На живо

Политическата криза: Управляващите пратиха полицията да разчисти блокадите (хронология)

След проведен коалиционен съвет лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че и правителството, и премиерът Бойко Борисов остават до края на мандата. Междувременно БСП внесе подписи за свикване на Народното събрание в понеделник с искане да бъдат изслушани премиерът и вътрешният министър за насилието в деня на конгреса на ГЕРБ и с искане за актуализация на бюджета.


Днес е 30-ият ден на протести срещу управлението с искане за оставка на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Хода на протеста на живо следете тук.
СДВР призовава протестиращите да се въздържат от противообществени прояви, а протестите да преминават мирно. Според столичната полиция блокирането на кръстовища е нарушение на обществения ред.


Граждани в социалните мрежи призовават към вандализъм над обществени сгради и нападения на полицейски органи, съобщи главен инспектор Красимира Стоядинова от СДВР. на брифинг два часа преди обявеното начало на днешния протест.


Младежът, хвърлил телефона на журналист, е обвинен за хулиганство

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 20-годишния мъж, който изтръгна от ръцете на журналиста Полина Паунова мобилния й телефон и го захвърли. Инцидентът стана по време на конференцията на ГЕРБ в "София тех парк" в сряда.


Прокуратурата уточнява, че това е хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост.


20-годишният мъж не е осъждан, няма предходни криминални прояви.


Политическата криза: Управляващите пратиха полицията да разчисти блокадите (хронология)

© Свободна Европа

Университетски преподаватели поискаха оставката на правителството

В открито писмо десетки университетски преподаватели поискаха оставката на правителството заради
"срастването на държавата и олигархичния бизнес, корупцията, политическия чадър над определени фигури, съчетан с безпардонно използване на правоохранителните органи и правораздавателната система като бухалка срещу неудобни представители на гражданския сектор и опозицията, потъпкана свобода на словото, социална безперспективност, напоследък също и лошо управление на здравните и икономическите последици от настъпилата световна пандемия".


Преподавателите отбелязват, че вместо да подадат оставка заради разрастващите се протести, "управляващите – вероятно под натиска на задкулисни интереси, останали скрити от публиката – от един месец насам отправят все по-объркани и компрометиращи послания, съчетани с дискредитиращи самите тях ходове и периодични изблици на насилие от страна както на органите на реда, така и на частни субекти с неясни правомощия и неизвестно на чие подчинение". Според учените насилственото разчитане на окупираните кръстовища е "крещяща провокация, целяща неконтролируема ескалация на напрежението и заплашваща гражданския мир в страната, жертван заради личния интерес на шепа политически субекти".


Документът е подписан от преподаватели от Софийския университет "Св. Климент Охридски", Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", Университета по архитектура, строителство и геодезия, Нов български университет, Университета за национално и световно стопанство.

Брюксел поиска правата на протестиращите да се спазват

Европейската комисия поиска правата на демонстрантите в България да бъдат спазвани, но добави, че страните имат право да предприемат "съответните законосъобразни полицейски действия" за опазване на обществения ред. Това е цитираният от БТА отговор на въпроси за събитията в България от последния месец. В него обаче се казва още, че София трябва спешно да вземе мерки за борба с корупцията и реформа на съдебната система.


В коментара на комисията се казва: "Общата оценка в последния доклад по механизма за сътрудничество и проверка за България е, че напредъкът на страната е достатъчен за изпълнение на целите, поставени при приемането на държавата в ЕС."


Нужно е обаче България да продължи с прилагането на необходимите реформи, особено по отношение на независимостта на съдебната власт и за борба с корупцията. "Това наше становище остава непроменено. Преходът към новия механизъм за наблюдение на върховенството на закона в ЕС ще даде възможност на комисията да продължи работата с България," продължава Брюксел.

Прокуратурата се сезирала за петно върху Съдебната палата, но не и върху правосъдието

Прокуратурата се е самосезирала за петно червена боя на сградата на Съдебната палата, което се виждало във видеозапис на лидера на "Демократична България" Христо Иванов. Това обяви той в живо включване в профила си във Фейсбук. На 3 август Иванов внесе сигнал до главния прокурор Иван Гешев с искане да бъдат проверени обстоятелствата около първия запис с гласа на премиера Бойко Борисов.


"Прокуратурата се е сезирала за петното червена боя, но не и по сигнала, който аз внесох. Образувано е вече бързо досъдебно производство и ме вика бързо да кажа какво знам за това петно. Но за по-голямото петно в българското правосъдие с името Иван Гешев прокуратурата не се сезира, въпреки че има изричен сигнал, който сме подали", каза Иванов.


Грамадата пред общината във Варна започна да расте

Грамадата пред сградата на варненското кметство, която бе издигната в знак на протест срещу корупцията в местната администрация и в памет на самозапалелия се на 20 февруари 2013 г. Пламен Горанов, днес отново започна да расте. Това стана след, като полицията премести палатковия лагер, който блокираше в продължение на дни кръстовището пред общината, на тротоара, където вече няма да пречи на никого – нито на движението, нито на пешеходците.


Заради преместването на палатките, за 18.30 днес в града е насрочен нов протест. "Време е Грамадата пред Общината да се вдигне до прозорците на Иван Портних (кмета на града, бел. ред.) и да скрие гледката му към "светлото бъдеще" в тропически държави, които не екстрадират! Време е, носете си къмъни!", написаха организаторите на днешния протест във Фейсбук. Той е наречен "НЕ на страха, да си отвоюваме обратно Държавата!".

КРИБ доволна от вдигането на блокадите

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България подкрепя вдигането на блокадите в София. В писмо до премиера Бойко Борисов от КРИБ благодарят за бързата реакция, след като на 4 август били писали до вицепремиера Томислав Дончев, до здравния и до социалния министър. Тогава регионалните организации на КРИБ в страната настояха за ред, свобода на придвижване и осигуряване на нормален бизнес трафик, което да гарантира нормална стопанска дейност.


Блокадите на възлови пътни артерии, свързващи важни търговски зони или населени места, оказват твърде негативно влияние върху нормалното функциониране, снабдяване и търговска дейност на компаниите и допълнително влошават усложнената икономическа обстановка, породена от пандемията COVID-19, смятат от КРИБ.


В тази връзка клоновете на КРИБ в страната молят да бъде издадена заповед за провеждане на протести на точно определени места, подходящи за целта, и за спазване на строги противоепидемични мерки като се оказва контрол върху изпълнението на заповедта.

Христо Иванов дава показания в полицията

Политическата криза: Управляващите пратиха полицията да разчисти блокадите (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Лидерът на партия "Да, България!" Христо Иванов дава показания в СДВР като един от свидетелите на хвърлянето преди време на кутия с червена боя по сградата на Съдебната палата в София, съобщи БНР. Боята беше хвърлена от маскирани и всички свидетели на инцидента ще бъдат разпитани.


След протест на 3 август на фасадата на сградата се появи петно червена боя. На същия ден Христо Иванов беше в Съдебната палата, за да внесе сигнал до всички прокурори, като излъчваше на живо във Фейсбук. Иванов е донесъл в СДВР записа с лайва.

Като "омърсяване на символа на демокрацията" определи СДС замерването на сградата на ул. "Раковски" 134, в която са централите на партиите НФСБ и СДС от протестиращите снощи. Те хвърляха яйца и домати по нея с обяснението, че това са съставките на "патриотичен омлет".


"Тази сграда за поколения българи е символ на демокрацията. От нея, преди 30 години, започна превръщането на България в свободна държава, откъсването й от Москва и връщането й на картата на Европа. Благодарение на СДС в момента всеки може да изразява свободно мнението си, да пътува, да избира и да бъде избиран, да протестира, когато не е съгласен и да заявява своите позиции. Хората, които снощи замеряха сградата едва ли са се замислили, че по този начин не изразяват само протеста си срещу управляваща партия, а омърсяват символа на демокрацията в България", се казва в разпространена до медиите позиция на СДС.


"Подкрепяме правото на протест, но без блокади и затрудняване на придвижването и нормалния живот на останалите хора", пише още СДС.

Пътят Стара Загора-Хасково вече е отворен

Пътят Стара Загора-Хасково вече е отворен за движение, след като полицията премахна палатковия лагер там, съобщи БНТ. До напрежение не се е стигнало. На трима от протестиращите са съставени актове по Закона за движение по пътищата заради предмети на пътното платно.

Протестът днес е в 20 часа пред Министерския съвет

Инициаторите на протеста от "Отровното трио" призоваха към нов протест пред Министерския съвет в 20 часа днес "с всички възможни средства за издигане на барикадите отново". "Няма да спрем, няма да приключим", каза пиар експертът Арман Бабикян във видео, публикувано на страницата им във "Фейсбук". По думите му вицепремиерът Валери Симеонов е маша в ръцете на Бойко Борисов, който се крие. "Тази вечер ще ги издухаме", заплаши Владислав Минеков.

Председателят на Съвет за електронни медии (СЕМ) Бетина Жотева каза, че медийният регулатор е "сериозно обезпокоен" от ситуацията, при която беше проявена агресия срещу журналисти по време на конференцията на ГЕРБ. "Склонна съм първо да обвиня политиците и лидерите на обществено мнение, които не проявяват никаква съобразителност в публичното говорене по отношение на медиите и журналистите. Те са тези, които водят, и когато проявяват вербална агресия и негативизъм към журналистите, техните последователи реагират пряко", каза в интервю за БНТ Жотева.


"Би трябвало всички, които са действително обезпокоени за съдбата на журналистите в България - всякакви фондации, съюзи и т.н., да говорят избирателно, когато има такава агресия срещу журналисти. Не се реагира еднакво", предупреди Жотева.


Ако не харесвате дадена медия, не я гледайте, не я четете, препоръча тя. "Журналистите не са площада, за да ги биете и бутате. Те са на площада, за да разкажат какво става и те не са асоциирани с нито една политическа сила", призова председателят на Съвет за електронни медии.


На въпрос за поискания от протестиращите мониторинг на БНТ Бетина Жотева заяви, че той е направен и е изключително сериозно изследване. "Мониторингът констатира, че гражданските протести доминират над другите теми и са 71% от темите в предаванията. При новините - 66% от общия обем на "По света и у нас" е за гражданските протести и всичко свързано с тях", съобщи тя.

Биячът от конференцията на ГЕРБ се е предал сам на полицията тази сутрин, е научила Би Ти Ви. В момента е разпитван. Той е 20-годишен без предишни криминални регистрации.


Малко по-късно полицията обяви, че е задържала трима за агресията срещу журналиста Полина Паунова.


Вижте подробности тук.

Двама протестиращи във Варна са отведени в полицията

Двама протестиращи във Варна са отведени в полицията при вдигането на палатковия лагер в града, съобщи "Нова телевизия", като цитира МВР. Те са отказали да се подчинят на разпорежданията на полицията, заради което им е съставен акт за неподчинение. След това мъжете са освободени.


В ранните часове на деня във Варна се проведе специализирана полицейска операция за възстановяване на обществения ред. В палатките, разпънати в кръстовището пред общината, са установени 17 души, които са уведомени, че трябва да напуснат пътното платно на булеварда и да преместят палатките, за да бъде възстановен нормалният трафик и обществен ред.


Към момента движението в кръстовището пред общината, което беше блокирано с палатков лагер, е възстановено.

Глобени за блокадата в Пловдив

В първия ден на блокади в Пловдив около 60 души бяха глобени за възпрепятстване на движението на превозни средства, съобщи Би Ти Ви. Това е станало при премахването на палатковия лагер в града, който беше разпънат вчера.

Възстановено е движението на градския транспорт

Движението по всички линии на обществения транспорт в София е възстановено в обичайния им маршрут, съобщи Центърът за градска мобилност. Преминаването през възловите кръстовища е свободно, след като бяха премахнати блокадите на Орлов мост и Софийския университет и през последните дни преминаващите в района линии на градския транспорт бяха с променени маршрути.

Задържан е мъж, който нападна журналисти

Полицията е задържала един от мъжете, които нападнаха журналисти и биха протестиращи по време на конференцията на ГЕРБ, съобщиха от МВР. Неговото име е Симеон Стойчев, съобщи "Нова телевизия". Съпредседателят на "Обединени патриоти" Валери Симеонов разкри, че има информация за един арестуван и уточни, че след него ще последва задържането на всички останали от групата нападатели. От "Нова телевизия" уточниха, че задържането е станало вчера вечерта. По непотвърдена информация на медиата е арестуван и мъжът, който счупи телефона на журналиста от "Свободна Европа" Полина Паунова и се виждаше от кадрите как удря протестиращи.


Започнали са разпити в полицията, работата по случая се осъществява под ръководството на Софийската районна прокуратура.

Тази нощ около 4:00 двата буса с полицаи се изнесоха и останаха само две патрулки. Към 4:30 лагерът бе обкръжен от полицаи с каски и началници от СДВР. На протестиращите бяха отправени устни и писмени разпореждания да освободят кръстовището. Тези, които не се подчиниха, бяха задържани и отведени в 1 РПУ, а вероятно и други районни. На Орлов мост полицаите се държаха преднамерено грубо, но без да използват физическа сила. Палатките, тентите, храна, столове бяха нахвърляни в общински камион като отпадък. Повечето от оборудването - лаптопи, колони, фотоволтаик и тн. - беше спасено. Към 9:00 повечето от задържаните са освободени.


Това е написано във фейсбук групата на блокадата на Орлов мост "Орловград - Протест Блокада"

Премахването на блокадите било решено на коалиционния съвет

Политическата криза: Управляващите пратиха полицията да разчисти блокадите (хронология)

© Дневник


Раздигането на палатковия лагер в София било с цел "да се предотврати малка градска гражданска война". Това каза пред "Нова телевизия" съпредседателят на "Обединени патриоти" Валери Симеонов. Той обясни, че решението за премахването на блокадите в цялата страна е взето по време на вчерашния коалиционен съвет. На него управляващите решиха още, че правителството и премиерът остават на власт до края на мандата.


Симеонов обясни, че в последните дни е имало "доста притеснителни сигнали", тъй като е имало подписка от граждани, които се организират за контрапротест срещу блокадите на ключови кръстовища в София. "Няма как изпълнителната власт и коалиционното управление да гледат безразлично това нарушение на Орлов мост. Тук е работа на властта да върне законността", каза още той.


Повече подробности тук.

Видеото от нощта на разчистванто на палатките е публикувано във фейсбук групата "Орловград - Протест Блокада":


Единият от инициаторите на протестите, Николай Хаджигенов, обяви пред Би Ти Ви, че акцията по премахването на палатковите лагери в цялата страна няма да спре недоволството, а дори ще го засили. "Барикадите ще ги изградим отново, само че този път ще са в цялата страна. Очакваме хората най-накрая да побеснеят. На 30-я ден от протестите корупцията реши да вземе нещата в свои ръце, тъй като очевидно много ѝ пречим", каза той.


Адвокатът заяви, че ще защитава правата на всички задържани при акцията, като определи действията на полицията като незаконни, но докато това се установи, Хаджигенов изтъкна, че се нарушават конституционни права на мирен протест.

ГЕРБ хвърли вина за провокациите на охранителната фирма

Пиарът на ГЕРБ Никола Николов заяви пред Би Ти Ви, че в партията са очаквали да има провокации по време на конференцията на политическата сила, на която се стигна до агресия срещу журналисти и протестиращи. Според него групата нападатели са провокатори, като ги оприличи на футболни фенове. Николов обаче не успя да обясни как те са влезли на събитието, което се проведе в "София Тех Парк". Вина за допускането им той видя в охранителната фирма "Боду СОД". Той изрази учудване защо фирмата не е успяла да осигури достатъчно добра охрана на конференцията, като наблегна, че на мястото, където бяха бити протестиращи, е трябвало да има охранители, но такива са липсвали.


"Целта беше да има ритани, блъскани, да има кръв. Целта беше да бъде провалено събитието", обобщи Николов.


Той коментира и кадрите, на които се вижда как предава един от протестиращите на един от мъжете от групата нападатели. Николов подчерта, че не познава човека, който поема протестиращия. По думите му през това време се е занимавал с организацията на събитието и е нямал време да обърне внимание накъде е воден протестиращият.

Арестувани са 12 души

Вчера е взето решението да се възстанови движението в София - това каза комисар Тони Тодоров, зам.-началник на "Охранителна полиция". Към 4 ч. чрез високоговорители е дадено разпореждане към присъстващите да освободят пътното платно.


Физическа сила е използвана само спрямо един човек на Орлов мост, който е отказал да напусне кръстовището.


Политическата криза: Управляващите пратиха полицията да разчисти блокадите (хронология)

© Велко Ангелов


Задържани са 12 души, 3 души са отведени за установяване на тяхната самоличност. Всички ще бъдат освободени след съставяне на актове за неспазване на полицейско разпореждане, увери Тодоров. Бусът на движението "Системата ни убива" е репатриран от кръстовището на Софийския университет на наказателен паркинг.


По думите му много граждани са подали жалби в полицията, в които изразяват недоволството си от блокадите. Една от тях е с над 400 подписа, каза Тодоров. Има жалба и от партия ГЕРБ.


Повече няма да бъде допускана блокада на кръстовища с палатки, заяви Тодоров.


Политическата криза: Управляващите пратиха полицията да разчисти блокадите (хронология)

© Велко Ангелов

Столичната дирекция на вътрешните работи дава брифинг, след като рано тази сутрин бяха премахнати блокадите на Орлов мост, пред Софийския университет и по бул. "Цар Освободител".


Полицията премахна палатковите лагери

Политическата криза: Управляващите пратиха полицията да разчисти блокадите (хронология)

© Велко Ангелов


Полицията е започнала акция по премахваме на палатковите лагери в цялата страна рано тази сутрин, съобщи БНТ.


Движението на колите и градския транспорт в района на Орлов мост и при Софийския университет се осъществява нормално. Преместен е и бусът на майките от движението "Системата ни убива", който от дни беше спрян на кръстовището. По неофициална информация има задържани.


Политическата криза: Управляващите пратиха полицията да разчисти блокадите (хронология)

© Булфото


По данни на инициаторите на протеста от "Отровното трио" един от организаторите на протеста - Арман Бабикян, както и от присъствалите в палатковите лагери, са арестувани и отведени в Първо районно управление. По-късно Бабикян е бил освободен.


Във "Фейсбук" Бабикян коментира, че властта се страхува, а Николай Хаджигенов допълва, че "със сила полицията е възстановила корупционния ред".


Повече по темата - тук.


Политическата криза: Управляващите пратиха полицията да разчисти блокадите (хронология)

© Стопкадър от btv.bg


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (644)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  Еее, разгеле, сетихте се.

 2. 2 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  "адв. Хаджигенов допълни, че със сила полицията е възстановила корупционния ред"
  ............
  Парите на Чери изгорена.

 3. 3 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 664 Любопитно

  Свърши ли отпуската на Гешев ?
  За него ли разчиствате ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Крайно време беше.

  Респект за полицията на Република България !!!
  Респект !

  Възстановиха законноста в републиката !

 6. 6 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Браво !!! Браво !!! Браво !!! Това трябваше отдавна да стане. Грубо нарушение на няколко закона. На всякъде по света нямаше да ги търпят толкова време ! София си отдъхна.

 7. 7 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1607 Разстроено

  Блажени са верюищите в " мирния преход "......

 8. 8 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  До коментар [#2] от "4ort":

  Да не излезе днес утре някой запис който директно да доказва престъпление на Борисов?

 9. 9 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 702 Неутрално

  "адв. Хаджигенов допълни, че със сила полицията е възстановила корупционния ред"............Парите на Чери изгорена.
  —цитат от коментар 2 на 4ort


  и парите на Америка на България, респективо КОнгреса на САЩ.

  ОСновен спонсор на Христо Иванов от 20 години е финансовата олигархия на Уолстриит през фондации и НПО-та

 10. 10 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 982 Весело

  5:0. Айде, чекането свърши. Свободно, легайте си.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1291 Весело

  Воеводите излязоха на преден план и започнаха да действат с присъщия им финес. ББ се сниши, ако мине. Гражданите пак ще псуват властта, а не палатките.
  Дотук всичко добре.

 14. 14 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Ушевите как си мислят, че ще спрат масата от хора довечера отново да отиде до Орлов мост? И пак да направи лагер? Боко е решил да играе вабанк и ще му влезе с 200.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  И за какво сте в екстаз? За правото да преминавате през 2-3 кръстовища сте съгласни да ви таковат с 200.За това ли се радвате? Вие сте готови за булонския лес. После да не ми казвате никога повече, че мразите джендъри.

 17. 17 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 874 Неутрално

  Не плачете! Сега ще излезе Слави Трифонов, ще погледне властта и ще запее "аааа аа а, моя ще си вече!"

  Евроатлантида
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2984 Любопитно

  Това се очакваше, за съжаление. Да видим как ще продължи протестът.
  Но важните са идващите избори - независимо дали предсрочни или редовни, там ще се решават нещата и който иска доверие от народа - да се готви.
  Последните дни се появиха две проучвания и всички решиха, че едва ли не вече има нов Парламент, Борисов е паднал и т.н. и т.н.
  Много е рано, битката тепърва предстои.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Задминахме Северна Корея по милиционерщина. Борбата ще стане по-ожесточена - мафията срещу нормалните хора!
  Виждате как действа тоталитарната власт! Една седмица беше законно, и сега спря да е??!?

 22. 22 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 664 Любопитно

  Поредният пуч на БКП-тата - БСП, ДСБ и ДПС - се разпадна. Браво на Борисов!
  —цитат от коментар 4 на nessarox


  Спите ли спокойно след кражбата на ника и аватара ми ?
  Ето това сте Гербаджиите .

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 554 Неутрално

  АКЦИЯТА БЕ РЪКОВОДЕНА ОТ ЧАСТНО ЛИЦЕ СЪС СКЪПАРСКИ ДЖИП , СЪЩИЯ ДЖИП МНОГОКРАТНО Е ВИЖДАН АКОЛО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ , ЗНАЕ СЕ И КОЕ ПАРТАЙГЕНОСЕ НА БОЙКО ГО КАРА

 26. 26 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5684 Неутрално

  Беше малко нелепо, една шепичка активни борци да спират движението на няколкостотин хиляди работещи хора, лежейки на асфалта, печейки месца на някакво барбекю и пийвайки биричка. Сами се компрометираха с тези арт-хепънинги. Още повече, че самата блокада беше незаконна. С едно беззаконие няма как да твърдиш, че се бориш с друго беззаконие.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 27. 27 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  До коментар [#22] от "nessarox":

  Леле, аз се изненадах какви ги плещиш, а то какво било. Модераторите какво ще кажете? Пак ли ще баннете някой и друг реален човек за профилактика?

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на marianaivanova76
  marianaivanova76
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#11] от "aah33674898":

  Сигурно сте млад. Тази практика се нарича профилактика и се използва за стари познайници на полшцията, като Глишев.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 694 Неутрално
 32. 32 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Герб се утичат в канавката, и ниКой не може да ги удържи

 33. 33 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Я! Вътрения министър имал топки!

 34. 34 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3880 Неутрално

  Най-накрая да свършат една работа добре! И сега ревове от типа, нападнаха ни хиляди жандармеристи, било нахлуване с взлом?!, и т. н...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 35. 35 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 874 Неутрално

  Полицията направи едно добро дело. Спаси къмпингарите от жестока саморазправа от софиянци и дълъг болничен престой.

  Евроатлантида
 36. 36 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 664 Весело

  До коментар [#27] от "George Svinarov":

  Няма как да си променя убежденията -това е сигурно .
  Жалка гербаджийска работа.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 37. 37 Профил на
  Рейтинг: 218 Неутрално

  Не се гаси туй що не гасне! Пожарникаря трябва да научи това по трудния начин.

 38. 38 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1489 Неутрално

  Всички в България трябва да се научим да спазваме закона. В закона за движение по пътищата никъде не пише, че е разрешено да се разполагат палатки в кръстовища и по този начин едни 20 юнака да ограничават правото на свободно движение на всички останали хора. Както тази сутрин един протестиращ от палатките каза,че те си спяли спокойно в палатката в кръстовището, но дошла полицията и им казала, че нарушават закона и им разпоредила да освободят пътя. Тези протестиращи които са отказали да изпълнят полицейското разпореждане са задържани.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 798 Гневно

  Ушевите как си мислят, че ще спрат масата от хора довечера отново да отиде до Орлов мост? И пак да направи лагер? Боко е решил да играе вабанк и ще му влезе с 200.
  —цитат от коментар 14 на Големи яйца:)


  ДОВЕЧЕРА ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ ПОЛОВИН СОФИЯ НА ОРЛОВ МОСТ! Блокадата ще стане по-голяма, докато милиционерите не спрат да ни тормозят и Борисов не подаде оставка!!!!
  Няма да се предадем - вече е въпрос на чест. Ако ГРОБ и пияните воеводи искат да окървавят протеста - и това е България в която искате да живеете - ОК.
  Ние НЕ искаме! Искаме нормална правова, неполицейска държава!

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Stan Todorov
  Stan Todorov
  Рейтинг: 285 Неутрално

  До коментар [#14] от "Големи яйца:)":

  Ама и седмината ли ще дойдете?

 45. 45 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1816 Весело

  До коментар [#19] от "boevbisser":

  Видяхме кой ни прави стратегическата алтернатива на Радев, респективно на вас професор Александър Маринов от Мултигруп. Изключително нов млад човек със антимутренска същност.
  Срам нямате ли?! Не знам. За идиоти ли ни вземате пак не знам.

 46. 46 Профил на snk22555877
  snk22555877
  Рейтинг: 585 Неутрално
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5684 Весело

  До коментар [#38] от "constatator":

  "Кротко си спя, а някакви полицаи ме нападнаха". Сетих се за вица:
  Шотладски студент в Германия говори с баща си:
  - Тези немци са луди! Единият ми съквартирант, в три през нощта, седи на леглото, с глава мужду коленете и вие като куче. Другият седи на перваза на прозореца и крещи, че ще скача!
  - А ти какво правеше?
  - А, нищо, аз кротко си свирех на гайдата.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 49. 49 Профил на dzenlandia
  dzenlandia
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Ако имаше няколко хиляди протестиращи денонощно на Орлов мост полицията нямаше как да разтури палатките. Факт е, че протестът не е масов, а когато един протест не е масов не само не постига целите си, но изглежда пародийно и нелепо.

 50. 50 Профил на oleeeee
  oleeeee
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Крайно време беше!
  Цинично е, нарушаващите конституционното право на милиони за свободно придвижване протестиращи да се вайкат, че премахването на блокадите нарушавало правото им на протест.
  А най-циничното е, че тези глупости ги говорят и юристи.

 51. 50 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Следващата стъпка, среднощни арести и инквизиции на всички недоволни от власта граждани

 52. 52 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 874 Неутрално

  Тази сутрин лидерите на протестите - забележете - новите морални и неопетнени млади хора - МаяМа, Ристю, адвоката на Лиляна (любовницата на черепа) и пиарът им Бабикян обикаляха РПУтата.

  Евроатлантида
 53. 53 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Арест и присъди за триото и Ристю, има достатъчно свидетели и доказателства за вандалщините им. Дори и вчера нанесоха щети на държавна сграда, ползвана в момента от НФСБ.

 54. 54 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  Зорлем ще радикализират протеста.

  SHADOWS of SOFIA
 55. 55 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 259 Неутрално
 56. 56 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2243 Неутрално

  Онзи ден имаше анимация по ZDF, която обясняваше на немските деца, какво е корупция в България. Обществената немска телевизия. Боекооо прави за смях страната ни.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 57. 57 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Това се очакваше, за съжаление. Да видим как ще продължи протестът.Но важните са идващите избори - независимо дали предсрочни или редовни, там ще се решават нещата и който иска доверие от народа - да се готви.Последните дни се появиха две проучвания и всички решиха, че едва ли не вече има нов Парламент, Борисов е паднал и т.н. и т.н.Много е рано, битката тепърва предстои.
  —цитат от коментар 19 на boevbisser


  Не разбирам защо няма силна обществена реакция спрямо грубото погазване на базови човешки права? Утре ще влязат полицаи у вас и ще ви вземат бизнеса и ше ви арестуват!
  Видяхме Лилана, Дунерит, Божков, Изамет!

 58. 58 Профил на ATR
  ATR
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Палатките отчуждават огромна част от потенциални гласове за ДаБг. Не знам за толкова години как партиите с 1-3% не го научиха.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 834 Неутрално

  Окупирането на кръстовища, пътища, магистрали и обществени сгради, влакове и самолети, със или без заложници, се приема за терористичен акт навсякъде по света. В случая с окупирането на възлови кръстовища в София заложници бяхме всички ние, десетки и стотици хиляди, попаднали в капана на задръстванията с часове наред (повече от 3 часа бях заклещен в колата си по време на бурята и дъжда в сряда). НЯМА ДА ТЪРПЯ ПОВЕЧЕ ТАКА АГРЕСИЯ, ТАКОВА ИЗДЕВАТЕЛСТВО НАД СВОБОДАТА МИ НА ПРИДВИЖВАНЕ, НАД ЛИЧНОТО МИ ЗДРАВЕ, НАД ЛИЧНОТО МИ ПРОСТРАНСТВО. ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА СИ ВЛЕЗЕ В РОЛЯТА НА ЗАЩИТНИК НА РЕДА И ЗАКОННОСТТА!

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4126 Любопитно

  До коментар [#32] от "Konstant Ray":

  Дано си прав за това.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 63. 63 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#44] от "Stan Todorov":

  Духовит си, спор няма. Типична гербава орка.

 64. 64 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Нормално, всяка власт разчита най-вече на милицията като репресивен апарат. Затова щатът им е гигантски, а реформи в МВР няма вече 30 години.

 65. 65 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 582 Весело

  Полицията и кметовете бяха прекалено толерантни и бавни при възстановяване на законността. Това трябваше д се случи отдавна.

  Дали Гешев няма да привика и да потърси отговорност от кметовете за допуснато нарушение на ЗСММ?

  Впечатлението ми е, че протестиращите още не са разбрали, че нарушават законите. Доста абсурдно е в демократична държава протестиращи да се борят за промяна с незаконни действия. Но всеки си избира пътя.

 66. 66 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Тоя иска да ни убеди, че акцията била след АНАЛИЗ НА ПОЛОЖЕНИЕТО от СДВР.
  Поредното баламосмане и откровена лъжа.
  И никой журналист не се сети да го попита просто: и в Пловдив и Стара Загора ли важи решението на СДВР? Така че, КОЙ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ е наредил акцията?
  Има ли изобщо прокурорска заповед?
  Но както винаги в ЕДНА МАФИЯ законът на ОМЕРТАТА е в действие.

 67. 67 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  До коментар [#47] от "ghristoz":

  "В престъпленията му се обедихме всички в бг, а и в чужбина хората. Само троловете, като теб, още лаят."

  Това, че сте се Обедили е просто прекрасно. Аз говорех за доказателства. Демек не вие да сте Обедени, ада се убеди съдът.
  Дай някой пример в който съм тролствал. Нямам против да имаш (вярно или не) мнение за мен. Обаче дали имаш някой аргумент? С какво и кога съм тролствал?

 68. 68 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3135 Весело

  До коментар [#12] от "Мамуна":

  Истинското отразяване "на живо" ще бъде като се събуди мореплавателя и даде интервю

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  По телевизора в момента Николов се оправдава като ученичка.
  Вижте си срамотиите БУДАли/

  SHADOWS of SOFIA
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  До коментар [#57] от "#ОСТАВКА":

  Кой ти е дал право да блокирал обшедтееу места бе. Че се правиш на жертва. Радвсйъ се, че българският народ е толерантен.
  Откога Орлов мост е "у вас", че някой ти е влязъл в къщата.
  Ясно е, че никой не подкрепя русофилско-олигархичният ви метеж.
  Орлов мост му бил частна собственост. Съвсем полудяхте.

 74. 74 Профил на Vlado
  Vlado
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Крайно време беше. Този развалят протеста. Така не се прави.

 75. 75 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5684 Неутрално

  До коментар [#39] от "George Svinarov":

  "Отричам насилието, защото доброто, което изглежда то може да причини, не е трайно; трайно е лошото, което то причинява";
  "Око за око и светът ще ослепее";
  "Насилието е оръжието на слабите".
  (Махатма Ганди)

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на lnq37674901
  lnq37674901
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#11] от "aah33674898":

  Сигурно сте млад. Тази практика се нарича профилактика и се използва за стари познайници на полшцията, като Глишев.
  —цитат от коментар 29 на marianaivanova76


  Тц, нарича се престъпление извършвано от тези които би трябвало да бранят закона. Конкретно, противозаконин арест

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Зорлем ще радикализират протеста.
  —цитат от коментар 54 на K2


  Не им издържаха нервите.
  Чудя се дали ББ направи тази невероятна глупост - той преди имаше много силен политически инстинкт - или някой от ДПС-воеводите е действал на своя глава.
  Палатките спечелиха този рунд.

 80. 80 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Определено, има само един или двама протестери във форума с много регистрации :-). Всички + или - които са в подкрепа на блокадите се появиха в един момент накуп по 29 :-) !
  Аман от изкривена информация ! Много подръжка, много нещо нещо. Е, да ама не !

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Браво! Най-накрая да въведат ред. Има надежда.

 83. 83 Профил на guentchovelev
  guentchovelev
  Рейтинг: 94 Весело

  Когато почне една група граждани силово да налага възгледите си (блокиране на кръстовище) и пречи на друга група граждани (10 000 пъти по-голяма) да се придвживат няма нищо законно в това ... В миналото при такива случай се вадят мечовек, сопи и която група е по-голяма, надделява. За да не става физическа саморазправа, затова са измислени партии и избори, правосъдна система и полиция да я налага. НЯМА да сме ние, дето ще измислим нова система, просто трябва да приложим работещата!

  Та-тия с палатките - време беше да ги разгони полицията. Идват избори-там да гласуват-за партия която няма да им налага да правят палатки! Аз така правя.

 84. 84 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2984 Весело

  До коментар [#45] от "Да вярваме на истината":

  Кои сме ние и вие? Президентът може да говори каквото си иска, той има представителни функции по конституция, единствената му екстра, така да се каже, че може да бъде чут. И в случая я използва.
  А който иска законодателната и изпълнителната власт - на избори, така е по закон.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  До коментар [#66] от "ppopov_67":

  Каква прокурорска заповед за обществено място??
  Хахаха.
  Освен това всички заповеди ги дава съдът. Ясно е колко сте умни. Но тука полицията е длъжна да поддържа реда по обществените места.

 87. 87 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 670 Гневно

  Идиотите подават жалба срещу блокадите, ама да ги крадат с милиони месечно е ОК. Логика.

  Всеки народ си заслужава съдбата. Този е обречен.

 88. 88 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Това беше жестът, с който тиквата си ритна столчето. Вече никой не може да му помогне. А скоро ще влезе и в учебниците (както си мечтаеше) по история, икономика и право, като ръководител на най-корумпираните правителства и ще се изучават схемите, чрез които ограбиха бюджета и еврофондовете.

 89. 89 Профил на Камбанка
  Камбанка
  Рейтинг: 422 Неутрално

  Голяма радост у народонаселението! Сега хиляди Снежанки-софиянки ще могат необезпокоявано да си бият робския пас и да трупат злато за джуджетата.

 90. 90 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Крайно време беше.
  Надявсм се да са премахнати всички блокади из цялата страна.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 91. 91 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  До коментар [#2] от "4ort":Да не излезе днес утре някой запис който директно да доказва престъпление на Борисов?
  —цитат от коментар 8 на George Svinarov


  Черепът, ако имаше записи, щеше да ги пуска лично на Борисов и да му извива ръцете. Някой друг може и да има записи, но не и Черепа. Освен това независимо кой е премиер или прокурор, той трябва да си отговаря за престъпленията, ако сме държава, в която има ред. Оставка на Борисов само хората, които работят и не са престъпници. Не може престъпниците да се освобождават, според това кой е прокурора. Христо Иванов да не си прави сметките по този начин да става прокурор, за да освобождово такива като Черепа, които му плащат.

 92. 92 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  До коментар [#84] от "boevbisser":

  Той ви е неформалният лидер. То по закон никой няма право да блокира улици. Няма право и на необявени протести Ана един месец се нарушава законът.
  Както и да е. Щом ти е приятно до Александър Маринов стой си. Той със сигурност е близък до Доган Пеевски.

 93. 93 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2984 Весело

  До коментар [#57] от "#ОСТАВКА":

  А аз разбирам поне частично защо няма силна обществена реакция, но ако се занимаваш с бизнес като мен, ще разбереш - нося отговорност за компанията ми, за хората в нея и доходите им.
  Подкрепям напълно протеста и исканията му, не подкрепям окупация, той показа уродливото лице на управляващите, какво повече е нужно.
  Нещата оттук нататък трябва да се решават на избори, така е в демокрациите.

 94. 94 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  Браво !!! Браво !!! Браво !!! Това трябваше отдавна да стане.
  —цитат от коментар 6 на _imi_


  Защо се радваш?
  Ще крадете още ли?
  По-добре си гответе багажа - ще ходите при бай Ставри!

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1489 Весело

  Тази сутрин по БТВ съобщиха важна новина-"По Орлов мост се движат коли"

 97. 97 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Добре, че нормалните граждани направиха подписка срещу ограничаване правото им за предвижване и я внесоха в прокуратурата.Властта е длъжна да вземе отношение,след като има писменна жалба.Борисов само гледаше отстрани страхливо.

 98. 98 Профил на Leshper
  Leshper
  Рейтинг: 227 Неутрално

  До коментар [#26] от "Незнайко в Слънчевия град":... Как да се бориш със законни средства?...
  —цитат от коментар 39 на George Svinarov


  Има една нова тактика, казва се Избори.
  След няколко месеца ще ти обясня по-подробно.

 99. 99 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  Партия Герб подала жалба и веднага МВР реагира. Партията-държава в действие.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK