Оправдания, неистини, отпуски - кой от властта какво обясни днес в европарламента

Десислава Ахладова, Екатерина Захариева и Красимира Филипова оправдаха отсъствието на ръководителите си с това, че те са в отпуск.

Десислава Ахладова, Екатерина Захариева и Красимира Филипова оправдаха отсъствието на ръководителите си с това, че те са в отпуск.Критичен тон от страна на европейските институции и въпроси за мястото и статута на прокуратурата, отчетността на главния прокурор и публичната политика на държавното обвинение - това са били едни от основните въпроси, обсъждани по време на днешното обсъждане в Европейския парламент на ситуацията в България през последните месеци.


Така обобщи пред "Дневник" Красимир Кънев от Българския хелзинкски комитет, участвал в закритото заседание на Групата за наблюдение по въпросите на демокрацията, върховенството на закона и мониторинга на основните права (DRFMG), в която няма български евродепутати.


За "Дневник" журналистът от "Биволъ" Димитър Стоянов в описа първата част заседанието със "силно критичен, макар и относително дипломатичен тон". Той също участва в него, както и представители на Венецианската комисия към Съвета на Европа и други европейски институции
Друг от участниците, пожелал анонимност, сподели, че продължилото 4 часа и половина (заедно с почивката) заседание е преминало делово, но всеки опит на български официални лица да се оправдават и да се отклоняват от темата на разговорите, е бил веднага коригиран.


Сред обсъжданите теми са били и борбата с корупцията, проектът за промени на ГЕРБ в Конституцията, свободата на медиите, дискриминацията и изключването на малцинствата, както и отношението към неправителствените организации, проектът на ВМРО и свободата на сдружение, сподели Кънев.


Критично беше отношението и мисля, че някои от правителствените представители се поизложиха.


Красимир Кънев,

Български хелзинкски комитет


По думите му зам.-главният прокурор Красимира Филипова е представила тезата на главния прокурор, че държавното обвинение работи усилено и недоволството в обществото е заради засегнатите интереси. Тя е разказала за борбата с контрабандата и организираната престъпност като е посочила, че тези успехи са предизвикали в някои среди критиките срещу дейността на прокуратурата.


Външният министър и ресорен за съдебната реформа вицепремиер Екатерина Захариева е заявила, че правителството много уважава правото на протест на гражданското общество и тъй като се повдигат много конституционни въпроси, кабинетът влиза в "диалог" с обществото като представя проект за промени в Конституцията. На днешното заседание реакция и коментари по проекта обаче не е имало и той не е бил обсъждан по същество, тъй като по думите на Кънев представителите на ЕП и Венецианската комисия не са били запознати с проекта.


Оправдания, неистини, отпуски - кой от властта какво обясни днес в европарламента

© Велко Ангелов


Два други източника на "Дневник" посочиха, че от българска страна било изтъквано, че няма намеса на изпълнителната власт в работата на прокуратурата, на което било напомнено, че не това е проблемът, а липсата на реална отчетност и контрол над тази институция.


От Венецианската комисия са повдигнали и въпроса, че нищо от междинната резолюция от декември 2019 г. не е изпълнено, а Кънев посочи, че само след дни заседава и Комитета на министрите към Съвета на Европа.

 • Според изданието "Юрактив" днес са били поканени онлайн да участват премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Иван Гешев и правосъдният министър Данаил Кирилов. Но днес "Дневник" научин, че всеки от заместниците им е обяснил защо началникът му не присъства лично. Екатерина Захариева е казала, че премиерът бил в отпуск. Красимира Филипова оправдала пред представителите на европейските институции отсъствието на главния прокурор Иван Гешев с това, че е в платен годишен отпуск (междувременно той оглави операция край Дупница), а Десислава Ахладова казала, че министърът на правосъдието Данаил Кирилов е подал оставка.


Гешев претендира, че е предложил срещата


В официалното съобщение на прокуратурата да това събитие се казва, че "дискусията е организирана (...) по предложение на главния прокурор Иван Гешев за обсъждане на актуалните предизвикателства пред Прокуратурата на Република България в контекста на засилен политически и медиен натиск".


Това изобщо не е вярно, твърди евродепутатът Радан Кънев. "Твърдението на г-н Гешев, че той е организирал днешното изслушване в ЕП (...), е пряка и скандална лъжа. Изслушването е организирано от евродепутата от Нидерландия Софи Ин'т Велд, председател на подкомисията, като подготвителен етап от организацията на пленарен дебат за институционалната криза в България", написа той в профила си във "Фейсбук". Не е ясно също защо, ако главният прокурор е организирал нещо важно в Европарламента, ще пропусне да участва в него заради отпуска.


Евродепутатът Елена Йончева каза в интервю за "Дневник": "Редно беше Борисов сам да се яви в Европейския парламент, а не да прехвърля това свое задължение на подчинени. Безпрецедентните за страната ни протести изискват от един политик да поеме отговорност пред Европа, а Борисов се крие. Това е недостойно. (...) Той очевидно смята, че ще овладее протестите у нас и чрез ЕНП ще успее да контролира и европарламента. Но влакът, който е подкарал, води към задънен тунел. Възможността ЕП да започне процедура по член. 7 (за замразяване правата на България по членството в ЕС) е реална".


Европейският парламент също има правомощия да задейства процедура по чл. 7 от Договора за ЕС, както се случи с Унгария. Днес се отваря вратата към тази процедура. Борисов очевидно смята, че ще овладее протестите у нас и чрез ЕНП ще успее да контролира и европарламента. Но влакът, който е подкарал, води към задънен тунел. Възможността ЕП да започне процедура по член 7 е реална.


"Дневник" потърси коментар от МВнР в София и някои от участвалите в нея евродепутати за това как е минала срещата, но не получи отговори до редакционното приключване на текста. На въпрос към говорител на ЕП вярно ли е, че инициативата за срещата идва от главния прокурор, от институцията също препратиха към участвалите в нея евродепутати.


Главният прокурор Иван Гешев посети Дупница във връзка с провеждаща се специализирана полицейска операция по издирването на Янек Миланов, съобщи днес пресслужбата на прокуратурата. Според заместничката му той е в отпуск.

© press.prb.bg

Главният прокурор Иван Гешев посети Дупница във връзка с провеждаща се специализирана полицейска операция по издирването на Янек Миланов, съобщи днес пресслужбата на прокуратурата. Според заместничката му той е в отпуск.


Какво е казано за оправдание от прокуратурата


"По Конституция прокуратурата е единна, но не и централизирана", е казала Красимира Филипова според съобщението на прокуратурата. "Единственото подчинение, което се дължи от прокурорите, е подчинението на закона.Те не са в йерархични отношения нито с главния прокурор, нито с административните си ръководители. Свободни са да вземат решения съобразно вътрешното си убеждение, независимо за кое лице се отнасят, и тези решения не могат да се контролират от главния прокурор."

 • Красимира Филипова е заместник на Гешев от началото на мандата му. Преди да заеме поста, тя работи във Върховна касационна прокуратура. Филипова е бивш зам.-министър на правосъдието в кабинета "Борисов 2" при министър Екатерина Захариева. Тя е с най-богат юридически стаж сред заместниците на Гешев.

В края на миналата година (още по време на мандата на Сотир Цацаров като главен прокурор - бел. ред.) Венецианската комисия и Комитетът на министрите на Съвета на Европа препоръчаха България най-сетне да въведе ефективен механизъм за разследване и отчетност на главния прокурор. В резултат на извънредно съботно заседание (на 7 декември) правителството прие законопроект, според който "независим" прокурор със 7 г. мандат, подчинен на главния, ще може да го разследва в случай на извършено престъпление.


На 23 юли Конституционния съд излезе с решение, според което на теория всеки прокурор може да започне проверка или разследване срещу главния, а той от своя страна, няма право в подобни случаи да осъществява контрол. На практика обаче това е малко вероятно и граничи с невъзможното, тъй като в централизираната система на прокуратурата остават да действат други формални и неформални правомощия на главния прокурор, от които зависи и професионалната кариера на всеки обвинител.

 • Питането на правителството, инициирано от Данаил Кирилов, беше: дали в надзора за законност и методическо ръководство върху дейността на всички прокурори, осъществявани от главния прокурор по чл. 126, ал. 2 от Конституцията, се включват случаите, когато прокурор извършва проверки и разследвания по сигнали срещу главния прокурор.

С промените в Конституцията, предложени от ГЕРБ на 17 август, не се въвежда и по-голяма отчетност на главния прокурор, както препоръчаха Венецианската комисия и Комитетът на министрите на Съвета на Европа. В проекта е записано, че главният прокурор ще се отчита пред народното събрание два пъти годишно - задължение, което има и в момента. Освен това ще може да бъде питан за конкретни разследвания, по които ще може да дава отчет, само ако наблюдаващият прокурор (и негов подчинен) даде съгласие. Промените са формални и на практика няма да доведат до по-сериозна отчетност и контрол на главния прокурор. Нещо повече - с проекта за Конституция на ГЕРБ дори се разширяват правомощията на главния прокурор, който вече ще може да прави предложения за законодателни промени като част от бъдещия съдебен съвет на прокурорите.


Оправдания, неистини, отпуски - кой от властта какво обясни днес в европарламента


В ЕП питат за резултати от борбата с корупцията


"България е на първо място по корупция. Европейските партньори питат какви са резултатите от борбата с корупцията. Те не се интересуват дали главният прокурор е независим, а има ли отчетност и възможност за контрол над неговите действия", разказа за "Дневник" и Димитър Стоянов.


По думите му макар че вицепремиерът Екатерина Захариева е признала за някои проблеми, тя е застъпила твърдението, че с мониторинг или без мониторинг съдебната реформа в България ще продължи. "По предложението за нова Конституция от българска страна беше определено като голям позитив това, че Висшият съдебен съвет ще бъде разделен на два съвета", разказа още Стоянов. Но той коментира, че в тези съвети (на прокурорите и на съдиите) все пак се предвижда да продължи избирането на представители от политическата квота, което не може да се определи като гаранция за независимост.


"Конкретно зам.-главният прокурор се похвали за това, че имаме големи успехи в борбата с контрабандата. Беше дадено ясно да се разбере, че те не са повикани да говорят за контрабандата, а да говорят за корупцията в борбата, с която България е на последно място", сподели Стоянов пред БНР. "И беше казано в пряк текст, че българските власти могат да си изберат дали сме на последно място в борбата с корупцията, или сме на първо място по корупция."


За свободата на медиите


"Проблемът със свободата на словото и медиите също беше изтъкнат като бе припомнено, че България е на 111 място в класацията на "Репортети без граници", каза Стоянов. Той описа как Екатерина Захариева заявила, че е щастлива, че в следващия програмен период ще има мотиротинг за свобода на словото, за да се види, че медиите в България работят нормално и над тях не се оказва натиск, посочи Стоянов.


Както той, така и друг източник на "Дневник" разказа, че по думите на Захариева, причината България да бъде на 111-то място е, че непрекъснато се припомня случая с убийството на Виктория Маринова от Русе, което се сочи като убийство на журналист, но то вече било разкрито и не е свързано с работата й. Но на това било отговорено, че тежките проблеми на България със свободата на медиите датират доста преди това.


"Да, витаят тежки съмнения, че това престъпление беше разследвано обективно, факт! Да не говорим за опасенията, че има и други виновни лица, които са прикрити", написа по-рано днес Димитър Стоянов в профила си във Фейсбук. "Но не, Делян Пеевски и монопола му на медийния пазар са основна причина. Политиката на Кирил Домусчиев в Нова ТВ е основна причина. Европейските пари, които правителството отпуска на свинските медии са основна причина! Лицемерие и лъжи, само това могат да покажат българските власти пред Европейския парламент."

Коментари (232)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1898 Весело

  сигурно е било така,
  кой ви го каза, че другаде пише друго

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 2. 2 Профил на Yana Derevyanchenko
  Yana Derevyanchenko
  Рейтинг: 279 Неутрално

  С една дума - нищо . Разбира се , дневник трябва да напише , че все пак има нещичко. Истината е че при мащабните протести в другите Европейски държави от хиляди , нашия бледнее. Не само като количество, но и като постъпки. Риба , камиончета, блокажи, спиране на метрото, бой с други граждани. Абсолютна пародия.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 792 Весело

  До коментар [#1] от "zz_s":

  сигурно е било така, кой ви го каза, че другаде пише друго
  —цитат от коментар 1 на zz_s

  Понеже много бързаш да постнеш коментар и, предполагам, нямаш време за четене, ето накратко:
  Така обобщи пред "Дневник" Красимир Кънев ...
  —цитат от коментар 0 на статията

  За "Дневник" журналистът от Димитър Стоянв описа ...
  —цитат от коментар 0 на статията

  Друг от участниците, пожелал анонимност, сподели ...
  —цитат от коментар 0 на статията


 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  "България е на първо място по корупция."

  И как се мери корупцията? ;)

  На око ли? ;)

  Да въведат някакъв точен критерий? ;)

 8. 8 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 933 Неутрално
 9. 9 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  Проблемът със свободата на словото и медиите също беше изтъкнат като бе припомнено, че България е на 111 място в класацията на "Репортети без граници"

  Как се мери тази Свобода на словото? ;)

  И тя на око? :)

  Нещо точни критерии?

 10. 10 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  До коментар [#7] от "realguru":

  Дедо Сорос казва.
  Ако си възвръща инвестициите в определена държава, значи корупция нема.
  Явно при нас не е така...

 11. 11 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1661 Разстроено

  Изглежда едните са лъгали до припадък, а другите са попивали ококрено и накрая ще напишат, че вярват на всичко...
  Страхотни другарчета си намерихме, също като предишните...

 12. 12 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3021 Весело

  "кабинетът влиза в "диалог" с обществото като представя проект за промени в Конституцията..." - и всички, ама всички се подчиняват единствено и само на закона!?! Това прокуратурата, че спазва всичко е ОК, че Е катето се изказва като дипломат, почти, е ОК, това че всички медии НИ предлагат бисквитки, задължително хрупкави, е още повече ОК, но това, че диалогът е на различни теми не е никак ОК - най-вече за ГРЕБливата власт. Различни хора, в различни светове, но пък нахални, нагли, упорити като за последно.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 933 Неутрално

  "България е на първо място по корупция." ;)
  —цитат от коментар 7 на realguru

  Неее. Била е на последно място в борбата с корупцията.... ;)

 15. 15 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1697 Неутрално

  Всяка дискусия за нова конституция само легализира статута на управляващите, които протестите искат.

  Не може хем да искаш със стачка някой да се махне, хем да обсъждаш с него бъдещето - то е много ясно, че докато го обсъждаш той не се маха и следователно за тебе е по-важно да го обсъждаш от това да се махне.

  Излагация за триото, за протестиращите, за ДБ, и за Икономедия, доколкото е пределно ясно, че поддържа протеста, да влизаз в дискусии за конституцията докато в същото време иска оставки на Борисов и Гешев.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  До коментар [#1] от "zz_s":

  Пише кой.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 792 Весело

  До коментар [#7] от "realguru":
  До коментар [#9] от "realguru":

  Да не ти е залипсвал „колегата“ WWW, дето под всяка статия пита „на тоя кой му плаща, от къде са му парите“ и т.н., че и ти подхвана подобна песен?

  В какъв формат ги искаш „точните критеии“, LaTex ще свърши ли работа?!

  😁

 18. 18 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4079 Любопитно

  ".............Друг от участниците, пожелал анонимност, сподели, че продължилото 4 часа и половина (заедно с почивката) заседание е преминало делово, но всеки опит на български официални лица да се оправдават и да се отклоняват от темата на разговорите, е бил веднага коригиран.................."

  Шикалкавене и увъртане -типични балкански номера са се опитали да пробутат в ЕП гереберите!!!!

 19. 19 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 550 Весело

  Усещат че края е близо ... жалко само за излагацията. В Брюксел не пасат трева

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 20. 20 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 550 Весело

  Казах ли #оставка [email protected]#$^%&

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 21. 21 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  Време е вече европейската прокуратура да му изпраща призовка
  https://www.dnevnik.bg/comix/276879/

 22. 22 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4079 Любопитно

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Ами какво друго освен "нас.ране" от страна на жълтите калинки може да се очаква?!

 23. 23 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  Време е вече европейската прокуратура да му изпраща призовкаhttps://www.dnevnik.bg/comix/276879/
  —цитат от коментар 21 на Наблюдател


  и ОСТАВКА!

 24. 24 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4079 Неутрално

  До коментар [#8] от "papunqk":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Но пък напълно заслужен!България е най-бедната и корумпирана страна в ЕС и тези управници са срам и позор за Родината!А редовите българи страдат и /или/ емигрират!

 25. 25 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2932 Неутрално

  изслушване в петък следобед не е много сериозен сигнал

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 988 Неутрално

  "България е на първо място по корупция."И как се мери корупцията? ;)На око ли? ;)Да въведат някакъв точен критерий? ;)
  —цитат от коментар 7 на realguru


  http://old.csd.bg/artShow.php?id=12879

  Има и пълен текст от 1.5 Mb, каскет! Чети и не задавай тъпашки въпроси!

  Имало едно време ссср...
 28. 28 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#6] от "НеКой":

  Тези нищо такова не са писали. А ти си си лъжец.

 29. 29 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2702 Неутрално

  К.Филипова се тръшкала,че няма джуджета и Снежанки. Тези неща били след работното време на прокурорите . Нямало охранителни фирми Делта, Ипон...и като започнеш във всеки окръг по една РЕКЕТ охранителна фирма под контрол на прилагащите закона. После казала че Резиденцията се полага на на прокуратурата ,защото са ВИСША власт.. Нямало ОПГ за спестяване на 700 милиона, а продаденият РИТОН...не било вярно...
  Екатерина ...започнала с Алепо ...

 30. 30 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7498 Неутрално

  Живи да ги ожалиш защитничките на Гешев и Борисов.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Бойко да не е подал оставка?
  Няма го никакъв.
  Вижда се, че може и без него.

 34. 34 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2182 Неутрално

  Барни затова ли подаде #ОСТАВКА? Щото лъхтореше, че вече няма мониторинг. Сега всички гербиджии ще се наредят, за да лъжат като за последно.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 35. 35 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2485 Неутрално

  Ми за чекмеджето що никой ни пита. Та то чекмеджето е най-важното. Там са парите за купуване и на журналисти, и на политици, и на бюрократи. Корупцията се прави с пари. Ако имах пари и аз щях да си направя.
  Къде са парите не е важно. Важен е фактът, че Боко откакто е напуснал пожарната не е преставал да рекетира. А цялата риба се вмирисва от главата.
  Самата идея да се търси помощ от Брюксел обаче е безумна. Всички нишки на беззаконието всъщност водят към Брюксел и оттам ги подръпват.

 36. 36 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  [quote#27:"citoplast"][/quote]

  Добре, прочетох методологията.

  Както и очаквах тя не е точна.

  1. Прави се чрез анкета.
  2. Прави се чрез анкета на база усещането на хората - този втория е много як. Ако медиите повтарят има корупция и ти почваш да викаш "има корупция". :)

  И то става малко като Бялата лястовица от Под Жицата. Всички са чували за корупцията, но никой не я е виждал. :)

  Същата работа като във форумите - всички говорят за корупцията, но никой не си признава. :) 37. 37 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Бойко да не е подал оставка?Няма го никакъв.Вижда се, че може и без него.
  —цитат от коментар 33 на yavooor


  Кой го знае, може и да пише и срича новата оставка. Ама без Дани умното може да му е трудно. Сигурно не се е сетил да препише някоя от предишните 2 оставки.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 38. 38 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  пълно фиаско на акцията Радан/Елена :))))))))))

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 39. 39 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 415 Неутрално

  До коментар [#14] от "papunqk":

  като вица за руснаците и олимийските медали.
  ние сме втори, а американците предпоследни.

 40. 40 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#22] от "bat_plamen":

  “Ами какво друго освен "нас.ране" от страна на жълтите калинки може да се очаква?!”

  Колега, знам много “от кухнята” на Комисията, ОЛАФ и ЛИБЕ, но ако се разприказвам, ще си издам източниците.

  Нашите катили са ПРОКАЖЕНИ там, особено пред Йоурова и Кьовеши.

  Можеш да ми вярваш или не, това не променя истината.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 41. 41 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  пълно фиаско на акцията Радан/Елена :))))))))))
  —цитат от коментар 38 на kaiser


  А-ха, катастрофа. Мутрата и каскета не ги уважиха. Поне икономисаха срама на преводачите.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 42. 42 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Поредният провал на отров..те! Провал в страната, провал и в чужбина!

 43. 43 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  Има някакви индекси на щастието "дето питат хората дали са щастливи"

  И по тоя индекс сме много назад. Обаче мен това малко ме бърка. След като хората се определят като "нещастни" кой съм аз да им се бъркам. :)

  Така че и тука за корупцията е малко такава история - "Нещастни сме заради корупцията". :)

 44. 44 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "
  Гешев претендира, че е предложил срещата"

  Предложил пък не отшал щото бил в отпуск
  Бай и смешник.

 45. 45 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 988 Весело

  До коментар [#36] от "realguru":

  Да методологията е грешна защото realguru го казва. Хахахаха! Е, значи не може да ти се помогне, трагичен "случай" си!

  Имало едно време ссср...
 46. 46 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  До коментар [#33] от "yavooor

  Kварталната клюка е че, че учел английски вече пети ден но е стигнал само до средата на азбуката. Явно номера с отпуската няма да мине в ЕП. Вече е решено само дата не е определена.

 47. 47 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  До коментар [#7] от "realguru":До коментар [#9] от "realguru":Да не ти е залипсвал „колегата“ WWW, дето под всяка статия пита „на тоя кой му плаща, от къде са му парите“ и т.н., че и ти подхвана подобна песен?В какъв формат ги искаш „точните критеии“, LaTex ще свърши ли работа?! 😁
  —цитат от коментар 17 на Zippie  Искам конкретни случаи за корупция. Другото са пунтамари. :)

  Както Иванчева я хванаха с едни пари - тя отрича. Дали е постановка или не - не е моя работа да решавам.

  Но ето такива случаи ми трябват. Колко са? Колко често стигат до властите. За какви суми иде реч. :)

 48. 48 Профил на Emil Nikolov
  Emil Nikolov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#13] от "vagabond66":

  Меркел лъже,оставка и за нея.

 49. 49 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  До коментар [#44] от "Барба-Ганьос-Тулуп":

  Именно. И си извикал телевизии ПРЕДВАРИТЕЛНО да го увековечат.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 50. 50 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Демокрацията изисква да чуем и другите мнения, за които някои тук от пишещите претендират. Моля, дайте линкове, пък било то и на китайски. Гугъл може да осветли нещата, поне ориентировъчно. Ина да тролиш е много лесно, особено ако ти плащат.

 51. 51 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 644 Весело

  До коментар [#36] от "realguru":
  До коментар [#47] от "realguru":

  То това не ти е математика бе каскет!

  " Дали е постановка или не - не е моя работа да решавам."

  Като не е твоя работа ми мълчи си и не се излагай!

 52. 52 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 415 Неутрално

  До коментар [#43] от "realguru":

  ще ти отговоря с един цитат от Кенеди.
  не питай какво държавата може да направи за теб,
  питай какво ти можеш да направиш за твоята държава.
  ти какво правиш. нищо. само руска пропаганда.

 53. 53 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#46] от "telqk":

  “Kварталната клюка е че, че учел английски вече пети ден но е стигнал само до средата на азбуката.”

  Кой това, Гешев ли?

  Кога му остава време от тия биберони и тая докторантура в Бобовдолския университет?!

  Виж, Барба Ганьос знае няколко езика: кумбрачулейшън, бонжуар, чао бамбина сори...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 54. 54 Профил на Emil Nikolov
  Emil Nikolov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#40] от "Norman Granz":

  Аз пък съм по добър от Меси

 55. 55 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  До коментар [#36] от "realguru":Да методологията е грешна защото realguru го казва. Хахахаха! Е, значи не може да ти се помогне, трагичен "случай" си!
  —цитат от коментар 45 на citoplast


  Ми не е точна. Доста приблизителна. :)

  Аз ти обясних по-нагоре. Има едно изследване за щастието - колко са щастливи хората в дадена страна. Като отявлени нихилисти ние сме на последните места. Преди нас е пълно със страни дето нямат ток и вода у колибите си дето живеят. :)

  Или е пълно със страни където престъпност, бедност, мизерия са с пъти по-високи от нашите. Да не говорим за възможности за реализация.

  Като зададеш въпрос на "нещастни" от живота хора "смятате ли че има корупция?"

  Какъв отговор очакваш? ;)


 56. 56 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Весело

  До коментар [#21] от "Наблюдател":

  " Време е вече европейската прокуратура да му изпраща призовка
  https://www.dnevnik.bg/comix/276879/ "

  Време е вече европейските институции " да започнат да си го причиняват" , че шайката доста набъбна последните 10 години.....

 57. 57 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  Дневник защо срамежливичко премълчавате мнението но евродепутатите за бесилките и другите аксесоари на протестърчетата. И един съвет - като покажете мнението на господина от Хелзинският комитет бъдете сигурни, че 90% от четящите статийката ще спрат до там.
  —цитат от коментар 26 на kvasimodo


  така и направих,
  не знам по силата на норма кънев и биволаря участват там.

  Че и оценки дават. Някой да е гласувал за тях?
  Аз пък от другаде разбрах, че се очаквало новата конституция да отстрани проблемите.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 58. 58 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2932 Неутрално

  До коментар [#55] от "realguru":

  даде тий и баце така каза - само усещане е

 59. 59 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 792 Весело

  До коментар [#47] от "realguru":

  Искам конкретни случаи за корупция. Другото са пунтамари. :)
  Но ето такива случаи ми трябват. Колко са? Колко често стигат до властите. За какви суми иде реч. :)
  —цитат от коментар 47 на realguru


  Питаш като потенциален инвеститор, за да се включиш в „бизнеса“ ли?
  Или се целиш по-високо, примерно да заемеш мястото на главния „разпределител“ на Републиката ...

 60. 60 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 415 Неутрално

  я.
  следващия абзац е не по малко силен.
  съграждани по света: попитайте не какво ще направи Америка за вас, а какво заедно можем да направим за свободата на човека.

 61. 61 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 415 Неутрално
 62. 62 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Главните български герои, разбира се, отсъстваха - нов срам за държавата

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 63. 63 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2106 Неутрално

  До коментар [#2] от "Yana Derevyanchenko":

  Идеята не е в това дали ЕП подкрепя протеста или не. Самото препитване е за корупцията и престъпността, не за протестите по официална тема.

  Важните са излагацията, лъжата на нашите какво е станало(Дир.бг са се оляли в мазането, в 24 часа Емил Радев от ГЕРБ обяснява как осъдили бесилките по протестите и самия протест) и решенията да търсат отговори, както и желанието на Венецианската комисия Гешев да бъде разследван за престъпления от специално създаден независим орган.

  Никой не е очаквал от тази среща декларация като тази на ГСДП с пълна подкрепа на протеста. Не е за това просто.

 64. 64 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Весело

  До коментар [#2] от "Yana Derevyanchenko":

  " една дума - нищо . Разбира се , дневник трябва да напише , че все пак има нещичко. Истината е че при мащабните протести в другите Европейски държави от хиляди , нашия бледнее. Не само като количество, но и като постъпки. Риба , камиончета, блокажи, спиране на метрото, бой с други граждани. Абсолютна пародия."

  С една дума - роклята с цветенца на Захариева не свърши никаква работа на сараите...

 65. 65 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 988 Весело

  До коментар [#55] от "realguru":

  ....Аз ти обясних по-нагоре...


  Точно ти не искам да ми обясняваш абсолютно нищо!

  Обясни го на тия които са сътворили всичко това, защото са много, много по умни от теб!
  В същност, ти май даже и не си...!

  Имало едно време ссср...
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4791 Неутрално

  До коментар [#7] от "realguru":

  "И как се мери корупцията?"

  Мери се по това колко са пълни едни чекмеджета в Секвоя!

 68. 68 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  До коментар [#53] от "Norman Granz":

  В щатите на времето пуснаха тоалетха хартия с лика на Бин Ладен. Чудя се дали няма и у нас някой бизнесмен няма да пусна такава хартия с лика на барба ганьос белки дръпне икономиката!

 69. 69 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4791 Весело

  До коментар [#25] от "karatista":

  Викаш как тези европейци не научиха, че петък е ден на майстора?! 🤣😂

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 71 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2182 Неутрално

  "Успехите на ГЕРБеРЕБЯТАТА":
  https://i.ibb.co/5xxLnKt/unnamed.jpg

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 72. 72 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2932 Неутрално

  До коментар [#25] от "karatista":Викаш как тези европейци не научиха, че петък е ден на майстора?! 🤣😂
  —цитат от коментар 69 на vassilun


  ти да не мислиш, че ние сме го измислили. петък често е за houskeeping.

 73. 73 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  До коментар [#43] от "realguru":ще ти отговоря с един цитат от Кенеди.не питай какво държавата може да направи за теб,питай какво ти можеш да направиш за твоята държава.ти какво правиш. нищо. само руска пропаганда.
  —цитат от коментар 52 на mihail_p


  Аз правя много за държавата си. Много повече от всички вас. :)

  Вкарвам пари от чужбина (работя за чужбина) и плащам данъци и осигуровки - сериозна сума. :)

  Плащам всички данъци, не съм се сблъсквал с корупция, даже като са ми писали глоби от КАТ. Имам за 30 години стаж по пътищата сигурно 5-6 глоби. Всички са платени.

  Други глоби и наказания нямам.

  Не се занимавам с шмекерии, точене на ДДС, глупости и пр. Даже колата ми е лична, а не фирмена, да и намаля цената с 20%. :)

  Нямам проблем с НАП, никой не е искал да ми взема бизнеса (не че е голям), но нали се твърдеше че ГЕРБ взимали бизнесите на хората.

  Идват някви и викат "има корупция, борете се нея". На въпросите "къде, кой, как, защо - не дават отговор" :)

  Аз какво точно да направя за държавата си по този повод?. :)

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  До коментар [#53] от "Norman Granz":В щатите на времето пуснаха тоалетха хартия с лика на Бин Ладен. Чудя се дали няма и у нас някой бизнесмен няма да пусна такава хартия с лика на барба ганьос белки дръпне икономиката!
  —цитат от коментар 68 на telqk

  До вчера сънувахте народна революция,тълпи от стотици хиляди недоволни,щурмувани държавни сгради.Днес вече ви се присънва само тоалетна хартия.Съдба.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  До коментар [#55] от "realguru":....Аз ти обясних по-нагоре...Точно ти не искам да ми обясняваш абсолютно нищо! Обясни го на тия които са сътворили всичко това, защото са много, много по умни от теб! В същност, ти май даже и не си...!
  —цитат от коментар 65 на citoplast


  Какво да им го обяснявам :)

  Икономиката расте, няма престъпност. Никой не ходи да троши витрини и да разграбва магазини?

  От ЕС покрай кризата икономиката ни е паднала най-малко заедно с Финландия, Швеция и Дания. Държавата няма големи дългове. Има ново метро в София. :)

  Запада може ли да се похвали с това?

  Аз на кой да вярвам на това дето виждам или на някакви изследвания? ;)

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Emil Nikolov
  Emil Nikolov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#35] от "Judjuk":

  За чекмеджето никой не пита,защото никой не го е виждал,освен на снимки от активно мероприятие.Пък вие кълвете ли кълвете...

 81. 81 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  До коментар [#53] от "Norman Granz":Тиквата, на френски знае и: "Тука... всички парлеву франсе", д'е'а и тъпунгера.
  —цитат от коментар 79 на vhv


  Да, ама построи метрото и магистралите :)

  А у Берлин още второ летище не могат да построят (построено е, но не е пуснато). :)

  Планирано да стане 2011 и да струва 2.9 милиарда. :)

  До сега са разходвани над 10 милиарда и още не работи. :)

  Това сега какво е - корупция или некадърност?

  И що никой не разследва това?

  https://en.wikipedia.org/wiki/Berlin_Brandenburg_Airport


  Дайте ми такъв пример :)

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  До коментар [#46] от "telqk":“Kварталната клюка е че, че учел английски вече пети ден но е стигнал само до средата на азбуката.”Кой това, Гешев ли?Кога му остава време от тия биберони и тая докторантура в Бобовдолския университет?!Виж, Барба Ганьос знае няколко езика: кумбрачулейшън, бонжуар, чао бамбина сори...
  —цитат от коментар 53 на Norman Granz  У нас всчки са « парле ву франсе « при среща с Макрон в София .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 84. 84 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  До коментар [#75] от "uvtest":

  Сус бе трол!

 85. 85 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  [quote#57:"zz_s"][/quote]


  Нова конституция НЯМА да има !
  Това е само дъвка за разтакаване във времето, та белким мутрата и шайката додрапат до редовните избор и което е по-важно - боклуците да проведат изборите .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 86. 86 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#61] от "mihail_p":

  Благодаря ти! За пръв път го гледам. Много по-силна реч, отколкото само да я чета.

  (И като си представя двамата монолингвисти-еднокнижници, които днес се изложиха - с неявяването си - пред депутатите от ЕП, ме хваща срам за масата български избиратели.)

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 88. 88 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  . "Но не, Делян Пеевски и монопола му на медийния пазар са основна причина. Политиката на Кирил Домусчиев в Нова ТВ е основна причина. Европейските пари, които правителството отпуска на свинските медии са основна причина! Лицемерие и лъжи, само това могат да покажат българските власти пред Европейския парламент."

  ................

 89. 89 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  . "Но не, Делян Пеевски и монопола му на медийния пазар са основна причина. Политиката на Кирил Домусчиев в Нова ТВ е основна причина. Европейските пари, които правителството отпуска на свинските медии са основна причина! Лицемерие и лъжи, само това могат да покажат българските власти пред Европейския парламент."

  ................

 90. 90 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  До коментар [#83] от "niksan1":

  Казвате набиват парле ву франсе с 200, но от страната на булката?

 91. 91 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2368 Любопитно

  И при този резил на страната в Европа , този " ВИП ОТБОР " още не са се покрили из шумата.....

 92. 92 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  До коментар [#76] от "kvasimodo":


  « Всички социологически агенции ви дават 5-10 % ... «


  Не думай !!!
  Аз пък си мислех, че сме един файтон хора, под опашката на коня !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  До коментар [#77] от "Ronald Reagan":


  « ..., но кой сега плаща издръжката на Биволъ ? «


  Иван Костов, Сорос и аз !
  Други въпроси ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 95. 95 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  До коментар [#35] от "Judjuk":За чекмеджето никой не пита,защото никой не го е виждал,освен на снимки от активно мероприятие.Пък вие кълвете ли кълвете...
  —цитат от коментар 80 на Emil Nikolov  Да ...
  И чекмеджето е активно мероприятие и гласът от записа е на Ненчо Балабанов, а ние кълвем ли кълвем ...
  ЧаСно, само за пищака, нямам обяснение ..., а ти ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 96. 96 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3557 Неутрално

  Красимир Кънев като го чуя и спирам да чета, същото и за биволътъ..
  —цитат от коментар 6 на НеКой


  Ама разбира се.
  На теб ти стигат ПИК и подобни пеевски парцали.
  Затова пишеш само тъоптии!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 98 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  До коментар [#82] от "Джулия Ханъм":Вярно е само това,което пише в"Дневник".
  —цитат от коментар 87 на Emil Nikolov  Ей, не подценявай « ПИК « и « БЛИЦ «, за да не ходиш гладен, че ще те паркират близо до Варненското езеро, там и така и така са нужни гладни, заради проблемите с една тръба .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  До коментар [#93] от "uvtest":
  Фишек и бегаш да помагаш на банкянския в ученето на чуждоземни езици!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK