Над 200 млн. лв. раздаде кабинетът за ден

Над 200 млн. лв. раздаде кабинетът за ден

© Министерския съветВ 35-ия ден на национални протести с искане на оставка на правителството и на главния прокурор на заседанието си днес кабинетът одобри около 242 млн. лв. допълнителни разходи по бюджетите на няколко министерства и общини.


7 млн. лв. за линейки и болници


Допълнителни разходи в размер на 2 532 000 лв. са одобрени по бюджета на Министерството на здравеопазването за дофинансиране на купуването и поддръжката на 42 линейки с повишена проходимост, окомплектовани с необходимото оборудване и апаратура.С други две правителствени постановления се одобряват допълнителни разходи съответно на 2 454 000 лв. и 2 000 000 лв. за държавни болници - търговски дружества, за капиталови разходи за купуване на дълготрайни материални активи, е посочено в правителственото прессъобщение.


100 млн. лв. за студентски общежития и стипендии


Допълнително 100 милиона лева отпусна кабинетът по бюджета на Министерството на образованието и науката за саниране, ремонт и обзавеждане на студентските общежития, както и за увеличаване на студентските стипендии.


85 млн. лв. помощи при затворени детски градини и училища
Семейства с деца до 14 години ще имат право на месечна целева помощ по време на извънредно положение или извънредна епидемична обстановка в случай, че двамата или единият от работещите родители не могат да работят дистанционно от вкъщи и нямат възможност да ползват платен отпуск. Същото право ще имат и родители, които отглеждат сами децата си, реши правителството с приемането на промени в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане. За прилагането на новата мярка за подкрепа на работещи родители за преодоляване на негативните последици от КОВИД-19 правителството ще осигури 85 млн. лв.

За семейства с едно дете размерът на месечната помощ ще е равен на минималната работна заплата - 610 лв. до края на 2020 г. За семейства с две и повече деца помощта ще е 150 на сто от минималната заплата или 915 лв. до края на 2020 г. Помощта ще се отпуска в случай, че децата се обучават дистанционно в електронна среда или не посещават детски ясли и детски градини, както и предучилищни групи поради въведените ограничения за борба с пандемията от коронавируса.


Право на новата помощ ще имат и семействата, в които двамата или единият от родителите са останали без работа, но нямат право на обезщетение за безработица или в случай че размерът на обезщетението е по-малък от минималната заплата. Месечна помощ ще могат да получат и семейства, в които двамата или единият от родителите се самоосигуряват, но не могат да работят поради въведените ограничения във връзка с извънредното положение или извънредната епидемична обстановка.


За отпускане на помощта средномесечният доход на член от семейството за месеца, предхождащ подаването на заявлението-декларация, следва да бъде по-нисък или равен на размера на месечната минимална работна заплата, определена за страната (610 лв. за 2020 г.). Месечната помощ ще се отпуска и на семейства на роднини и/или близки и приемни семейства, в които има настанени деца, спрямо които е предприета временна мярка за закрила по Закона за закрила на детето, ако семействата отговарят и на другите условия за отпускане на помощта.


10 млн. лв. по бюджетите на три министерства


Министерството на културата получава допълнително 403 700 лв., за създаването на териториални звена на Главна дирекция "Инспекторат по опазване на културното наследство".


Министерството на отбраната получава 8 660 000 лв. са за изграждане на корпус към Клиниката по инфекциозни болести и ремонт и апаратура във ВМА в София, както и за ремонт и апаратура на на Отделението по инфекциозни болести във ВМА в Сливен.


Министерството на младежта и спорта за 2020 г. получава до 840 000 лв. за изграждане на спортно съоръжение в дворното място на ОУ "Отец Паисий" в асеновградското село Тополово.


7 млн. лв за общините Кюстендил и Етрополе


Община Кюстендил взема допълнително 6 млн. лв. за ремонт на улици и на Спортен комплекс "Осогово". По бюджета на община Етрополе са одобрени 1.1 млн. лв. за ремонт на улици и за възстановяване на търговска чаршия "Малки пазар".


33.2 млн. лв. за училищни кабинети


Министерският съвет одобри допълнителни трансфери в размер 16 586 976 лв. по бюджетите на общините за финансово осигуряване на дейности по Национална програма "Изграждане на училищна STEM среда". Програмата е насочена към училища с иновативни практики и такива с потенциал за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии, инженерното мислене и математика (STEM).

С Постановлението кабинетът одобрява и пари по две дейности според броя на учениците в училището. 12 617 955 лв. са за одобрените проекти на 45 общински училища по дейност I "Големи проекти". Финансирането за едно училище може да е до 300 000 лв. и е предназначено за училища с над 300 ученици, където ще се изграждат центрове за млади изследователи, центрове за технологии в креативните индустрии, центрове за дигитални създатели, изследвания, иновации и др. 3 969 021 лв. се предоставят на одобрените проекти на 83 общински училища по Дейност II "Малки проекти". Всяко училище с до 300 ученици може да кандидатства с проект до 50 000 лв.

Коментари (122)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3641 Неутрално

  Платена любов... ❤️❤️❤️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  Ние имаме ли нужда от финансов министър? Трябва ли ни бюджет изобщо?

 3. 3 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 540 Весело

  Купуването и продаването на овце е престъпление

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 4. 4 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  Баце започна всеки ден да раздава по 100 - 200 милиона.
  Откъде идват тези пари?

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 5. 5 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Защо не вземат да закрият парламента след като мутрата си харчи както му скимне? Бая пари ще икономисаме...

  Иначе на теория помоща за семействата добре, ама на практика пак с подоходен критерий. Което значи, че както обикновено знаещите, можещите и плащащи повече данъци са наказани, за сметка на нискоквалифицираните. Явно за техните деца държавата за пореден път е мащеха.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 6. 6 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Каквото и да прави тиквата, на края ще му се наложи да бяга от страната, като Черепа и Цветан Василев.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 7. 7 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  Опитва се да ни купи. Като види, че не става ще прати биячите. Деветдесетте се повтарят. Този път като фарс.
  Мутренска история.
  #ОСТАВКАМУТРО!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 8. 8 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Баце започна всеки ден да раздава по 100 - 200 милиона.Откъде идват тези пари?
  —цитат от коментар 4 на Полковник за европейско развитие на България


  Със сигурност не е от шкафчето, там само се пълни. Раздаването на пари идва от стригането на овцете. Ама иначе ни предупреждават, че купуването на избиратели е престъпление.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 9. 9 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2488 Неутрално

  "Министерският съвет одобри допълнителни трансфери в размер 16 586 976 лв. по бюджетите на общините за финансово осигуряване на дейности по Национална програма "Изграждане на училищна STEM среда". Програмата е насочена към училища с иновативни практики и такива с потенциал за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии, инженерното мислене и математика (STEM)."

  брей, направо да не повярваш

 10. 10 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1508 Весело

  До коментар [#4] от "Полковник за европейско развитие на България":

  "Откъде идват тези пари?"

  Как откъде?! От чекмеджето, разбира се.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 11. 11 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4485 Любопитно

  Като цяло е великолепно, че започнаха да дават пари НО, това фискалният резерв ли е? На мен ми изглежда, че раздават само за да поставят следващото правителство в положение пат. Това се прави тенденциозно и в никакъв случай не е продиктувано от благородни цели.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 12. 12 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2731 Неутрално

  Това е съратегията на изорената земя .След мен потоп. Ще раздаде резерва , ще изтегли кредит и ще го профука и после оставката и ще вика ,,Аз колко ви дадох ,а сега -нищо"

 13. 13 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Официално предизборно купиване на гласове!

 14. 14 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 548 Весело

  ГЕРБ влезе в предизборна кампания с нашите пари.

 15. 15 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 1853 Весело

  За семейства с едно дете размерът на месечната помощ ще е равен на минималната работна заплата - 610 лв. до края на 2020 г
  ▪️▪️▪️▪️▪️▪️

  Путиноиди, това е срам за вашия Путен! :)))
  В Путенланд, Путен дава на семейство с едно дете месечната помощ в размерт на 230 лева!
  Велик Путен 🤦🏻‍♂️😸😸😸😸

  "Чуждестранен агент"
 16. 16 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4537 Неутрално

  Баце започна всеки ден да раздава по 100 - 200 милиона.Откъде идват тези пари?
  —цитат от коментар 4 на Полковник за европейско развитие на България


  Надявам се тези пари да идват от онова чекмедже! Но едва ли!

 17. 17 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  Аз мога да кажа едно БРАВО НА КАБИНЕТА!
  Не мога да бъда безочлива и да не оценя това, което се прави за хората в този труден момент.

 18. 18 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  Бойко, с по 100-200 милиона на ден скоро ще свършат, какво планираш тогава?

  Не ме търсете преди обяд
 19. 19 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  Последните седмици ГЕРБ харчат като при раздаването на пред-коледните "излишъци", заради което предполагам не искат да сдават властта още.

  Трескаво търсят места където да складират малко "мазнинки", после да има от къде да връщат местните им кадри за изборите.

  Също 600-те милиона от концесията на летище София чакат да получат и похарчат и ще сдадат властта.

 20. 20 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  🙁толкова сме разделени и обидени от гафояете че нищо не ни вдъхва надеждица.... Ужас!

 21. 22 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  Това е криза на доверието....

 22. 23 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  Хора, само аз ли виждам все пак желание на Борисов да прави нещо макар и всички да вървят срещу него?
  😔... Реално ако си подбере качествени хора дори от тези които имат претенции да управляват не би ли било възможно ТОЯ НАРОД ДА СЕ ОБЕДИНИ И ДА ЗАПОЧНЕ НА ЧИСТО?
  Аз ли съм наивна или все още вярвам в чудеса?

 23. 24 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  Истината е че НЕ ИСКАМ БСП ДА МЕ УПРАВЛЯВАТ!☹️

 24. 25 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3363 Неутрално

  А 350 млн. за Доган Порт Варна били дадени на една руска фирмичка. Тя, разбира се драгира само до неговото пристанище и трупа тинята по-навътре в езерото. След няколко години теченията ще разнесат тинята отново.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 25. 26 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3639 Неутрално

  Аз мога да кажа едно БРАВО НА КАБИНЕТА! Не мога да бъда безочлива и да не оценя това, което се прави за хората в този труден момент.
  —цитат от коментар 17 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Сорри, ама го правят за себе си.
  Подкупват хората, та да не им скочат с гьостериците.

  При това подкупват хората с парите, взети като данъци от същите тези хора, внушавайки им, че им правели благодеяние!

 26. 27 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 813 Любопитно

  Чували ли сте купуването на индулгенции по време на чума да е спасило някого от чумата? Бойко явно си го вярва.

 27. 28 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  До коментар [#25] от "Николай Колев":


  Ако Борисов ни чете СЕГА МУ Е ВРЕМЕ ДА РЕАГИРА И ДА ПОПРАВИ ВСИЧКИ ТЕЗИ ГРЕШКИ които са допуснати във времето БЕЗ ДА ГЛЕДА КОЙ ПРЕДИ НЕГО Е ИМАЛ ВИНА ЗА ТОВА!

 28. 29 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2423 Неутрално
 29. 30 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  До коментар [#26] от "xm...":


  Ситуацията в която се намираме е много сложна .... трудно ми е да коментирам, но в същото време не знам кой би ни управлявал след Борисов и дали изобщо би ли се вслушвал в гласа на хората.

 30. 31 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  Нашата държавица е бедна. Факт е че управлението не може да се оцени с отличен. Но при факт че поне се опитват да правят това което хората очакват ДО ПОСЛЕДНО ... някак си ми става жал... Вижте колко министри освободи САМО ЗА ДА НАПРАВИ ОПИТИ ДА ЗАСЛУЖИ ДОВЕРИЕТО НИ...
  какво да кажа? Не мога да гледам едностранно на всичко което се опитва да прави

 31. 32 Профил на hellwitch
  hellwitch
  Рейтинг: 636 Гневно

  Предизборно наливане на пари

 32. 33 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  Нормане кажи нещо и ти

 33. 34 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3639 Неутрално

  До коментар [#30] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Какъв "глас на хората"?

  Такова изсипване на пари правеха отговорните правителства в началото на коронакризата. Преди 6 месеца. Тогава Той стискаше "масчицата".
  Тогава другите, "нормалните" правителства, правеха планове и програми.
  Нашичките "стискаха". И Той отиде накрая в Брюксел като на сватба!
  Сега тепърва Той и аверите Му започват да правят това, което би трябвало да направят преди половин година. На всичкото - хаотично. Дори за това нямат план, просто "изсипват" където се сетят или усетят. Плановете продължават да липсват.

  Това не е "вслушване в гласа на хората", а хаос, елементарна и при това еднопланова, невариативна рефлекторност. Ако "чуваха" - нямаше просто и САМО да подхвърлят пари.

 34. 35 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3363 Весело

  Мисля да онагледя статията с едно видео, което изчерпва темата:
  https://vimeo.com/430329829/654e448250
  Айде, пръскайте седянката. Пък аз отивам да се запиша в ГЕРБ.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 35. 36 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2423 Неутрално
 36. 37 Профил на hushhush
  hushhush
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#33] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Госпожа, спри се с тези коментари

 37. 38 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  Изглежда като за последно... и да бъдем реалисти - явно става въпрос за прикриване на някаква голяма далавера

 38. 39 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  До коментар [#37] от "hushhush":

  Добре!

 39. 41 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3363 Весело

  Аз мога да кажа едно БРАВО НА КАБИНЕТА! Не мога да бъда безочлива и да не оценя това, което се прави за хората в този труден момент.
  —цитат от коментар 17 на Аз съм българче обичам наште планини зелени

  Завиждаш на Караянчева ти...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 40. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3641 Неутрално

  До коментар [#41] от "Николай Колев":

  "Завиждаш на Караянчева ти..."

  Най-вероятно и тя е намазала нещо, щото до вчера искаше да ги сваля, пък днес ги защитава.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 41. 43 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  До коментар [#40] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  явно вече ви плащат не на лайкове, а на брой коментари

 42. 44 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  До коментар [#42] от "Norman Granz":

  Не е точно защитаване... Аз искам да започне разследване за липсващите милиони в хазната, но в същото време оставката на Горанов е ФАКТ!

 43. 45 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  Виждам че се отпускат средства за децата, за безработните, за хората които реално имат нуждата от тях🙁

 44. 46 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  До коментар [#43] от "petrapetra":


  Не. Никой нищо не ми плаща.

 45. 47 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  До коментар [#41] от "Николай Колев":


  Мога ли да те попитам нещо? Кой виждаш като следващият министър председател?

 46. 48 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3641 Неутрално

  До коментар [#44] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  "Аз искам да започне разследване за липсващите милиони в хазната, но в същото време оставката на Горанов е ФАКТ!"

  И какво промени тази оставка? Да не би да му потърсиха съдебна отговорност за липсващите 700 милиона? Да не би някой да разследва твърденията на Черепа, че е влизал с "подаръчни торбички" с тухли по 500 евро в министерството му, като у дома си? Да не би някой да е почнал да влага някаква мисъл в харченето на държавните пари?

  Да не би да са спрели финансирането на Руски поток и Самовара - две бездънни ями за данък Русия?

  Да не би да са закрили ББР - един сифон за източване на държавни пари в частни джобове?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 47. 49 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 414 Весело

  Каквото и да прави тиквата, на края ще му се наложи да бяга от страната, като Черепа и Цветан Василев.
  —цитат от коментар 6 на Viva la Evolution


  Моли се да не стане така, че ако прави като тях лодкаря ще бъде свален с протести платени от чужбина.
  Стотина човека с 200 палатки ще стигнат

 48. 50 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3363 Весело

  До коментар [#42] от "Norman Granz":

  https://i.imgur.com/FMHBFRk.jpg

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 49. 51 Профил на hushhush
  hushhush
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#45] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени"

  Мои близки имат 3 деца - малки хубави българчета - досега не съм чула да са получили и лев помощ.

 50. 52 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 945 Неутрално

  Те цял живот са се занимавали с рушвети помежду си, да раздават рушвети го могат, такъв им е светогледа - далавераджийски.
  Надяват се сега и нас да подкупят. Някои може и да клъвнат, все пак тоз път не е гола кукичка, но едва ли ще е рещаващо за да ги измъкне от блатото, в което сами се натикаха.
  Колкото до това, дето ще дойдат комунистите, то зависи от нас. Ако има кой да гласува за тях - ще дойдат. Но ще бъдат изритани по същия начин, ако я подкарат както си знаят. Тоз народ, комай, се събуди. Ако победи, това вече ще е народ с друго съзнание.
  А дано.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 51. 53 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  До коментар [#51] от "hushhush":

  Разбирам ви! Но НЕКА ДА ПИШЕМ ТУК ЗА ПРОБЛЕМИТЕ И ДА ИСКАМЕ ПРОМЕНИТЕ ДА СЕ ОСЪЩЕСТВЯТ!
  Нека чрез референдуми да предизвикваме промените!

 52. 54 Профил на gilermos
  gilermos
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Откъде се отпускат тези средства?! И защо по средата на годината?! Ей тъй на, внезапно. Нали има годишен бюджет. Интересно как се съотнасят към него. Шайката съвсем се разпищоли и от ужас го раздава като за последно.
  Сметнете им раздутата администрация плюс нейните семейства и ще видите откъде си докарват гласовете

 53. 55 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  До коментар [#45] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  раздават се пари от излишъка, който е
  направен точно за предизборни подкупи
  на мафията. я се запитай, ама не ми
  праи теа мелодраматаични излияния,
  защо това се прави сега, а не преди 2 години. тогава
  тези хора имаха същата нужда, учителите изнемогваха.
  тея до момента 4 милиарда дадени
  на руската мафия на путин само тази година искаш ли да ти ги сметна по колко щяха
  да са за пенсионери изнемогващи от недоимък. ми 2 милиона и 130 хиляди
  пенсионера за 4 милиарда са еднократно по 1877 лева на човек или по около
  78 лева за две години.

 54. 56 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Кога ще разкажеш за СИК, Бойко?

 55. 57 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  До коментар [#48] от "Norman Granz":


  Ето ВСИЧКИ ИСКАМЕ ГЕШЕВ ДА ЗАПОЧВА ДА РАЗСЛЕДВА ТЕЗИ СДЕЛКИ!
  ГЕШЕВ НЕДЕЙ ДА ДРЕМЕШ! ГЕШЕВ ИСКАМЕ ДА ЗАПОЧНЕ ПРОКУРАТУРАТА ДА РАБОТИ!!!!!!!!!!!!!
  ЦЕЛИЯ НАРОД ОЧАКВА ТОВА Г-Н ,,ИНСТРУМЕНТ НА ГОСПОД”!!!!!!

 56. 58 Профил на und16569194
  und16569194
  Рейтинг: 99 Неутрално

  До коментар [#55] от "mihail_p":

  Децата могат ли да се подкупват?

 57. 59 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  До коментар [#50] от "Николай Колев":

  Добре спирам. Няма да изказвам никакво мнение по темата!

 58. 60 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  Ох, ще се просълзя.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 59. 61 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7562 Неутрално

  Раздава, като селски кмет. Ни разчети, нито сметки, сякаш собствените си пари раздава. След него и потоп.

 60. 62 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  До коментар [#55] от "mihail_p":Децата могат ли да се подкупват?
  —цитат от коментар 58 на und16569194


  естествено. чрез опосредствено изнудване
  на родителите им, които им купуват неща, които преди не са можели.
  галсувай за борисов и детето ти няма да мрънка за нова играчка.
  не се мисли за мноо пекан.

 61. 63 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1869 Неутрално

  „... не знам кой би ни управлявал след Борисов”
  [#30]

  Това е типичния избирател на Борисов. Винаги не знае и винаги иска някой да му го набива и да упралява.
  Тулупът хвърли пари колкото от сто чекмеджета или половината от заемите на Пеев в ББР, и очите им светнаха като на котка в тъмното.

 62. 64 Профил на my_self
  my_self
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  'Платена любов... ❤️❤️❤️'

  Тц, тези пари са раздадени на близки до властта фирми с идеята да подпомогнат герберски феодали по места. С други думи раздаване на пари, на когото трябва, но маскирано зад благовидно обществено финансиране с фокус върху предстоящата изборната кампания на ГЕРП.

 63. 65 Профил на del40
  del40
  Рейтинг: 133 Весело

  Има-дава!
  Хем ревете че НЯМАхем ревете че ИМА!
  Не им елесно лесно на комунетата!

 64. 66 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  ГЕРБ се готви за избори!

  I Want To Believe
 65. 67 Профил на Protos
  Protos
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "Viva la Evolution":


  Каквото и да прави тиквата, на края ще му се наложи да бяга от страната, като Черепа и Цветан Василев.
  —цитат от коментар 6 на Viva la Evolution


  Сигурно,но за разлика от черепа и мустака ,които избятгаха с доста откраднати пари от българите,парите раздадени от ББ ще останат тук,защото ще са дадени на хората...

  Разбираш ли разликата ?

 66. 68 Профил на Protos
  Protos
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#23] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":


  ТОЯ НАРОД ДА СЕ ОБЕДИНИ И ДА ЗАПОЧНЕ НА ЧИСТО?
  —цитат от коментар 23 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Народът е обединен!

  Има малка заблудена част от него,която е доста изнервена и креслива.

  Като изпусне парата по протести ,шествия и блокади и ще се кротне!

 67. 69 Профил на LifeGiving
  LifeGiving
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#6] от "Viva la Evolution":
  —цитат от коментар 67 на Protos


  Искаш да кажеш"От хората,за хората"? То така аз мога да раздавам и да се правя на велик също😂 Много сте зле вие лековерните...

 68. 70 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 980 Неутрално

  7 месеца до избори... и държавен фалит.

 69. 71 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 943 Неутрално

  А къде бюджета се разпределя от данъкоплатците?

 70. 72 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4012 Неутрално

  Боце раздава нашите пари- на данъкоплатците и се стреми да ни "купи"!!!!

 71. 73 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 472 Любопитно

  Баце започна всеки ден да раздава по 100 - 200 милиона.Откъде идват тези пари?
  —цитат от коментар 4 на Полковник за европейско развитие на България


  Може би има много чекмеджета?

  Спечелихме битка, но не и войната!
 72. 74 Профил на SOWhat
  SOWhat
  Рейтинг: 299 Неутрално

  Браво на Бойко.спетил си ги е тези пари ,може да ги раздава на нуждаещите се.!!!
  Който успее така пак да го направи ,да ми се похвали-за това Бойко пак ще бъде избран !!!.

  Христо Иванов -МАДЖО да си гризе нервно ноктите.

 73. 75 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 615 Неутрално

  е то тва се очакваше. ще се купуват избори

 74. 76 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 492 Весело

  До коментар [#8] от "rumen_s":
  Борисов в Топ 80 на най-богатите в света? Как ще харчат гепените милиарди - това им е проблем.....
  https://mobile.frognews.bg/

  ++++
  Пази БОЖЕ от:
  Неканен гост, гнил мост и от човек прост на голем пост!!!!!!
  ОСТАВКА на бай ТУЛУП и ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин, СЪД и затвор!!!

 75. 77 Профил на del40
  del40
  Рейтинг: 133 Неутрално

  Боце раздава нашите пари- на данъкоплатците и се стреми да ни "купи"!!!!
  —цитат от коментар 72 на bat_plamen


  Хахаха,гърчите се,гърчите се!
  Че нитп стеработещи родители,нито учители и тия пари няма даги усетитите,А?

 76. 78 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#17] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":Аз мога да кажа едно БРАВО НА КАБИНЕТА!

  Какъв кабинет? Кабинетът хабер няма! Бойко еднолично раздава чужди пари.

 77. 79 Профил на del40
  del40
  Рейтинг: 133 Неутрално

  Те цял живот са се занимавали с рушвети помежду си, да раздават рушвети го могат, такъв им е светогледа - далавераджийски. Надяват се сега и нас да подкупят. Някои може и да клъвнат, все пак тоз път не е гола кукичка, но едва ли ще е рещаващо за да ги измъкне от блатото, в което сами се натикаха.Колкото до това, дето ще дойдат комунистите, то зависи от нас. Ако има кой да гласува за тях - ще дойдат. Но ще бъдат изритани по същия начин, ако я подкарат както си знаят. Тоз народ, комай, се събуди. Ако победи, това вече ще е народ с друго
  [quote#72:"bat_plamen"]Боце раздава нашите пари- на данъкоплатците и се стреми да ни "купи"!!!!
  —цитат от коментар 52 на simval


  Вие сте купени знаете от кого!
  Така че завяс никой пукнат грош няма да даде!

 78. 80 Профил на Живомир Нинов
  Живомир Нинов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Аз мога да кажа едно БРАВО НА КАБИНЕТА! Не мога да бъда безочлива и да не оценя това, което се прави за хората в този труден момент.
  —цитат от коментар 17 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Не си само ти.

  Българският народ ще го оцени. Резултатът от оценката ще е ясен към края на март, началото на април, догодина.

  От 10 години кой ли не се опитва да седне на кормилото, а българският народ си връща ГЕРБ.

  Било популизъм, било купуване на гласове, държавната администрация гласувала за ГЕРБ. Ами за кой да гласува- Герб им пооправи заплатите, пооправи пенсиите, има относителна стабилност- за кой друг да гласуват?

  БСП са ясни, хората се напатиха здраво.

  Дясно няма- Костов го попиля, един Радан се опита да се съюзи с Христо, но там не се получи- ляво и дясно не се смесват.

  СДС се приюти под крилото на ГЕРБ.

  След такова попиляване- всички са пръснати, безвъзвратно. Станаха 100 десни партии с по двама члена- и двамата- председатели.

  За кого друг да гласуват- в случая почти няма избор!

 79. 81 Профил на del40
  del40
  Рейтинг: 133 Неутрално

  До коментар [#17] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":Аз мога да кажа едно БРАВО НА КАБИНЕТА!Какъв кабинет? Кабинетът хабер няма! Бойко еднолично раздава чужди пари.
  —цитат от коментар 78 на ahasver


  Ти имаш нещо против тия пари даотидат за образование и подкрепа наработещитв по времвнаизвънредни ситуации ли???
  Явно не си нто в образователния сектор,нито гледаш деца и работиш!

 80. 82 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#24] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":Истината е че НЕ ИСКАМ БСП ДА МЕ УПРАВЛЯВАТ!☹️

  Да? И защо? Теб специално ще те отделим и ще те управлява Плевналиев. Това ли искаш!

 81. 83 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#51] от "hushhush": Макрон дава за началото на учебната година 380 евро на първо дете, по 390 ако са две и 400 ако са три. Без да ги псува.

 82. 84 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#51] от "hushhush": Макрон дава за началото на учебната година 380 евро на първо дете, по 390 ако са две и 400 ако са три. Без да ги псува.

 83. 85 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Купуването на избиратели е престъпление

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 84. 86 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Адмирации за Правителството...
  Утре още 100 милиона... За децата,хората, врабчетата...
  Няма лошо, ще се завъртят в държавата.

 85. 87 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#59] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":Добре спирам.
  Не, май си дежурна тая вечер.

 86. 88 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#67] от "Protos":Сигурно,но за разлика от черепа и мустака ,които избятгаха с доста откраднати пари А парите откраднати от Бойко къде са ?

 87. 89 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  За парк "Росенец" колко?

 88. 90 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#76] от "keko2":Пази БОЖЕ от:

  Пияна жена, недоебал мъж....пожарникар - министър.

 89. 91 Профил на azizaldir
  azizaldir
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тоя полуИДИОТ
  Досега си прави ПИ АР уж че раздава пари за социални целиии
  уж 2,5 милиарда, ама реално не повече от 300 мил. лева само обещания......
  извиха ръцете на фирмите 60/40.... плати си данъците плати си.... всичко
  и после танто за кукуриго, фирмите им се е.б...а ма....й...ка..та да си запазят персонала, и за какво за нищо, всички са пред фалит.
  Никаква идея за и формула за стимулиране и икономическо възтановяване на на икономиката, никакво подпомагане на бизнеса, никаква идея за нищо...
  ВСИЧКИ СМЕ НА КОЛЕНЕ ПРЕД ФАЛИТ, А ПРАВИТЕЛСТВОТО РАЗДАВА ОБЕЩАВА ПАРИ БЕЗ НИКАКВА ИЗРАЗЕНА ЦЕЛ ЗА ВЪЗТАНОВЯВАНЕ НА БИЗНЕСА.
  Това и типична реакция на популиско правителство без експертен потенциал.
  Примиера обещава, НЕ РАЗДАВА ПАРИ, където се появи без идея....
  Всички кандидадстаха за за помощи за малки предприятия.!!!!
  колко са удобрени и колко са раздадени.??????...днес е август месец 6 месеца след започване на кризата с КОВИД.... к...у....р...е....ц.!!!!!!
  Други кандидадстваха са помощи за средни предприятияяя!!!
  също к.....у.....р.....е....ц отново не отговаряме на условията?????
  всичко е пародия на държава...
  В Германия дори ккк.....уууу......рр.....те получиха помощи по 9000 евро.????
  а у нас никой или някой амааа....
  пуснаха кредити за всички---- с 4% по висока лихва от нормалната??????
  защо ли????
  Тея хора който са на власт в момента заслужават бесило и затвор за тях и поколенията им. 90. 92 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3157 Неутрално

  " Раздаването на пари идва от стригането на овцете."
  До коментар [#8] от "rumen_s":

  Тцъ, не са от овцете. Май идват от печатницата. БНБ не е ли вече независима институция? По-скоро той нищо няма да раздаде, само обещава и се фука и моли за милост. Например 100 млн за ремонт на студентски общежития!!!? Те сигурно не са ремонтирани от социализма. Но кога ще го прави, как ще го прави? Нищо няма да прави, блъфира. Нито желание има, нито намерение и никаква възможност. Нито пък някой му вярва.

 91. 93 Профил на Живомир Нинов
  Живомир Нинов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тоя полуИДИОТДосега си прави ПИ АР уж че раздава пари за социални целиииуж 2,5 милиарда, ама реално не повече от 300 мил. лева само обещания......извиха ръцете на фирмите 60/40.... плати си данъците плати си.... всичко и после танто за кукуриго, фирмите им се е.б...а ма....й...ка..та да си запазят персонала, и за какво за нищо, всички са пред фалит.Никаква идея за и формула за стимулиране и икономическо възтановяване на на икономиката, никакво подпомагане на бизнеса, никаква идея за нищо...ВСИЧКИ СМЕ НА КОЛЕНЕ ПРЕД ФАЛИТ, А ПРАВИТЕЛСТВОТО РАЗДАВА ОБЕЩАВА ПАРИ БЕЗ НИКАКВА ИЗРАЗЕНА ЦЕЛ ЗА ВЪЗТАНОВЯВАНЕ НА БИЗНЕСА.Това и типична реакция на популиско правителство без експертен потенциал.Примиера обещава, НЕ РАЗДАВА ПАРИ, където се появи без идея....Всички кандидадстаха за за помощи за малки предприятия.!!!!колко са удобрени и колко са раздадени.??????...днес е август месец 6 месеца след започване на кризата с КОВИД.... к...у....р...е....ц.!!!!!!Други кандидадстваха са помощи за средни предприятияяя!!!също к.....у.....р.....е....ц отново не отговаряме на условията?????всичко е пародия на държава...В Германия дори ккк.....уууу......рр.....те получиха помощи по 9000 евро.????а у нас никой или някой амааа....пуснаха кредити за всички---- с 4% по висока лихва от нормалната??????защо ли????Тея хора който са на власт в момента заслужават бесило и затвор за тях и поколенията им.
  —цитат от коментар 91 на azizaldir


  Човеко, кой ти е крич, че не можеш да правиш бизнес, а си се захванал да правиш бизнес?

  Бил пред фалит, ами като не можеш- зарязваш бизнеса и се захващаш с нещо което можеш. За заплата- милиарди хора по света го правят.

  Борисов не е виновен, че ти не ставаш за кебапчия!

 92. 94 Профил на und16569194
  und16569194
  Рейтинг: 99 Неутрално

  До коментар [#87] от "ahasver":

  Завивай наляво!

 93. 95 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  До коментар [#51] от "hushhush":

  А имат ли нужда и имат ли право ?. Или очаквате на всички по равно - и ма милионерите и на най-бедните цигани по 50лв на дете и край ?!?

 94. 96 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  До коментар [#92] от "Judjuk":

  Не, БНБ не е независима институция и НЯМА право да печата пари. Всичко пари които Борисов обещава са от събрани данъци. Критиците биха казали че той преразпредлея забавени или нереализирани разходи. Примерно забавен проект който не е станал навреме и плащанията ще са догодина. Но в България пари се харчат след като се съберат в бюджета !!!.

 95. 97 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  Да не мислите ,че тези пари реално ще стигнат до някого, освен на поредните пионки по схемите за крадене.

 96. 98 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  Другарят Чаушеску броени дни преди да бъде свален , оповести публично удвояване на работната заплата, пенсиите и помощите за деца.

 97. 99 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  "Община Кюстендил взема допълнително 6 млн. лв. за ремонт на улици и на Спортен комплекс "Осогово". По бюджета на община Етрополе са одобрени 1.1 млн. лв. за ремонт на улици и за възстановяване на търговска чаршия "Малки пазар"

  Разбирай, че няколко фирми свързани с Пеевски и Доган ще ги усвоят и ще си оставят ръцете с тези ремонти.

 98. 100 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  Това за парите за децата на неработещи родители е абсолютен фалш като 60/40 за фирмите. На практика се поставят такива условия, че практически могат да ги вземат само ограничен кръг от хора и "нуждаещи се" като Домусчиев който си прибра чисти 100 хиляди лева в джоба или вестника на "Приятели на Русия" или този на Блъсков.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK