Шефът на Комисията за регулиране на съобщенията е взел петцифрен бонус

Шефът на Комисията за регулиране на съобщенията е взел петцифрен бонус

© Надежда Чипева, КапиталПредседателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Иван Димитров е получил в края на юли близо 20 хил. лв. бонус. Оказва се, че това било т. нар. допълнително материално стимулиране, което държавните служители не получили заради кризата с коронавируса за първите три месеца и сега са били "компенсирани" за добре свършената работа през периода за половин година назад.


Това съобщава "Медиапул", като цитира обяснението и на самия Димитров. Той обяснява, че е получил общо 19 хил. лв. като 6 хил. лв. от тях са заплатата му за месец. Обяснява, че дарявал през март и април "голяма част" от заплатата си за борбата с коронавируса, каквото правели и другите от ръководството на регулатора.


С част от събраните средства са били купени дезинфектанти за нуждите на комисията, за останалите не се разбира за какво са отишли.


Той защитава работата си като обяснява пред изданието, че комисията активно участва на пазара на пощенски услуги и комуникации и работи за подобряване на бизнес средата за мобилните оператори. От заемането на поста през 2018 г. той не е давал пресконференция.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (42)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2429 Неутрално

  Еми ще вземе, който слушка ще папка.
  https://www.svobodnaevropa.bg/a/30777942.html

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 2. 2 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 874 Неутрално

  Мда... сладка службица. Не като мен да бъхтя за няколко пъти по-малко. А не вярвам, да е по-способен от мен.

 3. 3 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  Типично охранено и мазно ченге...! В държавната администрация в София е пълно с такива. Даже и си приличат по физиономия...!

  Бивш tww09306483.
 4. 4 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2675 Неутрално

  едно време сравнявах годишните отчети на нашето и сръбското крс. нашите са като от 2ри курс унсс.

  аман от ченгета

 5. 5 Профил на
  Рейтинг: 248 Неутрално

  Типичен клатикурец на топла държавна длъжност. Въпросът е не какво е взел а какво е дал.

 6. 6 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1593 Неутрално

  Администрацията е армията на Бойко.

  Ето едно писмо от Фердинанд Лисицата, след като абдикира, към сина си, цар Борис Трети:

  „Ти трябва да държиш нишките на цензурата и колоните на вестниците, които да изтъкват ежедневно твоето превъзходство и да подбират фотографически снимки и епизоди, които те представят във внушителна външност и царско достойнство. Разпореди дори до най-затънтените паланки да се величае само твоята особа и да ти се приписват божествени качества.

  Ти трябва да разделиш народа на две категории, норавни по численост, но еднакви по важност. Първата категория е съставена от хора, които са подчинени на същата фикция, като теб, че работят уж да осигурят щастието на
  всички. Некадърни да изкарат прехраната си иначе, тези хора са навикнали да взимат голям пай от хляба, който иначе печели целият народ. Втората категория са тези, които с ума и ръцете си създават богатството и разкоша. Тя е торът на държавната нива; за да е охолно на по-малкото, трябва да страдат по-многото. Трябва да бъдеш в добри отношения с хората от първата категория. Вземай за там младежи из народа, поотракани, но мързеливи да работят, и ги настанявай на държавната трапеза. Техните бащи и роднини, облагодетелствани чрез произволите на администрацията,
  ще бъдат твоят най-здрав щит.

  Народът величае винаги най-долните хора, хайдуците, развратниците, престъпниците, лъжците, изнудвачите, на такива поверява той своята съдба. Помогни на тях да се
  обогатят, така ще успееш да уредиш и твоите частни работи.

  Позволи на гешефтарите и вагабонтите да бъркат в държавната хазна и чрез спекулации на гърба на народа да се обогатят. Така те ще се превърнат в твои доверени кучета, които ще лаят против всекиго, но не и против теб.
  А българският народ е крава, която трябва да се дои до изтощение. Колкото по-ниско пада в материално и нравствено отношение един народ, толкова по-сигурен е него-
  вият водач.“

  Като го прочетох, си дадох сметка, че Бойко Борисов е не по-малка лисица.

 7. 7 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2406 Весело

  До коментар [#6] от "Fiji":

  И смяташ,че това "писмо" е истинско?!

 8. 8 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  Това е проблема ,администрацията и клати клоните на дърветата вземат по 20000 , а докторите и медиците в ковид отделенията ,за 1000 лв трябва да се заразяват и загиват , това е основния проблем .

 9. 9 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  До коментар [#7] от "deaf":

  Няма значение, важното е че звучи истинско.

 10. 10 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1641 Любопитно

  Интересно, за кого ли би гласувал на изборите този тъй щедър и дезнфекциран убавец?

  I Want To Believe
 11. 11 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  Изтървате младите специалисти, задържате чиновниците. Това е политика не само на ГЕРБ, БСП са същите. Защото и на двете партии трябва да има държавни позиции за актива. В цял свят привличат способните млади българи, само тук държавата не ги задържа с доходи.

 12. 12 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  Сами няма да се откажат. Ще крадат, докато не ги спрем!

 13. 13 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1978 Неутрално

  В таз и комисия какво точно вършат, че нещо не ми е много ясно?!? Регулирали нещо си, което е регулирано със закон! За какво съществува тази комисия?

 14. 14 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#6] от "Fiji":

  Да, затова ще дойде вторият народен съд - Фердинанд и той си натовари покъщнината, а внукът му стана за смях!

  Сега да видим баце накъде ще потегли....

 15. 15 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Мамините работливчета...! Е как няма да имат бонус..??? При толкова много и така добре свършена работа....

 16. 16 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  Този изгорЕ. Баце много обича едно такова бушонче публично да се разгневи и да го уволни. И народа ликува. Справедливоста тържествува.

 17. 17 Профил на bsa22555059
  bsa22555059
  Рейтинг: 20 Неутрално

  в бг ,която уж вече е европейска,няма стратификация на заплащане на професиите. след като един милиционер взема повече от един учител и лекара в общинска болница,май комунизъмъ ни още е тук.тиви бодещи вземат баснословни заплати спрямо обикновени лекари. вижте как е в западния свят:на светлинни години сме от швейцария.този е един от изтърваните пестъпници,които си мислят,че краденето е нормална обществена задача. доовълчването ще прегризе гърлото нъ бг сееленето:немъ как дъ не се мразиме,при това положение болни и тъпи дъ ни правят на идиоти,няма да я бъде (меееерзавци):аз ги храча такива като се разминавам с тях:скоро псувах на графа михаил константинов:изниз се покрай мен като пръдня насрана:псувах го на майка му и милиъ маймуняк беегъши съ ситни стъпки:мааамави негодници (тия майки не са ги раждали)

 18. 18 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 843 Неутрално

  Дарявал, дарявал и накрая взел от надарените няколко пъти повече от това което е дал !

 19. 19 Профил на nibelung2
  nibelung2
  Рейтинг: 338 Весело

  А, добро утро ,булка!Вие си стойте пред лаптопите и си чепкайте носовете за велики идеи,аз съм на площада при протеста!

 20. 20 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8413 Неутрално

  Послушковците така получават, за другите голи обещания.

 21. 21 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2675 Неутрално

  Този изгорЕ. Баце много обича едно такова бушонче публично да се разгневи и да го уволни. И народа ликува. Справедливоста тържествува.
  —цитат от коментар 16 на Doge


  тц.. този милиционер, а те са му мили на баце

 22. 22 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  Заплатата му била 6000лв и взел още 2 заплати отгоре за "добре свършена работа". Нека сме снизходителни към тежката работа извършена от този топ държавен чиновник, и да предположим, че служителите на КРС (които реално вършат съответната работа) също са взели по 2 заплати. Например някой получава 1000 лв е получил 3000 лв. Как мислите ? Дали председателя би бил така добър да сподели с нас ? Няма нужда да познаваме, защото най-вероятно това не е вярно. Оказва се, че обикновено най-голяма работа в такива комисии, агенции, министерства и п.р, вършат партийните назначения на най-висока длъжност.

  МАФИЯ !

 23. 23 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1171 Неутрално

  До коментар [#11] от "ck":

  Така се прави - нарича се отрицателен подбор. Колкото по-тъп е екземпляра толкова по високо се издига в ерархията. И резултатът след 30 г. такава практика го виждаме сега. Както се казва видим резултат!

 24. 24 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 968 Неутрално

  Той хубаво взел, ама и заплатата му е прилична. Значи вече няма оправдание за корупция и некадърност в администрацията!!!

 25. 25 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  Това е проблема ,администрацията и клати клоните на дърветата вземат по 20000 , а докторите и медиците в ковид отделенията ,за 1000 лв трябва да се заразяват и загиват , това е основния проблем .
  —цитат от коментар 8 на edin drugii


  Съгласен съм за лекарите, но каква заплата смяташ, че получава един служител в подобни комисии, агенции и министерства ? Тези пари се вземат от топ-бюрократите, които се назначават от тия, които са на власт, и се назначават с определена цел, и на това отгоре не носят никаква отговорност за действията си. Справка КПКОНПИ и решението на съда днес. Реалната работа се върши от хора с доста по-ниски заплати.

 26. 26 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4285 Гневно

  Дано му стигнат за златен ковчег.....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 27. 27 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  20.000 за няколко месеца е смешно малка сума за такава позиция.

 28. 28 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1302 Любопитно

  Де*ба оядения търтей, де*ба. Ако има как, такива като тоя ще ги оВеся на уличните стълбове с главите надолу, гниди ненаяли се. Бил взел, ама бил дал, ама много бил работил... Бе на кой ги разправяш тия, бе, шопар милицонерски? Една камара такива комисии и комисийки съществуват в тая държава, от тях трябва да се почне рязането на гнилото. Дано се намери поне един свестен управник някога, та да разбута това гнездо на змии, наречено администрация, ще гласувам за него до живот...

 29. 29 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Ченге до ченгето, агент до агента, мила моя майнольо! Ей това е държавната администрация на ГЕРБ!

 30. 30 Профил на precision
  precision
  Рейтинг: 241 Гневно

  6к заплата за държавен чиновник, който само си разхожда костюмите... че и бонуси?!

 31. 31 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1982 Неутрално

  А за Борисов колко задели?

 32. 32 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2625 Неутрално

  До коментар [#6] от "Fiji":

  “Администрацията е армията на Бойко.”

  От другара Тодар е научил: Обграждайки се с угодници и нищожества. Остави ги да крадат на воля. Напомняй им, че знаеш какво и колко крадат, но ще си затваряш очите, докато са ти верни. Останалото се нарежда от само себе си.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 33. 33 Профил на Enter_K
  Enter_K
  Рейтинг: 1344 Весело

  Дезинфектантите са били от Dalmore нагоре.

 34. 34 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4816 Неутрално

  Сиромахомилството - отличителна черта на псевдодесния лилавитет.

  Gunter glieben glauchen globen
 35. 35 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4816 Любопитно

  До коментар [#3] от "Petleshev":

  Ти кога си бил в София?

  Gunter glieben glauchen globen
 36. 36 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4816 Неутрално

  До коментар [#26] от "padrino":

  Да ти се връща!

  Gunter glieben glauchen globen
 37. 37 Профил на В истината вярваме
  В истината вярваме
  Рейтинг: 99 Разстроено

  Иван ееее, другия път 100хилки бонус си вземи. Тва не е народ, не е и мърша. Нация от дегенерати. Пфу.

  В истината вярваме
 38. 38 Профил на tekomashinist
  tekomashinist
  Рейтинг: 491 Неутрално

  20000 лева са 1667 лева месечна заплата! Този ги е взел като бонус за нищоправене?!
  В България никой не говори за годишен доход, защото тогава се вижда колко е голяма пропастта между нас и Запада. Тук преди седмица имаше статия за "middle income trap" или фактора за доход на средната класа под,който демокрацията е невъзможна. Възлиза на бонуса на господина, като минимум!

 39. 39 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6144 Неутрално

  До коментар [#2] от "Kotarak":

  Кой каквито книжки е чел. Някои пък бъхтят за повече...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 40. 40 Профил на tqf28315736
  tqf28315736
  Рейтинг: 13 Гневно

  А ББ се бие в гърдите, че на пенсионерите с 50 лв вдигнаха пенсиите.
  НАГЛЕЦ!

 41. 41 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Нагли калинки. Ще ви изметем, тиквени семки неуки...

 42. 42 Профил на proudbulgarian
  proudbulgarian
  Рейтинг: 355 Гневно

  До коментар [#22] от "Индиана":

  Абсолютно ненужни поне 70% от тия агенциики, комисиики и т.н. Нали си има министерства по дадените ресори? Къв го чепкат тия, при това положение? Ами тия за конкуренцията (че в Коснститужията сме записали пазарна икономика и неприкосновеността на частното и куп други глупости). Или КЕВР? Че какво му е да регулира, като има министерство, отговорно за държавната политика в областта на енергениката и водите и т.н. Или електронното управление, дето половината са мързеливи пенсионирани военни и ченгета? Или за защита на детето? Колко деца защитиха? Че това не е ли работа на Министерството на младежта и спорта? Или за насърчаване на инвестицциите? Нали си имаме министерство, дадено под аренда на ДПС? Ужас!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK