Цацаров отрича да има връзка с експулсирането на Бююк

Цацаров отрича да има връзка с експулсирането на Бююк

© Надежда Чипева, КапиталБившият главен прокурор Сотир Цацаров, сега шеф на КПКОНПИ /Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имушество/ отхвърля твърденията в разследване на списание "Шпигел", че е съдействал за предаването на турския гражданин Абдула Бююк (името на Abdullah Büyük се среща в България изписано и като Буюк - бел.ред.) през 2016 г. на турските власти, въпреки решението на българския съд, който не разреши да бъде екстрадиран. (Пълния текст на прессъобщението в края на текста.)


Абдула Бююк беше прехвърлен през границата в нарушение на куп норми от различни закони и на базисни права, което предизвика буря от реакции в медиите, особено на фона на отказите на други европейски държави да предадат на Анкара политически опоненти на Ердоган.


В разследването си германското издание информира, като се позовава на секретни съобщения на турското посолство в София, че посланикът на Република Турция е обсъждал искането на турските власти на среща освен "с премиера Борисов и ръководителя на тайните служби", също и "с тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров". И посочва, че "Главният прокурор Цацаров ще излезе през август в годишната си отпуска, но преди това той лично ще се заеме със случая".
Цацаров потвърждава за срещата с турския посланик, но отрича да се е ангажирал със "заемане със случая". Обратното - изразил "категоричната позиция, че ново искане на турската страна за екстрадиция на Абдула Бююк със същите основания е недопустимо."


"Абдула Буюк бе предаден на турските власти в изпълнение на заповед, издадена като принудителна административна мярка от МВР на основание Закона за чужденците в Република България", пише Цацаров и прехвърля изпълнението на министъра на вътрешните работи тогава Румяна Бъчварова, която заявила пред медиите, че причината за предаването на Бююк е "липсата на валидни документи". А преди това вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова отхвърлила молбата на турския гражданин за предоставяне на убежище у нас, изрежда Цацаров основанията за предаването на Бююк.


Пред избор: да вярваме на г-н Цацаров или на секретните доклади на турското посолство


ако списание "Шпигел" действително се е добрало до тях и коректно ги цитира? Този е въпросът след публикациията на германската медия.


И втори въпрос - ако под "ръководителя на тайните служби", с когото е договаряно освен с премиера Борисов предаването на Бююк, е логично да разбираме ДАНС, то логично е и да напомним, че агенцията за национална сигурност и нейният ръководител не са подчинени на вътрешния министър, независимо кой е бил той, а на министър-председатгеля и Министерския съвет.


И трети въпрос - възможно ли е случай от такова естество да мине без "консултация" с главния прокурор на "окончателното решение", дори то да е взето от политическата и тайната власт, за да е наясно тя доколко и как може да замаже произвола си, за да изглежда законен.


По-долу е публикуван пълният текст на писмото на Цацаров:


КОМИСИЯ ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА
И ЗА ОТНЕМАНЕ НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТОТО ИМУЩЕСТВО


ПРЕССЪОБЩЕНИЕ


По повод статия в списание "Шпигел" със заглавие "Как българският премиер Борисов се превърна в слуга на Ердоган", както и повод публикации в български медии от днес, 14.09.2020 г. /Дневник: "Шпигел: Цацаров и Борисов са нарушили закона, за да угодят на Ердоган, Медиапул: "Цацаров и Борисов са нарушили закони, за да угодят на Ердоган" , Сега: "За да угодят на Ердоган, Цацаров и Борисов нарушиха закона", Клуб Z: "Шпигел: Борисов и Цацаров са помогнали на Ердоган срещу опозицията" и др./,


Пресцентърът на КПКОНПИ публикува позицията на председателя на
Комисията Сотир Цацаров, бивш главен прокурор:


През март 2016 г. Софийски градски съд не допусна екстрадиция на турския гражданин Абдула Буюк, по молба, предявена от компетентните органи на Република Турция. Решението на СГС бе потвърдено от Апелативен съд - София. В това производство по реда на Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, искането на молещата държава се изпраща на Върховната касационна прокуратура, която задължително постановява задържане на лицето за срок до 72 часа и изпраща преписката на съответния окръжен прокурор /в случая с Буюк - Софийска градска прокуратура/. Следва искане за задържане под стража и разглеждане на делото от съда, на две инстанции, с участието на прокурор. Така се процедира с всяка молба за екстрадиция, включително и с тази, касаеща Буюк.


Впоследствие, след опита за преврат в Република Турция, по искане на посланика на тази страна у нас, е проведена моя среща с него в Съдебната палата. В хода на разговора съм поддържал категоричната позиция, че ново искане на турската страна за екстрадиция на Абдула Буюк със същите основания е недопустимо. Отклонено е предложението за посещение в София /във Върховната касационна прокуратура/ на турски магистрати, с които случаят "Буюк" да бъде дискутиран.


Подобни срещи с чужди дипломати, акредитирани у нас, са провеждани и по повод на много други случаи, свързани със законовите правомощия на прокуратурата в областта на международната правна помощ.


През август 2016 г. Абдула Буюк бе предаден на турските власти в изпълнение на заповед, издадена като принудителна административна мярка от МВР на основание Закона за чужденците в Република България. По този повод министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова заяви пред медии, че причината за предаването на Буюк е "липсата на валидни документи" и че той "е влязъл в България в началото на февруари с невалидни документи". Преди това, вицепрезидентът на Република България отхвърли молбата на турския гражданин за предоставяне на убежище у нас.


Нито аз, като главен прокурор тогава, нито въобще прокуратурата имаха участие в тази процедура. Предаването на Буюк на турските власти е извършено по реда на Закона за чужденците в Република България, а не чрез екстрадиране.


Статията в "Шпигел" е предшествана от публикация с идентично съдържание и документи в Клуб Z /"България и ловът на гюленистите", 15 - 16.07.2020 г., автор Димитър Ганев/. Без да коментирам целите на тези публикации и начина на предаването им в посочените български медии, мога ясно да заявя, че не съм допуснал каквито и да е нарушения на закона. В този, а и в други подобни случаи, налагали официални контакти с чужди дипломати у нас, съм се придържал стриктно към законовите правомощия на главния прокурор и българските национални интереси.

Коментари (96)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  "Шпигел" светна лампата - хлебарките се разбягаха.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 2. 2 Профил на Dimiter Monev
  Dimiter Monev
  Рейтинг: 99 Неутрално
 3. 3 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Гърчи се Цацаров,но вече ви приключи комфорта.

 4. 4 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1625 Весело

  Ей...мишок...не така де.....

 5. 5 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Цацаров -виновен ?

  Това не може да бъде .
  Шпигел да си провери информацията

  В България нищо не става без одобрението на Борисов- Цацаров / сега Гешев/

  Та няма спор дали има връзка или не с Експулсирането .

  Още повече, че и Доган одобри връщането на Бююк в Турция

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3954 Неутрално

  Цацаров е толкова пародиен, че повече няма на къде...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  Какво правят нашите приятели - патриотите, които много ги бива да блъскат турски бабички по границите и търкалят клошари в центъра на София? Една патриотична анкетна комисийка за васалното поведение на България ще спретнат ли?

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  България влезе в световните новини като държава, овладяна от престъпници, мафиоти и правни нихилисти.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на shrink
  shrink
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Този скандал ще има много по-голям отзвук, отколкото си мислим, особено като се има предвид положението в Егейско море и напрежението между Гърция и Турция. ЕНП в лицето на Вебер и Туск неколкократно изразиха остра позоция срещу Турция в последните дни. Също така е много вероятно информацията на Шпигел да е нарочно изтечена към тях от американските или германските тайни служби (едва ли Шпигел има свои източници с достъп до дипломатическата поща на турското послоство в София), ерго от правителствата на тези страни, като нежно подйамване на Баце да си ходи преди да са го подпукали официално.

  Не дискутирам с мурзилоиди, живеещи в ЕС и САЩ.
 11. 11 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 365 Неутрално

  Щом си я докарал до там да трябва да опровергаваш Шпигел, не вървят добре работите за курса на Цацата на фондовата борса,.

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 12. 12 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Цацата като лаже даже не мига.

  SHADOWS of SOFIA
 13. 13 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Цацата ни лук ял, ни мирисъл...
  Иии, забележете - на две съдебни инстанции е отказано екстрадиция, но една друга гугутка - Бъчварова, заедно със своя ментор Методиев Тиквочев, експулсират човека в Турция. Естествено по лична молба на Ердо, както галено го нарича банкянската Мутра.
  Цацата е участвал в активното мероприятие и си е затворил очите за беззаконието, а именно решенията на съда да не експулсират турчина.
  Само си представете каква държава е налице и какво правосъдие чака всеки.
  Вместо закрила бой по манерката на всеки поданик на т.нар. Република.

 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#10] от "shrink":

  Не знам за Вебер и Туск, но специално американците много мразят някой да им се хили като пукал в лицето и да ги такова с 200 откъм гърба.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Цацата се опитва да прехвърли вината на тогавашната вътрешна министърка и сегашен Посланик в Израел. Не може да му се отрече ловкост.

  SHADOWS of SOFIA
 16. 16 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 365 Неутрално

  Сега майтапа ще е като Цацата се оправдава с Борисов и обратното. Както се обичаха, така ще се предават един друг, моля, другарко. Двама дебели дебили. Пуканкиии!

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 17. 17 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Весело

  Сега пък "Огледалото" (Der Spiegel) е криво.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 18. 18 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1357 Весело

  Да бе, да, Бъчварова изведнъж на своя глава се изрепчила на Тиквата и Цацата и експулсирала човека, а те нервно кършили ръце, но си мълчали, понеже са възпитани и мълчаливи.
  Бруталната лелка смачкала горката Тиква и нежната прокуратура и така им взела страха, че те чак сега са посмели да гъкнат. Вярвам, вярвам.

 19. 19 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 810 Любопитно

  Кой закон упълномощава главния прокурор да се грижи за българските национални интереси? Това не е ли работа на политиците?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 20. 20 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Да бе, да, Бъчварова изведнъж на своя глава се изрепчила на Тиквата и Цацата и експулсирала човека, а те нервно кършили ръце, но си мълчали, понеже са възпитани и мълчаливи. Бруталната лелка смачкала горката Тиква и нежната прокуратура и така им взела страха, че те чак сега са посмели да гъкнат. Вярвам, вярвам.
  —цитат от коментар 18 на еспресо


  Вероятно и Бъчварова е участвала в екстрадицията. Но това не оневинява Методиев и цацата. Ще се опитат да я подставят като слабото звено.

  SHADOWS of SOFIA
 21. 21 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 685 Любопитно

  Цаца-маца може ли сам да си запорира имущество? Може ли да бъде разследван от Гешев? Има ли някое свободно консулство в Малта или Андора? Питам за един познат.

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 22. 22 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  [quote#20:"K2"][/quote]

  То проблемът с бушоните е, че могат да гърмят само веднъж. Този вече изгърмя.

 23. 23 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Весело

  Както беше писал Чудомир, "Не съм от тях, как' Сийке".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 24. 24 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  [quote#20:"K2"]
  —цитат от коментар 22 на еспресо
  То проблемът с бушоните е, че могат да гърмят само веднъж. Този вече изгърмя. [/quote]

  Проблема е , че действието на участниците в екстрадицията е съставообразно. Това е престъпление срещу Републиката. Има решение на съд да не се екстрадира Боюк.Вероятно са изнудвани от турска страна за цигарената афера. Нещата са дълбоки.

  SHADOWS of SOFIA
 25. 25 Профил на oeg vokar
  oeg vokar
  Рейтинг: 339 Неутрално

  Германците като строят заводи в Турция за милиарди Ердоган е гуд бой. Като им купуват кораби и военно оборудвана пак Ердоган е добър. Сега това журналистче си слага подписа под статия на сина на Лозан Панов , и изведнъж Ердоган трябва да е лошия. Ами ако не бяхме върнали Турчина Меркел ли щеше да ни помага с бежанците....или щяхме да сме Гърция 2.

 26. 26 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Весело

  Цацаров е толкова пародиен, че повече няма на къде...
  —цитат от коментар 6 на hamiltonf


  Колкото Гешеффф, или малко по-малко? За една банкянска филия с мас питам.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 27. 27 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Кой пък вярва не една торба с лайна... пък била тя и гладен прокурор..

 28. 28 Профил на oeg vokar
  oeg vokar
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#26] от "Николай Колев":

  Защо да е пародиен, че подгони Божков, вкара Банов, Абаджиев и Стайкво в затвора? Кое не ти харесва? Е, подгони и Прокопиев....ама като е крал. Само мутра и мафиот не ги харесва тия работи.

 29. 29 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 935 Весело

  Сега да видим дали ГешефТ може да си го причини и назначи прокурорска проверка по случая.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 935 Весело

  До коментар [#30] от "Рун Дьо Решетникоу":

  Ами не са Дневник бре трапезоиден-тролоид. Статията и разследването са на немското списание Шпигел. Дневник препечатват.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 32. 32 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  " И трети въпрос - възможно ли е случай от такова естество да мине без "консултация" с главния прокурор на "окончателното решение", дори то да е взето от политическата и тайната власт, за да е наясно тя доколко и как може да замаже произвола си, за да изглежда законен."

  Да, по всичко изглежда, че започва голямото дистанциране от произволите на еничарите ! Всичко ставаше след консултации с прокуратурата, това е факт и премиера никога не го е крил, особено що се отнася до правните аспекти на казуси с екстрадиции, но дойде момента на истината и закономерно виновен ще бъде ....Христо Иванов !

 33. 33 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Весело

  До коментар [#28] от "oeg vokar":

  Банов не е вкарвал никъде, Абаджиев не знам кой е.

  До коментар [#26] от "Николай Колев":Защо да е пародиен, че подгони Божков, вкара Банов, Абаджиев и Стайкво в затвора? Кое не ти харесва? Е, подгони и Прокопиев....ама като е крал. Само мутра и мафиот не ги харесва тия работи.
  —цитат от коментар 28 на oeg vokar


  Като е крал Прокопиев, да беше го вкарал в затвора. Поне колкото Стоименова.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 34. 34 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 935 Весело

  До коментар [#1] от "cinik":

  Съдбата на ГЕРБ, ще същата като на НДСВ. Някой сеща ли се за последните? Едва ли.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 35. 35 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Весело

  До коментар [#3] от "deymus":

  " Гърчи се Цацаров,но вече ви приключи комфорта."

  Новият главен прокурор да гледа какво става с предшественика му и да се готви за същото......

 36. 36 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 935 Весело

  До коментар [#25] от "oeg vokar":

  Айде и ти, все още залпът на Аврора дрънчи в ушите ти. Бизнес решения и държавни такива, се вземат на различни нива. Американски, европейски, японски и прочее компании, оперират в Турция. Ама Турция не е в добри отношения със САЩ, Германия или Франция.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 37. 37 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  Цацаров отдавна е загубил легитимност за каквото и да е доверие и едва ли някой приема думите му за истина и действията му за законосъобразни не само по отношение на екстрадицията на Бююк. Не случайно, докато беше главен прокурор, той, Бойко Борисов и Пеевски бяха олицетворение на свинското беззаконие в държавата. Понеже Гешев с психоповедението си ни обсеби вниманието, позабравихме какъв префинен мръсник е Цацата.

 38. 38 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Цаци насажда Боко на пачите яйца.
  А за него това сега е малък проблем, доколкото е стиснат за собствените му яйца. /буквално/.

 39. 39 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  Цацата и КаскетЯ да се готвят за 23.09., когато ще излезе мониторинговия доклад на ЕК за върховенството на закона.
  Троловете и те да отправят запитване за опорните точки, които да следват. Напр.:
  - Божков плаща
  - Христо Иванов резили държавата
  - Протестите утихват
  - Мафията бута правителството
  и т.н.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 40. 40 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 86 Неутрално

  Доведеният син на съпругата на Лозан Панов клевети бившия главен прокурор в „Шпигел“

  https://blitz.bg/obshtestvo/dovedeniyat-sin-na-sprugata-na-lozan-panov-kleveti-bivshiya-glaven-prokuror-v-shpigel_news769613.html

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 41. 41 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#25] от "oeg vokar":


  « Германците като строят заводи в Турция ... «


  Държавата Германия ли ги строи, или частни фирми ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 42. 42 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  До коментар [#28] от "oeg vokar":

  " Защо да е пародиен, че подгони Божков, вкара Банов, Абаджиев и Стайкво в затвора? Кое не ти харесва? Е, подгони и Прокопиев....ама като е крал. Само мутра и мафиот не ги харесва тия работи."

  Пропуснал си да посочиш акциите му из селцата у нас - в Бяла Слатина и района, например ! Там гонеше битовите кражби и шашардисваше с присъствието останалите на доизживяване 80 и 90 годишни хорица, докато му гледаха кортежа с лимузините......

 43. 43 Профил на oeg vokar
  oeg vokar
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#33] от "Николай Колев":

  Ами като не знаеш кои са крадците на прехода защо пишеш глуости и лъжи за Гешев? За Божков материалите са от времето на КОСТОВ, от тогава няма ПРокурор с топки да го погне, Костов го покри. Незнанието и глупостта не са оправдание, нали знаеш?

 44. 44 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2741 Неутрално

  Ако някой не е разбрал - да обясним:

  Цацаров е заявил на турския посланик, че повторно искане за екстрадирането на Буюк е законово недопустимо. Но е подал интифата Буюк да бъде предаден на турските власти по реда на Закона за чужденците.

  Нали никой не се заблуждава, че шефът на ДАНС, Бъчварова или, не дай си Боже Борисов могат сами да се светнат за тази уйдурма?

 45. 45 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Държава със зависими управници, действат по този начин. За тях не важат общочовешките ценности и норми.

 46. 46 Профил на oeg vokar
  oeg vokar
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#31] от "tsyrvulan":

  татията и разследването са на ДИмтър Ганев, а той е Бългаин, работил за ДНевсик. Имаш феик информация

 47. 47 Профил на oeg vokar
  oeg vokar
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#41] от "niksan1":

  Ако държавата Германия не я одобри частната фирма Фолцваген не може да направи нищо.

 48. 48 Профил на oeg vokar
  oeg vokar
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#42] от "samoedin":

  Не пишеш за Божков, вкара Банов, Абаджиев и Стайквов. Това са хора които откраднаха милиарди, унищожиха 100-ци предприятия, оставиха хиляди на улицата....30 години бяха недосигаеми. Много лесно лъжите и пишете глупости за хора които се опитват и правят нещо.

 49. 49 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#26] от "Николай Колев":Защо да е пародиен, че подгони Божков, вкара Банов, Абаджиев и Стайкво в затвора? Кое не ти харесва? Е, подгони и Прокопиев....ама като е крал. Само мутра и мафиот не ги харесва тия работи.
  —цитат от коментар 28 на oeg vokar  Ако Прокопиев е крал, щеше да получи осъдителна присъда, като мутрата Марешки, а не оправдателна заедно с Трайчо и Дянков и то преди 2-3 седмици .
  Ако каскета има някакъв шанс срещу Прокопиев, би го удавил в капка вода, ама ми има 21-вия пръст .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 50. 50 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  До коментар [#33] от "Николай Колев":Ами като не знаеш кои са крадците на прехода защо пишеш глуости и лъжи за Гешев? За Божков материалите са от времето на КОСТОВ, от тогава няма ПРокурор с топки да го погне, Костов го покри. Незнанието и глупостта не са оправдание, нали знаеш?
  —цитат от коментар 43 на oeg vokar


  Костов е виновен!
  А теб от какъв нафталин те извадиха с изтърканите ти опорки>

  SHADOWS of SOFIA
 51. 51 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  За да няма недоразумение във форума - за някои хора в Европа това, че българското правителство е нарушило закона, е сериозен проблем. Че някакъв човек вероятно е убит, е проблем. Знам, наивни немци, толкова им е акълът, ама на - смятат, че законът трябва да се спазва и неосъдени хора не трябва да бъдат предавани на убийци.

  И Бъчварова, Цецка Цачева, Мента Стоянова, Фидосова, калинки и миски нямат особено значение. Бушоните изгърмяха отдавна, мъжествените космати тулупи не могат повече да се крият зад тях.

 52. 52 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#41] от "niksan1":Ако държавата Германия не я одобри частната фирма Фолцваген не може да направи нищо.
  —цитат от коментар 47 на oeg vokar  Имаш много поздрави от Арменския поп .
  Фирмата « Фолксваген « има борд на директорите и президент, които решават производствената и фирмената политика така, както е изгодно на акционерите, без да питат Меркел или Бундестага . Освен « Фолксваген « със заводите си в Чехия и интеграцията си с « Шкода «, има още една камара германски фирми фирми, развиващи бизнес в Китай и други държави .
  Говорим за Германия, а не за България, където една мутра решава
  всичко .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 53. 53 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  [quote#52:"niksan1"][/quote]

  Тоя е некъв измислен герой докаран да прави фонови внушения.
  Вероятно командирован във форума от Шехерезада.

  SHADOWS of SOFIA
 54. 54 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  Цацаров е невинен, а Борисов е виновен.
  Какво прави Цацаров?
  Нищо!
  Съответно Цацаров също е виновен.

 55. 55 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#47] от "oeg vokar":


  И не се пише ФолЦваген, а « Фолксваген « ( народна кола ), която още Хитлер обещава на германците .

  фолк - народ
  сваген - кола

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 56. 56 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 935 Весело

  До коментар [#47] от "oeg vokar":

  И в твоите уши все още канти залпът на Аврора. Германия не може да решава какво Фолксваген ще прави, докато последните действат в рамките на законите. Това да не ти е кАмунизъм, диктатура, автократизъм или нещо от сорта? Знам че гербоядите ви влече силната ръка и незачитането на законите, но в други държави хората биха излязли на улиците и линчували, ако законността се погазва.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 57. 57 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1357 Весело

  [quote#49:"niksan1"][/quote]

  Защо Гешев прикрива престъпленията на Прокопиев? Ако е престъпил закона и Гешев го прикрива - ОСТАВКА!

 58. 58 Профил на nqb49646291
  nqb49646291
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Може ли да се иска оставката на бивш главен прокурор като такъв. Мисля си, че умственият капацитет на протестиращите го допуска. ОСТАВКА на Цацаров! Бу-ха-ха! Всеки поставил минус признава, че е гласувал за Нинова на вътрешнопартийния избор на партията: Бу-ха-ха!
  —цитат от коментар 7 на Мизийски


  Алооо, рая....

 59. 59 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 865 Весело

  гербавите,много слабо...да не спряха кинтите...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 60. 60 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2492 Весело

  До коментар [#31] от "tsyrvulan":

  Трольо Петя Владимирова Шпигел ли е ве, ммм? Като чукаш по темето кънти ли на кухо?
  Чие име се мъдри горе вдясно а? А фотката на Василисиса прекрасная ли е?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 61. 61 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2331 Весело

  Цитат:
  "Цацаров отрича да има връзка с експулсирането на Буюк"

  Цацаров е опитен и хитър, а и явно е добър юрист и ще е много трудно да бъде оборено това му твърдение.
  А и в крайна сметка, по-важното е осветяването на тъмната страна в характера и поведението на Великият Управник, Държавник и ЗападноБалкански Дипломат, който имаме щастието да ни бъде, вече цели 10-11 години Ръководител на Държавата!
  Цацаров е само "щрих" от общата картина на действителността!

 62. 62 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 935 Неутрално

  До коментар [#60] от "Рун Дьо Решетникоу":

  Прочете ли статията бре гербоидален-тролоид? Ясно е посочено че разследването и цитатите са на немското издание Шпигел. Дневник едва ли имат възможности и авторитет да проведат подобно. Та, Петя преразказва статията публикувана в Шпигел.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 63. 63 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Германското правителство държи златната акция на Фолксваген. А България трябва да има добри взаимоотношения с Турция. Екстрадираният доколкото знам е под домашен арест и засега нищо лошо няма около него. Все пак в Турция е имало опит за преврат и България трябва да се държи лоялнпо. Я си представете Ердоган да се включи във Великото Всенародно Въстание Издане 125?

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 64. 64 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Значи през март 2016 г. СГС не разрешава екстрадиция, а през август 2016 МВР екстрадира Буюк. Цацата може да е давал ъкъл как да предадат Буюк на "моя приятел Тайпи", ама писано черно на бяло няма.

  Дано сега и върлите почитатели на мутрата вдянат какъв получовек е вожда им.

 65. 65 Профил на oeg vokar
  oeg vokar
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#50] от "K2":

  Опорки и фалшиви новини използваш ти? Милиардите не са нафталин. Защо не се опиташ да правиш извод от фактите, а не да търсиш факти за това което ти се иска да бъде. Корупция в БГ ще има докато има едър бизнес който заплашва и подкупва. И как смяташ се бори корупцията ако не годиш крадците???

 66. 66 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1126 Весело

  Ако някой не е разбрал - да обясним:Цацаров е заявил на турския посланик, че повторно искане за екстрадирането на Буюк е законово недопустимо. Но е подал интифата Буюк да бъде предаден на турските власти по реда на Закона за чужденците.Нали никой не се заблуждава, че шефът на ДАНС, Бъчварова или, не дай си Боже Борисов могат сами да се светнат за тази уйдурма?
  —цитат от коментар 44 на Един препатил


  ОФ, най после смислен коментар😀

  Май няма много между коментиращите до тук които помнят подобна фитка с Джок Полфриман: Съдът (уШким ВЪРХОВНА инстанция) казва с НЕОБОРИМО решение/произнасяне (там са тъъъънките разлики)-Джок да бъде освободен! И да си 'Оди дома, ако иска.

  И ВЕДНАГИСТИЧЕСКИ цацаратурата обжалва/протестира това. Според ВСИЧКИТЕ юристи във форума това действие на съда е АПЦОЛЮТНО ПОСЛЕДНО И НЕОБОРИМО! Пука и на цацаратурата, ПРЪДВАТ и МОМЕНТАЛНО всички се строяват в редица:

  1. Едни не получили по надлежен път решението на съда и държат Джок в пандиза.

  2. След това НЕ ОСВОБОЖДАВАТ Джок, а го затварят в Бусманци щото...цацата изчирикал нещо! Това решение на съда НЕ ВАЖИ ако цацата чирика!ю

  3. После се оказва че Джок не може да напусне България щото някой от "системата" забравил да свали забраната му да напусне България докато не излежи своя срок (който му го съкратили).

  Аве...цаци, гешефтари, калинки и лайняни бръмбари, и мутри/мутреещи от 'сичките нива😀

  Като бях в България напоследък ама пътувах до Европа-самолетните ми билета бяха на израелските ми имена (чифт израелско+българско), националността посочена "израелска" и ВИНАГИ с израелския паспорт!!!

  Едно маце веднъж ме попита: Защо усложняваш нещата, виж мен-ма'ам ЛК (понякога и паспорт май, в Прага май) и нЕмам проблеми. Казах и : А аз предпочитам да пътувам като израелец, и да оставям документирана следа/информация като такъв! Та ако възникне проблем Израел да се погрижи за мен, а не България😀
  До коментар [#44] от "Един препатил":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 67. 67 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  До коментар [#48] от "oeg vokar":

  " Не пишеш за Божков, вкара Банов, Абаджиев и Стайквов. Това са хора които откраднаха милиарди, унищожиха 100-ци предприятия, оставиха хиляди на улицата....30 години бяха недосигаеми. Много лесно лъжите и пишете глупости за хора които се опитват и правят нещо."

  Божков на кого е плащал ? Нещо за кръговете, които са се ползвали от стотиците милиони ма Божков ? Ми той си го каза, ама вие от съпорта на статуквото си знаете едно и също....това си е ваш проблем !

 68. 68 Профил на oeg vokar
  oeg vokar
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#52] от "niksan1":

  Слез от розовото си облаче, едно наум че държават държи доста акции във Фолцваген, няма държава която да не контролира и помага на едрия си бизнес.Националните интереси навсякъде по света са над финансовите. Ако следеше бизнес новините че всички големи интернационални сделки се одобряват от правителствата.

 69. 69 Профил на oeg vokar
  oeg vokar
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#57] от "еспресо":

  Не ги прикрива, преди няколко дена имаше дело в съда....просто в свободната медия ДНевник не ги пишат тия новини и ти не ги знаеш.

 70. 70 Профил на oeg vokar
  oeg vokar
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#51] от "еспресо":
  Затова ли ни приеха в Банкови Съюз, щото нарушаваме закона. А замисли ли се че след като сме във валутния съюз някои хора няма да могат да крадат лесно.....и искат да го спрат като ти го продавта че борят мафията?? Хитро нали....ама се хващат шарани само.

 71. 71 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Весело

  До коментар [#43] от "oeg vokar":

  К'ъФ Божков, бе? Питам те за Банов и Абаджиев. Ти ми отговаряш за Божков и Костов.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 72. 72 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3056 Неутрално

  Цацаров се разграничи от своя Бос!!!?
  Цацаров ли е станал много смел и дързък?
  Или Босът скоро ще сдава багажа?

 73. 73 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 935 Весело

  До коментар [#63] от "Сатана Ликующий":

  Още един не прочел. Та за теб специално да обобщя с думи простички. В статията се говори че не е спазен законовия ред за екстрадиране.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 74. 74 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 935 Весело

  До коментар [#63] от "Сатана Ликующий":

  Още един не прочел. Та за теб специално да обобщя с думи простички. В статията се говори че не е спазен законовия ред за екстрадиране.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 75. 75 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  До коментар [#63] от "Сатана Ликующий":

  Тц, правителството на Долна Саксония държи златната акция. Това ТАМ има значение.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 76. 76 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#65] от "oeg vokar":


  « Корупция в БГ ще има, докато има едър бизнес ... «


  По времето на соца нямаше едър бизнес, нямаше въобще бизнес, но корупция се ширеше на всички нива в България .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 77. 77 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 935 Весело

  До коментар [#72] от "Judjuk":

  Иска ми се второто. Вече почна процесът по напускане на членове на ГЕРБ. Някои просто редови, други на ръководни длъжности.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 78. 78 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 489 Неутрално

  11г абсолютно и безвъзвратно изгубени под управлението на абсолютно некадърни, първобитни, корумпирани селяндури. Само е справедливо да търкат нара.

 79. 79 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Обидно е цаца да те взема за канарче.Защо е имало дело в български съд срещу човек без документи? Защо не е бил екстрадиран преди това? Откъде съдът е бил сигурен,че това е турският гражданин Буюк и е забранил екстрадицията му?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 80. 80 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Ами щом е нямал валидни документи не е ли било възможно да го защитят по закона за бежанците?
  Нали и те нямат валидни документи... или?

 81. 81 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Цацаров отрича да има връзка с експулсирането на Буюк
  Пред избор: да вярваме на г-н Цацаров или на секретните доклади на турското посолство

  Въпроса е риторичен . На Цацаров няма как да се вярва . Просто прави опит да спасява кожицата си . Лъжа прозира дори и за пълни лъици по темата - Турция иска ЕКСТРАДИЦИЯ , цацаровците и простите го връщат на Турция по Закон за чужденците в България . И на какво основание бе , цацара ? Бил влязъл в България без документи ? Ами съдете го ,бе , аджамио . Знаете защо го търсят турците - да го ликвидират , в молбата за екстрадиция сигурно пише ЗАЩО я искат . И не го търсят за връщане по Закона за чужденците , защото И ТЕ ЗНАЯТ , ЧЕ ЗА ПРОВИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ , НА БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ , трябва да бъде съден от бЪЛГАРСКИ СЪД . Напреде цацата лаже , да видим кой след него ще маже .


 82. 82 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2707 Неутрално

  Няма никакво противоречия между това което казва Шпигел и Цацата.
  Цацата пише - ние нищо не сме правили по случая.
  Ами то точно това казва и посланика - Цацата обеща да си трае.
  Тук въпросът е защо Цацата не е предприела действия по НПК срещу Бъчварова и всички по веригата надолу за нарушение на законите.
  Тая врътка е знае всеки братед от махалата.
  Ако имаш проблем с НПК търсиш прокурор, а не адвокат.
  Защото в в България прокуратурата по времето на Цацаров и сега Каскета са реаната адвокатура на престъпността в България.
  Примери колко щеш по всички членове и параграфи на НПК в целия му спектър.

 83. 83 Профил на oeg vokar
  oeg vokar
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#71] от "Николай Колев":

  Какво не знаеш на Абадживе и Банов? На колко години си 30? 35? Да не мислиш че светът започва от теб. Цели фермани има за Абаджиев и АКБ-форест, Банов с РМД-та и откраднатите курорстни комплекси. Като не знаеш какво си тръгнал да коментираш, поинтересувай се. Странна логика , "щом не знам значи не е виновен"

 84. 84 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  До коментар [#83] от "oeg vokar":

  Тука ще ти сложа плюс!

 85. 85 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  брех, да не би Цацарчето да се обръща срещу Бойката

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 86. 86 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Хитър е Цацаров. Сега ще натопи Борисов.

 87. 87 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  Той ще докаже или че е бил за гъби или в офиса на Гергов по това време.
  Пак "нищо нередно".

 88. 88 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  Съд и затвор за националния предател !

 89. 89 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3056 Неутрално

  До коментар [#72] от "Judjuk":Иска ми се второто. Вече почна процесът по напускане на членове на ГЕРБ. Някои просто редови, други на ръководни длъжности.
  —цитат от коментар 77 на tsyrvulan


  Викаш плъховете напускат кораба.
  Сещам се как първо напуснаха БКП-то. Отидоха при Костов. И той беше комунист. После отидоха при "царя", накрая Боко ги приюти. Сега къде мислиш ще отидат? При Слави? В ДБ, пази боже, в никакъв случай! При патриотите няма места. И при Корни не могат припари. Тя даже дъртите комуняги измете. Дори Цецо ще ги изгони. Тъй им се пада.

 90. 90 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#20] от "K2":

  Всички правят каквото нареди БайХ, но отговорността ще си я носят лично.

  "We're not gonna take it! Anymore."
 91. 91 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2234 Неутрално
 92. 92 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Чиста вода ненапита, честен, достоен, компетентен!

 93. 93 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2234 Неутрално

  Бил пиян като подписал.

 94. 94 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1946 Неутрално

  До коментар [#75] от "Николай Колев":

  Не съвсем.
  Правителството на провинция Долна Саксония притежава 25% от ФолксВаген (Volkswagen) Груп, около 40-45% са собственост на семейство Порше, а останалите се търгуват на борсата.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 95. 95 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  До коментар [#94] от "Чарли Мишкин":

  За дела на Д. Саксония мисля са 20%, но златната акция е друго. Това е условно понятие, което дава права, независещи от дела.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 96. 96 Профил на Николай Божков
  Николай Божков
  Рейтинг: 8 Весело

  Обичат се бОКО и еРДО, да се вземат и живеят в мир

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK