Искаш или не: работещите от дома не могат да откажат проверка на инспекцията по труда

Искаш или не: работещите от дома не могат да откажат проверка на инспекцията по труда

© ДневникРаботещите дистанционно нямат право да откажат без основание достъп до дома им при проверка от Инспекцията по труда. Контролните органи имат право да извършват такива проверки на място, но при задължително предварително уведомяване на служителя и в рамките на работното му време. Това се казва в отговор на запитване на "Дневник", изпратено след като Главната инспекция по труда (ГИТ) съобщи, че има право да извършва проверки в домовете на служителите, когато в тях е обособено работно място.


Според Кодекса на труда при дистанционен труд работодателят следва да осигури необходимото оборудване и софтуер, устройства за комуникация, консумативи и необходимата техническа поддръжка, както и технически документи и защита на данните. Работодателите са задължени и да оценят рисковете на работното място на всеки служител, дори когато то е в дома му, и да предприемат мерки за минимизирането им. От служителя зависи да осигури определено пространство за работно място в дома си, както и да спазва организацията на работата и правилата за здравословни и безопасни условия на труд.


"Инспекцията по труда има правомощия да посещава всяко място, на което се полага труд", напомнят от ГИТ и посочват, че работникът няма право да откаже без основание достъп в рамките на установеното в предприятието работно време. "В интерес на работниците е да осигуряват достъп, тъй като по този начин се защитават техните трудови права. По същия ред достъп до работното място на служителя има и работодателят или негов представител", напомнят от ГИТ. Според законодателството служителите и сами могат да поискат посещение на работното им място, като заявят това до съответната дирекция инспекцията.
От отговорите на ГИТ до редакцията се разбира, че досега проверки на място в домове на работещи дистанционно покрай кризата с коронавируса не са правени, както и че не се планират такива.


"Предвид спецификата на този вид контрол, който изисква събиране на предварителна информация от работодателите за работещите от вкъщи, както и предварително уведомяване на работещите за посещението, планирани проверки не биха били ефективни", казват от ГИТ.


Извършваните инспекции са в рамките на общия контрол на работодателите, като се проверяват и досиетата на работещите от вкъщи, а акцентът е дали редовното се изплащат възнагражденията на трудещите се дистанционно и какви са начините за коректно отчитане на работното време.


"Условията за работа от разстояние се уговарят в индивидуални трудови договори, анекси към тях или в колективни договори. Дори когато работата от разстояние е въведена със заповед на работодателя в условията на извънредно положение, с нея се изменя само мястото, където се полага трудът. В този смисъл всеки случай би следвало да се изследва отделно", посочват от ГИТ. Оттам отбелязват и че ако работодателят не осигури технически и софтуерни ресурси за работа от разстояние и затова служителите не могат да изпълняват задачите си, той дължи обезщетение за времето, през което те не са могли да работят.


В Кодекса на труда се обръща и внимание, че работодателят следва да осигури възможност за предотвратяване на изолацията на хората, които полагат дистанционен труд. "Това може да се осъществи чрез създаване на условия за периодично провеждане на работни срещи в помещенията и чрез създаване на виртуални пространства за срещи по теми и извън работата", казват от ГИТ.

Коментари (80)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Boris Gaganelov
  Boris Gaganelov
  Рейтинг: 523 Гневно

  Бандити си правят каквото искат, проверки по домовете...комунизма се връща с пълна сила.

  Гласувайте пак са БКП/БСП/ГЕРБ.

 2. 2 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 289 Любопитно

  Няма проблем. Моля да ме информират предварително от ГИТ, за да командировам жената и децата. Моля проверяващата инспекторка да е стройна, руса и симпатична, до 30 г. възраст.

  www.commcrime.blogspot.com
 3. 3 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  Глупости на търкалета, щели да влизат в дома ми, защото защитавали правата ми!? Защо да не си защитавам правата аз, а да чакам на Инспекция по труда!? Що за комунизъм е това!

 4. 4 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 309 Весело

  Поредната уникална соц кретения. Обикновено социалистическата държава не уважава частната собственост и това е нормално развитие на нещата.

  В едно нормално общество, никой няма право да навлиза в частната собственост ако няма разпореждане от съда. Това че ГИТ си позволяват да навлизат е нарушение на всякакви норми включително и Българската комунистическа конституция чл. 17(3).

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 5. 5 Профил на Българин Бг
  Българин Бг
  Рейтинг: 692 Неутрално

  И какво ще стане като не отворя вратата? Гешев ще ми прати отряда за борба с тероризма ли?

 6. 6 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 892 Неутрално

  ГИТ са поредните държавни тулупи, за които са чували само други държавни тулупи.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  Никой не може да ми влезе в дома без заповед, или основателна причина като пожар, или извършващо се престъпление. Няма да допусна никакви проверки, най-малкото от хигиенична и здравословна гледна точка.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 9. 9 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1488 Весело

  Ще регистрирам работното си място на село в кочината тогаз :):) А работодателя ще е длъжен да превърне кочината в палат на сигурността :):):)

  Даже прасе ще взема за домашен любимец, да се търкаля и да си ръга зурлата у гъзу на проверяващите :):):) Ако мрънкат и аз ще им мрънкат да покажат малко уважение към собственика : Аугустус Бартоломей 4 свински грух грух :)

 10. 10 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  За да няма никакво съмнение, че идиотията на държавните службички и чиновници гони небивали висоти. Ама що пък да не влезат ГИТ по къщите на хората, таман да огледат и докладват на аверчетата на управляващите къде какво има за присвояване.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 11. 11 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 815 Неутрално

  В България има един парадокс работниците да са сред най-защитените в света по закон, ама на практика законите да не се прилагат. Ето пореден пример как държавата по закон ще се погрижи работникът дори да не вреди на себе си в собствения си дом, но на практика едва ли ще има много такива проверки. Само ако някоя фирма е апетитна или собственикът трябва да бъде опраскан.

 12. 12 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Няма проблем. При свободен режим обичам да работя през нощта и тогава са удобните часове- от 23 до 7. 😁
  Тия не разбраха ли, че работникът сам е пожелал къде и как да работи и не иска чужди хора в дома си? Сега ще ме инспектират дали работя от дивана? Търсят си поводи да пълнят продухания от Мутриньо бюджет само. Да се маха тоя и нормални малко да строят калинките.

 13. 13 Профил на panaiotov12
  panaiotov12
  Рейтинг: 51 Неутрално

  Как ли пък не, да пусна корумпираните държавни служители у дома си, да опишат какво имущество имам и след няколко месеца да ме оберат. Без съдебна заповед не пускам никого!

 14. 14 Профил на liquid_spirit
  liquid_spirit
  Рейтинг: 8 Гневно

  Защо тези имитиращи действия не работят по истинските проблеми, а се занимават с глупости. Само в тази скапана държава ползите за обикновения човек трябва да са възпрепятствани и да имат проблеми...

 15. 15 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1488 Весело

  До коментар [#13] от "panaiotov12":

  Не е необходимо работното ти място да е у вас бе... Можеш да сложиш лаптопа на тротоара пред вас, един стол една маса интернет и ето ти офиса, на открито и сигурно от корона вируса място :) :)

  Какво ще ти кажат ? " Не, трябва да ни пуснеш у къщата ! "

  Бъдете креативни, ако ще и посредата на нивата, стига да има интернет...

 16. 16 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  До коментар [#15] от "Ramon Asvalda":

  А вече ако работодателя иска да построй стая с покрив около теб, вече за негова сметка :):) Каквото решат проверяващите :):)

 17. 17 Профил на Светозар Христов
  Светозар Христов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Абе, що да не могат да проверяват по къщите ? Я, помислете. Има логика и то явна. Ако пиеш бира с комшията - дейност, за която не получаваш пари, да нямат право да те проверяват. Но след, като извършваш легален труд, от който да печелиш пари, би трябвало да могат. При хоум офис ти имаш договор, вървят осигуровки и си вадиш хляба. Как да не могат ? Друг е въпроса вече, ако работиш без договор или произвеждаш наркотици. Тогава пак ще могат, ама по друг член от закона. Той ще бъде от наказателния кодекс.

 18. 18 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 498 Разстроено

  Всеки ден, в който клептократите и мутробандитите остават на власт е ден по-близо до тоталното унищожение на България и българските граждани. Тези социопати унищожават всичко, до което се докоснат. Токсична и метастазирала е държавата, в която сме заложници и предстоящия крах е неизбжен, ако ВЕДНАГА не изчистим вонливия тумор и метастазите му. Трябва да се реже до здраво ако искаме да има и утре за Родината.

 19. 19 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  Естествено, че трябва да предупредят предварително. Баница трябва да се разточи, кокошка да се заколи...

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Ето това е България - имаме сто процента законово право, но проверки не са правени, не са и планирани. И всеки е виновен по презумция; само да стане неудобен - бой, проверки, описи и т.н., нали?

 25. 25 Профил на kvt10319485
  kvt10319485
  Рейтинг: 246 Гневно

  Поредните идиоти живеещи в соца. В къщата ми не могат да влизат дори полицаи, ако нямат съдебно решение, а тази соц агенция/инспекция ще влезе,....абсурд.

 26. 26 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Наистина?! Ай да видим как точно ще влязат.

 27. 27 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  До коментар [#17] от "Светозар Христов":

  Какво ще проверяват? Дали имам ортопедичен стол, климатизация, 2м отстояние от стените, бюро, светлина? Нали вкъщи сам решавам тия неща? Имам всичко изброено и пак не искам гости с протегната длан и "К'во праим ся?". К'во? Занимаваме се с тъпи баби на вратата, дето крънкат 2лв.

 28. 28 Профил на usernotfound
  usernotfound
  Рейтинг: 38 Неутрално

  Има основание винаги - Конституция на РБ, и съответния ред за влизане на държавен орган в частна собственост.

 29. 29 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3449 Весело

  Още едно доказателство защо Тони Филипов нарича държавните служители "лемури"!
  А който работи по график и му се отчита сумирано раб. време? Разбира се, че няма да се "отзове" на искането за проверка във време, удобно на т. нар. "трудови инспектори".
  Ако усилията на държавната администрация са насочени в съзидателна посока, а не за произвеждане на идиотии, защитаващи единствено възнаграждението и присъствието на "калинките" там... размечтах се.

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 30. 30 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  До коментар [#27] от "атанас":

  В градинката :

  1. Постоянна вентилация
  2. Натурална светлина и си набавяш здравословни количества витамин Д
  3. най сигурното място от вируса, няма никои около теб
  4. Хубава гледка, която действа благоприятно на психиката
  5. ако имаш домашен любимец, компания да ти крепи психиката
  6. Тук се чувстваш най продуктивен, а те няма как да ти кажат, къде можеш да си вършиш работата най добре и ако го правят, значи не живееш в свободна държава вече
  7. Една градинска палатка да те пази от дъжда

  Какво ще ти кажат ? " Не трябва да си вътре на изкуствена светлина с климатик и и и...."

  Ако ти диктуват как трябва да живееш и работиш у вас, каква е разликата между вашия дом и затвора ?

 31. 31 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2630 Неутрално

  от ГИТ да имат предвид че работя в къщи гол :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  Тешението е просто - не отваряш вратата на нежелани посетители.
  Аре чао!

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 34. 34 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1488 Весело

  До коментар [#31] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  Гледай да подготвиш една фетиш стая със вибратори, дилдота презервативи навсякъде по земята, садо мазо инструменти и уреди и звук на пъшкаща оргия за фон..

  Ако те питат ще им кажеш " Тук се чувствам най продуктивен и шефа не се оплаква, върша си работата продуктивно"

  Бъдете креативни

 35. 35 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 517 Неутрално

  До коментар [#31] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  Точно това си помислих, как ли ще реагират, ако изляза само по чорапи пред тях?! Все пак съм си вкъщи, мога да определя и не толкова официално работно облекло :D :D :D

 36. 36 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Най-много от направената проверка да остановят че някой служител работи по долни гащи.

 37. 37 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 477 Весело

  Да заповядат в Гърция, узото от мен 😀

  Stef
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2630 Неутрално

  До коментар [#36] от "eminem9876":

  е да, не съвсем гол, защото седалката на стола ми е мрежеста и има риск да се оскубя болезнено. Взел съм мерки за безопасност

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 40. 40 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  Да пуснем клептомани вкъщи да се погрижат за нас?
  Симптомите са очевидни и за тия управляващите спешно са нужни специалистите от Четвърти километър да им назначат адекватно лечение.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42 Профил на jelezo
  jelezo
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Пълен абсурд, ако това е написано в някой закон/наредба трябва веднага да бъде променено!

  То цялия закон, регламентиращ дейността на тази инспекция на труда трябва да се промени. Така нарченият "оценка на риска" и трудовата медицина е един регламентиран рекет на повечето работодатели.

  Да оценяваш риска в офис сграда или у дома е пълен нонсенс. Мога да се съглася, за произодството, там където има наистина някаква опасност за работещите.


 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на buchermucher
  buchermucher
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Нещо не ми харесват условията на труд в последно време. Ако ГИТ не дойдат, ще пусна сигнал да дойдат да ме проверят. Дано ми защитят правата, стиска м палци!

  Единствената причина ГИТ да правят подобна простотия е, че никой от тях не е измислил някоя по-голяма такава.

  Да вършиш нещо полезно е толкова тривиално ....

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Ами да заповядат, мога да ги черпя ракия със салата ...

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50 Профил на Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Рейтинг: 335 Весело

  калинка-парашутист, калинка-парашутист

  кравосмешението прави зелката ^¥^
 51. 51 Профил на nebido
  nebido
  Рейтинг: 958 Неутрално

  В тези проверяващи служби дали има млади и привлекателни инспекторки?

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2584 Неутрално

  Разбира се, това е поредната глупост. Ако работещият не притежава жилището, или то е в съсобственост, останалите живеещи могат да откажат достъп. Така че ИТ може да си издава колкото иска заповеди.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 54. 54 Профил на Martin Pavlov
  Martin Pavlov
  Рейтинг: 37 Весело

  Това всъщност е от типа право "Да, да ама НЕ" и фактически неприложимо в реалността. Те и заради дори не се пробват да го прилагат.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Може ама ги пускам само ао са млади мацки, лелките ги гоня с гьостерицата

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на Brasil
  Brasil
  Рейтинг: 371 Весело

  Ще ги поканя с мен да разгледат кенефа ми в такъв случай

 65. 65 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 962 Неутрално

  Чист фашизъм! Как така някакви идиоти ще ми влизат в дома? Пълни глупости!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 66. 66 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  .... Абе как ще ти влизат в жилището.... тея се самозабравиха.... ....

 67. 67 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Освен рекетиращи функции, друго не й отрежда мафиотската ни дръжавица.

 68. 68 Профил на две
  две
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Къде ще разполижиш бизнес фасилитито си е твоя работа! Контрола над бизнес дейностите е в пълномощията на съответните служби! Ако не искаш да те бръснат, не влизай в бръснарницата....

 69. 69 Профил на две
  две
  Рейтинг: 0 Неутрално

  .... Абе как ще ти влизат в жилището.... тея се самозабравиха.... ....
  —цитат от коментар 66 на MPetr


  Не в жилището, а в офиса ти!

 70. 70 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  Поредната административна простотия. Жилищната площ си е жилищна площ. Какво има да я проверяват, като няма задължение да отговаря на каквито и да било стандарти за работни площи?!

 71. 71 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2630 Неутрално

  До коментар [#70] от "Гражданин":

  Чиновника трябва да си намира на занимани, ако ще да пречи. Иначе ще вземат да намалят администрацията и разни тутманици ще трябва да вземат да работят

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 72. 72 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2630 Неутрално

  а мога ли да работя изтегнат на диван? или седнал в кафе? ще дойдат ли да проверят кафето :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 73. 73 Профил на Стоян Хлебаров
  Стоян Хлебаров
  Рейтинг: 14 Гневно

  Борисов има всички инструменти на държавата,за да може да посочи коя мафия и кои хора от нея искат да го свалят...и да докаже това! В противен случай,всеки в държавата,може да го осъди за набеждаване...

 74. 74 Профил на stanishev
  stanishev
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Спокойно, не са правени проверки.
  Но това е още една възможност за бухалка по неудобни собственици на бизнеси.
  Не слушаш, глей кво става - отиваме да снимаме как някой работи от леглото и издаваме глобички.
  Този с играчките нямал ли е някой домашно работещ, че да му пратят и тази агенцийка.

 75. 75 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1994 Любопитно

  Абе, не че нещо, ама тези искат да не ги пуснете у вас, та да могат да нафраскат един акт набързо. Това ще е като катаджийските хранилки, само дето няма да питат "а, сега кво праим..." ми направо ще пишат акта за кинтите.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 76. 76 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 503 Неутрално

  Е поне да се обадят предварително да си облека нещо, да махна всички удобства и лукс от стаята, че да прилича на скапан фирмен офис. Даже ще направя кана някакво отвратително кафе тип ноа Бразилия, съвсем като офис да е.
  Шкафа със шотландското и шкафа с хамона са на сигурно, в детската.

  ... с двеста...
 77. 77 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1416 Весело

  Да заповядат. На 160 км. от работното място на 1700 м. ..надморска височина.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 78. 78 Профил на Ivan eJOHN
  Ivan eJOHN
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#27] от "атанас":

  Точно така е, и затова твоя работодател е отговорен. Ако нямаш тези условия, не трябва да работиш от там дори и да искаш.

  Или обратно в офиса, ако не можеш в офиса те уволняват.

  Но държавата първо ще глоби фирмата, че те е оставила да работиш в такива условия.

 79. 79 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2630 Неутрално

  До коментар [#78] от "Ivan eJOHN":

  А най-смешното е, че повечето от тези изисквания са измишльотини. И седенето на стол е вредно за здравето :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 80. 80 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2630 Неутрално

  ако ще в кирпичена къща на село да си на дървена пейка, суловията на труд са по-добри от тези в ковашко-пресов цех или леяйра :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK