Заблуждава ли някого Борисов (куп неистини в речта пред ГЕРБ)

Национална конференция на ГЕРБ в "София тех парк", Бойко Борисов

© Цветелина Белутова

Национална конференция на ГЕРБ в "София тех парк", Бойко БорисовОколо 4000 човека от цяла България спешно бяха събрани в София в сряда (5 август) на извънредна "национална конференция" на ГЕРБ с една точка - реч на лидера. Изказването му беше очаквано от всички, за да изясни какви ще са политическите ходове след 28 дни на протести с искане на оставката на правителството и на главния прокурор. Бойко Борисов съобщи, че е готов да посочи дата за оставката си, но трябва да осигури стабилността, плаши с тежка зимата и други възможни събития и за пореден път надълго обясни какъв уникален принос има партията му за просперитета на България и колко лоши ще са последиците от евентуално разпускане на парламента (тази част той изчете списък от листче, за да бъдел "точен" по собствените му думи).


"Дневник" провери тези твърдения и установи множество неистини и (вероятно неволни) неточности в тях. Сред тях едва ли струва да се включват думите му "направихме това събрание в обедната почивка" заради хората, които са на работа. Много дълга "обедна почивка", за която събирането започна от 9 часа, а пътуването от зори. (Репортаж - тук)


Иначе събранието беше обявено като "национална конференция" - твърде гръмко име на случилото се - в партиите това обикновено е форум, от който по-голям е единствено конгресът, и затова се обявява понякога месеци предварително, има водеща теми или теми, дневен ред, програма, обсъждане в структурите и излъчване на делегати и заключителен документ, по който се гласува. В събитието на ГЕРБ нямаше нищо от това.
"Когато до 90-та година управляваше партията на президента Радев, такова нещо (сегашните протести) не беше възможно."


До 1990 г. управлява БКП, на която Бойко Борисов е член и след 1989 г., а преди това през 80-те години работи в различни структури на МВР, т.е. формално в репресивния апарат на тоталитарния режим. През 1985-1990 г. е преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност (ВИПОНД) на МВР. През 1990 г. Борисов отказва да се деполитизира и затова напуска МВР. Ако Борисов има предвид БСП, президентът Румен Радев не е член на тази партия, а бе подкрепен от нея на изборите. Като военен той нямаше и право да членува в политическа партия. БСП управлява в демократична България в различни самостоятелни и коалиционни правителства до 2009 г.


"Защо избрахме технопарка - защото тук е най-явно, най-видимо за 10 години какви промени се направиха. От едни казарми - виждате "Бош", най-мощният суперкомпютър на Балканите, клъстъри автомобилни, иновации, представителство на Световна банка.. Един прекрасен технопарк."


"София Тех Парк" беше замислен като самостоятелен център за иновации, но беше превзет от държавата по времето на ГЕРБ и според в."Капитал" се превърна в обичайна държавна компания - лошо управлявана, източвана и удобна за "наши хора". Сега се прави опит за рестарт с поредните десетки милиони от оперативни програми на ЕС и увеличаване на работещите от 700 на 2500 до края на 2021 г. Това бяха намерения преди пандемията и не е ясно дали ще се реализират.


Суперкомпютър няма - има само първа копка за сградата, в която ще се намира, никой от правителството не е обяснил има ли план как ще се възвърнат вложените в покупката му десетки милиони левове.


Световната банка откри преди година свой нов център за споделени услуги, но той не е за иновации, а за "дистанционно предоставяне на корпоративна и технологична подкрепа на бизнес операциите на петте институции от Групата на Световната банка по целия свят".


Национална конференция на ГЕРБ в "София тех парк"

© Цветелина Белутова

Национална конференция на ГЕРБ в "София тех парк"


"Какво друго могат да ни покажат нашите опоненти, алтернатива на това?"


Опонентите на управляващите не могат да покажат "алтернатива", защото от 20 години не са управлявали с толкова доминираща роля в правителствена коалиция (НДСВ от периода 2002-2005 е изключение, но тази партия практически отсъства от протестите и реалния политически живот, след това имаше тристранна коалиция 3:5:8), докато ГЕРБ с две прекъсвания е на власт от 2009 г. насам.


"Магистралите - имат какво да блокират, защото преди нас ги нямаше"


Решението за автомагистрален пръстен на България е взето през 1964 г., строителството започва през 1973 г. и през 1990 г. са изградени 273 км с пари от бюджета и заеми. В следващите 16 години до влизането на страната в ЕС са добавени още около 150 км. Към октомври 2019 г. - след като България е управлявана от няколко правителства, включително без ГЕРБ - работят над 812 км и се строят други 116 км с предприсъединителни и кохезионни фондове от ЕС и съфинансиране от бюджета.


"Винаги сме успявали в последните години да вдигаме БВП с милиарди на година и сме били в тройката на най-бързо развиващите се държави по Евростат и статистиката в Европа."


Есенната прогноза на Европейската комисия за годините 2019-2020-2021 поставя България на 6-о място в очакванията си кои ще са най-бързо развиващите се страни до края на този период. Преди това са Малта, Ирландия, Румъния, Полша и Унгария. Кризата, предизвикана от пандемията, направи тази прогноза изключително условна. През 2018 г. по реален ръст на БВП България е била 12-а, преди това е била извън челната петица. (Интерактивна карта на "Евростат" показва тук ръста на БВП година по година.)


Заблуждава ли някого Борисов (куп неистини в речта пред ГЕРБ)


"Питам младите хора има ли значение дали нямаш задължения, или имаш огромен дълг? Нали тези млади хора трябва да ги платят тези пари с времето."


Ако ГЕРБ се гордеят с това, защо дадоха разрешение на правителството да вземе тази година до 10 млрд. лева дълг? Бюджетната дисциплина, предпазливата фискална политика и говоренето, че "пари няма", са разумни при определени условия. Но ако нямаш идея за инвестиционна политика, за бързо развитие на икономиката и догонване поне на Централна Европа, нямаш и нужда от допълнителни средства (или искаш заеми за добре аргументирани конкретни политики и големи проекти). Защо "младите хора, които трябва да ги връщат тези пари" предпочитат да отидат да работят в страни с висока задлъжнялост?


"Ние се справихме и най-добре с пандемията. И най-бързо и най-точно пуснахме хората, за да защитим психическото им здраве и за да заработи икономиката. Затова и заложихме толкова много за възнагражденията на хората на първа линия."


Пандемията не е свършила, за да се правят такива заключения. Вярното е, че първите месеци бързи и радикални действия позволиха избягване на здравна криза.


Но последвалото без много ясни - или отсъствието на каквито и да е - мотиви отменяне на ограниченията доведе до такова темпо на ръст на заразяванията, че в момента България е поставяна в забранителни списъци от нови и нови държави, включително такива, за които правителството на Бойко Борисов позволява влизане в България дори без тест. За "заработването на икономиката" може да се спори, но самият Борисов казваше преди седмици, че всъщност в България предприятията не са спирали, спрени са само ресторанти, кафенета, кина, фитнеси, стадиони...


"Хората на първа линия" и до днес казват, че средствата не са достигнали до някои от тях, повишаването на заплатите с до 30% в 28 администрации в пряк контакт с обслужваните тепърва се обсъжда 5 месеца след началото на здравната криза.


"Контрабандата преди нас беше 30%, сега е 3%"


Стара теза на премиера с хвърлени цифри без контекст - каква контрабанда, с какво (в речта си той изреди "фъстъци, пилешки бутчета, агнешки главички"), това дялове от какво са, кои са контрабандистите и колко от тях са осъдени. Но се използва отново за внушение, че критикуващите правителството са свързани с "контрабандата".


"На Бузлуджа имаше 150-200 души"


БСП тази година реши заради коронавируса да премести годишните чествания в София. В нормални години партията събира на Бузлуджа хиляди членове.


"На протеста на БСП имаше руски знамена - не видяха ли как се разправят с протестите в Русия. На другите имаше американски знамена - е, не видяха ли как се разправят с протестите в Щатите. Други носеха европейски знамена - нали видяхте едномилионен митинг в Берлин как беше разчистен."


Връзката между знамената и "разчистването" на протести не е ясна, но очевидно има за цел да внуши колко търпелива е българската полиция и да се отправи завоалирано предупреждение към протестиращите. Сравняването на режима в Русия, където дори със закон е забранено неразрешеното събиране на повече от двама души, с демократични държави като САЩ и Германия (протестът в Берлин впрочем беше против карантината и с участието на антиваксъри, неонацисти и подобни) дори не си струва коментар.


"Ордите на Бареков, Мая Манолова и ТВ7 бяха пред дома ми и сега пак са същите участници."


Мая Манолова опитва да се включи сега в започнати и движени от други протести. ТВ7 не съществува и се преформатира като страстно проправителствената телевизия Канал 3, бивши ръководители на ТВ7 в момента са директори в "Нова" и начело на БНТ.


"Най-лесно е да ни атакуват, че имаме отношение към избора на главен прокурор. Единственото, което не сме направили, е, че не издигнахме кандидат на ГЕРБ, сиреч на правителството, за главен прокурор. Представете си сега, ако Емо Радев или някой друг беше главен прокурор - това е невъзможно. Не моят подпис стои под указа на президента Радев."


През октомври премиерът Бойко Борисов категорично отрече възможността правителството да издигне кандидат за главен прокурор (право на номинация има правосъдният министър). По думите му тогава това би било "лицемерно". Така процедурата беше оставена само с един кандидат - Иван Гешев, който получи гласовете на мнозинството в съдебния съвет. Президентът Румен Радев върна избора с ясен коментар, като един от мотивите за това беше, че не е имало истинско състезание между кандидати", а "формално изпълнение". Президентът няма право да върне втори път процедурата, а според Конституцията е задължен да подпише указ за назначаването на кандидата, избран при повторния избор. Това отново беше Иван Гешев.


Борисов избягва да коментира главния прокурор, а на въпрос на "Дневник" преди две седмици за исканата оставка на Гешев не даде ясен отговор, каза само, че не одобрява показните акции.


"Наслагва се една теза, че ни е страх от служебно правителство. Точно обратното. Да, не вярваме на Радев, че ще бъдат честни и почтени, но какъв ни е проблемът със служебно правителство?"


Едва ли има нужда да се изреждат цитатите от дълга поредица министри и лидери на партията, които обясняват апокалиптични сценарии, ако сега има служебно правителство.


"Без Народно събрание не могат да се свършат следните неща..."


Тук е важно да направим разяснение: Борисов има предвид, че ако подаде оставка и бъде сформирано служебно правителство, с това се разпуска и парламентът и такъв няма до избирането на нов.


Ако мандатът продължи до редовните избори през пролетта на 2021 г., парламентът вероятно ще излезе във ваканция месец преди това заради кампанията, а правителството на Борисов ще е на власт до избора на ново такова.


В първия вариант Народното събрание не може да се събере извънредно, защото вече е разпуснато. Затова Борисов плаши с липсата на парламент, ако подаде оставка.


Но ако има предсрочни избори - какви биха били сроковете: ако Борисов подаде оставка утре, депутатите се съберат извънредно и я одобрят, а в рамките на броени дни президентът връчи и му бъдат върнати без резултат мандатите за съставяне на ново правителство, това Народно събрание може и да да изкара до края на август месец, защото президентът ще назначи служебен кабинет. Ако връщането на мандатите се бави или някой пробва да състави правителство в този парламент - тогава сроковете ще се удължат. Ако има служебен кабинет през септември, той ще организира избори и следващият парламент би трябвало да е факт през ноември или декември.


Заблуждава ли някого Борисов (куп неистини в речта пред ГЕРБ)

© Цветелина Белутова


Ето какво каза Бойко Борисов в словото си:


- не може да се обявява извънредно положение, ако наесен пандемията нарасне (Спрямо сроковете Борисов явно има предвид проблеми през септември и октомври)


- не могат да се вземат заеми, ако икономиката блокира (При почти 2 млрд. лв. бюджетен излишък към края юли и хвалби "договорих ви 29 млрд. евро", правителството допуска блокиране на икономиката и няма представа дали може да управлява в криза в следващите няколко месеца?)


- ако се открие лечение или ваксина и има търгове на ниво ЕС, Народното събрание е това, което може да даде правомощия на здравния министър да участва в сключването на споразумение (Какъв е проблемът това да бъде одобрено по принцип от сегашния парламент за който и да е здравен министър - редовен или служебен? Ако ваксина се появи сега, докато депутатите са в отпуск през август, ще се чака да се върнат в София и да дадат мандат на здравния министър на Борисов или ще се съберат извънредно? А ако търговете започнат по време на служебния кабинет, който чака учредяване на нов парламент, за да му даде такива правомощия, ще се чака месеци до появата на 45-то Народно събрание?)


- без действащо Народно събрание няма да може да се актуализира бюджетът и да се изпълнят задълженията по плащанията към бизнеса и хората (Няма проблем такава актуализация да бъде гласувана сега, ако правителството я поиска, за да функционира държавата и да не бъде оставено служебното правителство с вързани ръце от отсъствието на парламент, вместо просто да изпълнява одобрените параметри. Думите на Борисов следват логиката, че държавата спира, когато ГЕРБ не е в управлението.)


- без парламент няма бюджет за 2021 г. (повторено от Борисов още веднъж), т.е. няма актуализация на заплати, 11 вида семейни помощи, парите за майки, добавки за защита на пенсионери, хора с увреждания и социално слаби (Бюджет за 2021 г. има и по закон това е автоматичното изпълнение на държавния бюджет от предходната година. Между другото показателен за готвенето за избори е акцентът в словото на Борисов върху грижата за социално слабите, а не например върху нужните повече разходи за здравеопазване и здравна сигурност, образование или спасяване на бизнеса и данъкоплатците от финансова катастрофа.)


- без Народно събрание няма как да се приемат промени в образователния закон и да се регламентира дистанционното обучение, следващата учебна година да бъде изгубена за 90 хиляди ученици (Т.е. през досегашните месеци дистанционното обучение е било незаконно? И без такова регламентиране ще е незаконно, ако министърът на здравеопазването реши в средата на септември, че е опасно да се отварят училищата? И защо това не е направено вече, след като депутатите ще се върнат на работа на 1 септември, а учебната година започва на 15 септември и се предполага, че всички в системата са готови, инструктирани, обучени и технологично обезпечени за дистанционно обучение?)


- за да се гарантират честни и законни избори, Народно събрание трябва да приеме промени в Изборния кодекс, където се регулират детайли, машинно гласуване, редът и сроковете за купуване на машини за гласуване (Опонентите на ГЕРБ твърдят, че такава промяна не се налага, трябва решение на ЦИК и средства за сделката с важно уточнение, че за това не важат тежките процедури по обжалване според Закона за обществените поръчки. Но и без този спор стои въпросът дали без тази поредни промени в кодекса ще е под въпрос честността и законността на изборите? А ако ГЕРБ се яви на такива избори без тези промени, ще смята ли провеждането и резултата от тях за нечестни и незаконни?)


"Минус 32.8% е спадът на БВП на САЩ, една трета от икономиката, по-голяма от Голямата депресия с близо 10 процента".


Икономиката никога не е била силната страна на Бойко Борисов, но и съветниците, които са му дали тези данни по този начин, са го подвели. Става дума за наистина рекордно понижаване на БВП на САЩ за периода април-юни, но това не е реалният спад, а е показател с колко би се свила икономиката, ако обстоятелствата от второто тримесечие на 2020 г. се запазят за 12 месеца. Реалното свиване на БВП за този период е 9.5%, равняващи се на 1.8 трилиона долара. За сравнение, колко голяма е тази сума - през 2019 г. БВП на САЩ е бил 21.428 трилиона долара.


"Минус 15% е спадът на ЕС"


Казаното за САЩ важи и за данните от ЕС. С 14.4% е намалението за второто тримесечие спрямо същото тримесечие на 2019 г., а не на цялата европейска икономика. Прогнозата на Европейската комисия отпреди месец е, че ЕС ще приключи годината със спад от 8.3% и догодина ще има растеж от 5.1%. Икономики като германската например вече се отблъснаха от дъното и започнаха да растат.


"Нашите приемливи партньори са тези, с които сме днес - патриотите и СДС."


Това може да звучи добре като предизборен лозунг, но изглежда като влизане в път без изход - СДС не може да вкара нито един депутат, ако ГЕРБ не включи кандидатите му в избирателните си списъци, а според най-новото проучване на "Алфа рисърч" при свиваща се подкрепа за партията "патриотите" имат 2.2% подкрепа (или 4.1% сред гласуващите) и не стигат за управляващо мнозинство.

Ключови думи към статията:

Коментари (203)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 116 Неутрално

  Да, Борисов е патологичен лъжец.

 2. 2 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  Ибез Борисов слънцето ще изгрее
  След оставката му България по-бързо ще дръпне напред -това е сигурно

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3478 Неутрално

  Човекът си живее в негов, удобен за престъпния модел, свят, а какво говори - вече няма нужда дори да се споменава ! Безпредметно е !

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 324 Весело

  Лъжи, лъжи, лъжи! И това само за една обедна почивка

 7. 7 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1981 Неутрално

  До коментар [#4] от "samoedin":

  Пропуснал сте да цитирате източника на тази неподправена "мъдрост"- едно хвърчило, инсталирано в Отечеството от една руска решетка!

 8. 8 Профил на mow38646299
  mow38646299
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Цървулът плува по течението.

 9. 9 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 2075 Неутрално

  До коментар [#3] от "doroteus":

  Веднага ви отговарям - миналата година излиза Бойко и без никой да го е питал казва, че другата седмица правил първа копка на Дунав мост 3???. Аз понеже следа строителните форуми и се чудя как съм го пропуснал и почвам да търся наляво-надясно - никъде нито план, нито бюджет, нито нищо. Естествено, следващата седмица мина и си замина и никой нищо не е започвал. Ето това е патологичен лъжец - лъже непрекъснато, дори когато няма някаква основателна причина

  Не ме търсете преди обяд
 10. 10 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1364 Весело

  мда, Тиквоча е на път да сдаде фира, грижата му по-скоро е как да избяга от съдебната отговорност, защото го чакат дълги години ласки и масажи в Софийския !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 11. 11 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#3] от "doroteus":
  Ами, понеже си много отворен ще трябва да ти върна лентата за калния гьол на Белене. Лафовете за безмислието му и лафовете как трябва да се построи. Баце няма амнезия, защото няма какво да амнезира и от сутрин до вечер тече един стихиен процес в тиквата му. И затова сутрин казва едно, а вечер друго.
  На вас гербаристите трябва непрекъснато да ви се набива канчето с факти, макар че и това е изпразнено от съдържание начинание.
  И да те питам, кое в статията не е верно?

 12. 12 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  Хвала на онзи случайно попаднал там младеж, който, слушайки речта на ББ, спонтанно станал и се провикнал "Браво, Бойко, набивай им го на тези прости хора".

 13. 13 Профил на da.vidci
  da.vidci
  Рейтинг: 217 Неутрално

  едно си боко знае, едно си боко бае..

 14. 14 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Ментално тежко болен премиер

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 15. 15 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Толкова си може човекът. Разсъждава единствено в категории на физически обекти като магистрали, празни технопаркове, празни стадиони и спортни зали, автомобилни клъстери предоставящи работа достатъчна за китайски/индонезийски стандарт на живот.

  Такива абстракции като свободна среда за предприемачество, правов ред и ефективна администрация не се ядат, не се дишат, не могат да се пипнат.

 16. 16 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1364 Весело

  До коментар [#11] от "SSS":

  ..... На вас гербаристите трябва непрекъснато да ви се набива канчето с факти, макар че и това е изпразнено от съдържание начинание.И да те питам, кое в статията не е верно?
  —цитат от коментар 11 на SSS


  алю, да ви се набива канчето ли ?
  Не, Баций знае какво трябва да й се набива !
  и й го набива !
  на сухо ....

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 17. 17 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3088 Неутрално

  Ай ся. Честен политик им се прищял

 18. 18 Профил на liz31552545
  liz31552545
  Рейтинг: 119 Неутрално

  Болен, неадекватен, бълнуващ , омазан до ушите корупционер.

 19. 19 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3537 Неутрално

  Както винаги, вожда говори без да мисли. То, мисленето му е противопоказно, защото той е свикнал да я кара гьотере. През просото. А и ще му изпуши мозъка, та - язък. Колкото да икономиката, ако има нещо, то е ВЪПРЕКИ него, напук на всичките му усилия да съсипе страната окончателно. На принципа "след мен и потоп".

 20. 20 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Много лъжи. Вярно е. И най-фрапиращата е, че най-бързо се развиваме. Много години при управлението на ГЕРБ заплатите и пенсиите в България бяха нищожни, но с цинизма си Бойко Борисов дори се гордееше с това и канеше чуждите инвеститори в България, за да може да развиват бизнес, изплащайки нищожни заплати. Едва в последните години в някои сектори на икономиката по независими от управлението причини се повиши заплащането. Факт е, че правителството няма никаква идея за инвестиционна политика, за да се даде тласък на изоставащи сектори.

 21. 21 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Не мина - дори министрите му гледаха тъжно и някак обречено. Само Валерката се кефеше, че му е ясно че власт вижда за пръв и последен път.

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 22. 22 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7066 Неутрално

  Заблуждават първо него, а той го разпространява нататък, без да провери и без да се замисля. Защо да си го причинява, както казва Гешев. Пък и така му е изгодно, щом слънчасалите от вчера му вярват.

 23. 23 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2226 Неутрално

  До коментар [#12] от "cinik":

  Как случаен, това е цял Астрофизик!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 24. 24 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Поздравления за Петър Карабоев!

  Рядко попадам на толкова аргументират текст!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 25. 25 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 996 Неутрално

  1) Парламентът имал бил много работа за вършене!

  А когато през март-април, в разгара на коронакризата, разпуснаха парламента и 2 месеца нямаше парламент, защото на Борисов парламентът му бил пречел (!!!) и искал като Орбан да си управлява с укази, без парламент - тогава парламентът беше проблем, нали?

  2) Без парламент нямало кой да гласува нов държавен дълг!

  Абе нали преди 2 месеца гласувахте нов дълг до 10 милиарда? Какво става - тези 10 милиарда не са ли достатъчни?

  3) Без парламент нямало да има бюджет за следващата година!

  Сякаш това значи, че на 1 януари държавата спира и умира. А то по закон, ако няма нов бюджет, държавата продължава да работи с лимит от 90% от миналогодишния бюджет. И без това се очаква заради кризата новият бюджет да е по-малък от миналогодиншния. Така че със или без официален нов бюджет, той ще бъде някъде в тези размери, когато го приемат.

  Всичките аргументи на Боци са лъжи, изсмукани от пръстите, за да легендират стоенето на власт с една цел - да завършат руските проекти (патока и АЕЦа) и да осигурят безплатно на Доган морски път до пристанището му в ТЕЦ Варна (срещу 350 милиона лева нащи пари, платени без търг и обществена поръчка). Все пак затова са на власт - заради солидния процент комисиона от всички тези пари. Затова ще стоят до последно и ще пускат татуирани мутри-биячи да бият наред под невиждащия поглед на милицията.

 26. 26 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4296 Неутрално

  До коментар [#3] от "doroteus":

  Борисов е с влязла в сила присъда за лъжа! Това достатъчно ли е да бъде наречен лъжец, или не е достатъчно?!

 27. 27 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3478 Весело

  До коментар [#7] от "selqnin":

  " Пропуснал сте да цитирате източника на тази неподправена "мъдрост"- едно хвърчило, инсталирано в Отечеството от една руска решетка!"

  Тази ? мъдрост" се говори от хората от години ! Както и много други, подобни на нея ! Като, например, че банкянлията е десен само защото е стоял от дясно на бай Тошо докато го е охранявал ! А да се говори за " руска решетка" , след като това управление е направило толкова за руските проекти у нас, колкото сумарно не можаха да направят всички комунистически правителства след 89 г., е някак си даже не и забавно ! В тази връзка, още едно напомняне на банално известен факт : колко антикомунист може да бъде човек, който е бил член на БКП ?

 28. 28 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 500 Неутрално
 29. 29 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5159 Неутрално

  Боко е най-големия манипулатор, медиите ряпа да ядат

 30. 30 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2816 Неутрално

  В ГРЕБ не четат, ТЕ само цитират, понякога безсмислено, но неистините, които втълпяват са стил. Опростачването на нацията е заради недоизказани истини, заблуди, заради ползите, обещания, заради келепира. Баш Боса е ОСЪДЕН, действащ министър-председател на България.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 31. 31 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Идеята за критичен прочит на речтта на Борисов е интересна, изпълнението леко тенденциознно.
  Очаквам същото и с речта на съпругът на Деси, Радев, Румен, президент.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 32. 32 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3478 Любопитно

  До коментар [#13] от "da.vidci":

  " едно си боко знае, едно си боко бае.."

  Как може хората да търпят подобен тип повече от 10 години ! С това " едно", което си бае ? Затова казвам, че всеки народ си заслужава управниците, дори когато те са най - обикновенни участници от престъпните среди у нас !

 33. 33 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 964 Неутрално

  Може да бъде заблуден само някой, дето иска да бъде излъган. А такива очевидно не липсват.

 34. 34 Профил на Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Просто РАЗМАЗВАЩО!

  Поздравления Карабоев!


  Отлична журналистика!


  Браво!

 35. 35 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3478 Любопитно

  До коментар [#25] от "Smoke":

  " .....Абе нали преди 2 месеца гласувахте нов дълг до 10 милиарда? Какво става - тези 10 милиарда не са ли достатъчни...."

  Според теб при раздадени на варненска колекторска фирма на 75 000 000 лева кредит срещу активи за под два, мислиш ли, че 10 милиарда ще бъдат достатъчни ? А при доказани над 600 000 000 кредити, пак от същата банка, в полза на ДПС обръчите от фирми, какво ще си вземе държавата обратно ?

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#3] от "doroteus":
  И тези ли неща трябва да ви обясняваме?! И на вас ли дядото на някое пребито момчв ви е попречило да се 7зучите?

  Патологичен - болезнено отклонение от нормалното.

  Синоними:
  ненормален, анормален, неестествен, неправилен, уродлив, извратен, перверзен, болезнен

 38. 38 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3478 Неутрално

  " "Магистралите - имат какво да блокират, защото преди нас ги нямаше"


  Решението за автомагистрален пръстен на България е взето през 1964 г., строителството започва през 1973 г. и през 1990 г. са изградени 273 км с пари от бюджета и заеми. В следващите 16 години до влизането на страната в ЕС са добавени още около 150 км. Към октомври 2019 г. - след като България е управлявана от няколко правителства, включително без ГЕРБ - работят над 812 км и се строят други 116 км с предприсъединителни и кохезионни фондове от ЕС и съфинансиране от бюджета."


  Лъжи, демагогии, манипулации - единственото, което е прихванал татовия от живковата школа !

 39. 39 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 692 Неутрално

  НАЧАЛОТО МУ БЕШЕ , ИМАМЕ НАЙ ЧИСТИТЕ ПЛАЖОВЕ И НАЙ ДОБРИТЕ МАГИСТРАЛИ , СЛЕД ТЕЯ ДУМИ ИЗКЛЮЧИХ ГЛАСА НЕ ИЗДЪРЖАХ !!! СЕТИХ СЕ ЗА КАФЯВОТО ОКОЛО ВАРНА МОРЕ НАСКОРО СПОМНИХ СИ ТОВА КАФЯВОТО КВО Е , ПОСЛЕ СЕ СЕТИХ С СИНА МИ КАК ПОЧТИ СЕ УБИХМЕ НА НОВАТА МУ МАГИСТРАЛА ПРЕМИНАВАЙКИ ПРЕЗ ЕДИН ЧИСТО НОВ МОСТ , ЧИСТОНОВАТА НИ ЗАДНА ГУМА ЕКСПЛОАДИРА КАТООО , НИКОГА НАМА ДА ЗАБРАВЯ НА ОБРАТНИЯТ ПЪТ ИЗХВЪРЛЕНИТЕ НА ПАРЦЛИ ГУМИ КРАЙ ПЪТЯ НИКОГА

 40. 40 Профил на Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#9] от "tulup":

  Още се чакат милионите маски, дето щяха да ги шият някъде из габровско. Барба Ганьос лично отиде да инспектира през март ако си спомняте фабриките.
  Мисирките го отразиха в централните емисии на всички свински телевизии.

  Щяхме да наводним първо Европа, после и света с маски!

  Още ги чакаме тия милиони маски, но някак се загубиха по пътя!

  Патологичен и осъден при това лъжец е Барба Ганьос, нищо повече!

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 152 Неутрално

  Всуе се морите със статийки срещу Баце и ГЕРБ.
  ОСТАВКА ЙОК!
  КАТУН НАНАЙ!

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  А кога Бойко Борисов е говорел истината????

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Оставка = липса на правителство и еднолично управление на радев,

  което значи

  вместо саниране - тези пари ще бъдат насочени към руски енергийни проекти за да пълнят джоба на путин
  вместо метро - тези пари ще бъдат насочени към руски енергийни проекти за да пълнят джоба на путин
  Без магистрала - тези пари ще бъдат насочени към руски енергийни проекти за да пълнят джоба на путин
  Без увеличени пенсии - тези пари ще бъдат насочени към руски енергийни проекти за да пълнят джоба на путин
  Без увеличение на минималната заплата - тези пари ще бъдат насочени към руски енергийни проекти за да пълнят джоба на путин
  без ремонти на градовете - тези пари ще бъдат насочени към руски енергийни проекти за да пълнят джоба на путин
  Без нови детски градини - тези пари ще бъдат насочени към руски енергийни проекти за да пълнят джоба на путин

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 51 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Оставка на правителството и Гешев е първата стъпка. Колкото по-скоро се случи, толкова по-голям шанс има управляващата мафия да се размине леко с последствията. Всеки ден във властта прибавя по 1 година към присъдите на тези престъпници, които превърнаха България в разграден двор.
  Незабавна оставка, извинение към гражданите и искрено покаяние, това е най-малкото, което очакваме. Останалите последствия, включително ефективни присъди, са на по-късен етап. Просто трябва да знаете, че няма да ви се размине този път, независимо, че до сега успявахте да се измъкнете сухи от всяко престъпление💡

  No Pain No Gain
 52. 52 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1981 Весело

  До коментар [#27] от "samoedin":

  Ще трябва да уточните с руското хвърчило КОЙ точно е автентичният говорител от името на "хората", а колкото и да Ви е странно аз също попадам тази категория, но категорично не съм упълномощавал нито него, нито Вас да говорите от мое име!

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Интересно социологическо проучване на Маркет Линкс от днес: Изправи се, Бълхария има 2.8 %, а Наведи се България 15,2%. Показателно за наведените социологически агенциЙ където Да България има около 6 %. Съвсем за идиоти ни вземат.

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 56. 56 Профил на Libra
  Libra
  Рейтинг: 19 Неутрално

  От всичките му приказки само едно нещо беше - вярно, че часът е 12. Останалото лъжа, до лъжа, описани подробно тук.Гарнирани с наглост, стигаща до мерзост, като в случая с убития му дядо. Уж от партията, на която е бил активен челен от 20 годишна възраст.

 57. 57 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1299 Весело

  АХАХАХАХАХАХА ФАКТ ЧЕК за ГРОБ! Това е като Уошингтън Поуст срещу Тръмп.
  Рева от смях, а тъпите ГЕРБери са се втренчили в тоя олигофрен селски като че ли е Господ.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 59. 59 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  Е така се прави мотивираща реч :)

  Да се учат другите иначе ще са вечно на тъч линията. :)

 60. 60 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2382 Неутрално

  както казва небеизвестния форумен шут Евлампи, ГьОБЕЛСОВАТА ЛЪЖАЧКА действа на пълни обороти.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1369 Весело

  До коментар [#27] от "samoedin":

  Отдавна хората говорят, че ти си тъмен летен облак.
  Прииждаш бързо и отминаваш и после сто беди след теб оставяш.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  На Тиквата няма смисъл да му слушаш - още по малко да четеш лъжите и глупостите му.

 65. 65 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4296 Любопитно

  До коментар [#48] от "rdb41527334":

  "вместо саниране - тези пари ще бъдат насочени към руски енергийни проекти за да пълнят джоба на путин"

  Руски енергийни проекти са АЕЦ Белене и Турски пАток.

  Смея да попитам чие правителство плати реакторите за АЕЦ Белене и кое правителство строи продължението на турски пАток пресз България?

 66. 66 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3478 Неутрално

  До коментар [#52] от "selqnin":

  " Ще трябва да уточните с руското хвърчило КОЙ точно е автентичният говорител от името на "хората", а колкото и да Ви е странно аз също попадам тази категория, но категорично не съм упълномощавал нито него, нито Вас да говорите от мое име!"

  Защо да трябва да уточнявам нещо, което е ясно за почти всеки, без вас и подобни на вас, разбира се ? Кой е упълномощил властта да подарява тецове на почетния ? А да раздава по 75 000 000 лева нан колекторски фирми като кредити ? Чиста форма на престъпна дейност, търговия с влияние и корупция, за което си има просто решение - приложението на НК ! Другото - идейни убеждения на някого, квалификации и личностни убеждения не ме вълнува, че да ги обсъждам във форума !

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 68. 68 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1948 Неутрално

  В Народното събрание, според Борисов, са лентяи председателствани от кърджалийската простакеса. Каква работа имат още да вършат тези тулупи, освен да си взимат заплатите и да приемат лобистки закони?
  Като първа власт тези ако бяха хора, а не мишки и слугинаж на Пеев, до сега можеха 100 пъти да променят конситуцията и да изхвълят Гешев.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Пачката не иска никой да се намесва в герберското управление. Разработените канали работят на пълен капацитет и урожаят сигурно е пълен. Чекмеджето с пачки сигурно са дребни трошици...

 73. 73 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Такъв факт чек виждам за първи път - с толкова мъгливи формулировки и неясноти. И ПР-а на БСП би ги написал по-ясно и ту дъ пойнт.
  От всичко най-много се кефя когато "бунтарите" политици, медиите зад тях и тълпата реват за мерките на правителството против пандемията. В същото време безпрецедентно организират протести с тълпи от по няколко хиляди човека, от които 4/5 са без маски, включително " бунтарите" политици.
  Със всеки ден, с поръчковат си "журналистика", дневник прилича повече и повече на парцалите на Пеевски. Хора като мен влизат само поради изградени навици, но и това ще се промени. Ако Прокопа не вземе властта, а останат калъфките и няколко човека, на които да носи цигари в затвора (а може и на него самия), тая медия също ще е провалена....а на "журналята" като Пешака ще им гледаме "творенията" назад...и ще се възхищаваме на перата им, а той и другите спокойно ще могат да се ориентират към примерно облагородяване на градинките в София.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 75 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3088 Неутрално

  Много лъжи. Вярно е. И най-фрапиращата е, че най-бързо се развиваме. Много години при управлението на ГЕРБ заплатите и пенсиите в България бяха нищожни, но с цинизма си Бойко Борисов дори се гордееше с това и канеше чуждите инвеститори в България, за да може да развиват бизнес, изплащайки нищожни заплати. Едва в последните години в някои сектори на икономиката по независими от управлението причини се повиши заплащането. Факт е, че правителството няма никаква идея за инвестиционна политика, за да се даде тласък на изоставащи сектори.
  —цитат от коментар 20 на Voiko


  Костов също казваше, че това което ще докара чуждите инвеститори в България са ниските заплати. Какво лошо има Бойко да се учи от него?

 76. 76 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  Боко е добър в приказките на едро.
  В детайлите и анализ на причинно следствените връзки никакъв го няма.

 77. 77 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 324 Весело

  До коментар [#48] от "rdb41527334":

  Така е нашия, иначе с Боце енергийните проекти не са руски, а патагонски може би? Ясно е, че мненията са ви подготвени за няколко сайта, ама нивото ви вече е за Чепръчене, кръчмата около 23 часа (и там не се сигурно дали някой вече се връзва)

 78. 78 Профил на Leshper
  Leshper
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Баце е по-устойчив от Коронавирус.
  Цяла България и половин Русия се мъчат с всички възможни средства да го свалят от власт и не могат.

  Комуняги, запомнете!
  Хората се страхуват от вас, а от Баце просто ги е срам.

  Ако продължите с яростните си атаки, другата пролет над 40% от българите ще предпочетат срама пред страха.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80 Профил на hyperano
  hyperano
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Интересно щом ГЕРБ са се провалили защо във Варна на протестите има 50тина човека ? Лято е и в града има над 500,000 човека.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на hyperano
  hyperano
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Колкото и празни приказки да се изговорят от медиите или Бойко - масата от хора не протестират, защото явно са доволни от построеното.

 83. 83 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 152 Весело

  До коментар [#63] от "Ша Шчупат държавата на Пеевски":

  Ти тоже таварищ!

 84. 84 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  Поклон пред Карабоев за съвършения материал! Само така може да се противодейства на пороя от заблуди.

  Спечелихме битка, но не и войната!
 85. 85 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1900 Весело

  Цитат:
  "Заблуждава ли някого Борисов (куп неистини в речта пред ГЕРБ)"

  Вожда може да заблуди само и единствено индивиди с интелектуален коефициент не по-голям от неговия!
  Тези от "привържениците" Му, които са с по-висок, са най-обикновени муфтаджии, наредени на хранилките!

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  "...затова се обявява понякога месеци предварително, има водеща теми или теми, дневен ред, програма, обсъждане в структурите и излъчване на делегати и заключителен документ, по който се гласува. В събитието на ГЕРБ нямаше нищо от това."

  ГЕБР нямат нужда от всичко това. Лидерска партия, горе-долу като феод. Лошото е, че дърпат цялата държава към феодализма. Вече почти цялата икономика е кланова, гонят се чуждестранни инвеститори, остават още няколко стъпки, за да заживеем в средновековието.

  Спечелихме битка, но не и войната!
 88. 88 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Тиквата е паталогичен лъжец, с един дядо партизанин и друг дядо антикомунист.
  най-голям бисер му е „На мен, сирака, кой ми е помогнал или толерирал…" Загубил е майка си когато е бил на 39 г., а баща си на 45 г.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 1176 Гневно

  Когато Бац€ се похвали с е-управление, ще призная принос. Магистрали за по 17 милиона на километър без особена сложност и с мантинели по 1000 лв. за метър може всеки да построи (с пари на данъкоплатците). Днес стана ясно, че новите кошчета за боклук в София ще са по 1200 лв. с ДДС на брой!
  Боклуци!

  Спечелихме битка, но не и войната!
 91. 91 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 643 Разстроено

  Яяя, някой е хванал Борисов да лъже? Имаме новина.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 92. 92 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 613 Неутрално

  До коментар [#3] от "doroteus":Веднага ви отговарям - миналата година излиза Бойко и без никой да го е питал казва, че другата седмица правил първа копка на Дунав мост 3???. Аз понеже следа строителните форуми и се чудя как съм го пропуснал и почвам да търся наляво-надясно - никъде нито план, нито бюджет, нито нищо. Естествено, следващата седмица мина и си замина и никой нищо не е започвал. Ето това е патологичен лъжец - лъже непрекъснато, дори когато няма някаква основателна причина
  —цитат от коментар 9 на tulup


  И само това ли успя да се сетиш ????

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4296 Неутрално

  До коментар [#73] от "Димитър":

  "Такъв факт чек виждам за първи път - с толкова мъгливи формулировки и неясноти. "

  За този, който може да мисли неясноти няма! За представител на онези 80% е ясно, че няма как да осмисли елементарен текст!

 95. 95 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 623 Неутрално

  До коментар [#2] от "nessarox":

  Абе от думите Му, почвам да се съмнявам, дали и слънцето би изгряло без Него. Гледам пълнолунието онази вечер и си мисля: "Ей, каква Луна ни е изгряла, от Него изпратена". В САЩ и ЕС със сигурност не са имали такава Луна :-)

 96. 96 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#73] от "Димитър":"Такъв факт чек виждам за първи път - с толкова мъгливи формулировки и неясноти. "За този, който може да мисли неясноти няма! За представител на онези 80% е ясно, че няма как да осмисли елементарен текст!
  —цитат от коментар 94 на vassilun


  "На Бузлуджа имаше 150-200 души"
  "БСП тази година реши заради коронавируса да премести годишните чествания в София. В нормални години партията събира на Бузлуджа хиляди членове."
  Това факт чек ли е?

  "Ордите на Бареков, Мая Манолова и ТВ7 бяха пред дома ми и сега пак са същите участници."
  Мая Манолова опитва да се включи сега в започнати и движени от други протести. ТВ7 не съществува и се преформатира като страстно проправителствената телевизия Канал 3, бивши ръководители на ТВ7 в момента са директори в "Нова" и начело на БНТ.

  Това факт чек ли е?

  - без действащо Народно събрание няма да може да се актуализира бюджетът и да се изпълнят задълженията по плащанията към бизнеса и хората (Няма проблем такава актуализация да бъде гласувана сега, ако правителството я поиска, за да функционира държавата и да не бъде оставено служебното правителство с вързани ръце от отсъствието на парламент, вместо просто да изпълнява одобрените параметри. Думите на Борисов следват логиката, че държавата спира, когато ГЕРБ не е в управлението.)
  Това факт чек ли е?

  Мога да продхлжавам и дам като примери поне 1/2 от "статията". Това не е журналистика, по-скоро прилича на политически отговор, примерно от Корнелия Нинова.

 97. 97 Профил на Krasimir Stoyanov
  Krasimir Stoyanov
  Рейтинг: 343 Весело

  До коментар [#49] от "antoni":

  А комунистите от Геп, Патериоти, Д(П)С защо ги пропускате или така е удобно?


 98. 98 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Да, Борисов е патологичен лъжец.
  —цитат от коментар 1 на Ivan Stoyanov


  Завиждам за търпението,проявено от автора на статията. Да изчетеш/изслушаш толкова глупости, да разбереш мътната мисъл на тулупа и да намериш съответните контрааргументи, това не е за всеки.

  Eddie lives... somewhere in time!
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 100. 100 Профил на bird_song
  bird_song
  Рейтинг: 306 Неутрално

  До коментар [#24] от "b_52_strato": Изброяването на аргументите е сухо и клони към заяждане. Никъде няма да се намери елемент на логика. Хващаш едно и говориш против твърдението. Постно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK