Ламбовски: Г-н Мавродиев ми каза, че ще купи къща за г-н Борисов

Ламбовски: Г-н Мавродиев ми каза, че ще купи къща за г-н Борисов


Г-н Мавродиев ми каза, че ще купи къща за г-н Борисов". Това каза бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски в интервю за предаването на ТВ1 - "Алтернативата" в четвъртък (13 август) вечер. Той твърди, че е продал две къщи в Гърция на Стоян Мавродиев (бивш изпълнителен директор на Българска банка за развитие (ББР) и бивш председател на Комисията за финансов надзор (КФН). Сделката била през фирма, регистрирана в Кипър, но от преговорите било ясно че тя е на Мавродиев, обясни Ламбовски. По-рано през деня бившият шеф на ББР отрече, че има имот в Гърция и определи публикации по темата като "клеветническа кампания".


Къща за Борисов - твърдение на Ламбовски срещу твърдение на Мавродиев


Той заяви, че е готов да седне на детектор на лъжата заедно с Мавродиев и по темата, че едната къща е за премиера Бойко Борисов - стои неговото твърдение срещу това на бившия шеф на ББР.


Ламбовски не коментира детайли кога е станала сделката, нито каква е цената, на която са продадени. Той заяви, че от три от десетте най-хубави къщи в Гърция били негови и двете продал и нямало как да не знае на кого продава. Първоначално в интервюто Ламбовски не искаше да коментира темата и да говори по нея и няколко пъти казваше, че не е споменавал името на Мавродиев.
После той все пак обясни: Продал съм две къщи на кипърско дружество, за което Мавродиев твърди пред мен, че е негово.


Бившият депутат обясни, че въпреки че офшорните компании позволяват скриване на собствеността, може да бъде направена проверка в регистъра в Кипър и че няма как "релациите" (връзките) към Мавродиев да бъдат прикрити, защото са много. (вижте в края на текста за проверката на "Капитал". Изданието публикува по-рано през деня в четвъртък свои материали по темата и проверка за връзката между имотите и Мавродиев.)


Ламбовски каза, че той не е говорил за къщата лично с Борисов. "Г-н Мавродиев ми каза, че ще купя къща за г-н Борисов", заяви бившият депутат и потвърди, че това, което казва е много сериозно.


От разговора се разбра, че третата къща все още е негова, но не беше коментирано дали я ползва и кои са съседите му, дали Мавродиев отсяда в къщата.


Мавродиев: Нямам къща в Гърция, Ламбовски ме рекетира


В четвъртък рано сутринта (7:20 часа) до медиите беше разпространено писмо от имейл в Gmail, подписано от Стоян Мавродиев, в което той заявява, че срещу него се води клеветническа кампания от Ламбовски. "...В определени медии бяха разпостранени анонимни твърдения, че аз притежавам къща в Гърция, а за повече сензационност бяха намесени имената на премиера Бойко Борисов и на депутата от ДПС Делян Пеевски. В този компромат няма грам истина", пише в мейла.


"Дневник" не успя да се свърже със Стоян Мавродиев по телефона, той не отговори и на есемес дали писмото е изпратено от него и ще коментира ли още по темата. Изявлението му беше цитирано от други медии и засега не е опровергано.


Бившият банкер твърди в писмото, че не притежава къща в Гърция и че е подал там жалба срещу Ламбовски за изнудване, за което е сезирал следствените органи и прокуратурата. "Събрани са доказателства за заплахите на Ламбовски към мен - за поискан рекет в особено големи размери, както и заплахите му да съсипе мен и посочените по-горе политици." Мавродиев съобщава още, че в България ще съде медии, които са тиражирали "анонимните съчинения с абсолютни лъжи срещу мен".


Историята за къщите в Гърция беше публикувана първо в сайта afera.bg във вторник, представена като писмо от анонимен журналист от Би Ти Ви, според когото Ламбовски искал да я разкаже в ефир, но след това се отказал. След това тя е препечатана и в други онлайн издания.


Вижте видео от "Алтернативата" тук. Интервюто на Ламбовски започва на 30.50 минутаЛамбовски: Гръцки депутати в европарламента ще поемат този казус


В интервюто в "Алтернативата" преди да говори по темата с къщите, Ламбовски говореше за казус, който ще заинтригува гръцките депутати в европарламента.


"Няма да назова името преди конкретика от разследването, което тече", отговори той на въпрос по темата и отказа подробности. Той твърди, че става дума за пране на пари, търговия с влияние и по-голяма история.


В понеделник пред Би Ти Ви той заяви, че е искал да разкаже на лидера на "Демократична България" Христо Иванов за международно разследване на български политик, който обслужва олигархията. "Говорил съм преди две седмици с Христо Иванов, за да се хвърли светлина по случай, по който в момента тече разследване в три юрисдикции - става въпрос за лице, което е много висшепоставено, висш политик, който доскоро е бил на много високо ниво в държавната администрация", твърди Ламбовски и отказа да каже име.


Интервюто с него беше по повод ситуацията на Орлов мост, когато в живо излъчване във фейсбук, Лабмовски на два пъти каза на Иванов, че "тоя се е обаждал на Маджо". На следващия ден той не искаше да назове име. А Иванов от своя страна обясни, че не е разбрал какво иска да му каже Ламбовски и по описанията, които дава пред Би Ти Ви се сеща, че бившият депутат е споменавал името на Мавродиев пред него, но не може да се ангажира с никакви твърдения.


От интервюто с Ламбовски в четвъртък не се разбра дали това все пак е казусът с къщите и какъв е проблемът с тях или те са част от по-голям казус или става дума за различна история и как тя е свързана с Мавродиев.


"Искам да видя тази искова молба, че има рекет. Не съм споменавал името на Мавродиев, нито на Делян Пеевски", обясни Ламбовски в отговор на въпроси по писмото на Мавродиев. Той твърди, че една година или години и половина не е разговарял с него и не помни за какво е било последния път.


Ламбовски определи писмото на банкера като "бълф пред медиите". Той припомни, че последните 10-14 месеца важно финансово обслужване е минавало през ББР и назова, че кредити са получавали дружества, свързвани с Пеевски, Гайтански (Румен Гайтански - Вълка) и че става дума за стотици милиони.


Премиерът Борисов не е коментирал до момента темата с къща в Гърция и твърденията.


През последните три дни "Дневник" не успя да се свърже с Димитър Ламбоски, за да коментира и историята с репликата към Иванов и публикациите за сделка с къщите.


"Дневник" изпраща въпроси на Стоян Мавродиев и правителствената пресслужба по темата.


Кой е купувачът на къщите


Купувач на къщите е фирмата e Vardesco Holdings.


По информация на "Капитал" тя наистина води много близо до Мавродиев. Седмичникът пише, че "фирмата е почти напълно аналогична на поне още четири кипърски дружества, които притежават компании в България, управлявани от него, преди да се впусне в политиката, а сега от приближени лица като Димитър Младенов и Сашко Павлов. Това са Fortactive LTD, Sciatore Investments, Abbracio Investments и Desinenza Holdings - всичките основани на 13 декември 2012 г. с помощта на услугите на Pelinoksen Counsultants Limited и с директор Стелианос Стелиану. Това важи и за Vardesco с единствената разлика, че регистрацията й е на 22 май 2015 г., което допълнително би помогнало да се датира покупката на първата къща в периода от тогава до средата на 2016 г., когато Мавродиев напуска КФН.


Имотите в Гърция

© Капитал

Имотите в Гърция


Според документи от кипърския търговски регистър собствеността във всяка от тези компании (включително Vardesco) е поделена между две други кипърски дружества - Galesburg Investments Limited и Trevorton Holdings Limited. Това продължава до 25 март 2019 г., когато на една и съща дата всички те са прехвърлени на Nerites Holdings Limited от Обединените арабски емирства. Това е компанията, която към днешен ден е собственик на основаната от Мавродиев "Юнайтед консултинг" и още много други свързани компании и за чийто действителен собственик в българския Търговски регистър е посочен кипърецът Костас Андреас Йоану". (Още по темата - тук).


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Коментари (223)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Dubar
  Dubar
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Шшшшшшт,тихо!
  После ще говорим...

 2. 2 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Ако е посочен неверен действителен собственик, това вече е престъпление по ЗМИП и се преследва по Наказателния кодекс.

 3. 3 Профил на Живомир Нинов
  Живомир Нинов
  Рейтинг: 96 Любопитно

  Шшшшшшт,тихо!После ще говорим...
  —цитат от коментар 1 на Dubar


  Довчера за този Ламбовски пишеха тук из форума, че бил провокатор на Борисов.

  Днес- Ламбовски разкрива любопитни подробности срещу Борисов.

  Въпросът ми е- последно- провокатор ли е още Ламбовски, или стана национален герой?

 4. 4 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 917 Неутрално

  В писмото си до медиите Мавродиев твърди, че Ламбовски си измисля, за да прикрие споменаването на Маджо в разговор с Христо Иванов.
  Твърди също, че адвокатите му в Гърция работят от две седмици по иск срещу Ламбовски.
  https://www.24chasa.bg/novini/article/8904782

  Математиката не се връзва - записът на Христо беше преди 4 дни, мисля.
  В помощ на гербавчетата - 14 (две седмици) е повече от 4 (дни).

  Макар че това може да е хитър план на Мавродиев да покаже, че изначално не може да смята, затова не е разбрал какво става с КТБ и ББВР.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 6. 6 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Докога ще ги траем тия офшорки, Кипър даже е в ЕС. Не са поискали - не са разбрали кой какви пари за кого пере.

 7. 7 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Много къщи станаха - Банкя, Барселона, Гърция...
  Кога ще разкажеш за СИК, Бойко?

 8. 8 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 648 Весело

  Шшшшшшт,тихо!
  —цитат от коментар 1 на Dubar


  Шшшшшшшт после ще ревеш, като ви го набият!

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3393 Неутрално

  На фона на тежката икономическа криза в която е бизнесът в България, тази история е направо цинична.
  Колко плащаме на Мавродиев? Питам, защото този месец едвам внесох ДДС-то на фирмата. Оборотите са с 50% спрямо миналогодишните.

  Любовта ще спаси света!!!
 11. 11 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2892 Неутрално

  А Ламбовски по-чист от девича сълза.....Аман от "артисти" и гьонсурати!!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 12. 12 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 917 Неутрално

  Много къщи станаха - Банкя, Барселона, Гърция...
  —цитат от коментар 7 на plynii


  Това Баце го е научил от Тодор Живков - че когато минаваш в нелегалност, трябва да имаш сигурно място, където да замръкнеш.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на Dubar
  Dubar
  Рейтинг: 59 Неутрално

  До коментар [#10] от "hope":


  Питам, защото този месец едвам внесох ДДС-то на фирмата. Оборотите са с 50% спрямо миналогодишните.
  —цитат от коментар 10 на hope


  Ако неможеш да внесеш ДДСто ,значи си го изхарчила...

  Това обаче си е само твой проблем и няма нищо общо с оборота!

 15. 15 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  До коментар [#3] от "Живомир Нинов":
  Нещо не си следил темата.

  *ПКП-Проста кърджалийска путка-неформално любезно обръщение на мин. председателя към председателя на Нар. събрание
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Dubar
  Dubar
  Рейтинг: 59 Неутрално

  До коментар [#12] от "еспресо":

  Тодор Живков е бил полунелегален!

  Той се е криел ,но никой не го е търсил...

 20. 20 Профил на Живомир Нинов
  Живомир Нинов
  Рейтинг: 96 Любопитно

  До коментар [#3] от "Живомир Нинов":Нещо не си следил темата.
  —цитат от коментар 15 на Николай Колев


  Може. Ти като си я следил можеш ли да отговориш на въпроса?

 21. 21 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1939 Неутрално

  Уфф, доста завъртяна история. Кой крив, кой прав...трудно може да се разбере. Иначе съм сигурен че в България се въртят далавери. Винаги са се въртяли. Дори си мисля че сега са повече и по-обемисти от колкото когато напуснах. Май че ще са е някаква национална черта.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 22. 22 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 917 Неутрално

  До коментар [#12] от "еспресо":Тодор Живков е бил полунелегален!Той се е криел ,но никой не го е търсил...
  —цитат от коментар 19 на Dubar


  Да, ама добър учител. Ето, сега Баце като обикаля с жипката през деня, всички знаят къде е. А къде нощува - тайна.
  Това е истинската школа!

 23. 23 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3393 Неутрално

  До коментар [#10] от "hope":
  —цитат от коментар 14 на Dubar


  Клиентите ми не могат да плащат. Междуфирмена задлъжнялост се казва.

  А когато оборотите станал наистина малки... не знам дали да ви обяснява за постоянни и променливи разходи. Темата е друга тук.

  Любовта ще спаси света!!!
 24. 24 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 976 Неутрално

  От самолет се виждат мазните далаверки на гербаджиите. Всъщност, мисля че милиционерската партия задмина по наглост и крадене майката БКП
  . Няма никакво съмнение, че средният ешелон на болшевишката пасмина се оказа отвратително крадлив и феноменално дебелокож

  .
  За избирателите им не бива нищо да се споменава, природата си е казала думата
  .
  Оставка прости мутри и милиционери👎☠️

 25. 25 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  Едни мутри се борят с други мутри за държавната софра, а наивните протестъри се надяват, че този път ще е различно.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  Доскоро търсиха острова на Борисов, сега деградираха в търсене на къща, а утре какво ще е?

  Ако има - показвайте, ама май и този път сте информационни "жертви"

 28. 28 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Не знам #КОЙ от двамата е по-долнопробен и мръсен крадец, но ми е много приятно да се топят един друг...

 29. 29 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3784 Весело

  "По информация на "Капитал" тя наистина води много близо до Мавродиев. Седмичникът пише, че "фирмата е почти напълно аналогична на поне още четири кипърски дружества, които притежават компании в България, управлявани от него, преди да се впусне в политиката, а сега от приближени лица като Димитър Младенов и Сашко Павлов. Това са Fortactive LTD, Sciatore Investments, Abbracio Investments и Desinenza Holdings - всичките основани на 13 декември 2012 г. с помощта на услугите на Pelinoksen Counsultants Limited и с директор Стелианос Стелиану. Това важи и за Vardesco с единствената разлика, че регистрацията й е на 22 май 2015 г., което допълнително би помогнало да се датира покупката на първата къща в периода от тогава до средата на 2016 г., когато Мавродиев напуска КФН."


  Това са резултатите от управлението на " народната партия" у нас ! Ето ги заслужилите герои против умнокрасивите и подопашниците, познати като топли връзки между политици и мафиоти у нас ! То, всъщност, между тези две категории понякога разлика няма никаква !

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  МАФИЯ СТЕ БЕ!
  КЪРЛЕЖИ!

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Живомир Нинов
  Живомир Нинов
  Рейтинг: 96 Весело

  Баце като обикаля с жипката през деня, всички знаят къде е. А къде нощува - тайна.
  —цитат от коментар 22 на еспресо


  Ти какво- мераклия ли си му?

  А и каква тайна е- из нета го има как си спинка сладко. От това по-явно, здраве му кажи.

  Виж при Христо е така, вечер знаем къде е (по исканията ще го познаете- той е най-големия искач), през деня- не. Предполагам работи, но се чудя какво.

  А Атанасов е в пълна нелегалност. За останалите в коалицията ще говорим по-късно, като им научим имената.

 34. 34 Профил на Живомир Нинов
  Живомир Нинов
  Рейтинг: 96 Весело

  Доскоро търсиха острова на Борисов, сега деградираха в търсене на къща, а утре какво ще е?Ако има - показвайте, ама май и този път сте информационни "жертви"
  —цитат от коментар 27 на BezEmotsia


  Те първо намериха острова, после му търсиха Борисов. Оказа се вярно- наистина се казвал Борисов, но за гръцкия му остров не знаели дори гърците (сега го търсят). :)

 35. 35 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  Сега за ГЕРБАВИТЕ въпрос. Кога Ламбовски лъже и кога казва истина? Щото ако това за Христо Иванов е истина означава ли това , че и за Мавродиев и Борисов е истина? Щото в клипа на Христо Иванов, акзва точно "Тоя се е обадил на Маджо", модчератавам "ТОЯ". Което нищо не означава. Обаче Мавродиев купи къща за 5 лмн. за Борисов въобще няма какво да тълкуване. Въобще опита за раздухване на историята е ОРГОМНА грешка на гербавите и САМИЯТ Бойко Борисов

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 917 Неутрално

  Баце като обикаля с жипката през деня, всички знаят къде е. А къде нощува - тайна.
  —цитат от коментар 22 на еспресо
  Ти какво- мераклия ли си му?
  —цитат от коментар 33 на Живомир Нинов


  Ах ти, палавнико!
  ЦвЦв с черна рокля и бяла гривна снимал Борисов, той с пищов, белезници и навярно перука... Интересен партиен живот имате в ГЕРБ и интересни мисли ви хрумват, като пишете по форумите.

 38. 38 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  До коментар [#36] от "palav_nik":

  Не занех, че Христо Иванов е началник на РДНСК Бургас. Щото това е работа на РДНСК Бургас.

 39. 39 Профил на nikolay.
  nikolay.
  Рейтинг: 396 Неутрално

  МАФИЯ СТЕ БЕ! КЪРЛЕЖИ!
  —цитат от коментар 31 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  С мирни протести явно, че нищо не става в България. Кютек си трябва.

 40. 40 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7118 Неутрално

  Мутренски истории

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 41. 41 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  До коментар [#39] от "nikolay.":

  ...за съжаление трябва да отбележа че си прав🙁

 42. 42 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 976 Неутрално

  До коментар [#36] от "palav_nik":

  Верно ли това е проблем за държавата? Ти сериозно ли, я нагъни малко мозъчето , че с тия "гънки" като успоредни линии в тиквата ще се прибиеш някъде...

 43. 43 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#36] от "palav_nik":

  А защо незаконен?

 44. 44 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Барселона? или Буджака.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 45. 45 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2631 Весело

  ""Дневник" не успя да се свърже със Стоян Мавродиев по телефона, той не отговори и на есемес дали писмото е изпратено от него и ще коментира ли още по темата. Изявлението му беше цитирано от други медии и засега не е опровергано."

  Да не дойде отговор на SMS-a на латиница?

  I Want To Believe
 46. 46 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2640 Неутрално

  [quote#33:"Живомир Нинов"][/quote]

  Атанасов е на Орлите. Ако си се затъжил отиди. Кво се правиш на дръж ми шапката?

  SHADOWS of SOFIA
 47. 47 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 917 Неутрално

  Барселона? или Буджака.
  —цитат от коментар 44 на Любов Шейсе


  Да, строителството на Буджака е отвратителна история. Не ми е ясно обаче как това оневинява Борисов.

 48. 48 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  До коментар [#39] от "nikolay.":

  Ей затова народа ще ги прави на омлет.

 49. 49 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4370 Любопитно

  А нещо за къщичката на олигарха от Търговище в Буджака до Созопол ще има ли...
  —цитат от коментар 5 на palav_nik


  Бихте ли опреснил паметта ми с определение на думичката "олигарх"?

  Благодаря!

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  До коментар [#36] от "palav_nik":

  Отговори бе. Смяташ ли че Христо Иванов трябва да върши работотата на шефа РДНСК Бургас, който е назанчен от ГЕРБ?

 52. 52 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4370 Весело

  До коментар [#9] от "skomina":

  "Аз си поствам тук щото съм тъп"

  Признат грях - половин грях! 😂🤣

 53. 53 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 917 Неутрално

  Мда, така е.
  —цитат от коментар 50 на Живомир Нинов


  Дай записи! Без записи не се брои.

 54. 54 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  До коментар [#3] от "Живомир Нинов":

  Предвид тенденцията му да се замесва във всевъзможни скандални, очевидно е доста съмнителен човек. Това не значи, че информацията му е грешна. Като цяло щеше да е хубаво да се гледат фактите във всяка една история, а не да се обсъждат вестоносците, но прокуратурата не си пада по такива дейности, а по клеветене

  Не ме търсете преди обяд
 55. 55 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2640 Неутрално

  До коментар [#36] от "palav_nik":Отговори бе. Смяташ ли че Христо Иванов трябва да върши работотата на шефа РДНСК Бургас, който е назанчен от ГЕРБ?
  —цитат от коментар 51 на Doge


  Вероятно "виновни трябва да има" но извън нас си е задължително за апологетите на герб.

  SHADOWS of SOFIA
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#49] от "vassilun":

  Не се бъзикай може да се опита да мисли. Представяш ли си какво ще му причиниш?

 58. 58 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4370 Весело

  До коментар [#22] от "еспресо":

  "Да, ама добър учител. Ето, сега Баце като обикаля с жипката през деня, всички знаят къде е. А къде нощува - тайна."

  Баце нощува там, където шкафчетата са пълни с пачки от по 500 евро!

 59. 59 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1567 Весело

  "Отговори бе. Смяташ ли че Христо Иванов трябва да върши работотата на шефа РДНСК Бургас, който е назанчен от ГЕРБ?"

  Еми щом ходи на плажа на Доган, що да не иде и в басейна на Прокопиев.
  Нали е много принципен и морален...

 60. 60 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3121 Любопитно

  До коментар [#10] от "hope":

  Каква е представата ти за ДДС и трудно внасяне при спаднали обороти?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4370 Весело

  До коментар [#23] от "hope":

  "Клиентите ми не могат да плащат."

  Наде, издавай фактури само когато клиентът ти плати. Така ще си спестиш плащане на ДДС върху неплатени доставки.

 63. 63 Профил на Живомир Нинов
  Живомир Нинов
  Рейтинг: 96 Весело

  [quote#33:"Живомир Нинов"]
  —цитат от коментар 46 на K2
  Атанасов е на Орлите. Ако си се затъжил отиди. Кво се правиш на дръж ми шапката? [/quote]

  Е аз имах предвид публичното пространство, не орли разни.

  Като казвам "никакъв го няма", това не е буквално- разбира се, че е някъде- било вкъщи, било на орли, било зад коня. И трите примера обаче имат еднакъв ефект- дали на орли, дали вкъщи- все тая, изборите няма да са нито на орлите, нито у тях. :)

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3121 Любопитно

  До коментар [#21] от "tsyrvulan":

  Обаче видиш ли никой мореплавател/съиздател/ автентичен/.... не задава въпроса откъде Ламбовски има две къщи за продаване в Гърция

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 67. 67 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#59] от "palav_nik":

  Щото плажът е публична държавна собственост т.е. и негова, а басейнът е частна собственост. Знам, че е сложно за тебе но попитай водещия офицер да ти го обясни..

 68. 68 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#62] от "vassilun":

  Законът не позволява това!

 69. 69 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  До коментар [#59] от "palav_nik":

  Значи шефа на РДНСК Бургас не си върши работата, след като има незанм си какъв брой назаначени служители за целта ти смяташ, че Христо Иванов трябва да ходи там? Значи ГЕРБ не можете да си вършите работата и чакате той да ви я върши така ли? Ми след като не можете да си вършете работата подайте оставка, ще направам Христо Иванов Министър председател и той ще назанчи шеф на ДНСК< който ще е на място.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  До коментар [#70] от "palav_nik":

  Отоговри бе, трябва ли да назначим Христо Иванов за Мминистър - председател, че той да назначи компетентен началник на ДНСК, който да проверява за незаконно сторителство?

 72. 72 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4370 Весело

  До коментар [#49] от "vassilun":Не се бъзикай може да се опита да мисли. Представяш ли си какво ще му причиниш?
  —цитат от коментар 57 на lz73


  Аз съм благороден човек! Ако имаше и минимална вероятност да се замисли, не бих му задал такъв въпрос! 🤣😂

 73. 73 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2640 Неутрално

  "Отговори бе. Смяташ ли че Христо Иванов трябва да върши работотата на шефа РДНСК Бургас, който е назанчен от ГЕРБ?"Еми щом ходи на плажа на Доган, що да не иде и в басейна на Прокопиев.Нали е много принципен и морален...
  —цитат от коментар 59 на palav_nik


  Ами да отиде и ако нещо е извън строителните книжа си има процедура.Но се учудвам , че един от малкото нормални апологети на герб във форума приема повърхностно липсата на каквито и да е документи за сарая .

  SHADOWS of SOFIA
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#70] от "palav_nik":

  И после питате що бият журналисти...

 76. 76 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1567 Весело

  До коментар [#69] от "Doge":

  Не, бе.
  Само питам дали Прокопиев и Черепа не плащат за протестите на Ристю...

 77. 77 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3121 Любопитно

  До коментар [#51] от "Doge":

  Що, на Росенец не беше ли я свършил тази работа?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 78. 78 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  До коментар [#76] от "palav_nik":

  Не бе, на кого е работа да проверява за незаконни строежи? На Христо Иванов или на шефа на ДНСК, назанчен от ГЕРБ. ОТГОВОРИ?

 79. 79 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#72] от "vassilun":

  Прав си, наздраве!

 80. 80 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4370 Неутрално

  До коментар [#62] от "vassilun":Законът не позволява това!
  —цитат от коментар 68 на lz73


  ОК, но е непроследимо!

 81. 81 Профил на Живомир Нинов
  Живомир Нинов
  Рейтинг: 96 Весело

  До коментар [#3] от "Живомир Нинов":
  Предвид тенденцията му да се замесва във всевъзможни скандални, очевидно е доста съмнителен човек. Това не значи, че информацията му е грешна. Като цяло щеше да е хубаво да се гледат фактите във всяка една история, а не да се обсъждат вестоносците, но прокуратурата не си пада по такива дейности, а по клеветене
  —цитат от коментар 54 на tulup


  Ами дотук фактът е един единствен- Ламбовски казал на Христо, че "Тоя се е обадил на Маджо".

  Тук подлогът е важен- казал (на Христо). По какво точно да си падне прокуратурата- някаква забрана ли има да се казва нещо на Христо?

  Това е единственият факт. Всичко друго е интерпретации.

  Друг факт (като последствие) е, че Христо после излезе с 3 версии за случката, като причината да няма четвърта е, че не са го поканили на още едно интервю.

  И последно- ако прокуратурата трябваше да "си пада" по "такива дейности"- и Христо, и Ламбовски трябваше да са превъртяни на шиша вече. Но тогава някои хора нямаше да се траят тук.

 82. 82 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3393 Неутрално

  МАФИЯ СТЕ БЕ! КЪРЛЕЖИ!
  —цитат от коментар 31 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Единият взима поне 15х. държавна заплата.

  Любовта ще спаси света!!!
 83. 83 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  До коментар [#36] от "palav_nik":Не занех, че Христо Иванов е началник на РДНСК Бургас. Щото това е работа на РДНСК Бургас.
  —цитат от коментар 38 на Doge


  Ха ха, значи когато ХИ ходи в Росенец е ОК, ама когато трябва да се ходи до Созопол не е негова работа, така ли? Не е служител на РДНСК?

  Това е доста непоследователна логика. Ама ако това ви удовлетворява - нека е така, вярвайте си!

 84. 84 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#80] от "vassilun":

  Зависи от настроението и квалификацията на данъчния. Обикновено проявяват разбиране...

 85. 85 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  До коментар [#77] от "дерибеев":

  На Росенец, цялата държава отказваше да го прави. СЛед неговаа акция се оказа, че изведнъж всички институции прогеднаха. Институции оглавявани от ГЕРБ. Изведнъж дори замеснтик -председателя на ГЕРБ, вкарал докладна да ПОДАРИ ПЪТЯ на Доган след като Христо Иванов се намеси се обърнба на 180 градуса. Така , че тихо. Христо Иванов там свърши повече от ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА със СТОТИРЦИТЕ ХИЛЯДИ чиновници. Така, че млъкнете!

 86. 86 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  До коментар [#3] от "Живомир Нинов":

  За мен очевидно е леке.
  Което не изключва да казва поняога истини.
  Но не бих приел нищо на доверие от такива като него.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 87. 87 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4025 Неутрално

  Абе нещата полека- лека си идват на мястото.

  Айде, на новодомците - честито!

  Детето не е виждало теайка си, дето има една приказка. ❤️❤️❤️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 88. 88 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1567 Весело

  "Не бе, на кого е работа да проверява за незаконни строежи? На Христо Иванов или на шефа на ДНСК, назанчен от ГЕРБ. ОТГОВОРИ?"

  Щом ГЕРБ са дали разрешение на Прокопиев да строи върху скалите на Буджака начи положението е Мами блю...

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  До коментар [#88] от "palav_nik":

  Значи искаш да кажеш, че ГЕРБ не си вършат ртаботата и нарушават закона така ли? Ами тогава ОСТАВКА!

 92. 92 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  До коментар [#88] от "palav_nik":

  Смяташ ли че разрешили я строеж на Буджака треябва да подаде оставка? Троле заухав?

 93. 93 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3393 Неутрално

  До коментар [#23] от "hope":"Клиентите ми не могат да плащат."Наде, издавай фактури само когато клиентът ти плати. Така ще си спестиш плащане на ДДС върху неплатени доставки.
  —цитат от коментар 62 на vassilun


  Незаконно е.


  До коментар [#60] от "дерибеев":

  Освен, че делът на разходите без ддс, става по-голям, когат падат оборотите, държа по-малки стокови наличност, което допълнително увеличава ддс.

  Любовта ще спаси света!!!
 94. 94 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  "Не бе, на кого е работа да проверява за незаконни строежи? На Христо Иванов или на шефа на ДНСК, назанчен от ГЕРБ. ОТГОВОРИ?"Щом ГЕРБ са дали разрешение на Прокопиев да строи върху скалите на Буджака начи положението е Мами блю...
  —цитат от коментар 88 на palav_nik


  Кажи бе троле заухав, кога министъра на регионалното развитие или поне шефа на ДНСК ше подаде оставка за Буджака?

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 96. 96 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  До коментар [#95] от "palav_nik":

  кажи бе трябва ли министър на регионалното развитие тряба да бъде уволнен заради Буджака?

 97. 97 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3287 Неутрално

  Къща в Гърция, къща в Кипър, къща в Барцелона.......... Глупости! Боко заслужава остров!

 98. 98 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4370 Неутрално

  До коментар [#49] от "vassilun":В трета група на детската градина ли заседна пак?
  —цитат от коментар 74 на дерибеев


  Дерибейка, огромен процент от форумците тук (ти също) използват думички, чието значение не знаят! Когато някой нарича Иво Прокопиев, Трайчо Трайков, Симеон Дянков ОЛИГАРХ, тогава ги питам за значението на тази думичка! Със сигурност и идея си нямат! Мажоретката на Гешев hamiltonf писа преди време, че има добри и лоши олигарси, което може да постне само кръгъл идиот!

 99. 99 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#97] от "Judjuk":

  Прав си, заслужава остров....Белене!

 100. 100 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  "Отговори бе, заухав троле"Нещо не Ви издържат нервите и прибягвате до груби лични нападки.Що така...
  —цитат от коментар 95 на palav_nik


  Кажи бе трябва ли да уволят министър на регионалното развите , че е позволл това на Буджака?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK