Гешев пред над 700 обвинители: Прокуратурата е независима, защото действа като Левски (обновена)

Гешев пред над 700 обвинители: Прокуратурата е независима, защото действа като Левски (обновена)

© Цветелина Белутова, КапиталНа фона на протести, при засилена охрана и мерки за сигурност главният прокурор Иван Гешев обяви пред над 700 прокурори, следователи, пред двама министри - на правосъдието и на вътрешните работи, и депутати, че прокуратурата е "мафия" и че няма да допусне никаква зависимост.


Събитието, обявено като Национално съвещание на прокурорите, се проведе в резиденция "Бояна".


Предварително обявен дневен ред нямаше, но събитието следваше определен сценарий. Посланието, прозвучало още с откриващата реч на Гешев и отекнало в следващите десет изказвания беше: прокуратурата работи добре, няма нужда от реформа, каквото се твърди от протестиращи и от политици, и няма да допусне критика.
В нито едно изказване не се спомена, че вече над месец сред основните искания на протеста, е това за оставка на главния прокурор, нито един прокурор не спомена думата грешка по отношение на работата на държавното обвинение. Събитието приличаше по-скоро на тиймбилдинг, на конференция за надъхване и отстояване на позицията: "оставете прокуратурата да работи". Единствено, в края на събитието позицията на държавното обвинение, беше гласувана с един "въздържал се", който зае тази позиция, защото "това е прекалено".


Гостите започнаха да пристигат малко след 9.30 ч., като бяха посрещнати от протест на активисти от "Да, България" (за него прочетете по-долу). На събитието присъства и бившият главен прокурор Никола Филчев, който влезе в експертен съвет към главния прокурор и който публично е изказвал одобрение за действията на Гешев.
Сред останалите присъстващи освен правосъдният министър Данаил Кирилов, вътрешният Христо Терзийски, бяха председателят на правната комисия в парламента Ана Александрова, депутатът от ДПС Хамид Хамид, заместик-председателят на парламента Веселин Марешки. В зоната за гостите имаше и празни столове.


В сградата на резиденцията някои от обвинителите бяха посрещнати и от самия главен прокурор, който правеше обиколка с охраната си. Атмосферата беше приповдигната.


На специално гише се приемаха заявки за изказвания. Броят им също не беше обявен предварително, но след като главният прокурор Гешев "откри" събитието, близо час пред микрофона се изреждаха обвинители от цялата страна.


Главният прокурор се движеше с охрана между гостите. А преди официалното започване на събитието, когато прозвуча химна на България и на Европейския съюз, той се отдели сам между публиката и сценара.


Говорителят на главния прокурор Сийка Милева се превърна в своеобразен водещ на събитието и откри националното съвещание, като обяви, че то се провежда след решение на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. Тя даде думата на главния прокурор Иван Гешев.


Гешев: Сега ще ви кажа защо всички ние сме "мафия".


"Мафия сме, защото внесохме светлина в мрака, не на думи, а с дела, така, както ни е завещал Апостола на българската свобода Васил Левски. Защото показахме, че няма да допуснем двойни стандарти, едни за хората с милиарди и политическо и медийно влияние и други за останалите българи. Така, както беше десетилетия", обяви главният прокурор пред подчинените си прокурори, пред стотици следователи от цялата страна, пред министъра на вътрешните работи Христо Терзийски и министъра на правосъдието Данаил Кирилов, пред дипломати и членове на Висшия съдебен съвет.


Той започна с постиженията на прокуратурата, като посочи, че вече е решен проблемът с телефонните измами, кражбите и грабежите са намалели с над 20% за първите пет месеца."Защото по уведомления на прокуратурата са замразени над 3 милиарда лева, и то без последните медийно известни дела от началото на годината. Защото спряхме процеса България да се превърне в бунище, спряхме горенето на опасни отпадъци и заравянето им в нашата земя, с което някои печелеха милиони с цената на здравето на всеки българин", обяви Гешев, насочвайки вниманието към последните акции срещу братята Атанас и Пламен Бобокови.


Правосъдният министър Данаил Кирилов

© Цветелина Белутова, Капитал

Правосъдният министър Данаил Кирилов


Гешев обяви, че прокуратурата арестува наркопласьори, които тровят децата, включително и закрилящи ги служители на най-високо ниво в правоохранителната система.


"Защото за пръв път след демократичните промени повдигнахме обвинения на министър и заместник-министър от действащо правителство и още един куп чиновници на различни нива в държавната йерархия", каза Гешев по повод арестите на бившия министър Нено Димов и зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков.


Главният прокурор припомни, че заради внесени в съда дела зад граница се укриват "едни от влиятелните и богати хора, които смятаха, че за тях законът не важи, а се отнася за социално слабите - тези, които те наричат простолюдие", визирайки бившия мажоритарен собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев и бизнесмена Васил Божков.


"Това е причина да сме лоши за лошите. Което означава само едно, че сме добри за българските граждани и общество, за тези, които ни плащат заплатите, и това е единственото важно. Означава, че си вършим добре работата и уплашихме тези, които не искат законът да е еднакъв за всички, а само за хората без пари и влияние", смята Гешев.


По думите му на този фон политическите атаки били "нормални". За пореден път Гешев обяснява публично критиките към прокуратурата не с други причини, а с добрата работа на държавното обвинение, и заговори отново за "опитите да бъде унищожена българската прокуратура, макар и под прикритието на борбата за демокрация".


Той посочи, че вече била достигната "червената линия", след която би се застрашило върховенството на правото, а част от това е и независимостта на прокуратурата.


След като спомена Васил Левски, Гешев цитира и американския президент Ейбрахам Линкълн с твърдението, че "можем да вървим бавно, но никога не вървим назад".


Прокурорите пращат декларация за независимост в ЕС


"Трябва да има удобен виновник. Днес сме ние, а утре ще е някой друг. Защо никой от желаещите реформа и говорейки за реформа, не казва каква ще е тя?"


"Един политик ясно и високо заяви желание да прави реподбор. Вече мишената е всеки един от нас. Ясно и недвусмислено се каза, че основният въпрос е кадровият въпрос. Под реподбор трябва да се разбира лов на вещици. Размахвайки пръст, той нито веднъж не постави думата независимост."


"Хората не искат зависимост, хората не искат рамки на лоялности, хората искат справедливост и са наясно, че не може да им бъде дадена от тези политици. Когато търся оценка на своята работа, слушам какво казват обикновените граждани."


"Във всички тези години българските прокурори и следователи като хора на закона приемаха и се съгласяваха с реформите. Може би това беше нашата грешка. Трябва да бъде казано, че българската прокуратура трябва да остане независима. Чуват се гласове за лустрация и за реподбор. Това е тази червена линия, която не можем да допуснем да бъде прекрачена, не защото искаме някакви предимства, а да изпълняваме своите задължения."


Това бяха част от изказванията на прокурорите, които бяха заявили желания за изказвания. Почти всички четяха от листа, като изказвания направиха обвинители от Смолян, Габрово, София.


Техните изказвания звучаха сходно, с повтаряне на едни и същи фрази, като повечето споменаваха като недопустимо предложението на лидера на "Демократична България" Христо Иванов "за реподбор" и "лустрация" на прокурорите.


В началото на август, Иванов внесе сигнал до главния прокурор Иван Гешев с искане да бъдат проверени обстоятелствата около първия запис с гласа на премиера Бойко Борисов, в който той говори с неидентифициран и към момента събеседник. В лайв видеото тогава Иванов обяви, че се търси прокурор, който ще се осмели да разследва главният прокурор и че иска да покаже къде е проблемът - че такъв няма. Затова, по думите му, освен оставката на Иван Гешев, е необходимо "дълбока конституционна реформа на прокуратурата. Има един просто принцип - ако реформираме и изчистим прокуратурата, тя ще реформира и изчисти всички останали институции. Главният прокурор трябва да бъде поставен под ясна и демократична отчетност на Народното събрание...Трябва да има реподбор на прокурорите в България", заяви тогава още Христо Иванов.


Именно това изказване сякаш беше се превърнало в неофициалния повод за събитието. Тази позиция беше посочена от изказващите се и като "разделителна линия", която е била прекрачена. Във всички становища акцентът беше върху това колко е важно прокуратурата да остане част от съдебната система. Някои обвинителите четяха с патос, други сякаш за първи път виждаха написаното, трети успяваха да не четат.


След като близо час течаха изказванията, говорителят на главния прокурор Сийка Милева обяви, че времето напредва, и прочете проект на декларация за независимостта на държавното обвинение. След като я изчете (текстът очевидно не беше подготвен на събитието, а преди това), тя призова за гласуване с вдигане на ръка. Текстът беше приет с почти пълно мнозинство. Само един прокурор гласува "въздържал се", против нямаше.


На въпрос на "Дневник" каква е причината да не подкрепи заедно с колегите си декларацията представителят на районната прокуратура във Варна пожела анонимност, но обясни с усмивка: "Аз ли съм единственият луд, който се въздържа? Нямам мотиви. Просто смятам, че това е прекалено."Марешки защити независимите прокурори с лично присъствие


"Правят се много груби опити за засягане на независимостта на съдебната власт и в частност на прокуратурата и следствието и моето присъствие тук е, за да декларирам желанието на всички парламентарно представени партии да се спазват законите в България и да не се посяга на независимостта на съдебната власт", коментира от своя страна лидерът на "Воля" Веселин Марешки след края на Националното съвещание на прокуратурата.


Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и външен министър Екатерина Захариева изпрати приветствен адрес до участниците в Националното съвещание, в което заявява, че "утвърждаването на върховенството на правото е обща мисия на цялото българско общество и гарантиране на независимостта на прокуратурата е от първостепенно значение".


"Прокуратурата има отговорна роля да следи за спазването на законността, както е разписано в чл.127 от Конституцията на Република България. За да изпълнява тази своя функция, прокуратурата трябва да бъде независима, от една страна, в рамките на съдебната власт, а от друга страна, и в цялостен институционален план", посочва Захариева.


В писмото си тя казва, че само по този начин ще се гарантира ефективно разделение на властите, което е основополагащ принцип на демократичния и правов ред в България.


"Поради тази причина нейната роля не трябва да бъде обект на предложения и действия, които да застрашават функцията й на защитник на публичния и обществен интерес", пише министър Екатерина Захариева.


Протест, жандармерия и полиция посрещна прокурорите на входа


"Активисти на "Да, България" посрещнаха участниците в срещата на прокурорите в резиденция "Бояна" с призиви и скандирания "оставка". Протестиращите раздаваха листовки, които пускаха през отворените прозорци на автомобилите, в които разпространяват речта на лидера на "Демократична България" Христо Иванов, който вчера отправи призив към участниците в срещата да не бъдат декор и статисти.


Около 30 души скандираха "Гешев - позор, оставка и затвор". Почти нито един от шофьорите в автомобилите, които влизат в резиденцията, не откликваше на протестиращите. Повечето от тях вдигаха стъклата си и опитваха да минат възможно най-бързо. Един от протестиращите бе задържан.


На входа на резиденция "Бояна" няколко патрулни автомобила осигуряваха кордон за следователите, прокурорите и гостите на съвещанието. Те минаваха при засилени мерки за сигурност, многократни проверки както на портала, така и на входа на Дом 2 на резиденцията, където бяха посрещани лично от Иван Гешев, придружен от няколко охранители от бюрото за защита на свидетели към главния прокурор.


Журналистите също минаваха при засилени мерки за сигурност, многократни проверки на документи и скенери, като бяха придвижени за няколкостотин метра от портала до входа на Дом 2 на групи със специално осигурени бусове.


Протестът на активистите приключи докато още течеше събитието. А към 13 ч. и прокурорското съвещание беше закрито от главния прокурор Иван Гешев, който пожела на присъстващите да бъдат здрави и отправи призива "напред и нагоре".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (212)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1739 Весело

  Този човек дали умишлено се държи неадекватно или просто му идва отвътре...?!

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7572 Неутрално

  Много объркан човек, страшното е, че е главен прокурор.

 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4036 Весело

  До коментар [#1] от "selqnin":

  Аз мисля, че по-неадекватно е, човек с отнети адвокатски права, да иска да "коли и беси" в цялата съдебна система, както и да пише новите закони и промени в Конституцията...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 5. 5 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3012 Весело

  Тези юнаци сериозно не ги слушат главите....

 6. 6 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3737 Неутрално

  Вече не е и смешно.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 7. 7 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2168 Неутрално

  Безспорни са успехите на хилядите хора ,които работят в прокуратурата и се борят с престъпността ,интереса е защо на най големите богаташи политици ,никой не предявава проверки ,не обяснява откъде са им богатствата ,като напр Пеевски ,гн Доган откъде толкова много сараи ,яхти , как става да си купиш ТЕЦ за 3000 лв и все такива въпроси и отговори !

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2151 Неутрално

  На фона от протести ахахах, двата файтона да българисти нямаха и 20 човека. На фона от активни мероприятия е правилният израз.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2775 Гневно

  Гешев , не пипай Левски . Всички пачаври се отъркаха о него !
  Кажи нещо за сопола и Шиши.Кажи за записите на бай Х. Кажи за ТЕЦовете на Ковачки!

 12. 12 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Прокуратурата е независима, защото други институции не могат да се месят е дейността и. Тя обаче е зависима от закона, а точно него напоследък нарушава Гешев, въобразявайки си, че всичко е позволено и в това се състои независимостта му - да прави каквото си иска и той води тенденциозно дела, а други данни за фрапиращи закононарушения пренебрегва.

 13. 13 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  "опитите да бъде унищожена българската прокуратура, макар и под прикритието на борбата за демокрация"

  След разделението на властите, след гражданския сектор, вече и демокрацията е пречка за дейността на каскетурата.

 14. 14 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3186 Весело

  Чудя се, как може да се напише това:
  "На фона на протести, при засилена охрана и мерки за сигурност, главният прокурор Иван Гешев обяви пред над 700 прокурори, следователи, пред двама министри, дипломати и депутати, че прокуратурата е "мафия и че няма да допусне никаква зависимост".

  Да питам преките свидетели, става ли?
  Размаха ли Гешев двете си ръце с по два свити пръста при произнасянето на думата "мафия" или просто си призна? Без да го биете?
  Чакаме реакцията на тов. Президента с малко "п"!

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 15. 15 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2327 Неутрално
 16. 16 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 778 Неутрално

  "Прокуратурата е независима, защото действа като Левски"

  Такова изказване от страна на гешев е гавра с един от националните символи на България и трябва да е подсъдно!

 17. 17 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2215 Любопитно

  "спряхме процеса България да се превърне в бунище, спряхме горенето на опасни отпадъци и заравянето им в нашата земя, с което някои печелеха милиони с цената на здравето на всеки българин", обяви Гешев насочвайки вниманието към последните акции срещу братята Атанас и Пламен Бобокови."

  Ако това е вярно и се докаже в съда, бих подкрепила действията на прокуратурата.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Yana Derevyanchenko
  Yana Derevyanchenko
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Изказвам скромно мнение. Когато си главен прокурор, трябва да разследваш ВСИЧКИ . Проблема на Гешев , е че избира кой да разследва . Закона е еднакъв за всички , парите не са по чисти при Пеевски , от колкото при Божков. Ще повярвам на този човек, когато разследва всички. Ако е толкова смел и е борец, да отвори разследване срещу Пеевски, Домусчиев, Ковачки, които да доведат до връщане на парите на българите. Има икономически балон, надут от беззаконие.

 20. 20 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  До коментар [#1] от "selqnin":Аз мисля, че по-неадекватно е, човек с отнети адвокатски права, да иска да "коли и беси" в цялата съдебна система, както и да пише новите закони и промени в Конституцията...
  —цитат от коментар 4 на hamiltonf


  Кой е с отнети адвокатски права?

 21. 21 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2932 Неутрално

  До коментар [#2] от "Александър":

  Абе не знам дали и как следват в прокуратурата заветите на Левски, обаче е сигурно, че бюджета плаща доста за калпавата им работа. ;)

  Бивш tww09306483.
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#3] от "Роси":

  Изобщо не е объркан.
  Просто си е злобен и нагъл по природа.

 24. 24 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1744 Весело

  До коментар [#10] от "everlast666":

  Имали са предвид ФК"Левски".......

  Когда мужчина не способен любить женщину, он начинает любить что попало: Родину, партию, профессию и пельмени...
 25. 25 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 548 Неутрално

  "Сега ще ви кажа защо всички ние сме "мафия".

  Защото защитавате и обслужвате интересите на мафията

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на nodjinn
  nodjinn
  Рейтинг: 514 Любопитно

  Промених си мнението за оставката на Гешев. Освен оставката спешно му е необходим и психиатър. И промивка на устата със сапун, да не скверни повече името на Апостола.

  Бива ли такова нещо - един Димитър Общи да се изживява като Левски, тц-тц.

 28. 28 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Гешев , не пипай Левски . Всички пачаври се отъркаха о него ! Кажи нещо за сопола и Шиши.Кажи за записите на бай Х. Кажи за ТЕЦовете на Ковачки!
  —цитат от коментар 11 на hodounski


  и за булгартабак и дебелака,
  как така пеевски разруши предприятие
  с 3000 човека персонал и ги изхвърли на улицата в Пловдив.
  какво стана с 50те милиона на домусчиев и флота,
  какво стана с тол системата, а с бтк.
  некви боклуци се опитват да си правят
  реклама. не се получава. ОСТАВКА!!!

 29. 29 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 420 Разстроено

  Честита ви чиста и свята република.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1744 Любопитно

  До коментар [#17] от "etty1":

  "...Красивите лъжи винаги побеждават чистата истина..."

  Джо Абъркромби. "Отмъщението на Монца"

  Когда мужчина не способен любить женщину, он начинает любить что попало: Родину, партию, профессию и пельмени...
 34. 34 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Някой да е имал илюзия че ще повдигне въпроса за чекмеджетата с пачките или за вулгарните записи принизяващи институцията "министър-председател" а от там и цялата държава? На него му дай да брои кокошките на бабите и да разследва лафки продаващи биберони. МАРШ БЕ КАСКЕТ!

 35. 35 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2461 Неутрално

  Гешев искрено ме разсмя, когато посочи като пример за разследване на висши чиновници случая Нено Димов.

  Тези десни институти и мисловни тръстове от фанатизирани гербаджии, достатъчно хитри да се правят на някакви други и да се опазят за периода "след ГЕРБ", бяха по заповед отгоре леко "респектирани" да бачкат по-старателно.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 36. 36 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 420 Весело

  Прокуратурата: "Свикваме съвещание за независимостта на прокуратурата от политиците"
  Пак прокуратурата: "Ще поканим политици на съвещанието"

 37. 37 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#22] от "Дилема":

  Въпрос на възпитание, което на вас очевидно ви липсва! Облизването на диференциала не ви прави по-умна!

 38. 38 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Аз пък си помислих, че ги е събрал, за да обяви подаването на оставката си, и сега съм дълбоко разочарован.
  Настроение: ехидно

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 39. 39 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3397 Неутрално

  Начи ... от детайла към същественото ...

  Тъй!

  Пръво - за 20-те % намаляла престъпност за петте месеца ...
  Първо точка едно ... Бе, к'ъф етози приод "пет месеца"?
  Отчетността е по месеци или тримесечия. И вече сме края на август, та господинът Велик Началник би трябвало да има данните поне за шестмесечието, че даже и за юли!
  Май просто това му отърва ...
  Нейсе!
  Но идва Първо точка две - самите 20% спад, с които се фали!
  Ма другарки и другаре, от тия "първите пет месеца" половината време, от 19 март, народът беше запрян по къщите! Как да ги крадат, когато цялото семейство е натъпкано вътре? А улиците пък - празни, само полицията джиткаше ...
  Та тогава би трябвало процентът да е поне 50% спад! А не 20% ...
  Т.е. Каскетурата реално има увеличение от едни 30%!

  А сега ктм Две ...
  Каква "независимост" оплакват? И то като "част от Съдебната система"?
  Даже няма да цитирам собствените му думи на Каренин, нито изтеклите записи, нито за заявките на Каксетя в каква посока иска да "реформира" законодателството, но и за малките дяца е видно, че Каскетурата се държи и работи като част от Изпълнителната власт! На практика!
  И че Каренин се държи, говори и действа като Политик!
  Но рИве, че бил Абсолютно Независим и неприемането точно на неговата дейност като Политик била ... посягане на Независимостта му!

  И накрая, но най-важното - Каскетят официално си прокламира, че ИДЕИТЕ за него подлежат на санкция!

  Сийка чете Делкарацията МУ, че са "атакувани" ... цитирам ... с "несъвместими с конституционния ред идеи за реформи".

  Що за тъпота с взлом?
  Конституционно несъвместими ИДЕИ?
  При това Идеи за Реформи!

  И въобще - били тормозени и атакувани - sic! - с ИДЕИ!

  Гадовете как ги мъчат, имайки различни от техните ИДЕИ, начи!
  Това е толкова Неконституционно!

  Оставка, бе!

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 951 Неутрално

  Левски сигурно се върти в гроба при споменаването на името му от този каскет. Дал си е живота за "чиста и свята република", пък я докарахме дотам, че на територията се обезлюдява с рекордно бързи темпове и се живее по-зле отколкото и под турско робство...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 279 Весело

  Изказването на ГешеФ трябва да е или в рубриката "ПреДОЗИРАНЕ" или в рубриката "Усмивки от старите соц ленти" :):):) Еднакво жалко и импотентно, какъвто е и автора му, разбира се :):):)

 45. 45 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3186 Весело

  До коментар [#22] от "Дилема":Въпрос на възпитание, което на вас очевидно ви липсва! Облизването на диференциала не ви прави по-умна!
  —цитат от коментар 37 на telqk


  Какво ме прави умна и чий е въпросният "диференциал" не е Ваш проблем, товарищ!
  Питах нещо, но отговорът беше включен във въпроса. Отговорът Ви доказва само едно - мутри сте и мутри ще си останете. Познавам ви по езика, по наглостта и простотията.
  Комуняги, сър! Путинофили!

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 46. 46 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  До коментар [#19] от "Yana Derevyanchenko":

  Привет Яна , радвам се че си слязла от джипката :)

 47. 47 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2059 Неутрално

  До коментар [#17] от "etty1":

  Ами засега съдът обяснява редовно на Гешев, че не става за чеп за зеле. Кого осъди - Баневи, Арабаджиеви, Прокопиев, Трайчо, Нено Димов?

 48. 48 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 279 Весело

  Аз пък си помислих, че ги е събрал, за да обяви подаването на оставката си, и сега съм дълбоко разочарован. Настроение: ехидно
  —цитат от коментар 38 на proventuss


  Няма достатъчно акъл сам да си подаде оставката - настроение: нормално ....

  Но е важно да се отбележи и следния факт - Кой се радва на глупостите на един откровено глупав човек? Отговорът е лесен - глупавите като него ... настроение: нормално

  :):):)

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на TheFunNet
  TheFunNet
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Само това ме грабна:
  Гешев: Сега ще ви кажа защо всички ние сме "мафия".
  Нататък мисля, че всички сме наясно защо са така нещата..

  https://thefun.net
 54. 54 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 420 Любопитно

  Прав си,срещу мразения от цяла държава Каскет,само 30 протестиращи.Не е смешно,жалко е.
  —цитат от коментар 50 на uvtest


  А за 30 протестиращи да мобилизираш такъв полицейски ресурс и да отцепиш Бояна жалко ли е или е смешно?

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Гешев не е за този пост.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Така се получава, когато на простак му се даде власт.

 59. 59 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3397 Неутрално

  Изказването на ГешеФ трябва да е или в рубриката "ПреДОЗИРАНЕ" или в рубриката "Усмивки от старите соц ленти" :):):) Еднакво жалко и импотентно, какъвто е и автора му, разбира се :):):)
  —цитат от коментар 44 на dedo_goshko


  При мен отива в графа "Подбуждане към нЕкои НЕконституционни идеи".

  А арогантната и агресивна милиционерщина никога не съм я подценявал, но и не надценявал, та да "жаля" за някакви техни несъществуващи високи идеали или цели.

 60. 60 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 504 Гневно

  Наистина ли този сравни прокуратурата с Левски? Чучелото на доган говори за Левски?

 61. 61 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 951 Неутрално

  Лоши времена за идват за крадливите олигарси.Затова се съюзяват, без значение от политическите си пристрастия.
  —цитат от коментар 52 на НеКой


  Бре, ти да видиш. Кога ще влязат да тарашат шкафчето на мутрата и да го закопчаят? Кога ще разследват прасето за Булгартабак? Кога ще се разследва дръндарския сопол за ТЕЦ Варна? Че се подочува, че и Домуса го разследвали американците за каптагон, ама нашата каскеттура пак не разбрала... Лоши времена идват, я колко успешно каскетя разследва КТБ-то... Жалки смешници.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 62. 62 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1726 Гневно

  Милиционери от цялата страна днес отново поругаха Васил Левски. Тези заслужават да тънат в същата мизерия и унижения, на които подлагат нещастни хорица из цялата страна, принуждавайки ги на всичкото отгоре да им се кланят и благодарят публично.
  Никой от тази паплач, събрана в дома на комунизма изобшо не знае чий е портретът, който виси над празните им глави в луксозните им мафиотски кабинети. Ако някой ги попита кой е Левски, 100 % от тези ще отговорят (може би без пркурора или следовател от Варна) - любимият футболен отбор на нашият Бойко Борисов.
  И да спрат веднага да разполагат с всички нас, като с лична собственост. Никой български гражданин не иска този мирзлив каскет на власт нито послушниците му.
  Реподборът е задължителен и затова милиционерите умирайки от страх задействат диктаторските си инстинкти.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 63. 63 Профил на Nikolay Dobrev
  Nikolay Dobrev
  Рейтинг: 14 Неутрално

  След святото дело на Левски ,то той в момента се върти в гроба до безбожие

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3397 Неутрално

  До коментар [#17] от "etty1":Ами засега съдът обяснява редовно на Гешев, че не става за чеп за зеле. Кого осъди - Баневи, Арабаджиеви, Прокопиев, Трайчо, Нено Димов?
  —цитат от коментар 47 на 3biri


  Съдът засега постанови, че не могат да събират и изваждат колкото третокласници.

  Колкото до запорите, с които се хвали - там трябва да питат Трайчо Трайков.
  Да ги светне.

  Както и Китов.
  Той пък да ги светне за един друг запор. Вдигнат много удобно и навреме ...

 67. 67 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  Май вече е ясно ...Народа ще говори за охранители , каратисти ..и срасването на тази независима власт с организиранта престъпност, те ще отговарят Божков , Златев ...и всичко останало са ръководители на ЗЛОТО. Възможностите на словото са едни и същи , и това ще продължава ДО второ пришествие .... Все пак се вижда слабото място , и нещо от което се страхуват. Реформи, отчетност ...и преглед на работата на бранителите на ДЪРЖАВАТА. Сега много ще се говори за НЕЗАВИСИМОСТ...и та..та..та . Трябва да са ЗАВИСИМИ , никой не е над НАРОДА, и те се отìтат пред ЛЕГИТИМНО избрани органи от НАРОДА, тоест народното събрание или президента. Бих искал да е президента не заради случая , а заради тези 2,5 милона ,които виждат в него гарант. Народното събрание много дълго няма да излезе от Сянката на БАЙ Х*Й, тоест да не прави нищо

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2245 Неутрално

  Така се получава, когато на простак му се даде власт.
  —цитат от коментар 58 на Rational


  Тази власт ще му се отнеме!
  За целта първо трябва да прогоним мутрата-комунист борисов!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  Това осъждано лице се явява като най-вредния и най-простия главен прокурор от самото начало на прехода!
  —цитат от коментар 64 на Рим

  Така е!За това и днес имаше такъв мощен ,многолюден протест срещу Каскета-цели 30 души.

 73. 73 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2631 Неутрално

  Ако и тази златна възможност да покаже ритончето е пропуснал, язък му за сладките приказки.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 279 Весело

  [quote#68:"Santos"][/quote]

  А "случайно" пропускаш питанията за Домусчиеви, Шиши, Пепи Еврото и Делта гард, така ли? Там разследвания, проверки и арести има ли, че нещо съм пропуснал? А не е като да няма доказателства и нередности, нали? :)

 77. 77 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 591 Неутрално

  "...Той започна с постиженията на прокуратурата, като посочи, че вече е решен проблемът с телефонните измами, кражбите и грабежите са намалели с над 20% за първите пет месеца."...
  Стъкмистика за хора с леко психично разстройство, източно-православни вярващи и обслужващия персонал на Борисовата фирма.
  - телефонни измами вече няма, защото са конфискувани телефоните на измамените
  - 20% по малко кражби, защото населението е обедняло със следващите 20%

 78. 78 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2245 Неутрално

  Този човек дали умишлено се държи неадекватно или просто му идва отвътре...?!
  —цитат от коментар 1 на selqnin


  Само външно прилича на човек...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Това дето се самонарича “прокуратура” е просто една от ударните групи на мафията. А единственото общо с Левски е, че и футболният отбор е собственост на същата мафия

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3186 Весело

  Писах преди време, но ще го повторя. Прокуратурата на РБ е ВЛАСТ, част от кръвоносната и имунната система на държавата. Президентът, който и да е, но най-малко този, Е ЛИШЕН от властнически правомощия по конституция!
  Президентът не разполага с власт и е просто един държавен чиновник, чиито милиони на година се плащат от всички данъкоплатци, не само от тези, които са го избрали. Този президент, другари и другарки, е същият като Пеевски - сламен човек, представляващ едни пари, но накичен с титли като "олицетворяващ единството на нацията, "върховен главнокомандващ" и т.н.! Разликите ги знаем - единият е избран от "народа" и яде неговите пари, а другият - от Москва и яде... пак народните пари, ограбени от Мултигруп. "Баницата", така наречена.
  Излиза, че в конкретното сравнение и двамата ядат чужди пари, избрани са от Москва (ОФ на БСП-ДПС-ДБ-ДСБ-Маяма-Дончева-Трифонов и вся остальная и задграничните им представители) и ... са едни чучела.

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 84. 84 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3012 Неутрално

  А почетният гост Марешки, този принципен човек, този поборник за свободна България?
  Не знам за вас, ущипах се да видя дали става дума за 2020 г. и за държава от ЕС.
  Като в някаква пиеса на абсурда....

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 86 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 331 Неутрално

  "Мафия сме, защото внесохме светлина в мрака, не на думи, а с дела, така, както ни е завещал Апостола на българската свобода Васил Левски."

  И Левски включиха в пропагандата.
  Ако беше жив Левски, първо през вас щеше да мине, после през министерски съвет, народното събрание, и накрая щеше да се отбие в църквата.
  Пък нека да са дефицитна стока чувалите.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2245 Неутрално

  Тоя се оказа сбъркан отвратеняк!
  —цитат от коментар 74 на citoplast


  Всъщност гешев е една завършена нагла мутра облечена във власт!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5779 Неутрално

  Не му стигат на Левски едни ритнитопковци от Подуене, ами и каскетът се приши към него...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  А защо Супер Гешев се хвали с хора, които успешно се укриха и не са осъдени, нито са задържани? Кой е виновен, че Божков е в Дубай, а Василев - в Сърбия? Чистачките от затворите, че не ги погнаха? Или ако ги бяха наистина арестували щяха да почнат да пеят, а не да ни спускат квото им отърва?

  Не ме търсете преди обяд
 93. 93 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2932 Неутрално

  До коментар [#83] от "Дилема":

  Само дето никой не дава смислен отговор на въпроса, какво търси прокуратурата в съдебната власт? Или при нас, както и в Съветския съюз, обвинение е равносилно на престъпление?

  Бивш tww09306483.
 94. 94 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1223 Любопитно

  До коментар [#54] от "danubian.whale":

  Ами не, нормално е, нали все се пърчите, че „хиляди ще тръгнат като мощна вълна да изметат корупцията“! Даже дрОгарете от „Отровното трио“ съобщиха, че за Великото Септемврийско Въстание“ на 02.09 се очакват поне 200 000 души, ехе! А след замерянето с памперси сега с какво ще замеряте по време на „въстанието“? С употребявана тоалетна хартия или с биберони – като намек за незрялото управление? Кажи, лъчезарни, „поради что се срамиш…“?

 95. 95 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 420 Неутрално

  То хубаво ще го прогоните,ама много лесно взеха да ви падат барикадите нещо.Трима души отидоха и ,без пушка да пукне,разгониха единия катун.Ако така ще водим и занапред борбата,перспективата не е розова.
  —цитат от коментар 82 на uvtest


  И като махнете палатките със сила, хората магически ще заобичат Борисов ли? Доверието в Баце е тотално и необратимо сринато, колкото и да ви е трудно да го проумеете. Падението му е толкова голямо, че дори една компрометирана и износена личност като Манолова има по-висок рейтинг от него. Вярвате му само останалите партийните активисти и държавни калинки, които сте обвързали собственото си развитие с обществената подкрепа към него. Затова и сте в такава паника.

 96. 96 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2245 Неутрално

  Това сборище на менте прокурори, показва за пореден път колко належаща е оставката на гешев.
  Над 60% от българите искат наред с оставката на мутрата борисов, така и оставката на мутрата гешев!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 97. 97 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#1] от "selqnin":Аз мисля, че по-неадекватно е, човек с отнети адвокатски права, да иска да "коли и беси" в цялата съдебна система, както и да пише новите закони и промени в Конституцията...
  —цитат от коментар 4 на hamiltonf


  Данито Кирилов ли ? И аз съм на мнение че не трябва да пише нищо друго освен бележки до жена му какво да купи от магазина.

 98. 98 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Издателят нещо го страхуват, иначе защо цел форум ще вие денонощно.
  —цитат от коментар 85 на НеКой


  Ами има защо:
  Цитат от Любимия ти Гешев - "Защото показахме, че няма да допуснем двойни стандарти, едни за хората с милиарди и политическо и медийно влияние и други за останалите българи."
  Хайде сега, покажи ми един човек "с милиарди и политическо и медийно влияние", който да е осъден и да е в затвора.

 99. 99 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 420 Весело

  ... с биберони...
  —цитат от коментар 94 на Santos


  А, не, бибероните ги бори Гешев в Силистра.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK