Атлантическият съвет не е подкрепял петицията на Циклама за отстраняване на президента

Момент от учредителното събрание на Атлантическия съвет през лятото на 2017 г. На трибуната е Александър Йорданов.

© atlantic-council.bg

Момент от учредителното събрание на Атлантическия съвет през лятото на 2017 г. На трибуната е Александър Йорданов."Атлантическият съвет, в който е Велислав Минеков, поиска импийчмънт на Радев" - тази "новина" се върти от понеделник от водещи в България издания и по форумите в социалните мрежи. В нея се казва, че съветът се е присъединил към подписка в интернет, която е препечатана изцяло и е поставен хиперлинк към нея.


Но никъде не пише, че петицията е отпреди повече от 2 години, нито че неин инициатор е Циклама Партовска, страстен симпатизант на правителството, Бойко Борисов и ГЕРБ. Както и не е проверено дали списъкът с членове, в които е Минеков, действително е актуален (през октомври 2019 г. напускат десетки членове).


В статии е показана и съответният пост на страницата във "Фейсбук" на Атлантическия съвет (АСБ), който и днес продължава да цитира публикации по този повод под знаци като #НашитеПозицииСаПоследователни и

#НиеВинагиПредупреждавамеЗаРисковете.
Но това си е просто публикация в социална мрежа на този, който е оператор на страницата във "Фейсбук". На официалния сайт на неправителствената организация изобщо няма такава позиция. ("Дневник" попита АСБ може ли да изясни дали има официална позиция за подкрепа и къде да бъде открита, но до редакционното приключване на този текст отговор няма.)


Организацията не е заемала никаква официална позиция


Последната публикация в тази секция на сайта на АСБ е от 30 декември 2019 г. В предишни свои позиции съветът е критикувал президента Радев - особено покрай сделката за самолетите F-16, и го е обвинявал, че застрашава националната сигурност, но никога не е заемана официална позиция за разследване или отстраняване на държавния глава.


В секцията "Медиите за нас" пък няма нито една публикация, откакто съществува основаният преди 3 години съвет.


Има позиция и декларация на управителния съвет от май 2020 г., но те са в секцията "Публикации" и са за това как е бил отразен по БНТ 9 май и призив за обединение на евроатлантическата общност "в национална надпартийна платформа за провеждане на обща политика и активни действия". Съгласно устава на съвета такива призиви и позиции може да заема управителният съвет. За присъединяване към петиция в интернет позиция на УС няма.


По устава на тази неправителствена организация в управителния съвет трябва да има 11 членове. В момента те са 7: доц. д-р Момчил Дойчев (съпредседател), Димитрин Вичев (съпредседател), Олена Коцева, доц. д-р Александър Йорданов, Михаил Найденов, Стойко Стоянов, полк. (о.р.) Владимир Миленски.


Разколът от 2019 г. по повод... страницата във "Фейсбук"


Публикациите на "Фейсбук" страницата станаха повод за разкол в Атлантическия съвет през миналата есен. Тогава организацията публикува отворено писмо, в което твърдеше, че от половин година се правел опит за преврат и овладяването ѝ от лица, свързани с "Демократична България", с цел превръщането ѝ от надпартийна в креатура на една политическа сила. В действителност спорът беше заради включването в предизборна кампания и избирането на Александър Йорданов като евродепутат благодарение листата на ГЕРБ.


В отговор последва декларация на членове и учредители на Атлантическия съвет, които напуснаха заради застрашаване експертния и независим характер на организацията и опити "да бъде прочистена от неудобните". Директни критики бяха отправени към това как и какво се пише именно на "Фейсбук" страницата на съвета:

  • "По време на изборите за Европейски парламент се създаде сериозно напрежение в организацията поради поставяне под съмнение на нейния непартиен и независим характер чрез използване на комуникационните канали на организацията (сайта и страницата на АСБ във "Фейсбук") от отделни членове без надлежно оторизиране от страна на управителните органи. Тази недопустима за нас практика не просто не бе преустановена, а ескалира във вземане на откровено нелегитимни решения, включително за масово изключване на членове на организацията."

Следват подписите на десетки имена, сред които Атанас Славов, Бойко Станкушев, Велизар Шаламанов, Георги Касчиев, Калин Янакиев, Тодор Тагарев, Трайчо Трайков и много други.


Тогава "Дневник" разговаря с някой от подписалите се и чу обяснения, че са се опитали текстът да не е конфронтиращ се с Атлантическия съвет. Но също така имаше и определения, че другата страна е "извън реалността" и основният риск за атлантическото бъдеще на България е доста по-голям от неразбирането или нежеланието на управляващите да действат в тази посока.


Остарял списък с членове


В момента проф. Минеков действително е вписан на сайта на Атлантическия съвет като член, но там е и това на Тодор Тагарев, който още през октомври е заявил, че не иска името му да се свързва с тази организация. Тоест най-вероятно този списък е на поне 10 месеца и не отразява действителността.


Очевидно в организацията има членове (а не само операторът на страницата във "Фейсбук"), които критикуват протестите. Евгений Михайлов например се присмива на Минеков и цялата кампания, като пише за времената до 1997 г.: "Тогава на моста имаше орли, а не папагали!"


Коя е Циклама Партовска


Иначе петицията, зад която е застанал Атлантическият съвет с публикацията си във "Фейсбук", не е нова. Тя е от 16 март 2018 г. и досега е събрала около 6 хиляди подписа, от които близо 1500 само в последните 24 часа.


Тя е публикувана от лице, подписало се като Циклама Партовска - специфично име, което накара мнозина да пишат, че е съмнително дали е на реален човек. Но Циклама Партовска съществува.


На нейно име има страница във "Фейсбук" със страстни проправителствени публикации и яростно осмиване на протестиращите и на либералните среди в България. Снимката ѝ в профила е с етикет "Аз вярвам на Бойко Борисов", а той е наречен "най-великия премиер на републиката!". Една от новите публикации, отбелязана с "чувствам се фантастично", е "🔖🔖🔖 Борисов взе най-правилното решение и не предаде избирателите си 👏👏👏 🍀БЛАГОДАРИМ ВИ!🍀 ние също няма да ви изоставим 🍀 заслужаваше си напрежението през изминалата нощ 🙂".


Но понеже във "Фейсбук" всеки може да се представи като друг или като несъществуващо лице, проверихме публични източници дали реално има такъв човек. Да, Циклама Славчева Партовска съществува в реалния свят, най-вероятно е от София и живее в "Овча купел".


Това се вижда от решение на Районната избирателна комисия София 25 ИР за смяна състава на СИК в район "Овча купел" от 26 март 2017 г. - деня на парламентарните избори. В него пише, че по предложение на кмета на района се освобождават 12 членове на секционна комисия и името на Циклама Партовска е едно от тях. Не е посочено на коя партия е представител тя, но са изброени партиите, от чиито квоти са освободените: АБВ, Патриотичен фронт, ДПС и ГЕРБ.


Основанието е чл. 51, ал. 2 от Избирателния кодекс, което е странно, защото този член е от раздел, занимаващ се единствено с Централната избирателна комисия, а и в него се посочва, че смяна на членовете става "не по-късно от един месец преди изтичането на мандата на действащите членове". Със състава на районните избирателни комисии се занимава чл. 60. ал. 4. Но всяка администрация греши, а българската е способна достатъчно често да произвежда и абсурди.


"Дневник" откри и запитване на Циклама Партовска до министерството на труда и социалните грижи от 2010 г. Както и името вероятно на баща ѝ в избирателен списък за местните избори от 2019 г. в Ботевград.


Осмиване на протестите


Междувременно Атлантическият съвет проъдлжава във "Фейсбук" да пише в рамките на няколко часа "Изключително позитивен знак от страна на САЩ - нашият стратегически партньор в отбраната и най-важен съюзник в НАТО!" (по повод гостуващият началник на сухопътните войски на САЩ) и "Срам и позор! Да благодари Посолството на САЩ в България на американска фондация за това, че с нейни средства ще се съхранява символа на мракобесния комунистически режим донесъл хиляди жертви и десетилетни страдания на българите останали зад Желязната завеса в комунистическия руски лагер, е крайно неуместно" (по повод нови средства от фондация "Гети" за консервиране мозайките на Бузлуджа).


"Когато съвсем изгубиш чувството за мярка!" е коментарът, с който е публикувана статия, че т.нар. Отровно трио се превърнало в погребално, плагиати и "соцарт тикви".


Както и призивът на Огнян Минчев: "Записвайте си имената на тези, които най-силно вопият за възможно най-предсрочните избори и за служебен кабинет на Радев. Ще забележите, че те не са нито от БСП, нито от кръга привърженици на Радев. Те са дежурните троцкисти - жълтопаветници на българската политическа периферия."


Допълнение в 19 часа:


В късния следобед на 11 август от Атлантическия съвет на България съобщиха, че Велислав Минеков е уведомил днес с електронно писмо до всички членове, че напуска организацията. "Следователно, считано от днес, той не е наш член", допълват съобщение на страницата ѝ във "Фейсбук".

Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Те са дежурните троцкисти - жълтопаветници на българската политическа периферия."

  Огнане, какъв политолог и анализатор си, щом не можеш да родиш нищо освен мантри, дето всеки фашизиран лумпен в интернет повтаря.

  На псевдоинтелектуалци като теб дължим неуспешния български преход. Хора без интелект, вероятно и без морал.

 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8260 Любопитно

  Александър Йорданов: Това не са протести, а антибългарски метеж!

  [email protected]
 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8260 Любопитно

  Тe caми ca ce зaтвoрили в мaлкo и тяcнo прocтрaнcтвo. Други ги нaричaхa "кaтун", нo в тeзи 30 дни cтaнaхмe cвидeтeли нa мeтeж, нe нa прoтecт, нaпрaвлявaн oт лицa c прecтъпни нaмeрeния. Тяхнaтa цeл e дa избягaт oт прaвocъдиeтo и дa изпoлзвaт нaивнocттa нa млaдитe и пo-възрacтни хoрa. Тoвa cпoдeли зa eврoдeпутaтът oт CДC-EНП Aлeкcaндър Йoрдaнoв.

  [email protected]
 4. 4 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 817 Неутрално

  А какво е отношението на Дневник по въпроса с Импийчмънта на Решетниковия наместник в президентството?

 5. 5 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3202 Неутрално

  Тея са нацепили още в някъв съвет :)

  А сега протеста и той нацепен на разни течения и с неяснота какво аджеба очакват да се случи след изборите. :)

 6. 6 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "На нейно име има страница във "Фейсбук" със страстни проправителствени публикации и яростно осмиване на протестиращите и на либералните среди в България. Снимката ѝ в профила е с етикет "Аз вярвам на Бойко Борисов", а той е наречен "най-великия премиер на републиката!". Една от новите публикации, отбелязана с "чувствам се фантастично" е "🔖🔖🔖 Борисов взе най-правилното решение и не предаде избирателите си 👏👏👏 🍀БЛАГОДАРИМ ВИ!🍀 ние също няма да ви изоставим 🍀 заслужаваше си напрежението през изминалата нощ 🙂"

  След 30 години уж-преход, я докарахме до хвалебствени дитирамби, досущ като онези от преди 10ти ноември. И това горното е само пример. Нека не забравяме и пляскането под строй и дирижирани подвиквания "Браво" към Вечния лидер по конференции на ГЕРБ и визити в страната. В каква държава живеем само, а?

 7. 7 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2141 Весело

  Вече и Циклама се намеси, фарсът взе неочакван обрат!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 8. 8 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2163 Неутрално

  "Те са дежурните троцкисти - жълтопаветници на българската политическа периферия."
  Това все едно формния клоун Евлампи го е писал.... ооо сега прозрях , дали пък Евлампи не е...?

 9. 9 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2523 Неутрално

  Голяма девалвация на ченгеджийщината - една по-едра манипулацийка не можаха да спретнат. Само дреболии, които никой няма да прочете, а пък протестиращите млади на улицата няма и да отразят. Не така, другари чекисти, ще спасите постовете на Бойко и Гешев! Повече хъс трябва!

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3352 Весело

  Ми нЕма начин да се казваш Циклама, тате ти да е Славчо, да живееш в Овча купел и да не си любителка на Баце!

  Само това Партова ме смущава ...

  Няк'ви парти как са се оказАли от Иран у Шоплука - тайна превелика ест!
  Може би с кърджалиите ... онези, за които сте чували в "Индже" ...
  Това е твърде вероятно пак защото въпросната другарка се явява любителка на герберлъка ...

 12. 12 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  Какъв е този съвет и какво значение има мнението му?

 13. 13 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#2] от "karabastun":

  Верния пес на Баце, лаел срещу противниците на Баце. Сензация! Браво!

 14. 14 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  Типично герберастка история. Точно като биячът "платен от близки до протеста" или "случайният гражданин дето обяснява на Христо Иванов за Маджо".

 15. 15 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 1206 Весело

  Какво падение за "Дневник", да се хвърли да брани фигуранта русофил, но така вече няма скрито покрито - вече и децата знаят, че простестиращите и либералните медии всъщност са чисти комунисти.
  —цитат от коментар 10 на Мизийски


  Сорос, Русия и Божков се надпреварват да финансират протеста. И пак не могат да се преборят с едно малко чекмедже!

 16. 16 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  Герб все повече прилича на БКП по времето на Вълко Червенков. До сега Боце пунтираше "човекът от народа". Само дето каскета го беше оставил за Гешев. Напоследък обаче целият гРеб го бута към нещо по-гадно и страшно.

 17. 17 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  Мдаааам, в магнаурската и Унибит, свежи идеи няма вече 30 години...една и съща продрана соц-плоча.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 18. 18 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1777 Весело

  Поредният тъп милиционерски опит опит за манипулация , на нискоинтелигентни ченгета. Няма какво повече да коментирам, защото не заслужава внимание. Гербаджии – те толкова си могат. Какъвто вождът, такива и индианците.

 19. 19 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1777 Весело

  До коментар [#3] от "karabastun":

  ..."Заяви едното от лицата с престъпни намерения, бивш функционер на СДС, сега
  глашатай и вярно куче на ГЕРБ, известен още и като "министър 10%"...

 20. 20 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7565 Неутрално

  Типично ченгесарска история.

 21. 21 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  Циклама да не е онова дементирало бабе с бастунката?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 22. 22 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1954 Неутрално

  До коментар [#18] от "murry":

  В махалата има един магазин "от съседи, за съседи". Зарежда от дребни производители дребни стоки за клиенти на дребно.

  Тези герберастки изцепки са "от ченгета, за ченгета". Претоплят ченгеджийките номера на ченгетата от времето на комунизма и ги пробутват на последователи с ченгеджийски манталитет и интелект.

 23. 23 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 590 Весело

  значи - жълтопаветниците на бай шорош - да влезат у деловодството на съдО да си напишат една молба и да си запазят търговската марка "гражданско общество" и "гражданин"

  и който иска да напише петиция, да направи протест, изобщо да се представи за гражанин - преди това да бъде така добър да отиде да пита бай шорош и неговите светли гавази пазители на свещените регалии на "гражданското общество" - избинявай бай шорош, ний сме проста рая, може ли да си припишем "гражданство" на искането или трябва да минем за прости селяни...

  бай шорош - ще види, попита, прочете и прецени ...
  сега ако искаш оставка на банкянската тиква - ти несъмнено си не просто Гражданин, ти си направо втори хенри дейвид торо, една майка тереза, половин махатма ганди, бял мартин лутер кинг, балкански ян палах и прочие...
  ако обаче искаш оставка на президента на републиката летец-космонаФт-изтеребител-бомбандировач-щуката-на-демокрацията-и-мъж-на-Деса ти си абсолютен селянин, ретроград, прът в колелото на историята, обскурант, потенциален изнасилвач на демократични девойки...
  ако искаш оставката на гешев си смел гражданин /направо партизанин/ потенциален активен-борец-срещу-фашизма-и-капитализма, ако искаш оставката на лозан панов ти си ... то няма чак такива селяни

  нещата трябва да ги сложим на принципна основа - "отвореното общество" накрая да реши какво е "гражданското общество" - кой е, кой може да е, останалите да ги пишем селяни и обслужващ персонал, недозрял за гражданство и активни борци - да се напише за какво може да се бори човек и с кое се превръща в селянин - да се прошнурова и пронумерова - да излезе една малка червена книжка - да се раздаде на героите студенти орли от орлов мост - долетяли от запад, и да се свършва - или да се започва - то е едно и също...
  хунвейбините да раздават гражданска справедливост...
  а дневник - този роден датзибао - стена на която изгладнелите смели и героични автори от свободна европа, дойче веле, портал култура да простират последната воля на "народа" до популацията...
  моля, просто да има яснота...

  това с тая циклама минава всякакви граници , ами някой може да си помисли, че и тя е гражданка и всеки може да поиска оставката на който си иска...
  това не може да се допусне...
  без да се попита бай шорош ако всеки почне да иска оставки къде ще му излезе края...

  с революционен поздрав
  благодаря

  Je suis дани кирилов
 24. 24 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Атлантически клуб. атлантически съвет, много самозвани атлантици се навъдиха. И аз мога да събера родата и да направим един Тихоокеански съвет и да искаме оставката на японския император. И тази Циклама, това ми напомня за Трендафил Акациев. Всичко е долнопробно,смахнато и откачалско. Важното е някои да постигнат целите си и да се настанят по високите етажи на властта.

 25. 25 Профил на Martin Pavlov
  Martin Pavlov
  Рейтинг: 57 Любопитно

  Освен че съществува Циклама Партовска, някой нещо разбра ли?

 26. 26 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2518 Неутрално

  Харесва ми как Таня Дончева поставя на мястото им мутри, охранители, мюлюцунери, мисирки, политолози. . . добре сортирани и етикетирани във взаимната им връзка.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 27. 27 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2518 Неутрално

  значи - жълтопаветниците на бай шорош - . . .(много други глупости) . . .
  —цитат от коментар 23 на samarianin


  Абе момче младо и неопитно, не виждаш ли, че соросоидите затоплисти - джендъристи - мигрантисти изобщо ги няма в тази работа. Те са с официоза (ПИК).

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 28. 28 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  До коментар [#3] от "karabastun":..."Заяви едното от лицата с престъпни намерения, бивш функционер на СДС, сега глашатай и вярно куче на ГЕРБ, известен още и като "министър 10%"...
  —цитат от коментар 19 на murry


  Усещаш ли се колко много лъжеш? Кога е бил министър???

 29. 29 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Освен че съществува Циклама Партовска, някой нещо разбра ли?
  —цитат от коментар 25 на Martin Pavlov


  Да, въпросната особа обичала Бойко и организирала активно мероприятие, за да свали Радев. Типична гербава активистка.

 30. 30 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1304 Любопитно

  "Както и призивът на Огнян Минчев: "Записвайте си имената на тези, които най-силно вопият за възможно най-предсрочните избори и за служебен кабинет на Радев. Ще забележите, че те не са нито от БСП, нито от кръга привърженици на Радев. Те са дежурните троцкисти - жълтопаветници на българската политическа периферия."

  Каква може да бъде една организация в която членуват такива като този по-горе, комунистически изтърсак като Минеков, както и паразит като Сашо Йорданов, който стана евродепутатин с гласовете на ГЕРБ ?!

  I Want To Believe
 31. 31 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8260 Любопитно

  До коментар [#28] от "4ort":

  Не към мене :)
  Беше председател на НС ....

  [email protected]
 32. 32 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3168 Весело

  Какво падение за "Дневник", да се хвърли да брани фигуранта русофил, но така вече няма скрито покрито - вече и децата знаят, че простестиращите и либералните медии всъщност са чисти комунисти.
  —цитат от коментар 10 на Мизийски
  А кои са мръсните комунисти - дали децата знаят!

 33. 33 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3352 Весело

  Освен че съществува Циклама Партовска, някой нещо разбра ли?
  —цитат от коментар 25 на Martin Pavlov

  Да, въпросната особа обичала Бойко и организирала активно мероприятие, за да свали Радев. Типична гербава активистка.
  —цитат от коментар 29 на Котаракът на Шрьодингер


  Аз силно се терзая - ако тази Циклама има дъщеря - дали не я е кръстила Магнолия?
  И и вика на галено Бойка ...

 34. 34 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 215 Неутрално

  Освен че съществува Циклама Партовска, някой нещо разбра ли?
  —цитат от коментар 25 на Martin Pavlov


  Важното е да се отклони вниманието от протеста на г-н Бареков под надслов „Върнете Буджака на хората“.


  До коментар [#25] от "Martin Pavlov":

  До коментар [#29] от "Котаракът на Шрьодингер":

  До коментар [#33] от "xm...":

 35. 35 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#27] от "Един вампир броди из Европа":

  бай троцки,

  не мога да преценя дали от удара с чукче по тиквата вече не вдяваш, или просто по навик се правиш на революционно умъглен...

  бай ти шорош и хванал "дойната крава" на революцията и навсякъде къде не му дадат да краде организира "народа" да му осигури тая възможност...

  не мога да преценя дали си изкуфял - ил се правиш на улав - но тренда на синтез на либерално и троцкистко е очевидно и за млади и за стари...
  през 80-те едни нюйоркски мушмороци от троцкисти се преоблякоха на неоконсерватори, 2008 фалираха - сега се правят на либерали - всички това през консервативното и либералното изобщо не променя троцкистката мая - целта им е една...

  фактически си абсолютно зиро - но ти троцки никога не се е отличавал с конкретика, освен когато не е за трепане - набляга основно на теоритичното обосноваване на нуждата от убийства...

  та, бай троцки...
  като започнем от иванка иванова е при резидента радев, през цялата протесна мрежа коята я гледам на орлов мост, до всичките стари муцуни от зората на бай шорош у нас - всичко е орлово гнездо...

  тъй че пази главата и си сменяй компресите...

  1997 помниш лш - народния фронт - мултигруп, демократи, сашо дончев, фондации, слави трифонов и прочие...
  свалят кръволока - виденов
  какво ги обединява - тръбите на газпром
  де е бай шорош у цялата работа
  ами по туй време бай шорош има 5% от газпром и си мисли че ще придобие още...

  след туй сметката му се развали... и руснаците станаха лоши

  какъв ПИК... какви 5 лева
  тоя меркадер съвсем ти е отнесъл главата

  Je suis дани кирилов
 36. 36 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 450 Весело

  Оказа се, че не е никаква циклама, а най-обикновена банкянска магнолия.

 37. 37 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2502 Неутрално

  Наистина страницата на АСБ във Фейсбук е все едно страница на партия ГЕРБ, особено откакто започнаха протестите. Преди това се публикуваха статии главно свързани с критики към Русия и русофилите, но от един месец критиките са само към Радев, протестите и протестиращите, а Борисов и правителството се възхваляват в стил ПИК и БЛИЦ. Ако това е лично виждане на администратора, което не съответства на политиката на АСБ, то следва да го сменят, защото така излиза, че ръководството на съюза стои зад този администратор и споделя неговите възгледи.

 38. 38 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1908 Весело

  Ми петиции разни.
  Днес се подписах на тази срещу превратаджиите в България.

  https://www.peticiq.com/281204

  То е нормално да има разкол в атлантическия съвет, следкато ДБ само формално са пронатовски, прозападни и десни, а с действията си са в интерес на радеФ/русия/БСП

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 39. 39 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 826 Неутрално

  До коментар [#20] от "Роси":

  Много точно определение

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 40. 40 Профил на 06210311
  06210311
  Рейтинг: 307 Весело

  Какво падение за "Дневник", да се хвърли да брани фигуранта русофил, но така вече няма скрито покрито - вече и децата знаят, че простестиращите и либералните медии всъщност са чисти комунисти.
  —цитат от коментар 10 на Мизийски


  Аз не разбирам, защо горното е казано с елемент на изненада или най-малкото на откривателство? Крайно лявата идеология на ДБ и гравитиращите около него протестни лешояди е очеизвадна за всеки който има базови познания за дефинициите що е то "ляво и дясно" в политически смисъл. Признавам, Христо и Ко. с фанатичната медийна подкрепа на Дневник се справят много добре с прилагането на практика на поговорката "Една лъжа повторена 100 пъти става истина" - точно това се случва. Толкова агресивно ни се лансират като десни, че няма няма и някой се изненада, че май са крайно леви, каквито всъщност са? :)

 41. 41 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 215 Неутрално

  ...ДБ само формално са пронатовски, прозападни и десни, а с действията си са в интерес на БСПБСП
  —цитат от коментар 38 на zz_s


  Най-голямата обида за БСП е да им кажеш,
  че са с хора като Иван Костов.

  А тези от ДСБ биха се продали на всеки, както се продадоха на ГЕРБ и гласуваха за правителствата на Тиквата.


  До коментар [#38] от "zz_s":

 42. 42 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3846 Неутрално

  Пак някаква некадърна акцийка за защита на фюрера, опс вожда Винету. И се оказа запъртък на две години. Тези герберски привърженици не се ли сапикясват, че баце вече е пътник?

 43. 43 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1154 Весело

  Значи нашият Шопенберг, единственият истински десен радетел за истинко дясно обединение на истински десните, се казвал Циклама? Циклама Партовска?

  "Дневник", вие ми разбихте сърцето. Поднасяйте подобни новини по-отдалеч и по-внимателно, моля ви. Започвайте по-отдалеч, нещо от типа на "Шопенберг погледна от прозореца на кулата на замъка си в Овча купел и видя, че миазмите от жълтопаветното простолюдие се простират в подножието на крепостната стена..."

 44. 44 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3740 Неутрално

  Заболяването е за хирург.......

 45. 45 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Аха, след като Христо Иванов оплю ЕНП и Брюксел сега вече Дневник почна да плюе и по Атлантическият съвет. Защо ли това ми напомня за тази статия в която Русия си поставя стратегическата цел да извади България от ЕС и НАТО?

  https://www.politnavigator.net/vozvrashhenie-rossii-na-balkany-cherez-novorossiyu-i-moldaviyu.html
  Возвращение России на Балканы

  Протеста не само намирисва но направо вече смърди на Путин. Достатъчно е да видиш Мая Манолова там и всичко става ясно. Съвсем не защитавам ББ, той има безброй трески за дялане.. Просто предупреждавам кои искат да го сменят и особено кои са зад тях. Пеевски е дребната рибка сред такива акули.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 46. 46 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  До коментар [#27] от "Един вампир броди из Европа":...
  тренда на синтез на либерално и троцкистко е очевидно и за млади и за стари...
  —цитат от коментар 35 на samarianin


  Отдавна се знае и дори му е дадено името "неомарксизъм". Под маската на либерален капитализъм и пълна свобода всъщност се води борба за унищожаване на традиционният капитализъм и традиционното западно общество.

  ПЪЛНО унищожаване, точно по комунистически, "На руините на старий свят ний нов ще съградим". Затова е и това масирано инжектиране на абсолютно чужди на западните ценности "бежанци" в европейските държави, просто западното общество и държава да бъдат унищожени.

  Този път бойните отряди на марксистите са малцинствата. От всякакъв вид, етнически, сексуален... всякакви. Видяха старите комунисти, че не сполучиха с пролетариата, той бързо стана средна класа. А за по-енергичните има "социален асансьор", стават капиталисти и дори милиардери. Затова и неомарксизма залага на декласираните, при тях това е перманентно явление, биологично състояние.

  Цяла папка имам по въпроса, отдавна следя как добре познатите ми ултралевичари отново се опитват да получат Световната Власт. Този път маскирани като неолиберали. Но за мен не е проблем да видя добре познатият вълк под овчата козина, доста години съм го виждал лице в лице.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 47. 47 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 590 Весело

  До коментар [#46] от "Fred":

  да, удивително е как някой евреи - когато някой критикува сорос - разпознават в негово лице всички евреи

  https://www.marginalia.bg/novini/balgarskite-evrei-zashleviha-deputat-i-vitsepremier-otnosno-komentar-za-konspiratsiite-na-dzhordzh-soros/

  не се изненадвам че българските евреи комунисти от шалом се припознават с НПО-тата на сорос, но ме изненадва как някой представят че световното еврейство се припознава в него

  в репликата на каракачанов няма дума за евреи и еврейство; едно време когато са приписвали на троцки и болшивиките - "еврейство" - евреите са протестирали и са изкарвали това сливане - антисемитизъм, че им приписват нещо което не е тяхно; сегашните троцкисти пишат история - като го докараха дотам, че стига да критикуваш ултралиберал-троцкист, който по случайност е еврей, без изобщо да споменаваш че е евреин, и се превръщаш в антисемит;

  излезе че каракачанов е "ултранационалист", ако е така не мога да си представя истинските ултранационалисти какви ще са

  Je suis дани кирилов
 48. 48 Профил на samarianin
  samarianin
  Рейтинг: 590 Весело

  До коментар [#46] от "Fred":

  да, удивително е как някой евреи - когато някой критикува сорос - разпознават в негово лице всички евреи

  https://www.marginalia.bg/novini/balgarskite-evrei-zashleviha-deputat-i-vitsepremier-otnosno-komentar-za-konspiratsiite-na-dzhordzh-soros/

  не се изненадвам че българските евреи комунисти от шалом се припознават с НПО-тата на сорос, но ме изненадва как някой представят че световното еврейство се припознава в него

  в репликата на каракачанов няма дума за евреи и еврейство; едно време когато са приписвали на троцки и болшивиките - "еврейство" - евреите са протестирали и са изкарвали това сливане - антисемитизъм, че им приписват нещо което не е тяхно; сегашните троцкисти пишат история - като го докараха дотам, че стига да критикуваш ултралиберал-троцкист, който по случайност е еврей, без изобщо да споменаваш че е евреин, и се превръщаш в антисемит;

  излезе че каракачанов е "ултранационалист", ако е така не мога да си представя истинските ултранационалисти какви ще са

  Je suis дани кирилов
 49. 49 Профил на Leshper
  Leshper
  Рейтинг: 244 Неутрално

  "случайният гражданин дето обяснява на Христо Иванов за Маджо".
  —цитат от коментар 14 на 3biri


  Оффф, как ви се иска да е случаен.

 50. 50 Профил на Nikodim Kaz
  Nikodim Kaz
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Коментариъе стават все по-интересни и бих казал на по-теоритично ниво. Ппздрави за 47/48.

 51. 51 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  До коментар [#46] от "Fred":да, удивително е как някой евреи - когато някой критикува сорос - разпознават в негово лице всички евреи
  —цитат от коментар 47 на samarianin

  Тези не са НЯКОИ евреи, те са "Шалом", отявлено ПРОКОМУНИСТИЧЕСКА организация.

  Те винаги са поддържали тезата, че евреите в България са спасени не от цар Борис и българската общественост а от "антифашистките сили"., т.е. БКП. Това напълно противоречи на позицията на евреите в Израел които признават приноса на цар Борис. Нищо чудно, в Израел отидоха прозападните евреи, евреите комунисти останаха тук.

  Самата защита на Сорос от такива ясно показва, че той е много изгоден на съвременните наследници на комунистите. Така е защото те имат една и съща задача, унищожаване на традиционният капитализъм и западната цивилизация, замяната му с Нов Световен Ред доминирани и управлявани от тях.

  https://www.dw.com/bg/как-бяха-спасени-българските-евреи/a-42927519
  Кой всъщност е спасителят на българските евреи?

  Шефът на Организацията на евреите в България „Шалом“ д-р Александър Оскар също признава, че мненията сред българските евреи за събитията отпреди 75 години понякога се разминават. Според д-р Оскар, около 90% от евреите, които продължават да живеят в България или са емигрирали в Израел, подкрепят позицията на „Шалом“, че основна роля за оцеляването на българските евреи има нефашистката българска общественост. В същото време учени и общественици, като живеещите в Израел проф. Михаел Бар-Зоар и Самуил Ардити, подчертават изключителната роля на цар Борис Трети, на т.нар. „профашистко“ парламентарно мнозинство и на Българската православна църква.
  —цитат от коментар 0 на Комунистите от "Шалом"

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 52. 52 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Продължавам: Изключителна НАГЛОСТ са опитите на "Шалом" да говорят от името на световното еврейство и да асоциират Сорос с всички евреи по света. Държавата ИЗРАЕЛ която има най-голямо право да говори от името на евреите съвсем официално се разграничи от Сорос и подкрепи унгарското правителство в борбата с него.

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/10/3004610_izrael_podkrepi_ungariia_za_soros_i_go_nareche_zaplaha/
  Израел подкрепи Унгария за Сорос и го нарече "заплаха за демокрацията"

  "Шалом" нямат право да говорят от името на световното еврейство, това е организация на евреите останали тук в България. А те още в комунистическото време бяха под плътен контрол и надзор на ДС. Истинските евреи емигрираха, ДС агентурата остана, това е "Шалом" днес.

  В предишен постинг вече обясних връзката между неомарксизма, неолибералите и Сорос. "Дневник" трябва много сериозно да се замислят в какво мръсно блато нагазват, приемайки парите на човек определен дори от собствената му нация като заплаха за демокрацията.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 53. 53 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Както вече стана традиция Дневник лъжат нагло и безсрамно. Те станаха рупор на един олигарх и по нищо не се различават от жълтите медии на останалите олигарси.

  Каква е истината: Атлантическият съвет подкрепя петицията за импийчмънт на пРЕЗИДЕНТА Радев и е против протестите които прокарват руските интереси. И затова се разделя с един от ръководителите им и с още трима членове и симпатизанти на ДБ.

  Казано с други думи, "Демократична България" НАПУСКА Атлантическият съвет, организация поставила си за цел защита на членството ни в НАТО.

  След Брюксел вече и срещу НАТО, браво "полезни идиоти"! Или просто сте агентура а не идиоти? И в СДС имаше внедрени много ченгета от ДС/КГБ, защо да ги няма и в ДБ?

  https://www.actualno.com/politics/atlanticheskijat-syvet-i-velislav-minekov-se-razdeliha-sled-kato-syvetyt-poiska-impijchmynt-na-radev-news_1489880.html
  Атлантическият съвет и Велислав Минеков се разделиха, след като съветът поиска импийчмънт на Радев

  https://www.24chasa.bg/novini/article/8901343
  Атлантическият съвет: Велислав Минеков вече не е наш член

  Атаки срещу Германия, ЕНП, Брюксел, НАТО... Има ли още глупаци които да не разбират, че тези протестиращи са маши в ръцете на Путин в осъществяването на ето този сценарий?

  https://www.politnavigator.net/vozvrashhenie-rossii-na-balkany-cherez-novorossiyu-i-moldaviyu.html
  Возвращение России на Балканы

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK