На живо

Коронавирусът в България: по-малко заразени, рекорден брой починали за седмица (хронология)

Коронавирусът в България: по-малко заразени, рекорден брой починали за седмица (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал53 са новозаразените за последното денонощие при направени 1275 теста. Изминалата седмица е с най-много жертви, в същото време се наблюдава спад на заразените за последните две седмици. Курортният комплекс "Албена" започна поетапното затваряне на хотелите, а според статистиката на НСИ и през юни се отчита срив на приходите на хотелите. Безработни с право на парично обезщетение могат да започнат собствен бизнес благодарение на насърчителна мярка на Агенцията по заетостта.


"Дневник" проследи на живо ситуацията със заразата през деня. За разпространението и ефектите на коронавируса по света можете да се информирате тук.
Фонд "Земеделие" отваря от 19 август до 21 септември за кандидатстване две от трите мерки в помощ на стопани заради кризата с вируса. Подмярка COVID 1 е с бюджет 93.5 млн. лева и е за секторите "Плодове и зеленчуци", "Маслодайна роза" "Винени лозя", "Декоративни растения", "Животновъдство" (говеда, биволи, овце и кози) и "Пчеларство". Подмярка COVID 2 е с бюджет 5.5 млн. лева и обхваща всички останали направления в областта на растениевъдството и "Животновъдство" (свине и птици).


Изискванията към кандидатите са описани в наредба на земеделското министерство.

Училищата ще имат протоколи за работа в условията на COVID-19

-До началото на учебната година всяко училище ще трябва да има екшън план за скоростно преминаване към дистанционна работа в случай на нужда. Това съобщи Диян Стаматов, директор на столичното 119 средно училище и председател на Съюза на работодателите в просветата, след работна среща в Министерството на образованието и науката. По думите му на образователните институции ще бъдат предложени два протокола за организация на учебната дейност - със задължителни и с препоръчителни мерки. Повече вижте тук.

Изписан е първият излекуван от коронавирус обитател на дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе, съобщи БНР, като цитира Областният кризисен щаб. 82-годишна жена е била изписана от Университетската болница "Канев" и настанена в кризисния център на организацията "Каритас", където ще бъдат преместени и други излекувани от коронавируса възрастни хора от дома.


Днес предстои да бъдат изписани от болница още трима обитатели на социалното заведение. Общо 92-ма души са заразените с коронавируса в дома - 83-ма обитатели и девет души от персонала. Петима от настанените в дома починаха.

Безработни могат да започнат свой бизнес

Безработни с право на парично обезщетение могат да започнат собствен бизнес за производство на стоки и/или услуги благодарение на насърчителна мярка на Агенцията по заетостта. За целта желаещите трябва да представят бизнес проект в бюрото по труда, в което са регистрирани, съобщи пресцентърът на министерството на труда и социалната политика.


В Закона за насърчаване на заетостта е предвидена възможност те да вземат накуп цялото дължимо обезщетение за безработица, което да послужи като стартов капитал. Ако преценят, че имат нужда от допълнителна подкрепа за стопанската си дейност, може да кандидатстват по Националния план за действие по заетостта и да получат пари за квалификация за управление на новата си фирма, за сферата, в която е стартиращият бизнес, както и за ползване на консултантски услуги. В случай, че имат нужда от персонал и наемат безработен, ще получават и пари за неговото възнаграждение в размер на минималната работна заплата.


Коронавирусът в България: по-малко заразени, рекорден брой починали за седмица (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


От началото на годината от тези опции са се възползвали 114 безработни. Най-често те са отваряли обекти за търговия или услуги като счетоводни, консултантски, фризьорски и други. Бизнес в сферата на земеделието са започнали двама безработни, а други двама са организирали своя производствена дейност, отчитат от министерството.

Проверява се лечението на починал от коронавирус младеж

Изпълнителната агенция "Медицински надзор" извършва проверка по случая със смъртта на 19-годишен младеж от Велико Търново, който почина заради усложнения след COVID-19 в болница "Д-р Стефан Черкезов". Комисията е сезирана от ръководството на лечебното заведение, съобщи агенция "Фокус". От болницата уточняват, че искането им е предизвикано от широкия обществен отзвук по темата.


Резултатите от проверката на проведеното лечение ще бъдат оповестени публично. 19-годишният младеж почина в лечебното заведение в края на миналия месец. Момчето беше едно от заболелите от абитуриентските балове в края на юни. Оплакванията му са започнали на 7 юли. Младежът имал висока температура. Диагнозата COVID-19 била лабораторно потвърдена чрез PCR тест. Приет е в болницата, но състоянието му се е влошило и е бил преместен в реанимация. На 31 юли е починал вследствие на двустранна бронхопневмония и остра дихателна недостатъчност.

Ново огнище на COVID-19 e регистрирано в частен диализен център в Добрич. 11 са заразените от общо 25 пациенти, които са на хемодиализа, казаха пред Би Ти Ви от здравната инспекция в града. От лекарите един е с положителен, а двама с отрицателни тестове, но са отстранени от работа, тъй като работят и на други места.


Центърът продължава да работи, като пациентите са разделени на две групи и не би трябвало да се смесват заразени с отрицателни, казаха още от РЗИ. След всяка смяна се извършва пълна дезинфекция, както на помещението, така и на апаратите за хемодиализа.

Бачковският манастир край Пловдив се готви да посрещне хиляди поклонници от цялата страна за големия християнски празник Успение Богородично на 15 август. В условията на коронавирус са взети всички превантивни мерки, съобщи БНТ. "Ще има няколко дезинфекции в целия двор, както и постоянно дезинфекциране на самата икона и на други икони и плоскости в самия храм, подовете, вратите, всичко това ще се дезинфекцира постоянно", каза игуменът на Бачковския манастир епископ Сионий пред медиата. Освен стриктната дезинфекция от страна на манастирските служители, ще се разчита и на личната отговорност на поклонниците. Празникът ще започне още на 14 август вечерта, когато се очаква в манастира да пренощуват и много хора.

През юни промишленото производство бележи ръст от 5.8% в сравнение с предходния месец, отчита Националният статистически институт. В сравнение със същия месец на 2019 г. обаче е регистриран спад от 7.7%.


Лек ръст през месеца има и в строителството - с 4.8% спрямо май, но и в този сектор на годишна база е отчетено свиване - то е с 2.2 на сто.


Подробностите - тук.

Втора седмица броят на заразените намалява

Коронавирусът в България: по-малко заразени, рекорден брой починали за седмица (хронология)

© Велко Ангелов


Втора седмица броят на заразените с коронавирус в България намалява, се вижда от данните в единния национален портал. След пикът от 1674 в седмицата 20 - 26 юли, през следващите две седмици броят на новозаразените намалява съответно до 1524 и 1263 души.


Срив на приходите на хотелите и през юни

През юни с една трета по-малко хотели и места за настаняване са били отворени за туристи в сравнение с година по-рано, в тях са били заети едва около 10% от леглата и е регистриран срив в приходите с близо 90%, който е както при чуждите, така и при българските туристи. Това показват данни на Националния статистически институт за първия летен месец, белязан от отлагане на туристическия сезон и продължаващата извънредна епидемична обстановка заради коронавируса.


Коронавирусът в България: по-малко заразени, рекорден брой починали за седмица (хронология)

© Стоян Ненов, Reuters


Повече четете тук.

Правителството планира да промени Методиката за определяне на линията на бедност за страната заради влошената икономическа ситуация, предизвикана от разпространението на коронавируса. Проектопостановление предвижда показателят да се определя не по формула, както досега, а по предложение на социалния министър според възможностите на бюджета. Проектът е публикуван за обществено обсъждане.


Коронавирусът в България: по-малко заразени, рекорден брой починали за седмица (хронология)

© Велко Ангелов

"Албена" затваря хотели

Курортният комплекс "Албена" започна поетапното затваряне на хотелите, съобщи БНР. Причината е намаляващият брой на туристите, след като чартърните полети бяха преустановени, а Германия обяви регионите Добрич и Варна за опасна дестинация.


Миналата седмица гостите на комплекс Албена са били 8 000, тази седмица те вече са около 6500, заяви управителят на комплекса Христо Пенев. Епидемичната обстановка ва комплекса е спокойна, до този момент няма данни за заразени туристи.

Обещаващо е лечението с плазма

Според Радостина Александрова - вирусолог от БАН, най-важният въпрос е защо хората боледуват по различни начини - някои почти не усещат, а при други нещата са много драматични. Вероятно влияят много фактори - "нашата имунна система, срещата ни преди това с подобни човешки коронавируси", и еднозначен отговор няма да има, предположи тя в интервю за БНТ.


"Има хора, при които се срещат варианти на определени гени, които допринасят заболяването да протече по по-тежък начин. Това са данни от проучване, проведено с около 4 000 пациенти в Испания и Италия. Тези гени са свързани с функционирането на имунната си система, с инфектирането на клетката с вируса", обясни вирусологът.
Тя уточни, че проучванията са в началото и все още не е открит ген, който да е маркер за по-тежко прекарване на болестта.


По думите ѝ напоследък намира потвърждение тезата, че предишните срещи на имунната система с коронавирусите, които предизвикват 15-30% настинки, помагат на хората да се справят по-лесно с COVID инфекцията. "Лечението с плазма е доста обещаващо. Идеята там е, че в плазмата на хората, които са преболедували, има неутрализиращи антитела. Те са изградени конкретно срещу този вирус и могат да го неутрализират", каза още тя.

Изминалата седмица е с най-много жертви

53 са новозаразените при 1275 теста


Само 53 са новите доказани случаи на заразени през последните 24 часа, според данните на Единния информационен портал, но при направени по-малко тестове - 1275.


Близо 850 души са в болница, като 54 са в интензивни отделения. Излекуваните са 54, а починалите - двама.


Най-много нови случаи на заразени има в Пловдив - 14. Разпределението в останалите области:

Благоевград - 5, Варна - 2, Добрич - 7, Кюстендил - 1, Монтана - 2, Пазарджик - 7, Смолян - 3, София-град - 8, Шумен - 3, Ямбол - 1.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (104)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4566 Любопитно

  Това, че са само 53 случая е добре, но както знаем истината ще се разбере утре.... Резултатите от Неделя са винаги такива.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 2. 2 Профил на so
  so
  Рейтинг: 375 Неутрално

  В неделя дори починалите са малко, но през седмицата се увеличават...

 3. 3 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 286 Неутрално

  Кретенизма с короната е велик. В Швеция за първото тримесечие на 2020 година са починали толкова хора колкото и за първото тримесечие на 2018 година. Никой не казва обаче за това. Няма затваряне на учереждения и фирми. Най страшния вирус в историята на човечеството е на път да убие толкова хора колкото си измират и по естествен път.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Неутрално

  Южното Черноморие така претъпкано не съм го виждал не знам от кога, резултатите от това ще се видят след 2-3 седмици.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 5. 5 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Коронавирусът се използва от властта като антидот срещу протестите!

 6. 6 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  Ужас, паникааааа!

  Апокалипсисът апокалиптичен
 7. 7 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2564 Неутрално

  През седмицата починаха около 2100 човека. Около 700 от тях от инфаркт и доста повече от тях биха били живи, ако болниците не бяха заети с ковида.

 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Весело

  До коментар [#3] от "radelmarfx ":

  Тази глупост я опровергаха отдавна в Италия по брой загинали, по градове, сравнено с миналата година. Разликите бяха в пъти.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 9. 9 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 723 Неутрално

  По всичко изглежда, че смъртните случаи ще се увеличават, което е доста тревожно. Особено, при положение, че наближава есента.

 10. 10 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 286 Неутрално

  До коментар [#3] от "radelmarfx ":Тази глупост я опровергаха отдавна в Италия по брой загинали, по градове, сравнено с миналата година. Разликите бяха в пъти.
  —цитат от коментар 8 на hamiltonf


  коя глупост са опровергали отдавна като данните са до края на Юни :)

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 11. 11 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3226 Любопитно

  Все пак, новозаразените намаляват, в най-добрия случай България е на плато.
  В Гърция вчера новите случаи са минали 200, след 2 дни по 150, румънците отдавна изпуснаха козите.
  Само не разбирам защо толкова се увеличиха случаите в болница, няма и щаб да обясни.

 12. 12 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 286 Неутрално

  До коментар [#11] от "boevbisser":

  Защото болниците цоцат от държавата когато има случаи на ковид.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 13. 13 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 916 Неутрално

  Няма нищо по- важно от здравето: ако не си здрав нито телевизор ти се гледа, нито "дневник" те интересува, нито какъвто и да било бизнес се получава. Разхлабиха мерките за ограничаване разпространението на ковид-19 и в резултат настъпи рязко увеличаване на заболеваемостта и смъртността (ОТ КОВИД -19, НЕ ОТ АТЕРОСКЛЕРОЗА И НЕЙНИТЕ УСЛОЖНЕНИЯ; ОТ КОВИД-19, ТЪПАНАРИ). Два месеца, по- късно, повечето от европейските държави въведоха карантина за всички българи желаещи да пътуват и възпряха от пътувания към България собствените граждани; разходите за здравеопазване рязко се увеличиха, а здравният персонал (вкл. НАЙ- ВАЖНИЯТ, КЛЮЧОВИЯТ ФАКТОР, БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ) намалява и намалява! На ти бизнес сега!

 14. 14 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1742 Неутрално
 15. 15 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Неутрално

  До коментар [#10] от "radelmarfx ":

  Края на юни?! Хората са направили сравнение за месеците март, април и май за 20-те най-засегнати града за 2019 и 2020...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 16. 16 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf":

  Нали резултатите от протестите щяха да се видят и те ...кво стана..... и резултата от финала за купата щеше да се види.....пък се разболяха футболистите.....
  Ей смешници!

 17. 17 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 972 Неутрално

  Мерките на властта включват манипулация на данните или неправене на нищо.
  Все пак са заети да си бранят властта - същата, която ние сме им дали... :(

 18. 18 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 286 Неутрално

  До коментар [#15] от "hamiltonf":

  Именно и сравнението за швеция показва че първата половина на 2018 година са починали толкова хора колкото са починали и през първата година на 2020. Разликата е че през 2018 нямаше ковид кретени, а през 2020 ги има. Капиш.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 19. 19 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  Едно пиленце ми каза, че е по-яко просто да отидеш на лекар и въобще да не се занимаваш с тестове и РЗИ-та. Начин да получиш навременно и адекватно лечение, не да стоиш заключен на парацетамолче, докато почнеш да се давиш. Ако не знаят, че е корона, си лекуват каквото видят с каквото знаят и така...

  Впрочем все още по отношение на децата се импровизира - приемат си ги в детските отделения и дори не тестват. Няма детско КОВИД отделение.

  А мерките са малко като оня човек, дето го било жал да отреже наведнъж опашката на кученцето, та режел всеки ден по малко. В държавите, където се разгоря, мина и замина. Накрая се оказа, че е лайфстайл болест. Половината случаи в старчески домове, другата половина- в гетата и забранените квартали.

 20. 20 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  До коментар [#8] от "hamiltonf":

  В Италия в НЯКОИ градове ЗА НЯКОИ месеци смъртността беше нараснала с 300% в сравнение със средната за последните 3 години За цяла Италия и за цялата година мисля че ще бъде около средната за последните 3 години И ТО В Италия - най-засегнатста стана в Европа

 21. 21 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  До коментар [#13] от "bobhunter":

  БоПчо, видиш ми се малко...повърхностен. Заболеваемостта в цяла Европа расте и е горе долу на нашите нива, съответно няма никаква обективна причина да се налага карантина на идващи от България. Виж смъртността у нас в момента е сравнително висока, но все още е далече от тази в останалата Европа по време на пика там

 22. 22 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Весело

  До коментар [#16] от "uq":

  Само в Лозенец туристите са поне 5 пъти повече от протестиращите, а за Китен, Приморско, Созопол няма да говорим...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 23. 23 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2453 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf":Нали резултатите от протестите щяха да се видят и те ...кво стана..... и резултата от финала за купата щеше да се види.....пък се разболяха футболистите..... Ей смешници!
  —цитат от коментар 16 на uq


  Смешно ти е – футболшстите болни!
  Да ти имам чувството за хумор!
  Имаш ли бройката на заболелите от публиката?

 24. 24 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2702 Неутрално

  Днес заразените на са на ФОКУС :) Починалите за седмица, обаче ... ДА. Те естествено са по малко от починалите през 2018 ,2019 ...в този месец........но ПЛАШИЛКИ трябва да има.
  Ами МАРТ и АПРИЛ са правеха по толкова теста ......и бяхме стабилната страна в която ПРЕМИЕРА е спрял вируса с ......:)

 25. 25 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  До коментар [#15] от "hamiltonf":

  Я кажи откъде вадиш статистиката за ексцес- морталити - рейта?

 26. 26 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  През седмицата починаха около 2100 човека. Около 700 от тях от инфаркт и доста повече от тях биха били живи, ако болниците не бяха заети с ковида.
  —цитат от коментар 7 на k_


  Преди 6 месеца починалите от корона вирус бяха 0, починалите от автомобилни катастрофи бяха среднодневно 2-ма.

  Преди 3 месеца починалите от корона вирус и автомобилни катастрофи се израниха по 2-ма средно дневно.

  Днес почиват 10 средно дневно от корона (т.е. 5 пъти повече) отколкото от автомобилни катастрофи.

  Виждаш от 0 на ден, до 10 на ден се стигат със сериозни мерки и ограничения за няма 6 месеца.

  Надявам се да не видим как се изравняват с другите починали и как задминават по 5.

 27. 27 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Неутрално

  До коментар [#25] от "pavur":

  дъвкали сме го това преди месеци, влизай в търсачката на "Дневник", само в коментари под статия, и търси...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 28. 28 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Кретенизма с короната е велик. В Швеция за първото тримесечие на 2020 година са починали толкова хора колкото и за първото тримесечие на 2018 година. Никой не казва обаче за това. Няма затваряне на учереждения и фирми. Най страшния вирус в историята на човечеството е на път да убие толкова хора колкото си измират и по естествен път.
  —цитат от коментар 3 на radelmarfx

  Росстат: смертность в июне в России увеличилась на 25 тыс. человек, почти у половины из них был коронавирус
  https://www.newsru.com/russia/07aug2020/rujune.html

 29. 29 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  До коментар [#26] от "realguru":

  Много ми е интересно,ако китайците бяха покрили добре цялата работа и Ковида го водеха грип А,Б,Це и тъй нататък ,дали някой щеше да брои колко умряло в катастрофа и колко от "грип"?

 30. 30 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  До коментар [#28] от "blagoj":

  Е как само половината от Ковид? И кой ти Верва на путинската статистика?

 31. 31 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  До коментар [#26] от "realguru":Много ми е интересно,ако китайците бяха покрили добре цялата работа и Ковида го водеха грип А,Б,Це и тъй нататък ,дали някой щеше да брои колко умряло в катастрофа и колко от "грип"?
  —цитат от коментар 29 на pavur


  Високата смъртност и претъпканите болници и морги нямаше да останат скрити. А те бяха факт в Италия, Испания, големите градове - Ню Йорк и пр.

 32. 32 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  До коментар [#13] от "bobhunter":


  Няма нищо по- важно от здравето: ако не си здрав нито телевизор ти се гледа, нито "дневник" те интересува, нито какъвто и да било бизнес се получава. Разхлабиха мерките за ограничаване разпространението на ковид-19 и в резултат настъпи рязко увеличаване на заболеваемостта и смъртността. На ти бизнес сега!
  —цитат от коментар 13 на bobhunter


  "Няма нищо по-важно от здравето...". Пропуснал си да кажеш "в ИНДИВИДУАЛЕН план" (и то - може би). В обществен план обаче, здравето никога не е било и няма и да бъде (и слава Богу) "НАЙ"-важното. За обществото много, много, много неща са важни и решенията се вземат при баланс на МНОГО, много, много интереси. Най-прост пример: и най-цивилизованите страни (Швейцария, Швеция) си заделят не повече от 12 - 13% от бюджета за здраве; не 60 или 70%. Щото, ако го направят - директно ще се самоубият като общества...

  Та, "На ти сега бизнес!", ама другия път. Важи и обратното: "Без бизнес, НИЩО не можеш да направиш срещу ковид-а". Щото няма кой да плаща данъци (здравноосигурителни вноски), а без тях - какви болници, какво здраве...

  Разковничето е в баланса между бизнес и здраве, та - недей да теглиш махалото в едната посока...

 33. 33 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  До коментар [#31] от "realguru":

  Талянците докладваха,че претъпкани отделения и завишен рейт на пневмонии е имало през ноември миналата година, но подозренията бяха писани на гъза на други бацили.

 34. 34 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Интересно ми е как винаги в неделите намаляват умрелите. Явно хората предпочитат да си умират в делнични дни, а не по празници.

 35. 35 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  "Според Радостина Александрова - вирусолог от БАН, най-важният въпрос е защо хората боледуват по различни начини - някои почти не усещат, а при други нещата са много драматични."
  Много учени си задават същия въпрос. Някои съжаляват, че не всички умират, други се радват, трети просто анализират. Но в 21-и век не мога да повярвам, че учените от цял свят са изправени пред един и същи въпрос и не могат да намерят отговор вече половин година.

 36. 36 Профил на П. Цанков
  П. Цанков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#31] от "realguru":

  Като точно там е фул с бутащи се дебили-пенсионери, така ще е. Не разбирам кое е толкова трудното тази група да се изолира. Освен, че е в пъти по-рискова от другите възрастови групи, те са и най-големият преносител на вируси и зарази.

  Но не, трябва да щъкат нон стоп и да се бутат в хората постоянно. Да, ясно е, че има хора, които живеят сами и трябва да се прехранват, но алтернативни методи в 21 век колкото искаш, особено по развитите държави.

  След като мен ме карат да нося някъв парцал на устата, могат и тях да накарат да си седят по домовете и да не излизат, нали? Не, че това ще ги спаси от вируса, но поне няма да сеят зарази сред нормалните хора...

  Сега пенсиите-ковидисти ще скочат веднага, но това е истината. Същата истина ще е, ако и аз бях на 70 години, примерно. Този свят върви бавно, но сигурно към тотален колапс и нова световна война. Скоро ще е...

 37. 37 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 670 Неутрално

  До коментар [#28] от "blagoj":Е как само половината от Ковид? И кой ти Верва на путинската статистика?
  —цитат от коментар 30 на pavur

  Никой вече не вярва. Прогрсивната общественост му вярваше, но вече не вярва защото са ПРОМИЛИ МОЗЪКА НА ПУТИН. Бил Гейтс е вкарал чип в мозъка му и го контролира. Отложи парада на победата и опозори Русия. Трябва да установим КОЙ ПРОМИ МОЗЪКА НА ПУТИН. Важно е за Русия и света.

 38. 38 Профил на Sergei Gorbachov
  Sergei Gorbachov
  Рейтинг: 86 Неутрално

  Бих искал да помоля господата журналисти, които не им е наредено да пишат плашещи заглавия за следното:

  - Защо не сравните средният процент заразени за седмицата със същия за предходната седмица? (мисля, че ще има промяна в намаляваща посока)
  - Защо никой журналист до сега не е попитал НОЩа и другите властимащи инстанции за ефективността на нашите лаборатории? Сравнение с Гърция, също страна с финансови проблеми - на Кулата от 1 до 18 Юли са направени 19767 теста, т.е. средно по 1093 теста на ден! А лабораториите в България правят по 1200-1500, но много повече на брой.
  - Защо журналистите не направят няколко експеримента за това какъв контрол се упражнява за спазването на т.нар. мерки в градски транспорт, старчески домове и т.н.?
  - Ще има ли журналистическо разследване на случая с момчето от Търново - ако е вярно, че наистина е оставен без лечение, то явно статистиката на смъртните случаи показва само, че явно сме много корави и нас вируса не ни мори толкова много...

  - Какво стана с разследването и експертизите на прокуратурата на случая с Милен Цветков????

 39. 39 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  380 души са починали повече през този юли, в сравнение 2019.

  Всеки ден ли трябва, да се напомнят тези цифри, за да не се пишат глупости.
  Да, по време на карантината смъртността беше много по ниска, юни сме били “по-инерция”. Ще видим август.

  Любовта ще спаси света!!!
 40. 40 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2702 Весело

  До коментар [#37] от "blagoj":

  Остави големите ХОРА, твоят мозък е тотално ОТМИТ, и ирония не можеш да направиш......

 41. 41 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 670 Неутрално

  До коментар [#36] от "П. Цанков":
  Най-много установени заразени досега има на възраст 50 - 59г. - 2485. Следва 40 - 49г - 2420 и на трето място 30 - 39г - 2187 случая.
  Броя на всички случаи на над 70 годишни е 1494. Броя на всички случаи на под 30 годишни е 2898.
  Изглежда младите са тези, които разнасят заразата, докато по-възрастните се пазят. Ако вземем предвид че младите по-често прекарват без симптоми, то контраста се получава още по-голям.

 42. 42 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  До коментар [#38] от "Sergei Gorbachov":


  Относно 19 годишното момче, няма повод се разследва. Така наречената “цитокинова буря” не е могла, да бъде овладяна, вирусът е поразил и черният дроб, лекарите са пробвали всичко, включително плазма.

  Таткото е адвокат, който не вярва в Ковид19, сега смята че лекарите са правили някакви експерименти.
  Не искам да се повтарям, но няма протокол за лечение. В болницата правят каквото преценят на момента. Ако, не им вярваш отиваш на къмпинг да се печел или пиеш в къщи чайове и лекарства!

  Любовта ще спаси света!!!
 43. 43 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 670 Неутрално

  До коментар [#40] от "dejmos":
  Моя мозък няма значение. Жалко за Путин. Мъчно ми е за руските тролове. Ше започнат да пишат колко са вредни ваксините, а Путин е наредил Русия първа да направи ваксина. Ако има противоречие, то доказва ПРОМИТИЯ МОЗЪК НА ПУТИН.

 44. 44 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 25 Неутрално

  Смешници. Света е Населен от Истерици и Зомбита които Явно Отскоро са Между Нас защото си МИСЛЕЛИ че са Безсмъртни и Телевизора е Велика Сила.

 45. 45 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1831 Неутрално

  Естествено е пикът на починалите да следва със няколкоседмично закъснение пика на заразените. Скоро и броят на починалите ще намалее, тъй като вече сме от другата страна на платото. Иначе статистиката за днес е точно повторение на тази от времето, когато бяхме отличници по справянето с нея, и то след месеци на управление, оставено на автопилот.

 46. 46 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 262 Неутрално

  В Швеция .... Няма затваряне на учереждения и фирми.
  —цитат от коментар 3 на radelmarfx


  Я опитай пак

 47. 47 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1831 Неутрално

  Много по-интересно е какво се случва, за да се подготвим за зимата, когато ще имаме и увеличение на ковид 19, и сезонен грип. Или пак чакаме нещата да се случат и лудо да започнем да импровизираме. Снегът отново ще ни изненада май, като всяка година.

 48. 48 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7498 Неутрално

  Аз няколко пъти задавам въпрос във форума и никой не ми отговаря. Влизат ли в бройката заразени тестваните втори и трети път. И те , като нови заразени ли се отчитат.

 49. 49 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 670 Неутрално

  .......Но в 21-и век не мога да повярвам, че учените от цял свят са изправени пред един и същи въпрос и не могат да намерят отговор вече половин година.
  —цитат от коментар 35 на Лео

  Изглежда към това, че този вирус е нов за хората се добавя и факта, че пандемията носи огромни финансови загуби. От един или друг научен извод зависи това някои да загубят (или спечелят) милиарди.
  Да си представим една голяма авиокомпания. От това дали ще има полети зависи съществуването и. Затова има и огромен натиск върху учените - лобиране. Някои явно се поддават и като резултат имаме противоречиви изводи от изследвания и грешното им интерпретиране.
  В момента има например съвсем противоположни интерпретации на изследванията колко са заразни децата.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51 Профил на varna_moreto81
  varna_moreto81
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#3] от "radelmarfx ":

  На теб кой ти плаща за да ръсиш такива глупости и лъжи?

  Защо сравняваш първото тримесечие, като тогава заразените бяха още малко, а смъртните случаи са с времеви лаг?

  Ето сравнение с 2019, пикът е в седмици от 14 до 16, когато смъртните случаи са с 40% повече от тези през 2019 г., или по над 700 човека умрели от коронавирус на седмица.

  https://emanuelkarlsten.se/number-of-deaths-in-sweden-during-the-pandemic-compared-to-previous-years-mortality/

  И като сравняваш с 2018, към края на юли 2020 са умрели вече 59000, спрямо 92 хиляди за цялата 2018. Средно месечно през 2018 са умирали по 7682 души, т.е. по време на пика на пандемията седмично са умирали толкова, колкото през 2018 са умирали месечно.

  Очевидно ако имаше малко акъл щеше да си намериш нормална работа. Само глупаците се хващат да тролят за жълти стотинки/копейки.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 972 Гневно

  Пост на Деси Матева във Фейсбук - да видите какво прави държавата, митовете на Боеко Борисов:

  Сблъсъкът ми с Ковид19 – разказ от първо лице. Давност: последните 14 дни
  Реших да споделя преживяното от мен, семейството и приятелите ми през последните 14 дни, така че да се опитам да извлечем необходимите поуки и да направим следващите се изводи.
  Предисторията: Затворена група от деца от София организирано провеждат лагер извън София. На мястото на лагера са само те – без други външни посетители и гости на хотела. Лагерът продължава 10 дни. При завръщането им някои родители решават да изследват доброволно децата си с ПСР. Едно от децата излиза позитивно. Уведомяват организатора на лагера, който уведомява незабавно останалите родители. Почти всички родители започват спешно ПСР тестуване на децата. Само за няколко дни излиза, че над 7-8 деца са с позитивни резултати. Повечето от тях са без никакви симптоми. В това число и малката ми дъщеря – позитивна, но без симптоми.
  Следва: Незабавно уведомяване от лабораторията. Незабавно позвъняване от личните ни лекари от Груповата практика към Поликлиника България – адмирации, нямам думи!
  Следва и позвъняване от РЗИ – разбира се в първия делничен ден, защото кой ти работи през уикенда, ама нищо чудно да вземат 30% увеличение през септември за работа на първа линия.
  Да не си мислите, че някой от РЗИ поиска информация за организатора на лагера, нищо че хората бяха готови да дадат списък с децата и да отговорят на всякакви въпроси. Да не си мислите, че някой от РЗИ поиска контактните лице на всяко едно от позитивните деца!
  Нищо подобно – ние известихме всичките си приятели, които са били контактни с нас последните дни преди теста. Всеки от родителите проведе на собствена издръжка и отговорност всичките необходими изследвания и се самоизолира до излизането на резултатите от тестовете!
  Горното да се знае, когато следващия път чуете от медиите как държавата бори клъстъри и огнища! Ние бяхме клъстър реално, но никой не се поинтересува от това!
  Горното да се знае също така, когато чуете, че българите не са самодисциплинирани и не умеят да спазват правила! Почти всички родители, част от тях маргинали разбира се, на собствена издръжка предприеха незабавни действия по изолиране и превенция на заразата!
  РЗИ ни определиха ден и час след 14 дни за ПСР тестуване на дъщеря ми и всички от домакинството ни, които бяхме под карантина. Да, ама се оказва, че това е било така за нас! На други родители са казали, че само позитивното дете се изследва на 14-ния ден, но не и членовете на семейството под карантина. На едните са казали, че ще отидат на място, на други – сами да отидат. На едни са връчили заповеди, на други – не! Ние и до ден днешен нямаме заповед!
  Бяхме инструктирани по телефона – „на собствен ход, със собствен транспорт“ за ПСР в РЗИ след 14 дни - повториха го няколко пъти да не би да имам очаквания, че ще дойдат у дома!
  Отидохме на заветния ден в лабораторията на РЗИ – чудно и китно място! На входа пише „Вход за външни лица забранен“, ама от охраната казват – "влизай, влизай", без да питат бомба ли ще хвърлям, или цветя ще поднасям!
  Няма никакъв списък на лицата, които подлежат на изследване, респективно лицата, които са били поставени под карантина. Спокойно можех да заведа детето на съседката и да го представя за болната ми от Ковид19 дъщеря. Също така можех спокойно да дам трите имена и ЕГН-то на майка ми например, защото никой не ми поиска нито лична карта за мен, нито някакъв удостоверителен документ, че това са моите деца. Носех документ за самоличност за себе си и удостоверения за раждане на децата – не ми потрябваха!
  Резултатите от изследванията: получават се като при мълчалив отказ. Ако не ти се обадят, отрицателен си. Ако ти се обадят – ще видим тогава. Понеже не вярвам на администрацията и нейното обаждане, реших да проверя по телефона след 2 дни. От трите позвънявания на номерата за Ковид19, оповестени на сайта на РЗИ София, получих 3 различни информации. Първо, разбира се, беше традиционното – ами не знам, питайте лабораторията. Второто беше – от сайта си вземете телефона на лабораторията, не знам защо не вдигат. Третото беше – моля, дайте си ЕГН-та, тук имаме цялата информация, сега ще проверя! И се оказа, че можело – информация за начало и за край на карантината, информация, че тестовете ни са наистина отрицателни и информация, разбира се, че се получават срещу лична карта на регистратурата след няколко дни. Нямало такова нещо като изпращане по електронен път!
  Изводи:
  1. Мерките и действията са палиативни и спорадични и не съответстват на нищо чуто или видяно по медиите, че администрацията на държавата се бори със заразата.
  2. Няма никаква последователност и алгоритъм на действие – установяване на контактни, заразни, превенция, тестуване, даване на уеднаквени инструкции и предписания за действия и т.н. Всичко зависи от усмотрението на съответния служител от РЗИ, който ви обслужва и от вашия късмет, разбира се, за да не попаднете на някой, който за първи път установява кой е, от къде е и защо е там.
  3. Развитието, в това число превенцията срещу болестта е оставено основно на самосъзнанието на хората, желаещи да оцеляват и да предпазват близките си и социума като цяло.
  Не ми се мисли какво ни чака от 15 септември! Да стягаме портфейлите, че тестът е само 110 лева на човек!
  Апропо, болестта премина безсимптомно при дъщеря ми. Ние от семейството не бяхме заразени. По съвет на нашия приятел др Делиева – не сме й давали никакви медикаменти до появата на симптоми. Такива не се появиха, Слава Богу!
  Хайде, със здраве и на късмет да ви е с РЗИ и супер загрижената за здравето ни държава, която 6 месеца по-късно след старта на извънредното положение няма разработен уеднаквен алгоритъм за действие!

  Пазете се!

 56. 56 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Интересно ми е как винаги в неделите намаляват умрелите. Явно хората предпочитат да си умират в делнични дни, а не по празници.
  —цитат от коментар 34 на Lazarus


  Просто в неделя на много места няма кой да докладва до тях.
  както и работят малка част и от лабораториите и това не е само в България.
  Дори има страни в които събота и неделя не качват нито брой починали , нито брой новозаразени.

  Не случайно анализи за ситуацията и кои страни попадат в червени зони и карантина се правят на две седмични данни.

 57. 57 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  Аз няколко пъти задавам въпрос във форума и никой не ми отговаря. Влизат ли в бройката заразени тестваните втори и трети път. И те , като нови заразени ли се отчитат.
  —цитат от коментар 48 на Роси


  ---------------
  По същата логика, като си направиш два отрицателни, ще те броят два пъти за "излекуван".
  Още Мутафчийски отговори, че не се дублират.

  Любовта ще спаси света!!!
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  До коментар [#55] от "#ОСТАВКА":

  Аз видях подобен случай със собствените си очи, с тази разлика, че в едното семейство родителите и другото дете спазваха карантина 5-6 дни, по собствено усмотрение и не си направиха тестове, защото нямат симптоми. От РЗИ никой не ги е потърсил. Никой няма хронични заболявания, родителите им са на село.

  Любовта ще спаси света!!!
 61. 61 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  "Курортният комплекс "Албена" започна поетапното затваряне на хотелите, съобщи БНР. Причината е намаляващият брой на туристите, след като чартърните полети бяха преустановени, а Германия обяви регионите Добрич и Варна за опасна дестинация."  сега мангъровците да кажат, как неносенвето на "парцалите" и "памперсите" помага на бизнеса.
  Ако, случаите бяха по-малко нямаше да се стигне до затваряне на хотели.

  Любовта ще спаси света!!!
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2702 Неутрално

  До коментар [#43] от "blagoj":

  Ако има противоречие, то доказва........Жестока ЛОГИКА,..... ама това е англоскасонската образователна система. Шарен картинки , смешни дисциплини, магистри по нищото. Когато няма нищо и нещата не вървят ...има ВРАГ, и той...та..та..та. Всеки избира в какво да вярва ..

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4131 Неутрално

  До коментар [#41] от "blagoj":

  Благой, понеже с Вас човек може да обсъжда въпроса достатъчно обективно и въз основата на данните, направило ли Ви е впечатление, че през последните седмици средната възраст на починалите от ковид-19 се увеличава.
  Съобщените на 1-10 юли (т.е. починали на 30 юни-9 юли) - 39 починали - средно по 3,9 дневно -средна възраст 64,1 години.
  11-20 юли - 38 починали - средно по 3,8 дневно - средна възраст 66,8 години
  21-31 юли - 74 починали - средно по 6,7 дневно - средна възраст 69,1 години
  1-10 август 73 починали - средно по 7,3 дневно - средна възраст 72,3 години.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  Така наречената “цитокинова буря” не е могла, да бъде овладяна, вирусът е поразил и черният дроб,
  —цитат от коментар 42 на hope


  Мне, "цитокиновата буря" е модна тенденция. Черен дроб се скапва главно от алкохолизъм или антибиотици. Антибиотици младежът е зобал със шепи, вече ако допълнително е люсал и шльоковица в болницата, стават 2 причини.

  Резултати за последиците от антибиотици се намират одма. Даже си пише и че след скапване на дроба следва бактериална инфекция
  https://www.medicinenet.com/drug_induced_liver_disease/article.htm
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28276834/

 68. 68 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4614 Неутрално

  Драстично намаляване на заразените, новата технология на англоведа Николова в действие, който спечели от клиничните пътеки спечели, край. Поне малко да си върнем рейтинга на спасители на нацията, но вече е късно, лятото отмина, в Европа все едно сме чумава държава, дори за съюзничката Германия.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1652 Неутрално

  Няма нищо по- важно от здравето: ако не си здрав нито телевизор ти се гледа, нито "дневник" те интересува, нито какъвто и да било бизнес се получава. Разхлабиха мерките за ограничаване разпространението на ковид-19 и в резултат настъпи рязко увеличаване на заболеваемостта и смъртността (ОТ КОВИД -19, НЕ ОТ АТЕРОСКЛЕРОЗА И НЕЙНИТЕ УСЛОЖНЕНИЯ; ОТ КОВИД-19, ТЪПАНАРИ). Два месеца, по- късно, повечето от европейските държави въведоха карантина за всички българи желаещи да пътуват и възпряха от пътувания към България собствените граждани; разходите за здравеопазване рязко се увеличиха, а здравният персонал (вкл. НАЙ- ВАЖНИЯТ, КЛЮЧОВИЯТ ФАКТОР, БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ) намалява и намалява! На ти бизнес сега!
  —цитат от коментар 13 на bobhunter


  Паниката те тресе яко пич. Психическите ти травми от тая ковид обсесия ще са по-дългосрочни и опасни. Намери си психолог докато още не си изтървал козите съвсем.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 72. 72 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  Прибирай хладилните камиони в депото, заравяй дупките за масовите гробове,гаси екерисажите . Все пак дръж минимум двайсе чиста чисти кюлоти в запас и полевия кенеф в бойна готовност за всеки случай.

 73. 73 Профил на montale
  montale
  Рейтинг: 218 Неутрално

  Паниката те тресе яко пич.
  —цитат от коментар 71 на Darcas


  Тебе глупостта те тресе яко, пич.


 74. 74 Профил на tanton
  tanton
  Рейтинг: 280 Неутрално

  До коментар [#3] от "radelmarfx ":

  Да. А очаквахме яко измрат.

 75. 75 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1742 Неутрално
 76. 76 Профил на къдрав и сам се стриже
  къдрав и сам се стриже
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#75] от "pavur":

  от седмица се говори за "новия китайски вирус с по-висока смъртност"

  ковидистите като чуят ще стане забавно

 77. 77 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 505 Неутрално

  кво стана със спондж боб

 78. 78 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf":

  Северното черноморие е общо взето празно ,но малко по пълно от миналата година по това време ,изключая събота и неделя , явно е обаче ,че на плажа трудно може да се заразиш ,освен в нощни заведения или барове , там трябва да се наблегне на поведението , нещата вървят надолу и в правилна посока ,а и се научихме ,да се ограничават и изолират болните ,ако и хората са малко по изпълнителни и не крият ,когато са болни ,нещата ще са още по добре .

 79. 79 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#42] от "hope":

  Точно затова трябва да се разследва.
  Хубаво е да знаят хората, че няма протокол и се дейста на момента по усмотрение на лекуващия. Сега дали ще се довериш на лекар, на вууду магьосник, билкар или поп - всеки сам да си избере.
  Жалко е да се прави сензация от това нещо, жертви от вируса има по цял свят.

 80. 80 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  До коментар [#67] от "dosetliv":

  Младежът е пил 4 дни антибиотик, преди да излезе с АЛАТ 300.
  Колко е изпил през годините не се споменава.
  Наднорменото тегло също издава проблеми с черния дроб, който пък е свързан с инсулина.
  Цитокините се изследват от години, даже се лекува с тях. Ковид 19 предизвиква мощно отделяне на тези протеини, и процесът не може да бъде овладян.

  Не е модна тенденция.

  Любовта ще спаси света!!!
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  До коментар [#80] от "hope":


  До коментар [#67] от "dosetliv":Младежът е пил 4 дни антибиотик, преди да излезе с АЛАТ 300.... Наднорменото тегло също издава проблеми с черния дроб, който пък е свързан с инсулина.Цитокините се изследват от години, даже се лекува с тях. Ковид 19 предизвиква мощно отделяне на тези протеини, и процесът не може да бъде овладян.
  —цитат от коментар 80 на hope


  Явно не си даваш сметка колко ужасно е това, което си написала. Самата идея, че ще седнеш пред компютъра, ще ровиш в интернет и с помощта на гугъл ще се оправиш във връзките и зависимостите между АЛАТ, инсулина, цитокиновата буря, увреждането на черния дроб и въздействието на вируса върху организма, е не просто гавра с науката медицина, а директно си граничи с лудост. Не интересът, а вярата, че по този начин ще стигнеш до обясненията, е безумие. Впрочем същото важи и за много други дисциплини и професии.

  Разбирам, че детето ти е астматик и вирусът направо те побърква. Няма нищо неоправдано в това. Парадоксалното обаче е, че вирусът изисква нещо толкова минимално, но инстинктът ти на грижовна майка не може да го приеме, че може да е чак толкова малко: дистанция от 1.5 метра до събеседника и миене на ръце. Нищо повече.
  Останалата част от грижата я насочи в друга посока - казвам го максимално добронамерено. Другото е лишаване от солта на живота.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87 Профил на къдрав и сам се стриже
  къдрав и сам се стриже
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#82] от "inn":

  браво пич!

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 96. 96 Профил на coneflower
  coneflower
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#19] от "lil_alex":

  Мамасита ти от бг-мама тук ли си с преместила?

 97. 97 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2609 Неутрално

  До коментар [#7] от "k_":

  така ли? миналата година по това време колко са умрели от инфаркти

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 98. 98 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2564 Неутрално

  До коментар [#97] от "GMO VACCINES CHEMICALS":
  По-малко.
  И то статистически значимо по-малко.
  Питай чичо Мишо, дето се подвизама чат-пат в тоя форум.
  Защото ако ти извадят цялата статистика с числа, структурирана по колонки кое що ще можеш да си формираш мнение.
  Да, 30-35% смъртността е от инфаркт.
  После следват инсултите, това дето му викат "удар", след това раците и после следват пневмониите, които на всичкото отгоре дори са спаднали през ковид истерията.
  Може и да е от маските, ама увеличението на инфарктите и раците вече е с десетки % повече отколкото миналата година.
  Значи намаляваме пневмониите, обаче скачат инфарктите с много повече, опитай се да намериш "медия" да пита и ти каже числото - няма. На 111 то място сме и всеки кешира в момента.
  Ами дали не си люботен колко са скочили самоубииствата в последните 6 месеца?
  Да те светна - 100%!
  Защо!
  Първо си намери някой да ти извади и покаже данните.
  Аз ги знам.
  Как я карат лудниците в момента в България?
  Ами намери някой да ти пита и каже числата. Имат ли легла за спешни и интензивни случаи?
  Имаш ли изобщо представа какво озаначава "интензивна" стая в психиатрията?
  Даваш ли си сметка колко повече хора ще свършат там, след сегашната политико-икономическа, не здравна, истерия?


 99. 99 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2269 Неутрално

  Най страшния вирус в историята на човечеството е на път да убие толкова хора колкото си измират и по естествен път.
  —цитат от коментар 3 на radelmarfx

  Не е най-страшният а най-рекламираният. Ако ги нямаше тестовете и огромната медийна шумотевица дори нямаше да разберем, че е сред нас. Просто малко по-тежък грип.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 100. 100 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2269 Неутрално

  До коментар [#55] от "#ОСТАВКА":

  Потресаващо! Затова благодаря за поста и много +++++++++++++++++

  А сега мнението ми: Първо, не ме учудва. Второ, това е защото отдавна знам, предупреждавам и многократно съм писал в този форум, че РЗИ и НОЩните не се борят с епидемията, те само я РЕГИСТРИРАТ.

  Казано с други думи оставили са я свободно да се развива и се намесват само в крайни случаи. Или когато стане обществен скандал. Примери безброй, давал съм ги тук

  Нещо повече, в началните месеци на епидемията те Съзнателно я КРИЕХА. Това ставаше с издадената от НОЩните Забрана да се Тестват Контактните!

  Дори за медицинският персонал, дадох тук примера как така пламна болницата във Видин. Докато в другите страни с нашият размер тестваха по 3000 души дневно при нас беше само по 200-300. И естествено отчитахме 10 пъти по-малко заразени, горди отличници.

  Само че тези пропуснати заразени заразяваха около себе си, така се създадоха кластери по цялата страна. Сега където и да пипнеш огнище откриваш.

  Беше изпуснат момента епидемията да бъде овладяна в самото и начало, когато беше възможно. Тази лъжа с криенето на заразените не можеше да продължава вечно, масираното тестване откри истинският размер на епидемията и в резултат сега ни слагат в забранителният списък навсякъде.

  Един американец беше казал "Може да излъжеш малко хора за много време, можеш да илъжеш много хора за малко време, но не можеш да излъжеш всички завинаги". Като за епидемията е писано.

  И в момента е същото. Показателен е броят на тестовете, събота-неделя когато ги правят РЗИ са по 1200, останалите дни когато хората по собствена инициатива ги правят в частните лаборатории са по 5-6000. Т.е оставени сме сами да се оправяме. Срещу заплащане естествено. Пак добре, че е разрешено частното тестване. Защото преди НОЩните го забраняваха, да не лъсне истината за размера на епидемията.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK