На живо

Политическата криза: блокадата пред университета бе вдигната, Борисов поиска оставката на Радев (хронология)

"Дневник" следи в реално време събитията около политическата криза и сблъсъка на институциите в страната.
Протестиращите искат оставка на главния прокурор незабавно и сега. Според тях дневният ред на Иван Гешев не отговаря на дневния ред на обществото, предаде БНР.


Те посрещнаха с иронични ръкопляскания акциите на прокуратурата срещу битовата престъпност, които според тях са в компетенциите на районните прокуратури и напомниха, че преди избора си Гешев е обещал борба с корупцията по високите етажи на властта.


Акцията е по повод първия работен ден на Иван Гешев след отпуска, а протестиращите са поставили табла, на които всеки може да напише какви според трябва да са приоритетите на главния прокурор.


Политическата криза: блокадата пред университета бе вдигната, Борисов поиска оставката на Радев (хронология)

© Велко Ангелов

Към 18:45 ч пред Съдебната палата, за където младежката организация на "Да, България" е организирала протест "Масова оперативка за Гешев", има около сто души.


Шестима от НСО са наказани заради "Росенец"

Шестима служители на Националната служба за охрана (НСО) са наказани дисциплинарно за пропуски при изпълнение на служебните им задължения на 7 юли 2020 г. в района на парк "Росенец", Област съобщиха от службата. НСО започна вътрешна проверка, след като цивилни гардове изблъскаха лидера на "Да, България" Христо Иванов при опита му да доближи брега край т.нар. лятна резиденция на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, а по-късно и захвърлиха българския флаг.


Двама служители са дисциплинарно уволнени, двама са наказани с "мъмрене", а още двама на ръководни длъжности - с "предупреждение за понижаване в звание".


Повече четете тук.


Политическата криза: блокадата пред университета бе вдигната, Борисов поиска оставката на Радев (хронология)

© Ивайло Мирчев

Домашен арест за мъжа, проявил агресия към журналист

Съдът постави под домашен арест бившия футболист Денислав Станоев, който на конференцията на ГЕРБ прояви агресия спрямо журналисти и протестиращи, съобщи Би Ти Ви. Съдебният състав мотивира решението си на база събраните доказателства и отчете реална опасност обвиняемият да извърши повторна престъпление - предвид ситуацията на масови протести в страната.


Още по темата четете тук.


Политическата криза: блокадата пред университета бе вдигната, Борисов поиска оставката на Радев (хронология)

© Свободна Европа

Обединението "Демократична България" има рецептура, идейна и човешка пригодност да се справи с модела "Пеевски", но големият въпрос е има ли партньори в българската политика за такова действие. Това обяви съпредседателят на формацията Христо Иванов в интервю за "Свободна Европа", в което каза още, че има притеснения, че не може да се гарантира, че бизнесменът и депутат от ДПС Делян Пеевски ще си отиде заедно Бойко Борисов.


Повече - тук.

И аз искам оставката на Радев, каза Бойко Борисов

Политическата криза: блокадата пред университета бе вдигната, Борисов поиска оставката на Радев (хронология)

© Георги Кожухаров


"И аз искам оставката на Радев Всеки иска оставката на някого", коментира премиерът Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос за исканата оставка на кабинета му от протестиращи. "Палатковите лагери на протестиращите в София няма да бъдат премахнати със сила. Има процедури", заяви той.


Борисов инспектира на място борбата с пожарите в общините Свиленград и Тополовград. Инспекцията бе излъчвана на живо в профила му във Фейсбук.


Премиерът коментира и публикуваната от него във Фейсбук снощи снимка с внуците му, в посланието към която той пише, че е "време за техните усмивки и моите решения". "Най-добре е да си сравняваме нещата с децата - те са най-чисти, най-точни. Каквото и да им кажа на малките,к правят обратното. Казвам му "недей пипа", карам му се, то отива и нарочно го прави... Актуалната политическа обстановка е точно такава - има едни политически формации, зажаднели за власт, ама и те не знаят за каква власт. Но има деца 15, 16, 17-годишни... аз и това му казах, още 10 години и ти ще ходиш на протест (вероятно има предвид внука си - бел.ред.)", заяви Борисов.


Повече четете тук.


Вдигната е блокадата на кръстовището на СУ

Около 10 часа кръстовището пред Софийския университет "Св. Климент Охридски" е свободно за минаващите по бул. "Васил Левски" автомобили. Протестиращите там от "Системата ни убива" преместиха палатките си пред Министерския съвет. Определиха действията си като знак на добра воля. Кръстовищата пред Министерския съвет и на Орлов мост остават блокирани.


Политическата криза: блокадата пред университета бе вдигната, Борисов поиска оставката на Радев (хронология)

© Велко Ангелов

"АФИС": Половината българи искат предсрочни избори

За малко над половината (52%) анкетирани в национален телефонен сондаж на агенция "АФИС", проведен сред 1200 пълнолетни българи в началото на август, причината за протестите е "Всеобщото недоволство от цялостното управление на държавата". С доста близък относителен дял (49%) запитаните посочват "Възмущение от корупцията във високите етажи на властта".


В същото време и опозицията не се привижда като основен двигател на протестите. Едва един от всеки петима (или 22%) допуска, че недоволството е продиктувано от "Политическите амбиции на опозицията". Несъстоятелни звучат и още две причини – че протестът е резултат от "Борба между олигарсите" (26% от анкетираните) или пък, че зад протестите стоят "Външни сили", които дирижират улицата. Последното е споделено мнение от едва 11% от анкетираните.


Политическата криза: блокадата пред университета бе вдигната, Борисов поиска оставката на Радев (хронология)

© АФИС


За половината от пълнолетните българи решението към днешния ден е скорошна оставка и организиране на предсрочни избори, а запазването на настоящата управленска конфигурация е предпочетен вариант от едва 19% от респондентите. Смяната само на някои министри или пък ново правителство в рамките на сегашния парламент са недобро решение (съответно 16 и 15 на сто от анкетираните).


Според данните, въпреки че протестите са най-масови в София (където близо половината искат бърза оставка и нови избори), в областните центрове 58 на сто от анкетираните искат същото. В по-малките населени места обаче оставката се подкрепя от по-малко от половината анкетирани, но все пак със значителен относителен дял – 44% от живеещите в селата и 46% от живеещите в малки градове, отбелязват социолозите на "АФИС".


В живо излъчване във "Фейсбук" на лидера на "Да, България" Христо Иванов снощи от Орлов мост бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски поиска да коментира Младен Михалев-Маджо, един от босовете на силовата групировка СИК, най-голяма по времето на прехода. "Значи, изключил съм си телефона, защото тоя се е обадил на Маджо", казва Ламбовски, но Иванов го прекъсва с думите "Чакай сега, че правим лайф".


По-късно Христо Иванов коментира случилото се и отговаря на въпроси, които карикатуристът Христо Комарницки му задава във Фейсбук. "По време на протестите към мен постоянно се обръщат хора, които искат да се снимаме, да се запознаем, а често и да ми споделят всякакви информации и разкрития", казва Иванов.


Васил Божков създава партия

Бизнесменът с интереси в хазарта Васил Божков, който се укрива в Дубай по обвинения за множество престъпления, обяви тази сутрин в профила си във "Фейсбук", че започва да създава политическа сила, "която да възстанови България от Третата национална катастрофа". Вече е достъпен сайтът bgsummer2020.com, а Божков е първият, регистрирал се за участие. Целта е участие в следващите парламентарни избори. Предвижда се партията да има 28 регионални асамблеи, а тези хора , които покажат ангажимент към начинанието, ще могат да се запишат и в партията.


Подробности - тук.

Традиционно през август българинът прави ремонт, дали ще бе цялостен ремонта, или ще е частично обновяването, предстои да видим - това каза пред Би Ти Ви политологът Петър Чолаков за протестите с искане на оставки на правителството и главния прокурор. Той добави, че най-малкото портретът от стената трябва да бъде свален. Според нето оставката на премиера Бойко Борисов ще бъде първата стъпка, но от трябва да има и други промени.


Според политолога Стойчо Стойчев оставката на премиера е постижима, по-малко постижима е исканата от улицата оставка на главния прокурор Иван Гешев. "За това има процедури, има конкурси, когато те минат, времето за реакция е свършило", каза той. "Обществото очаква от Борисов да вземе решение, коалиционните партньори искат да се изкара мандата, те имат своите основания. Също така е ясно, че Борисов винаги предпочита да се оттегли, отколкото да се конфронтира", коментира още Стойчев.


"Какво могат да кажат коалиционните партньори, при положение че ако изборите са днес, изобщо не е сигурно че ще влязат в един следващ парламент", отбеляза Петър Чолаков. Според него е очевидно, че решението трябва да бъде взето от Борисов. "Ако развръзката ще е Борисов да се оттегли назад, а да има един нов кабинет на ГЕРБ, тази блага вест няма да успокои обществото", смята Чолаков.

Организацията на евреите в България "Шалом" е силно обезпокоена от изказване на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, че "Соросоидни НПО-та искат да вземат властта, за да въведат гей бракове".


"Замесването на името на Джордж Сорос, унгарски евреин, оцелял от Холокоста и един от най-големите съвременни филантропи, в различни конспиратини теории, е не само неумесно, но и напомня за времената, когато нацистката пропагандна машина е давала евреите за "пример" за постигане на користните си политически цели.

През последните години името на Сорос, съответно термина "соросоид" се използва от всички крайно-десни организации и политически лидери в Европа и САЩ, като част от конспиративни теории, включително свързани и с разпространението на Covid-19 от евреите-ционисти", се казва в позиция на организацията.


Въпреки че тези теории, свързани с името на Джордж Сорос не споменават неговия еврейски произход, те имат силно антисемитски характер и служат за основа за намесването на евреите в социално-икономическите процеси в държавите по света, се посочва в текста.


"Преминаваме през много тежък, екзистенциален период от нашата българска история и не трябва да допуснем езика на омразата да завладее българското общество", се казва още в позицията на "Шалом". В нея българските политици са призовани да не замесват името на Джордж Сорос в различни конспиративни теории, както и да не допускат разпространението на неонацистка идеология в обществото.

Протестът е изцяло граждански, не сме дали възможност да се рекламира нито една партия - това заяви в студиото на БНТ Арман Бабикян, един от инициаторите на протеста с искане на оставките на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.


"Никой не вярва - този човек, който временно е министър-председател, 11 години ни убеждаваше, че той е всичко, всичко друго е заменяемо", каза Бабикян. По думите му, ако бъде предложен друг премиер от управляващите, то той ще е "пионка" на Борисов.

Протестиращите пред СУ освобождават кръстовището

Политическата криза: блокадата пред университета бе вдигната, Борисов поиска оставката на Радев (хронология)

© Велко Ангелов


Протестиращите пред Софийския университет ще преместят палатките си пред Министерския съвет, заявиха те пред БНТ. Определиха действията си като знак на добра воля.

Политическата криза: блокадата пред университета бе вдигната, Борисов поиска оставката на Радев (хронология)

© Максим Караджов


Първите коли на градския транспорт на 10 август, 4.50 ч. обръщат преди Орлов мост. Блокадата остава и в понеделник. Бяха докарани и автомобилни гуми като барикада.


Малко преди това, около 4.40 часа сутринта, протестът обяви подкрепата си с беларусите, които са под диктатурата на Александър Лукашенко. Лозунгът бе написан на беларуски на Орлов мост и значи "Солидарност на българите с беларусите".


Политическата криза: блокадата пред университета бе вдигната, Борисов поиска оставката на Радев (хронология)

© Максим Караджов

Спокойна е обстановката при палатковите лагери в София

Политическата криза: блокадата пред университета бе вдигната, Борисов поиска оставката на Радев (хронология)

© Георги Кожухаров


32-ият ден на протести в София завърши с факелно шествие и затваряне на булевард "Цариградско шосе" до спирката при хотел "Плиска".


Трите кръстовища - пред Министерския съвет, пред Ректората на Софийския университет и на Орлов мост, остават блокирани.Спокойна е обстановката на място тази сутрин, такава е била и през нощта. Протестиращи споделиха, че няколко пъти са звънели на тел. 112, за да бъде осигурен полицейски патрул.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (447)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  32-ият ден на протести в София завърши с факелно шествие

  Нещо виждано едно време в Германия.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 8. 8 Профил на thegreatest
  thegreatest
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Двамата души, които са привидно срещу корупцията да дадат обяснения за краткия разговор снощи. Другото е замазване на положението.

 9. 9 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  Очакванията на Валерката и Каракачантичката изглежда не се състояха.

  SHADOWS of SOFIA
 10. 10 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  Днес ще има оставка на премиера. Следващата цел е Кошлуков, за да може до изборите всяка вечер да текат сериите от сериала "Осемте джуджета", а има и още доста неизлъчени материали за корупцията в България, които Кошлуков е смачкал лично.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 11. 11 Профил на tgapple
  tgapple
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Активните мероприятие на ДС надъхват троловете. В правилната посока се върви.

  #оставка

 12. 12 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1173 Любопитно

  До коментар [#1] от "deepblue":32-ият ден на протести в София завърши с факелно шествие
  Нещо виждано едно време в Германия."

  И всички бяха с еднакви факли. Кой ли им ги купи?

 13. 13 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 731 Неутрално

  До коментар [#1] от "deepblue":

  Хе, факелните шествия не са германски патент, нито нацистки или фашистки. В България и през соца са правени такива, и след това също.

  Eddie lives... somewhere in time!
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4201 Неутрално


  Единия палатков вече го няма.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5228 Неутрално

  До коментар [#7] от "Бубенце":

  Верно ли. И к'во ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  Тъй като това е протест на всички против всичко, ще се опитам да дам някакви контури на този протест.
  Защо няма някакви конкретни цели протестът, а се искат само две оставки? Защото под тези две оставки могат да се обединят всички протестиращи. А кои са те тези протестиращи? Оказва се, че в протестът участват твърде много хора с твърде много разбирания за целите, които са си поставили и тези много цели на някои от групите са коренно противоположни.
  Първо има хора, които искат смяна на модела. Те искат да се смени въобще модела, който съществува от 1989 г. насам, и вече в НС да не влизат партии, които са били вътре. Тези хора се надяват на Слави, който е нов политически проект... Няма да казвам, че Слави е част от системата, това е ясно, че е чалгар и Бай Ганьо, това също е ясно, че реално тези хора искат една Чалгария, това също е ясно.
  Втори са хората на ДБ, които смятат, че ДБ би победила на едни предстоящи избори и би оправила държавата. Ясно е, че ДБ може би пак няма да влезе в НС, защото реално няма симпатизанти, и пак ще е някъде на границата. Според мен може би е по-добре ДБ да премине 4 % бариера, за да може вече да се успокои, че е вътре в НС и да покаже от там своето мнение и политика. Но е спорно дали ще влязат.
  На трето място са комунистите от БКП, които просто искат да се махне сегашното управление, за да могат те пак да вземат властта.
  И сега ще трябва да напиша нещо, което може би ще озадачи мнозина. Този протест, дори и да победи ще загуби. Защо? Защото както виждате няма реална идея за това какво следва след него. Няма план за действие, защото е съствен от много разнородни групи от хора. вътре са още "Възраждане", БОЕЦ и т. н. знайни и незнайни организации и партии. Всички те си имат свои планове за действие, които не са съгласувани с другите партии и организации. Няма лице този протест, няма водачи, няма идеи, няма програма. Не може да бъде и иначе.
  Ако протестът още от сега изясни какво точно иска, какъв е планът за след като се подадат оставките... Но и това няма как да стане, защото означава сега открито ДБ да признае, че е с комунистите от БКП. И други партии и организации няма да искат открито да има някакъв общ план за действие, защото това би означавало координиране на програмите им с организации и партии, които имат коренно противоположни убеждения и цели.

  ДБ=БКП
 20. 20 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1173 Весело

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Като Матросов се хвърляш на амбразурата, да не би да са ти обещали да те направят Кмет.

 21. 21 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1621 Весело

  32-ият ден на протести в София завърши с факелно шествие Нещо виждано едно време в Германия.
  —цитат от коментар 1 на deepblue

  Пропуснал си, че всяка година една от партиите в сегашната Тройна коалиция организира факелни шествия.

 22. 22 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 954 Неутрално

  Не са само палатки! Изключително дразнеща, предизвикателна злоупотреба с общинска и държавна собственост, със силен привкус на вандализъм: КОФИ ЗА БОКЛУК, ПАЛЕТИ И БЕТОННИ БЛОКЧЕТА НА СРЕДАТА НА УЛИЦАТА. Ако не нещо друго вандалите-анархисти дадоха карт бланш на целия дивашки народ да прави безнаказано каквото си иска: да блокира пътища, кръстовища, да мърси, да поставя в капана на задръстванията стотици хиляди, да ги използва за заложници, да руши, да извива ръце, да мародерства и всичко това да бъде отразявано благосклонно в прайм тайма на финансираните с пари на данъкоплатците държавни мас медии! ХОРАТА ПОЧВАТ ДА СЕ ЧУДЯТ: ТЕЗИ С ТЪПАНИТЕ И ЗУРЛИТЕ, ЕДНА ШЕПА АНАРХИСТИ ЛИ СА ГЕРОИТЕ НА НАШЕТО ВРЕМЕ! ТО БИВА БИВА, АМА ЧАК ДОТАМ НЕ БИВА! АЙ СИКТИР! Техният водач Христо Иванов, ми беше по- рано неприятен, днес ми е абсолютно противен! Антипатяга! Сигурен съм, че мнозина други изпитват същото.

 23. 23 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2060 Неутрално

  До коментар [#15] от "chepokalipsis":

  Ама за какво е нужно да отразяват. То е ясно.
  Нали сериозните медии го отразиха тука най-много да гледаме опорки от Кмета.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3848 Весело

  До коментар [#6] от "lig35561597":Не просто отрепки. Трябва ясно да се каже, че едни НПО стоят зад организаторите на протеста и зад ДБ. Така е коректно!Нали са уж демократи? На запад, една лява, прогресивна партия казва: "ние сме за гей бракове, осиновяване на деца от гей двойки, отворени граници за всеки от третия свят, толерантност към джихадистите, квоти за жени и малцинства в управителните бордове на големите компании, и т.н. Ако сте съгласни, гласувайте за нас." А в България прогресивната партия премълчава всичко това, и ще ни го стовари на главите когато евентуално вземе власт. Което е изключително некоректно... и НЕДЕМОКРАТИЧНО.
  —цитат от коментар 16 на Политически некоректен
  Ама едно към едно повтаряш тъпотиите на националистите които естествено ще бъдат аут от следващия парламент.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не авер, а Началник. И преди и сега!

 29. 29 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2060 Неутрално

  До коментар [#19] от "anonim440":

  Има нещо, което се набива на очи.
  Очевидно Борисов и Гешев може би с подкрепата на Брюксел и Вашингтон или даже може би с ултиматум от Запада явно наистина са ударили ъндърграунда от деветдесетте.
  Всички да на барикадата от тях, ВИС, СИК, ДС Приватизаторите.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  След като Черепа и Прокопиев могат да създадат политическа криза в една държава, където я няма, то егати и държавата.
  —цитат от коментар 27 на Любов Шейсе


  Кризата я създадоха самозабравилите се Пеевски, Борисов и Гешев.

 32. 32 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  Днес Бойко ще подаде оставка. Но протестът няма да спре докато това не направи и Гешев. Прокуратурата трябва да бъде напълно реформирана и извадена от съдебната власт.

 33. 33 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Помня 1990г имаше хиляди палатки и пак за половин час след заспал в агнето на партийния дом бяха разгонени. Думата ми е че тези неща не стават без, активното съдействие на полицията.

 34. 34 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1891 Весело

  До коментар [#15] от "chepokalipsis":

  Да ти кажа, тук има сериозен проблем с корпоративната комуникация. Недопустимо е лидерът, бъдещият премиер да бъде прескачан по такъв грозен начин какво си говорят кукловодите. И да научава опорките от кошаревския свидетел на 8-те джуджета.

 35. 35 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5228 Неутрално

  До коментар [#28] от "vhv":

  Нали съм деликатен !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 429 Весело

  Чака ни светло бъдеще.

  Маджо ще съветва лодкаря, а Божков фигуранта

  Върви народе възродени

 39. 39 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2060 Неутрално

  До коментар [#32] от "spiegel":

  Дори и Борисов да подаде оставка даже вчера мнозинството ще си избере ново Правителство.
  Вие окончателно се разкрихте и утекохте в канала. Факт.

 40. 40 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  До коментар [#39] от "Да вярваме на истината":

  Бойко ще подаде оставка и ще се отиде на предсрочни избори. Решил е да спаси каквото може от политическия си кредит, да не носи на гърба си Каракачанов и Симеонов. А съща така да спаси по този начин Гешев и Цацаров. Последното няма да му се получи.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 429 Весело

  Ще бъде голямо шоу ако тиквун днес подаде оставка и на негово място дойде валерката да довърши мандата.

  Е тогава за два дни барикадите ще бъдат в историята, а лодкаря и стотината му матроси по арестите.

 44. 44 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Имам един риторичен въпрос. Защо палатките на протестиращите са напълно еднакви, при положение че протестът уж бил спонтантанен?

  Снимка:
  https://scontent.fsof9-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p526x296/117195322_10223653151298742_4147080945985431475_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=110474&_nc_ohc=nG2aUyYFBVMAX9uomrH&_nc_ht=scontent.fsof9-1.fna&_nc_tp=6&oh=2272c1441991d970d354a7cd43596e4d&oe=5F54EF12

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 45. 45 Профил на zakkwylde
  zakkwylde
  Рейтинг: 608 Весело

  До коментар [#35] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Като станеш кмет да не ни забравиш, ей!

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4409 Любопитно

  До коментар [#10] от "cinik":
  До коментар [#32] от "spiegel":

  Дано вашите прогнози за оставка на Боко Тиквата се сбъднат! +++

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 48. 48 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5228 Весело

  До коментар [#45] от "zakkwylde":

  По какво да те позная ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  "Протестиращите пред Софийския университет ще преместят палатките си пред Министерския съвет, заявиха те пред БНТ. Определиха действията си като знак на добра воля" - протеста за пореден път доказва, че има надежда. Протестира се мирно, в рамките на закона.
  Това ако беше Гърция до сега да са полетели коктейли Молотов към Министерски съвет.

 52. 52 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2060 Весело

  До коментар [#42] от "LudLustrator":

  Хахаха.
  Рожба на Габровската просветителска и възрожденска система ме нарича циганин:)
  В Габрово цигани както е известно няма:)
  Ей това сте вие уж умни и уж красиви.
  Интерес кого ще управлявате.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1361 Весело

  Кога ще е финала на конкурса за красота между Ристю и Мая?

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#44] от "Мизийски":

  Като влезеш в магазина за палатки и ще си отговориш на реторичния въпрос.

 58. 58 Профил на varna_moreto81
  varna_moreto81
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#13] от "tigervi":

  Би ли припомнил по какъв повод са правени факелни шествия през социализма, че аз нещо съм забравил?

  Или твоите познания са от това което си видял в ютуба?

 59. 59 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5228 Неутрално

  До коментар [#54] от "Мизийски":

  Дори и на тази снимка се вижда с просто око, че лъжеш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 60. 60 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 429 Любопитно

  кмете, на тези като теб с таван на пенсията от 1200 лева, полагат ли им се по 50 лева.
  Да имаш за факли

 61. 61 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2042 Неутрално

  Маямата докрадва на РРадев, Бойкиев се консултира с Маджо, Черепа плаща на водачите, Частник осигурява храна и напитки.....
  Шепата образовани интелигентни млади хора извън разните НПО се водени като стадо.... и накрая ББойко ляга и хвърля пешкира!
  Е това е цирка на 2020 г!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 62. 62 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  Така е, Баце след като хвана детето като жена, на която е скъсана презрамката на сутиена.

 63. 63 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 429 Неутрално

  Имам един риторичен въпрос. Защо палатките на протестиращите са напълно еднакви, при положение че протестът уж бил спонтантанен?Снимка: https://scontent.fsof9-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p526x296/117195322_10223653151298742_4147080945985431475_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=110474&_nc_ohc=nG2aUyYFBVMAX9uomrH&_nc_ht=scontent.fsof9-1.fna&_nc_tp=6&oh=2272c1441991d970d354a7cd43596e4d&oe=5F54EF12
  —цитат от коментар 44 на Мизийски


  Освен че палатките са еднакви новички, те са и празнички.
  Никой не седи по тях.
  Има двайсетина тулупа дето седят по нощите и пият под шатрите, седнали на изкъртените и довлечени от Борисовата градина пейки

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на 88
  88
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Индивиди, които не си плащат осигуровките искат, искат... Циганска работа.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2060 Весело

  До коментар [#63] от "001":

  Абсолютно.
  Освобождавали кръстовище от добра воля.
  Не е от добра воля, а че нямат хора.
  Накрая ще останат пет човека.

 68. 68 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  Hristo Ivanov was live"Като станеш премиер да не ни забравиш!"С обич: Маджоhttps://www.youtube.com/watch?v=5AK7qFqwmbc
  —цитат от коментар 2 на zakkwylde


  Тоя Маджо ако е толкова страшен защо не е в затвора? Нали Гешев беше подгонил мутрите. Или бъркам?

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  Нооо човек мове да "хваща" само собственото си дете не и чуждо, нали Баце.
  Това го правят само циганите в циганската ти държава начело с тебе.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 429 Весело

  Тиквун бърза да хвърли пешкира, защото вижда , че тулупите намаляват значително.
  Да не изпусне момента да се измъкне от отговорност през следващите месеци.
  Още преди 2 месеца той беше казал, че предстоят тежки зимни месеци.
  Зимен туристически сезон няма да има, болниците ще започнат да се препълват, а безработните ще нараснат със стотици хиляди.

  Някой го е посъветвал, че е много по-добре да си креслива опозиция следващите месеци и да прехвърлиш отговорността на фигуранта за изборите, за да не те обвиняват , че били нечестни, че машините били манипулирани от тиквун , че били поръчани на завишени цени и подобни

 73. 73 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  Еееее, почти девет е, а сезонът на тиквите още не е открит!
  Къде е тиквата?

 74. 74 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 458 Весело

  32-ият ден на протести в София завърши с факелно шествие Нещо виждано едно време в Германия.
  —цитат от коментар 1 на deepblue


  Прав си. Не са нужни концлагери за управлявали гербери. Лустрация е достатъчна. Ама, не разчитай да протестирам срещу първото...

 75. 75 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Протестиращите 20 тулупа били звънели няколко пъти на 112 да им пратят патрул да ги пазят докато пият и се въргалят по палатките
  —цитат от коментар 24 на 001


  Според Фандъкова това е гражданския мир.

 76. 76 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Ще се повтори сценария от Беларус където избраха Лукашенко и малцинството направи Майдан. А у нас ако Бойко си бие камшика и на бесепарите получат властта по неволя, отново ще има опожарени държавни институции. А Радев ще отърва кожата с полет до Дубай, може от ужас и сам да подкара самолета!

  Евроатлантида
 77. 77 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2401 Неутрално

  32-ият ден на протести в София завърши с факелно шествие Нещо виждано едно време в Германия.
  —цитат от коментар 1 на deepblue


  Жабляновия от бсп и той се плаши от факелни шествия. Не ще промяна в конституцията защото същата била подкрепена от комунистите, защото не бил на ясно какво трябва да се промени и защото промяната се предлагала от Протеста.
  Докато такива екземпляри като жаблянов определят политиката на бкп/бсп и чертаят посоката на тази партия, тя ще си остане на едно място - там където е била в началото на прехода
  Бсп трябва да се освободи от жабляновщината в партията си и да поеме по пътя на Петър Дертлиев…..

  Не се плашете от факелни шествия

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 78. 78 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6292 Неутрално

  До коментар [#1] от "deepblue": "Нещо виждано едно време в Германия."

  И сега ги прави Бундесверът, факелните шествия, това е стара германска бойна традиция и няма нищо общо с национал-социализма и СС, които ги правеха по пропагандно-патриотични подбуди.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 79. 79 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 289 Весело

  Чака ни светло бъдеще.Маджо ще съветва лодкаря, а Божков фигурантаВърви народе възродени
  —цитат от коментар 38 на 001


  Е защо така? Нали Маджо съветва Барба Ганьос толкова години, двамата са си близки и дори министър-председателя-клоун никога не го е отричал :):) Значи ако Маджо съветва или подкрепя Ристю РИформата зле, а като Маджо съветва и подкрепя Барба Ганьос добре?!?!?! ... Логика, достойна за Шкембе войводата, явно си му последовател по "печелившата формула" - голям тумбак, малко мозък ... :):):)

 80. 80 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6292 Неутрално

  До коментар [#51] от "#ОСТАВКА":

  Летят в Атина коктейли Молотов, но когато ги ударят директно по джоба.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 81. 81 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 275 Неутрално

  До коментар [#72] от "001":

  Този сценарий е напълно вероятен и логичен. И няма да се учудя ако днес си хвърли оставката...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 82. 82 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 909 Весело

  Еееее, почти девет е, а сезонът на тиквите още не е открит!Къде е тиквата?
  —цитат от коментар 73 на ju.li


  Къде е Маджо?

  Every cradle is a grave.
 83. 83 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 458 Весело

  След като Черепа и Прокопиев могат да създадат политическа криза в една държава, където я няма, то егати и държавата.
  —цитат от коментар 27 на Любов Шейсе


  Следователно, оставките на Баце и Каскетя са належащи. QED

 84. 84 Профил на Dimov
  Dimov
  Рейтинг: 40 Неутрално

  Мая Галева си отива при адвокатчето на Божков. Пари няма.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 429 Весело

  Днес лодкаря няма ли да ходи за сладолед на Росенец или има среща с маджо в Бояна

 87. 87 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 547 Неутрално

  До коментар [#68] от "Nick F":

  Нали се сещаш, че дори Гешоф не е толкова тъп, че да подгони истинските шефове. Направи ли го, най-вероятно ще получи подарък букет. Не за жена му, за него ще да е :)

 88. 88 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5228 Весело

  До коментар [#65] от "1908":

  Ти от твой личен опит ли го твърдиш ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 89. 89 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  [quote#82:"Ватник"][/quote]

  Сигурно са заедно...😁😁😁

 90. 90 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 429 Весело

  До коментар [#75] от "ggot":

  Самоковската лелка е напълнила памперсите и приглася на новия премиер на маждо.
  Вива Лодкаря
  виваааа

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5228 Неутрално

  До коментар [#77] от "Рим":

  Мафията се бои от светлината.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  До коментар [#1] от "deepblue": "Нещо виждано едно време в Германия."И сега ги прави Бундесверът, факелните шествия, това е стара германска бойна традиция и няма нищо общо с национал-социализма и СС, които ги правеха по пропагандно-патриотични подбуди.
  —цитат от коментар 78 на Незнайко в Слънчевия град


  И в този случай ли по традиция или е с пропагандно-патриотични подбуди.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 96. 96 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 898 Весело

  тоя откъс от клипче,е доста тъпо и малоумно изпълнение...ако наистина има нещо общо с маджо едва ли ще го казва когато са на живо...доста тъпа постановка...ама маджо е шеф на баце ви...да не ги забравяме сик..стари другари...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4146 Весело

  До коментар [#47] от "Иво":

  " До коментар [#10] от "cinik":
  До коментар [#32] от "spiegel":

  Дано вашите прогнози за оставка на Боко Тиквата се сбъднат! +++"

  Ми имал да взема решения човека, по собствените му признания вчера ! Щял да стои при внуците си, така се вземали верните решения !
  Та нека да го оставим и да видим какво пак ще роди след поредния катарзис ! Смятам, че това, с децата, е едно от малкото неща, които са добро попадение на банкянлията ! Добре е да има предвид бъдещето им, а не това на сараите и поетите зависимости към тях, когато взема важните решения ! Умишлено избягвам използването на глагола " мисли" ! Всички се досещат защо......

 100. 100 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  До коментар [#19] от "anonim440":

  Тоя бълвоч в колко теми ще го изходиш?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK