И в съботните дни ще може да се вадят документи за самоличност в София

Архив

© Анелия Николова

АрхивВ съботните дни на август в по две районни управления на полицията ще могат да бъдат подавани заявления за нови документи за самоличност, съобщи СДВР. Те ще работят от 8.30 да 14.30 часа.


В делничните дни звената "Български документи за самоличност" ще работят с удължено работно време, което след анализ е изтеглено в сутрешните часове на деня. Така хората, чиито документи изтичат или им предстои да извадят за първи път, ще могат да подават заявления между 7.30 и 17.30 часа. Служителите ще прекъсват работа веднъж дневно в интервала 13.00 - 13.30 часа.


Графикът за съботни дни, в които работното време е от 8.30 до 14.30 часа, е, както следва:

8 август - Второ и Седмо РУ;
15 август - Трето и Пето РУ;
22 август - Шесто и Осмо РУ;
29 август - Първо и Девето РУ.

От миналата седмица се отчита ръст на желаещите да подновят своите лични документи, което налага и въвеждането на по-гъвкава организация на работа. Тази година изтичат документите на огромен брой българи - над 1.5 млн. лични карти, отделно международни паспорти и шофьорски книжки, и отдавна МВР предупреждава, че се очакват големи натоварвания.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK