Коронавирусът в България: Кристалина Георгиева призова да се удължат икономическите мерки

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (104)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 2481 Неутрално

  Голем праз

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 2. 2 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Така ще бъде.
  Къдей Муфтаджийски, липсват ни брифингите.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 3. 3 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 284 Неутрално

  В Беларус как е ?

  изпоумряха ли като нямат "мерки"?

 4. 4 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Нищо страшно,тая година грип няма да има!

 5. 5 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 779 Неутрално

  Като гледам безотговорното отношение, май това е само началото :( !

  agent
 6. 6 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Половин година "мерки", половин година ЦИРК !

 7. 7 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Неспазването на никакви правила и неглижирането на този вирус води до тези резултати , населението масово не желае никакви ограничения и смята ,че няма да се зарази и разболее ,а ако се случи ,общо взето крият ,че са болни ,с цел да не губят работа и пари !

 8. 8 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Да не би след половин година забрана да е направена аутопсия на някои умрял от "Ковид"?
  Надали , че ако правят аутоспии, няма как да пишат умрял от сърдечни проблеми "жертва на КОвида"

  че СЗО препоръча да няма аутопсии, за да може да се подготвим по добре за "пандемията" и да я изучим по хубаво.
  как се готвим и изучаваме "ВИРУСЪТ" без аутопсии?

 9. 9 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Браво бе Света е Сбъркан и Глупост живее навсякъде

 10. 10 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Мда в Благоевград пак сме в челото. Чудя се колко от това е от учениците. Поне три училища са с потвърдени случаи.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 11. 11 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1718 Неутрално

  До коментар [#7] от "edin drugii":

  Как криеш ,че си болен от ковид? Как разбираш ,че си билен от ковид ?

 12. 12 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  Малко, като се поотпуснем и вирусът пак тръгва.
  Единствено китайците се справят, защото въпреки че за това не се говори, затварят цели градове, когато има ръст на заразените. Проследяват ги и въобще се стараят много повече, отколкото където и да било.

  Любовта ще спаси света!!!
 13. 13 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  В болница са настанени 744 души, като 30 са в интензивни отделения.
  —цитат от коментар 0 на статия


  Докато тези числа са в подобни граници, нищо ново не се е случило.

 14. 14 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4086 Неутрално

  Важното е броя на починалите, да е едноцифрено, или в най-лошия случай малко двуцифрено число

  Едно от последните изпълнения, може би и последното, на един човек, един от най-великите в цялата човешка история, въобще: https://www.youtube.com/watch?v=rxxHvW0oNpU&ab_channel=Olympics
 15. 15 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Броя на заразените е според нареждането . Наредено е да се затваря и затова се увеличава броя. Нашите управници са просто фигуранти и изпълняват заповеди. Вирус дори и да има , т.н. "мерки" са напълно ненужни и неефективни , те са просто репресия.

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 16. 16 Профил на Лъв
  Лъв
  Рейтинг: 466 Разстроено

  Мнение на лекар във Франция:
  Вече доста ми се насъбра от кретенизъм и профанщина, идваща на талази от рОдината. За тези, които малко ме познават, съм лекар с 30 годишна практика, от които 20 във Франция. Последните шест месеца прекарах плътно в отделения Ковид в три различни болници, в това число - гериатрично, юржанс и rééducation. Мога да кажа, че не съм научен работник, нито статистик. Поразена съм от наглостта и липсата на абсолютен професионализъм, колегиалност, лекарска етика и търсене на евтина сензация от персони като Мангъров и Първанова. В шок съм !!! как хора в обкръжението ми, които съм считала за образовани и интелигентни, приятели, пишат и правят генерални глупости и нелепости, протестират срещу носене на маски, спорят, кодошат се и се келешат с този вирус. Тези, които го лекуваме и гледаме фронтално всеки ден (не тези, които го гледат от телевизора), можем да ви кажем, че за него се знае ВСЕ ОЩЕ твърде малко - не за друго, а тепърва се отчитат късните му многобройни поражения. Вие няма как да ги знаете,защото не сте ги видели.
  В България до момента не е имало и първа вълна, в сравнение с това, което преживяха Испания, Италия, Франция.
  Затова просто СИ ЗАТВОРЕТЕ УСТИТЕ, престанете да ръсите небивалици и фантазии, защото нито сте учили медицина поне 10 години от живота си, нито сте носили отговорност за здравето на друг човек, а камо ли да сте се сблъсквали с коронавирус.
  Далеч и извън всякаква статистика, първо съм клиницист. Докато другите смятат, аз лекувам. И това, което мога да кажа е, което можем да кажем със съпруга ми, лекар, с колегите ми, българи или французи е, че такова нещо не сме виждали НИКОГА до сега. В момента, в който го видите,не го забравяте никога. Диагнозата е на лицето на болния. Ако сте виждали паднал стар едва дишащ кон, със зачервени очи, почти изскочили от орбитите - това е. Никой не знае кога, след колко дни (най-често 7-14) този болен ще се влоши, дори и в привидно здраве и леко покашлящ. Болни по 72 дни в интубация. Хора- зомбита. Живите мъртви. Седем листа епикризи на 30 годишни пациенти. Спасени, не могат да ходят с дегенеративни неврологични промени. Излизат от ритъм. Правят епилептични гърчове.
  Преживените ми шест месеца (най-вероятно ще са повече, защото в момента реанимациите на север се пълнят с болни от Бордо и Марсилия, където пламва) са ми най-ценните в живота, защото никога не съм се чувствала толкова ЛЕКАР, и няма да позволя на никой (профан,чукундур, тъпигьоз или келешар) да се гаври с тях, защото попрочел две статии в жълтите вестници. Плакала съм, защото колеги си отидоха. Един колега в Щатите каза, Елено, с жена ми работим в различни болници и вече не правим секс от страх да не заразим другия... На фона на тези безкрайни, безумни, безмерни усилия на колегите ми, на този ГЕРОИЗЪМ и висша себеотдаденост, на ВЗАИМОПОМОЩ и работа до припадък, визирам целия медицински персонал- няма да позволя НА МИЛИМЕТЪР !!! цинизъм, безумие и липса на елементарен респект от който и да било.
  Конкретно за по-долното изявление. (Статия в Lentata по повод пост на Антония Първанова)
  Питам се къде в България в момента е Лекарския съюз като орган и кой позволява да се разпространяват по печат и медии ?? подобни ненаучни и най-вече ПРЕСТЪПНО ВРЕДНИ изявления като тези на Мангъров, Първанова и прочее патоанатоми.
  1. PCR тестовете доказват частици РНК на вируса, които СА ЗАРАЗНИ.
  2. Не е ясно защо има безсимптомни носители, както не е ясно какви са късните последици на вирусоносителството.
  3. Няма придобит имунитет, възможно е повторно заразяване
  4. PCR не доказва, а потвърждава диагноза. Имали сме случаи с трикратно негативен PCR, но доказани частици в бронхоалвеоларен секрет с аспирация с бронхоскоп.
  5. Диагноза се поставя само със скенер (нативен) и установяване на повлекла от интерстициален !! процес, които след 3 месечен контрол все още не изчезват , което силно отличава короната от грипа (но мадам Първанова най-вероятно лично е наблюдавала болни, може би, в продължение на месеци...)
  6. Такава тежка, драматична и най-вече НЕУПРАВЛЯЕМА клинична картина не е имало при никой друг грип в света досега. Неуправляема, защото с дни и седмици си привидно подобрен, и после пак те интубират.
  7. Относно носене на маските- маската от хирургичен тип не предпазват от заразяване. Те са сигурност за човека срещу теб,че ти самият, ако си случайно заразен от вчера,и си в инкубационен период, няма да заразиш и УБИЕШ съседа си, възрастен, онкоболен или просто хипертоник. А напоследък се очерта, че България, освен че е страна на лаици, е основно страна на ЕГОИСТИ, които дървенофилософстват, че маските скрили детските усмивки на отрочетата им, докато цял свят безропотно и дисциплинирано пази близки и съседи.
  8. От Ковид се умира. Не се умира с Ковид. Поредното тъпоумие, защото по неясен закон, Ковид убива и млади хора. 16 годишно момиче в Париж беше първото с три негативни PCR, и четвърти позитивен, без нито едно придружаващо заболяване, което си отиде за няколко часа за ужас на майка й, която й лекувала кашличката с хомеопатия. Може и друг случай да разкажа, защото мъжът ми е ортопед - пак 30 годишен млад мъж, паднал ог мотор. Тези внезапни “падания” между другото са доста чести. Ходиш си и внезапно падаш поради кислороден глад, даже и без да кашляш.Оперират ти фемура успешно, но след три дни умираш от сърдечно съдов срив интубиран с Ковид. Изобщо, ние много се забавляваме последно време, както забелязвате. Животът ни е интересен, всеки ден се питаме дали вече не сме заразени, констатирайки, че колега от съседната болница е умрял онзи ден.
  На фона на това поредният бълвоч, изсипан от Мангъропървановци и средностатистически прототип на Бай Ганьо, и дискусии от типа “Я ми кажи ти ся на мен, къв лекар си ти, като не знайш, и знайш колко мен, дето детето ми го РЕПРЕСИРАТ, разбираш ли, погазват му свободата на избор да не носи маска, и кво ме интересува кой бил умрял и аз знам много, дето са умрели и всички ще умрем, ти ако искаш и бурка !! и скафандър си сложи, щото ти си във високо рискова среда, а пък те са в училище и това е обикновен грип и и и” ,не ме сриват, не ме убиват, не ме и изумяват, не ме и съсипват.
  Не че имам желание да споря, не че не мога да споря до издихание. Не че има какво да си кажем, не че сме на едно ПРОФЕСИОНАЛНО ниво изобщо да провеждаме разговор.
  Не че е смешно, не че е до покруса тъжно, не че е и безумно, защото то е!!
  Нищо от това не е....
  Просто е обич, много обич, мълчалива, прошка, умението да си НАД това, да бъдеш лекар, какъвто си въпреки необразоваността, назадничавостта, изостаналостта, неосведомеността и неграмотността (защото колкото повече зная, толкова повече разбирам, че нищо не зная, и как да обориш тогава Ганка и Светланка, която е шофьор във варненска фирма със завършен икономически техникум и специалист по мрежата от международна конспирация, действаща и специално създала ковида, за да срине България, но тя няма да се даде)
  Защото лекарят и медицинският кадър си гледат работата, истински си я гледат, заразяват се и умират на работното си място, лекувайки- и тъпака, и простака, и престъпника, по еднакъв начин- до последен дъх, и с цената на СОБСТВЕНИЯ си живот.

 17. 17 Профил на varna_moreto81
  varna_moreto81
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#3] от "WWW":

  Тоз пък не се умори с Беларус. Сто пъти са ти давали статистиката, копирай си я някъде. Превключи барем на Северна Корея, там за разлика от Беларус вирус нема.

  Колко ти плащат за да ръсиш тези глупости?

 18. 18 Профил на Скелета
  Скелета
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ...Единствено китайците се справят, защото въпреки че за това не се говори, затварят цели градове, когато има ръст на заразените. Проследяват ги и въобще се стараят много повече, отколкото където и да било.
  —цитат от коментар 12 на hope


  Ами ходи в Китай, да те затварят през месец и армията да ти носи ориз до входната врата и да ти изхвърля боклука.
  Китай е луксозен концлагер в момента, а информацията от там е официално комюнике на ККП.

 19. 19 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В Беларус как е ?изпоумряха ли като нямат "мерки"?
  —цитат от коментар 3 на WWW


  Във всички независими държави няма такава истерия както в зависимите на който постянно (през такива "медии" като Дневник) трябва да се набива и всява страх и паника.
  Няма ден, в който Дневник да не публикува поне по 10 поста и всичките все "ужасни".

  Беларус, Швеция, Русия, Бразилия, дори в Щатите и т.н. няма и не се насажда постоянна паника.

 20. 20 Профил на so
  so
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#7] от "edin drugii":

  Ами нормално, защото положението е такова, че ако загубят работа може да пукнат, но не от ковид а от глад.

  #RussiaIsATerroristState
 21. 21 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 8 Весело

  Малко, като се поотпуснем и вирусът пак тръгва.Единствено китайците се справят, защото въпреки че за това не се говори, затварят цели градове, когато има ръст на заразените. Проследяват ги и въобще се стараят много повече, отколкото където и да било.
  —цитат от коментар 12 на hope


  Ахахахахахахахахааааа АХАахахахахахахахахаха. Поне да беше си направил труда да провериш какво се случва в Китай за 6 месеца. От 1 во по разпространение сега са на 43 то място. Дори не могат да стигнат 86 000. Ама да - те нали са азиатски комунисти и винаги ЛЪЖАТ бледоликия либерален глупак 😁😁😁😁

 22. 22 Профил на xyi25666099
  xyi25666099
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Няма страшно. Мангъря каза, че втори пик няма да има.

  "Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 266-cтия си ден
 23. 23 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 297 Неутрално

  До коментар [#19] от "Барба-Ганьос-Тулуп":

  Къде видя страх и паника? Щото аз живея в една от най засегнатите области и мога да ти кажа че тук масово на никой не му пука. То затова и сме в челото де 🙂

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 24. 24 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Еее Истериците не разбраха че Управляващите им навряха в Очите, че тоя Вирус е Смешен щото Дипутатите щяха да са се Изпокрили първи а Сега си заседават 240 Пъпеши без маски . Ама като всички са "Мъдри" изчисляват %колко безсимптомни и т. н. Еиии ако не си отворите Очите и мозъка ще станете истински Зомбита с телевизор место глава

 25. 25 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Хората на много места се сближават,
  с коронавируса много лесно са заразяват.

 26. 26 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Ако пък отворят и спортните арени,
  много повече хора ще бъдат заразени.

 27. 27 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#19] от "Барба-Ганьос-Тулуп":Къде видя страх и паника? Щото аз живея в една от най засегнатите области и мога да ти кажа че тук масово на никой не му пука. То затова и сме в челото де 🙂
  —цитат от коментар 23 на Jalis Ironhammer


  И в какво чело сте бре? Колко заразени имате на глава от населението и колко от тези заразени изобщо се раболяват? Статистиката в България е пълна стъкмистика. Липсва елементарна информация която да доказва достоверността на напрверните тестове. За тази информация всички мълчат като партизани на разпит. Може би защото пак се източва здравната каса. 1 тест струва 150 лева х средно 3000 теста на ден х 6 месеца до тук са 81 000 000 лева!!!!! А, как ти звучи - доста апетитна ниша за изотчване на пари.

 28. 28 Профил на Скелета
  Скелета
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Няма страшно. Мангъря каза, че втори пик няма да има.
  —цитат от коментар 22 на xyi25666099


  Мангъра малко преиграва, но като отмине параноята, ще се окаже прав.
  Тук, както и в почти всички страни в централна и източна Европа, епидемията следва обща схема, в началото вируса беше притискан с карантина, сега си върви спокойно първата вълна и бавно почва да отшумява.
  Втора вълна няма да има, до Коледа смъртността ще спадне до нивата на Швеция, където почти достигнаха колективния имунитет.

 29. 29 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Тази малка, но много хубава държава,
  такива загуби не трябва да получава.

 30. 30 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#7] от "edin drugii":Как криеш ,че си болен от ковид? Как разбираш ,че си билен от ковид ?
  —цитат от коментар 11 на pavur


  Стоиш си със симптоми и ходиш на работа, докато не се влошиш съвсем. В България отношението на заразно болни хора е като към чумави и прокажени. Мнозинството така и не разбраха, че всеки може да се зарази, но това не го прави враг на народа за разстрел, а просто болен, който има нужда от лечение. Докато обществото не приеме, че става дума за заразени и болни хора, епидемията няма да заглъхне.

 31. 31 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2278 Неутрално

  До коментар [#17] от "varna_moreto81":

  Е , ......освен Северна Корея и в Народното събрание няма ... Сложили са табела , приели са правилник който забранява на КОВИДА да се разхожда при нашите избраници .

 32. 32 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1718 Неутрално
 33. 33 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Като гледам безотговорното отношение, май това е само началото :( !
  —цитат от коментар 5 на Ronald Reagan


  Ще се мре, яко ще се мре!

 34. 34 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  До коментар [#16] от "#ОСТАВКА":

  Вчера същия текст ни го пейстна друг потребител (емо1), а даже накрая в текста му имаше подпис: "С уважение, д-р Елена Радева, Франция".

  И понеже си е дала доста труд да пише, и понеже мнението ѝ (уважавам го) се тиражира, ми се иска да и отговоря задочно и максимално кратко:
  Преди всичко: Уважение към труда на медиците, уважение към усилията им да станат такива.

  Но под думите:

  Защото лекарят и медицинският кадър си гледат работата, истински си я гледат, заразяват се и умират на работното си място, лекувайки- и тъпака, и простака, и престъпника, по еднакъв начин- до последен дъх, и с цената на СОБСТВЕНИЯ си живот.
  —цитат от коментар 16 на #ОСТАВКА


  лично аз не бих се подписал веднага. Само два момента на съмнение:

  - дали ВСИЧКИ "лекари и медицински кадри си гледат работата, истински си я гледат"? Дали "всички" - определено не "всички". Дали "истински" - определено има и такива, които не си я гледат (поради слаб интелект /тъпотия/, мързел, алчност, небрежност). Който, като е станал лекар, се е имунизирал срещу тези човешки слабости, да е жив и здрав, но животът показва и другия вариант.

  - дали няма и други професии, за които може да се каже същото: "истински си я гледат, заразяват се и умират на работното си място". Май "ДА": защо пък да са по-малко герой да е професионалният шофьор, който цял живот кара внимателно, но умира в катастрофа, причинена от някой дивак на пътя; защо да са по-малко герои строители, пожарникари, полицаи, които си вършат точно работата, но умират от "необразоваността, назадничавостта, изостаналостта, неосведомеността и неграмотността" на някои луди около тях? Май лекарите, и всички останали, които почтено си вършат работата, го правят и заради себе си, и заради семействата си, и заради обществото.

  Та, някой да ми каже: "Коронавирусът е най-специалното нещо в историята, затова лекарите, които се борят срещу него са най-специалните хора" - отговорът ми е: "Много ти здраве. Всички сме малко специални, и всички сме малко неспециални". А - и общество, което се състои само от специалните лекари, ще е най-скучното нещо във вселената.

  Въобще, д-р Елена Радева, Франция, е написала нещо емоционално, в което има значителна тежест нещо, което Уди Алън във филмите си много тъничко бъзика: пасивно-агресивния подход към другите.

 35. 35 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Ако пък отворят и спортните арени,много повече хора ще бъдат заразени.
  —цитат от коментар 26 на Michael Jordan


  По каква логика?
  80% от населението, на мач не ходи ..
  То и какво да се ходи - видя ли, какво стана с Лъчо Балтанов и Бандаловски?

  Но пък е всеки ден , населението , на работа - в цехове, халета, пътува с автобуси по половин час минимун и т.н.

  И си има напълно достатъчнен шанс и да се заразят , всички хора и да разнесат вируса.
  Но никому не му пука, а има организирано скачане по стадионения проблем и по яденето в заведение ..

  Какво ви пречи, че някои хора, не се хранят в миризливите фургони по строежите - скупчени един до друг, или в столовете на фабрики и цехове, а отиват в някое кръчме?

  Що в стол на завод, или във фургона на строежа , да е по-безопасно, отколкото ако отидеш за тройка кебапчета в някое капанче?

  И що има такъв огромен проблем сред Ковидистите - за стадионите, а веч няма по заразнолъжичността?

  Какво ли се промени?
  Що никой не се шашка за сядането на пейки, за кафемашинковостта, за влизането в паркове?

  Какво ви става, хора .. не мога да ви позная .

  Отстъпление от ортодоксалния Ковидизъм навред!

 36. 36 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2278 Неутрално

  До коментар [#8] от "WWW":

  Мииииииииии що няма е ясно отдавана , тези неща нямат нещо общо с медицината , и да се правят такива РИТУАЛИ . Защо точно този ГРИП, и точно по това ВРЕМЕ ....получи такава световна слава ще се разбере рано или късно. Има и по ЛОША ПЕРСПЕКТИВА, ... да навлизат непрекъснато нови ВИРУСИ ( ковида 20 , 21, и тн) , и винаги да сме с ОГРАНИЧЕНИ ПРАВА

 37. 37 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1718 Неутрално

  До коментар [#30] от "Индиана":

  Как се прикрива човек , който е блед като смъртник ,поти се без причина като прасе ,кашля като магаре ,подържа 38.5 температура ,едва стои прав или седнал и се задъхва периодично от пристъпи на задух ? Стоят и си мрат по къщите и ги заравят тайно в задния двор ,правят им викингско погребение у ряката или как? По тая логика ,всички сме потенциални ,ходещи ,клинично здрави мъртъвци и трябва да се скрием по мазите ,за да не заразим някого по дефолт . Кой има файда да насажда това подозрение и страх от ближния?

 38. 38 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 284 Неутрално

  В Западни страни, маските са задължителни
  и резултатите са неминуемо положителни.

 39. 39 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4086 Неутрално

  До коментар [#16] от "#ОСТАВКА":

  Още след първото изявление на Мангъров и до сега повтарям едно и също нещо, че този човек с шарлатанските си приказки е опасен за националната сигурност.

  Едно от последните изпълнения, може би и последното, на един човек, един от най-великите в цялата човешка история, въобще: https://www.youtube.com/watch?v=rxxHvW0oNpU&ab_channel=Olympics
 40. 40 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  Дневник, кога ще научите, че важни са не дневните стойности, а средноседмичните, заради колебанията в регистрацията по време на почивните дни?
  За последните седем дни среднодневното число на заразените е 147. Близка стойност намираме за седемте дни, завършващи с 14 август - 148. Т.е. имаме най-високия брой заразени не за два месеца, а за 41 дни.
  Да плашите хората ли искате или просто не ви стига акъла?
  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/bulgaria/

 41. 41 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1525 Неутрално

  Броя на заразените е според нареждането . Наредено е да се затваря и затова се увеличава броя. Нашите управници са просто фигуранти и изпълняват заповеди.
  —цитат от коментар 15 на Иван


  Имаше такъв случай отпреди няколко месеца. В Северен Рейн Вестфалия идат местни избори, а народът вече бая е набрал на властта заради Мерките. Тогава др Лашет уговаря един учЕн да му изготви Проучване, да може да има обосновка да вземе Управленско решение. 250 хил евро за Проучването, превеждат 65 хил аванс и учЕният почва. Самото проучване било да ходи по къщята къде е имало заразен и да изследва положението. Понеже требало експресен резултат, пък не стигали бройки, липсващите си ги поизмислил като др Канарачева. Предали доклада, др Лашет казал : Ето, учЕните викат че нема лошо - олабваме. Намерил се завистник да издаде учЕните, но решението излязло печелившо и цедеуто губи много по - малко, отколкото се очаквало.
  Та с учЕните положението е такова: срещу съответния грант може ти изкарат резултат какъв сакаш. Може от утре примерно всички в един глас да почнат да разправят, че кой носи маска е ахмак.

 42. 42 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Маските трябва да са задължителни,
  да се предпазят от хора заразителни.

 43. 43 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 1580 Весело

  До коментар [#20] от "so":

  Чак пък да пукнеш от глад в България?
  Преди 20 години клошарите в София изкарваха от ходене по кофите около 150 лева на месец, което беше горе-долу колкото средния доход на член от семейство в София. И пет пъти повече от средния доход на ромите в България. Пък не забелязвам ромите или софиянците да са изпукали от глад.
  Не вярвам съотношението да се е влошило, напротив, днес се изхвърля много повече по кофите.

 44. 44 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#16] от "#ОСТАВКА":Вчера същия текст ни го пейстна друг потребител (емо1)

  Защото лекарят и медицинският кадър си гледат работата, истински си я гледат, заразяват се и умират на работното си място, лекувайки- и тъпака, и простака, и престъпника, по еднакъв начин- до последен дъх, и с цената на СОБСТВЕНИЯ си живот.
  —цитат от коментар 34 на inn


  Същото е и за кофражиста!

  КАКТО ВЕЧЕ МНОГОКРАТНО КАЗАХ - В РЕАЛНИЯ ЖИВОТ НЯМАШЕ НИКАКВА КАРАНТИНА, ВЪОБЩЕ, ДОРИ И ЗА ДЕН и никога работата на неуморните кофражисти не е спирала!

  На първа линия, без да могат да са дистанцирани, пътуващи в бусове до обектите, живеещи на квартири - за да градят, живота на хората!

  Градим България!
  Ето, какво се прокрадна, съвсем случайно, между другото ,като информация за дереджето по големите инфраструктурни обекти ..

  https://nova.bg/news/view/2020/06/25/292014/един-от-работниците-затрупани-в-тунел-железница-е-с-коронавирус/

  "Един от работниците, затрупани в тунел "Железница", е с коронавирус.
  25.06.2020 г."
  --------------
  Но никой не се уплаши, никой не спря!

  За да може в срок да се завърши жизнено важната пътна артерия - "Струма" и в момента стотици хора са на първа линия ..
  Те рискуват и жертват живота си за всички - и за преситения лузър, дето ще си запали джипа и ще тръгне за Гърция, и за тираджията, който уморен, ще отбие да почине и ще е благодарен на ръцете, сътворили всичко това ..

  Така е , на първа линия!
  Никой строеж , никъде не бе спиран и не бе ограничаван, през всичките мерки и карантини - да припомня!

 45. 45 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До 26:"Michael Jordan"...Ако пък отворят и спортните арени,много повече хора ще бъдат заразени...."

  Най-добре ще е забрана за ползване на пейките - огнища на зараза!

 46. 46 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 1580 Весело

  До коментар [#39] от "hamiltonf":

  Още след първото изявление на Мангъров и до сега повтарям едно и също нещо, че този човек с шарлатанските си приказки е опасен за националната сигурност.

  Да, ама бате Бобо не мисли така, казал му е, че ако бил жена, щял да му пусне!

 47. 47 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 284 Неутрално

  В Западни страни, маските са задължителнии резултатите са неминуемо положителни.
  —цитат от коментар 38 на Michael Jordan


  Резултатите не показват някаква т.нар "положителност" ..

  Нашата България СТОИ ПО-ДОБРЕ на ковидистичната карта, по брой починали/милион население .. отколкото много други държави, дето са си вързали маски и на ..утките!

 48. 48 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Този вирус много нещастия на света направи,
  немарливият Китай не трябва да се забрави.

 49. 49 Профил на Лъв
  Лъв
  Рейтинг: 466 Любопитно

  До коментар [#16] от "#ОСТАВКА":Вчера същия текст ни го пейстна друг потребител (емо1), а даже накрая в текста му имаше подпис: "С уважение, д-р Елена Радева, Франция".И понеже си е дала доста труд да пише, и понеже мнението ѝ (уважавам го) се тиражира, ми се иска да и отговоря задочно и максимално кратко:Преди всичко: Уважение към труда на медиците, уважение към усилията им да станат такива. Но под думите:
  —цитат от коментар 34 на inn


  Вие специфично в колко КОВИД отделения сте били? Всичките да ви питам?

 50. 50 Профил на къдрав и сам се стриже
  къдрав и сам се стриже
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всички платени и безплатни ковидисти по-горе да си

 51. 51 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#39] от "hamiltonf":Още след първото изявление на Мангъров и до сега повтарям едно и също нещо, че този човек с шарлатанските си приказки е опасен за националната сигурност.
  —цитат от коментар 46 на Patsis


  Абсолютно!

  Та ковидистите олабиха, по заразнолъжичния фронт, кафемашинковостта и пейкосядането, баш заради такова всяване на съмнения ..


  А помниш ли, как бесняха и се блещиха и по телевизора, и във форумите - по тяхному, по ковидискому!
  А като бяха завардили Банско??

  Хората от Добринище , Баня и Разлог, дето всеки ден са на работа в Банско - тръгват вечерта да се прибират, да си видят децата .. ама ядец!

  Но пасаран!

  Не си познал, брато ..
  Стойте и нощувайте на улицата, тази вечер - та да ви дойде акълът в главата и да знаете кой е генерал-майор Мутафчийски ..
  Децата в Разлог - ми ще изкарат и сами, ко толкова ..

  Тогава баш майката на Мутафчийски придоби невероятна популярност!

 52. 52 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Този вирус много нещастия на света направи,немарливият Китай не трябва да се забрави.
  —цитат от коментар 48 на Michael Jordan


  Едно от нещастията е и твоята поява ..

 53. 53 Профил на elena_pipilota
  elena_pipilota
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Абе някакъв вирус броди сред децата в училище. Масово са с болно гърло и температура. Сякаш влизането в клас след дългото отсъствие ги разболя още от вратата на класната стая. Ама ковид ли е, не е ли ковид няма кой да ти каже. На децата им минава бързо и затова майките им не считат за нужно да дадат 100 лева за тест. А без тест не се знае какво е.

 54. 54 Профил на къдрав и сам се стриже
  къдрав и сам се стриже
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Едно от нещастията е и твоята поява ..
  —цитат от коментар 52 на simChо


  каза му го
  щом и платени ковитролове активираха меропреятието е сериозно

 55. 55 Профил на къдрав и сам се стриже
  къдрав и сам се стриже
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А без тест не се знае какво е.
  —цитат от коментар 53 на elena_pipilota


  и с "тест" не се знае какво е. в PCR "тестовете" е голямата измама

 56. 56 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  До коментар [#49] от "#ОСТАВКА":

  Нито веднъж.
  Както и д-р Елена Радева, Франция, със сигурност не може да прави онова, което аз работя.

 57. 57 Профил на pumpa1
  pumpa1
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Готвите ли ни, готвите ли, за нов безмислен и неоправдан локдаун, както е по спуснатия сценарии.. от 1-ви Октомври нали .. знаем отдавна .. да видим кога ще ядете сопата всички марионетки .. скоро ще е, съвсем скоро ..

 58. 58 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2657 Неутрално

  14 дни след второто велико народно възстание. Отровното трио и фигуранта могат да го отчетат като успех пред спонсорите си!

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 59. 59 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Какво стана с двете седмици за поява на симптоми?

 60. 60 Профил на roosty
  roosty
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Тази статистика вече ми е малко .. като да е наизуст написана.

 61. 61 Профил на hifi hifi
  hifi hifi
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Абе някакъв вирус броди сред децата в училище. Масово са с болно гърло и температура. Сякаш влизането в клас след дългото отсъствие ги разболя още от вратата на класната стая. Ама ковид ли е, не е ли ковид няма кой да ти каже. На децата им минава бързо и затова майките им не считат за нужно да дадат 100 лева за тест. А без тест не се знае какво е.
  —цитат от коментар 53 на elena_pipilota


  Абсолютно е така.
  едното ми дете го боли гърлото, без температура. В класа на големия са 4-5 деца с болно гърло. един идва друг не на училище.
  Абсурд е за всеки симптом да се ходи за Ковид тест. А есента като тръгнат да им текат и носовете..не знам

 62. 62 Профил на Чинчила
  Чинчила
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#16] от "#ОСТАВКА":

  Направиха ни всички на маймуни. И как въпросната докторка ще коментира случващото се в Швеция? Все повече в медицинските среди се признава, че шведите вече са придобили стаден имунитет и затова в момента са с най-добри показатели в Европа. А не беше ли точно това, което предрече Мангъров? И как при такава страшна епидемия и висока ковид смъртност в България стана така, че общата смъртност в страната до момента е поне с 10% по-ниска за същия период в предходните години?

 63. 63 Профил на pavlinkoto
  pavlinkoto
  Рейтинг: 383 Неутрално

  Вече не им вярвам на статистиките, а и посвикнахме с всичко това.

 64. 64 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1748 Неутрално

  Малко, като се поотпуснем и вирусът пак тръгва.Единствено китайците се справят, защото въпреки че за това не се говори, затварят цели градове, когато има ръст на заразените. Проследяват ги и въобще се стараят много повече, отколкото където и да било.
  —цитат от коментар 12 на hope


  Първо информацията и по-точно липсата на информация какво става в Китай е налице.
  И второ тук, а и във всички от по-нормалните страни, даже мярката "маски' или ограничения за кръчми се приема като лична обида, а си представям какво ще стане, ако с полиция ни набутат по домовете или ни карат и прибират от работа, като междувременно ни мерят температурата. Бих казал идеална "революционна" ситуация по Ленин:).

 65. 65 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3064 Неутрално

  До коментар [#19] от "Барба-Ганьос-Тулуп":

  За Щатите не си прав. Там истерията е кресчендо. Някои дори казват че Русия и Китай водят ковид инфовойна на американска територия като са заложили на различни кандидати в изборите.

 66. 66 Профил на pumpa1
  pumpa1
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Гледам изтрит ми е коментара, че с подобни статии започнаха да ни готвят според плана за ново затваряне от 1ви .. ще започнат да се "увеличават" болните сега и "няма да има друг изход".. .

  А мерките моат си ги таковат в задния двор. Маска няма да носим аз и моето семейство. Който иска да се гъзи и навежда - не вижда по-далече от носа си - тяхно право си е.

 67. 67 Профил на abl48682537
  abl48682537
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Така става като всички доктори от Щаба се изтеглиха и в момента епидемията се управлява от кандидата за депутат от Герб Ангел Кунчев. Звучи страшно.

 68. 68 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1718 Неутрално

  До коментар [#49] от "#ОСТАВКА":

  А ти в кое отделение си доброволеца? Искаш ли двамата с тебе да се пишем доброволци у Црна Африка в Ебола районите? Щото аз пет години карах на линия в Западна Африка и съм се врял в доста мръсни места доброзорно. Ко ше кажеш ,а?

 69. 69 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Нищо страшно,тая година грип няма да има!
  —цитат от коментар 4 на angeles

  Който няма акъл, няма и грижи.
  Еврейска поговорка.

 70. 70 Профил на so
  so
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#43] от "Patsis":

  Ми май не си излизал от София...

  #RussiaIsATerroristState
 71. 71 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  Тоя Балтов е пълен uдuoт, аз не разбирам защо му се дава думата. Това, което той лично направи е,.че с неадекватното си управление по време на ковид, предизвика у персонала чувство на неяснота, обърканост и страх, че всъщност са оставени на произвола да се оправят кой как може, както и ефективно им бяха НАМАЛЕНИ парите, тъй като повечето не се водят първа линия, и не са си изпълнили плана, заради спрените планови операции.
  За резултатите предполагам се досещате - масово напускане,чудят се как да вържат графика. Кой ще стои да си рискува живота и да го.правят на глупак?!

 72. 72 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  До коментар [#61] от "hifi_hifi":

  от ковид не боли гърло

 73. 73 Профил на Анийдмъни
  Анийдмъни
  Рейтинг: 340 Весело

  На втората графика с броя заразени по дни се забелязва интересна тенденция:

  Заболелите в понеделник систематично са много по-малко от останалите дни, а в петък и събота се отчитат пикове.

  С други думи и на вирусът не му се работи в понеделник, следователно това е денят, в който трябва да се правят масови събирания, пазаруване, пътувания и прочее.

  panem et circenses
 74. 74 Профил на Georgi Marinov
  Georgi Marinov
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Все повече в медицинските среди се признава, че шведите вече са придобили стаден имунитет и затова в момента са с най-добри показатели в Европа.
  —цитат от коментар 62 на Чинчила


  Нищо подобно не се признава или говори.

  В последните дни излязоха изследвания, на база сравнително надеждни тестове, на които може да се вярва, от най-лошо ударените места в Бразилия:

  https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.09.16.20194787v1

  Между април и юни Манаус беше едно от онези места, в които линейките обикялаха из града, чакайки някои да умре в някоя от болниците за да се освободи място, на което да сложат кого карат, много хора умираха по домовете си, копаеха се масови гробове с фадроми, и се пълнеха чували с трупове. Всичко това съвсем буквално, няма и грам хипербола.

  След това обаче епидемията "стихна".

  Сега се прави равносметката и се оказва, че са умрели малко по-малко от 4,000 човека от 1.8 милиона население, от което са се заразили между 44% и 66%, т.е. обща смъртност около 0.3%.

  Което изглежда много по-добре от 3%-овия CFR, който се знаеше февруари месец, но тук има множество обстоятелства, които трябва да се вземат предвид.

  1. Възрастовият профил на смъртността в Манаус е на практика идентичен с този от Китай от зимата.

  2. Ниската смъртност се обяснява изцяло с това, че е Манаус медианната възраст е 25 години, и има много малко хора над 60-годишна възраст. За сравнение, в България медианната възраст е 43. В Швеция е 42.

  3. Епидемията в Манаус "стихна" дотолкова доколкото вече не се пълнят чували с трупове, но това далеч не означава, че вирусът е изчезнал, напротив. На глава от населението там епидемията в момента е толкова сериозна, колкото е тя в САЩ като държава -- всеки ден регистрират по 250 случая и 3-5 умрели. Което не изглежда много като абсолютни стойности, но на глава от населението е много.

  4. В последните седмици случаите в Манаус пак вървят нагоре така че не като вирусът да е изчезнал.

  И всичко това е преди да се започнали реинфекциите.

  В Швеция по същите методики, антителата имат не повече от 5% от населението.

  Съответно първоначалните прогнози за 100,00 умрели там не са се променили съществено, при положение, че при 5% заразяване са умрели ~6,000.

 75. 75 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2657 Неутрално

  от ковид не боли гърло
  —цитат от коментар 72 на uq


  Някои преболедували твърдят че болката в гърлото е много силна и парацетамола се дава в големи дози.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 76. 76 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 966 Неутрално

  В Западни страни, маските са задължителнии резултатите са неминуемо положителни.
  —цитат от коментар 38 на Michael Jordan


  Забравил си настроението "подигравателно". Защото както гледаме статистиките точно там са доста закъсали.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 77. 77 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 966 Неутрално

  До коментар [#73] от "Анийдмъни":

  Има и друга закономерност, вирусът много обича да го тестват. Колкото повече тестове толкова повече заразени. Когато няма тестване се спотайва някъде и ги чака да започнат за да се появи пак.

  Имам усещането, че ако спре тестването и вирусът силно разочарован, че няма внимание към него просто ще се махне. Или по-вероятно ще се преквалифицира в по-традиционните болести. Настроение %подигравателно" ако някой не се е усетил.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 78. 78 Профил на div_petel
  div_petel
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Трябва да мислим някакъв нов тип схема".

  Е ние не се и съмняваме, че нов тип 'схема' ще се появи....

 79. 79 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#16] от "#ОСТАВКА":

  Абе на теб не ти омръзва да постваш глупости да не би да имаш Лоботомия на Мозъка.

 80. 80 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7804 Неутрално

  "Държавата е платила малко над 4% от направените PCR тестове"
  А са изхарчили пари за 94%, т.е. откраднали. В много държави тестовете са безплатни, в Рунъния за заминаващите на почивка в Гърция са безплатни, тука само много говорим и обещаваме.

 81. 81 Профил на feniks_na_gril
  feniks_na_gril
  Рейтинг: 81 Неутрално

  >>От организацията не приемат твърденията, че маските дават измамна сигурност, коронавирусът е обща вирусна инфекция, която се самоограничава, излекуваните не са излекувани, а на хората им е минало и т.н.
  ---

  Демек има разработено лечение извън това да поддържат тежките пациенти живи, докато им мине? Верно?

 82. 82 Профил на Плам Ц.
  Плам Ц.
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#74] от "Georgi Marinov":

  А, ето го бе, лидерът им е тук. Привет, приятелче, как си днес?

  Как ще коментираш изказването на Боко, че няма да има ново затваряне? Ще отидеш ли на протестче срещу това или ще тролиш за 10 лв. на ден в Дневник?

  Гледай сега, самарянино. Светът е устроен така, че всеки ден се раждат и умират хора. Умират от каквото се сетиш, включително и от, и със Ковид. Ако мен ме е страх от Ебола, не отивам в Африка, нали? Ако ме е страх от СПИН не правя секс без презерватив или въобще не правя, ако съм болен мозък като теб.

  Кое с Ковид е различно, хипохондрико? Страх те е за теб и близките - не излизаш бе, толкова ли е трудно? Имаш интернет, след като тролиш, там има всичко. Можеш да си поръчаш онлайн всичко, обясни ми кво ти пука на теб кой ще живее и умре, ако не са твои близки и познати?

  Пука ли ти за дечицата в Африка, хипохондрико? Пукаше ли ти 2009-а при свинския грип или той не беше модерен и с маски?

  Дее*ба и шашавото племе, дее*ба...

 83. 83 Профил на emo1
  emo1
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Държавата е платила малко над 4% от направените PCR тестове"
  —цитат от коментар 80 на Роси


  Ако това е вярно, предположението, че правителството се опитва да увеличи броят на заразаносителите, за да затвори държавата няма нищо общо с действителността. По-скоро е на лице обратната възможност - умишлено да не се откриват случаи.
  Борисов, както винаги кара по най-малкото съпротивление.
  Засега слава Богу въпреки некадърността и корумпираността на управляващите имаме малко критични случаи и поне в големите градове няма проблем.

 84. 84 Профил на Georgi Marinov
  Georgi Marinov
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Ще отидеш ли на протестче срещу това или ще тролиш за 10 лв. на ден в Дневник?
  —цитат от коментар 82 на Плам Ц.


  Както много пъти съм казвал, аз поствам с истинското си име, и е много лесно да се провери какво стои зад него

  Освен това, статията, към която дадох линк, е точно обратното на хипохондрична и апокалиптична.

 85. 85 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 1580 Весело

  До коментар [#70] от "so":

  Ба, бая съм излизал от София, и днес си живея извън нея!

  Както казваше една моя позната-рускиня, при първото си посещение в България през 1982: "Сега разбрах, каква е разликата между България и Русия - в България храната се търкаля по земята, а вас ви мързи да я вдигнете".

 86. 86 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Абе тия са луди нещо лъжат като тихуански проститутки с най-голяма смъртност отнесена към заразени и с най-ниска средна възраст на починалите сме наистина ни мислят за прости като БиБи оставени сме сами да се оправяме смешници.

 87. 87 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Премиерът нареди да се възобнови практиката за предоставяне веднъж седмично на медиите на актуална информация за епидемичната ситуация в странат. "

  И за чии х*й е нужно това? Тоя (Тиквата) наистина е МЕГА тъпак!

 88. 88 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Абе тия са луди нещо лъжат като тихуански проститутки с най-голяма смъртност отнесена към заразени и с най-ниска средна възраст на починалите сме наистина ни мислят за прости като БиБи оставени сме сами да се оправяме смешници.
  —цитат от коментар 86 на qtl36551020


  Ама тук всички ги пишат умрели от ковид бре човек. Да не си мислиш, че 40 годишен мъж от Силистра къде почина преди 2-3 дни наистина е умрял от него?

 89. 89 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Здравният министър разкритикувал депутатите, че са без маски, а защо не смее да разкритикува премиера, че е без маска.

 90. 90 Профил на feniks_na_gril
  feniks_na_gril
  Рейтинг: 81 Неутрално

  а ако се случи ,общо взето крият ,че са болни ,с цел да не губят работа и пари !
  —цитат от коментар 7 на edin drugii


  Ти ли ще им издържаш семействата, ако си загубят работата и парите?

 91. 91 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2750 Неутрално

  Да не би след половин година забрана да е направена аутопсия на някои умрял от "Ковид"?Надали , че ако правят аутоспии, няма как да пишат умрял от сърдечни проблеми "жертва на КОвида"че СЗО препоръча да няма аутопсии, за да може да се подготвим по добре за "пандемията" и да я изучим по хубаво.как се готвим и изучаваме "ВИРУСЪТ" без аутопсии?
  —цитат от коментар 8 на WWW


  Нали знаете, че разстреляния умира от кръвозагуба, не от куршума! Обесения не умира от бесилото, а от задушаване!

  Русия е проказата на планетата Земя.
 92. 92 Профил на Плам Ц.
  Плам Ц.
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#84] от "Georgi Marinov":

  Мда, видях кой си, доцент от Станфорд. Похвално, само че какво правим с хилядите мнения на много видни световни лекари, светила във вирусологията, които бяха изтрити от големите платформи, тъй като разкриваха за каква измама става дума?

  След като видимо не си глупав човек, предложи ти какво трябва да се направи в БГ и света, всяко твое мнение е някаква опорка на друго, че това не било така или не се правело така.

  Ето, имаш опцията да дадеш предложения какво трябва да направи човечеството, за да се спаси. Може да отговориш и защо не познавам нито един болен от Ковид за вече 6 месеца "пандемия", защо самият аз, който не спазвам никакви мерки и си щъкам навсякъде ми няма нищо (с разликата, че по дефолт не се бутам като пенсионерите в хората), както и къде отидоха другите грипове и настинки?

  Смисъл, ако сега се разболея лошо и хвана пневмония, която примерно я хвана след като стоя гол на студа цяла нощ, и отида на ПСР тест, той ще ми покаже ли, че имам Ковид и ако покаже, какво правим? Стоя си сам на студа и ме хваща пневмония, няма хора покрай мен, няма нищо, преди това съм си напълно здрав.

  И другото, какво правим, ако отида ей сега, но не в болница, а да си щъкам за една седмица с някой, болен от Ковид. Ако заложиш всичко каквото имаш, че ще се разболея, ще се видим и ще го направим. Ако ми няма нищо след това, губиш каквото имаш, ако се разболея, значи си прав и ще докажеш теориите си.

  Сделка?

 93. 93 Профил на Georgi Marinov
  Georgi Marinov
  Рейтинг: 291 Неутрално

  До коментар [#92] от "Плам Ц.":

  Единствената възможна стратегия е елиминацията. Няма значение колко ще е трудно.

  Какъвто беше и подходът към първата SARS епидемия 2003 г.

  Което щеше да бъде много по-лесно ако не се беше оставил вируса да се разпространи навсякъде.

  Оттук нататък има два варианта; няма да ги наричам "оптимистичен" и "песимиситичен", защото няма нищо розово в нито един от тях.

  И двата сценария включват това правителствата да вдигнат ръце и оставят вируса да мине през популацията безпрепятствано. След втория рунд локдауни, ако въобще се стигне до такива, това ще е най-вертоятно неизбежно. То вече се направи на няколко места и не доведе до дългосрочната абсолютна катастрофа, която се очакваше, само до краткосрочна такава, така че очаквам бразилския опит да изкуши много други правителства да направят същото. Само че техните популации не са със средна възраст под 25 години...

  Въпреки това натам се върви в Европа, това е ефективно политиката в САЩ, и т.н.

  1. В първият сценарий, към вируса се развива ма траен имунитет, умират 10, 20, 50, може и малко повече, милиона в световен мащаб, намира се ваксина, която също дава сравнително траен имунитет, и вирусът остава като постоянна заплаха за тези, които не са го прекарвали до момента, но не и като остра криза.

  2. Във втория сценарий, вирусът има същите свойства както всички други коронавируси, за които те са характеризирани до момента, и към него траен имунитет не се създава. Което значи няколко вълни в следващите години, които може би няма да са толкова резки и внезапни, понеже това синхронизирано положение от февруари месец, когато никой нямаше никакъв имунитет, няма да го има, но въпреки това, много повече хора ще умрат отколкото в първия сценарий. И няма да са само стари хора -- не е възрастта сама по себе си, която е рисков фактор, вирусът не може да проверява личните карти на хората, просто стартие хора са в цялостно разклатено здраве по много параметри. А в такова ще бъдат и мнозина по-млади хора след първото изкарване на COVID, въпреки че не са умрели от него, и ще се влошават все повече и хронично след всяко следващо преболедуване.

  Така ако се стигне до положение, при което всяка зима 1-2% от популацията си заминават от този вирус, стига се до повтаряши се апокалиптични сцени в болниците, и до тотален срив на икономиката поради загубата на трудоспособност в резултат на масовата инвалидизация на работната ръка, на политиците (и, най-важното, на техните господари) може и най-накрая да им дойде акъла и да се заемат сериозно със задачата да се елиминира вируса. За всеки разумен човке е ясно, че беше много по-дбре това да се направи от самото начало на 2020 г., не някъде към 2025 г, и да се спести огромно количество смърт и страдание.

  Вторият сценарий е по-вероятен. Но никой няма да дойде да потупа по-рамото мен и малцината други, които в момента разбират реалното положение, когато на всички стане ясно, че няма друг начин.

  Почти никой не изглежда да е способен да мисли по-дългосрочно от няколко месеца напред в бъдещето...

  Има, разбира се, и по-дистопични сценарии, в които олигархичния т.нар. "елит" на света разработва разни схеми за изолация на себе си от останалите, които да се оставят на произвола на съдбата. Не е изключено, но дано да не се стига дотам.

 94. 94 Профил на so
  so
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#84] от "Georgi Marinov":

  Голям си сладур, умен си, но явно не разбираш как храната се появява на рафтовете на хипермаркета. Освен това, виждането ти, че за изразено лично мнение, ако то не съвпада с твоето, човек трябва да носи наказателна отговорност е дълбоко притеснително и предизвиква съответния агресивен отговор от хора като мен. За да ти го поясня допълнително - ако човек като теб заяви, че ще ме затвори и санкционира ако не се подчинявам и не правя Х, ще се съсредоточа върху правенето на Х, ей тъй. Натам този "диалог" може да завърши с това, че някой от нас ще бъде закачен на някое дърво, което не решава никакви пробеми. Това е и дълбоката причина, моного от хората у нас да се опъват на мерките, съчетано с липсващия контрол и властовата импотентност. Един съвет - трябва да намериш начин да предаваш вижданията си в по приемлива форма. Да се затворим за неограничено време съвсем не е решение и не е ясно дали ще работи, предвид че трябва да стоим на топло, да ядем и да с***м. Бих предположил, че и деца нямаш, защото нямаш идея как се чувстват те в този период.

  #RussiaIsATerroristState
 95. 95 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2750 Неутрално

  Китайския грип ще промени начина ни на живот! Независимо дали ни харесва. Случи се и не може да се върнем назад. Ще има стагнация в някои бизнеси, а други ще умрат. Помислете как се е отразила появата на автомобилите върху производителите на каруци и камшици?

  Русия е проказата на планетата Земя.
 96. 96 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Това Борисов от джипката ли го каза?

 97. 97 Профил на feniks_na_gril
  feniks_na_gril
  Рейтинг: 81 Неутрално

  ***
  —цитат от коментар 93 на Georgi Marinov

  Ами третият сценарий? В който се обръща внимание кои хора страдат и умират от вируса и се вземат мерки конкретно за тяхната защита, вместо да се блокира цялата държава заради вирус, който между петдесет и осемдесет процента от заразените (в зависимост от това къде какво четеш) изкарват безсимптомно, а огромната част от останалите изкарват (сравнително) леко?

 98. 98 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Сталинка предлага печатане на пари. Тоест пълно унищожени на каквато и да е средна класа и спестяванията и.

  ... с двеста...
 99. 99 Профил на Georgi Marinov
  Georgi Marinov
  Рейтинг: 291 Неутрално

  До коментар [#97] от "Feniks_na_gril":

  Няма такъв трети сценарий, защото това, което описваш, е включено в тези двата.

 100. 100 Профил на feniks_na_gril
  feniks_na_gril
  Рейтинг: 81 Неутрално

  До коментар [#97] от "Feniks_na_gril":Няма такъв трети сценарий, защото това, което описваш, е включено в тези двата.
  —цитат от коментар 99 на Georgi Marinov


  Е, не го виждам. Може би чета криво.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK