Предозиране: Прокурорската колегия обяви искането за оставка на Гешев за неправомерно

Главният прокурор Иван Гешев

© Юлия Лазарова

Главният прокурор Иван ГешевВъображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции, частни сдружения или пиари. Рубриката на "Дневник" "Предозиране" започна преди шест години със събиране на абсурдите на посланията в хода на предизборната кампания през 2014 г., но българската политика продължава и до днес да подава нови сюжети.


Миналата седмица дирекция "Публична комуникация" реагира на статия на журналиста Борис Митов от "Свободна Европа", в която той разказва за кариерното израстване на Боряна Бецова - един от тримата прокурори, които проверяват записите с премиера Бойко Борисов, обвинявайки автора в манипулативност и неспазване на журналистическите стандарти. На 10 август прокурорската колегия, която е на пряко подчинение на главния прокурор Иван Гешев, е приела декларация, в която изразява тревога от "злонамерените атаки" срещу прокуратурата, като наричат представянето на работата й недобронамерено.


Те реагират и срещу изявление на лидера на "Демократична България" Христо Иванов от 3 август, в което той призовава за реподбор на всички прокурори, което според тях означава лустрация. Според прокурорската колегия искането на оставка на главния прокурор Иван Гешев е неправомерно и призовава ръководството на държавното обвинение да свика национално съвещание за отстояване независимостта на прокуратурата "с оглед предотвратяване на риск от тежко нарушение на върховенството на закона съгласно чл. 7 от Договора за Европейския за съюз".
"Дневник" публикува пълния текст на декларацията:

Декларация на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по повод публикация от 08.07.2020 г. с автор Борис Митов и видеоматериал с изявление на Христо Иванов, председател на ПП "Движение Да България" от 03.08.2020 г., публикуван на сайта на Обединение "Демократична България"


Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за пореден път изразява тревога от продължаващите злонамерени атаки срещу Прокуратурата на Република България, опитите за грубо посегателство върху независимостта и доброто име на българските магистрати, нарушаването на върховенството на закона, принципа за разделението на властите и опитите за политически натиск.


По повод текста на българския журналист Борис Митов - "Първо, не е ябълка и второ, не е гнила. Кой проверява записван ли е тайно Бойко Борисов", публикуван на 08.07.2020 г. на сайта "Свободна Европа", Прокурорската колегия заявява категорична и безусловна подкрепа към Боряна Бецова - прокурор от Софийска градска прокуратура, като споделя и се присъединява към Декларацията на Управителния съвет на Асоциацията на прокурорите в България и позицията на Прокуратурата на Република България от 04.08.2020 г.


Считаме, че преднамереното, недобросъвестно представяне на работата и кариерното развитие на прокурор Бецова, целящо създаване на внушения за зависимости и нарушаване на конституционно установения принцип - прокурорът да се подчинява само на закона при осъществяване на своите функции, засягат както доброто име и професионализма на прокурор Бецова, така и авторитета на Прокуратурата, върховенството на закона и доверието в съдебната власт.


В тази връзка изразяваме разочарование от манипулативно представената информация от журналиста Б. Митов. Още по-тревожни са системните и целенасочени опити на Христо Иванов - председател на ПП "Движение Да България", за политически натиск върху независимостта на Прокуратурата на Република България и нейното дискредитиране пред българското общество и европейските ни партньори.


Отправените обвинения за деморализиране, депрофесионализиране, корумпираност и откровено криминализиране на прокурорите, злоупотреба с правомощия, политически ангажименти, манипулирани резултати от прокурорски проверки, както и неправомерните искания за оставка на главния прокурор Иван Гешев, изчистване на Прокуратурата и цялостен реподбор на прокурорите (практически представляващи лустрация) поругават независимостта и подронват престижа на прокуратурата и съдебната власт.


Тези твърдения са в пълен противовес на демократичните ценности и принципи на правовата държава, които политическото движение, представлявано от Христо Иванов, прокламира, че убедено защитава. Призоваваме българските политици да не превръщат Прокуратурата на Република България в залог на започналата предизборна кампания, както и да се въздържат от изявления и действия, с които накърняват независимостта на съдебната власт и доброто име на българските магистрати. Политическата реторика и пропаганда не са средства за провеждане на широк дебат и постигане на професионален и обществен консенсус за необходимостта от конституционна реформа на съдебната власт и в частност на прокуратурата.


Прокурорската колегия категорично заявява, че в съответствие с Конституцията на Република България и Закона за съдебната власт, ще продължава да отстоява независимостта на Прокуратурата и съдебната власт и ще инициира професионален дебат с участието на всички прокурори във връзка с приложимите институционални механизми за противодействие на ескалиращите безпрецедентни опити за политически натиск и посегателство срещу върховенството на закона, правовия ред и доброто име на българските магистрати.


Отправяме призив към ръководството на Прокуратурата на РБ за организиране на национално съвещание с участие на административните ръководители, прокурорите и следователите, посветено на темата "Отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед предотвратяване на риск от тежко нарушение на върховенството на закона съгласно чл. 7 от Договора за Европейския за съюз".


Изпращаме настоящата декларация на Европейската комисия, Европейския парламент, на посолствата на всички държави - членки на Европейския съюз, в България, на посолството на САЩ в България и посолството на Обединено кралство Великобритания в България. Декларацията е приета в съответствие с Механизъм (процедура) за публична реакция на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет в случаи на засягане на независимостта и доброто име на прокурори и следователи, одобрен с Решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол №9 от 20 март 2019 г.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (119)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  Оставка на цялата прокурорска колегия!

 2. 2 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  Да, лустрация за прокурорите трябва да има! Това е абсолютно необходимо.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 4. 4 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 281 Неутрално

  Анатема и затвор, за тези, които искат оставката на Гешев! Да се криминализира.

 5. 5 Профил на paul_proteus
  paul_proteus
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Може ли някой да ме упъти към източник, където се дискутира/доказва "доброто име на българските магистрати"?

  Не че очаквам да има нещо в този дух, но все пак трябва да отдам заслуженото за чувството за хумор на писалия декларацията.

  "доброто име "

  "Nothing succeeds as planned" - J. Heller in "Good As Gold"
 6. 6 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  "Тези твърдения са в пълен противовес на демократичните ценности и принципи на правовата държава, които политическото движение, представлявано от Христо Иванов, прокламира, че убедено защитава "
  Следва бурен смях ! И Маджо ли ги защитава ? Не разбирам как става така , че двама доказани , но още неосъдени лица - Божков и Цветан Василев искат да свалят "корумпирано " правителство ???Че те виреят само в атмосфера на КОРУПЦИЯ ! Колкото до Главния прокурор - всички ЕДРИ РИБИ с невлезли в сила присъди плащат , за да бъде СВАЛЕН ! И ЗАЩО ? От страх

 7. 7 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за пореден път изразява тревога от продължаващите злонамерени атаки срещу Прокуратурата на Република България, опитите за грубо посегателство върху независимостта и доброто име на българските магистрати, нарушаването на върховенството на закона, принципа за разделението на властите и опитите за политически натиск."

  Иван Гешев: "Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за пореден път изразява тревога от продължаващите злонамерени атаки срещу Прокуратурата на Република България, опитите за грубо посегателство върху независимостта и доброто име на българските магистрати, нарушаването на върховенството на закона, принципа за разделението на властите и опитите за политически натиск."

  https://www.mediapool.bg/geshev-ne-spodelya-vizhdaneto-na-desnite-ekstremisti-za-razdelenieto-na-vlastite-news296029.html

  www.commcrime.blogspot.com
 8. 8 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3036 Весело

  Да напишат декларация за доброто име и на онази прокурорка с пръскачките и чуждите делегации, не мога да се сетя за името й. Него да го пратят освен на всички в ЕС, и на Тръмп, и на Путин даже.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на liz31552545
  liz31552545
  Рейтинг: 156 Неутрално

  Прокурорите са монолитно сплотени около гранитната снага на Гешев.

 11. 11 Профил на paul_proteus
  paul_proteus
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Забравих да спомена друго попадение: "престижа на прокуратурата и съдебната власт".

  "Nothing succeeds as planned" - J. Heller in "Good As Gold"
 12. 12 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Има и свестни хора в системата, но са много малко.

  ДБ=БКП
 13. 13 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5316 Неутрално

  Нали трябва да му се сложат, все пак те са го издигнали

 14. 14 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 274 Гневно

  Кешеф: "Не съм привърженик на твърдото разделение на властите. За да има резултат, трябва взаимодействие в рамките на закона и съвместна работа. Без МВР и ДАНС прокурорът е добре платен деловодител."

  www.commcrime.blogspot.com
 15. 15 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Баце каза НЕ,Гешев и колегия също НЕ!Мачкай Гешев!!!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 16. 16 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  До коментар [#9] от "1908":

  Не бъркай темите за Гешев и Борисов!

 17. 17 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 518 Неутрално

  До коментар [#9] от "1908":Не бъркай темите за Гешев и Борисов!
  —цитат от коментар 16 на Толерантофил Еманципатков


  Нали искате оставката и на Гешев, и на Борисов... или не знаете какво искате?

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 18. 18 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5004 Неутрално

  Прокурор Бецова бе обвинител на Хр. Бисеров. Обвинението бе толкова некадърно, че Бисеров бе оправдан и осъди прокуратурата!

 19. 19 Профил на redguy
  redguy
  Рейтинг: 1007 Гневно

  Абе не знам, ама поредният очевиден престъпник и крадец отново съди прокуратурата в международен съд и вероятно ще я осъди и ние ще платим, а не прокуратурата. Отделно престъпникът ще се окаже чист като сълза. Това благодарение на крайно некомпетентната прокуратура, която иначе винаги се обявява за мега-голямата работа, винаги е арогантна, винаги е високомерна.

 20. 20 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1853 Неутрално

  До коментар [#6] от "doroteus":

  Не всички! Най-едрата спинка кротко до нощното си шкафче.

 21. 21 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  Нали искате оставката и на Гешев, и на Борисов... или не знаете какво искате?
  —цитат от коментар 17 на Мизийски


  Защо ми говориш на Вие и кой ти каза, че искам оставката на Борисов?!
  Искам оставката на Гешев отделно от Борисов!

 22. 22 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 436 Весело

  И Луи XVI обявил премахването на монархията за неправомерно. После му избили налудничавите мисли от главата с помощта на докторско изобретение...

 23. 23 Профил на element 05
  element 05
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Какво става с арестувания за теча на данни от НАП. Човека годиняса в ареста и нищо. Ето заради такива тъпунгери като каскета и компания ще плащаме. Може ли човек да стои в ареста 1 година без обвинение и без съд. Това е обикновен феодализъм- Света инквизциция- тъмничен затвор без обвинение и присъда.
  Гешев и компания - ВЪН ОТ ПРОКУРАТУРАТА.

 24. 24 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 711 Неутрално

  "Тези твърдения са в пълен противовес на демократичните ценности и принципи на правовата държава, които политическото движение, представлявано от Христо Иванов, прокламира, че убедено защитава "Следва бурен смях ! И Маджо ли ги защитава ? Не разбирам как става така , че двама доказани , но още неосъдени лица - Божков и Цветан Василев искат да свалят "корумпирано " правителство ???Че те виреят само в атмосфера на КОРУПЦИЯ ! Колкото до Главния прокурор - всички ЕДРИ РИБИ с невлезли в сила присъди плащат , за да бъде СВАЛЕН ! И ЗАЩО ? От страх
  —цитат от коментар 6 на doroteus


  Следва бурен смях - да - но е предимно породен от въпиющите нива на некомпетентност на милиционера Гешев и повереното му ведомство. Щото ако т. нар. доказателства срещу Василев и Божков са подобни на тези от някои други дела - делим на нули всякакви - не виждам шанс никой от горепосочените да бъде наистина осъден.

 25. 25 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 274 Гневно

  До коментар [#9] от "1908":

  ТИ НЕ СИ ОТ УМНИТЕ, А ОТ ДОБРЕ ПЛАТЕНИТЕ ТРОЛОВЕ.

  www.commcrime.blogspot.com
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 27 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3080 Неутрално


  ПРИКРИВАТУРАТА на

  САРАИТЕ

  ХОТЕЛ БЕРЛИН

  ОСЕМТЕ ДЖУДЖЕТА

  вече откровено ехидничи и се подиграва на българите !!!!

  Н А Р О Д Е !!!! !!!! !!!! !!!!

 28. 28 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Хаха, прокурорската колегия може да прави като вятъра на бистра супичка.

 29. 29 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 536 Неутрално

  гешев да отговори защо не е повдигнал
  обвинение срещу владислав горанов и
  бойко борисов за организиране на престъпна
  група за рекет и получаване на подкупи в размер
  на 60 милиона лева от васил божков. до тогава
  той е съучастник в ОПГ-то на борисов
  с изпълнители александър сталийски и други мафиоти.

 30. 30 Профил на majoivanov
  majoivanov
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#27] от "Hawaii":

  Христо Иванов спешно да се обади на Маджо, ама не по време на лайв този път!

 31. 31 Профил на majoivanov
  majoivanov
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#21] от "Толерантофил Еманципатков":

  Отделно и няма да ги получиш!

  Успокой се...

 32. 32 Профил на majoivanov
  majoivanov
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#23] от "element 05":

  След 6,5 години!

 33. 33 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1853 Неутрално

  До коментар [#9] от "1908":

  Ако смените коректно две три думички манипулативните ви внушения стават смехотворни. Божков не признава, а твърди ..., най-вероятно за да напомпа поразклатеното си самочувствие, при това го прави съвсем умишлено, знаейки, че го подслушват. Изводът за "тайните" връзки на ХИ с Маджо си ги направихте от това, че един бивш съпартиец на Бойко Борисов, в стил Бойко Борисов, реши да няправи услуга на Бойко Борисов. Забравяте, че смият Бойко Борисов беше пионка, която същият този Маджо разиграваше. От там нататък няма какво да се коментира, болното ви въображение съвсем се е развихрило или просто сте Георги Марков и ченгесарските номера ви идват отвътре.

 34. 34 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2094 Весело

  Къде е предозирането?

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 35. 35 Профил на Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Обществено доверие в прокуратурата - 10-12%!

  Какво има да се коментира повече!

  ОСТАВКА!

  Герб са КОМУНИСТИТЕ на България
 36. 36 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Весело

  Ми те още малко ще обявят искане за оставка на главния прокурор за държавен преврат !

 37. 37 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2276 Весело

  До коментар [#9] от "1908":

  Вероятно сте много добре запознати с историята на Гогол "Записки на един луд":))))
  – Знаете ли, че алжирският бей има чупка под самия си нос? "©️

  "Чуждестранен агент"
 38. 38 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  Гешев, Доган и Пеевски кога ???
  Нали нямаше недосегаеми ??

  Росенец кога ? ТЕЦ Варна кога ? ББР, 75 млн., куха фирма кога ?

 39. 39 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 397 Неутрално

  До коментар [#23] от "element 05":

  Осем месеца. Толкова могат да държат всеки неудобен за да го смачкат психически. Слагат те в арест, който умишлено е оставен да се превърне в клоака. Преди това нахлуват в жилището ти, често дори без разрешение от съдия, арестуват те пред семейството ти, и след месеци те пускат, защото няма в какво да те обвинят. Може и да се побъркаш, а може и просто да си събереш багажа, да купиш еднопосочен билет и да се махнеш. И това може да се случи на всеки.

 40. 40 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  До коментар [#21] от "Толерантофил Еманципатков":Отделно и няма да ги получиш!
  —цитат от коментар 31 на MajoIvanov


  Сериозно? На мен пък ми се струва, че Гешев ще бъде порязан първи :-)

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Весело

  До коментар [#8] от "boevbisser":

  " Да напишат декларация за доброто име и на онази прокурорка с пръскачките и чуждите делегации, не мога да се сетя за името й. Него да го пратят освен на всички в ЕС, и на Тръмп, и на Путин даже."

  Аз така и не разбрах, в това топло време работят ли пръскачките пред НС, че тревата ще изгори хептен ! Ако да, кой пази сървъра, който ги управлява от неправомерна намеса с цел държавен преврат ?

 43. 43 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1923 Неутрално

  Не слагайте всичке прокурори под общ знаменател. Същото се отнася и за тези, които все още са на площада.

 44. 44 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1754 Разстроено

  Социализъма никога не си е тръгвал от прокуратурата. И скоро май няма да си тръгне. Трудови колективи пишат в "Работническо дело" и заклеймяват класовия враг. А който не се подпише - жална му майка. Ако го командироват на село и му отрежат заплатата ще е щастлив. Това е чистка. А искането за реподбор може и да е лустрация, но е задължително. Както и лустрацията навсякъде.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 45. 45 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Къде е предозирането?
  —цитат от коментар 34 на zz_s


  "Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за пореден път изразява тревога от продължаващите злонамерени атаки срещу Прокуратурата на Република България, опитите за грубо посегателство върху независимостта и доброто име на българските магистрати, нарушаването на върховенството на закона, принципа за разделението на властите и опитите за политически натиск."

  На мен горното ми звучи точно като тотално предозиране - защото прокурорската колегия изразява тревога от... себе си и милиционера Каренин начело. Значи посегателство върхи доброто име на българските магистрати - и какво по-силно посегателство от самия Гешев - виж му мутрата, начина на изаразяване, лиспата на обща култура, и основни знания в областта на правото. Да не забравяме и негативните му изказванията му относно съдебната система и съдиите и адвокатите в България.

  Нарушаване на принциите на разделение на власите - ами то самата гологлава кратуна рече че такова нещо не е добре за България, какво повече да се коментира тук?

  Нарушаването на върховенството на закона - по тази точка, един независим съдебен орган би го разкостил този фосил - само по отношение на всички изгъзици с публикуването на чатове, разговори в разрез с каквито и да е закони и граждански права.

  Тъпотата на наипсалите горния пасквил е равна само на тъпотата на тлъстата мутра на снимката горе!

 46. 46 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 737 Неутрално

  тоя пешев е поставен от сарая и само сарая може да го махне.
  Това са казали тия "прокурори"

 47. 47 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3515 Неутрално

  ... В тази връзка изразяваме разочарование от манипулативно представената информация от журналиста Б. Митов. ...

  Журналистът Б. Митов ...

  Такъв "изказ" ми е познат, познат ... от къде ли беше ...

  Ами да! От Родната Казарма!
  И "Работническо дело", когато се публикуваха възмутени писма на трудовите колективи срещу злостни врагове и оплюватели на социалистическата ни рОдина!

 48. 48 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Ми те още малко ще обявят искане за оставка на главния прокурор за държавен преврат !
  —цитат от коментар 36 на samoedin


  Ми то си е баш така в държавата на дръндарския сопол, голямото прасе и останалите по-малки прасенца.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 49. 49 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  Атакувани били .. Натискани били... Независим били ..Всичко решавали по съвест .. Да приемем че всичко е така, ами да се промени една дума в ЗАКОНА. Те СА отговорни за своите ДЕЙСТВИЯ.

 50. 50 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3515 Любопитно

  ... Изпращаме настоящата декларация на Европейската комисия, Европейския парламент, на посолствата на всички държави - членки на Европейския съюз, в България, на посолството на САЩ в България и посолството на Обединено кралство Великобритания в България ...

  Ама що не са го изпратили в Посолството на КНДР в България?
  Там ще намерят пълно разбиране!

 51. 51 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Нагла цялата прокурорската колегия - оставка

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 241 Весело

  Хммм ... (не)уважаема Прокуратура, оценка за добро име на българските магистрати и дали отстоявате вашата независимост съгласно Конститицията и Закона за съдебната власт, не може да дадете вие сами за себе си.
  Оценка за вашата работа и това колко и как спазвате Конституцията ни и Законите може да даде единствено и само тези, които са ви назначили и ви плащат заплатите, това е българският суверен. Цамият факт, че не можете да оцените това, както и протестите в цялата страна и в чужбина е доказателство за вашия професионализъм и независимост.
  Не се правете на умници и не пишете простотии, защото на народа му омръзна да ви търпи както вас, така и новия главен, чиято празна поставка която носи на раменете си, му служи единствено и само за да си носи каскета.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 54. 54 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#12] от "anonim440":

  Може и да има ама май са в нелегалност , защото аз такива не познавам пък и те не се афишират но както се казва по делата им ще ги познаете а нашата прокуратура в момента е за бунището ... Съд , затвор и конфискация..... Като не правят това което трябва за борбата с престъпността и корупцията по високите етажи , просто и ясно показват че трябва от тях да се почне кастрацията ! Там е заровено кучето ! Гешеф и всички по веригата които мислят като него и го подкрепят !! Крайно време е да си върнем държавата и достойнството ..... ОСТАВКА НА ГЕШЕВ а останалите прокурори да се лустрират и всички с над 5 год стаж почти са за затвор ...

 55. 55 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1250 Неутрално

  Предлагам Дневник да направи нова рубрика „Хумор, сатира и забава” и вместо в Предозиране, такива ”декларации” да се слагат в хумористичния раздел.
  Прокуратурата била независима, гарант на принципите на правовата държава и ред?! 😂😂
  Шегобийци, сър!

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 613 Неутрално

  "Тези твърдения са в пълен противовес на демократичните ценности и принципи на правовата държава, които политическото движение, представлявано от Христо Иванов, прокламира, че убедено защитава "Следва бурен смях ! И Маджо ли ги защитава ? Не разбирам как става така , че двама доказани , но още неосъдени лица - Божков и Цветан Василев искат да свалят "корумпирано " правителство ???Че те виреят само в атмосфера на КОРУПЦИЯ ! Колкото до Главния прокурор - всички ЕДРИ РИБИ с невлезли в сила присъди плащат , за да бъде СВАЛЕН ! И ЗАЩО ? От страх
  —цитат от коментар 6 на doroteus


  А дали си се замислял, че тези двамата - Божков и Василев, преди това бяха на яхти със същите, които днес /уж/ имат намерение да съдят?!Забрави ли как тези двамцата бяха същите нагли и подли типове, като Гешев и сие, когато имаха власт и пари?
  И ако ти си установил, че са престъпници чак като избягаха от България, то повечето го знаехме много отдавна, но никой не ни чуваше, като го казвахме.Същата тази прокуратура се правеше на глуха и сляпа.Така, както днес се прави относно Пеевски и Доган, Борисов и Горанов.Те са престъпници и ние го знаем.А ти ще го разбереш чак като им повдигнат обвинения, нали?
  Жалък си не толкова, защото си тъп, а защото се смяташ за умен!

 59. 59 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  Оставка на цялата прокурорска колегия!
  —цитат от коментар 1 на Толерантофил Еманципатков


  Поне на тези, които са се подписали, а на авторите подесет тояги на голо.

 60. 60 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  Aз пък намирам много действия на Гешев за съставомерни.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 61. 61 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Кой е питал прокурорската колегия дали е правомерно или не искането за оставка на Гешев? Правят се на малоумни и търсят в някакъв закон условията при които граждански протест! - не институция - иска оставка. Колегията от колеги спокойно да си върши колегиалната работа и да не се бърка в работите на протеста.

  без подпис!
 62. 62 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 434 Неутрално

  От над 75 години нашата съдебна система не функционира по правилат на демокрацията и си тълкува законите както и е угодно. Спомням си че по време на соца вкараха народната певица Недялка Керанова /светла и памет/ в затвора за близо две години затова че е получавала детски а не се е грижила за децата си като добра майка... А в момента почти няма осъдена знакова престъпна фигура , за които всички знаят че са престъпник с изключение на прокуратура и следствие .... Затова мутрите бяха отстреляни като зайци от службите които ги създадоха а съдебната власт се правеше на глухоняма. Като почнем от Поли Пантев, Кармански, Доктора, и т.н СИКаджии и ВИСаджии пък и колко други така и почти тикой от тях не беше раследван и съден за цялостно творчество...... А това сега важи и за властта затова не подава оставка и се прави на глухоняма .... докато народа му писне да протестира мирно и вземе правосъдието в собствените си ръце.... Явно това искат управляващите мутромафиоти .......

 63. 63 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Бе тия от "прокурорската колегия" всички от Магнаурската ли са?
  Какво означава думичката "неправомерно", драги милиционери? Вие и майчин език ли не знаете като хората? Още малко и ще кажете, че искането на оставката на Каскета е и деяние подсъдно! Вие сериозно ли сте паднали толкова ниско . . . за да не кажа низко!
  Всеки гражданин може да иска която и да било оставка на когото и да било в държавата и, отбележете си, това е съвсем правомерно, защото няма как да е неправомерно! Правото е списано в членове, алинеи и параграфи и никъде не е упоменато, че искане на оставка противоречи на правото. НИКЪДЕ! Начукайте си го в главите, защото на прости хора знаете вече какво им се набива!

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65 Профил на Antonio
  Antonio
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Подронвал се престижа на прокуратурата!?! Него отдавна го няма... #фоставка

  Кроасан ти купих, без хляб го изяде!
 66. 66 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Лустрация! Всички ченгета от Симеоново да си отиват в полицията, там им е мястото!

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Ясно е, че подобно искане на оставка на прокурори не следва установени в законите процедури и представлява пряка намеса и натиск в работата на съдебната система.

  Ако протестиращите искат да спазват законите, да спечелят избори и да променят законите. Всичко останало е революционен ентусиазъъм от минали векове, които само разделят обществото. Подобно нещо се случи в Румъния с Кьовеши, когато започна да обвинява политици и олигарси. Та, сегашните протестери в БГ много приличат на протестиращите румънци срещу Кьовеши, защитаващи обвинените олигарси. Сигурен съм, че протестиращите в БГ ще кажат "абсурт, няма такава прилика", но току виж се замислили и направили аналогията и да прогледнаааат чии интереси защитават (волно или неволно).

  Последно, искам да напомня, че законовата рамка на съдебната ни система е рожба на Христо Иванов. Ако неговите фенове отричат това твърдение е добре да се върнат 5 години назад
  https://btvnovinite.bg/bulgaria/politika/sled-sporna-popravka-v-konstitucijata-ministerska-ostavka.html
  Добре е, че преди 5 г. не са приели едно от исканията на ХИ за повече политици в прокуратурата, което го е накарало да подаде оставка и да излезе на площада с викове "мафия, оставка" - същото като днес.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2096 Весело

  "Прокурорската колегия обяви искането за оставка на Гешев за неправомерно" и от тази вечер са на протест точно до палатката на Убиващата система на МаяМолова

  подпис
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#18] от "vassilun":
  "Прокурор Бецова бе обвинител на Хр. Бисеров. Обвинението бе толкова некадърно, че Бисеров бе оправдан и осъди прокуратурата!"

  Той осъди прокуратурата, ама платихме всички ние, вкл. и тези, които му лижат задника тук!. Така ще се наложи да плащаме и за Баневи, и за Арабаджиеви, и за Цветан Василев, и за Васил Божков, и за Лилана и брат й, и за тримата служители на „Тад груп", които били хакнали НАП . . . и още и още до безкрай!


 73. 73 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#17] от "Мизийски":
  "Нали искате оставката и на Гешев, и на Борисов... или не знаете какво искате?"

  Много добре знаем какво искаме! Искаме не само оставките им! Искаме главите им!

 74. 74 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#68] от "BezEmotsia":

  явно ти не си прогледнал, че защитаваш
  прокурора на мафията-гешев. позамисли се, що
  нито един път не спомена за на пеевски золумите с
  ктб, дунарит, турски поток, бтк и булгартабак.
  и как тези христоматийни примери за пране на пари,
  превземане на бизнеси, фалиране на бизнеси и контрбанда,
  чудно отсъстват от излиянието ти.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76 Профил на pstoychev
  pstoychev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  На цялата прокурорска гилдия да припомним думите на акад. Сендов " Плеснахме с ръце и вкупом ненужни станахме"

 77. 77 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 602 Весело

  До коментар [#6] от "doroteus":

  Боже, Боже!!! Нямам думи! Ти трябва да тръгнеш с Валерката да скачате. Той ще те научи как и къде се слага релсата.

 78. 78 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 602 Весело

  До коментар [#5] от "paul_proteus":
  "Може ли някой да ме упъти към източник, където се дискутира/доказва "доброто име на българските магистрати"?"

  Обърни се към ПИК. Гарантирано!

 79. 79 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2268 Весело

  Ха такаа, оказа се, че тоя, който е звънял на Маджо бил Мавродийката, заради разследване срещу него в чужбина.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#68] от "BezEmotsia":явно ти не си прогледнал, че защитаваш прокурора на мафията-гешев. позамисли се, щонито един път не спомена за на пеевски золумите сктб, дунарит, турски поток, бтк и булгартабак. и как тези христоматийни примери за пране на пари,превземане на бизнеси, фалиране на бизнеси и контрбанда,чудно отсъстват от излиянието ти.
  —цитат от коментар 74 на mihail_p


  Статията е за неправомерния натиск (извън законовите процедури) над съдебната система. А вие за какво пишете?
  Ако имате идеи как да се построи нова сграда, моля предложете нещо. Но не е добре да рушите старата сграда без идеи за нова - ще останате под небето. Досегашните "твърдения" на Хр. Иванов подсказва само неговата некомпетентност и неоткровеност.
  Дали Маджо му е написал "рецептата" за "оправяне" на съдебната система?
  Но, вие имате право да вярвате на Хр. Иванов, демокрация е!

 82. 82 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#81] от "BezEmotsia":

  репликата демокрация е, е запазена марка
  на нереформирани комуняги, нямащи никаква
  представа от демокрация, демократичен процес
  и правова държава. демек една манджа с десе грозде.

 83. 83 Профил на ermack
  ermack
  Рейтинг: 467 Неутрално

  До коментар [#29] от "mihail_p":

  Е как да си го причини, то не е като с дизеловия двигател до луната.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1617 Любопитно

  Една анкета между хората , вероятно би показала мнозинство , споделящо , че може и без такава , като тази......

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7308 Неутрално

  Предвид всичко неправомерно и незаконно, което прави прокуратурата, съмнително е дали е наясно и с този въпрос.

 90. 90 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 597 Неутрално

  репликата демокрация е, е запазена маркана нереформирани комуняги, нямащи никаквапредстава от демокрация, демократичен процеси правова държава. демек една манджа с десе грозде.
  —цитат от коментар 82 на mihail_p


  Вие използвате два пъти повече съществителното демокрация и по вашата блестяща логика сте двоен комунист, така ли?
  Но ако това ви кара да се извисявате и да се чувствате щастлив, няма да ви противореча. Пишете каквото си искате, само внимавайте да не обидите родата на Христо Иванов на тема комунисти - хи хи.

 91. 91 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Оставка на прокурорската колегия на ВСС!
  Вие хората за идиоти ли ги имате?
  Закриване на Прокуратурата в сегашния й модел, всеобхватна реформа и създаване на нова модерна европейска институция в рамките на Изпълнителната власт!

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 96. 96 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 809 Любопитно

  Тези марионетки нали са в отпуск до 24.09. ? Какви декларации пишат? Къде се събраха? Или им я поднесоха готова за подпис?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 98 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  А стига бе! За какво плащам на прокуратурата? Ако смята, че Хр. Иванов нарушава закона, да го обвини пред български съд. Ако не нарушава закона, но създава дисконфорт на Гешев...да свиква. Това е право на всеки гражданин, което точно прокуратурата трябва да брани...

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK