Читателски сигнал: хижар в Пирин нападна куче и стопанката му

Читателски сигнал: хижар в Пирин нападна куче и стопанката му

© Костадин Иванов"Дневник" публикува без редакторска намеса сигнал от читателя Цветомира Колева за насилие, упражнено над кучето ѝ, а впоследствие и над нея, в заслона "Тевно езеро" в Пирин. Редакцията опита да се свърже с представител на заслона на публично известния телефон, но никой не отговаряше на позвъняванията, а до 17.30 ч. обаждане не бе върнато. Георги Пидов от туристическото дружество "Вихрен", под чието управление е заслонът", съобщи пред "Дневник", че ще направи проверка за описания по-долу инцидент. "Влизането с кучета в такива средства за настаняване е забранено, но следва да се подхожда по-внимателно, ако случаят е такъв", коментира той. В отговор на въпрос посочи, че не помни досега да е имал сигнали за подобни инциденти на заслона. Под публикацията на Цветомира Колева във Фейсбук профила ѝ обаче потребители разказват за други подобни случаи.


Ето разказа на Цветомира Колева:


Това трябваше да е приключенска история за преход до мечтано място, лагеруване на палатка в ужасно буреносно време, уви, сега е история за нецивилизовано отношение, агресия, саморазправа и насилие от хижаря/съдържателя на заслон "Тевно езеро", който на 8.08.2020 г. упражни насилие върху моето куче след опит да защитя животното атакува и мен самата. И двете деяния са наказуеми според Наказателния кодекс на Република България.
Около 17:30 ч. в събота, 8.08.2020 г., пристигнах в заслон "Тевно езеро", придружена от още двама души. Носех собствена палатка, тъй като водех и кучето си (чипирано, кастрирано, обезпаразитено, с европейски паспорт). Другите двама се настаниха в заслона. Попитах какво дължа хижарката, която беше в кухнята. Отговорено ми беше, че няма такса за собствена палатка.


Разпънах палатката бързо, тъй като вече започваше да вали. Оставих багажа си в палатката и опитах да оставя и кучето в нея. Уви, отвори я с муцуна. Водя го с мек повод и реших да не го връзвам, тъй като ги прегризва и нямаше да има с какво да го водя по обратния път. А исках да вляза и да си поръчам храна в кухнята. Рискувайки на някого да не се хареса, оставих кучето пред вратата на заслона. Окуражих се и от факта, че конят на хижарите пасеше свободно, без да е обезопасен около заслона.


Преддверието на заслона, в което всички се събуват, стоеше перманентно отворено. Влязох, поръчах си храна. Изчаках няколко минути да я получа и започнах да се храня. Хора влизаха и излизаха непрекъснато. Видях, че кучето се е свило на прага в преддверието.


В един момент някой отвори вратата и видях, че хората се притесняват от кучето, за да влязат. Станах, за да го преместя. Докато стигна до вратата, мъж, с гръб към мен блокира касата и започна да рита кучето силно. Изтичах бързо, извиках зад гърба му "Какво правиш?", докато се обръщаше, се проврях между него и касата, прекрачих кучето и му казах да спре да го удря. Ритниците продължиха. Развиках се отново да спре. Едва тогава ме попита мое ли е. Потвърдих. Започна да крещи с грозни думи, цитирам: "Махни се, ще те пребия! Тук няма място за кучета!" Отказах да му дам възможност да продължи да удря кучето, което в паниката се беше свило на топка и не помръдваше. Не спирах да повтарям "Спри!". Той ме блъсна силно в гърдите и аз залитнах, ритна отново кучето и аз блъснах мъжа в рамото. Кучето се премести и се сви под един рафт на етажерка в преддверието.


Междувременно 2 английски говорещи момчета се намесиха. Викаха на мъжа: "Stop, stop! That's not good, man!" Аз се преместих пред етажерката. Хижарят се развика: "Мръсна кучкарка! Курва! Махни се оттук! Това място е за хора, не за мръсни кучета!" Отказах да помръдна и поисках да узная кой е и как се казва, с какво право напада мен и кучето. Изкрещя: "Хижар съм от 30 години, курво! Не си мисли, че като си жена, няма да те пребия!" Пожелах да се представи с името си. Замълча и понечи да ме атакува. Момчетата го дръпнаха. Мъжът се скри вътре. Влязох след него и видях, че е в кухнята. Спрях при хората, с които пристигнах, и им обясних как ме е нападнал и как е ритал кучето.


Взех си принадлежностите и излязох. Обувах се, когато хижарката/жената, която готви в кухнята и на която платих, се появи в преддверието и я попитах дали мъжът в кухнята е хижар. Тя потвърди и побърза да влезе. Бързо я последвах. Мъжът беше седнал на кухненската маса. Поисках да узная имената им. Никой не се представи. Той започна да бълва: "Курво, махай се! Мръснице, ще те пребия!" Жената изкрещя: "Събуй си обувките!" Сякаш това е най-голямото зло и е приемливо да се бият хора и животни. Събух се с надеждата да се представят. Зад гърба ми стоеше единият човек, с когото пристигнах, умолявайки ме да не говоря с тези хора. Отново казах, че искам да знам имената на мъжа, който удря животно и напада жена. Той продължи да повтаря: "Курво, марш в палатката си, ще те пребия!" Жената до него му викаше да замълчи. Казах им, че ще подам сигнал за действията им. Той все така продължаваше да крещи: "Мръсница с мръсница, махай се, да не виждам и кучето!" Излязох и повече не се върнах. В кухнята имаше около 30 души, които станаха свидетели на тази агресия.


В цивилизована държава, част от Европейския съюз, е недопустимо да се толерират агресията и насилието. Дори и да не съм постъпила правилно, нямаше никакъв опит за нормална комуникация. Никой не изрази несъгласието си по нормален и цивилизован начин. Нямам очакване някой да се съобразява с домашния ми любимец. Но нямам и очакване да ставаме жертва на нечия агресия.


От друга страна, се предполага, че тези хора следва да допринасят за развитието на туризма в страната ни. Едва ли човек, проявяващ агресия и насилие без причина, отказващ вербална комуникация, е подходящ да работи с хора.


Известни са и други случаи на насилие от този човек, например тук. Очевидно не са предприети мерки и той е оставен да се саморазправя според собствените си норми, а не със законни мерки.


Сигнали са подадени към Министерство на туризма, Окръжна прокуратура, Национален парк "Пирин".

Коментари (121)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2504 Неутрално

  Типичен случай на среща на двама идиота. Единият закарал кучето си където е забранено за кучета, другия решил да нарита кучето.

 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3809 Неутрално

  Този тип трябва да бъде съден за агресивно поведение, което си е хулиганство по НК ! Че хижата трябва да им бъде отнета за стопанисване - от него и жена му, това няма нужда дори да се споменава......

 3. 3 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2562 Разстроено

  "Това място е за хора, не за мръсни кучета!" - когато в България на нЕкой му дадат власт, сеира, който прави от тази си позиция е типично български. Не става за хижар, но го търпят - хората!?! Грозна история, а в друга наша планина се грижат за мечки, на "чисти" хора?!? Една до друга са, планини, които предполагат спокойствие и толерантност.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 4. 4 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Това категорично не е поведение на истински планинар, хижар и изобщо средно интелигентен човек! За съжаление хижите са пълни с хора с неизживяни мечти да държат хотел на морето и да карат БМВ. Би следвало органите да се заемат със случая и ако се докаже подобно поведение, то хижата да се предостави на някой друг!

 5. 5 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  Един приятел (и той македонец) казваше за банскалии - Няма средно положение при тях - или са гении или пълни олигофрени!

 6. 6 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Макар че има информация само от едната страна, каквото и да е сторила тази жена това поведение на този е абсолютно недопустимо.

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 7. 7 Профил на Imaginary Friend
  Imaginary Friend
  Рейтинг: 755 Неутрално

  От опита ми с хижарите по нашите планини, склонен съм да повярвам на разказа.

  Не цъкам плюсове и минуси.
 8. 8 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  Неведнъж съм попадал на хижари, които се смятат за феодали в хижите си. Много от тях се държат по подобен начин, но не съм виждал физическа агресия. Този хижар е редно да бъде отстранен и предаден на съд.

 9. 9 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 526 Любопитно

  Интересно в София дали я пускат да си оставя кучето пред вратата на ресторанта? Напълно безотговорно е да оставяш свободно кучето, тъй като рискуваш да се изгуби, да го нападне диво животно и т.н. Ако животното се страхува (или е прекалено разглезено) да стои без стопанина си, в крайна сметка е можела да се нахрани при него в палатката. Вероятно мръсно и окаляно животно (дори чипирано и обезпаразитено) не мисля, че има място в столова. Най-малкото госпожата няма как да се обижда на хората, които не искат да се хранят край кучета. В крайна сметка и тя не се нахранила в палатката, рамо до рамо с кучето.

 10. 10 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3643 Неутрално

  Вижте, това се оказва страшно място. Ето още една история в интернет от 2008 г. и някакъв Иван Дръков и отново биене на посетители и в коментарите други хора пишат, че и те са били пребити. Ужасно място е направо😳

  https://www.befsa.com/forum/archive/index.php?t-3345.html

 11. 11 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2454 Неутрално  като му падне рейтинга, хората ще почнат да заобикалят хижата с думите: "тук бият!".

 12. 12 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 911 Неутрално

  До коментар [#9] от "our12595545":

  В София има ресторанти, кафета и изобщо заведения, където собствениците не са с мислене от 18-ти век и кучета не само, че се допускат вътре, но и са добре дошли. В случая няма оправдание за физическата агресия и не разбирам защо се опитваш да защитаваш действията на псевдо Рамбото от хижата....

 13. 13 Профил на Цветомира Павлова
  Цветомира Павлова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "putinxujlo":

  Това е същият човек. Непоклатим е.

 14. 14 Профил на Цветомира Павлова
  Цветомира Павлова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#9] от "our12595545":

  Представяте ли си, че в София (и не само) дори има заведения, в които допускат с домашни любимци? Относно останалата част - съгласявате се, че насилието е оправдано и като изнасилените жени "просела си го е"?

 15. 15 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 918 Неутрално

  "Отказах да му дам възможност да продължи да удря кучето".
  Брейиии... това нали може да бъде написано и с две думи?
  Жалко за кучето, но тази е типична скрипя. На бас, че ще я зарежат поне трима съпрузи.
  Конят пасял без да е обезопасен???

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 17. 17 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3812 Неутрално

  До коментар [#1] от "Таралеж":
  Типичен случай на среща на двама идиота
  >>>> И на мен ми е жал само за кучето.

 18. 18 Профил на #ОСТАВКА
  #ОСТАВКА
  Рейтинг: 2253 Неутрално

  Страхотен “мъжага”, браво. Класически българин. Съд и затвор!!

 19. 19 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Каква порода е било кучето?
  Защо го пропуска в разказа си.

 20. 20 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  Като прочетох за "30-те години хижар" си спомних един пловдичанин как ми разправяше преди 20г (когато като цяло беше едно мъртво време за планинарстване и ходене сред природата) как на някакво скътано място там си бил опънал палатката (да - нарушение е на разпоредбите на парка) и в 11 вечерта тумба бабанки - хижаря на Тевно езеро със рейнджъри от парка го будят; конфискуват му палатката, пишат му акт за 200лв (бая пари по онова време) и го заставят да отиде да спи при тях на заслона. Човека каза, как на следващата година си бил видял собствената палатката (вече собственост на заслона) разпъната до езерото да се дава за пренощуване на туристи срещу заплащане...

 21. 21 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2136 Весело

  До коментар [#9] от "our12595545":В София има ресторанти, кафета и изобщо заведения, където собствениците не са с мислене от 18-ти век и кучета не само, че се допускат вътре, но и са добре дошли. В случая няма оправдание за физическата агресия и не разбирам защо се опитваш да защитаваш действията на псевдо Рамбото от хижата....
  —цитат от коментар 12 на zero_day


  Интересно, щото до ХVIII век а и по-късно повечето хора са спяли в една стая с домашните животни, включително в страноприемниците, поради което европейците и азиатците имаме имунитет срещу повечето болести, които са попиляли индианци и полинезийци. Това както ѝ да е. Не съм попадал в такъв ресторант досега, та ако може да дадете един списък, или линк към списък, че да не си го причиня случайно.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 22. 22 Профил на bacillus
  bacillus
  Рейтинг: 189 Неутрално

  Не знам, хижарите, които познавам в Рила са навероятни хора, особено старите, сре които имаше планински спасители и катерачи. Явно в Пиринско са решили да дават хижите на некви мутри, които дори не обичат планината и затова се получават такива ситуации.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на Dani Lu
  Dani Lu
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#19] от "dpnps":

  Какво значение има това?!?!

 25. 25 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2136 Весело

  До коментар [#1] от "Таралеж":Типичен случай на среща на двама идиота>>>> И на мен ми е жал само за кучето.
  —цитат от коментар 17 на тулса


  Типична случка как някаква Карън (ти го знаеш тоя лаф предполагам) се среща с бесен сляндур. Отлично мога да визуализирам картинката, щото мацката се е изпуснала за няколко подробности. Пуснала си е песа да си бръмчи свободно, без въобще да ѝ пука, че има хора, които не харесват и ги е страх от кучета, а има и хора с алергии на които кучетата действат. Сто процента е имало "Не се притеснявайте, не хапе" поне пет пъти. Тия хора просто отказват да разберат, че никой не е длъжен да се съобразява с домашните им любимци освен ако не им е дошъл на гости. Накрая някой се е оплакал на хижаря и той е отишъл да изгони кучето без да задава въпроси (не споря, че явно е пълен селяк). По описанието не може да се съди за побой, щото едно блъскане не е побой. И сега каката се чувства потресена до дъното на душата си, че някой не ѝ е играл по свирката и ѝ е развалил "приключението".

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#14] от "Цветомира Павлова":

  Аз лично като ходя на заведение избягвам тези които са пълни с деца а камо ли с кучета.Ти ако искаш ги посещавай.Да ти влизат бълхи в супата и кучето да ти лае отсреща.

  Инсталатор на оптика в Мадрид и в свободното време - компютри мрежи сайтове.
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  Общо взето какво е станало - некаква айти работничка,взела некой лев и кучето си - незнайно защо мъжа си и двете си деца и решила да се поразходи из планината.Почнало да я вали дъжда и тя много изненадана - на планина по принцип рядко вали и падат температурите.Оставила си кучето в коридора,по който минават другите посетители и то почнало да се стресирва.Все пак има кучешки инстинкт и иска да запази стопанина си.Хижара и направил забележка - няколко пъти,ама тя не - аз съм високо поставената айти труженичка в еди коя си фирма.Един прост хижар ли ще слушам.Накрая на хижаря му писнало и станал скандала.Това ако беше в Испания,жената щеше да има глоба.

  Инсталатор на оптика в Мадрид и в свободното време - компютри мрежи сайтове.
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на Silence
  Silence
  Рейтинг: 489 Неутрално

  За съжаление и хижарите са хора, макар дъбоко във всеки обичащ и ходещ в планината да има нещо много романтично в тази "професия".
  Лично мен пиян хижар ме е гонил с тухла след полунощ просто защото се напи и присети, че нещо от манджите му не беше превъзнесено като кулинарен шедьовър. Вярно, беше преди 20 години, но го помня сякаш беше вчера. Впоследствие се оказа, че човекът е имал страшна лична трагедия и причината не е била да ходи да хижарства, а да се изолира и доста от туристите са си патили от него.

 33. 33 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3968 Неутрално

  Породата на кучето наистина е пропусната!
  Аз също не бих влязла, ако на врата има по-големичко куче, дали е чипирано и какъв паспорт има, ни най-малко ме интересува.
  Така нареченият хижар, трябва да бъде пратен на курс по обноски! Кучето е абсолютно невинно, а то е отнесло ритниците!

  Любовта ще спаси света!!!
 34. 34 Профил на mypets
  mypets
  Рейтинг: 5 Неутрално

  До коментар [#19] от "dpnps":

  Безпородно, с дълъг косъм, среден размер, срокойно и миловидно. А защо го пропуска... вероятно, защото насилието не се определя и оправдава според външния вид на жертвата.

 35. 35 Профил на liverpoolfc
  liverpoolfc
  Рейтинг: 228 Весело

  След Росенец, сега да се организира и един поход до заслона.

  Кучкари от всички краища - обединявайте се и му напълнете поляната с кучета.

  Направо панаир на кучето направете.

  Ъхъ.

  Забрани флаша към Капитал, не позволявай да ти натрапват реклами!!!
 36. 36 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  като му падне рейтинга, хората ще почнат да заобикалят хижата с думите: "тук бият!".
  —цитат от коментар 11 на Нинов


  Трудно се заобикаля Тевното езеро.
  Жалко, че има такива по високото.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  Личен опит от преди 4 дена след разходка в един парк в alcala de henares - област Мадрид.

  Разходжам се най нормално от единия края на парка до другия - парка не е особено голям.Квартален.На всяко минаване покрай една компания кучкари с бълхариниците им,един малък помияр почва да ме лае и да ме гони.Ведмъж минах,втори път минах - все ме лае.На третия път си извадих телефона,снимах лаещия бълхарник и им казах - следващия път викам полиция.На следващата обиколка - тия ги нямаше.Тъй че дали е голямо куче или малко - все тая.Никой не е длъжен некъв бълхарник да го лае и да си показва зъбите.

  Инсталатор на оптика в Мадрид и в свободното време - компютри мрежи сайтове.
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 40. 40 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 593 Весело

  Каква порода е било кучето?Защо го пропуска в разказа си.
  —цитат от коментар 19 на dpnps


  Върколак - човекоедец, къде 500 оки...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 41. 41 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1128 Гневно

  Егати серсемина !Посегнал е на жена и куче,въпрос на време е и на човек,да посегне !Оставка и затвор !!!!!

 42. 42 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3278 Неутрално

  За много сладки кученца трябва да има изключение от правилата.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 526 Неутрално

  До коментар [#14] от "Цветомира Павлова":

  Естествено, че си го е просила. Първо кучето и препречва входа на помещението, второ помещението е столова. Разбираемо е хората да не изпаднат във възторг при вида на куче, което ръси косми като се тръска, точи лиги на пода или се е заело да си ближе дупето с дълбоки примлясквания точно докато хората се хранят.

 45. 45 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#44] от "our12595545":

  Точно и ясно казано.Това е.Мястото на кучетата е вънка - да пазят двора и добитъка.

  Инсталатор на оптика в Мадрид и в свободното време - компютри мрежи сайтове.
 46. 46 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4423 Весело

  До коментар [#17] от "тулса":

  Как беше амрериканският журналистически лаф: "Не е новина че куче е ухапало човек, новина е че човек е ухапал куче". Този индивид има още поле за изява.

 47. 47 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  До коментар [#44] от "our12595545":

  ти да не се храниш в тузарски хижи цел живот, а.
  пълни глупости. нито кучето е проблем, нито
  жената. проблем е селяка хижар, който като много други
  такива селяци хижари (тоя на черни връх) имат хижата/заслона
  за своя собственост. проблемът е на БТС според мен. трябва
  да има по-голямо сито за такива длъжности, не само привидни търгове
  и ареее на магаре.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49 Профил на vishka_1876.
  vishka_1876.
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Потрес! Какви коментари - абе вие в кой свят живеете? Как може такава защита на примати, които още разрешават всичко с юмруции, ритници и обиди? Не се учудвам нито от насилието над животни, нито над хора - без значение от възраст и пол.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на inegve
  inegve
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Положението е ясно за който е бил в тоя заслон поне веднъж.
  Пирин е единствената планина дето не си водя кучето, но и без него минавам само транзит през Тевно и спя на Спано Поле.
  Нямам нервички да се занимавам с прости алкохолици, камо ли да им давам пари.

 52. 52 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1128 Гневно

  Уважаема редакция,някакъв тип се изхожда под всякаква статия и дава израз на бляна си,да оноди анално премиерът г-н Бойко Борисов.Смятам,че не тук е мястото за подобни любовни послания,моля вземете мерки и му дайте линк към някоя агенция за еднополови запознанства.

 53. 53 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2136 Весело

  До коментар [#21] от "Тюфлекчия":Не се прави на госпожица, отлично разбра какво имам предвид. Освен всичко друго, никой не ти е събул гащите и не си е сложил оная си работа там дето не огрява Слънцето, че да те принуди да ходиш на такова място, стой си където си ходиш и остави комплексите вкъщи ;)
  —цитат от коментар 50 на zero_day


  Като виждам нивото на възпитание и интелект на посетителите на тези заведения въпросът да разбера кои са за да не стъпвам там става още по-належащ. Айде дай списък де (това поисках, не да ги затварям, прочети ми внимателно поста още колкото пъти трябва) - за общото благо е. Хем вие ще си простеете на спокойствие и няма да ви преча, хем аз няма да съжаля, че съм излязъл от вкъщи.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 54. 54 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 526 Неутрално

  До коментар [#47] от "mihail_p":

  Проблемът не е в кучето, а в липсата на култура и възпитание при жената. Никой не е длъжен да се храни с кучето й, още по-малко да чисти след него. И да, с куче за да не пречиш на другите, трябва да се лишиш от някои удобства.

 55. 55 Профил на my_self
  my_self
  Рейтинг: 476 Неутрално

  А каква порода е кучето, за да всява страх в другите посетители? Очевидно не е било невинно пуделче...

 56. 56 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7889 Неутрално

  Ами простотията е заразна изглежда.

 57. 57 Профил на Dariya Koleva
  Dariya Koleva
  Рейтинг: 2803 Неутрално

  До коментар [#47] от "mihail_p":Проблемът не е в кучето, а в липсата на култура и възпитание при жената. Никой не е длъжен да се храни с кучето й, още по-малко да чисти след него. И да, с куче за да не пречиш на другите, трябва да се лишиш от някои удобства.
  —цитат от коментар 54 на our12595545


  Кучетата нямат място в планината и по хижите! Преди години на прехода Ком Емине такова куче нападна един англичанин, прекъсна си разходката човеко и хайде у болница в София!

 58. 58 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Искам да видя куче, което ще стои и ще чака, да продължат да го ритат.🐕. Има два начина на поведение в такива случаи. Или скимти и бяга с подвита опашка. Едва ли можеш да го ритнеш втори път. Или пък се зъби и опитва да захапе. Май е вторият случай. Агресивно куче в столова май не е добре.🦧

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60 Профил на Dariya Koleva
  Dariya Koleva
  Рейтинг: 2803 Неутрално

  Този тип трябва да бъде съден за агресивно поведение, което си е хулиганство по НК ! Че хижата трябва да им бъде отнета за стопанисване - от него и жена му, това няма нужда дори да се споменава......
  —цитат от коментар 2 на samoedin


  Поуспокой топката малко! Кучетата участват в климатичните промени и в затоплянето на Земята, хранят ги с готови храни, щети на природата, ходят на лекари, имунизации, с колата да го разходят, СО2 без край!

  Ако някой иска да си държи куче в къщи минимум 2000 лева годишен данък!

 61. 61 Профил на Dariya Koleva
  Dariya Koleva
  Рейтинг: 2803 Весело

  точи лиги на пода или се е заело да си ближе дупето с дълбоки примлясквания точно докато хората се хранят.
  —цитат от коментар 44 на our12595545


  Еми тук някои явно това ги кефи мнго!

 62. 62 Профил на Dariya Koleva
  Dariya Koleva
  Рейтинг: 2803 Весело

  Цитат Дори и да не съм постъпила правилно, нямаше никакъв опит за нормална комуникация. Никой не изрази несъгласието си по нормален и цивилизован начин. Нямам очакване някой да се съобразява с домашния ми любимец.

  Да бе да, дори да не си постъпила правилно си търсиш правата?

 63. 63 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  До коментар [#57] от "Dariya Koleva":

  глупости. а кучетата на хижарите имат
  ли място. не ми носи вода от девет дерета.
  ясно е за какво става дума. не е да
  покажем колко неща знаем с кучета.

 64. 64 Профил на gargamel
  gargamel
  Рейтинг: 539 Неутрално

  В тая история нещо куца. Иван го знам от над 20 години. Определено не е кучемразец. Винаги е имало по някое горе. Е, никога не съм виждал куче в столовата но на някои явно формата на заслона им прилича на кучешка колиба...

  Dum Spiro, Spero
 65. 65 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  Един от зелените талибани се развилнял.

 66. 66 Профил на gargamel
  gargamel
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#60] от "Dariya Koleva":

  Освен това да държиш голямо куче в апартамент малко бие на садизъм...

  Dum Spiro, Spero
 67. 67 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 947 Неутрално

  Отидох някъде с кучето - страх ме е да го вържа, защото ще изяде кайшката. То седи на входа в предверието - хора се протеснявали да влязат..... айде стига бе?!
  Малко ви е бил боя. Като безчинствате над друготе хора - съдбата връща и ви среща с такива като хижаря. (който трябва да понесе отговорност).

  Имали сме кучета, не едно, не две. Тези, дето изяждаха въженцето - бяха на синджир, и с причина. Това май само такива наглеци като потърпевшата не го знаят май..

 68. 68 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  До коментар [#54] от "our12595545":

  пак некви глупости.
  хижаря е псувал нееднократно и е заплашвал,
  аре у лево и си припомни, че в планината всички
  сме гости и трябва да има уважение, не самоуправство.

 69. 69 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 526 Неутрално

  До коментар [#68] от "mihail_p":

  Най-меко казано, само пълен дебил ще вкара мокро и кално куче в столова, щото имало пуснат кон отвън на поляната....

 70. 70 Профил на Студио Х
  Студио Х
  Рейтинг: 217 Неутрално

  С куче не се ходи на хижа.Ако ходиш с куче на хижа - имаш проблем.

 71. 71 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3812 Неутрално

  До коментар [#49] от "vishka_1876.":
  Как може такава защита на примати, които още разрешават всичко с юмруци
  >>> Четем единствено версията на жената, но даже тя си признава на едно място:".... и аз блъснах мъжа в рамото...". Кой знае и каква уста е отворила, ама тук само за обидите на хижаря става дума.
  п.п. Помня как преди много години рекохме да минем по-напряко с жена ми под хижата на Вихрен и ни погнаха радостно една сюрия овчарски ...кученца. Поухапаха ме по прасеца ласкаво:)

 72. 72 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2983 Неутрално

  простотията на хижаря настрана, като ви е невъзпитано кучето, има по-сериозен повод и намордник.

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 73. 73 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2772 Весело

  Сигурно са се изгубили в превода. Госпожата не разбира македонски а хижаря не знае български.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 74. 74 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 918 Весело

  Абе горе пише "читателски сигнал до Дневник", пък долу гледаме - те го чопнали от фейсбука. Това объркано моме май е с връзки?

 75. 75 Профил на gargamel
  gargamel
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Мдааа. В планинарските групи във Фейсбук има постове на свидетели на случката , които разказват МАААЛКО по различна история. Но истината кога ли е имала значение...

  Dum Spiro, Spero
 76. 76 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 918 Весело

  "Сигнали са подадени към Министерство на туризма, Окръжна прокуратура, Национален парк "Пирин".

  Малиий, некой адвокатин само дотука е залебил петстин кинта.

 77. 77 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  [quote#25:"Тюфлекчия"][/quote]

  Хижара е извършил нападрние и е се е заканил с престъпление.Освен да иска привличането му към наказателна отговорност по реда на НПК,т.е жалба в МВР и Прокуратурата,
  В момента ,в който хожаря е започнал да рита кучето тя и всеки присъстващ са имали право да спрат това със сила и да му причинят вреди в неоходимите предели,
  Живеем в цивилизована държава и държавата има монопол върху употребата на сила и насилието,С едно единствено изключение,защита срещу пряко непосредствено нападение.Такова е извършил хижара.

 78. 78 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2983 Неутрално

  До коментар [#77] от "slonsco":

  тия хижари седят там дни нареди полодуяват, като видят куче и отиват да поритат малко

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 79. 79 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2136 Весело

  До коментар [#77] от "slonsco":

  Знаеш ли - нещо напоследък не са ми интересни напъните по юридически теми от страна на умнокрасавитета във форума на Дневник. Особено когато всъщност не знаем какво се е случило, защото разказа от една единствена и то заинтересована страна не може да се приеме 100%. Особено като ѝ разгледах профила във ФБ и си направих някои изводи. Айде със здраве.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 80. 80 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  [quote#60:"Dariya Koleva"][/quote]

  Такива идеи да натресем данъци на другите много ги мразя.Ако някой реши да натресе данък или рестрикция на нещо,което за теб е важно и е съществена част от удовлетворениетоти от живота ти как ще реагираш..За тези храни се плаща ДДС,в цената им са калкулирани и всички данъци и акцизи платени по веригата производител ,превозвачи,търговци.

 81. 81 Профил на Kuzaleef
  Kuzaleef
  Рейтинг: 143 Неутрално

  До коментар [#64] от "gargamel":

  Съгласен съм, в историята има нещо гнило. Най-малкото, защото Иван казва толкова на брой думи горе-долу на седмица. Ако кучете е лежало в предверието с обувките (може би предъввайки някоя сладко), най-много да му е бил един шут да го прати навън, а госпожата е погледнал лошо.

 82. 82 Профил на 彼得。斯托亚诺夫
  彼得。斯托亚诺夫
  Рейтинг: 443 Неутрално

  кучетата нямат място в планината. като има правилник - куче вън, да си го е държала вън. какво очаква кучелюбката - ах миличкото ми кученце, стой си тук. ми противни са ми кучетата и да не искам да са до мен. а аз от хижаря съм с нормални вчепетления - груб отруден, сърдечен мъж, който живее в планината с всичките ѝ проблеми. а тази кучелюбка да си води четирикракото по парковете на софия и да не се вре в планината с чипираното с куче с европейски паспорт.

  -- 子曰:[人能弘道,非道弘人]卫灵公15:28
 83. 83 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2136 Неутрално

  Мдааа. В планинарските групи във Фейсбук има постове на свидетели на случката , които разказват МАААЛКО по различна история. Но истината кога ли е имала значение...
  —цитат от коментар 75 на gargamel


  Дай моля те някой линк, че ми стана интересно да разбера за какво иде реч.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 84. 84 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1034 Весело

  Аз обаче се чудя как баш умнокрасивитетът се нахендря на кофти хижари. По принцип всички знаят, че хижарите са малко лудички. Ама оня зимата цъфна по гащи. Сега пък хипстърка с помияр - в планината не ги обичат много тия типажи.

 85. 85 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 732 Весело

  До коментар [#2] от "samoedin":

  т.е. човек ухапа куче...

 86. 86 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1764 Неутрално

  Хижарят е постъпил като нецивилизовано говедо, спор няма. Можело е просто да й каже да разкара кучето от входа на хижата, но явно е някакъв дивак. Но не знам защо пък госпожата е решила, че някой е длъжен да толерира кучето й, след като явно в хижата е забранени за кучета. А като й гледам и фейсбука, това е доста едро куче и хората може да ги е страх - отде да го знаят, че е чипирано и с европейски паспорт. Та значи, госпожата си хваща си папото и кучето и си отива в палатката да си яде там. Никой не е длъжен да търпи прищевките на изтрескалите кучкари и да се съобразява с тях.

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 87. 87 Профил на Vasil Angelov
  Vasil Angelov
  Рейтинг: 115 Неутрално

  Още ли е тоя примат на Тевно?

  Само който не е ходил там може да фово срещу жената.

  Тоя си е за бой, бой, бой, и после още бой.
  И да го наторят някъде където да не е сред хора да си гние сам.

  Да видим, дали ще има последствив този път, защото хич не му е първи нито ще му е последен този Инцидент

 88. 88 Профил на Vasil Angelov
  Vasil Angelov
  Рейтинг: 115 Неутрално

  Още ли е тоя примат на Тевно?

  Само който не е ходил там може да фово срещу жената.

  Тоя си е за бой, бой, бой, и после още бой.
  И да го наторят някъде където да не е сред хора да си гние сам.

  Да видим, дали ще има последствив този път, защото хич не му е първи нито ще му е последен този Инцидент

 89. 89 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2925 Неутрално

  Типично поведение на типичен селянин - къщата е за хора, животните са на двора, затворени в обор/кочина/курник или където там се отглеждат. За такъв човек, доки котка, влязла в стаята, е лична обида и имайки предвид, че живее като диване в гората, се държи като такъв. Като нищо ще се опита да те бие, ако влезеш с обувки или водиш куче (дори да е някой джобен пекенез).
  На такива примитиви, нищо не можеш да обясниш. Съдене до дупка на принципала на хижата и да търси някой, който да е по подготвен за длъжността. Обаче ако мислите, че има опашка от търсещи работа баш в тази област...

 90. 90 Профил на gargamel
  gargamel
  Рейтинг: 539 Неутрално
 91. 91 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2136 Весело

  До коментар [#90] от "gargamel":

  Благодаря. Аз и други неща намерих. Явно историята не е баш както я разказва какичката. Въпросът е друг. След като е толкова лесно да се намерят разкази на очевидци, които меко казано не потвърждават твърденията ѝ, по какви точно правила на журналистическата етика Дневник публикуват историята, в която се отправят откровени обвинения за нападение? Започвам да имам чувството, че Прокопи толкова е изпуснал нещата (или просто е от....л), че някои от подчинените му използват сайта за лични нужди. Това не е първи подобен случай - Дневник беше основната медия раздухала лъжливата история за "житния бегач" на Нова година. Пак искаха да гонят хижари там. Има и други подобни случаи на "сигнали" по всякакви теми, които накрая се оказват манипулации.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 92. 92 Профил на pppdaemon
  pppdaemon
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#19] от "dpnps":

  Бил съм с каракачанеца ми на Амбарица, вътре в столовата. Такова чудо не е имало...

 93. 93 Профил на pppdaemon
  pppdaemon
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#86] от "Хриси":

  Моето куче е 50 килограма и не е длъжно да търпи ограничения заради нерационалните страхове на хората... Случвало ми се е хора да залепват до стената при разминаване на улицата при положение, че той изобщо не им обръща внимание.

 94. 94 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1995 Весело

  Да помъкнеш разглезен градски помияр на планина ,дето да го ритат и той да не захапе прасец ,е върха . Едното ми куче е спасено помиярче,обаче тоя дето се опита да го ритне , може да гледате осъмне с прегризан гръклян .
  —цитат от коментар 29 на pavur


  Аха, щото спазваш законите в България и го държиш на повод и с намордник... Същия си като кифлата дето си пуснала кучето да обикаля и после се жалва.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 95. 95 Профил на pppdaemon
  pppdaemon
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#57] от "Dariya Koleva":

  Моет куче пък живее в планината и изобщо не ми пука за туристунгелите-навлеци, които минават наоколо.

 96. 96 Профил на nevermore_
  nevermore_
  Рейтинг: 9 Любопитно

  До коментар [#91] от "Тюфлекчия":
  На мен ми направи впечатление следното - хората, които твърдят, че случката не се е развила по описания от жената начин, не желаят да споделят какво точно е станало според тях и очевидно избягват въпросите. Можеха да опишат и те какво са видели, за да звучат по-достоверно думите им. Чудя се на какво се дължи това... Освен да пропускам нещо. Иначе не се наемам да твърдя кой крив и кой прав, всеки си преувеличава по своему. Но и доста лоши истории с този хижар прочетох.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на В истината вярваме
  В истината вярваме
  Рейтинг: 108 Разстроено

  Мърша с дръгливо псе. Аман от селяни с кучета.

  В истината вярваме
 99. 99 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2136 Неутрално

  До коментар [#96] от "nevermore_":

  Ами аз намерих описание на една жена, която твърди, че е седяла до авторката в столовата. Казва че кучето поне пет пъти е влязло в самата столова, както и самата авторка с калните обувки. Освен това не видяла някой нея да я блъска и обижда, но самата тя изпаднала в истерия и блъскала и крещяла на хора. Абе докато някой не извади кадри от случая трудно ще разберем какво е станало, но от профила на "угнетената" съдя, че е от крайните кучелюбки, а такива съм виждал в действие неведнъж в различни условия, та съм склонен да си направя някои предположения как точно се е развила ситуацията, да не говорим, че мадамата сама пуска податки.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 100. 100 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#97] от "ccm3764O779":

  И ако тоя дето е наритал кучето ти,нарита и тебе кво правиш.

  Инсталатор на оптика в Мадрид и в свободното време - компютри мрежи сайтове.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK