Да те арестуват цивилни полицаи и да те качат в черен мерцедес

Снимката е от друг арест на 2 септември.

© Георги Кожухаров

Снимката е от друг арест на 2 септември."Елате да ви зададем няколко въпроса и представете личен документ."


Това чува Атанас Недялков в тъмното малко след 22:30 часа на втори септември. Той е заедно с бременната му съпруга Кристина Георгиева в района пред Министерството на здравеопазването, където търсят такси, за да се приберат. Дотогава са били на протеста с искане оставката на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.


Репликата идва от мъж от група от 4-5 цивилно облечени мъже. Това, което се случва впоследствие, Атанас Недялков определя като "сплашване и опит за репресия".
"Мен ме държа един полицай настрани и каза, че не е длъжен да ми дава обяснение. Като му казах, че имаме граждански брак, той каза, че ако прецени, ще ми се обади откъдето е задържан", разказва Кристина Георгиева.


Атанас е качен в черен мерцедес и отведен в Трето районно управление и впоследствие задържан за 72 часа. Причината - според МВР той е бил засечен да хвърля павета по кордон полицаи. Софийският районен съд отказа да уважи искането на държавното обвинение и да задържи за постоянно Атанас и го освободи срещу парична гаранция. Мотивите - са че има чисто съдебно минало и няма опасност да се укрие, въпреки че живее в чужбина.


Атанас и съпругата му живеят в Белгия, където работят в една от големите консултантски компании. И двамата са на 30 години, учили и работили в чужбина през последните години. Връщат се в България в началото на юли, за да се оженят. Включват се от първия ден на протестите, защото "мафията е обхванала държавата и нещата отиват към авторитарен режим".


"То са съвкупност от причини, което ни накара да излезем на протест - поводите бяха акцията край Росенец и влизането на прокуратурата в президентството, казва Кристина. Откакто Борисов е на власт, започна масово изпростяване, което той стимулира, липсва морал, има подмяна."


Полицията изведнъж изскочи


На 2 септември двамата отиват, както почти всяка вечер на площада около 18:30 ч. Виждат се с приятели. "Около 21:30 ч започнаха бомбичките. Излязох на първа линия, мятаха се пиратки и всички видяха как в продължение на един час тези пиратки летяха в посока Партийния дом. Тъй като те се палят, преди да се хвърлят, в тъмното се виждаше кой ги мята. Имаше 3-4 точки, откъдето идваха тези пиратки. Дали тези хора са били платени или не, не знам, факт е че полицията не се опита да ги неутрализира", казва Атанас.
Според него това, което доведе до ескалация, не е било хвърлянето на пиратки, а фактът, че полицията изведнъж е изскочила и се е нахвърлила на тълпата с палки и спрейове.


"Жандармерията не подбираше и скачаше срещу всеки, който е на пътя им. Защо? От този момент нататък всяка проява на агресия от страна на протестиращите е акт на самозащита на физическата неприкосновеност на хората в тълпата, на правото им на протест. Защо хората да толерират неоправдана агресия само защото идва от униформен? Защо хората са длъжни да отстъпят? Защо, когато протестът беше малоброен, нямаше, но когато стана многоброен, изведнъж се оказа опасен, и то не за обществения ред, а за разклатената власт", пита Атанас. Според него органите на реда са подходили с излишна сила.


Да те следят в тълпата


Когато е задържан, Атанас разбира, че той и съпругата му са били следени от цивилни полицаи по време на протеста в рамките на няколко часа. Техните показания сочат, че е имало момче, което е хвърляло няколко павета, поне пет, в посока кордон полицаи, но не мога да потвърдят, че някое от паветата е уцелило кордона. "Твърдението е, че са започнали да ме следят след тази моя проява около час и половина как обикалям и не правя нищо", казва още Атанас.


Попитан дали е хвърлял наистина, Атанас казва, че все още тече досъдебно производство и по-добре да не коментира този въпрос, защото е от същество на евентуално предстоящо дело.


На същия въпрос адвокатът му Стоян Мадин отговаря, че би запазил отговора на този въпрос за края на досъдебното производство. "Това не е предмет на делото по същество. Но по-големият въпрос дали наистина този човек е трябвало да бъде задържан, и то за 72 часа и с искане за постоянен арест." Според съда - не.


"Показателно е, че се задържат произволно хора. Атанас не е осъждан, няма криминални регистрации
семеен е, трудово е ангажиран. Въпреки че тези факти са били известни, МВР и прокуратурата го задържат", коментира още Мадин. Той обясни, че ще направи искания за събиране на доказателства относно това кой и как е организирал полицейската операция, под контрола на кого е била проведена и въобще изясняване на целия контекст, в който са се развили твърдяните от прокуратурата факти.


Атанас е задържан до 72 часа, обвинен е в едро хулиганство с изключителна дързост, което по закон се наказва с лишаване от свобода до пет години. Той е отведен в Трето районно. "В много лоши условия - фекалии по стените, хлебарки по земята, шест души в една килия, всички от протеста. Тоалетната няма да я описвам. Някои от тях стискаха само и само да не ходят там", спомня си Атанас.


Към него при ареста му е нямало агресия, но част от момчетата, с които е бил, са се оплакали, че са били удряни, имаше кръв, синини. Аз лично бях ударен с палка при навлизането на жандармеристите на площада. Тогава бях изблъскан и паднах. Също се опитаха да ме задържат, но аз се отскубнах. След това час и половина бяхме около протеста. След Трето районно Атанас е отведен в следствения арест на бул. "Г. М. Димитров".


Ама вас няма ли да ви е страх да ходите на протест


"Ако те са имали капацитет да следят нас двамата в продължение на час и половина, защо не са спрели момчета, които мятаха пиратки. Защо се чакаше до десет и половина, защо не се намесиха, когато реално имаше някакъв риск за някаква ескалация", пита Кристина. За нея също случилото се е било опит за сплашване. "Задържането на човек с чисто съдебно минало, с добри характеристики, това беше сплашване. Много хора впоследствие ни питаха: ама вие сега ще ходите ли на протест, не ви ли е страх. И това беше целта, да се всее страх", казва още младата жена.


И двамата почти едновременно казват, че не ги е страх и пак ще ходят на протести, докато могат.


"Как може протестиращият да се защити, когато срещу него излизат хора, готови за бой. Аз не съм с палка, каска и спрей. Лицето ми е открито, нямам оръжие в мен. Аз трябва да си накланям главата, за да не я отсекат", разсъждава още Атанас. Неговото предвиждане е, че насилието на протестите ще става все по-често. "И не само от провокаторите.


Борисов е в атака - това е най-добрата му защита


Кристина и Атанас определят като шега, като "необосновано твърдение" изказването на премиера Бойко Борисов, че мафията му иска оставката. "Бойко Борисов има снимки с криминални субекти, той има такава обвързаност. Той прилага една елементарна стратегия - атаката е най-добрата защита. Той няма какво да каже в собствена защита и затова напада и насочва общественото внимание другаде", коментира Кристина.


Двамата често говорят с приятели, познати и роднини за аргумента - че протестът трябва да предлага алтернатива. Какво ще дойде не може да се каже със сигурност. Това, което знаем със сигурност, е, че правителството на ГЕРБ е вредно за тази държава, вредно е за хората и за тяхното развитие. Ако ние се осланяме на това, което знаем със сигурност, по-добре да се отървем от този вирус, който знаем, че е вреден", отговаря Кристина. Атанас я допълва: "Не може неизвестното да е по-зло от злото досега."


Какво се случи на протеста на 2 септември - тук
Видео от реакция на полицията - тук
Нощта в кадри- тук
Още свидетелски разкази - тук , тук и тук


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (174)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  Т.е пича не отговаря на въпроса дали е хвърлял павета, щото най-вероятно има запис на който ясно се вижда как го прави и точно затова е задържан.

 2. 2 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2403 Неутрално

  Типичният протестиращ. Живеещ в чужбина хабрзи нихт от нещата в България, но веднага с мнение и "гражданска позиция".
  Горкият вече е и медиен герой. Това също са "западни ценности" да имаш своята 5 минутна слава.
  Уморих се от пластмасови революции, анимационни герои и детски приказки пробутвани на големи хора.

 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2111 Разстроено

  Не е ли достатъчно ясно ВЕЧЕ че революционна ситуация няма и че арман няма да може да я конструира!
  Спрете се вече моля!

 4. 4 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Последни издихания на диктатора Лукшен.., пардон Борисов!

 5. 5 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Хвърлял пиратки и павета после що го арестували.
  Ясно се виждало 1 час че хвърчали пиратки по полицията но полицията не ги “неутрализирала”.
  Тоя квото е търсил си го е намерил.

 6. 6 Профил на Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Wornoxmaniak фибули тип Букьовци
  Рейтинг: 898 Неутрално

  Пример за неинтеграция и провал на либерализма. Защо не сключихте брак в Белгия, а хвърляте павета в България?

  Жалка история.

 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3888 Неутрално

  " Защо се чакаше до десет и половина, защо не се намесиха, когато реално имаше някакъв риск за някаква ескалация", пита Кристина. За нея също, случилото се е било опит за сплашване. "Задържането на човек с чисто съдебно минало, с добри характеристики, това беше сплашване. Много хора впоследствие ни питаха: ама вие сега ще ходите ли на протест, не ви ли е страх. И това беше целта, да се всее страх", казва още младата жена.


  И двамата почти едновременно казват, че не ги е страх и пак ще ходят на протести, докато могат."

  Властта постига обратното на това, което и се иска ! Сволоча е пълен, гербидж ! Омазахте с фекалии не само стените на тоалетната в 3 РПУ, но и цялата ни страна !

 8. 8 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1494 Весело

  По принцип работел в Белгия и дошъл да се жени, двата медени месеца ги изкарал на протеста и внезапно без да иска се оказал на първа линия, където един час гледал как някакви мятат пиратки. После внезапно се появява бременната му съпруга и двамата кротко си тръгват, когато внезапно лекинко го арестуват.
  Тоя вярва ли си на глупостите?
  И го качили в черен мерцедес, много важен елемент! Ако мерцедесът беше бял, нямаше да е толкова драматично.....

  Знанието е сила, информацията - власт
 9. 9 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#1] от "m17":

  Българската прокуратура мисли като тебе.
  Най-вереятно е станало така.
  Няма доказателства, има само дълбоки мисли в празни глави.

  Затова и съдът връща обвинителните актове.

 10. 10 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Борисов не ф малък Путин, а дебел Путин.

 11. 11 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2111 Неутрално

  До коментар [#8] от "pag":

  Дали въпросният измислен герой би искал да хвърли паве по белгийски полицай и после да се жалва
  Жалка история!

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 551 Неутрално

  А га хвърля павета не рива.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1494 Весело

  "Задържането на човек с чисто съдебно минало, с добри характеристики, това беше сплашване.'

  Добро утро, маце. Работата на полицията е да сплашва хулиганите и престъпниците, дори и онези "с чисто (до момента) съдебно минали и добри характеристики". Който хвърля пиратки и павета, го задържат и целта е да го сплашат ДА НЕ ХВЪРЛЯ ПОВЕЧЕ ПИРАТКИ И ПАВЕТА.

  Прочее може да пробва да хвърля пиратки и павета по полицаи в Белгия и после да сподели в какъв мерцедес са го качили. След като си излежи присъдата, щото там съдилищата не са милостиви като нашите, пипат здраво и бързо...

  Знанието е сила, информацията - власт
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 551 Неутрално

  - А вие хвърляхте ли павета по полицията?
  - Павета не съм хвърлял само пиратки, но те не дойдоха да ме неутрализират 1 час хвърлях нищо стояха и гледаха, пък после ме арестуват. Да бяха дошли по рано са ме спрат като не искат да им летят пиратки по главите.

 19. 19 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2403 Неутрално

  До коментар [#12] от "Matrix":

  На нас обаче вече ни е смешно.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3128 Весело

  "Не може неизвестното да е по-зло от злото досега."

  Лъжа !

  Неизвестното е добре забравено старо зад което прозира столетницата , костовистите и други скелети от гардероба ...

 22. 22 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2403 Неутрално

  Тези са се почувствали в България като в Холивуд, полиция, протести, блокади на кръстовища, всеки си прави каквото поиска, пие бира, замеря с бира и вода полицаи, после с камъни, после с пиратки и газ, и се чувства след това герой.
  А в Белгия е скучно, няма такива "опции".

 23. 23 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  Т.е пича не отговаря на въпроса дали е хвърлял павета, щото най-вероятно има запис на който ясно се вижда как го прави и точно затова е задържан.
  —цитат от коментар 1 на m17  Има ли запис как младежът хвърля павета, или « най-вероятно « има такъв ?
  Значи можеш да коментираш случай в който « най-вероятно « има запис, но когато ви се покаже запис на една спяща мутра с пачки евро и кюлчета злато и почвате - ооо, не, този запис е фалшиф ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 24. 24 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  Джип, джип, джип за Белене,
  новият курорт...

  Сега вече сме 2020г. И ни качват в черни мерцедеси.

  *ПЦК-Проста Цинкова Кофа. Просто кофа.
 25. 25 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2403 Неутрално

  До коментар [#20] от "Matrix":

  Че то аз съм безработен заради кризата с ковид-19. И никога не съм работил на бюро. Бачкатор съм.

 26. 26 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 678 Неутрално

  те немали официален брак ма таа искала обяснения от полицията.нема как да стане моме

 27. 27 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 866 Разстроено

  Т.е пича не отговаря на въпроса дали е хвърлял павета, щото най-вероятно има запис на който ясно се вижда как го прави и точно затова е задържан.
  —цитат от коментар 1 на m17


  Ми кво да прави младия демократ!?
  Кат нема кюлчета ,ше фърля павета!
  😎🐮🐷🐮😎

  Много съм прост
 28. 28 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Това момче го арестуват за 72 ч. за предполагаемо хвърляне на павета по полицаите.
  В същото време от новините тази сутрин: Друго момче, без книжка, отказало да даде проби за наркотици и алкохол, дрифти във Варна и се забива в заведение за бързо хранене. Заведението помляно, собственика с 35% изгаряния от вряло олио, а то се разхожда на свобода.
  Кое е причинило доказана, реална и значителна вреда за обществото? Защо се мери с различен аршин? Това нещо общо с властта ли има, в смисъл, ако не пречиш на властта може да си правиш каквото си искаш?

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1285 Любопитно

  Чудя се коя фирма позволява вече трети месец да се размотават из чужбина, или в Белгия отпуските са по няколко месеца в годината.

  Smooth criminal-a criminal who is sneaky and doesn't leave a trace of his presence at the scene.
 31. 31 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2111 Неутрално

  До коментар [#21] от "SS":

  След настаняването в парламента и не дай си Боже в следващо правителство на
  -биволицата - ездачка
  -мазната политическа корпорация
  -чичкото без коса от плевенските села
  -маямата галева
  -копейкин
  пак помислете дали не може да стане по-зле!
  За съжаление винаги може да стане по-зле и сте на път да го докарате до там

 32. 32 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2403 Неутрално

  До коментар [#29] от "Matrix":

  Отворен колко езика ползваш?

 33. 33 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2403 Неутрално

  До коментар [#30] от "proventuss":

  Заради кризата с ковид-19 е всичко. Скучно им е на тези.

 34. 34 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 444 Неутрално

  До коментар [#17] от "pag":

  Смешен трол си ти! Някакво доказателство, че точно това момче е хвърляло павета имаш ли? Ами ако е бил някой ултрас до него?! И като спихне всичко в съда, ще се извиниш ли?

 35. 35 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 866 Любопитно

  Хвърлял пиратки и павета после що го арестували.Ясно се виждало 1 час че хвърчали пиратки по полицията но полицията не ги “неутрализирала”.Тоя квото е търсил си го е намерил.
  —цитат от коментар 5 на МиГ-29


  Момчето мое да се е опитвало да трепе коронавируси с павета.Не го обвинявайте прибързано!
  😎🐮🐷🐮😎

  Много съм прост
 36. 36 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Някои мятат павета по полицаите, а други фекалии във вентилатора срещу недоволните от Тиквун във форума. И какво е общото между тях? Ами едно бяло шкафче.

 37. 37 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2317 Неутрално

  До коментар [#23] от "niksan1":
  От статията:"Около 21:30 ч започнаха бомбичките. Излязох на първа линия".Някакво логично обяснение,защо мирният протестиращ,младежът с чисто съдебно минало,излиза на първа линия,когато започва мятането на бомби?

 38. 38 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2317 Неутрално

  До коментар [#23] от "niksan1":
  От статията:"Около 21:30 ч започнаха бомбичките. Излязох на първа линия".Някакво логично обяснение,защо мирният протестиращ,младежът с чисто съдебно минало,излиза на първа линия,когато започва мятането на бомби?

 39. 39 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  те немали официален брак ма таа искала обяснения от полицията.нема как да стане моме
  —цитат от коментар 26 на uej03527584  Кристина Георгиева :

  « Казах му, че имаме официален брак ... «

  Абе, през гребен ли ги четете тези статии, или чукча писател ... ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 40. 40 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4236 Неутрално

  До коментар [#25] от "anonim440":

  Дай да ти търсим работа, пиши на лични ако имаш зор.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 41. 41 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1285 Любопитно

  Аз се чудя с какъв акъл е помъкнал бременната си приятелка/жена/ на протест/възстание/? За да и покаже, че е мъж?

  Smooth criminal-a criminal who is sneaky and doesn't leave a trace of his presence at the scene.
 42. 42 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1640 Весело

  До коментар [#5] от "МиГ-29":

  Прясно активиран гербаджийски трол – МиГ 29... А защо не МиГ 17? Колко е надницата?

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  [quote#27:"Шака Зулу"][/quote]


  Добре, че не е дошъл с пистолет « Глок « ... да си пази паветата, както някои си пазят пачките евро и кюлчетата злато .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 45. 45 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 351 Неутрално

  До коментар [#29] от "Matrix":Отворен колко езика ползваш?
  —цитат от коментар 32 на anonim440


  4
  С 2 от тях работя на професионално ниво,като единият от тях не е българският...

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 46. 46 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 866 Любопитно

  [quote#39:"niksan1"][/quote]

  Може би в милицията искат да имаш църковен брак,а те да са немали!?
  🙉🐮🐷🐮🙉

  Много съм прост
 47. 47 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1640 Неутрално

  До коментар [#25] от "anonim440":

  Личи си...

 48. 48 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5044 Неутрално

  Да пристигнеш от Белгия, за да мяташ павета по полицаи. Безценно!

  Gunter glieben glauchen globen
 49. 49 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5044 Неутрално

  До коментар [#23] от "niksan1":От статията:"Около 21:30 ч започнаха бомбичките. Излязох на първа линия".Някакво логично обяснение,защо мирният протестиращ,младежът с чисто съдебно минало,излиза на първа линия,когато започва мятането на бомби?
  —цитат от коментар 38 на uvtest


  За да може да стигне павето му до целта - полицаите.

  Gunter glieben glauchen globen
 50. 50 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2403 Неутрално

  До коментар [#40] от "hamiltonf":

  Ако съвсем го закъсам ще пиша. Благодаря.

 51. 51 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3045 Неутрално

  До коментар [#8] от "pag":

  .....И го качили в черен мерцедес, много важен елемент! Ако мерцедесът беше бял, нямаше да е толкова драматично.....
  —цитат от коментар 8 на pag


  Много правилно сте се ориентирали. Изключително важен елемент е. Защото полицията няма черни мерцедеси. И наистина е добре, че са се сетили поне да не докарват някой от белите.

 52. 52 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 866 Любопитно

  Да пристигнеш от Белгия, за да мяташ павета по полицаи. Безценно!
  —цитат от коментар 48 на Alarmstufe: Rot


  Тека е в ЕС!
  Свободно движение на хора,стоки и павета!
  😎🐮🐷🐮😎

  Много съм прост
 53. 53 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2403 Неутрално

  До коментар [#47] от "murry":

  По какво?

 54. 54 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4236 Любопитно

  До коментар [#45] от "Matrix":

  С нидерландския как си?

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2403 Неутрално

  До коментар [#46] от "Шака Зулу":

  Между другото в доста държави църковният брак се води официален. В Гърция например има два вида брак, църковен и светски. Като вярващите сключват църковен, а атеистите светски.

 57. 57 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 351 Неутрално

  До коментар [#45] от "Matrix":С нидерландския как си?
  —цитат от коментар 54 на hamiltonf


  Ако знаех Нидерландски, щях да взимам 6 вместо 4 ...

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 58. 58 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2403 Неутрално

  До коментар [#46] от "Шака Зулу":

  В България пък БПЦ не разрешава църковен брак ако няма преди това светски сключен.

 59. 59 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 748 Неутрално

  До коментар [#2] от "anonim440":

  Смешник, защо мислиш, че е отишъл в чужбина? Защото му е писнало от тъпотии и от такива, като тебе, дето поддържат гротескното правителство.

 60. 60 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5044 Неутрално

  До коментар [#23] от "niksan1":

  Проблемът е, че няма снимка на Борисов с пачките. Има пачки и има Борисов. Айде у лево!

  Gunter glieben glauchen globen
 61. 61 Профил на bobinews
  bobinews
  Рейтинг: 242 Неутрално

  Айде пак поредната доза глупости.. Мен защо не идват да ме арестуват и да ме вкарат в черен мерцедес? За какво точно е решил да протестира тоя мухльо и тъпата му жена? Нали живеят в Белгия? Нямат никакво право нито да се месят в политиката тук, нито да критикуват, нито да протестират. Не плащат данъци тук, не трябва дори да имат право да гласуват. Като са избрали да живеят в чужбина - да си протестират и мрънкат там. Дали ще хвърлят павета по полицаи там? Едва ли. Ще ги тикнат веднага в затвора за няколко месеца/години плюс солидна глоба.

 62. 62 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 748 Неутрално

  Герберската тролска напаст явно днеска получава заплата, я гледай, Анонимният, Селянинът, Ръждивият, Театралът, всичките са тука, пък има и нови попълнения в редиците, явно вади Баце стотинки (чак от кюлчетата едва ли къса, но все пак)....

 63. 63 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8209 Неутрално

  Постовете на някой от хората тук чета от години. Абе вие не бяхте такива. Да не би глупостта и злобата в ГЕРБ да са заразни.

 64. 64 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 678 Неутрално

  До коментар [#25] от "anonim440":

  ти па в софето има работа за общаци по обекти за по 50 лева надник.цани се

 65. 65 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 866 Любопитно

  Постовете на някой от хората тук чета от години. Абе вие не бяхте такива. Да не би глупостта и злобата в ГЕРБ да са заразни.
  —цитат от коментар 63 на Роси


  Споко....,и ние четем твойте постове от едно десетилетие.....,и изпадаме във възторг от тях!
  🐮🐷🐮🐷🐮

  Много съм прост
 66. 66 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5044 Любопитно

  До коментар [#62] от "911":

  Ти, като аФтентичен демократ, как реши, че имаш право да определяш кой е трол и кой не? И кой да пише и кой не?

  Gunter glieben glauchen globen
 67. 67 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4176 Неутрално

  До коментар [#28] от "tos_buratino":

  Кое е причинило доказана, реална и значителна вреда за обществото? Защо се мери с различен аршин?

  Хайде малко урок по основи на марксизма-ленинизма!
  Всяка власт е изразител на интересите на една обществена класа - прослойка. В настоящия български случай - на олигархията.
  момчето, помляло заведението на някакъв дребен буржоа за олигархията не е опасно.
  Момчето, което протестира срещу властта на олигархията е опасно!
  Издирете старите учебници на родителите или дядовците и бабите си и се ограмотете малко!

 68. 68 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3045 Неутрално

  До коментар [#48] от "Alarmstufe: Rot":

  Не се опитвайте да се правите на по-луд от Борисов и Гешев. Летвата е твърде високо.

  Въпросът не е дали е мятал павета и откъде е дошъл да ги мята.

  Въпросът е защо е арестуван от цивилни полицаи, всичките ли наистина са били полицаи и защо те са използвали автомобил, който съвсем очевидно не е на полицията.

  Ако не сте разбрали да го повторим по-ясно - става дума за престъпно съешаваме между полиция и мутри. При което мутрите помагат на полицията в преследването на протестиращи, а полицията помага на мутрите в разпространението на наркотици.

 69. 69 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 657 Неутрално

  Пример за неинтеграция и провал на либерализма. Защо не сключихте брак в Белгия, а хвърляте павета в България?Жалка история.
  —цитат от коментар 6 на Orator Wornoxmaniak  Дали въпросният измислен герой би искал да хвърли паве по белгийски полицай и после да се жалваЖалка история!
  —цитат от коментар 11 на selqnin


  Гербавата тролска армия съвсем става за смях :)
  Севде, тези две форумни посмешища (тотално компрометирани във времето) са толкова банални и некадърни, че когато изпаднете от борда, дори и Цветанов няма да иска да си ги върне :):):)
  Единия го разнасяха по всички сайтове с публичната му издънка (което разбира се той смята за нещо не толкова лошо...нещо нормално за индивид с неговия интелект), а другия двуников (всъщност...минимум двуников) неосъществен комсомолски секретар, но все така убеден отечествено-фронтовец, на всички дотегнал с клишетата си и с нескопосаното си тролене в защита на престъпното управление на Шайката.
  Не може да излъжете никого, че сте нещо повече от про-руско и антибългарско БКП 2.0.
  Опорките, че сте про-западни отдавна се разпаднаха. Троленето в защита на марионетките на Кремъл - Доган, Шиши, Боко, Цацата и Гешев (които яростно пренасочват европейските пари, трансформирайки ги в данък- Русия) само ускорява агонията ви и изглеждате все по-жалки и безпомощни.
  Всички патерици на герберите във времето (яне-яневци, магарешки, барековци, атакисти, псевдо-патриоти и т.н.) също са убедени путинисти, които обаче чинно се нареждат на яслата за европейски пари.

 70. 70 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4176 Весело

  До коментар [#34] от "tos_buratino":

  И като спихне всичко в съда, ще се извиниш ли?

  ГЕРБ и извинение? Ами те така си говорят в ГЕРБ и не се сърдят! (по Бойко Борисов, 2020)

 71. 71 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3118 Неутрално

  По бай тошово - питат един :"бие ли днешната милиция! Днешната не, ама снощната какъв бой ми хвърли!". Важи и за днешната полиция. Все същите са.

 72. 72 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4176 Неутрално

  До коментар [#48] от "Alarmstufe: Rot":

  Да пристигнеш от Белгия, за да мяташ павета по полицаи. Безценно!

  Да пристигнеш от Румъния да се биеш с черкези и башибозуци!
  Да си дойдеш от САЩ за да атакуваш на нож аскерите!

 73. 73 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 818 Неутрално

  С цялото си уважение към 'Отровно трио', но сами дават множество възможностти на ГЕРБ-ерестката милиционерска хунта за провокации. А те това го могат:
  - Ясно е че така обявен протест ще даде възможност на мутро-милиционерите да организират множество активни мероприятия, пропаганда, провокации и в края на краищата побоища.
  - Ясно е че хвърлящите камъни и пиратки бяха хора на полицията и НАРОЧНО и САДИСТИЧНО полицейските началници допуснаха това да продължи дълго за да хората зад щитовете и каските да съберат умора и злоба.
  - Ясно е че Тулупа отглежда лумпени от футбулните агитки за да ги използва в такива случаи.
  ----

 74. 74 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  До коментар [#9] от "regular_observer":

  Не са върнали обвинителния акт, само са го освободили от ареста щото имал чисто съдебно минало. Но са приели да дадат ход на делото т.е има достатъчно доказателства. И забележете как отказва да каже ясно "не съм мятал" щото знае че имат доказателства.

 75. 75 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5044 Неутрално

  До коментар [#68] от "Един препатил":

  Ти определено се стремиш да бъдеш по-луд от Фигуранта, и трябва да ти се признае, че успяваш. Полицията има всякакви коли. А другарката в живота на арестувания паветометач казва: "Мен ме държа един полицай настрани и каза, че не е длъжен да ми дава обяснение. Като му казах, че имаме граждански брак, той каза, че ако прецени, ще ми се обади откъдето е задържан". Тоест, всичките ти интерпретации са откровено лъжливи и нескопосано манипулативни. Така че, ако обичаш, не ме занимавай.

  Gunter glieben glauchen globen
 76. 76 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  До коментар [#23] от "niksan1":От статията:"Около 21:30 ч започнаха бомбичките. Излязох на първа линия".Някакво логично обяснение,защо мирният протестиращ,младежът с чисто съдебно минало,излиза на първа линия,когато започва мятането на бомби?
  —цитат от коментар 37 на uvtest  На първа, втора или на N-та линия, какво значение има ? Момчето е част от протеста и това е . Пак в статията пише, че пиратките са били светещи и прекрасно се е видяло, точно от къде са били хвърлени . Докато провокаторите хвърлят пиратки и павета, полицаите са пълен ‘ пас «, въпреки, че виждат хвърлящите и веднага след това атака НЕ КЪМ хвърлящите ( защото вече им е дадена възможност/кордон да изчезнат ), а към най- близките до тях и започват арестите .
  Впрочем този факт се коментираше веднага след 2-ри септември и тези днешни коментари са само отзвук от онези на 3-ти септември . Тогава се коментираше въобще протеста и полицейското насилие, а в момента коментираме само един частен случай - нищо ново .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 77. 77 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5044 Любопитно

  С цялото си уважение към 'Отровно трио', но сами дават множество възможностти на ГЕРБ-ерестката милиционерска хунта за провокации. А те това го могат: - Ясно е че така обявен протест ще даде възможност на мутро-милиционерите да организират множество активни мероприятия, пропаганда, провокации и в края на краищата побоища. - Ясно е че хвърлящите камъни и пиратки бяха хора на полицията и НАРОЧНО и САДИСТИЧНО полицейските началници допуснаха това да продължи дълго за да хората зад щитовете и каските да съберат умора и злоба. - Ясно е че Тулупа отглежда лумпени от футбулните агитки за да ги използва в такива случаи.----
  —цитат от коментар 73 на ali_ibn_isa


  Откъде е ясно?

  Gunter glieben glauchen globen
 78. 78 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3045 Неутрално

  До коментар [#70] от "Patsis":

  Извинение едва ли може да се очаква. Но не е зле да се знае, че от 2018 г. прокуратурата незаконно укрива броя и размера на обезщетенията, които тя изплаща на обвинени от нея, но оправдани от съда лица.

  За 2017 г. броят на тези обезщетения е 714 - почти по три на работен ден.

  А сумата за 2014-2016 г. е 8,100 млн. лв. - три пъти повече от присъдените от съда в Страсбург.

 79. 79 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1823 Неутрално

  Без заповед за арест, при това далеч от мястото на протеста, арест извършен при това от цивилни полицаи е незаконен.

 80. 80 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  Аз се чудя с какъв акъл е помъкнал бременната си приятелка/жена/ на протест/възстание/? За да и покаже, че е мъж?
  —цитат от коментар 41 на proventuss  А чудиш ли се, когато родители протестират с малки деца на раменете си и майки с детски колички ?
  Хората знаят, че отиват на мирен антиправителствен протест и не се готвят за военни действия, или задължителни сблъсъци с полиция и ултраси .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 81. 81 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3045 Весело

  До коментар [#60] от "Alarmstufe: Rot":

  До коментар [#23] от "niksan1":Проблемът е, че няма снимка на Борисов с пачките. Има пачки и има Борисов. Айде у лево!
  —цитат от коментар 60 на Alarmstufe: Rot


  Разбрахме. Няма спор, че пачките са на Борисов. Само дето не си е направил селфи с тях.

  Ей, съвсем го съсипахте този човек!

 82. 82 Профил на ЛиБератор
  ЛиБератор
  Рейтинг: 494 Любопитно

  Платените тролове са първи с коментириъе под статията. Когато Борисов падне, или на Делян и Ко вече не им трябва, интересно колко време ще им трябва на всички защитници на Боко Тиквата да обърнат другата страна?
  Реалността е, че е време за промяна и Борисов и подупечните му мафиотски структури/ДС нямат място в бъдещето, ако искаме тази държава да има такова.
  Оставка на мафията!

  #СъдебнаРеформа ‬
 83. 83 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Типична Разградска пропаганда. Какананизана от верни 111 мисирки.

  Където хвърлячи на бомбички и павета срещу полиция са герои за свобода, както и използване на деца с увреждания от майките им и бесзсрамни отпаднали червени дудуци са борци и свалячи на режими.

  Бистра водица и вътре плува спонжи квадратното седало и дебаркира на Козлодуйский брег. Но понеже немое се сгъне, целуването остава за после.

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 84. 84 Профил на lxo07370614
  lxo07370614
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Другари от Дневник,
  От обективна и приятна за четене медия се превръщате в мегафон на точно определени хора.
  С полуистини ли ще борим лъжата?
  Младежът бил се оказал на първа линия, имал право да се защитава срещу жандармерията, когато разцепи протеста (?!?!?) и отказва да каже дали е хвърлял павета, но пък слагате някакво устрашаващо заглавие срещу някаква лоша диктатура.
  Е няма угодия - ако не реагират - защо не са реагирали. Ако реагират - имаме право да се защитаваме. Ако реагират след като спадне напрежението - пак виновни.

  И кога точно не са?

 85. 85 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  [quote#39:"niksan1"]
  —цитат от коментар 46 на Шака Зулу
  Може би в милицията искат да имаш църковен брак,а те да са немали!?🙉🐮🐷🐮🙉[/quote]


  Църковен, или граждански - какво значение има ?
  Нали не коментираме Вартоломеевата нощ, когато католици и протестанти си устройват касапница на религиозна основа, така добре описана от Проспер Мериме .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 86. 86 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Бъзикат ни ве,
  даже не смятат за нужно да ни се извинят за тая пародия отгоре,
  и за "илюстративната" снимка дето белгиеца е полегнал,
  полицаите са се преоблекли виждайки мисирките,
  а буса е завил зад ъгъла, и понеже е черен не се вижда нощем.

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 87. 87 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  [quote#49:"Alarmstufe: Rot"][/quote]


  И, защо полицаите не са гепили младежа ВЕДНАГА, след като са го видели, че ги замеря с павета, а правят това 1,5 час по- късно ?
  Защо не го арестуват формените ченгета, а цивилни ?
  Не очаквам отговор - въпросът ми е реторичен .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 88. 88 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Все пак не виждам защо не желае да отговори дали наистина е хвърлял павета.
  Ако наистина не е хвърлял съвсем нормално е да отрича и това по никакъв начин не трябва да се влияе от това че течало следствие.
  Ако обаче е хвърлял и отрича това вече не е добре, стига полицията да може да представи доказателства.

  Както обикновено изглежда че истината е някъде по средата.

  А това да доведеш бременната си жена на протест и да останете и след като са започнали изцепките с пиратки и камъни е доста неадекватно.

 89. 89 Профил на vys18530578
  vys18530578
  Рейтинг: 252 Неутрално

  Просълзих се за горкото момче. Мислело е само как да ни освободи от игото на борисовизма, а те го арестували. Неблагодарна работа, ей! Но когато един хубав ден Натровеното трио вземе властта, ще направят героите-паветохвърлячи и пиратохвърлячи полицейски шефове и тогава ще дойде такъв живот...

 90. 90 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  Работиш в Белгия, уж изкарваш добри пари. Дошъл си в България да се ОЖЕНИШ, т. е. да си изкараш добре, да празнуваш, да се насладиш на лятото и хоп, отиваш на протест. Съжалявам, но не виждам причина тези другари да протестират, освен от неразбиране и неосъзнаване. Изкарват добри пари, държавата им е мирна и спокойна, чакат дете и са дошли в отпуска! Какво правите вие на протеста?!? Онеправдани ли сте, какво? Направо е потресаващо.
  Още ли хората не са схванали че няма държава, която да няма корупция. Няма такава!

 91. 91 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  До коментар [#46] от "Шака Зулу":Между другото в доста държави църковният брак се води официален. В Гърция например има два вида брак, църковен и светски. Като вярващите сключват църковен, а атеистите светски.
  —цитат от коментар 56 на anonim440  Защо само в Гърция, а не и в България ?
  Моят син и снахата ми, сключиха граждански брак и след около 1 час подписаха и църковен със съответните процедури в църквата « Света Неделя « в София .
  Като казах « Света Неделя « та се сетих за 1925 година и кървищата, устроени от тогавашните червени бандюги - най- големият и кървав атентат В СВЕТА по онова време .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 92. 92 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5044 Неутрално

  До коментар [#81] от "Един препатил":

  Ми не, нищо не си разбрал. Както винаги.
  Помолих те да не ме занимаваш с обсесиите си.

  Gunter glieben glauchen globen
 93. 93 Профил на mitaka_1
  mitaka_1
  Рейтинг: 647 Гневно

  Когато тези кухи лейки протестираха за да си запазят привилегийките при пенсиониране (20-30 брутни работни заплати),то те търсеха подкрепата на обществото.А когато същото това общество протестира,го налагат с палките.Поредно доказателство,че трябва да има нулева толерантност към ушавите и да не се пишат глупости като "достойна и отговорна професия" и т.н.,и т.н,ами да си спомним факта,че именно за ушавите,наред с мутрите и блондинките народния фолклор е създал най-много вицове от рода на "Колко от тях са необходими,за да сменят една електрическа крушка?"

  Изпреварващо увеличение на доходите-стимул за икономиката..John Maynard Keynes
 94. 94 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 877 Неутрално

  [quote#49:"Alarmstufe: Rot"]
  —цитат от коментар 87 на niksan1
  И, защо полицаите не са гепили младежа ВЕДНАГА, след като са го видели, че ги замеря с павета, а правят това 1,5 час по- късно ?Защо не го арестуват формените ченгета, а цивилни ? Не очаквам отговор - въпросът ми е реторичен . [/quote]

  Ами много просто - ако излязат 2-3-5 жандармеристи да го арестуват насред протестиращите веднага ще започне обратната реакция, ще се хвърлят други да им противодействат и така ще започне мелето.
  Подобен е отговорът и защо са го арестували цивилни - как си представяте униформени полицаи да се мотаят из навалицата и да записват кой хвърля камъни и кой просто скандира "Оставка".
  Големият въпрос, на който няма да получим отговор е защо изобщо бяха допуснати в уж контролираната зона хора от агитките, които да започнат безобразията.
  А после когато тези си свършиха работата и се покриха дойде ред на мирните да изядат палките.

 95. 95 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Голяма репресия. Четох и плаках. Напълних си кафето със сълзи по смелите младежи.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 96. 96 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  До коментар [#23] от "niksan1":Проблемът е, че няма снимка на Борисов с пачките. Има пачки и има Борисов. Айде у лево!
  —цитат от коментар 60 на Alarmstufe: Rot  Не бе, проблемът е, че пачките и кюлчетата злато, не са в моята стая - ето какво бих искал да наднича от моята стая и нощното ми шкафче, но ... никой не се сеща да ми ги даде, рийш’ли .
  Нищо, сега на новите избори като стана премиер, ще има да ми пълнят шкафчетата ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 97. 97 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#79] от "Voiko":

  Т.е. ако откраднеш нещо от магазина и те снимат, задържат те на 4 пресечки от мастото на престъплението ареста ти е незаконен? Супер. Отивам да пазарувам.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 98. 98 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#96] от "niksan1":

  Много точно описваш протеста - "лидерите" ги е яд, че техните чекмеджета се опразват.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 99. 99 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5044 Неутрално

  До коментар [#87] от "niksan1":

  Пак лъжеш, имало е и униформени полицаи, които са задържали жена му. А кога ще задържат айдуците, е работа на полицията. Така че това твоето не е реторичен въпрос, а нескопосана манипулация.

  Gunter glieben glauchen globen
 100. 100 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5044 Неутрално

  До коментар [#96] от "niksan1":

  До твоето нощно шкафче имаш достъп ти и жена ти. До това на Борисов - цялото УБО, което е на подчинение на пРезидента.

  Gunter glieben glauchen globen
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK