Иво Прокопиев: За четвърти път ще съдя Николай Бареков за лъжи

Иво Прокопиев: За четвърти път ще съдя Николай Бареков за лъжи

© Георги КожухаровСъиздателят на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев заяви, че за четвърти път ще съди Николай Бареков за лъжи по негов адрес. Някогашният телевизионен водещ и евродепутат днес организира протест пред имот на Прокопиев в местността Буджака край Созопол. В предаването "12+4" на БНР Бареков хвърли обвинения, че заради къщата, построена над скали, е отрязан достъпът до морския бряг и заяви, че Иво Прокопиев и почетният лидер на ДПС Ахмед Доган заедно управляват от 20 години.


"Мисля, че трябва да има някаква граница на глупостите и лъжите, които се говорят, особено в национален ефир. Никога не е имало никакво възпрепятстване, нито бариери по пътищата, нито възпрепятстване на достъпа от сушата до морето, нито от морето до сушата", заяви Прокопиев в отговор пред държавното радио. Той добави, че имотът е построен по всички изисквания на закона, има местна пречиствателна станция и до момента е проверяван около 10 пъти, а освен това е така позициониран, че няма нищо общо с достъпа до морето. Прокопиев припомни, че вече два пъти е осъдил Николай Бареков за лъжи, а в момента се води трето дело.


"Възнамерявам да съдя отново, за четвърти път, г-н Николай Бареков за лъжите, които изговори по мой адрес и по адрес на моето семейство", заяви той. По отношение на твърденията, че е управлявал заедно с Доган, той заяви, че "тези лъжи не заслужават коментар".
"Има някакъв процес на мутация... Кабинетът "Борисов 1" нямаше почти нищо общо с кабинета "Борисов 2" и абсолютно нищо общо с кабинета "Борисов 3" - нито като качество на хората в него, нито като политики, нито като идеологически посоки, в които ръководи държавата. Илюзиите и надеждите за ускорено развитие на държавата и за нейната модернизация останаха излъгани, защото тези 10 години всъщност бяха едни 10 години на пазене на статуквото", коментира още той на въпрос за възхода на премиера Бойко Борисов. Добави, че ГЕРБ не е изпълнила първоначалната заявка да опази пазарната икономика и предприемачеството от процесите на "завладяната държава", започнали при управлението на "тройната коалиция".


Проблемът на проблемите е, че завладяването на държавата минава през начина, по който функционира прокуратурата. Ние имаме една институция, която е неотчетна пред гражданите и избирателите и през нея всъщност е възможно да бъдат държани в зависимост всички останали институции", каза още той.


"Доколкото ми стигаха силите през тези 10 години, аз бях ако не основният, то поне един от основните опоненти. Това, което съм могъл да направя, съм го направил, удържайки независимата редакционна политика на "Капитал" и "Дневник". Ако тях ги нямаше, ситуацията в България щеше да бъде доста по-тежка", каза още Иво Прокопиев.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK