерки още да се вземат?
  Старците стриктно са държани в стаите и е пазена пълна карантина!
  Напълно по Мутафчийски..

  Не е ходено на балове, стадиони и дискотеки, всички доставчици не са били допускани в сградата а са разтоварвали на входа .

 50. 50 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Не може ли по същият начин , по който вече има досъдебно производство срещу собственика зна Дома за стари хора във Варна, за неспазване на предписанията срещу заразата, да се предяват искове срещу собствениците на Градския транспорт - там хората масово са без маски - би следвало и там, да има разследване.
  —цитат от коментар 47 на hope


  А какво не е спазено във Варна?

 51. 51 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До коментар [#23] от "boevbisser":


  Стига с тия съчувствия за лекарите. В крайна сметка това им е работата, да лекуват. Ако не е корона ще е нещо друго. Не че при короната кой знае какво лекуват, то нали нямаше лечение, те хората сами си се оправят. Не виждам защо трябва да им се дават допълнително пари за това че си вършат работата, за това се получава нормалната заплата. Ако заплатите са им принципно ниски това е друг въпрос и той не се решава с раздаване на някакви пари на някои от лекарите за някой друг месец.

 52. 52 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#43] от "hope":

  Дядо ми беше в ефизем на белия дроб и всяка зима му беше последна. Удържа колкото можа и си отиде от това на 88 . Без ултрагигсмегахипер смъртоносен бацил. Даже преживя истериите със свинските и птичите грипове. Отиде си през 2015 - та.

 53. 53 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До коментар [#8] от "hamiltonf":


  Болниците ги владеят тези неща. Умението да се точи касата там е развито до съвършенство.

 54. 54 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 275 Неутрално

  До коментар [#19] от "pavur": Като имате желание за самоубийство, защо искате да завлечете със себе си цялата земя?
  —цитат от коментар 48 на plamen_b


  Ковидистите искат да унищожат Земята с налудните си паники и "мерки"..

 55. 55 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 275 Неутрално

  До коментар [#40] от "pavur":До коментар [#41] от "Billy Pilgrim":Защо не поговорите с някой, който има хронични заболявания - астма, ХОББ, хипертония, диабет. Знаете ли колко са в България?Неглежирате проблем, който е животозастрашаващ за милиони българи.
  —цитат от коментар 43 на hope


  Проблемите се неглижират!
  А единственото решение, което ни се предлага е -"стойте си вкъщи"..

  Във Варна нали не са излизали от стаите няколко месеца!
  И какво???

 56. 56 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#47] от "hope":

  Хората без маски в градския у Варна са по - малко от процент. Предимно непълнолетни лайнари . Знаеш ли колко са нагли тия ,пцуят,викат " ти ли ше ми кажеш бе,пеерас","и "Ко ше стане ?". Ако вземат да ги шамарят ,ше ревнете за комунизми,произвол, репресии.чемадани,вакзали....

 57. 57 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  До коментар [#51] от "Billy Pilgrim":

  Всъщност си прав, те си получават заплатата за това. Големиятм ИМ проблем е недостигът на персонал, което ги кара да работят МНОГО, липса на адекватни условия и предпазни средства, неадекватно управление, което и днес, ѝ месеца след началото на пандемията не е изградило смислени правила и начин на работа, който да осигури адекватно обслужване на пациентите, както и защита на медицинските работници. И това Е истина, повярвайте ми имам информация от първа ръка от една от най-големите софийски болници, хората го карат на собствена преценка и добра воля, ръководството е неадекватно, а баш шефа се изживява като медийна звезда

 58. 58 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До коментар [#43] от "hope":

  Ми за тия хора всяка настинка е рискова. Да се пазят и толкова, какво да говоря с тях. От друга страна спокойствието, чистият въздух, слънце, море, планина, природа са много полезно за тези хора а вие от това ги лишавате, всявате паника и обяснявате че никой не трябва да си подава носа навън.

 59. 59 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До коментар [#47] от "hope":

  В кой град рова? В София ги гледам че и по спирките висат с маски. В адския транспорт аз не се качвам, частично и заради изискването за парцал на устат, но през прозорците на рейсовете виждам че всички са с парцали, лигавници, шлемове и т.н.

 60. 60 Профил на tie_interceptor
  tie_interceptor
  Рейтинг: 303 Неутрално
 61. 61 Профил на medic5
  medic5
  Рейтинг: 221 Неутрално

  днес има 264 излекувани обаче хоспитализираните само се увеличават, странно

 62. 62 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2494 Разстроено

  Добре е, че оздравелите са повече от заразените. Това намалява натоварването на системата за здравеопазване. Но 16 починали за един ден е твърде много! Като процент от заразените на ден (дори да вземем рекордните 330 човека за база) отиваме към 5%! До сега от всички заразени имаме 3,3% починали, а една част са все още болни (включително някои в болници).

 63. 63 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  днес има 264 излекувани обаче хоспитализираните само се увеличават, странно
  —цитат от коментар 61 на medic5


  ------------

  защото "излекуваните" не са били в болница, а само са били с положителен, а след това с отрицателен тест, повечето у дома. "Излекуваните" може и въобще да не са имали симптоми.

  Любовта ще спаси света!!!
 64. 64 Профил на Julian Dob
  Julian Dob
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тия починали хора да тежат на съвестта на протестърите. Без маски, без дистанция. Ако някой който е посещавал протести цъфне с тежка заболеваемост от Ковид пред някоя болница, следва ДА МУ СЕ ОТКАЖЕ ЛЕЧЕНИЕ

 65. 65 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До коментар [#57] от "uq":

  Все пак този проблем, който споменаваш е по-скоро принципен проблем на нашето здравеопазване а не нещо специфично само за коронакризата. Дълги смени, липса на адекватни условия и нормално управление е нещо обичайно десетки години вече.

 66. 66 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До коментар [#60] от "tie_interceptor":

  Мдаа, благодаря. Виждам че последната седмица на юли, за която има данни миналата година са починали повече хора. А тази последна седмица не държахме ли някакви негативни рекорди за най-голям брой починали "от ковид"

 67. 67 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#49] от "simChо":

  Смешки, а персонала къде ходи извън работно време? Естествено, че през персонала, който в огромната си част в тези домове е от цигани е дошла заразата. Да не мислиш, че и тези цигани спазват мерките за работа вътре? Спазват ги колкото в градския транспорт на София.
  Същото чака всички подобни институции, защото на всякъде общия персонал е от цигани. Тепърва ще има жътва на посято от премахнатите попти всички ограничения и липсата на контрол за малкото останали, като маски в градския транспорт и магазини.

 68. 68 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Статистика или ковид-стъкмистика - това е въпросът

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 69. 69 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  До коментар [#41] от "Billy Pilgrim":

  аз имах познат лекар, който искаше да ми изписва хомеопатия, но го смених :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 70. 70 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#28] от "vladek":

  Защото това е днес, а когато спазвахме правилата там бяха по 300 на ден, а тук по 2-3. Но дори и с огромните усилия на Мангъровците трудно ще ги стигнем 10 000 умрели като при тях, но ние все пак опитваме активно

 71. 71 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  До коментар [#62] от "plamen_b":

  Батка Пламене, глупости са това. ДНЕС починалите били рекорден брой, ама оздравелите били много. Това НЕ Е някаква тенденция а моментни неща, които не значат точно нищо. Вчера оздравелите бяха много малко защото.... В неделя не изписват болниците, не работят лабораториите и личните лекари и най-вероятно много хора са отложили оздравяването от събота и неделя за днес. Починалите пък вчера бяха 0. И 5% .... В Италия беше 10% смъртността и за съжаление там се движи (освен в Китай където скриха колко са починали)
  Освен това и не бива да се пренебрегва факта, че у нас не всички писани че са починали от корона, наистина са починали от това.

 72. 72 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  До коментар [#66] от "Billy Pilgrim":

  за предните две седмици обаче не виждаш :)
  заради карантината са намалели вероятно и другивирусни инфекции...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 73. 73 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#63] от "hope":

  ...и надуват статистиката, щото преди тва да писани "заразени",нъл тъй?

 74. 74 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#72] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  Тц. Просто по време на локдауна,населението не ходи по болниците ,а си се лекува дОма с чайчета и ефералган. Ходенето по доктори е низ от безмислени препращания от доктор на доктор,ненужни тестове на кръв по лабораториите на някой познат, рецепти с ненужни и скъпи илачи и най - вече- АНТИБИОТИЦИ .

 75. 75 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  До коментар [#72] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  И за предните две седмици е същото. В България умират на ден по около 250 човека. На този фон от коронавирус умират под 10 човека на ден, като някои от тях са на преклонна възраст и/или с множество съпътстващи заболявания и щяха да си отидат и без корона, от някой друг вирус или от някое от съпътстващите заболявания. Това няма как да повлияе на статистиката.

 76. 76 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  Св гледам ,че СЗО е турило гонореята в списъка на супер- инфекциите,които са станали резистентни към антибиотици. Един доктор твърди ,че причината за завишената смъртност от респираторни инфекции НАП следък е масовото лечение с антибиотик . Ако пневмонията стане хипер- резистентна към антибиотиците ,тогаз ни се разказа играта.

 77. 77 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  До коментар [#76] от "pavur":

  Гигантична глупост! Пневмонията ако станела резистентна към антибиотици. Абе аланколу, пневмонията сама по себе си не е някаква болест а следствие от други неща. Някоя бактерия може да е резистентна, друга да не е, а може пневмонията да е и вирусна, по същество и коронавируса причинява именно пневмония

 78. 78 Профил на valerie pvi
  valerie pvi
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#2] от "Lazarus":

  Само че за повечето от нас Корона вируса е най- големият проблем. Защото е тук и сега. От свръх тегло или диабет...или... може никога да не се разболееш или да умреш от тях след 50г. Но вируса хич не му пука от твоите сметки. А ..и това за възрастовите граници се промени отдавна. Чети последните изследвания. Последиците му обаче , в момента е нещо не особено ясно и будещо тревоги.Така че, не е шега...Sorry

 79. 79 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  До коментар [#78] от "valerie pvi":

  Че не е шега, не е безспорно но останалото което си написал също не е съвсем така.

 80. 80 Профил на Светозар Христов
  Светозар Христов
  Рейтинг: 358 Неутрално

  Ке се умирга, братя. Смъртността от Коронавируса достигна 100%. Безмилостен е. Дори Бубонната Чума е оставяла оцелели. Коронката не оставя. От сутринта непрекъснато сноват хладилни камиони. Черните чували в общината свършиха, почнаха в зебляни.


 81. 81 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До коментар [#72] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  А за предния месец? Изобщо виждаш ли някаква трайна тенденция да има повече починали тази година? Още повече че заради застаряващото ни население в България би трябвало всяка година да има повече умиращи от предходната.

 82. 82 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#77] от "uq":

  С какво лекуват пневмонията,господине? Даже тая ,дето била вирусна и вследствие на ковида? Бухат антибиотици,сър. Даже някои се " излекуват" .Принципно пневмонията се причинява от бактерии,които си живеят латентно в организма и биват активирани при спад на имунната система ,вследствие инфекции .

 83. 83 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  [quote#50:"simChо"][/quote]

  не знам, казаха, че имало нарушения в дома. Нали намериха един доставчик в София, на хранителни продукти. Човекът си влизал в магазините без маска, сигурно и там така е станало.

  Любовта ще спаси света!!!
 84. 84 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  До коментар [#63] от "hope":...и надуват статистиката, щото преди тва да писани "заразени",нъл тъй?
  —цитат от коментар 73 на pavur


  ----
  Когато дадеш положителен тест се заразен, не си болен, защото още нямаш симптоми, някои имат. Тези обаче, които нямат, когато дадат отрицателен тест, се водят излекувани.
  Каква статистика "надуват"? Освен на "излекуваните"?

  Любовта ще спаси света!!!
 85. 85 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  До коментар [#47] от "hope":В кой град рова? В София ги гледам че и по спирките висат с маски. В адския транспорт аз не се качвам, частично и заради изискването за парцал на устат, но през прозорците на рейсовете виждам че всички са с парцали, лигавници, шлемове и т.н.
  —цитат от коментар 59 на Billy Pilgrim


  ----------------
  В София, виждат се от колата, като спра до автобус.
  И никой не лишава възрастните от разходки, въпросът е, като влязат в магазина, продавачката да е с маска, а не както е сега - без.

  Любовта ще спаси света!!!
 86. 86 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6859 Неутрално

  Абе, преди 3-4 месеца нямаше пари за маски, кислородни апарати и дезинфектанти, събирахме дарения, сега откъде се изляха тези милиони. Или Борисов е на принципа, след мен и потоп.

 87. 87 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2128 Неутрално

  '' за предните две седмици , спрямо предходните две преди тях ''

  Цитат от новия ни министър , поредния Мики Маус !
  Както подозирах , Мутафчийски беше заметен под килима защото изглеждаше свестен човек !

 88. 88 Профил на Студио Х
  Студио Х
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Продаването и купуването на гласове не беше ли престъпление?

 89. 89 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  Нещо лъжат, мажат, ама поне да се наговорят като хората. Кунчев преди два дни каза, че при 1000 пациенти, болниците ще са силно натоварени. Сега Министърът говори за 7300 легла . Последно?
  И отговор “ми то и сега недостигат лекари”, може ли да го даде един Министър на здравеопазването?

  Любовта ще спаси света!!!
 90. 90 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Добре бе лумпени, нали патолозите ви обясниха, че хората не умират от вируса, а със вируса. Вие продължавате една и съща лъжа да повтаряте вече месеци, а изглежда и малоумната ви аудитория се хваща като чета коментарите.
  Тия 16 човека за да твърдиш, че са умрели от коронавирус трябва да са им направени аутопсии - такива няма. Това, че са дали положителни проби не означава, че са умрели от вирус, дори пневмония да са имали пак не означава. Ако един сърдечно болен се качва по стълби може да умре - това не значи, че качването по стълби е смъртоносно.
  Като я докараш до там вината не е във вируса бил той ковид или друг.

 91. 91 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3000 Весело

  Още малко протест и властите свирки за без пари по кюшетата из градове и села на мат'ряла ще започнат да правят, само и само да не ги изволним!

 92. 92 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Неглижирана и нереформирана здравна система няма как да не колабира през есенно-зимния период, основно заради липса на медицински персонал! Вие искате ли да посрещнете втората вълна със същото малоумно правителство? Нали не сте забравили отношението на Борисов към протестиращите медицински сестри?

 93. 93 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  Принципно съм против каквито и да било мерки, но на на баце играта е друга, да угоди на колкото се може повече хора пък ако има бум на заразенитр ще му дойде дюшаш и ще го играе много важния спасител и с това ще се оправдава че не си подава оставката. Хубавото е че процента на заразените си стои един и същи колкото и да се разхлабват мерките така че на баце играта може и да не му се получи. Друг е въпроса за какво налагахме някакви мерки досега и ще си понесе ли някой последствията при положение че е видно че тези мерки досега бяха безпредметни. Още повече че много вирусолози го обясняват това месеци наред.

 94. 95 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 384 Неутрално

  "Властите ... може да отворят стадионите"

  Явно са преценили, че в България няма достаъчно заразени и починали от вируса.

 95. 96 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 399 Неутрално
 96. 97 Профил на venziko
  venziko
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Ще жертват живота и здравето на хората, заради бизнеса и неговите печалби.

 97. 98 Профил на k.bradshaw
  k.bradshaw
  Рейтинг: 8 Неутрално

  След като отбори като Реал, Барселона, Байерн Мюнхен могат да играят без публика, кое прави наложително наличието на феновете тук? Може би, защото са по скоро наказателни криминални бригади. Това се превръща в такава гротеска, че имам чувството че не е 2020 година, а 1996. Още малко трябва и 1945.

 98. 99 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Обещават да отворят стадионите...ако феновете обещаят да спазват мерките!
  Казвал съм го и пак го казвам : България шЪ сЪ оппраи когато начело й застане Баш Тулуп, пардон премиер, който изобщо не се интересува от футбол.
  Както е казал великият Чърчил по един повод : През целия си достолепен живот пиех един и същи скоч, пушех едни и същи пури и никога не спортувах. И така доживях до достолепна възраст.."

 99. 100 Профил на thegreatest
  thegreatest
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Как ще очакваш феновете да спазват дистанция? И после смешна глоба за отбора, а новозаразените скачат драстично. И пак на гърба на народа. Ужас.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK