Бойно поле фейсбук - войната с опонентите на ГЕРБ във Варна

Видео в групата "Варненско лято 2020", в което всички лидери на протеста в града са обявени за "илюминати".

© Скрийншот от Фейсбук

Видео в групата "Варненско лято 2020", в което всички лидери на протеста в града са обявени за "илюминати".Най-малко десет анонимни групи във фейсбук и пропагандни сайтове вече втори месец водят истинска информационна война с протестиращите и опозицията на ГЕРБ във Варна. На прицел най-често са лидерите на "Демократична България" и най-разпознаваемите лица след демонстрантите с искане за оставки на министър-председателя Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. В тази война няма правила. Използват се всички "забранени" оръжия - от слухове за личния живот на жертвите, през груба манипулация на факти от професионалните им и бизнес биографии, до преки атаки срещу достойнството на мишените. "Дневник" направи опит да установи кой стои зад тази агресия в социалните мрежи и да покаже как моделът за медийно-публично разкъсване работи на местно ниво. Предизборно той (ще) се мултиплицира на много места в страната.


Флагманът в атаките срещу опозицията на ГЕРБ


е сайтът "Варна новини". Текстовете, публикувани там, се споделят с минимално закъснение във фейсбук групи като "Варна знае", "Varna Point", "Варненско лято 2020", "Хрониките на Варна", "Аз обичам морската градина", "Аз съм търтей" и др.

Марица Гърдева с покана да бъде харесана страницата на "Варна новини" във фейсбук.

© Скрийншот от Фейсбук

Марица Гърдева с покана да бъде харесана страницата на "Варна новини" във фейсбук.


Според базата данни на register.bg домейнът varnanovini.bg е купен на 10 април т.г. от едноличното дружество ЕЙМ. В едноименния сайт обаче то не е упоменато като собственик на медията. Няма и възможност за връзка с екипа му освен адрес на електронна поща в Gmail. Справка в Търговския регистър показва, че ЕЙМ е притежавана от 79-годишната Ирина Желязкова, а на адреса, на който се намира седалището на компанията, са регистрирани още 32 дружества с разнороден предмет на дейност. Двата телефона, посочени в регистрацията на ЕЙМ - мобилен и стационарен, не отговаряха в продължение на дни по време на работата върху този текст.
В данните, отразени в register.bg обаче, има един любопитен детайл: Телефонният номер за контакт с администратора на домейна varnanovini.bg се оказа идентичен с този на общинската съветничка от ГЕРБ Марица Гърдева. До пролетта на тази година тя беше мениджър "Връзки с обществеността" на "Медийна група Черно море" - свързана с бизнес кръга около Централна кооперативна банка и "Химимпорт", за по-кратко наричан с абревиатурата ТИМ.


На въпроса дали стои зад сайта "Варна новини" в телефонен разговор за "Дневник" Гърдева отговори така: "Аз съм безработен общински съветник." На друг въпрос - защо телефонът й фигурира в данните от регистрацията на сайта, каза: "Защото консултирах хората, които го създадоха."


Бърз преглед на "Варна новини" също обосновава подозренията за близка връзка на Марица Гърдева с него. Множество неподписани статии срещу опоненти на ГЕРБ в Общинския съвет във Варна повтарят буквално публичните й изказвания по време на сесии или публикации в личния й фейсбук профил.


Групите в социалната мрежа, които мултиплицират и творчески доразвиват съдържанието на "Варна новини", често споделят статии от официозите на властта "Пик" и "Блиц".


Една от многобройните статии в "Пик", споделени на страницата на ГЕРБ - Варна, във фейсбук.

© Скрийншот от Фейсбук

Една от многобройните статии в "Пик", споделени на страницата на ГЕРБ - Варна, във фейсбук.


Същите публикации могат да бъдат открити и във фейсбук страницата на ГЕРБ - Варна и дори в личните профили на висши служители в общинската администрация.


На въпрос, изпратен от "Дневник", от местната структура на партията отрекоха както да стоят зад въпросните страници, така и да осигуряват финансирането им.


Освен съдържание обаче, медиите, воюващи с опозицията и протестиращите в града, охотно копират стилистиката и лексиката на цитираните издания. Така например настояващите за оставките на Борисов и Гешев са наричани "метежници", симпатизантите на дясната опозиция - "психодесни", Румен Радев е "пРезидентът", всички противници на ГЕРБ - "джендъри", и т.н.


Сред най-често атакуваните от "Варна новини" и групите във фейсбук са членовете, симпатизантите и общинските съветници от партиите в коалицията "Демократична България". За


тактиката, с която се предприемат тези атаки,


говорят следните примери:


В началото на юли Марица Гърдева и лично кметът на Варна Иван Портних обявиха пред сесия на Общинския съвет във Варна, че лидерът на местната организация на "Да, България" Нелко Начев и брат му Жулиен Начев "са продали през 2003 година на ТИМ" т.нар. "Алея Първа" в Морската градина. Като "доказателство" Гърдева и Портних посочиха процедурата за приватизация на държавното дружество "Лазурен бряг". В неговите активи влизаха сградите на някогашните "Морски бани" по протежение на Централния плаж във Варна.


Обяснението за тази "двойна стрелба" е, че темата за "Алея Първа" е твърде чувствителна за гражданите на Варна. Но елементарна проверка през най-популярните търсачки в интернет води до десетки публикации, които безусловно опровергават казаното от Гърдева и Портних.


Бойно поле фейсбук - войната с опонентите на ГЕРБ във Варна

© Скрийншот от Фейсбук


Сделката за т.нар. "Алея Първа" се състои в продажбата не на сградата на "Морските бани", а на пет парцела - изключителна държавна собственост от крайбрежната ивица на града с обща площ 117.7 дка. За тях дружеството "Холдинг Варна" плати по около 50 евро за квадратен метър. Продажбата обаче бе извършена не през 2003 г., а на 15 юни 2009 г., и то от тогавашния областен управител на Варна Христо Контров (ДПС).


Всичко за продажбата на "Алея Първа" - тук и тук.


Друга публикация във "Варна новини" е озаглавена с манипулативния въпрос "Замесен ли е във финансови злоупотреби варненски общински съветник от "Демократична България". Става дума за Николай Капитанов от квотата на "Да, България". Текстът, разбира се, не дава отговор на въпроса. А по-лошото е, че в него се злоупотребява с разследване на "Капитал" за проекта "Исторически парк" край варненското с. Ветрино. Той е финансиран по схема, твърде близка до тази на финансовите пирамиди.


В статията на "Варна новини" се твърди, че сред героите на разследването в "Капитал" е и самият Капитанов. Но авторът на серията текстове по темата Йоан Запрянов няма спомен за среща или разговор с общинския съветник, нито за основание това да се е случвало. Проверка в Търговския регистър показва, че Николай Капитанов няма участие нито в собствеността, нито в управлението на дружествата "Тогедър" и "Исторически парк", работещи по реализацията на едноименния проект. По собствените му думи той се занимава с продажбите в компанията за търговия с произведения на изкуството "Трежър", която е декорирала част от готовите сгради в "Исторически парк".


Кой кой е в "Исторически парк" вижте тук, тук и тук.


"Варна знае" - една от най-активните групи във фейсбук, в битката с опозицията на ГЕРБ във Варна.

© Скрийншот от Фейсбук

"Варна знае" - една от най-активните групи във фейсбук, в битката с опозицията на ГЕРБ във Варна.


Третата най-често атакувана опонентка на ГЕРБ в Общинския съвет във Варна е Стела Николова, също от квотата на "Да, България". Сред многобройните публикации, които са й посветени, е и тази, в която се твърди, че срещу нея е водено дисциплинарно производство от Варненската адвокатска колегия за това, че е "използва разнообразни прийоми за уреждане на българско поданство на граждани от Русия и Украйна".


Удостоверение, издадено от адвосатската колегията, с което "Дневник" разполага, свидетелства, че тези твърдения са напълно измислени.


"Никога и по никакъв повод не съм се занимавала с "уреждане на гражданство", каза Николова. Моята специалност са фирмените дела. Друг въпрос е, че според българското и европейско законодателства юридическите услуги за получаване на гражданство не са нито престъпна, нито укорима дейност".


Групата "Аз съм търтей", която също е част от войната срещу протестиращите и опонентите на ГЕРБ във Варна.

© Скрийншот от Фейсбук

Групата "Аз съм търтей", която също е част от войната срещу протестиращите и опонентите на ГЕРБ във Варна.


Смущаващи факти в схемата за оклеветяване на опонентите на ГЕРБ, на протестиращите във Варна, както и за компрометиране на каузата им, е


очевидното участие на общински служители


Само преди дни председателят на общинския съвет в града Тодор Балабанов, сподели в профила си във фейсбук публикация, която по схемата на описаните по-горе, вменяваше на Иван Костов вина за лошото състояние на Аспаруховия мост във Варна. Тази вина трябваше да бъде прехвърлена върху сегашните "психодесни" като негови наследници.


В друг куриозен сюжет участници в блокадата на кръстовището пред варненското кметство бяха снимани от високите етажи на сградата. Придружени от клеветнически и манипулативни текстове, снимките се появиха в анонимните групи във фейсбук. По-късно разследване на местното онлайн издание "Морето.нет" установи и точно от кои офиси е било извършено заснемането.


А една от "контра" снимките, публикувани по този повод от протестиращите, показа, че от прозореца на кабинета си ги е снимал и лично кметът на Варна Иван Портних.


Кметът на Варна Иван Портних снима протестиращите от прозореца на кабинета си на 17 август т.г.

© Профил във Фейсбук

Кметът на Варна Иван Портних снима протестиращите от прозореца на кабинета си на 17 август т.г.


Коя е Марица Гърдева?


През 2014 г. Варна беше провалена от администрацията си в надпреварата за Европейска столица на културата. Протоколите от заседанията на постоянната комисия по култура от същата година пазят следната любопитна история. Като елемент от събитията, предшестващи финалния кръг от състезанието за титлата, Гърдева промотира идеята върху асфалта в Морската градина да бъде нарисувано "триизмерно" делфинче. Тя дори определя цената на рисунката върху асфалт на 5 хил. лв. "Това се казва "герила маркетинг", или "партизански маркетинг", обяснява пред колегите си тя.


По-късно Гърдева блесна и с други две ПР акции. През лятото на м.г. с публикация във фейсбук тя изрази въодушевлението си от откриването след реконструкция на злополучния бул. "Васил Левски" във Варна. В поста си Гърдева обяви: "Удоволствието от придвижването по бул. "Левски" се оказа и икономически изгодно! След последното засичане се оказа, че колата ми е горила с около 1.6 л. на 100 км по-малко!!! И то само в градски условия. Изчислено за месец, личната ми икономия ще е в рамките между 40 и 50 лв., което на годишна база е приблизително около 550 лв. Супер!!! И още нещо любопитно: Частните автомобили във Варна са над 200 000! Това прави само за една година над 100 млн. лева икономия!!!" Текстът бе свален много скоро след публикуването му.


Гърдева влезе в новините и с друга публикацията, този път от ноември м.г. Тогава от телевизия "Черно море" (част от едноименната медийна група) беше уволнена журналистката Елена Кирова. Причината за това бе въпрос, който тя зададе на варненския кмет Иван Портних за прословутото му пътуване да Хайфа в Израел през зимата на 2018 г. По този повод Гърдева написа: "Журналистиката е професия почти толкова древна като... С няколко думи, това е втората най-древна професия."

Първите три резултата от търсенето по ключови думи "Демократична България "в сайта "Варна новини".

© Скрийншот от

Първите три резултата от търсенето по ключови думи "Демократична България "в сайта "Варна новини".

Коментари (84)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Неутрално

  " В данните, отразени в register.bg обаче има един любопитен детайл: Телефонният номер за контакт с администратора на домейна varnanovini.bg се оказа идентичен с този на общинската съветничка от ГЕРБ Марица Гърдева. До пролетта на тази година тя беше мениджър "Връзки с обществеността" на "Медийна група Черно море" - свързана с бизнес кръга около "Централна кооперативна банка" и "Химимпорт" за по-кратко наричан с абревиатурата "ТИМ".


  На въпроса дали стои зад сайта "Варна новини" в телефонен разговор за "Дневник" Гърдева отговори така: "Аз съм безработен общински съветник". На друг въпрос - защо телефонът й фигурира в данните от регистрацията на сайта, каза: "Защото консултирах хората, които го създадоха"."

  Ето как престъпната групировка ТИМ воюва срещу гражданското ни ибщество и всеки, който не желае ОПГ - то във властта да бъде изритано от хората, искащи промяна ! Това потвърждава писаното и в този форум, и на много други места, че на власт са не просто мутри, а организираната престъпност, пряко свързана с Русия !

 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  Мафиотски изпълнения, това знаят , това правят. Гьонсурати!

 3. 3 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  Тимаджиите играят с ГЕРБ и това е доста отдавна. Те са аватар на руските интереси по Северното Черноморие. Още 2013 те потушиха и разцепиха протестите във Варна срещу Тиквата. Юрген Рот отдавна написа книга за тях и тяхната империя, разцъфтяваща при ВСИЧКИ правителства.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 4. 4 Профил на Infernus
  Infernus
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Мутри, Сбогом!!!

  Дела трябват, а не думи.
 5. 5 Профил на Милен Минчев
  Милен Минчев
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#1] от "samoedin":

  Ти изобщо прочете ли статията, или и ти като Спасов реагираш като кучето на Павлов по ключови думи? Защото аз доколкото прочитам тази Марица е разкарана от всякъде...

 6. 6 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Скачените съдове ГЕРБ, ТИМ и ОПГ-то с името "Община Варна" почват да лъсват!

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на danielv
  danielv
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Е, това е нормално, не знам Спас защо толкова се впечатлява. Нали е абсолютно същото с уж "независимите" Фейсбук революционери от другата страна - Спасов, Варна диша, Групите за Морската - там пък са постоянни копи/пейстове от Дневник. Да, Дневник е за предпочитане пред ПИК, но пропагандата е същата. Малко е лицемерно тъкмо Спас да е толкова възмутен, че някои хора били писали във Фейсбук, да си погледне собствения профил - същата работа е...

 9. 9 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 585 Любопитно

  ГЕРБ и ТИМ, били брат'чеди...
  Ама това, откога е новина?

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Любопитно

  Всички медии дружно плюят ГЕРБ и реват , че нямат свобода на словото !
  От кого ли ????

  [email protected]
 12. 12 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  Когато дойде време за лустрация от ГЕРБ, по платежните ще стигнем до всяка отделна продадена душа.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 13. 13 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 585 Любопитно

  Някой спомня ли си за ценния герберски кадър, Румяна Желева?
  Упс... Ама то Румито май беше кадър на ТИМ...

 14. 14 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Неутрално

  До коментар [#3] от "Darcas":

  " имаджиите играят с ГЕРБ и това е доста отдавна. Те са аватар на руските интереси по Северното Черноморие. Още 2013 те потушиха и разцепиха протестите във Варна срещу Тиквата. Юрген Рот отдавна написа книга за тях и тяхната империя, разцъфтяваща при ВСИЧКИ правителства."

  ГЕРБ е нещо като златното сечение на престъпните групировки у нас, постигащи някакъв що - годе баланс на териториите и интересите си : сараите, ТИМ, отделни известни имена от подземния свят като Маргините, Маджо, техните подопечни прислуги в държавата на най - всоко ниво :

  https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=f67KLfsDt6s

  редник Киро, Златев, соисъкът е много дълъг ! Те са просто и тяхната шапка и нищо повече !

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Димитрова
  Димитрова
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#3] от "Darcas":

  Явно на няКой му е много удобно те да опират пешкира редовно. Това са от тези твърдения, които са чух от приятеля на приятел на приятел и не са подкрепени с никакви основателни доказателства. Госпожата, както става ясно от статията, вече не работи за тях и за това си е направила собствен сайт, за да си пише каквото си иска без да отговаря пред някого.

 17. 17 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 585 Любопитно

  До коментар [#11] от "karabastun":

  Бастун!
  Ти пък откога, от БСПар стана ГЕРБераст?
  Колко плащат?

 18. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 19. 20 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Неутрално

  До коментар [#13] от "Tzar Vova Josei-ki":

  " Някой спомня ли си за ценния герберски кадър, Румяна Желева?
  Упс... Ама то Румито май беше кадър на ТИМ..."

  А дебелият евродепутат, който ходеше да иска откуп за освобождаването на Либийския танкер ?

  Веднъж в Европейския парламент, Радев успя да заеме важния пост на заместник-председател в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE). В предишния си мандат Радев беше член на Комисията по правни въпроси. Биволъ разследва начина, по който Радев е бил избран и предпочетен за престижния пост на зам.председател.

  Емил Радев е служил в секретното поделение “Тихина” заедно с шефовете на групировката ТИМ. Покойният немски разследващ журналист Юрген Рот в публикация, задава въпроси дали именно Радев не е топлата връзка на Борисов със скандалната варненска групировка.

  Емил Радев беше вносителя на законодателните промени, които закриха свободния достъп до фирмената история в Търговския регистър след като Биволъ публикува документи, доказващи връзката на премиера Борисов с нелегална фабрика за цигари в Крайморие, разкрита и атакувана от антимафиотите през 1995 г. Впоследствие делото е смачкано, а Борисов и неговия съдружник Румен Николов – Пашата, продават фирмата “Тео Интернационал”, собственик на фабриката, на Иво Каменов от ТИМ.

  Договор с протеже на Радев. Посредник с ДС-връзки, приятел на Борисов

  https://bivol.bg/emil-radev-gigov-badr.html

 20. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 21. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 22. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 24 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  Още веднъж ще напиша, че такова нещо като ПП ГЕРБ няма. Това не е партия в класическия смисъл на думата, това е нещо като АДСИЦ за доене на държавата, в което акционери са СИК, ВИС, ТИМ, Лев Инс., Брендо, Доган, Таки, Братя Галеви и съответно КГБ-ДС кукловодите, които създадоха групировките и и ги пуснаха на улицата. Представител на Брендо в ГЕРБ е Стоян Мавродиев, на ТИМ - Красен Кралев и евродепутатът Емил Радев, на екс-Мултигруп - Дидо Дебелио.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 24. 25 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 801 Неутрално

  Абе истината че цялата политическа класа са криминали. Само за Белене са.

 25. 26 Профил на Катапулт
  Катапулт
  Рейтинг: 561 Весело

  Изключително нелепо, действително очаквах авторът да заключи, че всъщност истинските илюминати викат "другите са илюминати".
  Значи от това, че един ги снимал с телефон през прозореца, а пък на някаква телефонът и съвпадал, авторът стига до извода, че... ? Всъщност какъв беше изводът, че нещо ми убягва? Че някой писал нещо във Фейсбук?
  А, сетих се, просто във Варна се събират по 12 души на т.нар. "протести" (4-5 от ДБ, 3 от Зелените, 3 объркани, 1 от Дневник), и редакцията се опитва да увеличи бройката до 15, бълвайки евтини пропагандни глупости като настоящото...

  Impossible Is Nothing
 26. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 28 Профил на polivanov
  polivanov
  Рейтинг: 385 Весело

  Същата медийна помия се лее и от "правоверните сайтове и телевизии". И идва сладкият миг, когато се изпищява защо хвърляте нашите камъни по нас...

 28. 29 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  Щом ДБ ни се предлага така агресивно като алтернатива, значи те са острието на подмяната. Никой не казва как са гласували ДБ с ГЕРБ за всички обществени поръчки. Май са един срещу друг само по медийни публикации.

  Същата изтъркана схема беше когато ГЕРБ се "противопоставяше" медийно на ДПС през първият и вторият мандат. Същата схема се приложи и преди това със незаконното отроче на ДПС - Атака. Голямо противопоставяне беше за да излъжат хората, че Атака е алтернатива.

  Сега ни работят със същият номер сестра галева и ДБ - алтернативи. Ще оберат протестния вот и истинските дисиденти, които висят по арестите, никой не ги споменава - Възраждане. Те трябва да останат заглушени. Това го гледаме от 30г. насам. СДС се сочеха за алтернатива на БСП, сега го виждаме комичният образ на Фил Димитров, какво безграбначно е. После Костов се сочеше за алтернатива на БСП, пак нито един осъден или лустриран. После царят се сочеше за алтернатива на Костов тук се вкараха закоравелите мутри във власта... и т.н. подмени.

 29. 30 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  До коментар [#11] от "karabastun":

  Здравейте г-н Рашидов. Жалка картинка сте, да мислите, че свобода на словото е та плюеш. Но герберите така разбирате и журналистиката и свободата и демокрацията.

 30. 31 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 303 Неутрално

  "Лицето" на управниците ни.
  Или обратното на лицето?

  Спечелихме битка, но не и войната!
 31. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 33 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 718 Неутрално

  "Справка в Търговския регистър показва, че ЕЙМ е притежавана от 79-годишната Ирина Желязкова, а на адреса, на който се намира седалището на компанията, са регистрирани още 32 дружества с разнороден предмет на дейност."

  Те тва е.
  Няма по-нагла твар от бокулизача!

  Ма след Боку, в кауша ще бъдат озаптени и бая от бокулизачите.

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 33. 34 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Някой може ли да каже, колко точно са протестиращите във Варна?

 34. 35 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6204 Весело

  "Използват се всички "забранени" оръжия - от слухове за личния живот на жертвите, през груба манипулация на факти от професионалните им и бизнес биографии, до преки атаки срещу достойнството на мишените."
  #######
  Е, забранени са, само ако се използват срещу наши хора. Ако се използват срещу Бибитко, няма проблем!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 35. 36 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  До коментар [#15] от "emil":

  В Парламента ти в момента всичко е или червено или сменило боята. Кой гласува за него?

 36. 37 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  До коментар [#34] от "von_seeckt":

  Поименно с работните им места и семействата им или само като бройка? МВР и КАТ имат инфото. Обличаш си полицейската униформа, отиваш на работа и там питаш, просто е!

 37. 38 Профил на Катапулт
  Катапулт
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#34] от "von_seeckt":

  12 души са, сериозно. Предполагам, че ако слезна някой път може и поименно да ти ги кажа, изглеждат приятни хора - временно живея наблизо и ги знам по физиономии вече. 3-4 се разпознават и от медии. Горе-долу списъкът е следния:
  - 2-3 от ДСБ и сходните, стари костовисти. Мярка се една дама, която май е острието на ДБ във Варна в момента.
  - 2-3 ултразелени - говоря ти със сандали, роби, кришнарска работа.
  - Един, който е сватбен фотограф, бяха го викали в ДАНС, щото беше заплашвал с някакви пушки Бойко. Той идва с приятели, пият биричка.
  - Някакви пенсионери, които са против всички, първо мислех, че са от БСП, ама май не са.
  - Някакви случайни, които или идват само да видят какво става, или са ченгета под прикритие, правещи се на случайни.

  Това е. Всъщност 12 души не е зле, гледам по ТВ в София също са толкова, а е 4х по-голям град...

  Impossible Is Nothing
 38. 39 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  Така е и в други градове. Във Варна на страната на ГЕРБ са и ТИМ с медиите си, на други места са други "национално отговорни" групировки. Кои доброволно, кои доброЗорно.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 39. 40 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2482 Весело

  Така например настояващите за оставките на Борисов и Гешев са наричани "метежници", симпатизантите на дясната опозиция - "психодесни", Румен Радев е "пРезидентът", всички противници на ГЕРБ - "джендъри", и т.н
  ▪️▪️▪️▪️

  Местните тролчета точно това повтарят:))

  "Чуждестранен агент"
 40. 41 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Ех Дневник, Дневник . Хубав вестник бяхте.....

 41. 42 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#34] от "von_seeckt":Поименно с работните им места и семействата им или само като бройка? МВР и КАТ имат инфото. Обличаш си полицейската униформа, отиваш на работа и там питаш, просто е!
  —цитат от коментар 37 на otrqdnik


  Ха, ха..превъзбудил си се нещо, което показва, че въпросът ми беше точно в целта.

 42. 43 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2594 Неутрално

  До коментар [#15] от "emil":В Парламента ти в момента всичко е или червено или сменило боята. Кой гласува за него?
  —цитат от коментар 36 на Enter_K


  За това трябва да се благодариш на Радан и най-вече на Христо Иванов. Те го докараха тоя парламент с общи усилия. Поне да се бяха разбрали та да имаше едни 4% най сини за цвят. Нещо така да имат угризения? Не виждам. Сега пак натам са я подкарали хем обединени.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 43. 44 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Троловете, които коментират статията да кажат коя информация в дневник е невярна? Аз ще дам примери за неверни статии в Пил, Блиц, 24 часа, телеграф и други Пеевски кафяви медии.

 44. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 46 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Весело

  Кой бил " едрият бизнес" и във Варна, и не само ? А " Демократично избрано правителство" ? Я да видим представители на същото това правителство как виждат протестите на Орлов мост преди години :

  https://www.svobodnaevropa.bg/a/30751730.html

  Тогава правителството на Орешарски не било " демократично избрано", а протестите срещу него бяха справедливи ?

 46. 47 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1354 Весело

  До коментар [#5] от "Милен Минчев":

  Ама абсолютно отвсякъде. Направо не можеш да ѝ видиш очите

  „Трети мандат общински съветник от ПП ГЕРБ.
  ПК „Финанси и бюджет“
  ПК „Собственост и стопанство“
  ПК „Социални дейности и жилищна политика“
  https://varnacouncil.bg/statut-i-pravomoshtiya/struktura/obshtinski-savetnici-mandat-2019-2023/maritsa-dimitrova-gardeva/

  До коментар [#43] от "emil":

  Радан и Христо са виновни, че сте прости селяндури и гласувате за прости селяндури като Борисов, Каракачанов, Симеонов и Корнела? Ами вместо да ги обвиняваш тях, да не беше гласувал за твоите хубостници. Така хем щеше да има сини за цвят, хем Шайката нямаше да се е окопала така здраво на власт.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 47. 48 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2216 Весело

  Още едно потвърждение, че илюминатите съществуват. От най-високо място:
  https://frognews.bg/novini/sdvr-poboiat-arestite-protestirashti-svarzani-obshtestveniia-jivot-balgariia.html
  Полицията няма отношение към арестите и побоя на 02.09.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 48. 49 Профил на abl48682537
  abl48682537
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Някакви отчаяни калинки значи направили лайняни сайтове да лъжат и мамят народа. Нищо ново, те само това могат, некадърници.

 49. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 51 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3396 Любопитно

  До коментар [#34] от "von_seeckt":

  Между 19 и 19,30 някога се събират двайсетина ...:)
  През деня са значително по-малко !

  [email protected]
 51. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 53 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 626 Весело

  Тогава правителството на Орешарски не било " демократично избрано", а протестите срещу него бяха справедливи ?
  —цитат от коментар 46 на samoedin


  Приликата между протестите от 2020 и 2013 е само глаголът протестирам.

  Всичко останало са разлики:
  През 2013 нямаше престъпници и олигарси в подкрепа на протеста.
  През 2013 протестът беше пореден епизод на филма "борба срещу БСП и ДПС"
  През 2020 протестиращите, олигарсите и мафията са от една страна. Протестиращите са заедно с Божков, Цв. Василев, Радев, Йончева, Нинова, Христо Иванов, Манолова, Копейкин, жабата Бабикян (баща на фалшивите новини в БГ), Йоло Денев и други престъпници и ренегати.
  Да не забравяме, че Маджо разпределя министерските места заедно с ХИ. Хи хи хи

 53. 54 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Всичко това е ясно и е така. Форумът на "Дневник" също е бойно поле за платени тролове на ГЕРБ, които винаги са дежурни и първи реагират с коментарите си, като заливат с отрова и помия пространството под всяка статия. Такава задача са получили от господарите си, затова им плащат. Всеки от вас ги е разпознал и ги знае – няма нужда да ги изреждам поименно. Лошото е, че и някои от модераторите на "Дневник" не са адекватни с действията си – имам съмнения, че заразата е проникнала и сред тях. АПЕЛИРАМ КЪМ РЕДАКТОРИТЕ НА "ДНЕВНИК": ПРОВЕРЕТЕ ЛОЯЛНОСТТА НА МОДЕРАТОРИТЕ СИ И ДАЛИ ВСЕКИ ОТ ТЯХ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА КАКТО ТРЯБВА! АКО Е НУЖНО, НАПРАВЕТЕ ПРОЧИСТВАНЕ. ОПРЕДЕЛЕНО ЩЕ БЪДЕ ЗДРАВОСЛОВНО!

 54. 55 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 508 Весело

  До коментар [#2] от "Роси":
  Точно *росичка* да го каже?!?
  Я се пребройте в този форум тролчетата,псуващи и даващи обиден епитет на всичко,което не е изгодно на Господаря?

 55. 56 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 980 Неутрално
 56. 57 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 49 Неутрално

  Помощ, бият наште. Голем смех.

  А гьон-суратлъка беше роден от ХБ, тъпанари като бойчетата и руската агитка на Копейкин.

  Мина през Радевото юмруче и цъфна при Костинбродска с използване на увредени майки.

  Връо и е Наглото Трио и домато-метачите заметнати с флагове и метайки яйца по герба.

  Свини, сър. Погребаха демокрацията в България

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 57. 58 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2482 Неутрално

  До коментар [#51] от "karabastun":

  Ти за копейкински хора ли разказваш?
  Чей Крим, пикня?:)))

  "Чуждестранен агент"
 58. 59 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Така например настояващите за оставките на Борисов и Гешев са наричани "метежници", симпатизантите на дясната опозиция - "психодесни", Румен Радев е "пРезидентът", всички противници на ГЕРБ - "джендъри", и т.н▪️▪️▪️▪️Местните тролчета точно това повтарят:))
  —цитат от коментар 40 на putinxujlo


  Ами верни са определенията. Не пречат никому, стига да не блокират кръстовища и движение, да си викат колкото щат. Шепа безделници начело с малоумниците от Резидента, през ония отровните до лумпенарията по паветата.

 59. 60 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2482 Неутрално

  До коментар [#59] от "transvaal":

  Ами копейкински и затварят крестовищата:))
  ДБ никога не правила това. За постоянно блокиране казвам

  "Чуждестранен агент"
 60. 61 Профил на Волен от Ривиа
  Волен от Ривиа
  Рейтинг: 463 Неутрално

  До коментар [#34] от "von_seeckt":

  Между 20 и 40 души мах.

 61. 62 Профил на Волен от Ривиа
  Волен от Ривиа
  Рейтинг: 463 Неутрално

  До коментар [#51] от "karabastun":

  С кеф бих се съгласил с теб, но са една идея повече. А през деня рядко докарват 4 човека.

 62. 63 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  До коментар [#42] от "von_seeckt":

  Целта ти е грешна, не че си я улучил, то това ти е трагедията. Щом целите са ти не корупцията, звисимостите, бедността, неравенството, а няколкото протестиращи против това, твоят чип е сбъркан, а не техният!

 63. 64 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 809 Неутрално


  Да не забравяме, че Маджо разпределя министерските места заедно с ХИ. Хи хи хи
  —цитат от коментар 53 на BezEmotsia


  Бива ли така нагло да се лъже? Меродиев звънял на Маджо да търси подкрепа. Идва някакъв при Христо Иванов и му казва за това. И ти от това правиш внушения, че "Маджо разпределя министерски места заедно с ХИ".... Не вярвам, че има толкова тъп човек. Остава да си просто манипулатор. При това доста неуспешен манипулатор, защото само припомняш какво стана известно покрай историята. За Мавродиев. За подкрепата на ГЕРБ за него въпреки всичките му издънки. За двете вили в Гърция :-) Та, вместо да му извадиш очите, му изписа веждите.

 64. 65 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 429 Неутрално

  ГЕРБ винаги са били путинисти и са копирали методите за дезинформация от руската сатрапия. Просто сега го доказват за пореден път.

 65. 66 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Бива ли така нагло да се лъже?
  —цитат от коментар 64 на Smile


  Хи хи хи, просто се усмихнете щом не ви харесва историята за ХИ и Маджо. Какво да се прави, случи се!

  Не се ядосвайте, а се усмихвайте, но ако искате можете да ругаете и хейтите

 66. 67 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 730 Разстроено

  Очертават се три групи българи.
  Първата са тезия които лапкат народните пари.
  Втората са тези, които се фпитват да им пречат.
  Третата са обикновени страхливци.
  Всички имат добра мотивация.

 67. 68 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 626 Неутрално

  ГЕРБ винаги са били путинисти и са копирали методите за дезинформация от руската сатрапия. Просто сега го доказват за пореден път.
  —цитат от коментар 65 на danubian.whale


  Ако някъде има истински представител на лъжата и фалшивата новина, то това са Бабикян и г-жа Лъжа, и двамата са вдъхновители и поддръжници на протеста. Не изброявам останалите глупци, които повтарят безсмислиците на Божков и подобни (визирам безмозъчния президент, ХИ, Настимир, Мая и т.н.). Ама, протестерите да не се ядосват, това е състоянието.

 68. 69 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Във фейсбуците си хората си пишат всякакви глупости. Странното е, че Дневник препеàтват някои от тях!

 69. 70 Профил на kremi
  kremi
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#20] от "samoedin":

  Надявам се осъзнавате колко нелепо звучи това твърдение за Емил Радев и тихина... Все се чудя кой изобщо му е хрумнало и как хората му се връзват.

 70. 71 Профил на Milko
  Milko
  Рейтинг: 59 Неутрално

  ТИМ играе с ГРОБ и ДПС от време оно. А варненци нека се радват на лайната и пияницата Портних.

 71. 72 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 809 Неутрално

  [quote#66:"BezEmotsia"][/quote]

  Не съм свикнала да се усмихвам, когато някой нагло лъже. По принцип лъжливите хора нямат място в моето обкръжение, още по-малко пък да им раздавам усмивки. Въпрос на морална чистота.

 72. 73 Профил на Kamss
  Kamss
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Във фейсбуците си хората си пишат всякакви глупости. Странното е, че Дневник препеàтват някои от тях!
  —цитат от коментар 69 на svoboden


  Ама то това не се прави случайно. Така хем се изразява позиция, хем е неофициално. Да не говорим, че Дневник се е превърнал в необективна пропагандна медия и буквално всички политически новини са само и единствено в една посока. Няма нужда дори. да четеш - знаеш, че всеки ден ще има поне 10 статии против ГЕРБ, 2-3 против Русия, 5 -6 колко е готин Радев, Мая Манолова, Татяна Дончева, 2-3 колко е лош Пеевски и това е.... И не само пик и блитц са виновни за това, че сме на 111 място по свобода на словото. Дневник е не по малко зависим от оглигарси и политиката която искат да налат....

 73. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 75 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  В последните два месеца ще видите и много нови профили в Дневник, които тролят.

 75. 76 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Най-добре са си герпъфите тролове. Направиха пеликански гуши само от опорки. Даже не си правят труда да измислят някоя по-различна лъжа.

 76. 77 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Още веднъж ще напиша, че такова нещо като ПП ГЕРБ няма. Това не е партия в класическия смисъл на думата, това е нещо като АДСИЦ за доене на държавата, в което акционери са СИК, ВИС, ТИМ, Лев Инс., Брендо, Доган, Таки, Братя Галеви и съответно КГБ-ДС кукловодите, които създадоха групировките и и ги пуснаха на улицата. Представител на Брендо в ГЕРБ е Стоян Мавродиев, на ТИМ - Красен Кралев и евродепутатът Емил Радев, на екс-Мултигруп - Дидо Дебелио.
  —цитат от коментар 24 на cinik


  това е така с едно уточнение.
  вис се разпарчетосаха по другите групировки.
  десетата ги понабримчиха.

 77. 78 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1240 Весело

  "Безработен/???/ общински съветник"? Да я ожалиш кака Мар/и/а...ца.

 78. 79 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  Мафиотски изпълнения, това знаят , това правят. Гьонсурати!
  —цитат от коментар 2 на Роси


  Отвратително на фона на това , което ви припомням и което не е намерило място в медиите , поради "пренавитите " известия за "всенародно трето антидемократично въстание "!
  В пловдивското село Стряма за поредна година близки и сродници на избитите без съд и присъда от комунистите се събраха, за да почетат паметта им. Преди 75 години, още в първите седмици след 9-ти септември партизани и ятаци садисти изколват 63-а мъже, изнудват семействата им за пари и злато, гаврят се с децата и жените им. Но и до днес никой не знае гробовете на изкланите. Така Стряма се превръща в национален първенец по най-много невинни жертви на червения терор.
  По традиция отец Красимир отслужи заупокойна панихида пред паметника, издигнат още в първите години на демокрацията в тяхна памет. На възпоменанието участваха и наследници на репресирани семейства от цялата страна.

 79. 80 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Неутрално

  Дневник какво се оплаквате за Варна. Вашите методи да не би да са по-толерантни? Същите ги дращите и вие. Тая война дето сте я почнали накрая ще ви разори защото ще останете без читатели, а храненикът ви Бойкикев и той няма как да ви върне вересиите защото парламент няма да види и през крив макарон. Никой не гласува за червени торпили пък макар и сменили боята.
  —цитат от коментар 15 на emil


  Смешко!
  Методите им изобщо не са същите.
  Дращиш ти в момента, защото не успяваш да видиш елементарната разлика между реално написаното, опиращо се на факти и аргументи и измислиците и фалшификациите.
  Да не говорим за това на къде изби към края на писанието си.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 80. 81 Профил на yft10686123
  yft10686123
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Здравейте на всички, които пишат статиите и на тези които ги четат!
  Позволявам си да дам коментар по тази тема, защото съм от първите, за които се пишеше гнусни постове и статии, имам си доказателства.
  Това, което мен лично ме жегна е, че споменавате само "Демократична България" и техните лидери във Варна... Не са само те и не са хич основните, които са набелязани за клевети.Бих искала да се поровите малко и да проследи те началото на постовете от относно протестите и началото на палатковия лагер. Бих могла да съдействам!
  Благодаря Ви предварително!

 81. 82 Профил на Титка Николова Пацирева
  Титка Николова Пацирева
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#8] от "danielv":

  "Същата работа" ли?! Истината и лъжата са едно и също нещо? Защото това, което Спас пише, е изследвано и проверено през много източници, включително и официални документи. А герберските автори фабрикуват лъжи, които висят във въздуха.

 82. 83 Профил на Титка Николова Пацирева
  Титка Николова Пацирева
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#29] от "otrqdnik":

  Може ли по-конкретно? Кога и за какво съветниците на ДБ са гласували с ГЕРБ? И не, алтернативата не са отявлените русофили от "Възраждане". Те мечтаят за България в Евразия. Мерси!

 83. 84 Профил на Титка Николова Пацирева
  Титка Николова Пацирева
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#38] от "Катапулт":

  Мен броихте ли ме от тези 12? Защото на протестите, в които участвах, шествието беше доста внушително. Жалко, че тук няма възможност да споделя някои от снимките и видео записите си. Впрочем, Вашите коментари са също доказателство за това как работи герберската пропагандна машина.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK