Зам.-кметът на София по строителството Цветан Божинов подаде оставка

Ангел Джоргов е предложението за нов заместник-кмет.

© Столична община

Ангел Джоргов е предложението за нов заместник-кмет.Зам.-кметът на София с ресор " Обществено строителство" инж. Цветан Божинов е подал оставка, се разбра от съобщение на сайта на Столичната община.


Подробности за напускането му не се дават, но "Капитал" посочва, че информация за него първо са разпространили опозиционните общински съветници на днешното заседание на съвета. Джоргов е зам.-кмет от декември 2019 г. Това е третата оставка на заместник на Йорданка Фандъкова от началото на мандата ѝ след напускането на зам.-кмета по екологията Йоана Христова и Владимир Данаилов, чийто ресор бе дигитализацията.


Новият заместник-кмет по строителството ще бъде инж. Ангел Джоргов, информират от Столичната община.
Джоргов е в Съвета на директорите на "Метрополитен" от април тази година, като голяма част от кариерата му е свързана с дружеството, отговорно за изграждането и обслужването на софийското метро. Предстои той да бъде освободен от сегашния си пост с решение на Столичния общински съвет.


Той работи в "Метрополитен" от 2008 г., а от 2016 г. е заместник-началник на управление "Инвестиционна дейност" и зам.-ръководител на проекта за третата линия на метрото.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK