Борбата с битовата престъпност на Гешев достигна и до детски център "Биберон"

Иван Гешев пред полицията в Силистра

© Прокуратура на РБ

Иван Гешев пред полицията в СилистраБорбата с битовата престъпност, която главният прокурор Иван Гешев оглави, достигна и до детски център "Биберон" в Силистра. Там по-рано екипи на Икономическа и Криминална полиция са влезли в търсене на акцизни стоки. За това съобщи първо местният сайт silistra.briag.bg, а информацията беше потвърдена пред "Дневник" от собственичката на центъра Пламена Тончева.


Пред "Дневник" от областната дирекция на полицията потвърдиха, че в града се провежда акция срещу битовата престъпност под ръководството на окръжната прокуратура. "Проверяват се конкретни обекти и се търсят акцизни стоки", заявиха още от полицията. Повече информация ще има в края на операцията.


Междувременно от държавното обвинение съобщиха, че главният прокурор е на обиколка в района и е посетил днес Добрич, Силистра и Разград, където е провел работно съвещание с магистратите от окръжните прокуратури.
"Посещението е част от продължаващата обиколка на главния прокурор в петте апелативни района на страната.
Иван Гешев обсъди приоритетите на прокуратурата през настоящата година с акцент противодействието на конвенционалната престъпност, условията на работа на магистратите, както и зачестилите политически атаки срещу независимостта на съдебната власт", става известно от съобщение на държавното обвинение.
"Искаха да им покажа складовете, но аз нямам складове"


"Това е един малък павилион на общински терен. Преди години спечелих честно търг за него. Днес влизат полицаи от Икономическа и Криминална полиция и казали на служителката там, че извършват проверка. Искаха да им покажа складовете, но аз нямам складове. Борили битовата престъпност, но аз не съм физическо, а юридическо лице", разказа Пламена Тончева. По думите й служителите на полицията са заявили, че могат да извършват действия без поемни лица и са заплашили работещото там 18-годишно момиче, че знаят, че тя е без договор. "Тя има договор, аз съм абсолютно изрядна. Търсели акцизни стоки", каза още Тончева.


Тя разказа, че по време на акцията в детския център градът е бил блокиран от полиция заради пристигането на главния прокурор Иван Гешев. За нея това не е проверка, а акция по сплашване.


"Не ме е страх. Много се изморих от политическите неща. Какво искат да направят? Аз не мога да разбера истината. Никой не може да ми каже. Какво битово направих, аз съм юридическо лице. Проверили били и други обекти. Един детски център ли им пречи", заяви още Тончева.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK