Полицаите - първо като капачки на стрелбище, после - в атака, когото хванат

Полицията задържа пореден човек на протеста - не е ясно дали е от провакаторите или от случайните "жертви" при разчистването на района

© Георги Кожухаров

Полицията задържа пореден човек на протеста - не е ясно дали е от провакаторите или от случайните "жертви" при разчистването на районаКак един протест, започнал мирно и спокойно, очертаващ се да прилича на тези от последните вечери, но с доста повече хора, приключи с най-големия сблъсък от 56 дни, с арестувани, с пострадали полицаи и пребити протестиращи. Това се питах тази нощ, след като се прибрах от площада, където бях част от екипа на "Дневник" да отрази ставащото.


Отидох на протеста малко преди 20 часа и в най-задните редици атмосферата беше като в парка в почивен ден - двойки, семейства с деца, хора на различна възраст, които седят и си говорят, много от тях дори не скандираха, не свиркаха, просто бяха там, за да покажат подкрепата си за исканията на протеста.


Като хепънинг


Задачата ми беше да предавам от площада атмосфера, а не речите на ораторите, и в продължение на близо два часа се разхождах напред-назад и останах с впечатление, че май няма да има какво да отразя. Наоколо беше като на хепънинг, но без музиката. Вместо тях имаше речи, които никой на повече от 20 метра от трибуната не можеше да чуе.
Въпреки събитията от сутринта се учудих защо има толкова много полицаи. Те бяха направили непрекъснат кордон от ръба на новата сграда на Народното събрание (бившия партиен дом) чак до похлупака на антична "Сердика". Отделно десетки служители бяха струпани под колоните на Министерския съвет. Разхождайки се, виждах едно и също - хора, които си говорят, пият, пушат, от време на време скандират "оставка", надуват вувузели и свирки. Обичайното.


Всичко се промени, когато се стъмни. Малко след 20 часа по полицаите, застанали пред главния вход на Народното събрание, които бяха със свалени шлемове и щитове, полетяха първите пиратки. В отговор всички служители на реда на площада нахлузиха защитната екипировка. Намирах се вляво от входа на парламента, където определено нищо интересно не се случваше. Пиратките, а впоследствие и бомбичките, идваха от хора в центъра и вдясно от входа.


Полицаите - първо като капачки на стрелбище, после - в атака, когото хванат

© Надежда Чипева, Капитал


Кой започна да хвърля бомбичките


Оказва се, че малко преди тази промяна в атмосферата, в тази част на площада са се появили 5-6 човека, които са били активни в сблъсъци и провокации на сутрешния протест, разказа ми по-късно колега фоторепортер. По това време сред колеги журналисти се разпространява и информация за две групи провокатори, които са наблизо и идват към входа на партийния дом.


За всички, които редовно присъстват или отразяват протестите, тези групи момчета (често сред тях има и момичета) са известни като "агитките" - отличават се обикновено с качулки, с димките, които хвърлят, и скандиранията, по които спортни коментатори твърдят, че понякога може да разпознаеш и в кой сектор гледат мача, често се крият и избягват да говорят пред медии.


Дали всички са запалянковци, дали момчетата от снощи са само от фракции на фенове, има ли сред тях от агитката на ЦСКА (това се коментираше и днес заради споделени в техните групи в социалните мрежи клипове, че са на протеста), кой и защо ги изпраща за провокация на протестите - това засега са въпроси без отговор дори и във вчерашния ден, в който полицията официално назова, че и сутринта са участвали "ултраси и хора с многобройни криминални прояви, изпратени от провинцията". Но отново без никакви детайли за принадлежност към агитките. Днес всички говорят за провокаторите, атакували полицията, и провокацията - и МВР (които предупреждаваха), и управляващите (които сякаш са знаели предварително), но отново без яснота кой точно и защо.


След 20 часа се промениха и скандиранията. Дежурните "оставка" и "мутри вън" се замениха с адаптирани към ситуацията, такива, познати от стадионите: "Бойко, к..во", "Сърце, душа за България", "Българи юнаци" и други подобни.


Полицаите - първо като капачки на стрелбище, после - в атака, когото хванат

© Георги Кожухаров


С напредването на вечерта хвърлянето на бомбички и пиратки зачести, а след всяка експлозия хората покрай мен, дошли на площада за мирна демонстрация, се изтегляха все по-назад или си тръгваха. Видях момиче, което панически дърпаше приятеля си за ръката и го изведе настрани от зоната пред входа на партийния дом.


Колеги в другата част на протестната зона - пред БНБ, където продължаваше да има много хора, разказваха, че по това време там е направена демонстрацията със светването на телефоните във въздуха и обстановката е съвсем различна - приятна и спокойна.


Пасивната полиция


Това, което ме изненада, беше колко пасивни бяха полицаите. За момент ги оприличих на капачките по стрелбищата - стояха наредени, и всеки, който поиска, ги целеше.


Желаещи не липсваха, все от задните редици. Колеги, отразявали повече протести, разказаха, че това е тактиката на провокаторите - стоят назад и действат оттам и ако полицията тръгне към действие, те имат възможност да се измъкнат по-бързо, а униформените да хванат други присъстващи.


Експлозии последваха пред и зад полицаите, в краката им, върху щитовете им. Няколко се взривиха доста преди да достигнат "целта си" - сред протестиращите.


Един от инициаторите на протестите от "Отровното трио" - адвокат Николай Хаджигенов, придружен от още двама мъже, застана пред полицаите, абсолютно незащитен, и крещеше нещо, но нямаше кой да го чуе. След няколко експлозии в опасна близост до него, той се оттегли.


В същото време на десния фланг на протеста жени и мъже от мирно протестиращите също застанаха пред кордона с полицаите, за да предотвратят по нататъшни провокации и размирици. След паднала бомбичка близо до тях обаче и те се изтеглиха, разказа ми по-късно фотографът на "Дневник" Георги Кожухаров.


Полицаите - първо като капачки на стрелбище, после - в атака, когото хванат

© Георги Кожухаров


Някои от мирно протестиращите отидоха да информират полицаите, че провокаторите са по-назад и ако полицията тръгне да бие, те ще избягат и ще пострадат невинни.


В един момент възрастен мъж, който се държеше за главата, беше изведен от зоната пред парламента от свой познат, който крещеше на хората: "Изтеглете се". Постепенно около мен останаха основно млади мъже.


Не спирах да се дивя защо полицията не предприема нищо. Не отправи дори предупреждение, че ако атаките не спрат, ще предприеме действия.


Защитени от тъмнината


Другото, което ме изуми, е, че това най-невралгично място на площада - пред парадния вход на парламента, където имаше напрежение още на един от първите протести, е най-тъмното в целия район. Няколко прожектора на сградата и няколко камери, които да показват, че всичко се вижда и записва, вероятно биха спрели мнозина да атакуват пасивните полицаи.


Полицаите - първо като капачки на стрелбище, после - в атака, когото хванат

© Георги Кожухаров


Интересно ми стана, че атаките с бомбички и пиратки бяха на цикли - няколко минути активна атака, след това затишие. Замислих се дали пък хвърлящите ги не чакат да им доставят поредната партида "муниции".


В пресконференциите си след нощта СДВР твърдят, че имало взривоопасни вещества в палатковия лагер и затова премахнали блокадите, както и че намерили бутилка с коктейл "Молотов" в района на хотел "Шератон" (това е старото име, сега хотел "Балкан").


Проверки на площада имаше и сутринта, и вечерта според всички колеги от "Дневник", но не всички хора бяха проверявани и основно преглеждаха чантите. Как провокаторите са внесли бомбичките си - няма официално обяснение, но това се случва и по мачовете въпреки проверките.


Според запознати с похватите на агитките - често те ги внасят и оставят на определи места предварително. Екипът на "Дневник", който беше на протеста следобед, разказа, че между 14 и 18 часа не е имало проверки или повишено внимание от униформените. Въпреки че вчера се разбра, че на събитията има и много цивилни полицаи.


Защо полицията повече от час не предприемаше нищо - е също въпрос без официален отговор. Обобщеният коментар на СДВР беше, че са избрали първоначална "щадяща" тактика.


Първите сблъсъци


Едно от възможните обяснения си съставих малко по-късно, когато внезапно, без предупреждение, тази стена от щитове и палки тръгна да освобождава зоната около сградата на Народното събрание, като вървеше към хората отпред и към тези откъм фонтана пред президентството. Тяхното движение предизвика панически бяг, в който ако имаше жени и деца, можеше да стане още по-страшно. Тоест ако са изчаквали да се изтеглят повечето от мирно протестиращите, това е с цената на обстрелване на полицията...


Виждах, че там, на десния фланг, има сблъсъци, към полицаите полетяха чадъри от палатковия лагер, столове, камъни, бутилки, пиратки, бомбички, откъртени павета и какво ли още не (и вечерта беше докаран контейнер с боклук, влязнъл в арсенала на нападащите). Колега от екипа на "Дневник" ми разказа, че в тази зона е имало много хора с маски и качулки, които са чупели бетонните кашпи, за да си осигурят парчета, които да хвърлят по полицаите. Те са извадили и металните пръчки и други части от разрушените палатки. Там от организаторите са призовавали за спокойствие и отдръпване от агресивните.


В един момент към пиротехническите средства, използвани срещу полицаите, се добавиха фойерверки, които се разпръскваха над главите им.


В излъчвания "на живо" във фейсбук се вижда, че след първия опит да настъпи, полицията се дръпна назад, докато момчета атакуват усилено с всякакви предмети, и остана под канонадата.


Полицаите - първо като капачки на стрелбище, после - в атака, когото хванат

© Георги Кожухаров


По-нататък провокаторите се струпаха на група, говориха помежду си и явно се познаваха. Носеха бухалки и маски. Няколко пъти висок мъж се опита да успокои напрежението, като застана пред полицаите и молеше протестиращите да спрат да хвърлят камъни. След това двойка момче и момиче опитаха същото, но без успех.
Полицията за първи път обяви по високоговорител, че ще използва сила, ако нарушаването на реда не престане.


След това напрежение си тръгнаха още много хора. Ситуацията се изнерви, чуваха псувни, възгласи: "Защо пазите мафията", "Бъдете с нас" и други подобни. Мъж беше застанал пред кордона от полицаи и в продължение на минути крещеше нещо в лицето на един от тях. Внезапно друг полицай се появи на бегом, буквално го взе под мишница и го отнесе зад кордона, който го погълна като плаващи пясъци.


Полицаите - първо като капачки на стрелбище, после - в атака, когото хванат

© Георги Кожухаров


Опразването на площада


В един момент полицаите се разделиха на няколко потока и разцепиха събралите се, като изблъскваха хората с щитовете си, а тези най-отпред размахваха палките си наляво-надясно, без да се интересуват кой ще попадне пред тях - невинен, виновен или просто най-бавният, както и стана.


В този момент пред президентството под ударите с палки попада и фотографът Николай Дойчинов от агенция "Франс пред". Наранен е лакътят му, който кърви, счупен е един от обективите му. Ударите спират, след като негови колеги викат на полицаите, че бият журналист. Други фоторепортери са обгазени, защото отново е използван спрей.


Полицаите - първо като капачки на стрелбище, после - в атака, когото хванат

© Георги Кожухаров


От "Свалете щитовете" до "Не ви ли е срам?"


Аз се оказах в групата, изтласкана от площада към статуята на "Света София", някъде по средата на сградата на президентството. Там млада жена с микрофон в ръка призоваваше полицаите да си свалят щитовете. "Нали сте с нас?! Бъдете с нас!", но ответна реакция - липсваше. Последваха викове "Не ви ли е срам?!".


Минах през вътрешния двор на президентството, за да видя какво става около фонтана, където беше втората група. Тук определено бяха най-агресивните в сблъсъците, които непрекъснато атакуваха с каквото намерят.


Отново последваха предупреждения към хората да се разпръснат, защото нарушават обществения ред и полицията ще предприеме мерки. В отговор към кордона полицаи бяха хвърлени две димки, сбъркани от други протестиращи със сълзотворен газ.


Полицаите - първо като капачки на стрелбище, после - в атака, когото хванат

© Георги Кожухаров


Полицията реши да изчисти и този периметър и с бърза атака изтласка всички към улица "Съборна". Аз влязох в двора на президентството, откъдето виждах как полицаите гонят хората, удрят наред и арестуват всеки, когото настигнат.


Така и не разбрах на какъв принцип се подбираха хората за задържане, май пак беше - който е най-бавен. Нещо като естественият подбор в природата.


"Като искате полиция, ето ви полиция" - и униформените събарят телефон на земята


Около полунощ в района на площада всичко беше спокойно, но се чуваше за напрежение в района на БНБ и градинката на Народния театър. На път за вкъщи минах оттам и видях 20-30 момчета, които приличаха на ултраси от футболните агитки, които нямаха друга цел, освен да атакуват полицаите. Хвърляха по тях камъни, бутилки, пиратки, бомбички, дори изкъртено кошче за боклук от градинката.


"Полицията атакува протестиращите и ги подгони през градинката чак до ул. "Раковски", но получи заповед да се върнат. Единият от полицаите се изнерви и коментира: "Първо казват да ги изтласкаме, после да се връщаме, каква е тая простотия", разказва колегата Георги Кожухаров.


В друга ситуация полицаите се опитали да го "изведат" да не снима, а случайно момиче, което снимало случката - получило поздрав от маскираните униформани: "Нали искахте полицаи?" и изблъскане на телефона (вижте видеото).Докато се връщали към градинката пред театъра, фоторепортерът на "Дневник" и негови колеги видели човек със знаме, който бил подгонен от полицаите без видима причина. Той разговарял със свой приятел. Понеже мъжът със знамето бил твърде бърз, на земята бил повален и арестуван приятелят му. Опитите да се заснеме арестът завършили със счупен телефон и нареждане към фотографите да се отдръпнат. (Вижте видеото)За мен нощта свърши, но Георги Кожухаров поел към ИСУЛ, тъй като е бил напръскан с лютивия спрей на полицаите. "Там още като попитах на рецепцията дали има очен кабинет, ме попитаха дали идвам от протеста", обясни по-късно той. Оказва се, че сред жертвите на спрея е била и аптекарката, от която малко по-късно си купил лекарства.


Полицаите - първо като капачки на стрелбище, после - в атака, когото хванат

© Надежда Чипева, Капитал


Полицаите - първо като капачки на стрелбище, после - в атака, когото хванат

© Надежда Чипева


Полицаите - първо като капачки на стрелбище, после - в атака, когото хванат

© Георги Кожухаров


Полицаите - първо като капачки на стрелбище, после - в атака, когото хванат

© Георги Кожухаров


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (92)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  Просто МИЛИЦИЯ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  https://www.facebook.com/otrovnototrio/

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  Гербиджа, страхотни снимки за международния видеообмен. Тъкмо на Меркел, Макрон и брюкселката да им е още по-трудно да се правят, че нищо не се случва.

 4. 4 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Мисля, че трябва поне още 20-тина статии по темата, със същите снимки.

 5. 5 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 282 Любопитно

  Кой се съмнява че става дума за активно милицонерско мероприятие, организирано от мутрите и техните пропагандни помияри

 6. 6 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Гербиджа, страхотни снимки за международния видеообмен. Тъкмо на Меркел, Макрон и брюкселката да им е още по-трудно да се правят, че нищо не се случва.
  —цитат от коментар 3 на Doge


  Оня ден ги биха в Германия, не видях нито 1 статия тук, нито Меркел да казва нещо.

 7. 7 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2596 Неутрално

  Време е за следващо ниво на ескалация. Няма да чакаме повече от няколко дена, докато не гръмне следващата сочна корупционна афера, а след нея - втора и трета.

  Ново Оборище с делегати от цялата страна, за организирано сваляне на потисническия режим на ГЕРБ и патриотите, обявяването им за терористични организации и лустрация на всички, заемали висши държавни постове по това време, както и на техните слуги и колаборационисти.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 8. 8 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2632 Неутрално

  Гешев няма ли да си даде оставката? Може да спаси Баце от голям позор!?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 9. 9 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 587 Неутрално

  я тук да ги питам тея като увътъто
  и други, които ехидничат за числеността
  на хората. е ви хора, е ви граждани. е ви
  агиткаджии провокатори на боко.
  от това по малко и от истински граждани по много.
  миза лайк ит. ОСТАВКА боклуци.

 10. 10 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  Служил съм в жандармерията. Никога не са ме учили да бия българи. Гледам кадри и ме е срам от тези в униформите. Позор.

 11. 11 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3333 Любопитно

  Пауновски, нали не казваш, че целият този боклук е донесен от полицаите и хвърлен по гражданите?
  Ако се търсят шарани, ходи се на язовир.

  Еретик
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  ОТКОГА МИЛИЦИЯТА БИЕ С МЕТАЛНИ БОКСОВЕ !?!?!?
  ПО КОЙ ЗАКОН !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Време е за следващо ниво на ескалация. Няма да чакаме повече от няколко дена, докато не гръмне следващата сочна корупционна афера, а след нея - втора и трета. Ново Оборище с делегати от цялата страна, за организирано сваляне на потисническия режим на ГЕРБ и патриотите, обявяването им за терористични организации и лустрация на всички, заемали висши държавни постове по това време, както и на техните слуги и колаборационисти.
  —цитат от коментар 7 на cinik


  и обявяването им за част от организирана престъпна група
  за изнудване и превземане на бизнеси по скоро.

 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  До коментар [#11] от "Костадин Иванов":

  Гледай брифинга. Дано вденеш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2632 Неутрално

  Служил съм в жандармерията. Никога не са ме учили да бия българи. Гледам кадри и ме е срам от тези в униформите. Позор.
  —цитат от коментар 10 на stanislavdi


  Основното обучение на тежката жандармерия е бой на невъоръжени цивилни и строй с щитовете и бухалките по римски модел за заграждане и изолиране на жертвите!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#13] от "Dankol":

  и Макрон и Меркел знаят какво се случва.
  граждански бунт срещу мафията, координирана от путин
  за изтоване на финансов ресурс от България.

 19. 19 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2987 Неутрално

  Това е бил моментът нормалните хора да си тръгнат от протеста и да оставят само агитките. :)

  Полицията щеше да се разправи с тях за 10 минути. Но предполагам и те сами щяха да си тръгнат.

 20. 20 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3347 Неутрално

  Как един протест, започнал мирно и спокойно, очертаващ се да прилича на тези от последните вечери, но с доста повече хора, приключи с най-големия сблъсък от 56 дни, с арестувани, с пострадали полицаи и пребити протестиращи. "

  Я да видим как

  "Протест 52: подгряване за 2 септември (хронология)"
  "Политическата криза: на фона на бурни протести управляващите опитват да печелят време (хронология)"
  "Снимка на деня: Спрей срещу спрей - напрежение на протеста пред парламента"
  " "Велико народно въстание" - протестът, който посрещна депутатите"
  "Цитат на деня: Борисов печели време за крадене"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 21. 21 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7975 Неутрално

  До коментар [#6] от "chepokalipsis":
  Меркел не се занима, като Борисов със всичко и не командва всички.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2987 Неутрално

  Пауновски, нали не казваш, че целият този боклук е донесен от полицаите и хвърлен по гражданите?Ако се търсят шарани, ходи се на язовир.
  —цитат от коментар 11 на Костадин Иванов


  Да бе тоя боклук как се е появил там?

  Явно мирните протестиращи и те са хвърляли бутилките с вода дето си носят.

  Щото няма как 10 ултраси да изхвърлят толкоз боклук. :)

 24. 24 Профил на Dimov
  Dimov
  Рейтинг: 67 Неутрално

  То само лупените останаха, нормалните си тръгнаха, като видяха бомбите.

 25. 25 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  [quote#16:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"][/quote]

  Ще те допълня. Така е, но това се прилага при безредици. Вчера видях нещо което ме изуми. Колко бързо искараха лютивия спрей. Това е инструмент който изключително рядко се носи, а пък при протести, още повече дневни протести почти никога.
  Това беше пълна правителствена провокация.

 26. 26 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 387 Весело

  Дълбоко посветеният на религията контрапротестър Стъки има тук едни дългове към банката на Цветелина Бориславова. Но с пост, молитва и контрапротест може да стане чудо и да се стопят.
  https://bird.bg/tr?v=view&guid=201546545&fbclid=IwAR05S11dKIaHfLi3pWbXqfRCnd5g7Np2tg2zzHAFH2We1ZTqPxzopLTgN0k

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 27. 27 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 15 Любопитно

  Много льоши полицай-изпълняват си задълженията!
  👮‍♂️🐮🐷🐮👮‍♂️

  Много съм прост
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#11] от "Костадин Иванов":

  И полицаите сигурно вадеха жълтите павета или хвърляха бомбички...

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31 Профил на Kuko
  Kuko
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Не ви ли е срам да говорите за полицейско насилие. Много арогантно и нагло :-)

 32. 32 Профил на Kuko
  Kuko
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Видя се плана на протестиращите. Да се окървави протеста за да се застави Борисов да подаде оставка.

 33. 33 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  Време е за следващо ниво на ескалация. Няма да чакаме повече от няколко дена, докато не гръмне следващата сочна корупционна афера, а след нея - втора и трета. Ново Оборище с делегати от цялата страна, за организирано сваляне на потисническия режим на ГЕРБ и патриотите, обявяването им за терористични организации и лустрация на всички, заемали висши държавни постове по това време, както и на техните слуги и колаборационисти.
  —цитат от коментар 7 на cinik


  Оборище????? попиках се от смях!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#17] от "bpcorp":

  Част от тримата смешници може да ги видите на снимката как са застанали между жандармерията и агресивните младежи. Айде вие като не сте такъв смешник, да отидете там, а?

  Не ме търсете преди обяд
 36. 36 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3333 Любопитно

  До коментар [#26] от "Kingpin":

  "Дълбоко посветеният на религията контрапротестър Стъки има тук едни дългове към банката на Цветелина Бориславова."
  ==============
  Жена ми има дългове към ОББ.
  Тя при Божковите ли да ходи или при Бойковите?

  Еретик
 37. 37 Профил на ИВАНОВ
  ИВАНОВ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тактиката на полицията беше да се прави на умряла лисица още от началото на протестите. Целта беше протестиращите сами да се компрометират и това се случи. Призивите за насилие е от Триото са факт, който със сигурност ще бъде използван срещу тях в подходящия момент. Те вече са бита карта и могат да ги шантажират както си искат. По време на протеста от 2.09 беше използвана същата тактика. Не реагираха и се оставяха да бъдат замеряни и обиждани. Агитките решиха , че могат да правят каквото си искат. Протестът ескалира. Нападенията срещу полицията бяха документирани и дойде време за жътва. Жътвата приключи много успешно. Всичко приключи. Честито на печелившите. Прецаканите са повече.

  [email protected]
 38. 38 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2328 Любопитно

  До коментар [#7] от "cinik":

  Тази работа не става ли с избори? Или много гъбари, рибари?😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  До коментар [#29] от "pamela":

  Ти май не си чувала за цивилни милиционери ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2328 Любопитно

  До коментар [#10] от "stanislavdi":

  А учиха ли те как да разпознаеш, кой ”чужд”, кой ”свой”?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 41. 41 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Предварително подготвени ревове. После ми говорете, че не сте правили провокации. Всичко е сцел после да се реве и вие колко е лоша полицията и Боко в частност

 42. 42 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 387 Весело

  И Макрон , и Меркел знаят какво се случва - руски метеж !

  До коментар [#13] от "Dankol":

  Точно така ! А десния агент Буда Борисов ще накаже руснаците като им построи турския поток и ядрения самовар !

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 43. 43 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  До коментар [#10] от "stanislavdi":А учиха ли те как да разпознаеш, кой ”чужд”, кой ”свой”?
  —цитат от коментар 40 на DDR


  Чужди? Чуждите са извън границите на България. Жандармерията няма правото да поглежда извън границите на България и в тази връзка няма чужди на площада.

 44. 44 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Гербиджа, страхотни снимки за международния видеообмен. Тъкмо на Меркел, Макрон и брюкселката да им е още по-трудно да се правят, че нищо не се случва.
  —цитат от коментар 3 на Doge


  Те са тефлонови, не ги мисли.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2451 Неутрално

  Мисля че Дневник свали една статия озаглавена ""Бомбички, агресия и арести - какво се вижда на кадрите от протеста на 2 септември". Не я виждам между статиите и линк от мой пост ме праща до "404 Страницата не е намерена". Вътрешна цензура в действие дори и сред журналистите и статиите може би? Играта загрубява.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 47. 47 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2328 Любопитно

  До коментар [#43] от "stanislavdi":

  След като жандармерията може да действа само в Бг, а чуждите са извън Бг, а тебе са те учили да не биеш българи, то защо съществува тази жандармерия? Да не би да е нещо като като инструмент за репресия над малцинствата в Бг тогава? Как различавате един влах (той свой ли е, чужд ли е, кой определя) от един българин?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 48. 48 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#18] от "mihail_p":
  "Протестът бил и спиране от Русия"

  Аман от идиоти. И като има нови избори как точно ще спечели Путин, а тикво?
  Да не говорим, че в Парламент има три про-руски партии, едната от които е в правителството.

 49. 49 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#48] от "Vassil Stoychev":

  Коя партия в парламента не е?

  Не ме търсете преди обяд
 50. 50 Профил на ИВАНОВ
  ИВАНОВ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#5] от "Konstant Ray":

  Напълно е възможно да е спец акция, но целта е постигната. Бунтът е потушен. Блокадите са махнати. Хората са наплашени.

  [email protected]
 51. 51 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 802 Неутрално

  До коментар [#12] от "КМЕТ В СЯНКА":


  ОТКОГА МИЛИЦИЯТА БИЕ С МЕТАЛНИ БОКСОВЕ !?!?!?ПО КОЙ ЗАКОН !!!
  —цитат от коментар 12 на КМЕТ В СЯНКА


  Реликт от Татово време Кмете....и Нашата и Совецката милиция си млатеха така гражданите ....или "поданници" както ни наричаха, но не се изнасяше в пресата , защото бяха "Опричници" също като сега......

 52. 52 Профил на ИВАНОВ
  ИВАНОВ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#13] от "Dankol":и Макрон и Меркел знаят какво се случва.граждански бунт срещу мафията, координирана от путинза изтоване на финансов ресурс от България.
  —цитат от коментар 18 на mihail_p


  Смятам, че грешите. Путин има интерес да построи Турски поток, А сещате ли се кой е против?

  [email protected]
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#52] от "ИВАНОВ":

  Радев. Не знам защо, но така каза:
  https://btvnovinite.bg/predavania/lice-v-lice/radev-s-nashite-pari-plashtame-ruskijat-gaz-da-stigne-do-evropa.html

  Не ме търсете преди обяд
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на ИВАНОВ
  ИВАНОВ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Време е за следващо ниво на ескалация. Няма да чакаме повече от няколко дена, докато не гръмне следващата сочна корупционна афера, а след нея - втора и трета. Ново Оборище с делегати от цялата страна, за организирано сваляне на потисническия режим на ГЕРБ и патриотите, обявяването им за терористични организации и лустрация на всички, заемали висши държавни постове по това време, както и на техните слуги и колаборационисти.
  —цитат от коментар 7 на cinik


  Това е публичен призив за държавен преврат. Не подкрепям екстрмисти. Промяната може да стане и по мирен път.

  [email protected]
 57. 57 Профил на Студио Х
  Студио Х
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#5] от "Konstant Ray":Напълно е възможно да е спец акция, но целта е постигната. Бунтът е потушен. Блокадите са махнати. Хората са наплашени.
  —цитат от коментар 50 на ИВАНОВ


  Никой не е наплашен.Хората са още по-гневни защото видяха лицето на Мутрите без грим.

 58. 58 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2987 Неутрално

  [quote#57:"Студио Х"][/quote]

  Ние па видяхме лицето на метежниците, заедно с руския Радев.

 59. 59 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2987 Неутрално

  До коментар [#18] от "mihail_p":"Протестът бил и спиране от Русия"Аман от идиоти. И като има нови избори как точно ще спечели Путин, а тикво?Да не говорим, че в Парламент има три про-руски партии, едната от които е в правителството.
  —цитат от коментар 48 на Vassil Stoychev


  Той не иска да печели.

  Той иска ние да загубим. Иска да ни дестабилизира.

 60. 60 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1050 Весело

  [quote#33:"chichka"][/quote]

  Купи си памтерси.

 61. 61 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 714 Неутрално

  И днес е пълно на площада, вчерашното насилие и провокации не уплашиха хората искащи промяна! Оставка на сикаджията Борисов! Оставка на на каскета Гешеф!

  Eddie lives... somewhere in time!
 62. 62 Профил на mirohero
  mirohero
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Начи, станали сте свидетели на руско организиран "мейдан" и неговото потушаване от про-западно ориентираната власт. В Украйна беше наобратно - "мейданът" американски, а пък власта руска. В Хонк Конг беше като Украйна, обаче китайците надделяха....Принципно, нещата се правят по един и същи начин навсякъде по света.

 63. 63 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2403 Неутрално

  тъй ли един провокатор не хвананаха да ступалкат колкото за адет,
  а биеха и издевателстваха само над кротки и невинни = гледаг ги по ТВ

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#59] от "realguru":

  Защото? В момента му наливаме малко пари чрез газ и нефт и иска да сме по-бедни за да му наливаме по-малко?!?

  Не ме търсете преди обяд
 66. 66 Профил на миро родозов
  миро родозов
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#10] от "stanislavdi":

  сутринта се дразнех на милицията. сега като се замисля след толкова пиратки и аз да бях и аз щях да ги лабутя. имаше бая фурболни олигофрени

 67. 67 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2403 Неутрално

  ОРКИТЕ на МУТРАТА. Откога в българската полиция има брадясали, татуирани мутри с боксове? Откакто се сляха с Делта Гард.
  —цитат от коментар 53 на Студио Х


  ГЕРБ нападна България с някакъв частен башибозук облечен в полицейски униформи = и се получи "сезона на тиквите" срещу "сезона на дините" = ГНУС !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 68. 68 Профил на миро родозов
  миро родозов
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#58] от "realguru":

  оф хора сменете ги тея опорки или поне ги поливайте, че на нищо не приличат вече

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2403 Неутрално

  До коментар [#5] от "Konstant Ray":Напълно е възможно да е спец акция, но целта е постигната. Бунтът е потушен. Блокадите са махнати. Хората са наплашени.
  —цитат от коментар 50 на ИВАНОВ


  да направя ли аналогия как свършват акциите за сплашване на народа и после България държи палмата на първенството чак до 11 септември :-) хайде да не повтаряме

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 71. 71 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  Двойки, семейства и деца, които мятат бомби и павета едва ли ще са предпочитаната ми компания!

 72. 72 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2403 Весело

  Смятам, че грешите. Путин има интерес ...
  —цитат от коментар 52 на ИВАНОВ


  и на мен ми се стори, че видях Путин сред протестърите, ама беше с маска и никой не можа да го познае , освен Дядо Торбалан ... били са колеги под прикритие при Бармалей

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  Метеж е на фатмайът Радев!

 75. 75 Профил на @
  @
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "Някои от мирно протестиращите са отишли и са информирали полицаите, че провокаторите са по-назад и ако полицията тръгне да бие, те ще избягат и ще пострадат невинни."

  "Страхотен" аргумент на мирно протестиращите - чичко полицай, не тръгвай към субектите с качулки зад нас, които хвърлят павета и бомбички, щото ние можем да пострадаме. Ами ако ви е страх да не пострадате, защо стоите като жив щит пред провокаторите? Който е избрал да стои между полицаи и тумба келеши от агитките, да си сърба попарата. Който много държи да не мърда от мястото си, макар да вижда, че обстановката около него се нажежава, и е много вероятно полицията да атакува, трябва хладнокръвно да си понесе последствията от своя избор. Всеки си решава дали му е по-важно да си стои с навирения смартфон под носа на полицаите и зад провокаторите, и да предава екшъна на живо във фейсбук, или му е по-важно да избегне риска да пострада от паве, бутилка вода, полицейска палка, лютив спрей, или водно оръдие.

  Друг епизод - "Там млада жена с микрофон в ръка призоваваше полицаите да си свалят щитовете. "Нали сте с нас?! Бъдете с нас!", но ответна реакция - липсваше."

  Естествено, че ще липсва ответна реакция. От тълпата може да се чуят всякакви призиви, вопли и ултиматуми - от "свалете щитовете" до "подчинете се на бог Тангра" /това последното може да се роди в главата на бай Йоло Денев/. Каква точно реакция очаква авторът - полицаите да се подчинят на младата дама, добрала се до микрофона, или да влязат в диалог с нея и да й обясняват защо не свалят щитовете?

 76. 76 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 729 Разстроено

  При положение, че целият периметър е ограден от хиляди полицаи, да не могат да задържат 30 селтака е смешно. На бас, че дори е имало повече от 30 цивилни в тълпата.

  От цялата статия разбирам, че полицията е леко неадекватна. Но пък можеше да е много по-зле.

 77. 77 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2363 Неутрално

  До коментар [#37] от "ИВАНОВ":

  ами що не се пробва някой в САЩ или Франция с бухалки и павета срещу полицията ,да видим колко живи ще се приберат в къщи ,тук били ги прибирали след часове хвърляне на бомби и над 100 ранени полицаи , много меко о т страна на полицията .

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6047 Любопитно

  Към 100 души бяха хората, които хвърляха бомбички, пиротехника, павета, камъни".  10 камиона с боклук са извозени след протестите вчера!!!
  ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  [email protected]
 80. 80 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Към 100 души бяха хората, които хвърляха бомбички, пиротехника, павета, камъни". 10 камиона с боклук са извозени след протестите вчера!!! ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  —цитат от коментар 79 на karabastun


  И това от 50 провокатори!
  Как ли са го домъкнали!

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 848 Неутрално

  В цивилизованите държави министри на силовите министерства са цивилни - финансисти или икономисти на министерствата на отбраната (за по-добър контрол на разходването на бюджета на армията), и юрист на МВР, или както го наричат в съответната държава - за стриктното спазване на закона. У нас шефовете на МВР са милиционери - спазването на закона не е приоритет, а обучението по биене на цивилни.

 83. 83 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До 77:"edin drugii"....:ами що не се пробва някой в САЩ или Франция с бухалки и павета срещу полицията ,да видим колко живи ще се приберат в къщи ,тук били ги прибирали след часове хвърляне на бомби и над 100 ранени полицаи , много меко о т страна на полицията ...."

  Ако в САЩ или Франция бяха нашите полицаи и жандармеристи - пиши ги половината в разход (загинали).

 84. 84 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Най-горната снимка кърти - "мъжествени" полицаи с татуировки.

 85. 85 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#84] от "historama":

  Пардон, не полицаи а милиционери!

 86. 86 Профил на veselin_univ
  veselin_univ
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#5] от "Konstant Ray":
  Не ти ли е ясно, че полицаите гонят агиткажиите или си просто трол?!?! Отвори си очите!!!

 87. 87 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 289 Гневно

  Първо ми стана жал за полицаите, но след като изгледаш всички кадри на насилие и бруталност, както и лъжливия им брифинг и декларации, вече си мисля, че използваха непропорционална сила. 100 пиратки издържаха, гняв насъбраха, вероятно нарочно задържани от личната заповед на Гнойко и накрая си го изкараха на който хванат. Башибозук еничарски. Позор и вечна забрава.

  www.commcrime.blogspot.com
 88. 88 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#77] от "edin drugii":

  Много меко от страна на протестиращите, във Франция и САЩ се хвърлят коктейли, а не пиратки...помисли.

  www.commcrime.blogspot.com
 89. 89 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 289 Гневно

  Снимката е скандална. По време на протести е забранено полиция да носи огнестрелно бойно оръжие, защото в случай че то попадне в ръцете на протестиращ, който не е достатъчно уравновесен, може да се стигне до голяма беля. Същото се отнася и до психически неустойчиви полицаи, които както се видя не са рядкост и може в даден момент да изтрещят и да застрелят някого.
  Фрапираща НЕКОМПЕТЕНТНОСТ на полицията. ОСТАВКИ!!!!

  www.commcrime.blogspot.com
 90. 90 Профил на Indiana Jones
  Indiana Jones
  Рейтинг: 243 Любопитно

  Допустимо ли е полицай да е татуиран като Якудза? Защото този от първата снимка изглежда точно така...

  Think different!
 91. 91 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 848 Неутрално

  ...:ами що не се пробва някой в САЩ или Франция с бухалки и павета срещу полицията ,да видим колко живи ще се приберат в къщи ,тук били ги прибирали след часове хвърляне на бомби и над 100 ранени полицаи , много меко о т страна на полицията ...."Ако в САЩ или Франция бяха нашите полицаи и жандармеристи - пиши ги половината в разход (загинали).
  —цитат от коментар 83 на historama


  защо пиратките някои ги наричат "БОМБИ"?

 92. 92 Профил на Борис Пантелеев
  Борис Пантелеев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Козлы и сволочи полицейские! Болгары русские за Вас!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK