На живо

Политическата криза: ГЕРБ започва консултации за нова Конституция (хронология)

Политическата криза: ГЕРБ започва консултации за нова Конституция (хронология)

© Юлия ЛазароваДнес е 47-ият ден на протести с искане на оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.Гешев свика днес 700 прокурори на национално съвещание, На национална среща на прокурорите, на което обяви, че следва заветите на Левски. Трима мъже нападнаха палатковия лагер на блокираното кръстовище на Софийския университет.


"Дневник" проследи политическите събития реално време.
ГЕРБ започва консултации с партиите в парламента по проекта си за нова конституция. Утре председателят на парламента Цвета Караянчева, шефът на парламентарната група Даниела Дариткова и депутатът Менда Стоянова ще проведат срещи с представители на ВМРО, НФСБ и независимите депутати, шестима от които от "Атака".


За да внесе проекта за нова Конституция, ГЕРБ, чиито депутати са 95, трябва да събере още поне 25 подписа, което е постижимо с депутатите от парламентарната група на "Обединените патриоти", които са 21, и тези от "Атака". Срещите с ВМРО и НФСБ обаче са отделни и партиите ще имат претенции техни предложения да попаднат в проекта.


БСП няма да участва в консултациите, тъй като е против. ГЕРБ съобщава, че все още няма отговор от ДПС. Срещата с "Воля" ще е на 2 септември.

Зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Ципов обяви пред БНР, че до 2 септември партията ще събере нужните 120 подписа за вкарване на предложенията ѝ за промени в Конституцията за обсъждане. От 25 август управляващите започват преговори с партньора си във властта "Обединените патриоти", а в следващата дни такива ще има и с други парламентарно представени партии. Ципов уточни, че не очаква БСП да се включат в консултациите.

На брифинг пред палатковия лагер на Орлов мост протестиращи излязоха с декларация от името на всички, които се включват в антиправителствените недоволства. В нея те подчертават, че са против подмяната на целите на протеста, като припомниха за какво настояват - "безусловна оставка на настоящето корумпирано правителство", служебно правителство да проведе предсрочни избори, смяна на ръководството на ЦИК и "Информационно обслужване", както и въвеждане на машинно и дистанционно гласуване, оставка на главния прокурор, реформа в правосъдната система, която да бъде извършена от ново Народно събрание след честни избори.


Протестиращият Светослав Трайков коментира и ситуацията тази сутрин, когато няколко мъже атакуваха палатковия лагер пред Софийския университет. Според него това е опит за провокация. Той добави, че инициаторът на атаката е Георги Флоров, който е сред организаторите на контрапротестите пред румънското посолство. Трайков показа снимка на Флоров, на която е с тениска на ГЕРБ.

"Колеги, бъдете здраве. Напред и нагоре", така главният прокурор Иван Гешев закри националното съвещание на прокурорите, което се проведе в резиденция на Бояна. Преди това с мнозинство от присъстващите, които гласуваха с вдигане на ръка, беше приета позиция на прокуратурата. Тя беше предложена и изчетена от говорителя на Иван Гешев - Сийка Милева - и ще бъде изпратена на редица европейски институции. В нея е записано, че прокурорите ежедневно са изложени на политически нападки и несъвместими с конституционния ред идеи за реформи.


"Прокуратурата ще продължи да отстоява европейски ценности. Дали сме ясен знак за единен подход спрямо всеки, за когото са събрани доказателства за извършено престъпление. Прокуратурата действа и ще продължи да действа. Ще работим в условията на ефективно взаимодействие и при стриктно спазване на разделението на властите", се казва още в позицията. Тя беше гласувана единодушно, като само един от прокурорите гласува "въздържал се".

Приключи протестът пред конференцията на прокурорите

Организираната от "Да, България" акция преди съвещанието на прокурорите, която целеше да ги призове да не са статисти на главния прокурор, приключи около 11 часа.

Кой разруши палатковия лагер при университета

Няколко часа, след като палатковият лагер на блокираното кръстовище на Софийския университет беше атакуван от трима мъже, във "Фейсбук" се появи клип на един от инициаторите на акцията. В него Георги Флоров, който е един от организаторите на контрапротестите при румънското посолство от последните дни, се хвали със стореното и се заканва да направи същото и с палатковия лагер пред Министерски съвет. Компания на Флоров в акцията прави и президентът на българската федерация по ММА Станислав Недков, който също пусна видео.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева даде думата на члена на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) Огнян Дамянов. Преди време колегията прие декларация, в която записа, че приема исканията за оставка на главния прокурор Иван Гешев за недопустими. Дамянов, който преди да стане член на ВСС, беше ръководител на прокуратурата в Разград, заяви, че това е четвъртото национално съвещание, на което той присъства.


"Във всички тези години българските прокурори и следователи, като хора на закона, приемаха и се съгласяваха, реформите. Може би това беше нашата грешка. Трябва да бъде казано, че българската прокуратура трябва да остане независима. Чуват се гласове за лустрация и за реподбор (бел. ред. лидерът на Демократична България Христо Иванов призова за реформа в българското държавно обвинение).


Това е тази червена линия, която не можем да допуснем да бъде прекрачена, не защото искаме някакви предимства, а да изпълняваме своите задължения. Призовавам българското общество и политици да правят реформи, но след дебат. Да бъде взето решение, което да даде хоризонт от 15-20 години на прокурорите да изпълняват своите задължения"

Гешев: Внесохме в мрака светлина

"Ние сме мафия, защото внесохме в тъмнината светлина с дела, а не с думи, както е завета на апостола Васил Левски. Показахме, че няма да допуснем двойни стандарти, защото решихме проблема с телефонните измами. Намалихме кражбите и грабежите, Правим всичко възможно хората да живеят без страх, ще бъдат ограбени, убити или изнасилени".
Това беше част от началото на главния прокурор Иван Гешев на националната конференция, която той организира в резиденция Бояна. Там са и правосъдният министър Данаил Кирилов и вътрешният министър Христо Терзийски, както и Веселин Марешки.
По думите на Гешев е прекрачена червената линия. Тук сме да кажем, че прокурорите и следователите, и съдебните служители, може да вървим бавно, но никога не вървим назад. Той завърши речта си с това, че за него е чест да е главен прокурор.


Още по темата тук


Политическата криза: ГЕРБ започва консултации за нова Конституция (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

На живо речите на съвещанието на прокурорите

"Отровното трио": мутри на ГЕРБ събарят палатки

"Мутри на ГЕРБ" са съборили палатките и са счупили тентите на блокадата на кръстовището пред Софийския университет, съобщиха от "Отровното трио", които са сред организаторите на протестите. Те пуснаха и видео, на което се виждат щетите. Нападателите са били трима, като те са хвърляли и камъни срещу лагера. В една от палатките е имало момиче, което е било влачено заедно с палатката, но за щастие няма пострадали.


На мястото има полиция, която взима показания от свидетелите. Протестиращите настояват полицията да прегледа записите от охранителните камери и бързо да залови провокаторите.


По-късно от разпространено във "Фейсбук" видео с вижда, че акцията е извършена от Георги Флоров, който е един от организаторите на контрапротестите при румънското посолство от последните дни. От друга публикация в социалната мрежа се разбира, че след участниците е и президентът на българската федерация по ММА Станислав Недков.

Марешки поиска оставката на президента

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки призова президентът Румен Радев да си подаде оставката. Като причина за искането си той посочи речта на държавния глава на връх Шипка през уикенда, където се честваше годишнина от боевете за освобождението на България. "Радев дискредитира за пореден път президентската институция, говорейки за политика и прокарвайки собствените си интереси. Така за пореден път Радев показа, че президентската институция не му е по мярка. Затова, ако наистина обича България – да постъпи като мъж и да подаде оставка! Ако не – да бъде освободен чрез предвидената в закона процедура – импийчмънт", казва Марешки, цитиран от пресслужбата на партията си.

Акцията срещу Гешев преди срещата на прокурорите

"Да, България" призовава прокурорите да не са статисти

"Активисти на "Да, България" посрещат участниците в срещата на прокурорите в резиденция Бояна, която главният прокурор Иван Гешев организира с тема отстояване независимостта на българската прокуратура. На събитието се очаква да присъстват над 700 обвинители, поканени са и посланици. Активистите се опитват да дадат на пристигащите с автомобили листовки с речта на лидера на "Демократична България" Христо Иванов, който вчера отправи апел към участниците в срещата да не бъдат декор и статисти.


Политическата криза: ГЕРБ започва консултации за нова Конституция (хронология)

© Юлия Лазарова


На мястото има полиция. Събралите се скандират: "Гешев позор, оставка и затвор". Почти никоя от колите, които влизат в резиденцията не откликва на протестиращите. Повечето вдигат стъклата си. Полицията направи кордон, за да не допусне протестиращите да общуват с хората в колите. Полицаите задържаха един от протестиращите.


Политическата криза: ГЕРБ започва консултации за нова Конституция (хронология)

© Юлия Лазарова


В акцията участват около 30 души. След преговори, полицията допусна няколко от активистите да оставят листовки на колите.

Протестиращи поискаха оставката на областния управител на Софийска област

Тази сутрин изненадващият протест беше пред сградата на областната управа в София. Десетки протестиращи, сред които и представители на сдружение "БОЕЦ", поднесоха цветя на входа на институцията и поискаха диалог с областния управител Илиан Тодоров, който миналата седмица разкритикува недоволствата в столицата. В публикация във "Фейсбук" той определи като "изроди" и "алкохолизирана тълпа" протестиращите след конфликта пред румънското посолство. Въпреки желанието им за диалог, протестиращите настояха и за оставка на Тодоров.


Сачева: на улицата имаме квазиформа на анархо-комунизъм

Това, което се случва на улицата, е квазиформа на анархо-комунизъм, каза пред "Нова телевизия" социалният министър Деница Сачева. И поясни: "Говори се за народен съд, да има списъци на хора. Говори се за това, че някой трябва да се чувства виновен, за това, че мисли различно, има различно мнение, че например не подкрепя един или друг човек. За всичко това, би трябвало да има ясна оценка. Времето на облите и овални позиции не е в момента. Нужна е ясна позиция подкрепя ли се или не, това, което става на улицата".

Борисов предлагал всичко, което протестиращите искат

Предложенията на премиера Бойко Борисов за свикване на Велико народно събрание и промени в конституцията събират в едно всичко онова, което протестиращите и опозицията искат, каза днес министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Според нея, ако те не харесват собствените си идеи, това е техен проблем.


Сачева изрази мнение, че след като има толкова много имена, спрягани за нов премиер със сегашния мандат на ГЕРБ, значи в партията има много качествени хора, открити и наложени от Бойко Борисов.


Политическата криза: ГЕРБ започва консултации за нова Конституция (хронология)

© Велко Ангелов


Според нея идеите за промени се предлагат, за да започне дискусия по тези важни теми, като всички политически сили заявят позициите си, за да се види дали наистина искат промяна.


"Нямаме притеснения от служебен кабинет и никога не сме имали такива. Въпросът е кой би бил в този кабинет", каза Сачева. Според нея ако в него ще са хората от обществения съвет на президента Румен Радев, притеснението и е сериозно. "Александър Маринов ли ще е бъдещият премиер? Адвокат Шейтанов ли ще е социален министър? В него ли ще е Еленко Божков, който направи почти терористичен акт в метрото?", попита Деница Сачева.

Протест иска оставката на Гешев от сутринта

В София остават блокирани кръстовищата пред Министерския съвет, на Орлов мост и пред Ректората на Софийския университет. Днес в 8.30 часа протестиращи ще поднесат цветя пред сградата на администрацията на Софийска област. Поводът е пост във "Фейсбук" на областния управител Илиан Тодоров, в който той ги нарича "изроди" и "злобни и яростни гадове".


В 10 часа протестиращи ще се съберат пред резиденция "Бояна", където ще се състои Националното съвещание на прокуратурата, за да поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев.

Без сериозни инциденти премина 46-ият ден на протести с искане за оставка на правителството и главния прокурор. Снощи по сградата на Министерския съвет бяха хвърляни памперси.
Политическата криза: ГЕРБ започва консултации за нова Конституция (хронология)

© Велко Ангелов


Подробности за протеста тук

Коментари (488)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Каренин се скатаваше напоследък, но днес ще напомни за себе си, колкото да засили виковете за оставката си. Скоро ще осъзнае, че обикалянето на села и паланки е всъщност неговото призвание и ще си седи там, че появи ли се в големия град, разбира колко любов е генерирал сред хората.

 2. 2 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  Всичко започна след като Гешев подгони Божков и арестува президентски съветници..

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 3. 3 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 244 Неутрално

  Откъде идват? Кои са? Накъде отиват? Неясно минало. Тъмни личности. Хаос.

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  До коментар [#2] от "deepblue":

  ОСТАВКА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  ОСТАВКА!
  НЕ ИСКАМЕ ДВОЙНИ СТАНДАРТИ В ПРОКУРАТУРАТА!
  ОСТАВКА!!!

 6. 6 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  До коментар [#2] от "deepblue":


  НЕ! ВСИЧКО ЗА ТЯХ СВЪРШВА С БОЖКОВ!....

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Весело

  До коментар [#3] от "az_medikyt":

  Мога да ти кажа но няма да ти хареса.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#2] от "deepblue":

  А кой пусна Божков та Гешев да го гони?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 10. 10 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 336 Любопитно

  И прокурорите, и анти протеста, знаем КОЙ ги организира и използва

 11. 11 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 449 Весело

  Сачева, Цачева... Абе, верно в геп няма друго освен калинки. Как Борисов ще предлага всичко, което се иска? От Борисов и каскетя се иска само оставка. Това е всичко.

 12. 12 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  До коментар [#2] от "deepblue":ОСТАВКА !!!
  —цитат от коментар 4 на КМЕТ В СЯНКА


  ПОСТАВКА на Бжков,Мая и Слави

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 13. 13 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мухлясалите политически пазители на статуквото се скатават, снишават и маневрират с цел моментна отсрочка на оттеглянето им. Това, което не разбират е, че след като едно управление (вкл. и на главен прокурор) няма доверието на хората, то е обречено на неуспех. Тази грешка бе направена с бясното лансиране на Гешев на всяка цена като единствен кандидат, въпреки очевидната съпротива срещу меко казано спорната му кандидатура. Главният прокурор е пост, който трябва да се ползва с много широко обществено доверие. Още от самото предлагане и безалтернативност на Гешев този принцип бе нарушен и целият му мандат - обречен на провал.

 14. 14 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  Никой няма право да се нарече ,,Божий инструмент”, а да не спазва равни стандарти!
  Ако тази прокуратура работи само след обществен натиск-то такова чудо не ни трябва!
  Не може за един пранги, а ония в ,,Росенец” дето всичко му е незаконно и другия с липсващите милиони в хазната-без пранги!
  АЙ СИКТИР НА ТАКАВА ПРОКУРАТУРА!

 15. 15 Профил на PMG Baba Tonka Tonka
  PMG Baba Tonka Tonka
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Истината е, че на Борисов не му харесва Президента. Той иска всички власти да са слети, да унищожи разделението на властите.

 16. 16 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1941 Гневно

  Горките дечица!
  Жалко, че не могат да се откажат от малоумните си родители!
  А тези, които ги използват за политическа пропаганда, са откровени престъпници.
  Като такива безусловно ги осъждат общочовешките норми на морал и поведение.
  Които са валидни дори в Африка!

 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  До коментар [#12] от "deepblue":

  Верно ли ? Може пък да е друг. Например вашия кошмар Христо Иванов.
  Ей това милиционерите сте опасна работе. И по пътя към политическото гробище се опитвате да давате наклон на хората как да гласуват.
  Важното е, че сте пътници и че ви очаква заслужено ВЪЗМЕЗДИЕ !
  ОСТАВКА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Няма нищо демократично в ТЕЗИ и-ти! Няма нищо българско! Не зачитат нито ред, нито държавна собственост, нито права и свободи на гражданите. Да се гавриш по такъв идиотски начин с раздробяването на тиква с МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА БЪЛГАРИЯ ИЗБРАН СЛЕД ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ И ЛЕГИТИМНО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, Е ПОВЕЧЕ ОТ ПРЕСТЪПНО! Изглежда много сме я закъсали след като няма никаква реакция от съответните органи на полицията и правосъдието!

 19. 19 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Тия задминаха по наглост и комунистите. Ако ги оставим още един мандат, ще го задминат по всичко, може и пак да отворят Белене (не, не централата)

 20. 20 Профил на Оливия
  Оливия
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Да водиш малките деца на протест е по - путински!!! Той така каза: ще сложим от пред майките с децата....

 21. 21 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 182 Весело

  Някой аналитик може ли да направи паралел между протестиращите в Блъгария и BLM and Antifa движението в САЩ. Струват ми се подобни от това каквото чета по форумите...

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  До коментар [#16] от "Дон Кихот":

  А за Мицева как си използва децата какво ще кажеш другарю?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 24. 24 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  Тия задминаха по наглост и комунистите. Ако ги оставим още един мандат, ще го задминат по всичко, може и пак да отворят Белене (не, не централата)
  —цитат от коментар 19 на uq


  Те тия протестиращите носят бесилки и ковчези и искат затвор за опонентите си.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  До коментар [#18] от "bobhunter":

  По кой закон и член е престъпно другарю?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 26 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1886 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Само така.
  Трябва да защитаваш престъпниците:)
  Вчера не ме убеди, че искаш равно третиране на крадците от Масовата и РМД приватизациите. Нещо не искаш да коментираш отношението си към Баневи, Божков, Миню, Арабаджиеви, Бобокови за Прокопиев знам, че пък съвсем нищо няма да кажеш.
  А аз искам и най-малкото Приватизаторче да повърне заграбеното или да си го плати по реални цени.
  А не наши и ваши.
  Хайде дай отношение по Бобокови например. Или по Гергов поне.

 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  До коментар [#20] от "Оливия":

  Също като Мицева< чиито деца плачеха. Тук се забавляваха от сърце в светлата част на деня.
  Мицева ги разкарваше в едни часове, когато трябваше да са си в леглата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Предложенията на премиера Бойко Борисов за свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията събират в едно всичко онова, което протестиращите и опозицията иска, каза днес министърът на труда и социалната политика Деница Сачева."

  Сега пък взеха да казват на протестиращите какво ТЕ искали. Дори и тази наглост демонстрира за пореден път, че тези хора трябва да си ходят. На тях им липсва елементарно уважние към истината и към хората. А иначе Сачева ще драпа, я. Таман милата се докопа до лелеян пост, то пък взе, че продължи прекалено кратко.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на az_medikyt
  az_medikyt
  Рейтинг: 244 Неутрално
 31. 31 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 933 Неутрално

  До коментар [#18] от "bobhunter":

  Та значи гледам герберите все още не можете да осъзнаете че премиерите не се избират с общонационални избори, а от Парламента. И в действителност няма пряка връзка между изборите за Народно Събрание и това кой ще бъде министър-председател. Пример - Попов, Беров. Тия бяха избрани от народните представители за премиери без да са политически фигури, нито да са били в партийни листи или нещо от сорта. Всички премиери са легитимни независимо дали са назначени при действащ Парламент или от Президентската институция.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 32. 32 Профил на Балтазар
  Балтазар
  Рейтинг: 8 Весело

  Някои пият от радост, някои пият от мъка, а някои - от сутринта.

 33. 33 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Някой аналитик може ли да направи паралел между протестиращите в Блъгария и BLM and Antifa движението в САЩ. Струват ми се подобни от това каквото чета по форумите...
  —цитат от коментар 21 на radelmarfx


  Няма нищо общо. Правят се отчаяни опити за аналогии от противниците на протестите в БГ, с цел да дискредитират нашите протести (тъй като по-голямата част от българското население бе облъчена да не одобрява протестите на БЛМ).

 34. 34 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1886 Неутрално

  До коментар [#18] от "bobhunter":

  Боже.
  Тия смешници наречени протестиращи работят за ГЕРБ повече от всичко останало. Само като ги гледат даже бабетата на Радев ги хулят. Върви сред хората да слушаш. Разни поръчкови социологии на Дневник и ПИК дето изкарват противоположни неща не ги гледай.
  Няма сметка Борисов да ги махне.

 35. 35 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Весело

  До коментар [#28] от "BLM":

  Ох леле лельооооо ....Сачева да казва какво искали протестиращите🤣🤣🤣.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  До коментар [#24] от "deepblue":

  Знаеш ли колко истински ковчези напълни управлението на ГЕРБ !?!?!?
  ОСТАВКА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 38. 38 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Горките дечица!Жалко, че не могат да се откажат от малоумните си родители!А тези, които ги използват за политическа пропаганда, са откровени престъпници.
  —цитат от коментар 16 на Дон Кихот


  Сега по-ясно ли е кой иска да тероризира политически противници.

  В някакво отношение, Бойко може би наистина е цивилизован, като се има предвид жадната за репресии фенска маса.

 39. 39 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1886 Весело

  До коментар [#37] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Хайде бе.
  Дай отношение по тези за които те питам. Май да ти забранили господарите:)
  Логично.
  Хахаха

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  Протеста на майките.

  https://i.pik.bg/gallery/384/bb822448ff5ec709d0027da75d20c84e.jpg

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 42. 42 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Вчера не ме убеди, че искаш равно третиране на крадците от Масовата и РМД приватизациите
  —цитат от коментар 26 на Да вярваме на истината


  На всички хора с два грама мозък е ясно защо се разтваря страницята на отданва изтеклата от давност приватизация от 90те: Пеевски не е участвал в нея.

 43. 43 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  Които от прокурора се опасяват,
  нормално е, за оставка настояват.

 44. 44 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 933 Весело

  До коментар [#36] от "Балтазар":

  Утре може да открия че гербавите са още по-прости от колкото ги мислех че са днес!

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 45. 45 Профил на Балтазар
  Балтазар
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#18] от "bobhunter":По кой закон и член е престъпно другарю?
  —цитат от коментар 25 на КМЕТ В СЯНКА


  По Конституцията, другарю - основният закон, общественият договор! Прочетете чл. 12 и после елате да ни обясните, че искането на оставката на премиера (най-политическата фигура) не е политическо искане! Нали протеста бил "граждански" (на гражданина Божков) - къде са ви гражданските искания?

  Чл. 12.
  (1) Сдруженията на гражданите служат за задоволяване и защита на техните интереси.
  (2) Сдруженията на гражданите, включително синдикалните, не могат да си поставят политически цели и да извършват политическа дейност, присъщи само на политическите партии.

 46. 46 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Днес се очаква поредната сбирка тип "БКП от преди 30 години", на която един глупак приказва а няколкостотин други му ръкопляскат. Къде точно да се намери този прокурор който да разследва човека под каскета? Всичките са там на барикадата и не смеят да гъкнат че да не им секне бозането от цицката...

 47. 47 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  До коментар [#26] от "Да вярваме на истината":

  Да не си епископ та да ти се изповядам. Объркал си тотално рейса другарю. Тия въпроси ги задай на инстумента.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 48. 48 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1886 Неутрално

  До коментар [#40] от "tsyrvulan":

  Ами много правилно за пръв път благодарение на началото на протестите най-накрая Правителството започна да харчи правилно като на Запад чрез доходите на хората.
  Правилно и успех на протестите. Както казах Борисов няма време и познах.
  А за водната криза да обвиняваш Правителството което у да е то е смешно. Все пак не е Бог. Какво да правим. В Западна България ги удави в Източна даже в Габрово централна е суша.
  И де да беше опоскал 2 милиарда. Ама не е. Още излишъците не може да опоска. Въобще икономиката ни работи. Правителството се справи за разлика от Испания да речем.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 933 Весело

  До коментар [#45] от "Балтазар":

  Ха...и по кой от тези параграфи/алинеи е престъпление извършеното от протестиращите? Амчи навсякъде в свободния свят сегиз-тогиз се появяват чучела на политици, за карикатури да не говорим. Щото в Родината последното е много слабо развито.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 51. 51 Профил на Балтазар
  Балтазар
  Рейтинг: 8 Весело

  Сега пък взеха да казват на протестиращите какво ТЕ искали.
  —цитат от коментар 28 на BLM


  Принципно - някой наистина трябва да им каже, защото те очевидно не знаят. Искането на оставки е нелегитимно - по чл. 12 от Конституцията. В никоя държава няма подобна на родната комунистическа простотия - кой селянин от къде завари - оставки иска.
  Но, извън това - искането за ВНС и нова Конституция си е ваше:
  https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/profminekov-tryabva-da-izvurvim-putya-veliko-narodno-subranie
  И след това да се извърви внимателно един път и стигнем до Велико народно събрание - трябва да променим конституцията.

 52. 52 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  Без сериозни инциденти, ако не се смята сериозния инцидент с 4-5.годишни деца. Манолова и трите й майки наистина откачиха. Направили тиква със снимка на Борисов. Провесили я и карат децата да я удрят с тояжки!? Като хунвейбините в Китай. Които кароли деца да налагат с пръти чучела на противници. Китай на Мао. Революцията взе ма застрашителен образ. Както пееше Джон Ленън - ако ще ми разнасяте плакати на Мао - без мен.

 53. 53 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1886 Весело

  До коментар [#47] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Когато нормален човек, а не зависим като тебе изкаже една теза той я доказва обикновено. И другар ще викаш като ходиш на Позитано:)
  Та кой е изтървал автобусът се вижда ясно:)

 54. 54 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Любопитно

  В нашата рОдина има една всекиму известна практика а именно главния прокурор да е ОСОБЕНО близък на министър председателя😂. ... Това на никой ли не му прави впечатление...Кокинов, Велчев, Цацаров,Гешев.....

 55. 55 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Любопитно

  КОЙ кого си избира и защо?...

 56. 56 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 933 Неутрално

  До коментар [#48] от "Да вярваме на истината":

  Ами правителството, и за да бъдем още по-точни, управляващите като за начало можеха да почнат да подменят амортизираната водопроводна мрежа. В североизточна България, загубите достигат до 70% от дебита. Още преди 15 годинки гледах климатични модели, на тях беше ясно обозначено че БГ попада в зона на засушаване. Последните модели също направиха подобно предсказание. Та вместо да се бяха плюнчили с водни цикли, да се бяха хванали да бачкат както се налага. А водата във Варна е ужасна. Поради спадналото ниво на водоемите, хлорирането е толкова жестоко, че като завъртиш крана, направо замирисва на басейн.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 57. 57 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Весело

  До коментар [#39] от "Да вярваме на истината":

  Аз господари нямам и не кълва на тъпите ти милиционерски провокации. Като не ти харесва пиш на гешев. Той ще ти обърне внимание и ще си го причини специално заради заслугите ти към Партията .

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 58. 58 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Весело

  " Сачева: Борисов предлага всичко, което се иска"

  Герберската калинка от кога започна да и пука какво мислят хората за властта ? Всички сте толкова жалки в опита си да оцелеете, но няма вече къде да се скриете от народната любов !

 59. 59 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  това което наблюдаваме е ТОТАЛНО СЛИВАНЕ НА ВЛАСТИТЕ!

 60. 60 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Весело

  До коментар [#45] от "Балтазар":

  Дай дефиниция за сдружения и после ще дискутираме.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 61. 61 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 933 Весело

  До коментар [#51] от "Балтазар":

  Я пак, по конституция хората нямат право да искат оставки ли? По конституция правото на мирен протест е гарантирано. Конституцията не се произнася за какви лозунги и искания се издигат на протестите. Герберастията вече съвсем изтрещя.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 62. 62 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Весело

  До коментар [#41] от "deepblue":

  Много евтино. Аз пък ще кажа, че това са гербаджийки провокаторки. Хайде да видим кой е правият.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 63. 63 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1941 Весело

  На няколко пъти вече си казвах:
  "Толкова! "Дневник" стигна дъното, повече няма да дълбае, ще се наложи да свикнем с това, до което е затънал!"
  Свята наивност!
  Възможностите на "Дневник" се оказаха неизчерпаеми, а и той е напипал много благодарна почва за дълбаене- дъното на посткомунистическото блато.
  Пиша това с дълбока носталгия по времето, когато "Дневник%." беше може би най- добрата и интелигентна медия в България.
  Но това безвъзвратно отшумя с все по-тясното му обвъзване с най-ретроградната болшевишка тиня на българското общество.
  Но е така-щом дълбаеш в блатото, значи си се наврял в тинята.

 64. 64 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Неутрално

  " Протест иска оставката на Гешев от сутринта
  В София остават блокирани кръстовищата пред Министерския съвет, на Орлов мост и пред Ректората на Софийския университет. Днес в 8.30 часа протестиращи ще поднесат цветя пред сградата на администрацията на Софийска област. Поводът е пост във "Фейсбук" на областния управител Илиан Тодоров, в който той ги нарича "изроди" и "злобни и яростни гадове"."

  Оставката на крепителя на сараите е първото условие, без което реформа в съдебната система е просто невъзможно !

 65. 65 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2272 Неутрално

  Липсата на личности в ГЕРБ ( има само едно слънце) се заменя с ПРИМИТИВНА АГИТАЦИЯ
  - Ден през ден ..Антонетака, Татянка ,Стойчо , Харлан , Спас, Антон , Георги Марков ...сигурно пропускам още един няколко
  - Москов, Сачева и още 100....са друга бира. За разлика от горните, те имат политическо поведение и определено политически изказ. Каквито и да са мотивите за качването им на ДЖИПКАТА на Слънцето, "градската десница" трябва да ги вижда тези неща..и да търси други канали за КОМУНИКАЦИЯ.

 66. 66 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2272 Неутрално

  Липсата на личности в ГЕРБ ( има само едно слънце) се заменя с ПРИМИТИВНА АГИТАЦИЯ
  - Ден през ден ..Антонетака, Татянка ,Стойчо , Харлан , Спас, Антон , Георги Марков ...сигурно пропускам още един няколко
  - Москов, Сачева и още 100....са друга бира. За разлика от горните, те имат политическо поведение и определено политически изказ. Каквито и да са мотивите за качването им на ДЖИПКАТА на Слънцето, "градската десница" трябва да ги вижда тези неща..и да търси други канали за КОМУНИКАЦИЯ.

 67. 67 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2272 Неутрално

  Липсата на личности в ГЕРБ ( има само едно слънце) се заменя с ПРИМИТИВНА АГИТАЦИЯ
  - Ден през ден ..Антонетака, Татянка ,Стойчо , Харлан , Спас, Антон , Георги Марков ...сигурно пропускам още един няколко
  - Москов, Сачева и още 100....са друга бира. За разлика от горните, те имат политическо поведение и определено политически изказ. Каквито и да са мотивите за качването им на ДЖИПКАТА на Слънцето, "градската десница" трябва да ги вижда тези неща..и да търси други канали за КОМУНИКАЦИЯ.

 68. 68 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2272 Неутрално

  Липсата на личности в ГЕРБ ( има само едно слънце) се заменя с ПРИМИТИВНА АГИТАЦИЯ
  - Ден през ден ..Антонетака, Татянка ,Стойчо , Харлан , Спас, Антон , Георги Марков ...сигурно пропускам още един няколко
  - Москов, Сачева и още 100....са друга бира. За разлика от горните, те имат политическо поведение и определено политически изказ. Каквито и да са мотивите за качването им на ДЖИПКАТА на Слънцето, "градската десница" трябва да ги вижда тези неща..и да търси други канали за КОМУНИКАЦИЯ.

 69. 69 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Гербавите да не са назначили Калинка Сачева за главен преговарящ на прптестиращите?
  Това обяснява несъответствието между исканите оставки и предлаганата нова Конституция.

 70. 70 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1886 Неутрално

  До коментар [#56] от "tsyrvulan":

  Ами нали точно водните цикли подменят мрежата. И загубите падат от 70% на около 40%. Въпреки, че в Габрово започнаха преди водният цикъл и продължава и след него.
  Има села в общината дето са на режим в момента щото не са свързани още с язовира. Това е бавен и непрекъснат процес. Много Правителства трябват.

 71. 71 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Без сериозни инциденти, ако не се смята сериозния инцидент с 4-5.годишни деца. Манолова и трите й майки наистина откачиха. Направили тиква със снимка на Борисов. Провесили я и карат децата да я удрят с тояжки!?
  —цитат от коментар 52 на nik_77.


  О, боже, какъв инцидент, какво престъпление само!

  Но можем да отчетем едно нещо със сигурност: гербавите ще инсинуират каквото могат, ще лъжат, ще представят изкривени прочити на всичко. Така беше с репликата "оня се е обадил на Маджо", така беше с провокаторката пред румънското посолство, ся с тия дечица гледам се опитват да заформят ново активно мероприятие. Е, то няма същия потенциал, но просто отбелязвам на какво тотално изкривяване на истината са способни, както винаги. Бе то дадеш ли ПР-а си в ръцете на ПИК, какво може да се очаква. А при тях е така от 5-6 години вече.

 72. 72 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 905 Неутрално

  това което наблюдаваме е ТОТАЛНО СЛИВАНЕ НА ВЛАСТИТЕ!
  —цитат от коментар 59 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Ти да видиш! Тотално сливане на властите било!
  Кво ти разбира кратунката от власти и Конституция ?
  Как се сляха властитя, че не разбрах? Гешев опандизи вече резидента?
  За това ли ревете като карпатски мечки?
  А да вадте деца по протестите , това е ...нема по- голямо падение...

 73. 73 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1668 Неутрално

  "Александър Маринов ли ще е бъдещият премиер? "

  Александър Маринов категорично отрече възможността да заеме поста на служебен премиер.

  I Want To Believe
 74. 74 Профил на Балтазар
  Балтазар
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#45] от "Балтазар":Дай дефиниция за сдружения и после ще дискутираме.
  —цитат от коментар 60 на КМЕТ В СЯНКА


  Аз да ви давам дефиниция на термини, използвани в Конституцията? Слезте на земята.
  Та, защо комунистическата съпротива (БСП-ДСБ-ДПС) нарушава ГРУБО Конституцията на Република България?

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  До коментар [#70] от "Да вярваме на истината":

  Верно ли? Колко още ? Нямате аналог по НЕКАДЪРНОСТ и КОРУПЦИЯ !
  ОСТАВКА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  До коментар [#72] от "amanotwas":


  Недей ми философства за Конституция защото ти с такава сложна материя нямаш акъл да работиш, ами прати Гешев да се разходи по Росенец, не да гони на баба Оена колко кокошки са и окрали

 79. 79 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  До коментар [#72] от "amanotwas":


  Прати го в КХ и в министерството на финансите ... Анадън му?

 80. 80 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 933 Весело

  До коментар [#70] от "Да вярваме на истината":

  Ей Богу, няма област в БГ със загуби под 50% от дебита. Водните цикли не направиха нищо за магистралната мрежа. Потрошиха се милиарди а в крайна сметка цели градове и общини бяха на воден режим и някои все още са. Много ефективни значи тия водни цикли. Аз съвсем скоро научих че ги правили преди годинки. След това гледах данни за загуби. Прословутите цикли са имали минимален ефект. Явно пак са се усвоявали парички от правилните хорица.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 81. 81 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1975 Весело

  Баси, да ѝ се ненадяваш на тази Сачева. Не стига, че анархокомунисти, ами и ерзац-анархокомунисти. Е, те това е обида вече!

 82. 82 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  " Протест иска оставката на Гешев
  —цитат от коментар 64 на samoedin


  Това е първото и най главно условие за постигане на целите-оневиняване и спасяване кожата и милионите на обвинените от Гешев олигарси.

 83. 83 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1975 Любопитно

  До коментар [#77] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Не работи ли синът ти за себе си? Въй, въй, въй!

 84. 84 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 905 Неутрално

  [quote#71:"BLM"][/quote]

  Ти не си у ред , а и тези които подкрепяш са същите.
  Много жалка и грозна картина ,а се надявате да гадете власт на Пиночет и Пинокио .
  Ако успеете , тогава ще ви стане тъжно, ама много тъжно и пак ще се вайкате - каква я мислехме , каква стана, ама ще е късно и друго ще трябва да ви рият Авгиевите обории , които сте на път да сторите,

 85. 85 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1886 Неутрално

  До коментар [#76] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Заминавате безвъзвратно в историята болшевишките комунисти от Съветско време. Това е най-радващото. Нацията въобще не ви обръща внимание.
  Нормалните хора бързо бързо се изтеглиха от протестите. Явно не искат да следват мухлясали болшевишки водачи.
  Така, че напъните да ти напълно безмислени.
  Хайде приятен ден.

 86. 86 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 425 Неутрално

  А какво вижда в чекмеджетата?
  Демокрация без възможност да се протестира не е демокрация!
  А тези с чекмеджетата и пистолети под възглавницата, добрали се до властта, искат да са властелини за цял живот и никой да не им гледа в канчетата/чекмеджетатта. Обикновено такива са любимци на Сачевици.

 87. 87 Профил на Балтазар
  Балтазар
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#51] от "Балтазар":Я пак, по конституция хората нямат право да искат оставки ли? По конституция правото на мирен протест е гарантирано. Конституцията не се произнася за какви лозунги и искания се издигат на протестите. Герберастията вече съвсем изтрещя.
  —цитат от коментар 61 на tsyrvulan


  Прочетете чл. 12 и после елате да ни обясните, че искането на оставката на премиера (най-политическата фигура) не е политическо искане! Нали протеста бил "граждански" (на гражданина Божков) - къде са ви гражданските искания?

  Чл. 12.
  (1) Сдруженията на гражданите служат за задоволяване и защита на техните интереси.
  (2) Сдруженията на гражданите, включително синдикалните, не могат да си поставят политически цели и да извършват политическа дейност, присъщи само на политическите партии.

 88. 88 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 905 Неутрално

  [quote#82:"uvtest"][/quote]

  " Протест иска оставката на Гешев "

  га , накрая си дойдоха до основната причина за протестите - да свалят Гешев, че закопча тумба престъпници.
  И най- вече ония в резидентството, за тях ги боли най-вече.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  До коментар [#71] от "BLM":
  Според теб е нормално да използваш 4-5 годишни деца в политически протест?!?

 91. 91 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 905 Неутрално
  До коментар [#79] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Ти май изтрещя още от сабахлем :))

 92. 92 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1886 Неутрално

  До коментар [#80] от "tsyrvulan":

  Що бе в Габрово от 75% отиде на 42%. Нормално. В София без воден цикъл а с частни инвестиции е 40%. А и водният цикъл не смени много тръбопроводи. Правиха пречиствателните станции, колекторите. Тръбите полека лека си ги сменя Вик-ато.

 93. 93 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2388 Весело

  До коментар [#2] от "deepblue":

  Борисов никога не ми е харесвал а изборът им за главен прокур намирам за потресаващ. а дори не съм от протестиращите.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 94. 94 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 933 Неутрално

  До коментар [#87] от "Балтазар":

  Ама протеста сдружение ли е? Я да видим по кой закон или каквото там ти е на акълО ще изкараш че протест е равносилно на сдружение, гусин пишман герберски юрист.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 95. 95 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Весело

  Квази форма на комунизъм 😄😄😄.
  Разровиха ви аферите по министерствата ... Разровиха ви всички раздадени държавни земи на олигарсите... и започнахте да философствате.
  Кой другарко Сачева ще понесе лична отговорност за ЛИПСВАЩИТЕ МИЛИОНИ ОТ НЕСЪБРАНИ ТАКСИ в хазната?
  Кой другарко Сачева ще понесе лична отговорност за подарените на някои олигарси парчета ЗЕМЯ ПО БРЕГА НА МОРЕТО която е абсолютна държавна собственост?
  Кой пое лична отговорност за окрадените ни ЛИЧНИ ДАННИ от НАП?
  Кой другарко Сачева ще поеме лична отговорност за това че харчи държавни пари за РЕМОНТИ НА РЕМОНТИТЕ?

 96. 96 Профил на Балтазар
  Балтазар
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#51] от "Балтазар":Ти нормален ли си? Съвсем сериозно питам. Никъде няма искания за оставки никога? Няма протести за това? Само тук заради комунистите има такива?Австрия след оставка на правителството вися с години без кабинет, докато се спогодят партиите. Франсетата колко пъти протестират за оставка на Макрон? В Германия колко протестират срещу Меркел? Гърците за какво протестираха, като ги удари дълговата криза?Гербер явно е синоним на пълен малоумник, дето е като "Чукча не читател. Чукча писател.".
  —цитат от коментар 89 на атанас


  Едно е да имаш ИСКАНИЯ - социални, икономически, други - и правителството, ако не може да ги удовлетвори, да подаде оставка! Съвсем друго е да искаш ОСТАВКА, без ясно да дефинираш - за какво я искаш. Няма такъв филм, в който триста лумпена могат да свалят власт, избрана с гласовете на милиони.

 97. 97 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1975 Неутрално

  До коментар [#52] от "nik_77.":

  Имам чувството, че наще маргинали са подочули какво е пинята и айде и те да се изпраскат на метеното.

  https://www.youtube.com/watch?v=_XbgeNPWOww

  Хубаво де, паднаха ли бонбони и близалки от пинятата-тиква или направо канове бира?

 98. 98 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 905 Неутрално

  До коментар [#2] от "deepblue":Борисов никога не ми е харесвал а изборът им за главен прокур намирам за потресаващ. а дори не съм от протестиращите.
  —цитат от коментар 93 на GMO VACCINES CHEMICALS


  Как разбираш кой е годен за Главен Прокурор и кой не става ?
  Имаш юридическо образование , работил си дълги години в правосъдната с-ма , или просто дрънкаш глупости?

 99. 99 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  Сачева да си гледа социално-слабите, щото там е батак и истинска анархия.

 100. 100 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 304 Неутрално

  В същия свят в който ГЕРБ са "дясна" партия, протестиращите са "квази комунисти". Светът е на празните приказки...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK