На живо

Коронавирусът в България: 11 спешни медици в Пазарджик са заразени (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: 11 спешни медици в Пазарджик са заразени (хронология)

© Надежда Чипева, КапиталСтраната отбеляза втори пореден ден с 12 жертви на COVID-19, а заразените са 210, като най-много са в София. "Пирин" (Благоевград) стана поредният футболен клуб със заразени, в случая двама души от ръководството. Огнище на коронавирус днес бе открито в центъра за Спешна помощ в Пазарджик. Това стана повод министърът на здравеопазването да посети града и да обяви, че общо 11 медици са заболели и ще се наложи техни колеги от филиалите в областта да бъдат командировани, за да ги заместят.


"Дневник" проследи събитията, свързани с коронавируса в страната, в реално време.
11 са вече заболелите спешни медици в Пазарджик

Заболелите спешни медици в Пазарджик са общо 11. Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов на пресконференция в града. Той посети Пазарджик, след като по-рано днес се разбра, че има няколко заразени в спешния център. Очакват се да излязат още 18 проби на останалите тествани медици. Ангелов уточни, че медици от филиалите в областта ще бъдат командировани, за да заместят заболелите.

Вицепремиер предлага български и турски граждани да пътуват без ограничения

Министърът на туризма Марияна Николова обяви, че съвместно със здравното министерство проучват възможностите за отпадане на ограниченията за влизане в България от Турция за български и турски граждани. Това стана по време на среща с турския посланик Айлин Секизкьок. Тя изрази надежда, че в близко бъдеще това ще се случи, но не се ангажира да предположи след колко време.


Кадър от срещата на Марияна Николова с посланика на Турция

© Министерство на туризма

Кадър от срещата на Марияна Николова с посланика на Турция

Маските стават задължителни за масови мероприятия на открито в Пловдив

Носенето на маски става задължително за масови мероприятия с публичен характер на открито в Пловдив. Това обяви областният управител Дани Каназирева, цитирана от БНР. Решението на Областния кризисен щаб в града касае футболни срещи, концерти и други сценични прояви. Целта е да се намали максимално контактът между посетителите при влизане и излизане от дадено събитие. Нови две болници ще приемат заразени с COVID-19. Това са УМБАЛ "Пълмед" (с 15 легла) и МБАЛ " Св. Пантелеймон" (25 легла), като и двете имат възможност при необходимост да увеличат броя на леглата. Повече четете тук.


Коронавирусът в България: 11 спешни медици в Пазарджик са заразени (хронология)

© Георги Кожухаров

Още шест души от дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе са излекувани от коронавирус за изминалото денонощие. Всички те са жени, като са дали два отрицателни резултата от PCR тест. В началото на тази седмица беше съобщено и за други петима обитатели от дома, които са излекувани. Общият брой на потвърдените случаи в социалното заведение е 92 души, от които 9 души са персонал. 22 души все още са в болница. Седем от обитателите на дома починаха.

Районната лекарска колегия във Велико Търново осъди в декларация "опитите за създаване на внушения и манипулирането на общественото мнение" по случая с починалия от COVID-19 абитуриент в града. Реакцията на съсловната организация е заради излъченото на 5 август предаване "Студио Хъ" на телевизия 7/8, където бащата на починалия обвини екипа на болница "Д-р Стефан Черкезов" в прилагане на прилагане на експериментално лечение, без да е искал съгласие, и в лошо отношение. По случая тече проверка на Медицинския надзор.


Коронавирусът в България: 11 спешни медици в Пазарджик са заразени (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


От лекарската колегия са на мнение, че в предаването е говорено тенденциозно, без да се посочват факти и е търсена сензация, чрез "използването на импулсивната реакция на тежко емоционално травмиран родител". "Вярваме, че най-важният ресурс, с който ние като лекари разполагаме в ежедневната си борба за здравето на хората, е именно доверието. Призоваваме журналистическата гилдия да се отнася към този ресурс отговорно и с грижата, с която всеки лекар го прави", се казва в позицията на съсловната организация. По-късно и лекари от болница "Св. Анна" във Варна излязоха с декларация в подкрепа на колегите си от великотърносвското лечебно заведение.

Заразени и във футболния клуб "Пирин" (Благоевград)

Футболен клуб "Пирин" (Благоевград) съобщи, че президентът му Ива Уорън и техническият директор Греъм Уорън са с положителни PCR тестове за коронавирус и са поставени под двуседмична карантина. "В тази връзка вчера (11 август) футболистите, треньорският щаб и ръководството на "Пирин" (Благоевград) преминаха PCR тестове. Всички резултати от тестовете са отрицателни", съобщават от клуба.


В събота, 15 август, предстои първият домакински мач на отбора за новия сезон - срещу "Янтра" (Габрово).

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заминава за Пазарджик, след като по-рано днес се разбра, че в Центъра за спешна медицинска помощ в града има шестима заразени с коронавирус.


Ангелов ще се срещне с областния управител Стефан Мирев и представители на местната власт, със зам.-директора на РЗИ д-р Хюля Шериф, с директора на областната болница д-р Красимир Темнилов и с медици от Спешна помощ. В 19 часа министърът ще говори пред медиите.

От понеделник насам четирима служители на Община Пловдив са дали положителен резултат за коронавирус, съобщи Радио Пловдив. Заразените работят в сградата на пл. "Централен", състоянието им е добро и те са поставени в домашна изолация. Радиото посочва, че сред заразените е главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов, който сам е съобщил това в профила си във Фейсбук.


От понеделник всяка сутрин се правят на групи PCR тестове на служителите, които са на първа линия и които желаят, раздадени са индивидуални предпазни средства, въведен е дистанционен режим на работа там, където това е възможно, а в стаите е направена организация да работи само по един човек, каза председателят на Общинския кризисен щаб д-р Калин Калинов.

Шестима заразени в Спешна помощ в Пазарджик

Шест положителни проби за коронавирус са отчетени сред служителите на Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик, предаде БНР. Заразени са лекар, двама специалисти по здравни грижи, санитар и двама шофьори на линейки. Всички са поставени под домашна изолация.


Тече изследване на целия персонал, като вчера са направени 30 тестове, днес - още 21, и се очакват резултати. Директорът на филиала на Спешна помощ следва да представи план за действие и осигуряване на непрекъснат работен процес при отсъствие на голям брой персонал, съобщават от здравната инспекция.

Наложените глобално ограничения, свързани с коронавируса, нарушиха веригите на доставки, а също свиха и международната търговия. Това се вижда и в данните на статистиката за вноса и износа към края на юни, като половината от този период за България бе свързан с извънредното положение, което от средата на май премина в извънредна епидемична обстановка.


До края на юни износът на България за трети страни се свива с 10.5% на годишна база и е за 8.9 млрд. лв. Само за юни намалението е с 18.1% спрямо година по-рано.


Повече - тук.

Семействата с деца до 14 години ще имат право на месечна целева помощ в размер на една минимална работна заплата по време на извънредно положение или извънредна епидемична обстановка. На нея ще могат да разчитат родителите, които не могат да работят дистанционно от вкъщи и нямат възможност за платен годишен отпуск. От съобщението, публикувано в официалния профил на премиера във Фейсбук, не се разбира дали ще има определен праг на доходите като условие за получаване на средствата. За прилагането на новата мярка ще бъдат необходими по около 20 млн. лева месечно.


"Ако, пази Боже, пандемията се увеличи и има пак извънредно положение някога, ако се наложи да се затварят училища, какво правим с работещия родител, който се налага да остави детето си вкъщи", заяви премиерът Борисов при анонсирането на мярката. На финала той се обърна към социалния министър Деница Сачева, която в последните дни е критикувана от протестиращите:


Спокойно можеш, Деница, докато ти викат "Оставка", да я обявиш тази мярка.


Бойко Борисов,

министър-председател

С 8.6 млн. лева ще бъдат подсилени военните болници в София и Сливен

Кабинетът отпусна 8.66 млн. лева за подсилване на инфекциозните звена във военните болници в София и Сливен, както и за закупване на важна медицинска апаратура. Решението е взето на днешното заседание на Министерския съвет, в чийто дневен ред е разпределянето на средствата по оперативните програми за периода 2014-2020, по които ЕС пренасочи средства за справяне с последиците от коронавируса.


Отпускат се малко над 2.5 млн. лева по ОП "Региони в растеж" и за нови 42 високопроходими линейки с животоспасяващо оборудване за Спешната помощ, а с 2.4 млн. лева ще бъде купена модерна мултифункционална апаратура за травматологията на "Пирогов". Най-голямата акушерогинекологична болница в страната "Майчин дом" ще получи 2 млн. лева за роботизираната система "Да Винчи" за безкръвни хирургични интервенции.


Заради срива в броя на туристите по Черноморието статистиката показва и спад в броя на заетите в туризма. Към края на юни те се увеличават с 8.4%, но спрямо година по-рано наетите в сектор "Хотелиерство и ресторантьорство" са с 48.8 хил. по-малко или с близо 35%. Данните на НСИ показват, че през периода април-юни средната заплата в България e 1 337 лв. и нараства спрямо края на март с 1.5%.


Още по темата четете тук.

В Русе заразените жени са двойно повече от мъжете

Още шестима души от дома за стари хора "Възраждане" в Русе са излекувани от коронавируса през последното денонощие, съобщи областната администрация. С тях излекуваните стават общо 16 души, като за последните 24 часа в областта няма установени нови случаи на коронавирус.


От началото на пандемията излекуваните в Русенско са вече 140 души от общо 257 заразени. Активните случаи бележат спад. Към момента те са 104, като 34-ма души са на лечение в болници. От всички активни случаи в момента жените са двойно повече от мъжете, съответно 70 и 34. Почти същата е и тенденцията при всички заболели - от всички установени досега положителни проби 159 са при жени, а 98 при мъже.

Болницата в Добрич не е успяла да спази препоръката на здравната инспекция за отделяне на пациентите в два потока – чист и "мръсен", които да се обслужват от отделни медици, заради липса на персонал, коментира пред БНР гастроентерологът д-р Ивелина Вълчева, която лекува пациенти с COVID-19 в лечебното заведение. Тя посочи,че дефицитът на специалисти е сериозен и има нужда да се командироват пулмолози и инфекционисти, т.като инфекциозната отделение е закрито. Колегата ѝ д-р Елис Селимова заяви, че сегашната организация крие рискове и за пациентите, и за медицинския персонал и няма как при нея да се осъществи качествено лечение.


"Ръководството доста неглижираше ситуацията и си мислеше, че при нас ще се разминат нещата и няма да ни връхлети толкова сериозно пандемията", коментира д-р Вълчева. Преди ден при посещение на здравния министър Костадин Ангелов в областната болница се разбра, че ше бъде сменен директорът ѝ, защото тя се е превърнала в източник на разпространение на коронавируса. Двете лекарки днес изтъкнаха, че отговорността за овладяване на задаващата се криза е както на ръководството на болницата, така и на местните жители, които трябва да спазват мерките.

Николай Витанов: Около 110 хил. българи са се срещали с вируса

Коронавирусът в България: 11 спешни медици в Пазарджик са заразени (хронология)

© Велко Ангелов


Епидемията много бавно се свива, а броят на хората, които са се срещнали с коранавируса в България е около 110 хиляди и расте бавно. Това каза в сутрешния блок на БНТ математикът проф. Николай Витанов от БАН.


"Системата може да издържи някое време при 500 нови случая на ден", каза математикът, който е ревизирал прогнозата си от средата на юни, че 300 заразени дневно ще са непосилни за здравната система. Витанов изтъкна, че в болниците са взети мерки, но не е важно само колко легла и апарати за обдишване има но и колко са медицинските специалисти. "Ако изведнъж броят на случаите рязко се увеличи и хората, които имат нужда от лечение в интензивно отделение станат 150-200, тогава вече може да възникне проблем", каза той.


Повече четете тук.

София е с най-много нови заразени

От новите случаи на коронавирус най-много са в столицата - общо 59 положителни проби, показва справка в единния информационен портал. В последните дни в София-град беше регистриран спад на заразените. Следват областите Пловдив с 31 положителни PCR тестове и Благоевград с 24.Ето и разпределението на новите регистрирани случаи по области:

Благоевград - 24, Бургас - 5, Варна - 14, Велико Търново - 4, Габрово - 1, Добрич - 17, Кюстендил - 3, Ловеч - 2, Пазарджик - 9, Перник - 4, Плевен - 5 Пловдив - 31, Разград - 1, Силистра - 3, Сливен - 2, Смолян - 1, София-област - 2, София-град - 59, Стара Загора - 11, Търговище - 2, Хасково - 2, Шумен - 4, Ямбол - 4.

Кардиолозите проф. Иво Петров и доц. Красимира Христова са инициатори на изследване на хора, които вече са се срещнали с коронавируса в България като част от общ проект на европейско кардиологично сдружение. И здрави, и млади хора мога да получат сърдечна недостатъчност в резултат на COVID-19, казаха медиците в интервю за "Нова телевизия". 40 дни след преболедуване пациентите имат оплаквания от дихателната система, гръдни болки и стягания - те изглеждат като ежедневни, но трябва да сме нащрек, каза доц. Христова. Тъй като в България пациентите не са чак толкова много, при добре организиран скрининг би могло да се обхванат всички засегнати, добави проф. Петров.


Той коментира, че сегашната пандемия на коронавируса е била придружена и с "пандемия на твърденията", но медиците се учат в ход. Двамата кардиолози изразиха скептицизъм за бързото създаване на ваксина след новината от Русия. Проф. Петров коментира, че "здравеопазването досега не е успявало да създаде екстремно специфично лекарство" и даде пример с разпространението на коронавирусите MERS и SARS и лечението на СПИН. Предположиха, че ще бъдат създадени няколко ваксини.


Повече вижте във видеото тук.

Второ денонощие с 12 починали

Новите случаи на коронавирус нарастват през последното денонощие, показва справка в единния информационен портал. Заразените са 210 души, при 5 388 направени PCR тестове, т.е. положителните проби са 3.9%.


За второ поред денонощие в страната са починали 12 души, с което смъртните случаи стават 471. В болници са настанени 861 пациенти, 64 от които са в интензивни клиники и отделения.


Излекуваните за денонощието са по-малко от новите заразени - 174 души. С тях общият брой на оздравелите достига 8 154.


От началото на заразата в страната потвърдените случаи на коронавирус са общо 13 722.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (83)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 270 Неутрално

  "Ще се мре, яко ще се мре"!

 2. 2 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 794 Неутрално

  Простете, но може ли мааалко повече информация за разпределението по градове - има ли модели, починалите къде са, защо, и т.н. Така е само суха статистика, която нищо не казва, а и онзи ден (мало)умната министърка искаше да манипулира данните, че да дойдат германските туристи?

 3. 3 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1244 Любопитно

  Интересно, втората вълна в страните от западна Европа дали се дължи на мутация на вируса и нови податливи на вируса хора или си е същия щам на вируса и всичко е в следствие само на разхлабване на мерките?

 4. 4 Профил на mirospiro
  mirospiro
  Рейтинг: 8 Гневно

  само едно уточниние.положителната проба не те прави заразен и не те прави болен,болен е само този който има симптоми а всичко друго е лъжа.спрете да правите тестове и няма да има заразени.

 5. 5 Профил на Ordinary Bummer
  Ordinary Bummer
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#4] от "mirospiro":

  Ще има заразени. Няма да има идентифицирани / диагностицирани такива.

 6. 6 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Абе онзи ден се замислих....тия данни май са едно към гьотуре. В една болница (да не казвам имена) приемат дете с хирургичен проблем. Правят му ПСР и излиза положителен. Праща се после в референтна лаборатория и излиза отрицателен, ОБАЧЕ ние броим 2 теста и един болен.
  Има случаи в които това се прави по няколко пъти за един човек...сметай

 7. 7 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3377 Неутрално

  До коментар [#3] от "Бай Гадьо":
  "Втората вълна" се дължи се на увеличените с пъти брой на тестовете в Европа през юли спрямо юни и предишните месеци когато имаше спад на тестовете.
  https://ourworldindata.org/coronavirus-testing

 8. 8 Профил на bastaa
  bastaa
  Рейтинг: 493 Неутрално

  До коментар [#2] от "#ОСТАВКА":

  Не се ли научихте, че това е предварителната информация, която излиза към 0:30 - 1:00 часа, а към 9:00 - 10:00 излиза подробната статистика с починалите? Единственото дневник можеше да посочи новите положителни случаи по области. Починалите никога не ги дават от коя област са.

 9. 9 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 130 Весело

  Дали са починали от това или ги пишат починали от китайски вирус, а са починали от друга смърт. Въпроса е да се усвояват пари...

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 10. 10 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  До коментар [#2] от "#ОСТАВКА":

  И какво ще ти помогне тая информация? Суха статистика било, ти турски сериал ли искаш да е? Генерал Годжи да се изтупа патетично на талавизора па да се изока "тва е леко грипче народе...ще измрем яко! Иде зараза със страшна сила и ярост невиждана"

 11. 11 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 270 Неутрално

  Интересно, втората вълна в страните от западна Европа дали се дължи на мутация на вируса и нови податливи на вируса хора или си е същия щам на вируса и всичко е в следствие само на разхлабване на мерките?
  —цитат от коментар 3 на Бай Гадьо


  Е , че то НЯМАШЕ МЕРКИ..

  Я виж заводите , примерно в Севлиево!

  Идеал Стандард-Видима , имат 3 големи завода , с няколко хиляди работници на три смени , Хамбергер са на смени , Никипласт са на сменир АББ и ЕМКО-и те , СИВИ- и те , Паралел май са само на една смяна.

  ЗА ВСИЧКИ ЗАВОДИ СЕ ПРЕВОЗВАТ ХОРА С АВТОБУСИ от Ловеч , Троян , Дряново, Търново , Габрово.
  Мнозина от работещите си живеят и в Севлиево , някои на квартира , съотношението е примерно 60% пътуващи на работа от самото Севлиево и 40% от други градове.

  Хората ходят насам-натам из града , в магазини и къде ли не , в заводите са в местата за почивка заедно , в местата за хранене , в местата за пушене и кафе , в баните и тоалетните .

  В автобусите са си заедно .
  Всеки ден , в цяла България , смените за АЕЦ , за Марица Изток, за Видима-Идеал Стандарт , за Девня , за строежите , за заводите покрай Пловдив , за Севлиево - са десетки хиляди хора!

  Нещо мерки , а ?
  Що не спрем местата за зараза?
  Що още работи Марица Изток, що работи АЕЦът, що работят заводите на Домузчиев, проектите на Шиши?

  В МОМЕНТА ОТИВАТ АВТОБУСИТЕ СЪС СМЯНАТА ИЗ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ и хората са наблъскани и наблъскани ще прекарат 8 часа, като няма как да са с маски и след това пак ще са на автобусите .

  Строежите си работят ИЗ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ и не са спирали ... ето как е там..
  ----------------------
  https://nova.bg/news/view/2020/06/25/292014/един-от-работниците-затрупани-в-тунел-железница-е-с-коронавирус/
  .. .. "Един от работниците, затрупани в тунел "Железница", е с коронавирус .. "
  ----------------------

  И някой да направи тестове?
  Да спря проекта??

 12. 12 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 286 Неутрално

  До коментар [#2] от "#ОСТАВКА":

  Ами така е, случаите растат, като има #Ковидиоти бол.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  До коментар [#7] от "k_":

  От статистиката на сайта на който си дал линк, не видях никъде увеличение в пъти на броя на тестове в страните от западна Европа. Отделно тестове се правят само на съмнителните случай и тези които влизат в болница, независимо от причината. Така че повече съмнителни случай - повече тестове, това е нормално. Дори и да допуснем, че горното твърдение и грешно, ако се проследи броя на хората в интензивно отделение, той също се увеличава и спада с броя на заразените. Едва ли има болни с тежка респираторна недостатъчност които да не са хоспитализирани или да се лекуват за нещо друго без да са тествани за COVID-19.

 15. 15 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#8] от "bastaa":

  Официалните данни по области са отдавна качени на coronavirus.bg, но от Дневник никога не са бързали да ги публикуват и обикновено стигат до този задача преди обяд. Колегата обаче е напълно прав, че официалните данни са крайно непълни, в смисъл, че липсват аналитичност по населени места, а не само по области. Липсва информация за направените тестове по области поне. Липсва информация за хоспитализациите по области и т.н. Липсва информация за методологията на разпределение на случаите по области, примерно ако пловдивчанин бъде диагностициран, докато е на почивка в Албена (област Добрич) и бъде хоспитаризиран във Варна, то тогава неговият случай към коя област следва да бъде записан. Освен това липсва информация в табличен вид за всички тези неща за целия период на кризата, а това е от съществено значение, за да се вижда динамиката на данните и то по отделни населени места. В този смисъл, оплакването на колегата за непълните статистически данни е изключително на място, но не би трябвало да е насочено към Дневник, а към официалните държавни органи, които публикуват данните, с които медиите работят.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 16. 16 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1244 Любопитно

  До коментар [#11] от "simChо":
  И това какво общо има с втората вълна на вируса в западна Европа?

 17. 17 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#16] от "Бай Гадьо":

  Латерната не научава нови мелодии, тя повтаря винаги една и съща. Колкото повече я въртиш, толкова повече я повтаря.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 18. 18 Профил на varna_moreto81
  varna_moreto81
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Още 210 щика в армията на Мангъров.

  Благодарност на заразилите се в името на стадния имунитет членове на стадото.

 19. 19 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3377 Неутрално

  До коментар [#14] от "Бай Гадьо":
  Най-долу на връзката има интеарктивна графика където можеш да си избереш държави и видиш графиците.
  Относно "постъпили" в болница и интензивно тук е налице силен субективен фактор и то не един когато се взима решение някой да бъде вкаран в болница или дори интензивно.
  Иначе, да тази година освен другите грипове, имахме и този, ама то винаги има мутирали грипни вируси, като имунния отговор на популацията варира - някой път са по-леки, друг път по-тежки.
  Тоя спецално е от тежките, но не е испанския. Вълната отмина като си взе каквото имаше да взима. Това най-добре се вижда от тук:
  https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/
  Пикът тази година е по-късно, по-остър с предишните години в които се наблюдава намаляване на смъртността от грипни вируси през сезоните. И това се дължи най-вероятно на по-широкото използване на ваксините особено сред по-възрастните.
  Така че може да се каже, че тази година от ковида са си отишли тия които би трябвало да се споминат преди 2-3г, ако не бяха ваксинирани срещу дрегите грипове. Най-веротно ще направят ваксина и за този щам, ама тя нама да те спаси от новия който неминуемо ще се появи след време и също вземе своето.
  Така е било от милиони години и така ще бъде. Освено ако някой не си въобразява, че може да се ваксинира срещу всички възможни вируси за които ние изобщо познаваме много моног малка част.

 20. 20 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 270 Неутрално

  До коментар [#11] от "simChо":И това какво общо има с втората вълна на вируса в западна Европа?
  —цитат от коментар 16 на Бай Гадьо


  А по каква чудата причина, си решил, че има нещо общо с Втората Вълна?
  Какви ли чаркалъци, са се разтракали из малката ти главица , та да решиш, че би трябвало да скрит смисъл в постинга ми - препращаш към някаква си Втора Вълна и то в Западна Европа ??

  Просто споменаваш "мерките", а аз отговарям аргументирано - МЕРКИ НЯМАШЕ!

  Смяташ, че грижливото събиране на собственоръчни декларации на КПП-та, са били "Мерки" за спиране на вируса??
  При условие, че животът върви и стотици хиляди хора, всеки ден са заедно в цехове и халета, с изкуствено осветление и изкуствено проветрение?

 21. 21 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Първия вирус в човешката история !
  Истинска сензация!

  добре си живеехме без вируси досега.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#2] от "#ОСТАВКА":

  "онзи ден (мало)умната министърка искаше да манипулира данните, че да дойдат германските туристи?"

  Докато лумпени в разгара на пандемията се мотаят групово по улиците и разнасят заразата, е най-малко пресилено някой друг да бъде наречен "малоумен".
  Е, зависи и кой го казва, де- от нвикой малоумен няма да дочакаш да признае, че е такъв.

 24. 24 Профил на KaV
  KaV
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Нагоре ли тръгваме, отново?

 25. 25 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 945 Любопитно

  Руснаците пред тежък избор: Ваксина или водка? Още от деня, в който се извърши ваксинирането срещу коронавирусна инфекция не трябва да се употребява алкохол, тъй като е възможно да се отслабят имунитетът и ефектът от ваксината В тази тъжна за руснаците новина поднесе пред РИА Новости главният специалист по наркология на министерството на здравеопазването на Руската федерация Евгений Брун.

  “Смятам, че всяко лекарство, включително ваксината за коронавирус, не е съвместимо с алкохола, тъй като на първо място това е токсичен ефект, отслабване на имунитета и отслабване на ваксината”, каза Брун пред агенцията.
  Руското министерство на здравеопазването регистрира първата в света ваксина за предотвратяване на COVID-19, разработена от Националния изследователски център за епидемиология и микробиология в Гамалея в сътрудничество с Руския фонд за директни инвестиции.
  Копирано от standartnews.com

 26. 26 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3377 Неутрално

  До коментар [#24] от "KaV":
  Да изчакаме изборите през ноември в Щатите и тогава ще разберем дали наляво или надясно.

 27. 27 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  В информацията от базата данни няма динамика на хората, които са хоспитализирани, колко от тях влизат в интензивни отделения и колко от хората, влезли в интензивни отделения са починали. Няма и статистика колко от заболелите от Корона са получили инфекцията в болница. Това са важните данни, които трябва да следим. Защото те дават ясна картина за динамиката на болните. Разбира се такава информация никой не дава.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 28. 28 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  [quote#11:"simChо"][/quote]

  Не знам как е по другите места, но в АЕЦ са взели мерки по отношение на автобусите - те не вървят, а хората които трябва да ходят на работа от пътуват с коли (комбинират се) и това очевидно помага.
  Но по принцип ясно се каза, че няма как да се спре вируса да прескача от човек на човек и това, което може и като че ли се прави, темпа и ежедневния прираст да бъде по-слаб или поне умерен.
  Докато не мине през повечето от нас така ще е, а ако няма имунизационен ефект, вероятно ще си караме така с години.

 29. 29 Профил на ausbilder
  ausbilder
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Абе онзи ден се замислих....тия данни май са едно към гьотуре. В една болница (да не казвам имена) приемат дете с хирургичен проблем. Правят му ПСР и излиза положителен. Праща се после в референтна лаборатория и излиза отрицателен, ОБАЧЕ ние броим 2 теста и един болен.Има случаи в които това се прави по няколко пъти за един човек...сметай
  —цитат от коментар 6 на uq


  Имаш ли някакъв източник на това, което си написал? Този въпрос беше задаван многократно на хората от щаба. 100 пъти хората казаха, че два ПСР-теста на един човек не се броят като два, а като един.

 30. 30 Профил на ausbilder
  ausbilder
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Дали са починали от това или ги пишат починали от китайски вирус, а са починали от друга смърт. Въпроса е да се усвояват пари...
  —цитат от коментар 9 на radelmarfx


  Разпространяваш фалшиви новини. Това с усвояването на пари вече се изтърка. Трябва да си измилите нова опорна точка.

 31. 31 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Витанов & Мангъров казаха !!! На Мутафчиев само Робърт Кох му е в устата . И всички дружно зяпат графиките и броят трупове . Затварят училища ама пускат дискотеки , иначе на ББ мисията му е била да ни опази живи , поне докато види колко пари ще отпусне ЕС , после всеки да се спасява 😄😄

 32. 32 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2112 Любопитно

  Абе кой най-сетне ще обяви броя на излекуваните медицински работници, не само да ги прибавят към досега обявения брой???

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 33. 33 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5814 Неутрално

  Не сме толкова зле. Носете маски и си мийте ръцете!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 34. 34 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Стига с Тия Тъпи Заглавия Българите сигурно Знаят че са Най Бързо Изчезващата Нация в ЕС от Години та не са Безсмъртни. А на село зимат парички и пишат Ковидиански Бройки. И накрая Стара Еврейска Поговорка "Който и Каквото да ти Говори Става Въпрос за Пари"

 35. 35 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#15] от "russian78":

  Съгласна съм, но бих добавила, че официалните органи, както и медиите би трябвало да информират по-подробно и конкретно КАК, КЪДЕ, ЗАЩО се случва заразяването, за да можем да си направим изводи и предприемем съответните предпазни мерки. Едно е да ни кажат на теория, че трябва да се носят маски, да се спазва дистанцията и избягват затворените помещения със струпване на хора. Друго е да се посочат конкретни примери как Х е бил един къде си, с един кого си, за еди какво си време; как не е спазвал еди кои си мерки и в резултат на това се е заразил.
  Например, случаи като този на 19 годишното момче от Търново трябва да бъдат разнищени, но на първо място за начина, по който се е заразило. Във Фейса е пълно с гнусни нападки срещу лекувалите го лекари, но почти нищо за неговата и на родителите му лична отговорност той да се зарази. По-важна е превенцията, особено в случая на Ковид, за който няма ефикасно лечение

 36. 36 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1211 Разстроено

  Още 210 щика в армията на Мангъров. Благодарност на заразилите се в името на стадния имунитет членове на стадото.
  —цитат от коментар 18 на varna_moreto81


  Забравяш и 12 починали - те също със сигурност дължат кончината си на "съветите" на Мангъров.😥

 37. 37 Профил на 5149mich
  5149mich
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  само едно уточниние.положителната проба не те прави заразен и не те прави болен,болен е само този който има симптоми а всичко друго е лъжа.спрете да правите тестове и няма да има заразени.
  —цитат от коментар 4 на mirospiro


  Основното образование много куца.

 38. 38 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  До коментар [#19] от "k_":

  Корона вируса не е грип! Двата вируса са от различни семейства! На грипа е от семейство Orthomyxoviridae, а на корона вируса от Coronaviridae.

 39. 39 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 660 Неутрално

  "Бургаският кмет Димитър Николов: И един турист да има след коронавируса, да дойде в Бургас, а не във Варна"
  https://petel.bg/Burgaskiyat-kmet-Dimitar-Nikolov--I-edin-turist-da-ima-sled-koronavirusa--da-doyde-v-Burgas--a-ne-vav-Varna__358438
  Подобна мъдрост само бургазлия може да изтърси.

  Има ли това изказване на Д. Николов с медийната истерия срещу северното Черноморие, през пролетта със скъсаната тръба в езерото, сателитните снимки на цъфтежа на планктона (защото цъфтящият планктон не е зелен а кафяв)? А след това с рекордите по корона заразявания за Варна и Добрич, обилно разяснявания в медиите?

 40. 40 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  До коментар [#20] от "simChо":

  Има едно нещо, дето му се вика четене с разбиране! Във вашия случай това нещо малко куца! В първия си пост питах какви ли са причините за втората вълна в западна Европа, вие сте прочели явно само мерки от целия пост и сте писали за мерките в България. Ако си мислите, че мерките в България са били същите в както в Италия или Испания да речем, или както в Швеция - в грешка сте!

 41. 41 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Въпрос с повишена трудност!
  Заразени са 210, а колко са се разболели?

 42. 42 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Това с усвояването на пари вече се изтърка. Трябва да си измилите нова опорна точка.
  —цитат от коментар 30 на ausbilder


  Дали? От 1 юли парите за ковид клиничната пътека са се увеличили.

 43. 43 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#8] от "bastaa":

  Дават ги само като пол, възраст и населено място

 44. 44 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Най младият от починалите е мъж на 43 г от София, има и двама мъже на по петдесет години

 45. 45 Профил на Rosicams
  Rosicams
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#6] от "uq":

  Кои “вие“ броите, по-точно?

 46. 46 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1979 Разстроено

  хората в интензивни отделения бяха около 20-30, сега са 50-60, не знам колко общо легла има в тях и колко доктори, които могат и искат да работят там. и бих разбрал един лекар, който като види какво става по улиците, плажовете и нощните заведения, да не иска да поставя собствения си живот на карта за нечие забавление

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 47. 47 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#19] от "k_":Корона вируса не е грип! Двата вируса са от различни семейства! На грипа е от семейство Orthomyxoviridae, а на корона вируса от Coronaviridae.
  —цитат от коментар 38 на Бай Гадьо


  Е, и?
  Короната е малко изменен свински грип, не искам да споря каква е разликата между сезонен, птичи, свински, корона и не знам още какво. Всеки вирус е опасен, изпитание за заразения организъм, още повече за разболелия се. Само че напоследък струи дебилизъм от всички посоки - да, болестта е изпитание, но заради това да затваряш цяла държава - затварят паркове, планини, по улиците с маски, ако не глоба в размер на 50% от мин. РЗ! Ей, дебили!

 48. 48 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  До коментар [#19] от "k_":

  тръгнал си да се обясняваш на биороботи . на тях им казват , че ако не носят маска от един и педесе и ше умрат . други (около 3%) се ваксинират чинно всяка година срещу грип . някои , като дядо ми с ефизем (бог да го прости) , други (главно градски хентелегенти и хипстъри, членуващи в ''нАучни''групи във фейса) щото е модерно и ''отговорно'' пред обществото и разправят , че във шота имало включени няколко щама , ръйш ли?

 49. 49 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 241 Неутрално

  само едно уточниние.положителната проба не те прави заразен....спрете да правите тестове и няма да има заразени.
  —цитат от коментар 4 на mirospiro


  Последно тестовете регистрират или създават заразени?

 50. 50 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 341 Неутрално

  До коментар [#42] от "historama":

  От първи август са се увеличили парите за ковид клинична пътека на 1200 лева.
  А в началото на юни в болниците имаше около стотина с вируса, а в края на юли над 600
  Почит 6 пъти увеличение на настанените с ковид в болница за месец, без промяна в парите затова.

 51. 51 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  До коментар [#47] от "historama":

  Ами не е и видоизменен свински грип! Различни вируси са! Вируса на грипа е от 6 до 8 сегмента едноверижна отрицателна РНК, а коронавируса е едноверижна положителна РНК. В първия случай (грипния вирус), за да се произведат протеините необходими на вируса трябва да се изгради нова "огледална" на вирусната РНК, върху която да се произведат протеините, а във втория случай (корона вируса) протеина се произвежда директно върху вирусната РНК. В първия случай най-грубо казано поради това, че са няколко сегмента РНК и се репликират в клетъчното ядро възможността за мутация и рекомбинация на вируса е много по-голяма от колкото във втория!

 52. 52 Профил на Тони Христова
  Тони Христова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  интересно тези, които взеха по 1800лв да кажат че са болни, какво си купиха с тези пари?

 53. 53 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  Вече има ваксина за КОВИД-19 ... и 20 страни са си поръчали 1 милиард дози.
  Лидерът на страната производител е ваксинирал дъщеря си = явно е добра !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 54. 54 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1695 Неутрално

  Графиките показват ясно каква е конструкцията на здравеопазването ( не, че ние не си знаем, де). Каквото работи въобще, то е от понеделник до четвъртък. На никой и през ум не му минава да "здравеопазва" в извън работно време. 😁 гадничко, но факт.

 55. 55 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  Не сме толкова зле. Носете маски и си мийте ръцете!
  —цитат от коментар 33 на Незнайко в Слънчевия град


  Това помага колкото и молитва ... Удряйте по един кръст и Бог да ви пази !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 56. 56 Профил на buchermucher
  buchermucher
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Не сме толкова зле. Носете маски и си мийте ръцете!
  —цитат от коментар 33 на Незнайко в Слънчевия град


  На един истински българин, който не си мие ръцете след тоалетна, няма как да му обясниш да си мие ръцете , заради некъв "китайски грип"!

 57. 57 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  прибралите се в София от "безопасното" Черно море

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 58. 58 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 341 Весело

  интересно тези, които взеха по 1800лв да кажат че са болни, какво си купиха с тези пари?
  —цитат от коментар 52 на Тони Христова


  Това ми е най смешната опорка ...
  Че били давали пари за да си кажел , че си болен.
  Какво им пречи без да им дават пари, да кажат , че тестовете са им положителни.
  Да не би да има как да си направиш тест вкъщи.
  Да не би да има как да си провериш теста.
  Просто ти дават един лист и на него пише позитив, без да ти дадат и лев.
  Защо лаборантите да не вземат да си докарват по стотина бона на ден, вместо да ги поделят с някой си.

 59. 59 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  В София е най-гъстонаселено и има най-много хора - логично е да има най-много заразени.
  В малките населени места, за сметка на това е очаквано да има взривове, доколкото бидейки встрани от заразата, човек губи рефлекс да се пази, ако изобщо си го е създал...

  I Want To Believe
 60. 60 Профил на utt07648394
  utt07648394
  Рейтинг: 0 Весело

  "увеличават се заразените в София" ... хехехе

  Viva La Revolution. Днес следобед всеки да си носи 2 кг. домати и 1 картон яйца ..., маските не са задължителни. Така ще е до победата. Ахахаха

 61. 61 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Ей ама много сте прости извинявайте. Истинския българин не си миел ръцете, не носел маска, не се къпе, прост е, егоист е, неук е, нахален е, никакви мерки не спазва и изобщо....
  Абе замисляли ли сте че може би вие нещо не сте наред. Смятате ли за нормално някой да има толкова ниско мнение и така да презира народа си, от който и той самият, родителите му и децата му са част?
  Смятате ли за нормално вие самите да се чувствате нещо много повече от народа си? Смятате ли че наистина сте по-добри от средно статистическия българин?

 62. 62 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  До коментар [#54] от "ju.li":

  Ако това е някакво утешение, на всякъде е така. Гледам данните в СЗО, за доста държави - по спомени Австрия, Белгия, Швеция...в събота и неделя цифрите са нули.

 63. 63 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Колкото по гърлено крещят по площадите, колкото по- многобройни са им "протестите", колкото по- силно бият тъпана и надуват зурлите, толкова повече болни от ковид-19 ще има. КОМПЕНСАЦИЯ! КОЙ И КАК ЩЕ КОМПЕНСИРА ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА, БОЛКИТЕ И СТРАДАНИЯТА НА ХОРАТА И КОЙ ЩЕ ВЪРНЕ НА СЕМЕЙСТВАТА УМРЕЛИТЕ!?

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 65. 65 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6798 Неутрално

  Всъщност, процентно в София са най-малко заразените. Какво да кажем за селата, където на 200-300 жители, има двама заразени.

 66. 66 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 428 Неутрално

  ПЛЕШИВИЯ ЯКО ШЕ КРАДНЕ

 67. 67 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Математик не е познал с ъс 70% резултата и упорито продължават да ни го натрапват. Без да съм професор ще кажа че и с 2000. ови случая на вируса, здравната ни система ще “издържи”. Поне такива са апетитите на болниците.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72 Профил на buchermucher
  buchermucher
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Ей ама много сте прости извинявайте. Истинския българин не си миел ръцете, не носел маска, не се къпе, прост е, егоист е, неук е, нахален е, никакви мерки не спазва и изобщо....Абе замисляли ли сте че може би вие нещо не сте наред. Смятате ли за нормално някой да има толкова ниско мнение и така да презира народа си, от който и той самият, родителите му и децата му са част?Смятате ли за нормално вие самите да се чувствате нещо много повече от народа си? Смятате ли че наистина сте по-добри от средно статистическия българин?
  —цитат от коментар 61 на uq


  Ти наистина ли смяташ, че сме безупречни във всяко едно отношение?
  Съвсем сериозно смятам, че поне 1/3 от българите имат доста незадоволителна лична хигиена на база лични наблюдения. И , ако премълча този факт, какво ще стане?
  И дали "мразя народа си" или изпитвам непоносимост към тази по-малка част от него, на които им липсва някакво базово възпитание.
  Ако ти си спазваш прилична лична хигиена, няма да се впечатляваш и се обиждаш заради другите на общо основание.

 73. 73 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 130 Весело

  А офците се чудят защо случаите на вирус се увеличават. Народе, бъркат ти директно в джоба с тая лъжа а ти си траеш и мълчиш защото те е страх от една настинка. Не реви после като си бедна рая. На твоя гръб що мафиот се облагодетелства.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 74. 74 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не мога да възприема протестиращи да са Манолова хората на трифонов , копейкин . сидеров , румен гечев , лупи , сашо диков , цялата комунистическа сган

 75. 75 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  До коментар [#72] от "buchermucher":

  Ти неразумни и юроде, къде видя да казвам че "сме безупречни във всяко едно отношение"? И хайде от "един истински българин" станаха една трета така ли?
  И да обиждам се когато някой като теб създава гнусен събирателен образ на народа ми и се опитва да го унижава. Обидата прераства в гняв, когато този някой е също част от този народ, превръщайки се по този начин в най-презряното нещо на света.

 76. 76 Профил на roosty
  roosty
  Рейтинг: 411 Неутрално

  И така ще си живеем още доста години!

 77. 77 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Скоро ще видите как велика нация като британската след като се самоизолира от Европейския съюз ще обеднеят и стандарта на живот ще им отиде по дяволите .

 78. 78 Профил на Бисер Попов
  Бисер Попов
  Рейтинг: 177 Неутрално

  Сачева и другите ни политици е време да научат веднъж за винаги какво е значението на думата "олигарх" и че олигарсите са те, защото в тях и задкулисните им вождове е властта.

 79. 79 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  От началото на пандемията ,в света се ползват маски , латексови ръкавици и дезинфектанти за около двеста милиарда месечно.Нарко барони пушат нервно в ъгъла.
  https://www.greenmatters.com/p/face-masks-gloves-litter-coronavirus

 80. 80 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2355 Неутрално

  Защо пише :"още единайсет заболели медици от спешния център в Пазарджик",като те не са" болни" ,а само с положителен тест? Защо така пропагандно се жонглира с думите?

 81. 81 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#79] от "pavur":

  И всичко това се доставя от Китай. Уникален удар нанесоха жълтите по света. Икономиката им е напълно възстановена, а запада е с десет години назад

 82. 82 Профил на Христо Христов
  Христо Христов
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#6] от "uq":

  Колко стотин пъти вече се каза, че се броят не брой тестове, а брой уникални ЕГН. Многократното тестване не се отчита нито като дублиране на положителни случаи, нито влиза в броя тестове.

 83. 83 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 270 Неутрално

  Скоро ще видите как велика нация като британската след като се самоизолира от Европейския съюз ще обеднеят и стандарта на живот ще им отиде по дяволите .
  —цитат от коментар 77 на cgv37662786


  Що пък да са се "самоизолирали" от Европейския съюз?
  Че Александър Тонев, например игра в Астън Вила ???

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK