Коронавирусът в България: прокурори от София разследват смъртта на абитуриента от Велико Търново

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (62)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Нисък процент , добри новини. Дано се запази тренда.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 2. 2 Профил на jig
  jig
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До края на август първата вълна ще е приключила.

 3. 3 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2108 Неутрално

  КОВИД 19 е потушен благодарение на ГЕРБ, ако се повиши ..е заради ПРЕЗИДЕНТА и протестиращи . Сега се радвам на ТОЗИ ДЕМОКРАТИЧЕН РАЗКАЗ за болестта, защото е неутрален. Ами .........точно с такъв ТИП АРГУМЕНТИ се говори за всичко. Хората не могат да разберат какво е ЗДРАВО/БОЛНО , а какво остава за сложни неща като..ДОБРО/ ЗЛО

 4. 4 Профил на Скелета
  Скелета
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#2] от "jig":
  "До края на август първата вълна ще е приключила."

  Айде да е до септември-октомври, и не първата вълна, ами вируса ще е приключил.
  И с какво ще ни плашат тогава?


 5. 5 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 568 Любопитно

  Незнам каква методика се използва в България за тези данни, но е много странно как един ден % е 4.9, после 1.9, после пак 4/5%. Вариациите са много големи. Дано да са по малко заболелите хора, но нещо не ми се връзва тази постоянна амплитуда между процентите.

 6. 6 Профил на Муха Стръвница
  Муха Стръвница
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Дали не премахнаха от бройката на новите случаи вторите и третите тестове?

  :o)
 7. 7 Профил на so
  so
  Рейтинг: 941 Весело

  Време е да се въведат по-строги мерки за пристигащите от рискови региони, като Германия, например :-)))

  #RussiaIsATerroristState
 8. 8 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  До коментар [#5] от "padrino":

  ти гледай сеир като сменят методиката за регистриране на умрелите. на вазе там у Пакистанското кралство нали ви я смениха наскоро и намалиха умрелите с 12 % ?

 9. 9 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  РЗИ София прави по 180 теста на ден, за България капацитетът е 1000. Това са хора с изявена симптоматика или контактни лица.
  Останалите тестове се заплащат и са на доброволни начала, дали заради изискването на държавите към които са тръгнали, дали работодатели изследват големи групи от работници - не се знае. Много хора, които живеят в чужбина се прибират от лятната отпуска в България.
  От 6 месеца държавата пази в тайна броя на тестовете, които поръчва тя.

  Хубавото е, че броят на хоспитализираните намалява!
  Излязоха данните за смъртността през първата седмица на август, 160 починали повече, сравнено с 2019.


  Любовта ще спаси света!!!
 10. 10 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Незнам каква методика се използва в България за тези данни, но е много странно как един ден % е 4.9, после 1.9, после пак 4/5%. Вариациите са много големи. Дано да са по малко заболелите хора, но нещо не ми се връзва тази постоянна амплитуда между процентите.
  —цитат от коментар 5 на padrino

  До коментар [#5] от "padrino":

  Съвкупността на тестваните не е случайна извадка от общата популация и същевременно е относително малка. Това може да обясни вариациите. Отделно се забелязва тенденция в дните с много тестове делът на положителните да е нисък, а в дните с малко тестове да е висок делът на положителните. Разбира се, това че има такава корелация не означава автоматично, че има такава взаимовръзка. Допълнително неизвестно поне за мен е, дали и каква част от резултатите на направените в даден ден тестове ще излезнат до края на същия ден и ще бъдат включени в статистиката за деня или ще излезнат на следващия и ще бъдат включени в броя новооткрити за този следващ ден. От гледна точка на пациента, резултатите винаги излизат на следващия ден, доколкото знам, но е възможно поне технологично резултатите от взети сутринта проби, да бъдат обработени до края на същото денонощие и включени в статистиката за деня. Накратко информацията е непълна, за да можем да правим категорични изводи на нейна база.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 11. 11 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  Учениците явно няма да имат равни права, а ще зависи кой, къде живее и в кое училище има право да се запише. При гимназистите - кой, където са го приели.

  В 119 у-ще в София, ще има след и те правила:

  “ 5-и, 6-и, 9-и, 10-и и 11-и клас ще продължат с дистанционно обучение. Те обаче ще карат и присъствени дни за провеждане на текущи проверки и изпитвания, за да се избегне възможността от помощ по време на тестовете вкъщи. Най-малките ученици от начален етап пък ще продължат присъствено. Класовете обаче ще бъдат разделени на две. Обучението ще бъде полудневно, за да могат да се осигурят учители. Часовете се разделят между класните ръководители и учителите от занималнята. 7-и, 8-и и 12-и клас ще бъдат в присъствена или частично присъствена форма като редуват часовете в училище и у дома. Те ще учат следобед, за да се избегне контактът с хлапетата от началния етап. Учебните часове по всички предмети пък ще бъдат на блокове, за да може да се прави дезинфекция по време на междучасието.”

  Любовта ще спаси света!!!
 12. 12 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Увеличаването на броят на тестовете идва главно от частните лаборатории, хората се тестват за ваканция и пътуване в чужбина. Т.е. хора които се очаква в мнозинството си да са здрави, следователно процента спада. Обратното, в събота и неделя тестват РЗИ почти изключително в рисковите групи, съответно процента скача.

  Все още нямаме сериозни и редовни наблюдения върху хода на епидемията, всичко е оставено на случайността. Все пак добър процент, само 1.74 при традиционно 4-5%, добра новина.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 13. 13 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  До коментар [#9] от "hope":

  за тва ли става въпрос : https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_W1-32_2019_2020_bul.png

  тва е толкова уйдурдисано , че няма и накъде повече . гледай стълбовете за предните месеци , кога ковида ''беснееше със невиждана ярост'' и се сетиха да увеличат малко стълбовете за юли и август . кажи честно- вярваш ли на тая статистика?

 14. 14 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  119 у-ще е в един от най-скъпите квартали в София- “Изток”, на една известна улица - “Латинка”!

  В Люлин, децата ще са по 30 в клас, сигурна съм.

  Също толкова бароедкото 51 у-ще, също ще разделя децата по половин клас, както в Германия учиха пролетта и ще се редуват.

  Любовта ще спаси света!!!
 15. 15 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Много тестове ще има в края на седмицата, защото хората ще ходят в петък към Гърция. Процентът ще е нисък, защото са се пазили, да не им изгори почивката. Сигурно при тези със симптоми, които са изпратени да се тестват, процентът се запазва.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 16. 16 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 432 Неутрално

  До коментар [#14] от "hope":

  Извън темата е, но ето защо адресната регистрация не бива да бъде критерий при записване в училище.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 17. 17 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#5] от "padrino":

  Обясних го в #12. Но действително такива огромни амплитуди в каквито и ще да са изследвания са ясен признак, че методиката не е правилна, прекалено малко данни и голямо влияние на случайността. Или самият процес е прекалено динамичен, но епидемиите не са такива.

  Конкретно за КОВИД от голямо значение е КЪДЕ и КОЙ се тества. Ако е в огнище на заразата може да се стигне дори до 50-60% /фабрики на ишлеме, старчески домове/. Рискови групи са и медицинските кадри които са непрекъснато сред заразени. Или малцинствата поради пълната липса на дисциплина и хигиена. За страната като цяло ориентировъчно може да се приеме около 1% текущо заразени, болни в момента. И около 6-8% вече минали през болестта.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 18. 18 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Излязоха данните за смъртността през първата седмица на август, 160 починали повече, сравнено с 2019.
  —цитат от коментар 9 на hope

  От които 60 от КОВИД.
  https://en.wikipedia.org/api/rest_v1/page/graph/png/COVID-19_pandemic_in_Bulgaria/0/dc6e27adca42b0bdc060c2e8fb36ec1621b9918e.png

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 19. 19 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  До коментар [#17] от "Fred":

  повече са . американците писаха , дека зимъска на всеки два случая грип имало минимум един ковид , кога никой хабер си нямал от модерния бацил . странно , как статистическите институти не са регистрирали ''екстра смъртност'' тогава , а я раздуха след февруари .

 20. 20 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1175 Неутрално

  Парви са хората, които гледат седмичната статистика. Прекалено големи са флуктуациите между различните дни.

 21. 21 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  До коментар [#20] от "Лео":

  едва ли са толкоз прости , та да изтипосат такива флуктуации , че пейзаните да заподозрат уйдурма . за ишимари с данни , трендовете трябва да са плавни . или на никой не му пука вече , кво ше си помислим ние .

 22. 22 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  До коментар [#14] от "hope":Извън темата е, но ето защо адресната регистрация не бива да бъде критерий при записване в училище.
  —цитат от коментар 16 на russian78


  ——-

  От гледна точка на родителите е много справедливо, работиш повече, учил си повече, имаш повече пари-купуваш си жилище в хубав квартал. От гледна точка на децата не е, защото нямат равен достъп до качествено образование, поне основно.
  Сега обаче, ако са в различен режим на безопасност от заразяване, би било престъпно.

  Любовта ще спаси света!!!
 23. 23 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  [quote#18:"Fred"][/quote]


  Да, пропуснах го.
  Много е интересен факта за понижената смъртност по време на карантината! Един доктор се изцепи, че е защото били спрели олановите операции, беше в ефир :)

  Любовта ще спаси света!!!
 24. 24 Профил на ivan_ko9
  ivan_ko9
  Рейтинг: 310 Неутрално

  Добре звучи новината.

 25. 25 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  До коментар [#1] от "Jalis Ironhammer":

  Нисък е процентът, защото вчера беше сряда - в сряда се тестват тези, които искат в петък следобед да пътуват за Гърция. А те определено не са рисковата група. На това се дължи огромният брой на тестовете.
  За да ни замажат очите не дават какво част от тестовете са на контактни лица и каква - на лица със симптоми.

 26. 26 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  До коментар [#5] от "padrino":

  Вчера беше сряда. Затова броят на тестваните бе много голям - в сряда се тестват тези, които ще пътуват в петък вечер за Гърция. А те определено не са рисковата група. В резултат имаме нисък процент на заразени.
  Високите проценти се откриват при тестваните в събота и особено в неделя, защото тогава се тестват главно контактни лица и лица със симптоми.
  Ей това е методиката.

 27. 27 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1081 Любопитно

  Още един извод - следва седмица с най-много посещения в Гърция, статистичесски сравнено по седмици от началото на т.нар. "сезон".

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 28. 28 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  ех , как сте се хванали за тая гърция , маа му стара ! нали дифузно беше бе ,как половината от кандидатите за туризъм у гръцко не са изпозаразени ?

 29. 29 Профил на жорко
  жорко
  Рейтинг: 390 Неутрално

  Смъртността си остава висока- средно по 7-8 човека на ден. Дори и в страни извън ЕС като Сърбия и Северна Македония при сходни нови заразени на ден, със сходен брой активни случаи умират по 3-4. Също и при сходни на нас държави като Португалия и Хърватия по 2-3-4 души дневно. Нашите доктори тук как ги лекуват нашите болни, к’во ги правят, ама резултатите не са добри.

 30. 30 Профил на roosty
  roosty
  Рейтинг: 319 Неутрално

  Всички са по почивки в момента, навън на въздух. Ще видим другия месец какво ще се случва с тестовете и каква ще е статистиката.

 31. 31 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 918 Неутрално

  [quote#18:"Fred"]
  —цитат от коментар 23 на hope
  Да, пропуснах го.Много е интересен факта за понижената смъртност по време на карантината! Един доктор се изцепи, че е защото били спрели олановите операции, беше в ефир :)[/quote]

  Това с плановите операции е действително "постижение" :) Възможното намаление по време на карантината /аз не го забелязвам особено/ евентуално се дължи и на намаленият автомобилен трафик. От катастрофи загиват по 1 човек на ден, т.е. 30 за месец.

  А смъртността е сравнително обективен фактор, трудно се манипулира. Но напоследък наблюдавам едни странни пикове в различните седмици които е нямало в предишните години. Не е и от болестта защото тя е още от март. Така че има нещо тъмно в това.

  С това увеличаване на парите по клиничните пътеки очаквам и увеличаване на шашмите. Те не се колебаеха да ни режат без нужда само и само да вземат парите, какво остава за една диагноза.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 32. 32 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  До коментар [#9] от "hope":

  А това 160 колко процента увеличение на общата смъртност е. Руснаците имаха до петдесет процента увеличение на общата смъртност в Москва за май

 33. 33 Профил на къдрав и сам се стриже
  къдрав и сам се стриже
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И с какво ще ни плашат тогава?
  —цитат от коментар 4 на Скелета


  ще пуснат v.2.0

 34. 34 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#29] от "жорко":

  Ние по едно време имахме смъртност както в Италия, от трима влезли в болницата един я напускаше с краката напред. Това по времето когато Муфтачийски беше забранил тестването и приемаха само със симптоми, т.е. болни в крайният стадий които е много трудно да бъдат спасени.

  Предполагам сега смъртността е висока пак поради същите причини, много заразени по старческите домове. А там са хора на години и със съпътстващи болести, процента на смъртност на такива за този вирус е много висок. Но НОЩните са засекретили дълбоко всичко и затова няма възможност за обективни анализи.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 35. 35 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Смъртността от КОВИД зависи и от тестването. Ако почине от инфаркт но е тестван и доказано наличието на вирус го отчитат като починал то КОВИД. Ако същият човек не е показал симптоми и съответно не е тестван /90% от заразените/ при смърт от инфоркт го водят към починалите от инфаркт. Не от КОВИД въпреки че е бил заразен, но понеже не е тестван го водят за здрав.

  . Т.е. увеличеният брой смърт поради КОВИД се дължи И на увеличеното тестване. Въпрос на начин на отчитане. Истината щяхме да я знаем ако на всеки починал се правеше аутопсия или поне компютърна томография за наличието на фиброзните изменения. Но това не се прави. Абе типична БГ каша.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 36. 36 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 432 Неутрално

  До коментар [#22] от "hope":

  Почти, ама не съвсем. Защо трябва изборът на училище да е опосредстван от избора на жилище? Много по-справидливо е да е директно. Тогава и самите училища щяха да имат стимул да прилагат най-добрите практики както в обучението, така и в хигиената и мерките за безопасност в ситуации като настоящата.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 37. 37 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  До коментар [#31] от "Fred":
  До коментар [#32] от "rexdog2004":

  Разглеждах графиките подробно, не е голямо увеличението на смъртността. Предишни години е имало и по-високи стойности.
  В рамките на 5-10% е.


  Любовта ще спаси света!!!
 38. 38 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  Интересна ковид новина. Лекарите са пуснали искане за разследване на мангъра в етичната комисия. Вече стотици са подписали подписката. И сега някакъв клуб Първи ноември, все бесепари, пуска подписка сред червените интелектуалци за защита на мангъра в етичната комисия. Доктори срещу интелигентни, червени.

 39. 39 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  Сега за това дали приемат ковид болните в болниците заради парите. Не не ги приемат. Напротив, възползват се от указания на министерството и ги гонят от болницата. Защото много повече губят от затварянето на отделението, спиране на плановия прием, тестове на персонала и болните. Никой не ще ковид в боницата си. Те и затова дигат пътеката. Но ковид се лекуват в специално изолирани отделение. Риска да заразиш другите отделение е огромен и загубата е голяма. Затова частните болници не лекуват ковид, а ги пращат в областните. Загубата при заразяване на болницата е многократно по голяма от тези 1200 лева. В къщи дадох за домашно лечение над петстотин шестотин лева за лекарства

 40. 40 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  До коментар [#39] от "rexdog2004":

  и като ги гонят от болниците , защо бройката на хоспитализираните се вдигна ? ти поне уж си бил там и знаеш- фрашкат отделенията със пациенти със слаби симптоми и безсимптомни с положителен . ти сам каза , че висиш на стълбите , дорде изпишат някой и един веднага заема мястото му . демек- капацитета се държи на ''макс'' .

 41. 41 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  До коментар [#40] от "pavur":

  Гонят ги от частните и всички отиват в инфекциозно в областната. Никой не ще ковид в боницата си. Загубите от карантинирани отделение е по голяма от пет шест болни от ковид

 42. 42 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  Интересна ковид новина. Лекарите са пуснали искане за разследване на мангъра в етичната комисия. Вече стотици са подписали подписката. И сега някакъв клуб Първи ноември, все бесепари, пуска подписка сред червените интелектуалци за защита на мангъра в етичната комисия. Доктори срещу интелигентни, червени.
  —цитат от коментар 38 на rexdog2004


  —-

  Мангъров може да тръшне всички в земята, като отиде доброволец в Добричката болница. Там и без това хората ги броят втора ръка и вместо инфекционисти, ги лекуват гастроентеролози.
  А Мангъров е за съд, не за етични комисии. Съвсем конкретни лъжи говори, месеци наред. Епидемията трябваше да е лош спомен отдавна, според него. Друг е въпросът, че на Борисов му трябваше точно такъв баламурник, който да кара хората, да неглежират превенцията.


  Много ми допада решението на МЗ, да не тестват целия клас, при един болен ученик. Дано се осеферат родителите, дето най-големия приоритет им е психичното здраве на децата.

  Любовта ще спаси света!!!
 43. 43 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#9] от "hope":А това 160 колко процента увеличение на общата смъртност е. Руснаците имаха до петдесет процента увеличение на общата смъртност в Москва за май
  —цитат от коментар 32 на rexdog2004


  Няма как обективно да се разбере. Защото например 2020г с много редки изключения през цялата година имаме по-ниска смъртност отколкото през 2019г. И въобще една от най-ниските смъртности през последните 5 години. Това означава ли, че епидемията намалява смъртността? :)

  Все пак за който се интересува ето ги данните за смъртността в БГ по седмици и години. И вторият линк където са дадени само умрелите от КОВИД.

  https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици

  https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_in_Bulgaria #Number_of_deaths_per_week

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 44. 44 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 432 Неутрално

  До коментар [#42] от "hope":

  Сега сме средата на август. До средата на септември има близо месец. За момента рискът за психичното здраве на децата е по-малък от рискът за психичното здраве на някои от родителите. Пандемията все някога ще премине, това е сигурно. Ще има и ваксини и лечение и всичко ще бъде наред. Само паника да няма.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 45. 45 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#31] от "Fred":До коментар [#32] от "rexdog2004":Разглеждах графиките подробно, не е голямо увеличението на смъртността. Предишни години е имало и по-високи стойности.В рамките на 5-10% е.
  —цитат от коментар 37 на hope


  То ако гледаме глобално цялата 2020г е с по-ниска смъртност от 2019г. Т.е. епидемията намалява смъртността :)

  Само в някои седмици има едни странни пикове, както спрямо 2019г така и сравнено с предишни и следващи седмици 2020г. Моето обяснение е, че са намерили някакво огнище на заразата, вкарали са ги в болницата и от там има ръст. Но и то не е цялостно, за онази седмица със 160 починали повече за същата седмица са отчели само 60 починали от КОВИД. Т.е. пика от 100 останали не е ясно защо. Освен нещо да не отчитат навреме, някъде се трупа и отчитат наведнъж.

  Все пак общата картинка е ясна "Ще се мре яко, гответе чували и хладилните камиони" не се потвърди.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 46. 46 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Нека пак да попитам. Какво стана, нали много хора ни убеждаваха че досега всички сме щели да измрем от сезонното вирусче? Кой ще си понесе последствията от това че се създаде паника и че се наложиха такива дивашки мерки при положение че още в самото начало много специалисти ясно обясниха, че този вирус не е по различен от всички други подобни, за които не сме предприемали никакви специални мерки? Защо държавата тръбеше това което се повтаря от психясалите медии и защо правеше това което им се каже на световно ниво без да сме правили собствени изследвания и проучвания за този вирус. Просто вервахме на корумпираното СЗО и боко като най-послушен налагаше всякакви мерки които се налагат по света, с единствената малка промяна че за разлика от всички останали държави тук не се помогна по никакъв начин на засегнатите от тези дивашки мерки, които както се вижда изобщо не бяха необходими. Поредната причина да се иска оставката на тези некомпетентни и корумпирани управляващи.

 47. 47 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  До коментар [#46] от "Billy Pilgrim":

  Е, сега Боко не се съобразява с никакви предписания на СЗО, и това от май месец насам.

 48. 48 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  До коментар [#40] от "pavur":

  Значи аз в инфекциозно не лежах, защото на снимката нямах пневмония и се върнах в къщи. Тези които лежаха и някои ревяха, бяха с пневмония. Приемаха само в тежко състояние

 49. 49 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  “Отличниците” според Мангъров-шведите, отчитат най-високата смъртност от 150 години насам!

  https://dnes.dir.bg/svyat/shvetsiya-otchete-rekordna-za-poslednite-150-g-smartnost-za-parvoto-shestmesechie

  Любовта ще спаси света!!!
 50. 50 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#42] от "hope":

  Мангъров най-вероятно е индиректно отговорен и виновен за смъртта на хора като момчето от Търново, но сега обвиненията ги отнасят лекуващите лекари, а престъпният доцент продължава да снове из медиите и да ръси лъжи.

 51. 51 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#43] от "Fred":

  Не трябва да се забравя, че от година на година намалява числеността на населението. Мисля, че от 2019 до 2020 е намаляла с около половин милион. Това също се отразява на смъртността.

 52. 52 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  До коментар [#45] от "Fred":


  То около този вирус нищо не е ясно. Днес четох, че причинява миокардит и бил по-опасен за кръвоносната система, отколкото за белите дробове. Четох, че най-големия общ показател между всички починали е наднорменото тегло. Познавам семейства с един болен, казаха че 80% го карат безсимптомно. Най-често спомената смъртност е 1,5% от заразените /не от проявилите симптоми/.
  Англичаните да с най-висок % преболедували -7%, италианци и испанци с по 5%.

  Любовта ще спаси света!!!
 53. 53 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Защото например 2020г с много редки изключения през цялата година имаме по-ниска смъртност отколкото през 2019г. И въобще една от най-ниските смъртности през последните 5 години. Това означава ли, че епидемията намалява смъртността? :)
  —цитат от коментар 43 на Fred


  Карантината намалява смъртността. А в последните седмици имаме радостна тенденция - смъртността е по-висока от миналата година.

 54. 54 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#46] от "Billy Pilgrim":

  Ами, ако помислиш малко, стига да си способен, ще се досетиш, че в началото не се знаеше почти нищо за новия вирус, затова мерките бяха по-стриктни. Все повече се изяснява начина на разпространението му и други фактори, и съответно се промениха и мерките.

 55. 55 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  До коментар [#43] от "Fred":Не трябва да се забравя, че от година на година намалява числеността на населението. Мисля, че от 2019 до 2020 е намаляла с около половин милион. Това също се отразява на смъртността.
  —цитат от коментар 51 на princess_x


  —-

  Смъртността ни е 12 души на 100 х., не играе роля броят на населението, а по-скоро средната възраст. Емигрират предимно млади.

  Понеже Борисов иска да повярваме, че вирусът не е опасен, в студията канят такива промити мозъци, като Мангъров и Чорбанов, които да ни внушат, че спокойно можем да продължим живота си, все едно нищо няма.
  За това е и разследването за 19 годишното момче. Да решим, че е допусната грешка, а всъщност и ние влязохме в статистиката за починали младежи, напълно здрави, които не могат да преборят вируса. В Щатите има вече десетки починали деца.
  Таткото на починалото момче обаче е точно от тези, които смятат вируса за грип.

  Любовта ще спаси света!!!
 56. 56 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#54] от "princess_x":

  Глупости, знаеше се предостатъчно и затова много експерти в областта казаха че всякакви мерки са безпредметни, но нямаше кой да слуша. А психари като вас повтаряха из форумите колко ще се мре.

 57. 57 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#47] от "rexdog2004":

  Те и СЗО дадоха отбой. Вече съветват да няма затваряне на граници и карантини. Явно политическите инструкции вече са други.

 58. 58 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Много е тъжно, че всичко превръщаме в треторазрядно футболно дерби с елементи на сапунена опера. Мангъров им виновен на едните, а другите не могат да прежалят изцепките на Мутафчийски. Първо, каквото и да са говорили и двамата, решенията за въвеждане или премахване на една или друга мярка е на министъра на здравеопазването, който е пряко подчинен на министър-председателя. Всичко останало е консултативно становище в случая на Мутафчийски или лично мнение, в случая на Мангъров. Не е Мангъров виновен, че хората не спазвали мерките. Самите хора са пълнолетни и носят сами отговорност за действията или бездействията си включително и по отношение на въведени със заповед на министъра мерки. Хубаво е да има различни мнения, които да чуем и от единия и от другия и от колкото можем повече източници, но след това следва да спазваме правилата. Правилата са важни. Ако смятаме, че правилата са неправилни, то следва да търсим отговорност от въвелия тези правила на избори (може и предсрочни - колкото по-често, толкова по-добре). Ние не спазваме правила и после все друг ни е виновен. Масово нищо не спазваме - от правила за носене на маски, до правила за движение по пътищата. И за това ли са виновни Мангъров и Мутафчийски?

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 59. 59 Профил на LifeGiving
  LifeGiving
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Някой да е чувал за осъден лекар заради професионална грешка в България!? За един приятел питам...

 60. 60 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Всичко останало е консултативно становище в случая на Мутафчийски или лично мнение, в случая на Мангъров. Не е Мангъров виновен, че хората не спазвали мерките.
  —цитат от коментар 58 на russian78


  Мерките , особено "останете си вкъщи" и невлизането в парк, барабар с несядането на пейка, можеха да спасят милиони животи ..
  Стоиш няколко години в една стая , четеш "Шок"- и ще се чувстваш, много по-здрав, разбира се!


  А за Търново ще си отговарят ..
  Затвор за ковидистката паплач!

  Хубаво мнение по този повод:
  ---------------------
  Първо виждаме уводната част от епикризата. Тя е хем хумористична , хем - срамна. Окончателната диагноза безсрамно се мъдри ... ковид 19 , със съответната клинична пътека , за която тези покварени типове са взели и пари /от умрелия младеж/ !
  Момче прието в инфекциозното в "добро общо състояние" , и после лекувано със ...7 антибиотика /!!!!!!!/ показва само едно.
  Не знаят какво лекуват и защо лекуват.
  Няма микробиограми , няма хемокултура , нищо !
  Значи е ... ковид 19 !
  Що го лекуват със седем антибиотика ? Това ли е протоколът за лечение на ковид 19 ? Май са лекували не ковид 19 , а някаква бактериална инфекция , а ?...
  После - включване на Актемра ! Чудовищно престъпление. Първо - искано ли е информираното съгласие на младежа ? Ако той не е бил в състояние да даде такова , съгласие от близките му ? Това е НЕЗАКОННО лечение. "Лечение" по-скоро , щото това е убийство , предумишлено убийство. Лекарствата за ревматоиден артрит са страшно скъпи и се изписват по "програми".
  Фармацевтичните компании стимулират топ-прискрайбъри да го прилагат на избрани пациенти.
  В този случай го прилагат на НЕизбран пациент , а на жертва. Прибрали са пари и по тази линия !
  Какво са търсили ? Някакви допълнителни ефекти на Actemra , уж подобряващи състоянието на "болни от ковид 19" . Недоказани. Неузаконени ! На практика - пълна глупост , нещо повече !
  Препаратът е контраиндициран при инфекции защото руши имунитета - "Serious Infections – do not administer ACTEMRA during an active infection, including localized infections. If a serious infection develops, interrupt ACTEMRA until the infection is controlled. "
  https://www.accessdata.fda.gov/drugsatfda_docs/label/2017/125276s114lbl.pdf
  Дори самите производители , Рош , проявяват достатъчно коректност и предупреждават че молекулата не е доказала качества при ковид 19 /Рош са МНОГО СЕРИОЗНА компания/ .
  Престъпна некомпетентност или предумишлено убийство ?
  Едно от двете. Но което и да е , Сибила-та , която възхваляваше ковид 19 и искаше съд за доц.Мангъров , трябва да се запознае със следователите и прокуратурата.
  18 дена от приема до смъртта показват БАТАК.
  Индикации за интубацията на 30-ти юли не могат да бъдат само ниската сатурация. Индикациите са комплексни - клинично състояние , признаци на диспнея , най-вече КГА . Без данни от тези неща не може да се коментира. При всеки случай и за това - интубиран ковид - са взели бонус.
  Наглецът директор - какво да го коментираме ?
  В подопечнота му болница - псевдолекари жулят "програми" и осъществяват незаконни терапии , убиват хора. Бащата да не се помайва , а да хваща адвокати , да сезира международни инстанции , Страсбург, съд до дупка !
  Историята на бащата до края е абсолютно правдоподобна , нещата не си ги измисля , а колеги "запознати отвътре" , са му обяснили за какво става въпрос. Такава е практиката в БГ. "
  -----------------

  Всичката ковидистична овластена паплач - при Бай Ставри - на топло!

 61. 61 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Понеже Борисов иска да повярваме, че вирусът не е опасен, в студията канят такива промити мозъци, като Мангъров и Чорбанов, които да ни внушат, че спокойно можем да продължим живота си, все едно нищо няма.
  —цитат от коментар 55 на hope


  Те ви лъжат ..
  Напусни работа, седи дома - чети "Шок" - и с години недей излизай никъде..

  Отдалече забикаляй и се варди от Заразните Лъжици - те крият огромна опасност, а под давление на Борисов за тях въобще спря да се говори! Нещо крият май и чакат да се позбрави ..
  Да, ама аз помня!

  Вържи си маска и на ..утката - ще те предпазва и от Ковид, и от нежелана бременност!

  А в държавата на Мутафчийски и Борисов - ВСЪЩНОСТ МЕРКИ НЯМАШЕ!

  Някой да спря инфраструктурните проекти, цеховете, заводите където има в огромните халета хиляди човека в почещения без прозорци и врати и с изкуствено проветрение?
  Диспечерските зали в ТЕЦовете, в химическите и фармацевтичните компании, в "Идеал-Стандарт", в заводите за стъкло, в Девня .. да са спрени?
  Да е затворена кулата на РДВ на Летище София?

  Да сте видели да се затвори, някъде, някой строеж?
  Ето какво е положението там:

  -----------------------
  Един от работниците, затрупани в тунел "Железница", е с коронавирус"
  -----------------------
  https://nova.bg/news/view/2020/06/25/292014/един-от-работниците-затрупани-в-тунел-железница-е-с-коронавирус/

  А вие викате - Мерки ..

  Ми кви мерки, то нямаше и въобще никога не е имало ..
  Животът си върви, транспорта, производството, строителството си върви .. хората контактуват един с другиго и това е, общо-взето дереджето ..

 62. 62 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Понеже Борисов иска да повярваме, че вирусът не е опасен
  —цитат от коментар 55 на hope


  За това ТЕ спряха въобще да споменават за Заразната Лъжица..
  А беше време - когато тя, спотаена коварно в студения църковен полумрак - беше на острието на атаката на Ковидистичната Борба ..

  Ковидистите късаха рубашки , подскачаха, махаха с крачета и беснееха - фурии ..
  Изведнъж - мълчание и ни вопъл, ни стон!

  Случайно? Дано ний забравим?
  Да, всичко е някакъв пропаганден план на онези ..

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK