На живо

Политическата криза: Провал на изслушването в парламента (хронология)

Политическата криза: Провал на изслушването в парламента (хронология)

© Цветелина Белутова, КапиталПровалено извънредно заседание на Народното събрание и неявяване на премиера там, протест пред сградата, заявка от бившия втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов да учреди нова партия и да отнеме гласове на Борисов са част от политическите събития днес.


Хода на вечерния 36-и протест срещу управлението и с искане на оставкат ана главния прокурор Иван Гешев следете тук.
Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски заяви, че е имал готовност да отговаря днес на въпроси на депутати за насилието над журналисти и протестиращи по време на националната конференция на ГЕРБ, но намеренията му пропаднали заради липсата на кворум.


"Единият от сигналите, който е свързан с нападение над журналист, има образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Софийската районна прокуратура. Има лице, на което е повдигнато обвинение и е взета мярка за неотклонение. Към този момент - това е", коментира пред репортери в Елхово Терзийски, цитиран от БНР. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов пък коментира действията на полицаите по време на протестите като заяви, че "най-трудното в момента е да угодим на всички" и МВР знае какво да прави, но не иска ведомството да е виновно за едно или друго действие.

За 18:30 ч. във "Фейсбук" е насрочен протест пред посолството на Беларус в София под надслов "Солидарност с протестиращите в Беларус". Няколко пъти вече на вечерните протести в София се изказва солидарност с протестиращите в Беларус срещу манипулацията на изборите за президент.

Така нареченото Отровно трио, което е сред инициаторите на протестите, кани тази вечер в 19 ч. всички граждани - партийни, безпартийни, синдикати, свободни хора, които държат на Демокрацията повече отколкото на личните си пристрастия".


Протестът отново е със същите искания за оставка на правителството и главния прокурор, за въвеждане на машинно и дистанционно гласуване и за свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията.


Тази вечер в Пловдив много булеварди и кръстовища ще бъдат блокирани от протестиращи, съобщава БНР. От 18.30 ч. до 22 ч. поетапно ще бъде спирано движението в отделни участъци на булевардите "Цар Борис Трети Обединител", "Шести септември", "Руски", "България" и улица "Победа". Променят се и маршрутите на автобусите на градския транспорт в този часови диапазон. Засега организаторите твърдят, че не се предвижда поставянето на палатки на пловдивски кръстовища, но в социалните мрежи има и такива призиви.

Христо Иванов: Неявяването на Борисов е позор

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов подкрепи на живо акцията "Бойко, не се крий!", организирана от младежите от "Да, България!" и "Национален младежки клуб към ДСБ" в района на Народното събрание. "Младежите от "Демократична България" първи вчера предсказаха, че Борисов ще се скрие и го призоваха да не се крие, да излезе от бункера и да поеме ясна отговорност за всичко, включително за това как се отнася към младите хора в България", обяви той.


Иванов определи действията на депутатите от ГЕРБ като целенасочено действие: "ГЕРБ проваля кворума, за да спести на Бойко Борисов извънредното заседание и изслушването му по въпроса за това как управляващите се отнасят към протестиращите." Нарече неявяването на Борисов позор и допълни, че Борисов раздава пари не от гледна точка на тяхната икономическа необходимост, а в опит да подкупи групи граждани.


Протестиращите в района на сградата на Народното събрание се разотиват. Ива Николова от агенция ПИК е напуснала периметъра, твърди един от охраняващите полицаи пред "Дневник". Обстановката е спокойна.


Политическата криза: Провал на изслушването в парламента (хронология)

© Златина Зехирова

Напрежение между протестиращи и Ива Николова от агенция ПИК. При излизането й от сградата на Народното събрание тя беше замерена с яйца. Полицаите я прибраха зад охраняващия полицейски кордон, а протестиращите я проследяват до входа на сградата откъм бул. "Цар Освободител" и скандират "мисирка" (определението е използвано за журналисти от премиера Бойко Борисов и е диалектна форма на думата за пуйка). Протестът с мести там под формата на "жива верига", която частично обгражда сградата.


Политическата криза: Провал на изслушването в парламента (хронология)

© Златина Зехирова

БСП: Страната е и в институционална криза

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви на брифинг след като Народното събрание не събра кворум, че освен икономическата и политическата криза от днес страната е в институционална криза, тъй като мнозинството е бламирало парламента и си е направило ритуално самоубийство от страх - от въпросите на опозицията, от протеста и от истината. Според нея Бойко Борисов налага диктатура, като еднолично взема решения как да бъдат похарчени 2 млрд. лв. от бюджета, като по този начин се погазва върховенството на закона. "С вашите пари той си купува лично оцеляване и печели време, за да си напълни чекмеджето", каза Корнелия Нинова. Парламентарната група на социалистите ще обсъди дали да внесе ново искане за извънредно заседание на Народното събрание. Изходът бил - оставка на правителството, разпускане на Народното събрание и предсрочни парламентарни избори.

Хванати за ръце протестиращи обикалят около сградата на парламента.


Част от протестиращите решиха да се преместят пред страничния вход на парламента и там да изчакат депутатите, които днес се явиха за извънредното заседание на Народното събрание, тъй като народните представители от там започнаха да напускат сградата. Междувременно обградени от плътен полицейски кордон протестиращите продължават да скандират "Оставка" и да хвърлят яйца към сградата. Това доведе и до значителното увеличаване на броя на полицаите пред тази част на сградата.


Политическата криза: Провал на изслушването в парламента (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Народното събрание не събра кворум

При втория опит също се събраха 78 души, т.е. кворум за заседанието няма. Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че БСП не е осигурила кворум за провеждане на заседанието и пожела приятен ден на присъстващите. Социалистите викаха "Оставка".


Заради това, че от есента депутатите се местят в новата зала в бившия партиен дом, системата за гласуване бе демонтирана и днес депутатите се регистрираха с подпис на хартия.


Подробности четете тук.


Политическата криза: Провал на изслушването в парламента (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Името на партията на Цветан Цветанов е "Републиканци за България"

На 27 август ще бъде учредена партията на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов. Пред Би Ти Ви той разкри и името на политическия си проект, с който има намерение да се яви на парламентарните избори. Партията е кръстена "Републиканци за България", а като свои бъдещи партньори Цветанов видя "Демократична България", тъй като имали сходни управленски програми. Той добави, че очаква на изборите "Републиканци за България" да имат резултат, близък до този на ГЕРБ, като предположи, че около 500 хил. души ще гласуват и за двете политически сили.

Парламентът не събира кворум засега

При първи опит в пленарната зала се регистрираха 78 депутати, а за кворум са нужни 121 гласа. Управляващите партии ГЕРБ и "Обединените патриоти" отсъстват. Повторен опит за откриване на заседанието ще има в 9.20 часа.


Цветанов подкрепи протестите, но само за оставката на кабинета

Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви пред Би Ти Ви, че подкрепя протестите, които искат оставката на кабинета и на премиера Бойко Борисов. За исканата оставка на главния прокурор Иван Гешев той не даде конкретен отговор, като уточни, че по този въпрос трябва да се действа със законодателни мерки, а това можело да стане при нов парламент. Според него са се натрупали случаи, в които се вижда тенденциозно отношение към определени хора от бизнеса, които били задържани, а след това освобождавани. По думите на Цветанов най-вероятно това не се е харесало на хората и затова искат оставката на Гешев.


Повече по темата четете тук.

Яйца политат към сградата

Протестиращите посрещат с яйца идващите на работа депутати. Това се случва от разстояние заради охраняващия полицейски кордон.


Политическата криза: Провал на изслушването в парламента (хронология)

© Велко Ангелов

Охраната пред входа на Народното събрание откъм бул. "Цар Освободител" е рехава. Към момента не се забелязват и хвърлени домати, какъвто е призивът за протест на "Отровното трио". Вниманието на полицаите и медиите е съсредоточено върху служебния вход на сградата - откъм храм-паметника "Св. Александър Невски". Оттам обичайно влизат депутатите. На мястото има плакат на сдружение БОЕЦ. Има и няколко хвърлени домата.


Политическата криза: Провал на изслушването в парламента (хронология)

© Велко Ангелов

Засега в Народното събрание не се забелязват депутати от ГЕРБ. Пред служебния вход на сградата броят на протестиращите леко се увеличи.


Политическата криза: Провал на изслушването в парламента (хронология)

© Велко Ангелов

Поне три протестни събития във "Фейсбук" са обявени за днешната сутрин при сградата на Народното събрание наред с призива на "Отровното трио" хората на път за работа да минат оттам, за да хвърлят домати. "Блокада на Борисов, парламента и мафията" е озаглавено събитието на организацията "Зелен Младост", като в него е записано, че "след повече от месец блокади и протести срещу управляващата ни мафия сега е моментът да покажем своята непримиримост и решителност за постигането на нашата първа обща цел - ОСТАВКА на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров". Младежката организация на "Да България" си е поставила за цел да чака премиера Борисов на вход на Народното събрание при идването му за изслушване пред депутатите. "Разбираме, че ГЕРБ де готвят да осигурят кворум за за изслушване на Борисов. Страхливо ще избягат. Ние призоваваме Борисов да не се крие", пише в събитието във Фейсбук.


Политическата криза: Провал на изслушването в парламента (хронология)

© Велко Ангелов

Към 8.00 часа в района на палатковия лагер на Орлов мост е спокойно. Няколко протестиращи "подсилиха" барикадата като свързаха с верига няколко от контейнерите за боклук, които служат за стена на палатковия лагер, съобщи репортер на "Дневник".


Политическата криза: Провал на изслушването в парламента (хронология)

© Мариана Александрова

Депутатът от БСП Георги Свиленски коментира пред "Нова телевизия", че всички пари, които се дават допълнително от бюджета, трябва да минат през актуализация на бюджета. Обяви, че премиерът в страха си търси начин да си купи време за оцеляване във властта и раздава щедро от бюджета, но хората, които протестират, не искат социални помощи, не протестират за пари, а искат неговата оставка, искат да няма корупция, а това не се купува с отпускане на милиони.

Протестиращи се събират около парламента

Малка група протестиращи са се събрали при служебния вход на парламента, показва в репортаж БНТ. Сред тях е и председателят на Боец Георги Георгиев. Пред Би Ти Ви той заяви, че не очаква премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента.


"Не отлагайте днешната оставка за утре, действайте!", призова един от протестиращите. Вече се чуват призиви за оставка от граждани, застанали около сградата.

Остават блокирани възлови кръстовища в центъра на София - на Орлов мост, при Софийския университет, в района на площад "Независимост". Читатели на "Дневник" съобщават за силен трафик и затруднено придвижване с автомобили и сериозно присъствие на полицията.

Адвокат Николай Хаджигенов, който е част от т. нар. Отровно трио, обяви снощи по време на поредния протест, че днес недоволството пред парламента ще започне с акция под надслов "С домат срещу депутат". Триото е домакин на събитието, създадено във "Фейсбук", "Домати по депутати". "На път за работа през Народно събрание минете, хвърлете домати и отминете. P.S. Не по полицаите. Вечерта от 19:00 отново се събираме пред Министерски съвет.
#ОСТАВКА", гласи информацията за събитието.


Как преминаха протестите в 35-ия им ден четете тук.

Народното събрание се събира извънредно

За днес е насрочено поисканото от БСП извънредно заседание на Народното събрание, на което премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан за сблъсъците на конференцията на ГЕРБ. Социалистите внесоха необходимите за събирането по време на лятната ваканция подписи и настояваха изслушването да е в понеделник, но председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отложи свикването на колегите си до последния възможен момент, като се възползва от дадения от Конституцията седемдневен срок. БСП иска да се гласува и актуализация на бюджета заради извънредните разходи по социално-икономическите мерки заради кризата с коронавируса.
Все още не е известно дали управляващата коалиция "ГЕРБ - Обединени патриоти" ще се регистрира, за да се състои заседанието. Левицата няма необходимия брой парламентаристи, за да осигури кворум, така че решението е изцяло в ръцете на мнозинството.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (293)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  Цялата дандания се дирижира от комунистите , с цел да организират агитките около народното събрание и да провокират окупация ,за да принудят ББ да подаде оставка , простотията няма край .

 2. 2 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всеки млад човек разумен трябва да се маха от тази държава докато Европейския съюз го има .За 30 години разбрах че няма да се отървем от русофилията

 3. 3 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Разпадне ли се Европейския съюз и заплатите в БГ стават по 200 долара ,а пенсиите от 50 до 100 долара .

 4. 4 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Разпадне ли се Европейския съюз и ставаме като Молдова и Грузия .Трагедията ще е пълна .

 5. 5 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Тиквата няма да пусне властта с добро. Твърде приятно е да тъпчеш чекмеджетата с пачки...

 6. 6 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 433 Неутрално

  До коментар [#3] от "cgv37662786":

  Като те гледам, ти и в момента работиш за 200 долара, а продаваш душата си. Няма по-долна работа от тази на трола.

 7. 7 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1726 Неутрално

  Днес Баце ще раздаде още 200-300 милиона, а Гешев ще разбие престъпността в детския център "Памперс" в Дулово.
  Оставка!

 8. 8 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3361 Неутрално

  Всеки млад човек разумен трябва да се маха от тази държава докато Европейския съюз го има .За 30 години разбрах че няма да се отървем от русофилията
  —цитат от коментар 2 на cgv37662786


  ТЕ точно това искат
  МЛАДИТЕ и ТЕЗИ КОИТО СА СПОСОБНИ ДА ГИ МАХНАТ С ПРОТЕСТИ
  да емигрират и да ги оставят на спокойствие да крадат
  и да ОСРЕБРЯВАТ РУБЛОФИЛИЯТА СИ

  НЯМА русофилия
  ИМА РУБЛОФИЛИЯ
  И РУСО ФИЛЕНЕТО
  е като ОНОВА ДРУГОТО ФИЛЕНЕ

  НЯМА ПАРИ
  НЯМА ФИЛЕНЕ

 9. 9 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  Да не се цапа сградата. Защото ще трябва да се боядисва. А боядисването ще е на цената на построяването на три нови. Всички сме наясно с това.

 10. 10 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2391 Весело

  ГРЕБ ще остана верни на Баш Боса си и нЕма да си развалАт отпуската, щото се трудят сред местните феодали, там е по-важно. А протестите нЕма да могат да улучат с домат никого, защото ТЕ са имунизирани срещу народна любов.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 11. 11 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2346 Неутрално


  "Левицата няма необходимия брой парламентаристи, за да осигури кворум, така че решението е изцяло в ръцете на мнозинството."

  Мнозинството ще използват ръцете си за почесване.
  Няма да се събере кворум, на който да се изнесат позорящите факти от т.н. "конференция-монолог" на Бацето, разказващ за гиганските успехи на ГЕРБ!
  Леваците да питат по колко са платили на биячите, та и те да знаят мизита за в бъдеще. Напълно безмислена сбирка на НС!


 12. 12 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 433 Неутрално

  До коментар [#1] от "edin drugii":

  Комунистите са в Парламента - герб и бсп. Твърдиш, че разиграват някакви сценки за да си подават топката?

 13. 13 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4155 Неутрално

  По ФБ протестиращите се организираха още от 06:30 да са пред НС, но естествено нямаше никой в уречения час, никой нямаше и след 07:00, чак към 07:10 се появи първия, а час след него протестиращите се броят на пръсти...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 14. 14 Профил на PMG Baba Tonka Tonka
  PMG Baba Tonka Tonka
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#1] от "edin drugii":

  Да, твоята простотия няма край.

 15. 15 Профил на ocean
  ocean
  Рейтинг: 361 Неутрално

  Тоя, дето дава идеята с доматите да плати боядисването на сградата след това!

 16. 16 Профил на PMG Baba Tonka Tonka
  PMG Baba Tonka Tonka
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#3] от "cgv37662786":

  Така и не разбрахте, че не русофилството е проблема, а всеобщата Простащина!

 17. 17 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "truly":

  РУСОФИЛИТЕ КАТО ВИ СЕ КАЖЕ ИСТИНАТА И ЕДИНСТВЕНАТА ВИ ЗАЩИТА Е ДА ГОВОРИТЕ ЗА ТРОЛОВЕ .ОТ РУСОФИЛИЯТА В БГ ОТЪРВАНЕ НЯМА . ПУТИНЛАНДИЯ Е ВАШИЯ ПРИМЕР

 18. 18 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4155 Неутрално

  До коментар [#6] от "truly":

  Не се обръща никакво внимание на такива, създаваш им допълнителен трафик. Просто ги подминавай.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 19. 19 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Там сме, излезте да се запознаете с електората.

 20. 20 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3510 Весело

  Цялата дандания се дирижира от комунистите , с цел да организират агитките около народното събрание и да провокират окупация ,за да принудят ББ да подаде оставка , простотията няма край .
  —цитат от коментар 1 на edin drugii

  Ама наистина няма край.

 21. 21 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#8] от "Hawaii":

  Аз мисля че за сина ми е по важно да си изгради кариера и семейство в западна Европа .А не като мен да гледа 30 години глупави русофили около себе si .

 22. 22 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 273 Весело

  Аре, къде са милионите ревоционери? хахаха

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Марула Евстатиева
  Марула Евстатиева
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#8] от "Hawaii":Аз мисля че за сина ми е по важно да си изгради кариера и семейство в западна Европа .А не като мен да гледа 30 години глупави русофили около себе si .
  —цитат от коментар 21 на cgv37662786


  Да, те в Западна Европа го чакат с чисто нов Майбах на летището - специален подарък от фирмата, петстаен мезонет на Темза и два милиона паунда уелкъм бонус към заплатата от 300 000 паунда като мениджър на "Компютър индъстрийз" в Лондон сити. Мечтай си!

 25. 25 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3447 Весело

  Срещнали се отзаранка
  депутати на седянка.
  Ала-бала, тутти кванти,
  лакардии и примамки -
  уж за давещи се сламки.
  Сламки? Хайде холан!
  Всичко пак е само слоган
  от предизборен пазар,
  цирк познат и много стар.
  Веч' е време, викам братя,
  да отсвирим Гьонсуратя,
  със калинките Му барабар,
  да разчистим тоз' товар,
  който смуче от бюджета
  сал' да тъпче чекмеджета!

 26. 26 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#24] от "Марула Евстатиева":

  Изведох сина ми от БГ когато беше на 7 годинки .Сега е на 24 .Завършил е Ай Ти в Лондон .Сега работи в Ай ти компания в Германия

 27. 27 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#24] от "Марула Евстатиева":

  Сина ми 14 години не се е прибирал в България .Пожелавам на всички млади българи да се махат по най бързия начин от БГ .

 28. 28 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#24] от "Марула Евстатиева":

  АЗ ЖИВЯХ 20 ГОДИНИ ИЗВЪН БГ .ОТ 2 ГОДИНИ СЪМ В БГ .НО ЩЕ СЕ МАХАМ СКОРО .

 29. 29 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 854 Неутрално

  От 31 години крадене, измами и митингово-изборна демокрация. България, като държава, е срината, а на мен лично и на семейството ми това ми е донесло повече вреди отколкото ползи. Може да се пътува и като цяло финансово сме много по добре, но като почнем от боклуците които продават по магазините, тоталната нестабилност, всеки се, раЗпиля по целия свят, тоталната корупция и разпад на всички системи... Все пак здравето и семейството са много по важни от парите, а точно това загубихме. Който разбрал - разбрал.

 30. 30 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 885 Неутрално

  До коментар [#28] от "cgv37662786":

  Е живял си последните 2 години под вещото ръководство на бай тиквун, когото защитаваш, но искаш пак да се махаш. Нещо тезата ти издиша лошо.

 31. 31 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#30] от "pantyshot":

  АКО СЛУШАХМЕ БСП И ВИДЕНОВ , СЕГА ЩЯХМЕ ДА СМЕ КАТО БЕЛАРУС .НЕЩТАСНИЦИ .

 32. 32 Профил на Марула Евстатиева
  Марула Евстатиева
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#24] от "Марула Евстатиева":Изведох сина ми от БГ когато беше на 7 годинки .Сега е на 24 .Завършил е Ай Ти в Лондон .Сега работи в Ай ти компания в Германия
  —цитат от коментар 26 на cgv37662786


  Вий сте се махнал точно след "Рая" на др. Костов - 2020-17=2003 - значи сте напълно неспособен да оцените грандиозният скок на България, с който днес се хвалят умнокрасивите!

  То беше Рай, то бе разцвет,
  валяха паунди от върбите!
  С другара Костов най-отпред,
  проблем не бяха нам звездите!

  Защо така бе, другар? След грандиозните "реформи" - същите, срещу които днес протестират умнокрасивите - да се изнесете в Лондън, вместо да станете една прогресивна мутра като съиздателя, Маджо, Баневи, Стайкови... Пък сега гоните Михаля из лондонските предградия. Не сте далновиден другар вие!

 33. 33 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#32] от "Марула Евстатиева":

  Не виждаш ли че христо иванов ще спечели 8 % на изборите , ще докарате БСП ТРИФОНОВ И МАНОЛОВА НА ВЛАСТ И ДПС ПАК ЩЕ ИМ ДЪРПА КОНЦИТЕ .

 34. 34 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 885 Неутрално

  До коментар [#31] от "cgv37662786":

  Тиквата ли вкара БГ в ЕС? Говорим за последните 10 години и абсолютния разпад на държавата, не неща от 90те.

 35. 35 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 885 Любопитно

  До коментар [#33] от "cgv37662786":

  Тиквун бе вкаран в политиката от ДС и Доган, ДПС никога не е е придобивало толкова власт като последнте 10 години. Ама ти си един герберастки трол в истерия.

 36. 36 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 390 Весело

  Ако чете човек само дневник, ще живее в паралелна реалност.

  Охраната била рехава , чета тук
  Гледам включвания от парламента и виждам, че полицаите са поне 10 пъти повее от протестиращите.

  Вътре се очаква да са 240 депутати, а в момента тулупите от катуните дори не могат да запълнят местата им .

 37. 37 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Няма да има кворум,няма да има заседание!Ще има плюнки и храчки,бяс и ярост!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 38. 38 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2599 Неутрално

  Ако протестърите имаха дефинирани искания (освен оставка), днес би било възможно да бъдат разгледани и да бъде потърсен компромис. В парламентарна демокрация това е нормалният път за промени, пълзеето пред пРезидента е гавра с конституцията.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 39. 39 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 390 Весело

  Вчера за протеста пред немското посолство от дневник ни съобщиха , че били десетки.
  Като даваха репортажите от там се видя, че няма и 20 тулупа.

  Днес ни пишат, че протестиращите се увеличивали, но дори не смеят да напишат , че са и стотици...
  И това след вчерашните призиви за блокада, доматено парти и подобни глупости на безделниците.

  Мисирките са повече от революционерите, а БСП не знам с каква наглост са решили да искат извънредно заседание, при положение, че 3 месеца преди пандемията бяха сърдити и не ходеха на работа, защото Корнела БойкоТираше народното събрание

 40. 40 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Преди 2 дни гледах как максиста Хаджигенов и още няколко революционери замерват с домати и яйца герба на Република България пред Министерски съвет! Срам!

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 390 Весело

  Сега някой ако отиде да снима блокадите на орлов мост и софийския сигурно само палатки ще завари, защото всичките дневни стражи са пред парламента и бройката им е около 100 човека, всичкото друго тулуп спи от вечерните разходки

 44. 44 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1508 Весело

  Срещнали се отзаранка
  —цитат от коментар 25 на xm...


  И по-близо до оригинала на Радой Ралин:

  Срещнали се отзаранка
  депутати на полянка
  шушу-мушу, цуни-гуни
  народили те тиквуни
  хем крадливи, хем ебливи
  а най-вече угодливи
  със преклонени главички
  но отворени устички.

 45. 45 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  БОРИСОВ И ГЕРБ БЯХА СЪЗДАДЕНИ ОТ ФОНДАЦИЯ КОНРАД АДЕНАУЕР .ТЕ СА ПРОЕВРОПЕИЦИ И ГЕРМАНЦИ .В МОМЕНТА НЕ МЕ Е СТРАХ ОТ ПУТИН ,А ОТ ЕВРЕИТЕ В АМЕРИКА И ТРЪМП .

 46. 46 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 390 Весело

  Хахахаха
  78 човека са в парламента.
  Пълен смях
  Корнела дори своите депутати не може да ги накара да се откажат от ваканцуването

 47. 47 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 885 Любопитно

  До коментар [#41] от "Марула Евстатиева":

  Комунист ще викаш на тиквата с партийната книжка, благодарение на толупа се наложи да емигрирам. Ще си пия кафето и бягам, че аз имам реална работа, а не да обслужвам с език бащицата.

 48. 48 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ЗАЩО СИ МИСЛИТЕ 5Е МАНФРЕД ВЕБЕР ПОДКРЕПИ БОРИСОВ .КАТО ПАДНЕ ТРЪМП НА 03.11 ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТО .

 49. 49 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 390 Весело

  Един домат бил уцелил журналист, а доматите и яйцата са били насочени към депутатите от БСП, защото и няколко от ДПС, защото другите са отсвирили Корнела

 50. 50 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  СТИСКАМ ПАЛЦИ НА КИРИЛ ДОБРЕВ И ГЕОРГИ ГЕРГОВ ДА СВАЛЯТ НИНОВА ОТ ВЛАСТ В БСП .БОЙКО ТРЯБВА ДА ИЗЧАКА И ДА НЕ ПОДАВА ОСТАВКА .

 51. 51 Профил на Марула Евстатиева
  Марула Евстатиева
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Тиквун бе вкаран в политиката от ДС и Доган
  —цитат от коментар 35 на pantyshot


  От кого е вкаран не е интересно - избиран е от гражданите два пъти за кмет на София и три пъти за премиер! Я кажи сега, кой и как вкара в политиката асистента по Марксизъм-живковизъм Костов? И защо раздаде България на комунистите и ДПС? Нали няма да ни кажеш, че ТЕЦ-а на Доган го е дал Борисов? Или Нефтохим на Путин го подари Теменужка Петкова? Та?

 52. 52 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3447 Весело

  Хахахаха78 човека са в парламента.Пълен смяхКорнела дори своите депутати не може да ги накара да се откажат от ваканцуването
  —цитат от коментар 46 на 001


  Кворумът е задължение на Управляващите!

  Цитат!
  Тиквун, 2014 г.

  Жалки сте ...

 53. 53 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Естествено, мишките се крият!

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 54. 54 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4197 Неутрално

  "Цветанов подкрепи протестите, но само за оставката на кабинета
  Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви пред Би Ти Ви, че подкрепя протестите, които искат оставката на кабинета и на премиера Бойко Борисов."

  Бившите аверин във властта вече и официално се хванаха гуша за гуша ! Цветанов защо не каже нещо за шкаФчето с евра, за записите, за това как в ГЕРБ се организират и печелят избори, за договора за пълен съпорт ? Страхува се да не натопи и сам себе си ?

 55. 55 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2346 Весело

  До коментар [#23] от "Марула Евстатиева":
  Марулке, това дето си го постнала:
  " но чуват само долнопробна чалга, евтини лозунги и каруцарски псувни - каквито бяха и управленията им!"
  го чу цял свят от устата на Баце!
  И каруцарските пувни
  и чалгата "Цъфнал гербер" дирижиран и изпят от леля Цеца /много фалшиво, като лъжите на премиера/
  Управлението също си е чалга – раздай пари – купи народ!
  Защо разсъбличаш това прогнило управление герберско?

 56. 56 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 390 Весело

  До коментар [#52] от "xm...":

  а на кой е задача да осигури тулупите с доматите

 57. 57 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4197 Неутрално

  Хахахаха78 човека са в парламента.Пълен смяхКорнела дори своите депутати не може да ги накара да се откажат от ваканцуването
  —цитат от коментар 46 на 001  " Управляващите партии ГЕРБ и "Обединените патриоти" отсъстват. "

  Чети по - внимателно и разбирай това, което ти се съобщава !

 58. 58 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Някой ще опонира ли и заложи, че талпата няма да си го причини и извънредно заседание няма да има?

 59. 59 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 190 Неутрално

  Това е нормално за мафията да бламира собственият си народ който ги е пратил в парламента. Какво може да се очаква от човек който ползва децата си за политическа пропаганда - просто презрение.

 60. 60 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2342 Неутрално

  И на работа не ходят ...По министерствата ги няма . Джипки ,купони , мисирки,чекмеджета - това е ГЕРБ. Това е европейско разкритие :)

 61. 61 Профил на Чубакът
  Чубакът
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Преди 2 дни гледах как максиста Хаджигенов и още няколко революционери замерват с домати и яйца герба на Република България пред Министерски съвет! Срам!
  —цитат от коментар 40 на bpcorp


  Сегашният ни герб е хералдическа чалга и честно казано си заслужава доматите и яйцата. Той символизира единствено и само републиката на мутрите.

  "The nation which can prefer disgrace to danger is prepared for a master and deserves one." || Economic Left: -3.75 || Social Authoritarian: 1.38
 62. 62 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3447 Весело

  "Цветанов подкрепи протестите, но само за оставката на кабинета...Бившите аверин във властта вече и официално се хванаха гуша за гуша !
  —цитат от коментар 54 на samoedin


  Не, че нещо, ама ... Цветанът се изОка за Оставка още миналия месец.

  А се хванаха за гушите още от момента, когато Тиквун би шута на ЦвЦв.
  Само че тогава беше все още подмолно ...

 63. 63 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4780 Любопитно

  Явно заседание на парламента няма да има заради липса на кворум. Депутатите на ГЕРБ и ОП са решили да не си прекъсват лятната ваканция.

  Срам и позор за ГЕРБ, оставка на Боко и неговото правителство.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 64. 64 Профил на Dubai
  Dubai
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#54] от "samoedin":

  Цветанов каза за шкафчетата, че ги е снимала жена. За записите, че са автентични според него.

 65. 65 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 390 Неутрално

  [quote#57:"samoedin"][/quote]

  Ти чети...
  БСП и ДПС имат около 110 депутата
  В момента в зала са 76 депутата.

  Около 30 депутата от опозицията ги няма там.

 66. 66 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Бойко го е страх да отиде в Парламента.

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 67. 67 Профил на ouk01308652
  ouk01308652
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Герберастите се уплашиха да не лапнат по едно яйце с домат.

 68. 68 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 190 Неутрално

  До коментар [#50] от "cgv37662786":

  А аз стискам палци двете крила на БКП - ГЕРБ и БСП да изчезнат от политическата карта завинаги. Много нещастие донесоха на България и продължават да нанасят вреда.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3447 Весело

  До коментар [#52] от "xm...":а на кой е задача да осигури тулупите с доматите
  —цитат от коментар 56 на 001


  Тулупите не са герберски мат'рял, та да ги спешават с Окръжно и да ги докарват организирано на "мероприятието".

  Вие съвсем се объркАхте, бе момци!

  Че като сте се наемали за тролове са ви обЯснили "задълженията ви", а на лиШчето ви за тролене отгоре пише "задължително" - това си е само за вас.

 71. 71 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2004 Весело

  Те това яйце пред входа на парламента ще убеди ЕС, че в България има политическа криза.
  Току виж, дошли на място да проверят.
  Тогава вече ще получат неопровержимо доказателство- трябва само да разведат делегацията по храсталаците около "Орлов мост".
  Без противогази!
  И готово- каузата е спечелена- в България има политическа криза, която трудно се понася без противогаз.
  Българите не я почувствали, щото били свикнали с аромата на кризата.
  Ако я били с нормално (а не дебилско) обоняние, 90 % щели да се вдигнат на юруш.
  Да ходят в Балкана, да ядат кисело мляко (от мандрите- пак ги имало).
  Да станат партизани!
  И да гръмне Революция!
  И пак на 9 септември!
  С тази разлика, че тогава е бил чичко Сталин, а сега е чичко Тупин.
  Все пак, колко е важно обонянието!
  Да го пазим!

 72. 72 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 190 Неутрално

  До коментар [#67] от "ouk01308652":

  Те са силни когато милиционерите са три пъти повече от протестиращите. Само тогава си показват носовете иначе бягат през телени огради.

 73. 73 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4197 Весело

  До коментар [#65] от "001":

  "....БСП и ДПС имат около 110 депутата
  В момента в зала са 76 депутата."

  ДПС подкрепят властта, къде ги слагаш в бройката за кворум ?

 74. 74 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Герберските тролове в агония. Бегом към бюрата по труда, иде краят на сладките държавни служби.


  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 75. 75 Профил на Не вервам
  Не вервам
  Рейтинг: 57 Неутрално

  Няма и да събере, те като са на почивки, защото са в лятна ваканця

  Човешката глупост се разпространява по- бързо и от скороста на светлината
 76. 76 Профил на Не вервам
  Не вервам
  Рейтинг: 57 Неутрално

  Те депутатите повече почиват, отколкото работят

  Човешката глупост се разпространява по- бързо и от скороста на светлината
 77. 77 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 390 Весело

  78 депутати
  начело с Данчо Ментата и Корнела

  хахахаха

  айде на плажуване на росенец, че там Бай Ахмед черпи със сладолед

 78. 78 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4155 Весело

  То и протестиращите не събраха "кворум"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 79. 79 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1726 Неутрално

  Гербаджиите сами опровергаха лъжата си, че е много важно да няма предсрочни избори, за да работи парламентът.

 80. 80 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2517 Неутрално

  Поредното падение. ГЕРБ и патриотите ги е шубе да се веснат близо до хората. Що за народни представители са това и как изобщо мислят да работят от есента? Да чакаме дивашки коронамерки за да не се налага депутатите да ходят на работа ли?

 81. 81 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1726 Неутрално

  Дали гербаджиите се пекат на един плаж с Гешев или той е из страната по следите на някой детски център или хакнати пръскачки?

 82. 82 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2517 Неутрално

  До коментар [#50] от "cgv37662786":

  Кирил Добрев е все едни си сложил Пеевски, тоя е по зле и от Нинова.

 83. 83 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2431 Неутрално

  ГЕРБ се чуди как да вбеси българите с наглостта си,

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 84. 84 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 390 Весело

  Внимание, всички тулупи пред парламента да презаредят с домати.

  Заседанието завърши и депутатите от БСП и ДПС след малко като ги снимат мисирките си заминават обратно към курортите, а катунарите остават дневна стража.
  Така каза хаджигенчо

 85. 85 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2517 Неутрално

  До коментар [#46] от "001":


  Не е баш смях ами е трагедия. Това са хората които взимат жизненоважни решения за нашия живот а не могат да се размърдат да отидат на работа когато се налага да се дискутира промяна в бюджета.

 86. 86 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 336 Неутрално

  Досега бяха нагли мутри, сега вече са и страхливи мишки, коалицията герб дпс е вече съвсем официална.
  Оставка!

 87. 87 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  До коментар [#78] от "hamiltonf":

  Протестиращите са доброволци, докато на депутатите аз и ти им плащаме заплатите, за да ходят на работа, пък те не искат. А най-тъпото е, че основният аргумент да не подават оставка, е, че ако се разпусне народното събрание, няма да могат да се решават важни проблеми и държавата ще се счупи. Пък дори не си правят труда да отидат до народното събрание, когато ги викат. Сами си вкараха автогол с тези игрички.

 88. 88 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 390 Неутрално

  До коментар [#83] от "dark'star":

  Колко тулупа преброи пред парламента.
  Ако според теб 100 тулупа са достатъчни за оставка, нещо си се объркал.

  За Марешки са гласували само 150 хиляди българи...

 89. 89 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3967 Неутрално

  До коментар [#79] от "spiegel":

  "Гербаджиите сами опровергаха лъжата си, че е много важно да няма предсрочни избори, за да работи парламентът."

  Бойко Заешкото сърце не може да си го причини да застане пред протестиращи и да ги огрее с благата си усмивка.

  Това не са строените активисти на ГЕРБ пред поредната боядисана пешеходна зебра за "откриване".

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 90. 90 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2004 Весело

  До коментар [#78] от "hamiltonf":

  "То и протестиращите не събраха "кворум"..."

  Този път няма да се съглася- при тях двуцифрено число вече е кворум.
  При едноцифрена база.
  ПС Не знам, що не инсталират пред парламента Кольо Босия, а пред МС- Йоло Денев.
  Те с по-голяма вероятност могат да убедят ЕС, че в България има политическа криза- по-ефективни са.
  За тези и "гола вода" е комплимент.

 91. 91 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4155 Весело

  До коментар [#87] от "Smile":

  Не бяха ли в отпуска?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 92. 92 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2492 Неутрално


  ГЕРБ и "Обединените патриоти" 🤦🏻‍♂️
  Дъното на политиката – двете партии и разбира се те са заедно:))

  "Чуждестранен агент"
 93. 93 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 390 Весело

  До коментар [#46] от "001":Не е баш смях ами е трагедия. Това са хората които взимат жизненоважни решения за нашия живот а не могат да се размърдат да отидат на работа когато се налага да се дискутира промяна в бюджета.
  —цитат от коментар 85 на Billy Pilgrim


  Нищо не се налага сега.
  След 3 седмици има насрочено заседание и тогава ще се дискутира бюджета.
  Всяка година бюджета пък за следващата година се гласува от парламента ноември месец, така че всичко си е ок.

  Всички са доволни.
  Корнела се направи ПР, както го направи преди 2 седмици когато предизвика вот на недоверие и призова за блокада на парламента.
  Сега пак ще може да обиколи всички телевизии и мисирки и да се направи на загрижена.
  Естествено ще пропусне, че тулупите са е замеряли с домати, защото тя се олицитворява с протестите

 94. 94 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1726 Неутрално

  До коментар [#89] от "Norman Granz":

  Помнят 1997 и се крият като мишки. Надяват се до есента Бойко да изпонакупил всички социални групи, за които може да се сети.

 95. 95 Профил на snk22555877
  snk22555877
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Тия да не висят пред грешната сграда?

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на Bruce
  Bruce
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#59] от "Ivan Stoyanov":


  Какво може да се очаква от човек който ползва децата си за политическа пропаганда - просто презрение.
  —цитат от коментар 59 на Ivan Stoyanov


  Прав си,много е гадно да се използват деца за постигане на политически цели!

  Затова отиди на Дондуков в лагера на Системата ги е убила и кажи на майките , които са там да спрат да използват децата си !

 98. 98 Профил на Dimov
  Dimov
  Рейтинг: 88 Неутрално

  след четири руски партии, вече си имаме и американска. А, честито

 99. 99 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  6-тима полицаи стоят пред 4-ма протестиращи! Това виждам на едната снимка. Клиповете снимани от нивото на пъпа или гърдите на снимащия и не се вижда има ли някой зад втория ред хора.....
  Отново никой не вижда МОЧА!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 100. 100 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1971 Весело

  До коментар [#83] от "dark'star":

  Интересно.
  Не виждам около мене нито един ядосан българин.
  Може да сте ядосали някой софиянци с блокадите си ама чак българиТЕ. Много по болшевишки все се изказвате от името на народа.
  Говори за себе си

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK