На живо

Политическата криза: не съм съгласен за полицейското насилие, каза главният секретар на МВР

Политическата криза: не съм съгласен за полицейското насилие, каза главният секретар на МВР

© Анелия Николова"Дневник" следи ситуацията в реално време.
Яйца полетяха към лидера на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова, която този следобед отиде заедно с членове на обединението на плажа "Кабакум" край Варна. Манолова предварително обяви, че ще посети плажа "Кабакум Север-2", който преди дни беше отдаден с решение на правителството на концесия на дружеството "Булмедикс 2012", което е с едноличен собственик на капитала бившият депутат от "Воля" Андон Дончев, смятан за "дясната ръка" на лидера на партията Веселин Марешки.


След посещението на този плаж, тя беше планирала да даде изявления пред медиите на съседния плаж, до т.нар. "фитнес на Марешки". Именно там тя влезе в словесен спор с работещите на плажа, чийто концесионер също е свързан с лидера на "Воля", и след напрегнат диалог към нея полетяха няколко яйца. Екипът й подаде сигнал до МВР за случилото и след 22 минути няколко униформени пристигнаха на място, но работещите на плажа вече не бяха там.


По-късно през деня от "Воля" изпратиха съобщение до медиите, в което написаха: "В търсене на евтина популярност Мая Манолова реши да разпространява фалшиви новини на плажа Кабакум във Варна. Там беше посрещната с домати, яйца и скандирания "Мафия".

Омбудсманът Диана Ковачева е изпратила препоръка до министъра на вътрешните работи Христо Терзийски, в която настоява за ефективно разследване на сигналите за упражнено полицейско насилие върху протестиращи граждани в центъра на София на 2 септември 2020 г. Повод за препоръката са сигнали до обществения защитник на граждани и неправителствени организации, в които се съдържа информация за сериозни нарушения на правата на задържани от полицията участници в протестите, се казва в съобщение до медиите.


Омбудсманът настоява за отговори от вътрешния министър за причините, поради които адвокати на задържани не са били своевременно допуснати за среща с тях. Настоява и за предприемане на действия за преустановяване на практиката за поставянето на заплашителни послания на униформеното облекло на служителите на МВР.


Такива значи по някои униформи се видяха в кадри от протестите и все още няма обяснение от МВР за тях.

Срещата на президента с МВР и ДАНС

МВР: полицаите бяха хващани за слабините

На протестите на 2 септември сутринта полицаите от кордоните са били хващани за слабините, каза днес на срещата при президента Румен Радев главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той допълни, че вечерта има полицай с пострадал от бомбичка тестис.


Иванов не се съгласи с твърденията на президента, че е имало полицейско насилие и брутални действия срещу протестиращите на 2 септември. За него операцията вечерта е била перфектно проведена.


В отговор президентът Румен Радев каза, че по телевизиите има кадри, от които Иванов трябва да се срамува. "Еднакво съм загрижен и за полицаите и за протестиращите", каза Радев и попита, защо се е допуснало да има насилие.


Подробности тук

Атака от държавата и подкрепа от протеста за "Хиполенд"

Данъчни служители от Националната агенция за приходите (НАП) и Икономическа полиция влязоха в офиса на "Хиполенд" два дни след като изпълнителният директор на веригата магазини за детски играчки публикува критична позиция в социалните мрежи, в която "благодари" на полицията, че синът му е бил обгазен с химическо вещество на антиправителствения протест в центъра на София на 2 септември.


В отговор от "Отровното трио" пуснаха пост във "Фейсбус", в който показват, че са купили сериозно количество играчки от веригата магазини. Те призоваха на протеста довечера всички присъстващи да дойда с играчки, купени от "Хиполенд", за да покажат подкрепата си.


Още по темата тук

Кирил Добрев: никога не съм бил толкова нападан

"Никога не съм бил толкова нападан и ако в политиката личните емоции нямат значение, то стилът е показателен. Кой ще ти повярва, че ще се грижиш за народа си, ако водиш война със своите? Получих всички оферти на света, аз да не се кандидатирам и само този, който не ме познава, може да си мисли, че ще се откажа, каза на среща с членове на БСП в Русе кандидатът за председател на партията Кирил Добрев. Според него богатството на БСП е, че в нея има хора различни виждания.


Политическата криза: не съм съгласен за полицейското насилие, каза главният секретар на МВР

© Екип на Кирил Добрев

Радев чака обяснения от МВР и ДАНС

Президентът Румен Радев покани на работна среща днес главния секретар на Министерството на вътрешните работи Ивайло Иванов и председателя на Държавна агенция "Национална сигурност" Димитър Георгиев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Тя е във връзка с ескалацията на напрежение и проявите на насилие по време на гражданските протести. Срещата, която ще започне в 15 часа в президентството.
Политическата криза: не съм съгласен за полицейското насилие, каза главният секретар на МВР

© Георги Кожухаров, "Дневник"

"Триото" призова депутатите да напуснат парламента

Призоваваме публично всички партии, които твърдят, че са опозиционни и всички народни представители, които помнят клетвата си при встъпване в народното събрание, на базата на своя морал и чест, да напуснат пленарните заседания и работата си в комисиите на парламента, съобщиха днес от "Отровното трио". В призива към народните представители се посочва, че това е единственият ясен знак за разграничаване от автократична власт на премиера Бойко Борисов.


Политическата криза: не съм съгласен за полицейското насилие, каза главният секретар на МВР

© Георги Кожухаров


"Народното събрание вече не е органът, в който опозицията е коректив, а "нотариус" на отдавна взети и изтъргувани еднолични решения. Този акт ще остави имената на срама самотни и единствени, като подопечни служители на един човек, а не като изразители на народната воля", се казва още в призива.

Сдружение БОЕЦ призовава всички граждани, които са били жертви на полицейското насилие или е ограничавано тяхното движение по време на протестите, да подадат сигнали при тях, за да им помогнат да защитят правата си. Сдружението днес организира акция пред Съдебната палата, на която поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев. В прокуратурата днес бяха подадени и първите сигнали за полицейско насилие.


Политическата криза: не съм съгласен за полицейското насилие, каза главният секретар на МВР

© Велко Ангелов

Акцията на БОЕЦ пред съдебната палата

Бившият конституционен съдия и настоящ депутат от ГЕРБ Георги Марков (известен и като агент Николай на комунистическите тайни служби), съобщи пред БНР, че е единственият от групата, който не е подписал проекта за нова Конституция. По думите му проектът е "срамна работа" и който го е правил, трябва "да изчезва някъде". Според него политическият елит не е способен да излъчи качествени депутати за Велико народно събрание. Политически изход Марков вижда в това Борисов да продължи да управлява, защото България е парламентарна република с ясно мнозинство, а "протестът не е национален, а софийски и не е мащабен, а много малък".

Липса на кворум провали заседанието на парламента

Депутатите в Народното събрание не успяха да съберат кворум, за да заседават. Народните представители от ДПС не са се регистрирали, защото такова било решението на парламентарната група. Заявка за бойкот на заседанията даде БСП още вчера. Така занапред, ако ДПС реши да не се регистрира за работа в Народното събрание, за да има заседания, ГЕРБ и "Обединени патриоти", общо 116 депутати, трябва да се регистрират в пълен състав и да разчитат на присъствието на депутати от "Воля" и независимите, за да осигуряват кворум от най-малко 121 души.


По програма днес парламентът трябваше да разгледа промените в Закона за българските лични документи на първо четене. Предвиждаше се и ратификацията на Доброволното споразумение за временна подкрепа за смекчаване на рисковете от безработица при извънредни обстоятелства вследствие на коронавируса. По програма за 11 часа беше насрочен парламентарен контрол.


Подробности тук

Биков: кризата може да се разреши чак на президентските избори

Президентските избори ще бъдат първата възможност за евентуално разрешаване на политическата криза, каза днес пред журналисти депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Според него политическата криза няма да спре с оставка на кабинета, нито с парламентарните избори.

Марешки: подкрепихме конституцията, за да не сме от страната на БСП

Подкрепихме проекта за Конституция, предложен от ГЕРБ, защото ние на страната на БСП и ДПС няма как да бъдем, каза днес лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки. "Пак стана разделяне БСП и ДПС от една страна и ГЕРБ и "Обединени патриоти" от друга, поясни той.


Подкрепата от Марешки дойде въпреки неколкократното отричане от негова страна за подобни намерения. Лидерът на "Воля" обясни полагането на подписите от неговите депутати, които позволиха проектът да бъде внесен в парламента и с това, че "целият български народ е за нова Конституция от 2009 г. насам". "Няма нищо общо между подкрепата и фактът, че мой бивш депутат е спечелил концесия на плаж", обясни Марешки.


Бившият депутат от партия "Воля" Андон Дончев, който в средата на юли напусна парламента поради "съображения от личен характер" беше определен за концесионер на морския плаж "Кабакум - Север 2" край Варна за срок от 20 години от правителството непосредствено преди изтичане на крайния срок за подкрепа на проекта за Конституция. Дончев, който във Варна е известен като "дясната ръка" на Марешки, влиза в правата си на концесионер през едноличното си дружество "Булмедикс 2012", управлявано от 22-годишния му син - Димо.


Подробности тук

6 кв. м. от жълтите павета са повредени

Около 6 кв. м от жълтите павета в центъра на София са били извадени по време на протеста на 2 септември вечерта, сочат данните на вчерашен оглед на експерти от общината, съобщи пред БНТ зам.-кметът по културата Тодор Чобанов. Общината разполага с резерви от около 350 кв. м от паветата, произведени преди 100 г. в Унгария от уникални шистови скали от местно находище, допълни той.


Цената на квадратен метър днес на същия производител е 700 лв., поясни Чобанов и подчерта, че поръчка от производителя е най-скъпият вариант за възстановяване на настилката. По думите му извършителите подлежат на санкции по Закона за културното наследство. Чобанов добави, че автомобилният трафик също разрушава тази културна ценност на столицата.


Вестник "Сега" пък припомня, че при други обстоятелства Столичната община не е показвала същата грижа - тя разреши върху жълтите павета да се снима филмов екшън и преобръщане на тежък джип пред БНБ. При други случаи . жена откри около 6 кв. м. жълти павета, натоварени на палета, в двора на новозакупен от нея имот, а софиянец застла с уникалните павета двора си, припомня вестникът.

Десислава Ахладова няма да бъде по-лош министър на правосъдието от предшественика си Данаил Кирилов, прогнозира пред Нова телевизия бившият конституционен съдия и специалист по конституционно право проф. Пламен Киров. С уговорката, че не я познава, Киров добави, че "би могла и да ни изненада приятно", защото има опит като зам.-министър.


Вчера парламентът избра Ахладова за титуляр на министерския пост. Това е трета смяна на правосъден министър в кабинета "Борисов 3"

Готви се акция пред Съдебната палата

Движение БОЕЦ организира акция пред Съдебната палата в София от 13 часа за всички, които искат да подадат сигнали срещу лица и институции, виновни за сблъсъците по време на протеста на 2 септември, обявен като "Велико народно въстание".

Без блокирани кръстовища

Няма блокирани кръстовища в София в началото на 58 ден на протести. Снощи беше спряно движението на "Орлов мост", като бяха издигнати и палатки. Те бяха демонтирани от самите протестиращи около 3 часа през нощта.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (222)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4409 Неутрално

  Хората за пореден път се оказаха по умни и разумни от корумпираната власт !
  ОСТАВКА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Този начин на протест е очевидно неефективен - почти 2 месеца с минимални резултати и нищо постигнато по същество.

 3. 3 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1834 Неутрално

  Оставка на Мутрата и Каскета!

 4. 4 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  "Снощи беше спряно движението на "Орлов мост", като бяха издигнати и палатки. Те бяха демонтирани от самите протестиращи около 3 часа през нощта."

  Интересно какво ли е накарало протестиращите да си демонтират сами палатките.

 5. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4153 Неутрално

  Част от протестиращите буквално бламирака Бабикян и адвоката и напъните им за задължителни ефективни блокади. Същите заявиха, че блокадите причинявали много неудобство на гражданите, и ще ги поставят само символично! Браво, най-накрая узряхте!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4409 Неутрално

  До коментар [#4] от "Мондиана":

  Разумът. Техният а не липсващият на властта.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Свободна София

  ОСТАВКА за платените протестъри и вандали.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 8. 8 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1834 Неутрално

  ГЕРБ се върна в Партийния дом, а Народната милиция отново стана "биещото сърце на Партията" и "Единествената опора на народната власт". Всичко си е по местата отпреди 1989.

 9. 9 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 801 Весело

  Аууу колко съм изненадан :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 10. 10 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4697 Неутрално

  Въстанието не успя, както впрочем и онова през 1923 година! Метежниците не получиха и външна помощ, както онова "упешно"през 1944 година!

  Време е да си седнат на червените задници! Народът не ги последва, никой не иска да види отново БСП в управлението на България!

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  Сами си палатките те прибраха,
  защото плащанията им спряха.

 13. 13 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 801 Неутрално

  Хората за пореден път се оказаха по умни и разумни от корумпираната власт !ОСТАВКА !!!
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Оставка Радев!
  После съд и затвор!

  The best way to predict the future is to invent it.
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 15. 15 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 801 Неутрално

  Сами си палатките те прибраха,защото плащанията им спряха.
  —цитат от коментар 12 на Michael Jordan


  А в Дубай обратно парите си поискаХА.

  The best way to predict the future is to invent it.
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 17. 17 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Радев призова:
  -Мутри вън
  И мутрите излязоха на площада.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 18. 18 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4153 Весело

  Тази сутрин Веско Марешки счупи "километража" с плакатите: "Веско, с теб сме!", и "Само Марешки помага на народа"!
  Жалка история...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 19. 19 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2169 Неутрално

  Много отдавна е време да престанат с тези неумности с блокирането на кръстовища!!!
  Време е да осъзнаят, че не печелят нищо от това и настройват обществото срещу себе си!
  Революционна ситуация няма да могат да произведат!!!

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2713 Любопитно

  На снимката се виждат изпочупени стъкла. Това от кого е направено, умни и красиви?

  Еретик
 23. 23 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Испанският вестник ABC разобличи избягалия в Дубай Васил Божков като един от организаторите на протестите в София. В свой коментар на събитията в София от вчера вечерта изданието разкрива, че именно Божков е мозъкът зад безредиците в столицата, а неговото видимо лице е Отровното трио, пишат DarikNews.bg.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 24. 24 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2345 Неутрално

  А защо продължават да минават автобуси по "Оборище"!?

 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4409 Неутрално

  До коментар [#22] от "Костадин Иванов":

  Ти кажи. кажи и защо не са поправени.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 26 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Испанският вестник ABC в няколко статии показва истинските лица зад протестите в България - президента Румен Радев и олигарха Васил Божков. Директно от улиците на София, репортерът на изданието Рафаел Алварадо казва, че Радев е свързан с руските тайни служби, а Васил Божков е с 19 обвинения. Той посочва, че за протеста във вторник, в София са идвали хора от криминалния контингент, съобщава сайта „Скандал“.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 27. 27 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  След като хората не ги подкрепиха,
  протестиращите се засрамиха.

 28. 28 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 801 Неутрално

  До коментар [#25] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кой ги счупи снощи, комундер?

  The best way to predict the future is to invent it.
 29. 29 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 947 Неутрално
 30. 30 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  В друга статия от 1 септември същият репортер посочва, че друг „неуспял политик“ също подкрепя протестите. „Тези, които най-много се открояват с подкрепата си за протестите, са някои неуспели политици - сред тях и Христо Иванов, които се опитват да завземат властта, но не чрез демократични избори, които ще се проведат през март 2021 г., а през задната врата в бъдещо правителство“, отбелязва Рафаел Алварадо.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 32. 32 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  „Няма съмнение, че този, който запали факлата, довела до тези протести, беше президентът Радев, ожесточен русофил, номиниран по това време от Социалистическата партия, който вместо да поеме ролята на обединител на страната, не спира със своите непрекъснати атаки срещу правителството. Още от първия ден на протестите видяхме Радев да подрежда бунтовниците, вдигнал юмрук в стила на старите партизани; от рамото му липсваше само калашникът. В съответствие с отношението му към непрекъснати атаки срещу законното правителство на Борисов, държавният глава отново изпадна в ярост, когато прокуратурата арестува двама от съветниците му в собствените им кабинети, под обвинението за търговия с влияние. Единият се е застъпил в полза на руски гражданин, който се оказа, че принадлежи към тайните служби, за да получи български паспорт“, се казва в репортажа на ABC

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 33. 33 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  До коментар [#14] от "hamiltonf":Аре стига си се правил на луд с тези елементарни манипулации бе. Свинските ви медии някакси забравят да споменат, че АВС публикува пасквилчето на 77 годишен бивш преподавател в СУ и служител на МВНР отпреди 1989 живеещ в България.
  —цитат от коментар 21 на svetlyobg


  Проблем ви е, че това е самата истина. Лапнахте голата кука, пусната ви от тримата платени от Бошков клоуни, застанахте по площадите рамо до рамо с путлериските милиции на радеФ от Възраждане, за ДБ и сватбата и с БСП няма какво повече да се коментира.

  Ако протеста беше спонтанен, досега да е победил.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 34. 34 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4409 Неутрално

  До коментар [#28] от "EU defender":

  Кой. Явно ти знаеш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 35. 35 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 947 Весело

  До коментар [#31] от "EU defender":

  Ми съветската армия не дойде...

 36. 36 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4409 Неутрално

  До коментар [#33] от "zz_s":

  Ще победи. Бъди рахат.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 37. 37 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  Хората за пореден път се оказаха по умни и разумни от корумпираната власт !ОСТАВКА !!!
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Бай Тотьо, когато хората блокираха кръстовищата, писА че са по умни от власта, когато премахнаха блокадите пак същото пишеш.
  Ти вече десет години едно и също пишеш, не ти ли омръзна?

 38. 38 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Според журналиста голяма част от населението на града страда от барикадите и е уморено от виковете „Оставка“ без да се предлагат конкретни решения и програми

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 39. 39 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Народната милиция отново стана "биещото сърце на Партията"
  —цитат от коментар 8 на spiegel


  Ясен сигнал, че ГЕРБ са стартирали вече предизборната си кампания, колкото и да разправят, че ще дочакат редовни избори. Другият признак за това е пускането на пълни обороти на фабриките за страхуване и фалшиви новини. Вчера се забавлявах с лъжите им в кампанията през 2016 година за президент, с едно търсене в Гугъл "Ако Румен Радев стане президент". Лъжите на Борисов, Цачева, Митов, Фандъкова, Цветанов, Сугарев са уникални с тъпотата си...

  Най-много ме впечатли кмета на Сливен, който заяви, че избирането на Румен Радев за президент, означава "означава спиране на осветлението, затваряне на детски градини, спиране на сметоизвозването и начало на хаоса". 😂😂

  И разбира се, верността към ГЕРБ на Митьо Пищова, който обеща, ако Радев спечели, да си сложи въжето: "Аз с ГЕРБ се родих и с ГЕРБ ще мра!" 😂😂

 40. 40 Профил на Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: Неутрално

  Паветата да ги плати МВР, което свободно пусна хулиганите покрай кордона си да влезнат и да "свършат" работата!

  ОСТАВКА!

  Герб са КОМУНИСТИТЕ на България!
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4409 Неутрално

  Колкото и да са неприятни за нормалните транспортни връзки блокираните места , следва да се види огромната причина за тях от недоволните - крещящата обща деградация на обществените отношения и самите хора ! Пример , достатъчно е да слушаш интервютата на зам.шефът на парламента В.Марешки.......

 43. 43 Профил на Yana Derevyanchenko
  Yana Derevyanchenko
  Рейтинг: 218 Весело

  Наконец-то!!!! 🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳

 44. 44 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  До коментар [#37] от "4ort":

  Смяташ, че властта е по-умна от хората?

 45. 45 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  Гръмотевична статия в испанския АВС! Статия за един олигарх, едни бандити, едно "отровно трио", на което родителите им са висши служители на комунистическия режим, за един президент и неговите връзки с руските тайни служби, и т.н.Страхотна статия! Така ни виждат отвън, или сигурно и това е платена медия?!
  —цитат от коментар 14 на hamiltonf


  Давай линк.Испански не знам но си има Гугъл преводачи, все нещо ще ке разбере.

  Аз на тези тримата потеклото им не съм проучвал, някой да ме информира. Но и без това отдавна ми прави впечатление, че при "автентичните десни" е пълно с дечица на комунистическата номенклатура.

  При юпитата на Симеон пък бяха дечица на хора от ДС, главно военноморското разузнаване. Пратени навреме да учат на Запад. Явно татковците навреме са знаели какво ще става и са обърнали платната да хванат вятъра.

  Впрочем точно един познат чийто баща е академик /връзки по върховете на БКП/ ме предупреди навремето да не ходя на протеста пред "Кристал" с думите: "Баща ми каза, че всички там са ченгета".

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 46. 46 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  Парите от Дубай им спряха
  и протестиращите умряха.

 47. 47 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1788 Неутрално

  До коментар [#2] от "svetlyobg":

  Не е така, Протеста ще направи Слави Трифонов основана парламентарна група и ще гарантира лош резултат за да България, ДСБ и т.н. Славчо обира цялата парса

 48. 48 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  [quote#41:"svetlyobg"]До коментар [#23] от "deepblue":Стига с това малко регионално Севилско вестниче.

  Истината боли.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 49. 49 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 66 Неутрално

  Да пуснем сълза за това, че може да трябват 6х700 лева павета ли? Колко са заплатите на мутрите с пагони, които бранят парламента от народната любоффф? Колко МИЛИАРДИ се откраднаха от тази крадлива шайка?!?

 50. 50 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#10] от "Dariya Koleva":

  Хората протестират срещу мафията, която включва всички партии в настоящия парламент - стига с тези евтини манипулации ама вие това си можете. Никой не иска БСП да се върне на власт. То, не че има някаква разлика - всички сте от едно котило наречено БКП, наедно с тиквата. СТРАХУВА ли ви (по Пеевски) народния гняв и отвръщение?

 51. 51 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1087 Весело

  Дневник, днес редакционното настроение е много минорно. Няма революционен патос. Няма статия от Христо Иванов.Защо така? Какво се случи :)
  —цитат от коментар 31 на EU defender


  Транша свърши, с виновно наведени глави стоят пред Началника а той им дърпа ушите. Или още по-лошо, с ужас си представят какво ги чака пред него :) .

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 52. 53 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1788 Неутрално

  До коментар [#5] от "hamiltonf":

  В предаването Алтернативата показаха Бабикян в ужасна светлина. Когато започна хвърлянето на бомбички по полицаите той се държеше като организатор на проявата на ултрасите. Нормалните протестиращи щяха да го набият за това му поведение

 53. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 55 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#53] от "rexdog2004":

  На тези народни представители и този парламент му трябват павета - както през 1997. Да им се вземе страха иначе никой доброволно не се отказва от кражбите за милиарди.

 55. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 58 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  До коментар [#37] от "4ort":Смяташ, че властта е по-умна от хората?
  —цитат от коментар 44 на lz73


  Смятам, че хората са по-глупави от властта, след като 30 години избират комунисти!

 58. 59 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 316 Любопитно

  Няма как след случаят марешки, психо тестовете за депутатите да не станат задължителни

 59. 60 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 947 Неутрално

  До коментар [#55] от "svetlyobg":

  А защо да няма павета и за кралите от масовата приватизация тогава????

 60. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 62 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3965 Гневно

  "Няма нищо общо между подкрепата и фактът, че мой бивш депутат е спечелил концесия на плаж", обясни Марешки."

  Ама, разбира се, че няма нищо общо с това! Кой ще ти повярва продажнико Магарешки! Цели 4 години ти и твоята партия сте патерица на ГЕРБ в парламента! Ще видите следващ през крив макарон!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 62. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 64 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1788 Неутрално

  До коментар [#58] от "4ort":

  Сто плюса

 64. 65 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4153 Весело

  До коментар [#21] от "svetlyobg":  Другарю Светлю, медиите в някои страни проверяват фактите, преди да публикуват...
  Неуспешна опорка...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 65. 66 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2110 Неутрално

  До коментар [#14] от "hamiltonf":

  Не знам испански, но си я преведох, даже си я намерих преди да пуснеш линк. Има и друга статия също много хубава. Странното е, че в чужбина са много повече в час какво точно става в България, отколкото протестиращите. На Запад просто не е имало комунизъм. Много от българите уж са против комунизма, но реално щом вярват на комунисти и им се връзват на протеста какво правят?
  Гръцкият ми е слаб, но ако е лесен диалога разбирам, и преди известно време слушах по едно гръцко радио диалог между водещата и един дето се обади по телефона, и онзи беше комунист и агитираше за комунистите, но водещата много твърдо го отряза като му напомни някои неща за СССР. Тук такива журналисти няма.

  Анатема на комунизма!
 66. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 68 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3241 Весело

  " Биков: кризата може да се разреши чак на президентските избори
  Президентските избори ще бъдат първата възможност за евентуално разрешаване на политическата криза, каза днес пред журналисти депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Според него политическата криза няма да спре с оставка на кабинета, нито с парламентарните избори."

  Нали нямало политическа криза според ОПГ - то във властта ? Или нещо изведнъж я провидяхте ?

 68. 69 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1788 Неутрално

  До коментар [#63] от "chichka":

  Да, всичко това ще сложи край на градската десница и отваря широко вратите пред кукловодите на проекта Слави Трифонов

 69. 70 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 947 Неутрално

  До коментар [#67] от "svetlyobg":

  Кои сте вие, дето сте най-корумпираната нация?
  Кой ви ги пише тези опорки?

 70. 71 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#65] от "hamiltonf":

  Хаха, ама сериозно ли? Да ти кажа ли, че в щатите има "вестници" които могат да публикуват всичко срещу $50 000. Та сте намерили и вие такъв вестник ама и автора взеха, че ви го разоблечиха - хаха.

 71. 72 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3241 Весело

  " Подкрепата от Марешки дойде въпреки неколкократното отричане от негова страна за подобни намерения. Лидерът на "Воля" обясни полагането на подписите от неговите депутати, които позволиха проектът да бъде внесен в парламента и с това, че "целият български народ е за нова Конституция от 2009 г. насам". "Няма нищо общо между подкрепата и фактът, че мой бивш депутат е спечелил концесия на плаж", обясни Марешки."

  И многомилиардната корупция на корпорацията ДПС нямало нищо общо с престоя и във властта, казват от там....Та тия твърдения са баш за вашия електорат - много по - зле е и от ония прословути 80 % по изказването на един червен депутат......

 72. 73 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1788 Неутрално

  До коментар [#66] от "anonim440":

  Просто у нас имаше медийно затъмнение относно протеста, което е признак че обявените за организатори са само поставени лица. Те нямат ресурси да захлупят медиите, нито да платят и докарат ултрасите

 73. 74 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 94 Неутрално

  Освобождаването на блокираните възлови кръстовища е тактическа грешка. Сега ще си жужите като мухи вечер и ще си протестирате пред шадравана с микрофон до пролетта, и така до редовните избори. Какво като идва 15 септември и трафикът ще се повиши в София? Комфортът за пътуване ли е по-важен, или да си подадат оставките Тиквата и Каскета? В Гърция когато има протести, хората не се оплакват, че някой протестира.

 74. 75 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#70] от "НеКой":

  Поправка - държава не нация. А ти не си НеКой а си КОЙ - най-често цитираш собствения си вестник. Как си Шиши?

 75. 76 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2110 Неутрално

  До коментар [#71] от "svetlyobg":

  Вие както сте тръгнали ще отречете всичко и всеки, който не е съгласен с протеста.
  Вие кои сте? Направете партия щом сте толкова недоволни и на изборите победете.

  Анатема на комунизма!
 76. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 77. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 79 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3965 Любопитно

  Гръмотевична статия в испанския АВС! Статия за един олигарх, едни бандити, едно "отровно трио", на което родителите им са висши служители на комунистическия режим, за един президент и неговите връзки с руските тайни служби, и т.н.Страхотна статия! Така ни виждат отвън, или сигурно и това е платена медия?!
  —цитат от коментар 14 на hamiltonf


  Бойковисте, има една важна подробност относно испанския ABC.ES. Това е вестника на испанската десница PP (Народната партия) в Испания. Същата заедно с ГЕРБ са заедно ЕНП! Тази статия е очевидна поръчка на ГЕРБ към испанските си авери! Даже съм почти убеден, че текста в нея е писан от някой тукашен гербаджия.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 79. 80 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 947 Неутрално

  До коментар [#74] от "Dobromir Dobrev":

  Докога ще правим избори, докато влезете в Парламента ли?
  Айде нема нужда...

 80. 81 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3241 Весело

  " Бившият депутат от партия "Воля" Андон Дончев, който в средата на юли напусна парламента поради "съображения от личен характер" беше определен за концесионер на морския плаж "Кабакум - Север 2" край Варна за срок от 20 години от правителството непосредствено преди изтичане на крайния срок за подкрепа на проекта за Конституция. Дончев, който във Варна е известен като "дясната ръка" на Марешки, влиза в правата си на концесионер през едноличното си дружество "Булмедикс 2012", управлявано от 22-годишния му син - Димо."

  Ами придобиването на концесия е планирана още тогава, а пък от партията на масончето ще ударят едно рамо на властта за каквото е необходимо, че ОПГ - то да оцелее по - дълго във властта ! Колко сте ясни, жалки и прозрачни в безкрайните си корупционни действия и сделки по усвояването на всички публични ресурси на тая изстрадала държава........

 81. 82 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#77] от "НеКой":

  Какви аргументи повече от "коментарите" ти - казано е, по делата им ще ги познаете.

 82. 83 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2051 Весело

  Вече сами си вдигат катуна. Скоро ще почнат да се мажат с яйца и домати един друг. Дай Боже да не се хващат за павета.

 83. 84 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 941 Весело

  Дневник, днес редакционното настроение е много минорно. Няма революционен патос. Няма статия от Христо Иванов.Защо така? Какво се случи :)
  —цитат от коментар 31 на EU defender


  Поръчките свършиха. Без пари....

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 84. 85 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 947 Любопитно

  До коментар [#82] от "svetlyobg":

  Затова ли ме триете и блокирате всеки ден, за да си останат само вашите статии и коментари?
  За да си пишете после сами плюсчета?
  И така да влезем в първата стотица по свобода на словото...

 85. 86 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 367 Неутрално
 86. 87 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2110 Неутрално

  До коментар [#78] от "Ша Шчупат държавата на Пеевски":

  Брей, сега и ABC стана "забутан испански вестник"... Дрогарю веднага кажете кои вестници може и кои не може да се четат.

  Анатема на комунизма!
 87. 88 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5584 Неутрално

  От статията: "Столичната община не е показвала същата грижа - тя разреши върху жълтите павета да се снима филмов екшън и преобръщане на тежък джип пред БНБ. При други случаи . жена откри около 6 кв. м. жълти павета, натоварени на палета, в двора на новозакупен от нея имот, а софиянец застла с уникалните павета двора си."
  ######
  Значи - няма проблем, че къртим елементи от културното наследство, те и преди са изкъртвани? Изнасилихме една дама, но няма проблем, нея и друг път са я изнасилвали. Всичко е точно!
  И такива елементи се борят за законност? Ако ще махаме една свинщина чрез друга свинщина - нет, бошое спасибо товарищи!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 88. 89 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 947 Неутрално

  Нова купуват Канал 3. Няма ли статия или...

 89. 90 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#87] от "anonim440":

  Стига с този театър бе! Разкриха ви автора на материалчето ама вие пак си продължавайте с опорките. Щото не са ви спуснали нови и сте в ступор и си повтаряте АВС та АВС. Хахаха. Платени драскачи.

 90. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 92 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  Е най-накрая тия хора загряха че с блокади само настройват масата против тях. Ако се въздържат от големи глупости до март че публиката да позабрави отровно трио, бесилки и чували за трупове, ДБ ще имат по-добри шансове за влизане в парламента.

 92. 93 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 947 Неутрално

  До коментар [#92] от "m17":

  Аз мисля, че им свършиха парите и затова напъват за власт.
  Ама не знаят, че така си режат клона.

 93. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 95 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2894 Неутрално

  Този начин на протест е очевидно неефективен - почти 2 месеца с минимални резултати и нищо постигнато по същество.
  —цитат от коментар 2 на svetlyobg


  Няма ефективен начин на протест от 200 човека.

  Виж ако излязат 200 000 - картинката се променя много бързо.

 95. 96 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 941 Весело

  До коментар [#10] от "Dariya Koleva":Хората протестират срещу мафията, която включва всички партии в настоящия парламент - стига с тези евтини манипулации ама вие това си можете. Никой не иска БСП да се върне на власт. То, не че има някаква разлика - всички сте от едно котило наречено БКП, наедно с тиквата. СТРАХУВА ли ви (по Пеевски) народния гняв и отвръщение?
  —цитат от коментар 50 на svetlyobg


  Такива, които от добри намерения и собствената си наивност и глупост, помагате за осъществяването на недобри намерения, т.е. ви използват, ви наричат "полезни идиоти". Другарят Ленин ви е кръстил така.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 96. 97 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  До коментар [#74] от "Dobromir Dobrev":

  Така ли, я се загледайте при следващите протести как бие полицията в Гърция, ще изпотроши кокалите на всички.

 97. 98 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#63] от "chichka":

  Протеста е неефектичен защото мафията и мутрите не разбират от мирни протести - трябва да им се вземе страха така както стана 1997 и след това всички в редичка да пълнят в затворите. Ако не достигат пари за нови затвори сам готов да направя дарение.

 98. 99 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#14] от "hamiltonf":

  Интерсно, кой гербав малоумник е писал тая статия в испанския вестник. Залагам на нИдялкУ Близалков от ПИК. Поне според характерните фрази, той трябва да е автора на тоя бълвоч. А и статията е преведена от испански и публикувана в ПИК около 3 минути след публикуването й в Испания. Което означава, че нИдялкУ е разполагал с текста предварително. Няма да коментирам лъжите в статията, щото ви знаем опорките от ПИК и ги слушаме ежедневно.

 99. 100 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3965 Любопитно

  До коментар [#86] от "svetlyobg":

  Както предположих в моя предишен коментар! +++

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK