Провокация или ескалация - какво се случи с блокираната кола с деца на бул. "Ситняково"

Колата малко след като шофьорката й се опита да мине през протестиращи

© Тихомира Методиева, Булфото

Колата малко след като шофьорката й се опита да мине през протестиращиПровокация или ескалация на напрежението заради липсата на полиция?


Това е въпросът, който остава без отговор след инцидента късно в понеделник (17 август) вечерта на бул. "Ситняково" срещу румънското посолство, когато кола, управлявана от жена с две малки деца вътре, се опита да мине през блокадата, но беше спряна от протестиращи. На автомобила бяха нанесени щети - счупено предно стъкло, счупени фарове и махнати регистрационни номера. Полиция се появи едва около 20 минути след началото на напрежението, а намиращите се там телевизионни екипи предават в своите включвания, че както и при предишни блокади униформени в района не е имало.


През нощта от МВР съобщиха, че полицията е задържала трима души във връзка с инцидента, и отрекоха да има директива да не охраняват протестите.
Инцидентът стана повод за вълна от коментари и възмущение - от една страна, срещу протестиращите, които реагираха агресивно, и, от друга страна, срещу жената, която си е позволила въпреки ясните знаци за блокада да се опита да премине през хората, докато децата й са вътре.


Инцидентът прокара и допълнително напрежение между хората, които подкрепят и не подкрепят протеста. Пред телевизиите жената, която управляваше автомобила, заяви, че й е писнало от протести, че те нарушават правата й и че никой няма право да блокира пътя й към дома. Част от протестиращите я нарекоха провокатор.


Версията на свидетелите на място е, че "колата е налетяла" и дори, че се е "врязала сред хората" въпреки нормалния опит на протеста да я спре. "Помахаме с ръка, тя изведнъж форсира и няколко души щяха да си заминат. Двама бяха на капака й", разказва пред Би Ти Ви Живко Димитров, който живее в квартала и е един от мъжете, които се опитваха да спрат автомобила.


Според други протестиращи, които са били на същото място в петък, когато кръстовището също е било блокирано, до такива инциденти не се е стигало, защото всички майки с деца в колите, които са искали да преминат, са обяснявали на протестиращите без агресия в гласа. След това част от протестиращите са предавали на всички останали защо колата трябва да премине и тя много бавно преминавала през кръстовището.


Около случая, който предизвика толкова голям отзвук, все още има много въпроси без категоричен отговор. Жената, която шофираше автомобила, не е говорила публично и липсва нейната версия по темата и защо реакцията й е такава, защо не връща назад или не води разговора с протестиращите спокойно. Няма данни и кои са задържаните за инцидента и какво точно е участието им в него.


По информация на Би Ти Ви жената е зъболекар и се казва Елена Мицева. Пред телевизията тя отказва да говори, като единственото, което споделя е, че иска да се придвижва свободно. Срещу нея няма подадени сигнали в полицията за инцидента, заради което и няма данни да е била проверявана.


"Дневник" се опита да събере всичко, което се знае за сблъсъка, по свидетелски показания и видеокадри. (Ако сте очевидец, може да ни пишете на [email protected])


Какво точно се случи?


Окоро 22 ч. на 17 август пред Румънското посолство в София е спокойно. Около 15 минути преди това според очевидци протестиращите са блокирали за поредна вечер кръстовището на бул. "Ситняково", което след блокадите на Орлов мост остава основният изход към "Цариградско шосе", алея "Яворов" и други пътни връзки. Полиция според присъстващите не се е появила. Колите се струпват откъм булевард "Ситняково" и улица "Черковна", но няколко протестиращи стоят като преграда, така че автомобилите отбиват или се изтеглят. Коли не са пропускани и от другите улици към кръстовището. Път се прави единствено за линейки, това е видно и от живи излъчвания.


Че на блокадата, която е направена за поредна вечер, първоначално е спокойно, се вижда от включванията за късните новинарски емисии на няколко телевизии. До внезапната поява на белия автомобил. Кадрите на "България он еър" на живо показват точно този момент (вижте видеото).


Според излъчвания на живо и часовника им във фейсбук около 21:57 или 21:58 часа бял автомобил се приближава съвсем до центъра на блокадата, където има най-много хора. Той е шофиран от жена, отзад има две деца и мъж на предната седалка (бел. ред. - това се вижда малко по-късно от следващи кадри) Протестиращите застават пред автомобила и започват да блъскат по вратата. Жената шофьор се подава от стъклото и казва, че иска да се прибере. Опитва се да излезе от вратата, но се отказва. В този момент някой удря колата с ритник, тя му казва "ей". Вдига прозореца, слага маската и се опитва въпреки скупчените пред колата поне 4-5 души да премине.В този момент вече част от протестиращите започват да викат към хората, обградили колата:


"Вътре има дете, не удряйте. Спрете! Вътре има дете."


Това съобщение е отправено и по мегафон. (По-късно присъстващи са забелязали и второто дете и започват да викат, че има деца).


Жената продължава да дава леко газ, въпреки че около автомобила са се скупчили още хора. Накрая пред колата остава един човек, който стои, докато жената продължава да кара бавно с него през множеството. По това време отстрани всякакви хора блъскат по колата в опит да я спрат. Блъскат, ритат, а мъж с бяла шапка удря по стъклото.Не е много ясно от кадрите в кой момент и как предното стъкло е счупено. В този момент колата спира, а жената се опитва да излезе. Част от протестиращите продължават да предупреждават, че в автомобила има деца. А колата вече е обградена от хора, които се опитват да предпазят жената и самия автомобил от останалите.
Жената отново се е подала от колата.


Един мъж се опитва да я накара да влезе обратно, но тя иска чанта. Не става ясно как чантата й е попаднала извън автомобила. На първите кадри, в които жената се появява, се вижда, че в скута й е малка червена чанта. Възможно е, след като се изправя да излезе от автомобила, тя да е паднала. От живо излъчване на Anna Vr се чува как протестиращите събират съдържанието на чантата й и как вероятно тя е била отнесена нанякъде, но след призив да я върнат тя получава чантата.


Друга жена се провиква към нея да се успокои, докато жената шофьор се опитва да набере номер по телефона.
"Не виждате ли, че ние ви спасихме. Ние ви опазихме. Всичко стана, защото се опитахте да минете през хората. Не може да минавате през хората", се чува глас зад кадър в едно от видеата, излъчени на живо във фейсбук. Жената продължава да се опитва да набира, чуват се освирквания, когато жената показва среден пръст на тълпата.

Шофьорката на автомобила при едно от излизанията й от колата

© Тихомира Методиева, Булфото

Шофьорката на автомобила при едно от излизанията й от колата


Малко след това мъж навежда жената и я вкарва обратно на шофьорското място, опитва се да затвори вратата, но тя го бута и излиза. Изправя се и говори през колата с един протестиращите. От кадрите на Би Ти Ви се чува, че тя пита: "Само вие ли имате права?"


През цялото време до нея млад мъж прави знак с ръце на тълпата да се изтегли и след това пази пред колата.


Междувременно протестиращите скандират: "колата да остане тука", "приберете се пеша". Част от протестиращите се опитват да говорят с мъжа, който не излиза през цялото време от автомобила, но на някой кадри се вижда, че се опитва да успокоява децата на задната седалка.Протестиращите предлагат на жената да се изтегли назад, като част от хората се организират, за да направят място. Жената отказва да мине назад, защото иска да продължи напред. "Вижте на какво ми прилича колата", казва тя, докато набира отново по телефона.


Възрастен мъж с бяла шапка се опитва да я накара да излезе и да обясни какво иска, друг, по- млад, се опитва да го спре и да затвори вратата на жената. Възрастният обвинява младия в това, че защитава "провокатора от ГЕРБ". В някакъв момент и двата регистрационни номера на автомобила са свалени.


"Откъде накъде ще ми блокират пътя. Аз докога ще ги търпя. 40 дена ги търпя. Защо да не мина? Искам да се прибера? Откъде да мина? Откъде да мина? Откъде да мина? Аз ли съм виновна или сте вие виновни? Говорете с маска бе", казва жената през прозореца, докато микрофоните на няколко телевизии са се подали към нея. "Писна ми от тези протести. Те ми нарушават правата. Откъде накъде ще ме карат да минавам отнякъде другаде", казва жената, която ту сваля, ту вдига прозореца си. Бутилка вода е хвълрена към нея в този момент и тя вдига прозореца.


На около 20-ата минута от началото на сблъсъка се появява първата патрулка. Полицаи приближават колата и я ограждат. Няколко минути по-късно, след като и протестиращите призоват множеството да освободят автомобила заради намиращите се в него деца, колата напуска кръстовището, без номера и под възгласи: "Уууу."


Версията на свидетелите на място е, че "колата е налетяла" въпреки цивилизования опит на протеста да я спре. "Помахаме с ръка, тя изведнъж форсира и няколко души щяха да си заминат. Двама бяха на капака й", разказва пред Би Ти Ви Живко Димитров, който живее в квартала и е един от мъжете, които се опитваха да спрат автомобила. "От началото на инцидента се е опитвам да се свържа със 112. 20 минути никой не ми вдига", твърди Красимир Димитров пред Би Ти Ви, който също е бил на мястото на инцидента.

"Много грозна ситуация, много гнусни страсти и твърде много безпричинна омраза и от двете страни. Сякаш разумът се беше изпарил от хората. Много ми се иска да не бях видяла човечеството в тази му светлина", коментира пред "Дневник" Тихомира Методиева, която е фотограф и е била на мястото на събитието.


За нея най-притеснително е, че над 15 минути от началото на конфликта е отнело на полицията да дойде до кръстовището, въпреки че в протеста винаги има ченгета под прикритие. "Бавната реакция в тази кризисна ситуация говори много. Дори при золуми на агитки не реагират толкова бавно. Изглежда сякаш тези, които издават заповедите, държат да стане ясно, че не ги е грижа за живота на хората, без значение дали този на протестиращите или този на изнервените шофьори", смята още Методиева. Другото, на което обръща внимание, е, че мъжът, който седи до жената не се опитва нито да я успокои, нито излиза пред автомобила, вместо нея.

Провокация или ескалация - какво се случи с блокираната кола с деца на бул. "Ситняково"

© Тихомира Методиева, Булфото


МВР: Отговорността е на организаторите на нерегламентираните протести


Според официалното съобщение на полицията, което беше изпратено малко след полунощ, протестиращите са били агресивно настроени и са нападнали автомобила.


"Около 22.00 часа на 17 август 2020 г. на телефон 112 е получен сигнал, че семейство с две малки деца - момченце на 2 години и момиченце на 9 години, са станали жертва на нападение на лица, провеждащи незаконна блокада на кръстовището пред румънското посолство на булевард "Ситняково" в София. Семейството е пътувало с автомобила си в посока от улица "Черковна" към булевард "Цариградско шосе", когато на кръстовището леката кола е била спряна и обградена от агресивно настроени протестиращи. При проявената агресия са счупени стъкла и фарове на управляваното от 44-годишната жена МПС."


Според версията на полицията служители на СДВР незабавно са се отзовали на сигнала, подаден на телефон 112. От пресцентъра на телефона за спешни повиквания 112 не отговориха на "Дневник" до редакционното приключване на текста кога точно е бил подаден сигнал за инцидента на спешния телефон и колко сигнала са получили. Полицията пристига за около 15-20 минути по данни на свидетели.


От МВР уточняват, че отговорността за провеждането на "тези нерегламентирани протести" е на организаторите. Отговорността за това е изцяло на лицата, които се самоопределят като организатори на незаконните действия, и на тези, които нерегламентирано блокират пътни кръстовища.


От вътрешното министерство обясняват, че не се появяват при информацията за блокада, защото това са нерегламентирани протести, за които не са били уведомени. Все пак остава въпросът защо след като се блокира ключово кръстовище, органите на реда не изпращат екип.


"Дневник" изпрати въпроси до МВР и СДВР за това как действат при сигнал за нерегламентиран протест.


Ако сте очевидец може да ни пишете на [email protected].Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (569)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Като тръгнеш да газиш хора, най-малкото е някъв счупен джам. Да се чувства късметлийка, а куките да се чувстват мърлячи за зле свършената работа.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  Силоваците на Чери били провокирани!!!

 4. 4 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Тая ако беше по бойна, и беше извадила един бастон и го развърти, като оная баба на Орлов мост, щеше да стане мазало !

  Добре че беше кротка жената .

 5. 5 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 953 Неутрално

  Нормално е да си изпусне нервите жената. Досадиха на всички с тези блокирания. Гамени решили да трошат чужда собственост. Да ходят да се циркосват пре НС , МС и другите институции и да оставят нормалните хора на мира.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  Ами, ако в колата имаше пистолет? Бил той законен или незаконен, какво щеше да се случи?

 10. 10 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 644 Неутрално

  От самото начало на протестите полицията създава ситуации, които по един или друг начин биха могли да доведат до ескалация.

  Опитаха в Росенец, блокирайки пътя на протестиращите и демонстративно допускайки само привърженици на ДПС до брега.

  Държаха в плен минибус с майки от "Системата ни убива" цяла нощ пред Софийския университет, с надеждата нечии нерви да не издържат. Тогава обяснението беше, че пътят е блокиран от протестиращи и превозното средство не може да мине, уж за да се избегне напрежение. Това, че протестиращите изрично казаха, че ще допуснат возилото, нямаше никакво значение.

  После обърнаха тактиката.

  Безопасността на протестиращи и шофиращи престана да бъде на дневен ред и сблъсъци помежду им станаха явно желателни.

  Преди дни във Варна полицията внезапно се изтегли от охраняван булевард, позволявайки на автомобилния трафик да се вреже в тълпа протестиращи.

  В София отказа да следи за реда пред Румънското посолство така, щото всички станахме свидетели какво се случва с човечеството, когато всеки мисли, че неговото право е единствено право.

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3036 Разстроено

  До коментар [#1] от "m_todorov":

  Интересно ако беше пострадала ваша сестра или жена ......какви хули щяхме да четем!!!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 505 Неутрално

  И провокация да е, щом искаш властта ще трябва да можеш да се справиш с нея. Едно кръстовище не могат да овладеят, а литнали за държавата.

 19. 19 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  "Версията на свидетелите на място е че "колата е налетяла" и дори, че се е "врязала сред хората"........".............................................Тия съвсем изтрещяха.
  —цитат от коментар 2 на 4ort


  И какво очаквате, тези от блокадата да кажат "Тя се опита да мине бавно но ние и налетяхме?". Очевидно е, че тези от барикадите ще твърдят че са ги нападнали, иначе влизат в панделата.

  Отговорността е на тези които нарушават законите с тези барикади, полицията не е длъжна да ги пази докато те нарушават закона. Иначе се получава абсурда, че полицията съдейства на нарушаващите закона. все едно крадец да влезе в къщи и полицията да го пази да не го набия.

  Обратното, длъжна е веднага да ги арестува. Но с всичките тези безброй НПО-та всеки престъпник се чувства защитен и става нагъл. Това ще ескалира, тези "протестиращи" не разбират, че наглата демонстрация на безнаказаност само ядосва обикновеният човек на който пречат и не го интересува протеста им.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  Кои са сега мутрите? Отговорът е очевиден - мутрите са на кръстовищата.

 24. 24 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  Полицията би трябвало да изгони протестиращите и да освободи движението. Ако не може или не иска (в случая), то трябва да осигури да не се стига до конфликти. Иначе е абдикирала от задълженията си. Изземването на функциите от граждани се нарича самоуправство и е престъпление - било то под формата на "разбутване" на протестиращите или под формата на чупене на чужда собственост.

  Най-важната ценност в една държава са живота и здравето на хората. Неподаването на уведомление не освобождава полицията от задължението ѝ да ги съблюдава. Наказанието вероятно е глоба, а не бой на улицата.

  Не ме търсете преди обяд
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  е тя директно тръгна да гази хора, какъв отговор може да се очаква? и тръгва с пръста да се кара на хората? камикадзе е тази

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  е тя директно тръгна да гази хора, какъв отговор може да се очаква? и тръгва с пръста да се кара на хората? камикадзе е тази
  —цитат от коментар 29 на karatista


  И кого сгази? На тротоара ли се качи да гази?

  Хайде, омитайте се от кръстовищата, че писнахте на всички нормално работещи хора.

 32. 32 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 786 Неутрално

  До коментар [#5] от "Jalis Ironhammer":

  Ти не си виждал във Варна, централният булевард е затворен, заради точно 5 палатки, в който аз хора не видях (може пък и да са били вътре, но беше 11 сутринта и навън е доста топло). Аз нямам кола и не ми пречат, но околните кръстовища, не могат да поемат трафика. Що не блокират входа на общината? 50 метра в страни е.

 33. 33 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3057 Неутрално

  Като почнат да чупят витрините и да грабят маркови маратонки дали ще пишете че маратонките сами са се озовали в ръцете им. :)

  Така се почва. :)

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  До коментар [#31] от "galapagas":

  знаеш каква е офертата с омитането - оставки!

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  От самото начало на протестите полицията създава ситуации, които по един или друг начин биха могли да доведат до ескалация.Опитаха в Росенец, блокирайки пътя на протестиращите и демонстративно допускайки само привърженици на ДПС до брега.Държаха в плен минибус с майки от "Системата ни убива" цяла нощ пред Софийския университет, с надеждата нечии нерви да не издържат. Тогава обяснението беше, че пътят е блокиран от протестиращи и превозното средство не може да мине, уж за да се избегне напрежение. Това, че протестиращите изрично казаха, че ще допуснат возилото, нямаше никакво значение.После обърнаха тактиката.Безопасността на протестиращи и шофиращи престана да бъде на дневен ред и сблъсъци помежду им станаха явно желателни.Преди дни във Варна полицията внезапно се изтегли от охраняван булевард, позволявайки на автомобилния трафик да се вреже в тълпа протестиращи.В София отказа да следи за реда пред Румънското посолство така, щото всички станахме свидетели какво се случва с човечеството, когато всеки мисли, че неговото право е единствено право.
  —цитат от коментар 10 на danvan


  ДанчоВанчо, първо трябва да си отговорим протестът разрешен ли е?
  Ако е разрешен полицията е длъжна да го охранява.
  Ако не е разрешен, да го разгони още в зародиша му.
  И кой си ти/ВИЕ/ , че да забранявате на хората да се прибират нормално по домовете си?

 41. 41 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2103 Неутрално

  До коментар [#9] от "4ort":

  А защо си мислиш, че въоръженият с пистолет е по опасен от тълпата???

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1494 Гневно

  Абсолютно долна постъпка на протестърите. И тези ще реформират държавата!
  Жална ни майка.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 45. 45 Профил на Boris Gaganelov
  Boris Gaganelov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#13:"4ort"][/quote]

  Срещнах ги, обърнах и минах по Незабравка.

  Не беше много сложно, ама нали - иска се малко акъл.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 418 Весело

  Добре, че децата от колата не могат да четат, че какво ли щяха да правят, като видят този с маската Мутрите Вън, как им е препречил пътя и не ги пуска да ходят по креватчетата си.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3481 Неутрално

  До коментар [#40] от "4ort":

  “ДанчоВанчо, първо трябва да си отговорим протестът разрешен ли е?”

  Гражданското неподчинение трябва ли да е разрешено? От кого?

  Гражданското неподчинение е последна мирна форма на изразяване на несъгласие с една власт, която е опротивялата на 2/3 от населението.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2298 Неутрално

  Интересно защо в милиционерската версия липсва факта че жената даде газ срещу десетки хора. Това е престъпление, водач на автомобил е длъжен да пази пешеходци дори пешеходците да са нарушили правилата. Ако жената не бъде съдена и наказана ще сме свидетели на брутално полицейско своеволие, вижда се повече от ясно как жената съвсем хладнокръвно и с ясното съзнание какво прави тръгва с колата срещу хората.

 53. 53 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  До коментар [#42] от "galapagas":

  "Ако лумпените на кръстовищата сте алтернативата на Баце, нема нужда. По-добре той да е. Поне не бие жени с малки деца и не троши коли."

  помисли си дали има застраховател, който би платил щетите по колата след като изгледа първото видео. според мен няма

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  До коментар [#40] от "4ort":

  Ами да де, полицията да ги изгони, само тя има право на това. Ако има недоволни граждани от това (които както знаем не подкрепят агресията), защо не протестират мирно пред първо РПУ, ами ходят да избутват протестиращи?

  Не ме търсете преди обяд
 59. 59 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 418 Весело

  В същото време дневник нищо не са казали, за това как тълпата пропуска друга кола, чиито шофьор се ръкува с един от протестърите.

  И тези ще борят корупцията.
  Потрошиха колата на жената, а на този с черната кола, понеже е познат го пускаме...
  Това видео го има в нета, не може да не сте го видели

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3481 Неутрално

  До коментар [#21] от "Анти Шишковци":

  “ преднамереното тараниране на тълпа “

  ... е акт на тероризъм.

  Току-що прочетох в Сега, че милицията е отказала да я санкционира и случаят изобщо не фигурира в милиционерските протоколи.

  Постановка отначало докрай.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 62. 62 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2159 Весело

  Ако не искат тотално да се изложат, Бойкикев и компания трябваше веднага да осъдят действията на мутрите на кръстовището. Така те се показаха като по-лоши и от Боко. Нищо изненадващо. То е ясно, че тоя "протест" си е един опит за взимане на властта с други средства, щото с избори явно не могат, а като едни истински комунисти не могат и да живеят без власт. Полицията трябва да използва случая като претекст да разгони всички блокировачи и повече да не им позволи да се подиграват с цялата държава. Ама то ще се върнат учениците и ще видят тия дявол на магаре.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 65. 65 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  Интересно защо в милиционерската версия липсва факта че жената даде газ срещу десетки хора. Това е престъпление, водач на автомобил е длъжен да пази пешеходци дори пешеходците да са нарушили правилата. Ако жената не бъде съдена и наказана ще сме свидетели на брутално полицейско своеволие, вижда се повече от ясно как жената съвсем хладнокръвно и с ясното съзнание какво прави тръгва с колата срещу хората.
  —цитат от коментар 52 на Billy Pilgrim


  Вица на годината. Имаш сериозен проблем с логиката.

 66. 66 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2298 Неутрално

  До коментар [#16] от "Тюфлекчия":


  Аха, повервахме ти, онази тръгна съвсем съзнателно да минава с кола през хората, даже цяла реч изнесе колко и било писнало и и нарушавали правата ама ти ще ни накараш да повярваме че се е паникьосала и от страх :). Ако я беше страх нямаше да ката към протестиращите ами щеше да обърне както всички други.

 67. 67 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Това че някой нарушава закона и правата ти чрез блокиране на път не ти дава право или основание да го прегазиш. Жената беше спряла, към момента никой не я застрашаваше, но въпреки това тя реши да се опита да мине с колата си през цяла тълпа хора, които ясно виждаше през цялото време. Няма морално или законно основание за действията си. Това че й е омръзнало да обикаля и да не може да мине по най-убодния за нея път не й дава право да застрашава човешки животи.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2298 Неутрално

  До коментар [#19] от "Fred":


  Няма нужда да вярваме на този или онзи, има достатъчно ясни кадри, които уличават и водача на автомобила в престъпление. Това че има незаконно хора на пътя не ти дава правото да ги газиш.

 71. 71 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3509 Неутрално

  До коментар [#45] от "Boris Gaganelov":

  " quote#13:"4ort"][/quote]

  Срещнах ги, обърнах и минах по Незабравка.

  Не беше много сложно, ама нали - иска се малко акъл."

  Има ли изобщо някакво неудобство просто да заобиколиш кръстовище, което е блокирано от протестиращи тогава ? Аз не виждам защо тази жена е решила да кара през тълпата, при това вози и деца в колата си ! Ако не мисли за себе си, поне да помисли за тях !

 72. 72 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Като тръгнеш да газиш хора, най-малкото е някъв счупен джам. Да се чувства късметлийка, а куките да се чувстват мърлячи за зле свършената работа.
  —цитат от коментар 1 на m_todorov


  Така е!Нормален човек би се върнал назад и да забрави това временно неудобство.
  Да е доволна, че някой съвсем не си е изпуснал нервите и да изяде и бой пред децата си.А полицията нарочно я няма от няколко дни по подобни точки, защото търси причина, за да арестува някого, тъй като с битите младежи в началото, не и се получи провокацията.
  На всички онези, които смятат, че блокираните кръстовища им създават сериозни проблеми - не мислите ли, че блокираната държава е проблем, който ще тежи и на децата ви, ако не се опитаме да я поправим?!

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 953 Весело

  До коментар [#32] от "chepokalipsis":

  Всъщност имам представа защото ходих на море. Не знаех къде е блокадата и отидох директно там. Направи ми впечатление как като се движих в централната лента и дадох мигач за надясно веднага ми направиха път много любезно , може би видяха по номерата че не съм от региона. От там навигацията бързо ми откара в правилната посока. Нямаше драма или проблеми. По темата в началото бях напълно за протеста , но той вече се изроди в някакви гаменски прояви. Никога не бих реагирал като жената във видеото , но разбирам раздразнението и.
  П. С малко видях от Варна , но ми се стори много готин град.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 779 Неутрално

  Така е като се окупират кръстовища и се пречи на граждани вместо да се окупират правителствени сгради и да се пречи на тези които ни грабят. Протеста много набързо започна да се делигимитира. Ма така хората като псуват като каруцари вместо да мислят и да се вържат на акъла на хора които са на нивото на Борисов.

  This is the place where puddings die.
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2870 Любопитно

  Даже жената да е провокирала протестиращите, да чупиш стъкла при две деца вътре е падение, с нищо не може да бъде оправдано.
  По-интересно е какво мисли да прави полицията довечера. Четох някъде, че се организира контрапротест - граждани ще пазят жените с деца.
  Абе, пълне цирк.

 81. 81 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  До коментар [#19] от "Fred":Няма нужда да вярваме на този или онзи, има достатъчно ясни кадри, които уличават и водача на автомобила в престъпление. Това че има незаконно хора на пътя не ти дава правото да ги газиш.
  —цитат от коментар 70 на Billy Pilgrim


  Кого е сгазила? Не се чу никой да е пострадал. Колата обаче е потрошена от индивиди, които твърдят, че искат спазване на законите.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2159 Неутрално

  До коментар [#66] от "Billy Pilgrim":

  Тя тръгна бавно и тези можеха да се отместят. Не е застрашавала никой, още повече, че те нямат работа на улицата. В САЩ един мина със 100 през едни такива и утрепа две - това вече е безумие (в Дневник не писаха, щото беше черен, а протестърките - бели). Жената очевидно беше в амок, но както казах - нормално. Всеки би си изпуснал нервите, ако колата със семейството му е обградена и блъскана от някакви полудели зверове. Тия не разбират ли, че не те определят правилата? Колкото и да ги защитавате, случката е голяма излагация и ще се отрази изключително негативно на мнението на хората за протеста.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 1992 Неутрално

  Група умнокрасиви стояли на пътното платно и не пускали колите да преминат. Когато някой решил да мине го нападнали и му потрошили колата. Това се е случило.

 86. 86 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 779 Неутрално

  До коментар [#73] от "smotlixx":

  Ако имаха връзка с реалността щяха да си прокарат реформите. Това че имат няколко добри идеи, не ги прави по-малко политически импотентни. Писал съм преди за тях, това че с една ПР акция натрупаха невиждани дивиденти не означава, че имат подкрепата на МАСАТА народ. Особено когато се еманципират и ги оплюват. Да имаш вота на новото ляво и крайния либерал не те прави фактор. Иначе за умнокрасивите, толкова умни и толкова красиви колкото са мирни " протестите" на оня удушения.

  This is the place where puddings die.
 87. 87 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2298 Неутрално

  До коментар [#81] от "galapagas":

  Счупили те колата ще си понесат последствията. Не е нужно да има жертви за да бъде съдена за това брутално каране в хората.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  До коментар [#16] от "Тюфлекчия":Аха, повервахме ти, онази тръгна съвсем съзнателно да минава с кола през хората, даже цяла реч изнесе колко и било писнало и и нарушавали правата ама ти ще ни накараш да повярваме че се е паникьосала и от страх :). Ако я беше страх нямаше да ката към протестиращите ами щеше да обърне както всички други.
  —цитат от коментар 66 на Billy Pilgrim


  Имаш ли видео с началото на конфликта? На всякъде, където търся има само ТВ репортажи със счупеното предно стъкло. Искам да видя как се е врязала в тълпата, защото не вярвам нормален човек да се реши на подобно, ако децата му са вътре!

 90. 90 Профил на vadrigar
  vadrigar
  Рейтинг: 492 Гневно

  Тази жена е абсолютно неадекватна. Ако имаше реален психо тест такъв човек няма как да вземе книжка. Всички ГРОБари, които сега са наизлезли тук бих реагирали по същия начин ако някой тръгне да ги блъска с кола. Да не говорим колко шофьори си изяждат боя всеки ден по кръстовищата защото карат като луди, а тук пострада само колата.

  Истинските виновни тук са МВР и Б.М.Б., които абсолютно преднамерено абдикираха от задълженията си за ОПАЗВАНЕ НА СИГУРНОСТТА НА ГРАЖДАНИТЕ!

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  Това да се навираш зорлен в шамарите (и то в присъствието на двете ти деца!!!) едва ли е признак на добро психическо здраве. Все едно това е бил единствения път...

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  ".....Откъде накъде ще ме карат да минавам отнякъде другаде", казва жената, която ту сваля, ту вдига прозореца си....."

  Изключително интересно. Значи тази жена, както и всички ние много добре знае откъде другаде може да мине. Т.е. правото ѝ на придвижване не е ограничено - въпрос на избор на маршрут. Но тя настоява да мине точно оттук - през протестиращите.

  А още по-интересно е дали всезнаещата българска журналистика ще ни каже коя е тази жена. Това е наложително да се знае ако искаме да се уверим, че това е само инцидент, а не преднамерена провокация.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 96. 96 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Нормално е да си изпусне нервите жената. Досадиха на всички с тези блокирания. Гамени решили да трошат чужда собственост. Да ходят да се циркосват пре НС , МС и другите институции и да оставят нормалните хора на мира.
  —цитат от коментар 5 на Jalis Ironhammer


  А тези на власт като те крадат всеки ден, това явно не те притеснява?

  Или всеки може да си гази хора, защото не го кефят?

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на svg64
  svg64
  Рейтинг: 219 Весело

  Какво ли щеше да е на блокираните крастовища ако там не бяха се събрали умните и красивите?

 100. 100 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  До коментар [#9] от "4ort":А защо си мислиш, че въоръженият с пистолет е по опасен от тълпата???
  —цитат от коментар 41 на Чарли Мишкин


  Защото Партиецът, без пистолет, не може да мисли.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK