Антикорупционният фонд изготви анализ за "Осемте джуджета", за да улесни работата на институциите

Антикорупционният фонд изготви анализ за "Осемте джуджета", за да улесни работата на институциите

© Велко АнгеловФондация "Антикорупционен фонд" (АКФ) изпрати правен анализ до редица институции на разкритията, които организацията прави в своето разследване "Осемте джуджета". Документът е изпратен до главния прокурор Иван Гешев, Софийската градска прокуратура, министъра на вътрешните работи, министъра на правосъдието, Съвета на нотариусите към Нотариалната камара, Инспектората на Висшия съдебен съвет и Висшия адвокатски съвет.


"Анализът на фактите, документите и свидетелските показания, изложени в четирите части на разследването "Осемте джуджета", поражда основателни съмнения за извършени множество престъпления и нарушения от страна на магистрати, нотариуси, адвокати, служители на МВР около схема за неправомерно влияние върху институциите, изнудване и завземане на бизнес. Също така установеният начин на разпореждане с иззетите като веществени доказателства злато и пари в брой на обща стойност над 5 милиона лева от Специализираната прокуратура дава сериозни индикации да се смята, че това не е изолиран случай", пишат в позиция до медиите от Антикорупционния фонд.


Фондацията изрази надежда, че със събраните доказателства ще улесни работата по разследването на всички представени в четирите части твърдения за извършени престъпления и други нарушения.


Правният анализ на АКФ може да прочетете в прикачения файл.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK