Възобновява се движението след ремонта на бул. "България" в София

Възобновява се движението след ремонта на бул. "България" в София

© Столична общинаО днес се възстановява изцяло движението по обновения участък на бул."България" от бул."Тодор Каблешков" до Околовръстния път в посока центъра, съобщиха от Столичната община. Положен е последният износващ пласт асфалт по трилентовото трасе от над 1380 м. С пускането на този участък се възстановява цялостното движение по булеварда.


Това лято бяха изцяло рехабилитирани и обновени в двете посоки участъците на бул."България" от бул."Гоце Делчев" до бул."Тодор Каблешков", както и от "Тодор Каблешков" до Околовръстния път в посока кв. Бояна и до моста на р. Боянска. Извършен е и ремонт на надлеза над ул."Васил Стефанов". Във всички ремонтирани участъци е поставена метална мрежа з здраавина на пътното платно, положена е нова асфалтова настилка.


Продължава работата по обновяване на тротоарите и обособяване на велоалея. Остава да се извърши рехабилитация на всички кръстовища, както и на детелината при Околовръстен път, което се предвижда да се направи през следващия строителен сезон.
След отварянето на движението по бул."България" ще започне изграждане на канализация по ул. "Боянски водопад", която ще бъде затворена за пътни превозни средства. Изграждането на канализацията е част от разширението на бул."Тодор Каблешков", което се изпълнява в момента до ул."Деян Белишки".


За осигуряване на входно-изходните връзки с кв."Манастирски ливади - изток" освен през ул."Златните мостове", която е отворена от 5 септември, се осигурява връзка и през ул."Костенски водопад" към бул."Тодор Каблешков", а също така и от ул."Флора" и ул."Васил Стефанов" към бул."България". Отваря се и южното платно на бул."Тодор Каблешков" при кръстовището с бул."България".


Изграждането на бул."Тодор Каблешков" е ключово за изпълнението на третия градски ринг, посочват от общината. С него се изпълняват изцяло нови канализация, водопровод, улично осветление и пътна конструкция. Обособява се и велотрасе, което се свързва в мрежа с това по бул."България".


В момента се работи по проекта за продължението на бул. "Тодор Каблешков" от ул. "Луи Айер" до ул. "Емилиян Станев", с изграждането на което ще завърши изграждането на участъка от третия градски ринг до бул. "Черни връх".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK