На живо

Политическата криза: още 29 души напуснаха ГЕРБ, яйца и домати полетяха към парламента (хронология)

Политическата криза: още 29 души напуснаха ГЕРБ, яйца и домати полетяха към парламента (хронология)

© Велко АнгеловБорисов обеща финансова независимост на малки общини. В няколко видеа на живо от традиционната му обиколка с джипа той обяви, че строящият се участък край Плевен заслужава да бъде заснет от "Дискавъри". По-късно отново във "Фейсбук" Борисов заяви, че Европейската комисия е възстановила на България близо 1 млрд. евро към Държавен фонд "Земеделие". Междувременно роенето в ГЕРБ продължава, общинският председател в Баните Венцислав Шишков и още 28 членове на партията я напускат. Днес президентът Румен Радев освободи по свое решение началника на кабинета си Калоян Методиев.


На 75-я ден на антиправителствени протести яйца и домати полетяха към парламента. За утре, в Деня на независимостта, е организиран голям протест под надслов "Велико народно въстание 3".


"Дневник" проследи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор.
Към 22.30 часа по-голямата част от протестиращите вече са се разотишли, кръстовището на Орлов мост остава блокирано. Това кара превозните средства на градския транспорт, идващи по бул. "Цариградско шосе", да правят обратен завой преди Орлов мост, съобщи БНР. Неколцина протестиращи продължават да блокират и кръстовището пред Софийския университет.

Сакскобургготски подкрепи протестиращите

"В момента наблюдаваме силно противопоставяне в българското общество и също така – между държавните институции. Това едва ли е най-удачното в условия на безпрецедентна световна не само здравна, но и икономическа криза". Това написа бившият премиер Симеон Сакскобургготски в обръщение по повод утрешния Ден на независимостта на България, публикувано на сайта му. Той призовава управляващите да се вслушат в исканията на недоволните граждани и да не заблуждават Европа за ставащото в България.


"Видимо е, че големият процент протестиращи са млади хора. Много от тях протестират и в чужбина, където учат или живеят. Чувам, че те не би трябвало да имат мнение за процесите у нас, но забравяме, че повечето от тях подпомагат финансово семействата си тук, които трудно биха преживявали сами с размера на една българска пенсия. Реално тези хора допринасят за държавата и нейните финанси и то не малко. Като бивш изгнаник, винаги съм апелирал сред българските общности в чужбина за по-скорошното им завръщане в родината, която се нуждае от тях. Ще ги върнем ли, като им казваме, че тяхното мнение е без значение", пита бившият премиер.


"Не можем и не бива да затворим очи пред множеството нередности във функционирането на администрацията. Не можем да подминем и очебийни корупционни явления или необходимостта от модернизация в съдебната власт. Считам, че е от огромно значение да не заблуждаваме Европа, да не потулваме тромавото и неефективно усвояване на кохезионните фондове, да не украсяваме докладите за напредък в дадена област. Това означава най-вече да лъжем себе си. Ето и сега, ЕС ще ни предостави близо 30 млрд. евро, 7,7 млрд. от които безвъзмездно, но срещу конкретни изисквания, не просто подарени пари – инвестиции чрез проекти в области като екология, дигитална трансформация, устойчива заетост. Все политики, за които младите апелират", пише още Сакоскобургготски..

Около 21 ч. яйца и домати полетяха по сградата на Народното събрание. Прозвуча химнът, след което традиционното шествие тръгна към Орлов мост.За утре, в Деня на независимостта, е организиран мащабен антиправителствен протест под надслов "Велико народно въстание 3".

75-и пореден антиправителствен протест

Движението по булевард "Цар Освободител" пред БНБ в София е блокирано частично от протестиращите за 75-а поредна вечер с искане на оставката на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, съобщи БНР. Недоволните са се събрали на площад "Независимост". Още вчера инициаторите от "Отровното трио" призоваха участниците днес да се снабдят с домати и яйца.


Протестът започна със специален музикален видеоклип с призив за оставка на кабинета. На фасадата на Народното събрание се излъчиха откъси от телевизионни интервюта с премиера Бойко Борисов.

Още 29 души в Баните напуснаха ГЕРБ

Политическата криза: още 29 души напуснаха ГЕРБ, яйца и домати полетяха към парламента (хронология)

© Анелия Николова


Общинският председател на ГЕРБ в Баните Венцислав Шишков и още 28 членове на партията я напускат, обяви Шишков във "Фейсбук". Той е изпратил заявление до Изпълнителната комисия на ГЕРБ, че напуска партията и освобождава поста си на общински председател.


"Напускам ГЕРБ и поста общински ръководител, защото не искам да виждам как граденото от мен се руши и как в партията намират място подмазвачеството, интригантството, диктатурата и задкулисието на определени личности", пише той.


Четете повече по темата тук.

Борисов: ЕК възстанови на България близо 1 млрд. евро към ДФ "Земеделие"

Премиерът Бойко Борисов заяви, че Европейската комисия (ЕК) е възстановила на България близо 1 млрд. евро към Държавен фонд "Земеделие". Във "Фейсбук" Борисов посочва, че средствата, декларирани от фонда, се възстановяват на 100% от ЕК и няма забавяне в изплащането им.


Протест в Мюнстер иска оставките на Борисов и Гешев

Днес живеещи в германския град Мюнстер българи направиха демонстрация в подкрепа на антиправителствените протести в България, съобщи пред "Дневник" Йоана Цветкова от протестиращите.


Снимка: Протестиращи в Мюнстер българи

Снимка: Протестиращи в Мюнстер българи

Президентът отстрани шефа на кабинета си

Президентът Румен Радев освободи по свое решение началника на кабинета си Калоян Методиев, съобщиха от "Дондуков" 2. Минути преди това Методиев обяви във фейсбук, че напуска.


Вижте подробности тук.

Следим продължаващите протести в България с голямо въодушевление, надежда и доза тревога. Добрите институции са основата на дългосрочния икономически растеж и устойчива социална и екологична среда. Не се съмняваме, че България може да бъде държава, основана на ясни правила и спазване на закона. Бъдещето ни не е предопределено от миналото. Националният просперитет е отговорност на всички нас.
Изразяваме подкрепа на протестите в България и исканията им за независима съдебна система, прозрачно и отговорно правителство и свободни медии.


"Дневник" публикува отворено писмо на български учени, изследователи и юридически специалисти в чужбина в подкрепа на протестите и процеса на демократизация в страната. То включва 73-ма учени от около 60 университета и организации в 12 страни.


Повече четете тук.

МВР не знае колко полицаи са използвали сила на протеста от 2 септември

Политическата криза: още 29 души напуснаха ГЕРБ, яйца и домати полетяха към парламента (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Столичната дирекция за вътрешните работи няма информация за това колко полицаи са използвали сила и каква е била тя - помощни средства: белезници, палки, сълзотворен газ, лютив спрей, по време на протеста с искане за оставка на правителството от 2 септември. Тогава и през деня, и вечерта се стигна до сблъсъци между протестиращи и полиция, като бяха арестувани над 100 души. От полицията не знаят и какво е правното основание за арестите, става известно от отговор на директора на столичната полиция Георги Хаджиев на заявление по Закона за достъп до обществена информация, подадено от "Капитал", съобщава изданието.


Повече четете тук.

"Хиполенд" дарява на "Пирогов" специализиран педиатричен видеоколоноскоп Olympus на стойност 24 500 лева, като голяма част от сумата е формирана от допълнителните приходи, генерирани в началото на месеца, когато хората купуваха плюшени играчки в израз на подкрепа и солидарност към компанията, която стана обект на масирани проверки от различни институции заради съпричастност на собственика и служители към протестите в страната.


С новия уред лекарите от 3 детски отделения в "Пирогов" ще могат по-ефективно да диагностицират и лекуват заболявания на стомашно-чревния тракт при децата, съобщава компанията. Досега болницата е разполагала единствено с колоноскопи за възрастни, чието използване при деца е рисково, а често и технически невъзможно. Новият апарат ще помогне за предотвратяването на рисковете от перфорация и за ефикасно премахване на полипи на дебелото черво.

Борисов обещава финансова независимост на малки общини

Кадърът е от фейсбук профила на премиера

Кадърът е от фейсбук профила на премиера


Премиерът съобщи, че финансовият министър Кирил Ананиев обсъжда с кметовете възможността населените места със 100 души също да могат да си избират кмет, а не да им се назначава кметски наместник. Кметовете поискаха всяко населено място да има своя финансова рамка и повечето местни приходи да остават в общината. "Днес говорих с кмета на Калофер, с тези на малките общини, свързах ги с Кирил Ананиев и в четвъртък ще се срещнат. Ако трябва да се промени и законът за финансирането, защото има по-големите кметове, които отпускат на малките и ние преведем парите, а те не им ги дават. Това ще го помислим в закона и може населените места с до 100 човека да си избират кмет, защо да им го назначаваме", каза Борисов.


Подробности четете тук.


Обещаваното е елемент на финансова децентрализация, за която се говори от над 10 години, но все още не е въведена.


Това се случи по време на традиционната му обиколка с управлявания от него джип. Този път той е придружаван от зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков, с когото инспектираха в предаване на живо в профила на Борисов във "Фейсбук" строящи се участъци от автомагистрала "Хемус".


В няколко видеа на живо той обяви, че строящият се участък край Плевен заслужава да бъде заснет от "Дискавъри". Отново обяви, че ще се пенсионира, когато види магистралата построена. Цялата му изява бе съпроводена от скандирания "Бойко, Бойко".


Той използва случая да коментира протестите със заключението, че няма на кого да се предаде. Повече за това четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (181)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 973 Неутрално

  А бе Дневник, аман вече от фейкове. Престанете с тая политическа криза. Днес в България НЯМА НИКАКВА ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА.

 2. 2 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  Тези камъни във фона на снимката много пророчески ми стоят.
  Боко сам ги е изчукал или предстои да ги изчука?

 3. 3 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  А бе Дневник, аман вече от фейкове. Престанете с тая политическа криза. Днес в България НЯМА НИКАКВА ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА.
  —цитат от коментар 1 на transvaal


  Брях! Наистина ли? И това къде го пише?

 4. 4 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 582 Неутрално

  На кое село е кмет тоа?

 5. 5 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  А бе Дневник, аман вече от фейкове. Престанете с тая политическа криза. Днес в България НЯМА НИКАКВА ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА.
  —цитат от коментар 1 на transvaal


  Няма, няма, ама Бочко обикаля страната, в София не влиза!

 6. 6 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  Очевидно е, че политическа криза няма, както е очевидно, че за съжаление никаква децентрализация няма и няма да има!

 7. 7 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5583 Неутрално

  Боце, предай се!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 8. 8 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5583 Неутрално

  Боце, предай се!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 9. 9 Профил на Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Махнете му на тоя мутрата от заглавната, бе. Никой не иска да го гледа. Отварям статията само да протестирам.

  кравосмешението прави зелката ^¥^
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 11. 11 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Очевидно е, че политическа криза няма, както е очевидно, че за съжаление никаква децентрализация няма и няма да има!
  —цитат от коментар 6 на selqnin


  Е що да няма децентрализация на малките общини?
  Математиката казва, че НУЛА ЛЕВА може да се дели на много възможности!
  Като не им даваш пари и като не си изкарват сами - тая НУЛА може да се ползва за всичко!

 12. 12 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Щом Баце е тръгнал да подкупва малките селца и паланки с едни празни обещания, явно нещата много на зле вървят!

 13. 13 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Браво на хиполенд!

  Борисов, не разбра ли мутро - #оставка веднага!

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 14. 14 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2356 Неутрално

  Малките общини всичките са на дотации от републиканския бюджет. В края на годината ще бъде отчетено, че им е било предложено да се оправят сами, но не са се съгласили.

  Обратното - големите общини искат финансова децентрализация, но няма кой да ги остави да си харчат сами парите, без разрешение от Сараите.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 15. 15 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Щом Баце е тръгнал да подкупва малките селца и паланки с едни празни обещания, явно нещата много на зле вървят!
  —цитат от коментар 12 на shisharko


  Според мен оня дето има фирма за статисти е много зает с други неща и ползва други статисти без пари.
  В края на краищата има една приказка - където никога не е текло, няма и да текне никога!

 16. 16 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 751 Неутрално

  В късния следобед на понеделник отново се появи "политическата кризи ".

 17. 17 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  Жалко, няма го Симеон Радев да включи Боко в "СТроители на съвременна България"!
  Не е лесно, Бойко, да си слуга на много господари, а трябваше да разбереш – ти трябва да си слуга само на българите!
  Оставка, Бойко!
  Не можеш да я избегнеш!

 18. 18 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "...възможността населените места със 100 души също да могат..."

  Баце явно го е шубе да си покаже носа в град с над 100-ина души, и сега обикаля по селца и паланк, и да обещава това онова на бабите и дядовците там!

 19. 19 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Жалко, няма го Симеон Радев да включи Боко в "СТроители на съвременна България"!Не е лесно, Бойко, да си слуга на много господари, а трябваше да разбереш – ти трябва да си слуга само на българите!Оставка, Бойко!Не можеш да я избегнеш!
  —цитат от коментар 17 на Alexander97


  Дай да го вкарат в затвора за "престъпления срещу Републиката" пък там да разбира каквото си иска!

 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4699 Неутрално

  Някой вярва ли му ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 22. 22 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Нямаше как да знаем, че избирайки шеф на охранителна фирма с килийно училище за министър председател, няма да ни направи втората Швейцария!?

 23. 23 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5095 Неутрално

  "Борисов обещава финансова независимост на малки общини...."

  И Горанов обещаваше ама.....прът

 24. 24 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Някой вярва ли му ???
  —цитат от коментар 20 на КМЕТ В СЯНКА


  Гърневски, Недялков, Биков, Харизанов, Сачева и ПКП.

 25. 25 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1848 Неутрално

  Той, колкото може да обещае, никой не може да даде!

 26. 26 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1280 Весело

  Баси, Баце е на косъм от това да обещае и деца да направи на бабите и дядовците в селата и паланките, където обикаля в полунелегалност от три месеца.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 27. 27 Профил на Python
  Python
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ех, как обещава напоследък! Само да чуе, че някой иска нещо. Няма срам този човек!

 28. 28 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Тази снимка дали е днешна и някой има ли представа къде спи Борисов? А кога ще се върне на работното си място в София? Последен въпрос, отпуската му не продължава ли твърде дълго?
  —цитат от коментар 21 на ggi


  Ама той бачка бе! Много бачка! Само дето не мога да схвана тоя филм как го дават преди 22:00!

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30 Профил на Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Рейтинг: 295 Неутрално

  До коментар [#18] от "shisharko":

  Всеки тулуп тип Борисов-Путин-Ердоган разчита на бедните и необразованите. Без тяхната глупост няма никакъв шанс.

  За съжаление у нас и другите две страни въпросните групи са твърдо над 50% от населението и когато тези тримата си отидат, ще дойдат заместници.

  Ма-те-ри-ал.

  кравосмешението прави зелката ^¥^
 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3458 Неутрално

  Борисов отново краде идеи от Демократична България.
  Идеята за независим бюджет на общините беше предложена още в началото на мандата на кметството в София.
  Още тогава кметовете на отделните общини в София заявяваха, че общинските кметове са много по-близко до хората живееши в дадената община и поради това биха могли много по-точно, а и по-бързо да реагират на нуждите на хората живеещи в тази община.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3891 Неутрално

  " "Хиполенд" дарява на "Пирогов" специализиран педиатричен видеоколоноскоп Olympus на стойност 24 500 лева, като голяма част от сумата е формирана от допълнителните приходи, генерирани в началото на месеца, когато хората купуваха плюшени играчки в израз на подкрепа и солидарност към компанията, която стана обект на масирани проверки от различни институции заради съпричастност на собственика и служители към протестите в страната."

  Това е дарение ! Не да крадеш от бюджета на държавата и да се правиш на " дарител" ?

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1848 Неутрално

  Баце да се съсредоточи върху подобряване на условията за живот в затворите.

 35. 35 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Всеки, който ми говори за финансова децентрализация, първо да ми обЯсни като как точно напр. общ. Бойчиновци ще стане финансово независима ?!?!?!?! ... Аз ще ви кажа какво ще се получи - и малкото останали по селата ще се изнесат по градовете , а по-вероятно - на север от Видин ...

 36. 36 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Баси, Баце е на косъм от това да обещае и деца да направи на бабите и дядовците в селата и паланките, където обикаля в полунелегалност от три месеца.
  —цитат от коментар 26 на BG Territory


  Ами да! Може да им ги внесе от Ердоган. Само дето не знам как ще ги върже да не избягат от тая благодат дето раздава.

 37. 37 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3458 Неутрално

  До коментар [#31] от "Храбър":

  Фандъкова ги отряза, защото герберите искаха да се възползват от цялата едра сума на един път.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 38. 38 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Бацето свързал кмета с Кирил Ананиев.
  Бацето е лице за контакт. Контактът свързва двете страни, записва си какво му дължат и се оттегля край шкафчето.

  Всяка община има бюджет и собствени приходи. Всички, малки и големи.

  Бацето не знае елементарни неща за държавата, на която е МП 10 г.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 40. 40 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Баце да се съсредоточи върху подобряване на условията за живот в затворите.
  —цитат от коментар 34 на 3biri


  Не, не и в затворите! Ще го обвинят, че е голяма корупция да ползва еврофондовете за лични облаги!

 41. 41 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Пак тръгна с голяма кошница обещания пълна с пари на данъкоплатците. ОСТАВКА МУТРО!!!

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 751 Неутрално

  Кучетата(протестърите) си лаят, керванът(мандата на правителството) си върви. До март месец има още много работа за вършене. Това което е построено по времето на ГЕРБ, другите не могат само да боядисат.

 44. 44 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Пак тръгна с голяма кошница обещания пълна с пари на данъкоплатците. ОСТАВКА МУТРО!!!
  —цитат от коментар 41 на Rocketman


  Свобода на словото!

 45. 45 Профил на PMG Baba Tonka Tonka
  PMG Baba Tonka Tonka
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Хиполенд подпомага здравеопазването, повече от държавата.

 46. 46 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Кучетата(протестърите) си лаят, керванът(мандата на правителството) си върви. До март месец има още много работа за вършене. Това което е построено по времето на ГЕРБ, другите не могат само да боядисат.
  —цитат от коментар 43 на Северозападнал


  Така е! Както каза Десислава Атанасова на 10 ноември в София щели да дойдат за среща Западни Балкани -> ЕС всички лидери от ЕС и не само!
  Ние чакаме!
  Ще им покажем на лидерите на ЕС как се прави 2-ри септември , 10 септември и втори 10-ти ноември!
  Само се притеснявам едно и ми мъчи душата! Да не ги закара у Велинградско....

 47. 47 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2464 Неутрално

  "В няколко видеа на живо той обяви, че строящият се участък край Плевен заслужава да бъде заснет от "Дискавъри"

  може, но първо щели да ходят да снимат тракия между стара загора и чирпан, да имитират кацането на луната

 48. 48 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 751 Неутрално

  До коментар [#46] от "Oleg Shishmanov":

  Протестъри от чужбина ли ще внасяте?🤣🤣🤣

 49. 49 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  "В няколко видеа на живо той обяви, че строящият се участък край Плевен заслужава да бъде заснет от "Дискавъри"може, но първо щели да ходят да снимат тракия между стара загора и чирпан, да имитират кацането на луната
  —цитат от коментар 47 на karatista


  Е как ще "ходят" до там като лунната програма е прекратена!! Там могат да стигнат само с разработка на НАСА....

 50. 50 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 499 Неутрално

  "Обещаваното е елемент на финансова децентрализация, за която се говори от над 10 години, но все още не е въведена."

  След 10 години некомпетентно управление и кражба на народна и европейска пара премиерът "прогледна"

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 51. 51 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#46] от "Oleg Shishmanov":Протестъри от чужбина ли ще внасяте?🤣🤣🤣
  —цитат от коментар 48 на Северозападнал


  Не!
  Публика, която след като се прибере вкъщи ще я зачеграсти пресата дето е на >111 място как така .....

 52. 52 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  "Обещаваното е елемент на финансова децентрализация, за която се говори от над 10 години, но все още не е въведена."След 10 години некомпетентно управление и кражба на народна и европейска пара премиерът "прогледна"
  —цитат от коментар 50 на neut


  Чак пък да е прогледнал!
  Видял едни балъци дето ще ги **§§№ с 200!

 53. 53 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1721 Любопитно

  Баце покажи се пред МС де, хората "жадуват" да те зърнат и да ти кажат нещо, А?

 54. 54 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2619 Неутрално

  До коментар [#6] от "selqnin":

  Каква децентрализация очакваш от абсолвента на правешкия университет?!

  Бивш tww09306483.
 55. 55 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Frognews:
  Г-н Октай, протестиращите в София всяка вечер канят премиера Бойко Борисов да отиде при тях. Защо той реши да отиде при хората във велинградско? Умишлено или случайно бе избран този регион?  Първо тези хора никога няма да гласуват за ГЕРБ. Вчера гледах с интерес поредния пародиен репортаж на миналия в нелегалност министър-председателя на европейска държава от джипката. Интересно ми беше да видя пред какви хора ще има кураж да се покаже. Наскоро обиколи околностите на София, за да ни покаже строящи се обекти инкогнито. Спомняте си как с гръм и трясък се провали едно негово мероприятие в Северозападна България, където бе нареден актива на ГЕРБ, за да му ръкопляска театрално. Сценката бе организирана от местните кметове, като по този начин се опитаха да направят отчаян ход на пропаганда, сиреч колко любов строи от народа към Борисов. Всъщност добре стана, че местна медия го разобличи. Тотален провал се оказа и първият контрамитинг. Там нямаше хора от София. Организирано бяха стоварени в центъра на столицата групи от провинцията, футболни агитки и представители от малцинствата. ГЕРБ се опитаха да замаскират нещата, че видите ли едва ли не ромите са се появили да изразят радостта си, че влизаме в еврозоната. Сякаш те дълбоко разбират смисъла на този процес. Откакто мина в нелегалност, на Борисов му трябваше публична изява.  Защо обаче отиде на това място?  Бойко Борисов се възползва от изграждането на един междуселски път. Както е известно фирмите, които участват в подобно строителство харчат публичния ресурс по неясен начин. Това едно и второ- местните кметове също ставата част от корупционните схеми покрай строителството на какъвто и да е обект. Та те събират местните хора на такива мероприятия и им поставят една задача – да ръкопляскат и да се радват. Аз съм виждал много такива мероприятия през годините назад. Това беше помашко население, което смея да твърдя добре познавам. Те са избиратели на ДПС. Очевидно е, че ДПС също са участвали в този фарс по посрещането на Борисов. Забелязах, че в началото на репортажа Борисов от страх не смееше да слезе от джипа, а говореше с хората през стъклото. Това бе много показателен момент. Посрещането вчера ми напомни за онзи клип с циганката, която пееше: „бате Бойко, бате Бойко“. Вчерашната поява на Борисов на това място бе злоупотреба с бедните, зависимите и потискани хора, които се третират като крепостни. Те биха се зарадвали на самун хляб и кисело мляко.  Допускате ли, че тези хора в радостта си са били искрени?  Не, сме смятам. Когато един лидер организира подобни показни акции, това показва ,че той е осъзнал в каква голяма степен е поставен в изолация от гражданите и каква омраза има към него. Върхът на цинизма бе как Бойко Борисов през цялото време сравняваше тези хора, които уж го обичат, с „неблагодарниците“ на жълтите павета, които през цялото време му искат оставката. Целта беше да се покаже как едва ли не там в София са охранени и не мислят за тези хора, които са гладни. И той отива да нагледа при гладните. Това е поредното дъно в падението на Борисов.  Защо ДПС позволи техният електорат да бъде употребен по този начин?  Това трябва и на ДПС. Те пък по този начин пращат посланието: „Бойко, не може да се покажеш никъде, освен сред нашите хора. Всичко зависи от нас“. Мустафа Карадайъ поиска от трибуната на парламента три неща-оставка на правителството, на президента Радев и създаване на експертен кабинет. ДПС мечтаят за кабинет „ала Беров“, защото вече не им стига. Искат директно те да управляват средствата от петмилиардния заемите, който правителството ще вземе, както и парите които ще се отпуснат от Брюксел. Чувал съм Ахмед Доган навремето да казва: „И какво, ние им вършим работата, а те ни дават трохи“. За ДПС това, което им дава Борисов са трохи. Те искат всичко до последно.  Европа и САЩ дадоха ясни сигнали, че виждат какво се случва в България. Управляващите обаче изглежда, че се окопават. Каква е прогнозата ви за Борисов и кабинета?  Пак ще повторя, че задкулисието докара Бойко Борисов на власт и то ще го свали. В момента той е поставен на изключителен рекет. Под въпрос е дали еврофондовете няма да бъдат спрени, заради корупцията, който бе осветена от протестите и разследванията на журналистите. На преден план сега стои харченето на милиардите от заема и от европейските средства, които се чакат. Защо това задкулисие да ги дели с Борисов, когато може да го свали от власт и само да управлява милиардите?! Отговорът щеше да е доста по-лесен, ако не бе настоящата сложна ситуация. Защото дори задкулисието вече е тревожно?  От какво се е обезпокоило?  То вече вижда, че трябва да приключи с рекета. Трябва да се направят мили очи за пред Европа, за да не се блокират средствата. До този момент задкулисието винаги е решавало кога ще има предсрочни избори. Така, че очаквам както при Орешарски, да дръпнат чергата на Борисов и да се отиде на предсрочни избори. Има голяма опасност от зулумите на управлението, да настъпи социално-икономически срив, който пък да доведе до нова „Виденова зима“. Задкулисието си дава ясна сметка за тези неща. То обича да управлява процесите, за да печели от това, а не да губи. На хората, които управляват държавата в сянка, ще им трябват тези пари и затова няма да ги поставят на риск. Борисов е до такава степен дискредитиран, че те ще го изхвърлят на бунището. Преди ги трепеха по софийските улици, сега ги обричат на политическа смърт. Задкулисието няма да рискува да се разруши държавността и да настъпи хаос в управлението, защото само то ще загуби милиарди. На тях им трябват милиардите от заема и портфейла от Брюксел. Убеден съм, че първо ще похарчат Борисов. А след това Пеевски чрез Гешев. А накрая и самия Гешев, само и само да не загубят парите.  Защо включвате главния прокурор Иван Гешев, като му отреждате последно място?  Защото той ще е необходим, за да се елиминират другите посредници. Гешев е в светлината на прожекторите. След 5 октомври, когато е изслушването в ЕП, ще станем свидетели на доста сериозни процеси в страната от това естество.  Интервю на Катя Илиева

 56. 56 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 562 Неутрално

  никой не го пита тоя вече.
  да се омита.
  ОСТАВКА.

 57. 57 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  Пълен смехурко :) Какви приходи може да има община със няколко стотин жители... при това с достъп до нея по нещо като швейцарско сирене... наречено път. Веднага се сетих за вица, в който селяни на такава община имали само две желания и Баце веднага се обадил по телефона, гордо обявявайки, че първото им желание било изпълнено и да казват второто ... еми тук нямаме покритие от нито един оператор, та ако може да турнат барем една антена :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 58. 58 Профил на shagrat
  shagrat
  Рейтинг: 264 Неутрално

  отвратителният лъжец , негодни , и крадлив и*зрод , клатикуреца крадлив вонящ само той строи пътища ..в целият свят и на балканите никой нищо не прави ...светът седи в застой , само изрода строи ...тва уважаеми нещастнико комунистически го правят всички по целият свят защото светът стана такъв ..не си нито нещо кой знае какво нито нищо построил..ти един пирон негоднико крадлив скапан не можеш да забиеш....поврага ,дано скоро отечеш на едно по-добро място

 59. 59 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2158 Неутрално

  До коментар [#5] от "Alexander97":

  Е как да влезе в София , комунистите стоят и вардят вече близо 80 дни ,за да принудят ББ да си подаде оставката ,те са наясно ,че не могат по друг начин да го съборят от власт , а и от край време никой от тях не работи нищо , та затова стоят по улиците и дебнат ,за да го предизвикат , като са толкова сигурни ,че са те от правата страна ,що не изчакат изборите и да го победят .

 60. 60 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 682 Неутрално
 61. 61 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 730 Неутрално

  А бе Дневник, аман вече от фейкове. Престанете с тая политическа криза. Днес в България НЯМА НИКАКВА ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА.
  —цитат от коментар 1 на transvaal


  Отричането на проблема не решава проблема. Но вие дерзайте може пък морето да се подкваси и сичкото гербери да кусате с черпаци.

 62. 62 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2158 Неутрално

  До коментар [#55] от "Oleg Shishmanov":

  Анализа е правилен по своему , но все пак едно ченге от ДС прави анализа на друго ченге и двете играят играта на доброто и лошото ченге и видиш ли ,ще го махнат , ще го сменат , па ще дойдат други ,в случая от червени по червени и ЕС ще се убие да ги финансира , за да им изнасят червена революция , терор и цигани в Европа , ха ха ха .

 63. 63 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#5] от "Alexander97":Е как да влезе в София , комунистите стоят и вардят вече близо 80 дни ,за да принудят ББ да си подаде оставката ,те са наясно ,че не могат по друг начин да го съборят от власт , а и от край време никой от тях не работи нищо , та затова стоят по улиците и дебнат ,за да го предизвикат , като са толкова сигурни ,че са те от правата страна ,що не изчакат изборите и да го победят .
  —цитат от коментар 59 на edin drugii


  Защото е напуснал БКП ли в крайна сметка?

 64. 64 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Само че има общини, в които местните приходи са съвсем незначителни. Така или иначе те трябва да се финансират от държавата и ще си останат зависими от държавния бюджет.

 65. 65 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  Борисов, нали знаеш котката най-добре се оправя,когато е на гидика...Сега ти си решил да играеш ролята на котката и си готов всичко да даваш...

 66. 66 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Не му завиждам , как може да се завижда на един доказан ТУЛУП , който се разнася страхливо из планинските паланки и прави глупави обещания с досадния си джип !
  Еми той не смее ПОВЕЧЕ да се показва в София ,поне да дойде да си отчете разходите за гориво , ако го прави въобще !
  Такова чудо не бяхме виждали ! !

 67. 67 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3690 Любопитно

  Боце обещава , обещава и пак обещава.........................!Явно идват избори!

 68. 68 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3886 Неутрално

  До коментар [#15] от "Oleg Shishmanov":
  "В края на краищата има една приказка - където никога не е текло, няма и да текне никога!"

  Това дето си написал не е вярно.
  Приказката е - Където е текло, пак ще потече.

 69. 69 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3690 Неутрално

  До коментар [#1] от "transvaal":

  Политическа криза има , защото държавата се управлява безобразно лошо и по-голямата част от българите не одобряват сегашните политици на власт!Последните обаче си правят оглушки и правят всичко по силите си , за да стоят по-дълго на власт!

 70. 70 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3886 Неутрално

  На Борисов хич не му е до малки общини и финансови независимости.

 71. 71 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3690 Любопитно

  До коментар [#5] от "Alexander97":
  +++++++++++++++++++++++++++++

  И Боце ходи на определени места в провинцията без предварително да е обявено и при режисиран сценарий!!!

 72. 72 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#68] от "tacheaux":

  При ГЕРБ е както го написах.

 73. 73 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3886 Неутрално

  Велик !
  —цитат от коментар 60 на WWW


  е нашия войник.
  Уточнявам. Велик е не сега. Велик е бил преди фаталната дата 9.9.1944г , когато падаме под руско-съветско комунистическо робство.

 74. 74 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#69] от "bat_plamen":

  Що се хабиш да им обясняваш? Това е като да си общувяш в зоопарка с животните.

 75. 75 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#70] от "tacheaux":

  Как да не му е! Хубав декор става от статисти те на фона на джипката! Нали ако можеха да мислят щяха да го питат що колата му струва повече от бюджета на селото, а я кара сам.

 76. 76 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#71] от "bat_plamen":

  Ами няма сценарий! Прочели са го в сайта на Правителствената прес служба! Хахахаха

 77. 77 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  Каква ти криза, направо си е тържество за Него, както го представяте?!

 78. 78 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Този шизофренен нарцис и патологичен лъжец няма ли кой да го прибере вече в Карлуково??? Борисов, Това може да е Швейцария само в болната ти откъсната от реалния свят кратуна. Престани да лъжеш подложените та геноцид от теб и ОПГ-то ти отрудени и смачкани хорица по забравените от държавата, която "управляваш" вече 11 години места. Престани да ги залъгваш с по 50 лева, докато чекмеджето ти и офшорките преливат с парите, които си откраднал от тях.
  Позор и срам си Мутро социопатна!!!
  ОСТАВКА, СЪД И ЗАТВОР, престъпнико!!!!

 79. 79 Профил на Чубакът
  Чубакът
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Невероятно селяшка физиономия. Абсолютен примат и паразит.

  "The nation which can prefer disgrace to danger is prepared for a master and deserves one." || Economic Left: -3.75 || Social Authoritarian: 1.38
 80. 80 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 812 Гневно

  Хора, утре елате ВСИЧКИ на протеста. Само така ще станат нещата, виждате че отиваме на сценарий Лукашенко. Борисов не е премиер на българите, той е интересчия и национален предател!

 81. 81 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#78] от "SaveBG":

  Не се дръж като софиянец, че бившия кмет на София веке не я обича и няма кой да го пита дали му е минало сега или винаги си е било тъй...

 82. 82 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#78] от "SaveBG":

  В тия ред на мисли се чудя, кога на Фандъкова ще и хареса Чирпан?

 83. 83 Профил на ND
  ND
  Рейтинг: 454 Неутрално

  До коментар [#59] от "edin drugii":
  Да бе! Както казва един познат:
  "Като са толкова ДОБРИ, ще гласуват за ТЯХ на ИЗБОРИ, защо сега РЪЧКАТ?!"
  И друго се чудят на софиянци от т.нар. "провинция".
  Време е за ГРОЗДОБЕР, да се сложи виното, ракията, да се изпекат чушките.
  Тия, на "жълтите павета" са ГЛАМАВИ МЕТЕЖНИЦИ!
  И приключват - София не е България!

 84. 84 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1845 Неутрално

  До коментар [#14] от "cinik":

  Всъщност, е правилно големите общини да не си харчат самостоятелно бюджета поради един куп логични причини. Неправилното е, че в момента преразпределянето става по един престъпен начин. Всъщност както и да се преразпределят общинските бюджети, докато има престъпност по върховете все ще е недоразпределено, недостатъчно и ошушкано...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 85. 85 Профил на ND
  ND
  Рейтинг: 454 Неутрално

  До коментар [#61] от "Nick F":
  Не е зле да прочетете мнението на Георги Първанов
  "Георги Първанов: Борисов има ресурс, той може да удържи ако поиска
  Не съм запомнил позитивно изявление на президента Радев"
  https://faktor.bg/bg/articles/georgi-parvanov-borisov-ima-resurs-toy-mozhe-da-udarzhi-ako-poiska

 86. 86 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#83] от "ND":

  Пиленце, ей сега слязах от метрото и отивам да обера доматите и краставиците.
  Та кажи на твоя познат, че някои в София се чудят как ползвате гроздето за оправдание, че сте без мозък и прости гербери? Щото моето зеле не харесва ГЕРБ пък ващо от БСП ви върна на БКП...

 87. 87 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Браво на хиполенд!Борисов, не разбра ли мутро - #оставка веднага!
  —цитат от коментар 13 на danvan


  Хиполенд (по-точно ръководството му) трябва да бъдат съдени и глобени, понеже карат работниците си да извършват несвойствени действия и политическа активност, която няма нищо общо с предмета им на дейност. Хиполенд е илюстрация на ФЕОДАЛНИ ПОРЯДКИ.

 88. 88 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#85] от "ND":

  Уйо, ти помниш ли, че СИКаджията е приятел с Първанов и беше забранил на герберите да приказват за него?
  Гоце+Буда= вечна любов

 89. 89 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#85] от "ND":

  Уйо, ти помниш ли, че СИКаджията е приятел с Първанов и беше забранил на герберите да приказват за него?
  Гоце+Буда= вечна любов

 90. 90 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#87] от "transvaal":

  Аууу! Какви неща ставали като в Родопите!
  Не трябва ли да конфискуват всичко сс Цацаров без съд?

 91. 91 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#87] от "transvaal":

  Аууу! Какви неща ставали като в Родопите!
  Не трябва ли да конфискуват всичко сс Цацаров без съд?

 92. 92 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#87] от "transvaal":

  Хиполенд е враг на Банкя ската селищна система!

 93. 93 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 973 Неутрално

  "...възможността населените места със 100 души също да могат..."Баце явно го е шубе да си покаже носа в град с над 100-ина души, и сега обикаля по селца и паланк, и да обещава това онова на бабите и дядовците там!
  —цитат от коментар 18 на shisharko


  Баце е заел единствено правилната позиция - пълен ИГНОР на шепата кресльовци и безделници от кръстовищата.
  Вашата велика революция се спихна. Вие НЕ СТЕ Народът. Идете да гласувате Март догодина. Преди това - няма да ви се отвори парашута. Московският резидент НЯМА да реди правителство и маргинали като Маяма, Бабичкян, Хаджи- нам си кой си, Минеков и лумпенарията от Възраждане няма как да давате наклон на държавата.
  А пропо, има ли някой ден, поне един, в който да сте били повече от чакащите за Гърция на Кулата? Говорим за сумарна бройка, за цялата страна! Ако има такъв - обадете се. Ако няма - скрийте се и се махайте, защото Март догодина си избираме БОЙКО-4.

 94. 94 Профил на ND
  ND
  Рейтинг: 454 Неутрално

  До коментар [#86] от "Oleg Shishmanov":
  Какво ни е БЕЗМОЗЪЧНОТО?
  Аз "пропуснати избори" - НЯМАМ!
  А в първите демократични избори съм председателствал СИК /от СДС/ - БЕЗ ПАРИ!

 95. 95 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Баце покажи се пред МС де, хората "жадуват" да те зърнат и да ти кажат нещо, А?
  —цитат от коментар 53 на Петя


  Няма смисъл - в едно забутано село има повече хора, отколкото т.нар. протестери по паветата. Защо да се хАби Баце за една шепа крельовци, мързеливци, наркомани и декласирани елементи. Че и кои сте вие, та да заслужавате вниманието на Премиера?

 96. 96 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1139 Весело

  знае неверен
  ма ви вика дгд

 97. 97 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#87] от "transvaal":

  Хиполенд е враг на Банкя ската селищна система!
  До коментар [#94] от "ND":

  Борисов е безмозъчното с ГЕРБ.

 98. 98 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 973 Неутрално

  никой не го пита тоя вече.да се омита.ОСТАВКА.
  —цитат от коментар 56 на mihail_p


  И аз това викам, умнокрасивите да хвърлят оставка от Жълтите Павета, да се махат, стига сте правили боклук и вдигали шум в центъра. Никой не ви слуша. Повишихте рейтинга и на Бойко и на ГЕРБ. А догодина следва нов сезон - БОЙКО -4. Айде - друм! Марш от паветата, марш от екрана, от новините, от медиата. Писнахте на всички. Народът не е с вас, Народът ви мрази. Вие не сте Народът.

 99. 99 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#95] от "transvaal":

  Да бе да се чудиш що се е правил на кмет на София вместо на тях!

 100. 100 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#98] от "transvaal":

  Добре шефе! Щом ни казваш отиваме да се гръмнем

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK