На живо

Политическата криза: Велико народно въстание се готви и на 3 октомври (хронология)

Политическата криза: Велико народно въстание се готви и на 3 октомври (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал"Дневник" следи в реално време събитията около сблъсъците между институциите и протестите срещу правителството и главния прокурор, които навлизат в 81-ия си ден.
Концурт-митинг събра хиляди на Орлов мост, участниците в проявата ,започнала в 16 ч. призоваха за оставка. Музикантите призовават за масово участие в насроченото за 3 октомври четвърто издание на Великото народно възстание.


Трето Велико народно въстание е насрочено за 3 октомври

Така нареченото Отровно трио, което е сред инициаторите на протеста, обяви ново издание на Велико Народно въстание след трите му издания досега. То е насрочено за 3 октомври, събота от 17 ч. на площад "Независимост"."Ние няма да се откажем никога от правото да бъдем свободни!", обявява във фейсбук профила си триото.


Членовете му бяха на концерта и там обявиха новата инициатива. Адвокат Николай Хаджигенов посочи, че на 1 октомври е заседанието на комисията LIBE, а на 5-и е заседанието на Европарламента по повод корупцията на правителството на Борисов, затова на 3-и ние се събираме отново да покажем тия "между 100 и 500 човека", които близо три месеца вече сме по площадите и искаме оставки и ще получим оставки най-накрая. Чакаме ви!"


"Трябва да ги премахнем и това ще стане само ако се съберем, ако сме достойни и направим всичко възможно затова", добави Велислав Минеков. Според него четвъртото Велико народно въстание ще се види от Европа, а именно Европа ще отсече краката на българската мафия.


В това време на Орлов мост продължава започналият в 16 ч. концерт и още не е известно дали ще има шествие тази вечер.


Кадърът е от фейсбук профила на групата "Обединени Свободни Независими Българи".

Кадърът е от фейсбук профила на групата "Обединени Свободни Независими Българи".

Цветан Цветанов обяви при учредяването на партията си, че подкрепя провеждането на предсрочни избори.


"Сегашният парламент е изчерпал лимита на доверие, във формата на това Народно събрание всякакъв друг кабинет е неуместен и ние подкрепяме искането за предсрочни парламентарни избори", обяви той при учредяването на "Републиканци за България".


Той критикува настоящите управляващи.


Над хилядата учредители го избраха за председател, а негов заместник ще бъде бизнесменът от Чикаго Павел Вълнев, който заедно с брат си бе собственик на несъществуващата телевизия BIT.


Освен от председател и зам.-председател, тя ще се управлява от изпълнителен съвет, в който влизат 31 души. Говорител на "Републиканци за България" ще бъде Виктор Серфимов, който е в управителния съвет на БНТ.


Репортаж от събитието четете тук.

Няколко десетки са се събрали на започналия преди час концерт на Орлов мост, продължават да прииждат хора, които подкрепят исканията за оставка на правителството и главния прокурор. Сред участниците на митинг-концерта са групите "Контрол", "Уикеда", "Сленг", Теодосий Теодосиев, проф. Евгений Дайнов и други.


Политическата криза: Велико народно въстание се готви и на 3 октомври (хронология)

© Анна Христова

Каракачанов: Кабинетът няма смелост в някои отрасли на икономиката

"Ако правителството може да бъде критикувано за нещо, това е, че му липсва смелостта да се опълчи на статуквото в земеделието и някои отрасли в икономиката", това заяви на въпрос на журналисти вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, след тържеството в Плевен по повод 102 години от Дойранската епопея, съобщава БТА.


По думите му разединението за 30 години е довело до това България да е най-бедната държава в Европа и най-изчезващата нация. Според него рецептата за преодоляване на кризата е ясна - общонационални цели и единство на нацията.


"Всичко друго са празни приказки, партийни боричкания. Гледали сме ги 30 години. Това не е от вчера, не е от два месеца - от 30 години едно и също", допълни той.

Концертът на Орлов мост

На Орлов мост вече започна концертът-протест, който "подгрява" 81-ия ден на протеста с искане за оставка на правителството и на главния прокурор.


Цветанов: "Републиканци за България" няма да се управлява от джипка

Нека у вас да не остава усещането, че "Републиканци за България" ще се управлява от джипка, от която безотчетно ще се раздават пари, обяви бившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, който днес учредява политическия си проект. С това той отправи директна критика към лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов, чиято запазена марка е обикалянето по обекти в страната в управляван от него джип.


"Това, което наблюдаваме през последната една година, е липсата на ясен хоризонт за бъдещето на страната. Наблюдаваме и 80 дни протести, а това е негативна енергия, натрупвана през времето. В "Републиканци за България" ще затвърдим пътя ни към евроатлантическите ценности на страната", заяви Цветанов, цитиран от Би Ти Ви.


"Днес повече от всичко се нуждаем от политически проект, който да обединява всички, независимо от тяхната работа, раса или вярвания", каза още той.


Политическата криза: Велико народно въстание се готви и на 3 октомври (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Емилия Друмева: Бюлетините отнемат предимството на машините

Бонусите за членовете на Висшия съдебен съвет създават несъмнено привилегировано положение, различно от общия ред, по който се заемат длъжности в съдебната власт, заяви пред БНР професорът по конституционно право Емилия Друмева, бивш конституционен съдия и бивш член на ЦИК, а понастоящем секретар по правните въпроси на президента Радев. Коментарът й е по повод наложеното от него вето върху Закона за съдебната власт. Обясни, че е укоримо това, че тази разпоредба, върху която бе наложено вето, за втори път е предмет на промяна тази година след като вече е обявена за противоконституционна, а е представена като смекчаване. То обаче, според нея, поставя още по-голяма зависимост – едни членове на ВСС, които "слушат", ще бъдат повишени, а други – няма.


Машинното гласуване е средство срещу манипулиране, злоупотреба и най-вече срещу високия брой недействителни бюлетини, които особено при последните избори достигна нива, които силно надвишават стандарти, които са вече определени, обяви още тя. Поставянето на хартиени бюлетини до машините отнемат до голяма степен предимствата на машинното гласуване, посочи тя.

Срещам се с много хора, с представители на бизнеса, и смятам, че голяма част от тях все още подкрепят това, което ГЕРБ прави и направи във времето. Няма от какво да се срамувамеЗа тези 10 г. ние променихме БългарияТърпим политическия негатив в момента, но отговорността изисква България да има работещ парламент, за да може да отговаря на всички предизвикателства на кризата, коментира пред БНР Даниела Дариткова, председател на парламентарната група на ГЕРБ.
Тя обяви, че интензивността на протестите намалява и наред със свестните и отговорните хора, които в началото се включили в тях, в момента от този протест се опитват да се възползват политически субекти, "които гледат да излъскат имиджа си, за да се представят в друга светлина в контекста на започналата вече предизборна кампания".


В такава сложна ситуация трябва да се търси консенсус и диалог, смята тя. По-късно в ефира на БНР Арман Бабикян от "Отровното трио" отговори, че протестиращите не желаят диалог, а избори и протестите ще продължат.

Веселин Маринов: Политически песни няма да пея

Политически песни никога няма да пея. Цветан Цветанов не ме е поканил днес на учредяването на партията си, защото знае, че никога не сме говорили за политика, защото знае, че приятелството е онова, което свързва двама мъже, когато са заедно да се разтоварят от ежедневните си проблеми. Обикновено си говорим за спорт, за ежедневни неща, за децата. Това заяви пред БНТ певецът Веселин Маринов.


Преди години, когато Цветанов бе вътрешен министър, певецът нашумя с песента "Нашата полиция ни пази". Той я изпя за първи път на празника на МВР на 5 юли 2010 г. по желание на тогавашния министър Цветан Цветанов. При раздялата си с Цветанов през 2019 г. премиерът Бойко Борисов обяви: Не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее на концертите.


Днес Маринов пожела успех на Цветанов, "защото той е много почтен човек, много обича политиката и умее да раздава сърцето си за това, в което вярва".

Цветанов: Не подкрепям Радев

В никакъв случай не бих каза, че подкрепям Румен Радев, а бих казал, че подкрепям демократично мислещите български граждани, които излизат спонтанно на протести вече над 80 дни. Това обяви пред БНР Цветан Цветанов, бивш втори човек в ГЕРБ в отговор на такъв упрек от Цвета Караянчева, член на изпълнителния комитет на партията вчера.


"Това, което трябва да се знае, е, че политиката е форма и начин, в която трябва да търсиш правилните решения за държавата, а не да се задоволява само с личното его или с егото и функционирането на политическата партия, към която принадлежиш. Днес повече от всякога се нуждаем и от честни избори, които трябва да бъдат проведени", обяви Цветанов, който днес официално учредява партията си.


По повод разговори за хипотетична коалиция с БСП лидерът на "Републиканци за България" подчерта, че е важно да запазиш идентичността си: "Ние сме в център-дясно на политическия спектър и за нас ще бъде важно да има повече представители от този спектър".

Бабикян призова хората да се политизират

Бих призовал хората да се политизират, защото този протест е политически. Оттеглянето от политическия разговор, от желанието за по-добър живот и наказание за тези, които крадат държавата, ни направи интелектуални емигранти в собствената си родина, които се занимават с благонравна критика пред телевизора, а сега е време за действие. Това обяви пред БНР пиар експертът Арман Бабикян, част от т. нар. Отровно трио - един от инициаторите на протеста.


Политическата криза: Велико народно въстание се готви и на 3 октомври (хронология)

© Юлия Лазарова


В отговорна въпрос посочи, че никой от инициаторите на протеста нито е заявявал, нито е обсъждал намерение да се включи след това в политиката, "защото не мислим, че този протест е мястото за реализация на нещо такова. Той е на всички граждани, които имат желание тази мафиотизирана върхушка да си отиде".


Допълни, че половината вина, че тези на власт е на дневен ред, е че "стояхме настрани и цъкахме с език". Обяви, че протестът няма да спре въпреки привидната му малобройност напоследък и каза, че ще има следващо издание на велико народно въстание. "Нищо няма да спестим на управляващите, нито да се откажем".


Не желаем да живеем във феодална България с един монарх, който се разхожда с джипка.


Арман Бабикян,

пиар експерт

Разривът между Бойко Борисов и Цветан Цветанов не ме изненада. Видял съм и съм забелязал през годините, че никой не е останал прекалено дълго до Борисов. Според мен, защото той има способността в зависимост от това какъв му е интересът да се освобождава от хора, които по някакъв начин биха му пречили за постигане на неговите цели. Това коментира пред Би Ти Ви криминалният психолог Тодор Тодоров, който ще се присъедини към партията на Цветанов "Републиканци за България", която се учредява по-късно днес.


Обяви, че няма причини да не вярва на Цветан Цветанов, защото е работил с него в системата на МВР и е готов да го последва. Не се вижда като депутат.


Тодоров не изключи в бъдеще да се работи в някаква насока с ГЕРБ, но с условие.


ГЕРБ е загубила човешкия си образ, трябват реформи, ако те променят своя облик, ако имаме еднакви ценности и идеали, не пречи да работим заедно в някакъв момент и в някаква насока заедно.


Тодор Тодоров,

криминален психолог

Концерт-протест блокира Орлов мост

Част от кръстовището на Орлов мост вече е блокирано, за да се изгради платформата, върху която следобед ще има концерт.


Нова перспектива на процесите до момента искат да дадат организаторите на митинг-концерта "Бъдеще за България - бъдеще за младите", който ще се проведе от 16 ч. Според организаторите концертът ще събере част от "цвета на България" – културни дейци, интелектуалци, творци, предприемачи, преподаватели.
Сред участниците на митинг-концерта са групите "Контрол", "Уикеда", "Сленг", Теодосий Теодосиев, проф. Евгений Дайнов и други.


До 15:00 ч. се забранява влизането на превозни средства, с изключение на градския транспорт, по бул. "Цариградско шосе" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П. К. Яворов". След това до полунощ цялото кръстовище ще е затворено като ще бъдат променени маршрутите на градския транспорт.


Кадърът е от фейсбук профила на групата "Обединени Свободни Независими Българи".

Кадърът е от фейсбук профила на групата "Обединени Свободни Независими Българи".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (456)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  организаторите на митинг-концерта "Бъдеще за България - бъдеще за младите"

  Тия пък сега кави са и за каво се борят.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 2. 2 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2143 Любопитно

  Най после новина за протеста, че от няколко дни май нямаше (или съм ги пропуснал, че преглеждах отгоре, отгоре)

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3826 Весело

  Някой от постоянно списващите журналисти на тема полицейско насилие в България, разбра ли какво се случи в Лондон, и как действа тамошната полиция?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 4. 4 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Бъдеще за България - бъдеще за младите

  С блокади и анрхия.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 5. 5 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1022 Весело

  "цвета на България" – културни дейци, интелектуалци, - проф. Евгений Дайнов и други.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3830 Неутрално

  "Важен е човекът. Външността никога не е най-важната, но моралната страна е по-сложна. Става дума за вулгарна натура, истински гений на злото. Тук е нужно перото на автора на "малкия Наполеон" (Виктор Юго), за да опише всички кътчета на тази мрачна и макиавелистка душа.


  А нацията е изтощена, тя не смее да се оплаква, нейната добродетел се изчерпва с мълчанието, тя е познала режима на отоманските паши, ще преживее и един подобен режим.


  Ще ви обясня неговите средства, неговата система.


  С три думи: "деморализирай, за да управляваш". Някога казваха "разделяй и владей", но това е стара, демодирана практика.


  Корупция и преследване!


  Първа точка: наказвай, преследвай недоволните, компрометирай честта им, заплашвай богатството им, отдалечи ги от народа, хвърли ги в затвор, изолирай ги - накратко - направи ги безсилни и неми.


  Втора точка: създай си чрез всякакви облаги и щедрост армия от клакьори - депутати, областни управители, съдии, чиновници от всякакъв ранг, жандарми и пъдари.


  Ето ти режим. И той продължава с години.


  Какъв скандал, сърцето ти се свива."

  https://www.dnevnik.bg/knigi/2020/09/26/4118968_bogomilite_dumaha_mahni_upravnika_i_shte_premahnesh/


  Преди повече от 100 години Стоян Михайловски пише за обществените процеси по начин, сякаш е техен съвременник днес ! Дори много от нас днес не са разбрали същността на политиката на демагогията на властта - развращавай, за да владееш ! Това правят непрестанно ! Обратното е необходимо, за да изградим нещо по - различно от сегашното управленско блато - ценности !

 7. 7 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 426 Весело

  Полиция, полиция, ама Баце е с рейтинг на слънчев декемврийски ден и герберите ще отнесат народната любов...

 8. 8 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 295 Неутрално

  До коментар [#1] от "deepblue":

  За същото, за което се бореха Отровното трио. Това са жалки опити да се съживи протеста, но хората разбраха, че зад организацията му стоят розовофашистките организации и няма да се върнат. Най-много да успеят да съберат протест веднъж на седмица или две, и толкоз.

  "Нашите деца не получават образованието, от което имат нужда. Те трябва да бъдат обучавани в традиционните морални ценности, но вместо това им се казва, че имат изконното право да бъдат гей. Това е измама, която ги отклонява от верния път в живота." - Маргарет Тачър, 1987
 9. 9 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Бъдеще за България - бъдеще за младите

  Новите спасители на Kleta Maika Bulgariq кои са.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 10. 10 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2865 Весело

  организаторите на митинг-концерта "Бъдеще за България - бъдеще за младите"Тия пък сега кави са и за каво се борят.
  —цитат от коментар 1 на deepblue


  Вероятно за бъдеще се борят, родените при Бойко Борисов от как е във властта станаха пълнолетни. Тези които не са децата на гербери и или бизнесмени от кръговете на герберугите живеят доста скромно и без шансове за развитие!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 11. 11 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3076 Весело

  Абе по-добре концерт през деня, отколкото сблъсъци и хвърляне на яйца и домати вечер.
  Успех на протестиращите!

 12. 12 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  Протестиращите са новите цигани в София. Всичко им е позволено. Ясно е кой даде права на циганите да се возят без пари в градският транспорт и контрольорите да не ги закачат - БКП. И това с политиката за циганите е дългосрочна политика. Политиката и за протестиращите ще е дългосрочна. Ще им се дават медии, медийна подкрепа, медийно отразяване. И както на циганите им е казано какво става и какво могат да правят. Така и на протестиращите им е казано. Циганите знаят, че полицията няма да ги пипа, и протестиращите знаят.

  ДБ=БКП
 13. 13 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Пир по време на чума . Цял свят гори и от болест и от икономическа криза . Софиянци луднаха .
  Какви млади , какво бъдеще с такива млади . Искат работа на жълтите павета .
  Гледали от запада . От кого гледате , от африканците в Париж ли . Здравето си не пазят , ще отидат да се нагълтат с пневмония .
  Утре ще са инвалиди . Разум има ли ?
  Нямам думи .

 14. 14 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  организаторите на митинг-концерта "Бъдеще за България - бъдеще за младите"Тия пък сега кави са и за каво се борят.
  —цитат от коментар 1 на deepblue


  "Сред участниците на митинг-концерта са групите "Контрол", "Уикеда", "Сленг", Теодосий Теодосиев, проф.ЕВГЕНЙ ДАЙНОВ и други."
  Там съм зарад проф Евгений Дайнов и ДРУГИ ......

 15. 15 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  За да имаме бъдеще трябва да помним миналото.

  Луканова зима,Берово и Попово безвластие.
  Жан Виденов с инфлацията и ограбването на спестяванията на хората.
  Костов -приватизация ,РМД,Нефтохим ,Балкан.
  Крадлив дедо-приватизация на БТК,електрорапределителните дружесва,въскресяване на АЕЦ Беляне"
  Тройната ламя-Станишев.
  И заради цялата тая история дойде Борисов.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 16. 16 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 8 Весело

  Отровното трио няма ли да изпее няколко неаполитански песни? Щото иначе за кво да ходя на този концерт?

  без подпис!
 17. 17 Профил на prinz
  prinz
  Рейтинг: 103 Весело

  Ако някой има къса памет и не си спомня целогодишните протести от 2013, да првери тогавашните организатори - Румен Петров и Ивет Добромирова от кого лапаха тогава и против кого се бориха тогава и сега с кого са(въпреки че двамата живеят в Антиб Франция, представляват интересите на Божков)
  Тези протести срещу Борисов се правят с пари от нашите чужди партньори, колкото и конспиративно да звучи, Напипват болна точка и яхват народното недоволство, това е техният метод.
  Бате Бойко е пътник, може гордо да се махне от властта, маоже и жалко да изменя версиите, кой е снимал кюлчетата.
  Щом се дават пари за концерти с блокаж на кръстовища, властта ще премине в друг клан (може би тоя на Прокопиев), който ще ни обясняват че е най-деомкратичният клан в Бг

  Не съм крал
 18. 18 Профил на prinz
  prinz
  Рейтинг: 103 Весело

  http://www.bnews.bg/article/229223-super_voyna_v_bnt_koko_kamenarov_i_panorama_vlizat_v_zhestoka_bitka
  ето с какви проекти се взимат пари , дадени от Сорос (цру) ужким за демокрация в БГ

  Не съм крал
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Със такива протести и концерти, Бойко ще надмине Тато. Имам чувството , че протестуиращите работят за преизбирането му............мда

 21. 21 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  Пропускаш само, че в Лондон преди години си обезглавиха един крал, който си мислеше че страната е негова собственост.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 22. 22 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Част от кръстовището на Орлов мост вече е блокирано, за да се изгради платформата

  КОЙ даде пари за плтформа ,озвучаване и изпълнители.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 23. 23 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  организаторите на митинг-концерта "Бъдеще за България - бъдеще за младите"Тия пък сега кави са и за каво се борят.
  —цитат от коментар 1 на deepblue


  Ще връщат ученическите и студентските бригади!!!

 24. 24 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  По стар стил (който е бил в България за църковна употреба до 1968 г. след това БКП насила въвежда новият стил за църковна употреба) днес е Въздвижение на Честният и Животворящ Кръст Господен. Строг пост е. Понеже се пада в неделя е разрешено да се яде храна с елей (зехтин). По време на строг пост не се правят тържества.
  Комунистите навремето по време на комунизма точно на големи църковни празници правеха така, че хората да не ходят на църква. Организираха се всякакви мероприятия само и само хората да не ходят на църква. Сега пак правят същото. В ден на строг пост те организират концерт.

  ДБ=БКП
 25. 25 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Това сега блокиране с разрешение ли е или днес са разтоварили прословутия камион с озвучителна техника? Пледполагам не е, едва някой ще им издаде разрешително точно на кръстовището.

 26. 26 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Това сега блокиране с разрешение ли е или днес са разтоварили прословутия камион с озвучителна техника? Пледполагам не е, едва някой ще им издаде разрешително точно на кръстовището.

 27. 27 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1748 Разстроено

  абе дружките Дай Българие и ДПС да се спасяват
  от години никой не е мобилизирал електората на ДПС както го направи турското мекере ХИ и протестиращите - явно ДПС му е платило

 28. 28 Профил на prinz
  prinz
  Рейтинг: 103 Неутрално

  +
  само забравяш да споменеш - че не може1989 да се роди толкова уродливо и некъдърно образование, и да се превърне на 30 години в нещо нормално и що-годе приемливо.
  Политическият ни конструкт от самото начало е на командно дишане и се крепи изкуствено.

  Не съм крал
 29. 29 Профил на prinz
  prinz
  Рейтинг: 103 Неутрално

  До коментар [#15] от "deepblue":
  +
  само забравяш да споменеш - че не може1989 да се роди толкова уродливо и некъдърно образование, и да се превърне на 30 години в нещо нормално и що-годе приемливо.
  Политическият ни конструкт от самото начало е на командно дишане и се крепи изкуствено.

  Не съм крал
 30. 30 Профил на perro
  perro
  Рейтинг: 1042 Весело

  Домати и развалени яйца да носим/мятаме ли? Или да аплодираме без да мислим много-много?

  perro -si yankees - no
 31. 31 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2865 Весело

  Пир по време на чума . Цял свят гори и от болест и от икономическа криза . Софиянци луднаха . Какви млади , какво бъдеще с такива млади . Искат работа на жълтите павета . Гледали от запада . От кого гледате , от африканците в Париж ли . Здравето си не пазят , ще отидат да се нагълтат с пневмония . Утре ще са инвалиди . Разум има ли ? Нямам думи .
  —цитат от коментар 13 на oua58686497


  Да бе, кой протестира е безопасно да го пребият като куче и да го изтезават противозаконно (вероятност 1/2000) и да го опипват ченгета ама от ланшния вирус може да се инвалидизира за цял живот(вероятност 1/20 000 000)!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 32. 32 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  Я да си припомним
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/10/29/2852631_centurut_v_sofiia_shte_bude_blokiran_zaradi_koncerta/
  https://www.dnevnik.bg/photos/2016/10/29/2853306_fotogaleriia_mitingut_na_slavi_trifonov_za_referenduma/
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/10/29/2853210_scenata_za_koncerta_na_slavi_trifonov_veche_preprechva/ #comments
  Да цитирам един от служебните "коментатори"
  Честито на софиянци - простаците ни превзеха.

  Нескопосаният чалгаджия и ония зад него ни показаха who is in charge.

  Който може, да се спасява от тоя учиндолски дворен гириз.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ."
  И другите демократи оттогава си струва да се прочетат.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 33. 33 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  "Важен е човекът. Външността никога не е най-важната, но моралната страна е по-сложна. Става дума за вулгарна натура, истински гений на злото. Тук е нужно перото на автора на "малкия Наполеон" (Виктор Юго), за да опише всички кътчета на тази мрачна и макиавелистка душа.А нацията е изтощена, тя не смее да се оплаква, нейната добродетел се изчерпва с мълчанието, тя е познала режима на отоманските паши, ще преживее и един подобен режим.Ще ви обясня неговите средства, неговата система.С три думи: "деморализирай, за да управляваш". Някога казваха "разделяй и владей", но това е стара, демодирана практика.Корупция и преследване!Първа точка: наказвай, преследвай недоволните, компрометирай честта им, заплашвай богатството им, отдалечи ги от народа, хвърли ги в затвор, изолирай ги - накратко - направи ги безсилни и неми.Втора точка: създай си чрез всякакви облаги и щедрост армия от клакьори - депутати, областни управители, съдии, чиновници от всякакъв ранг, жандарми и пъдари.Ето ти режим. И той продължава с години.Какъв скандал, сърцето ти се свива."https://www.dnevnik.bg/knigi/2020/09/26/4118968_bogomilite_dumaha_mahni_upravnika_i_shte_premahnesh/ Преди повече от 100 години Стоян Михайловски пише за обществените процеси по начин, сякаш е техен съвременник днес ! Дори много от нас днес не са разбрали същността на политиката на демагогията на властта - развращавай, за да владееш ! Това правят непрестанно ! Обратното е необходимо, за да изградим нещо по - различно от сегашното управленско блато - ценности !
  —цитат от коментар 6 на samoedin


  Трудно може да се опонира на такива факти!
  "Развращавай, раздавай, опростачавай!"
  ПКП!
  О С Т А В К А!

 34. 34 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3076 Весело

  До коментар [#15] от "deepblue":

  Той че Борисов заради това дойде - така е. А какви ги свърши. Далеч съм от мисълта, че не е свършил и положителни неща, съобразно капацитета му, но лошите май последните години натежават. Хйде да не изреждам като теб. Следващите след него ще имат достатъчно време да изреждат подвизите.
  Та така, нещата се променят.

 35. 35 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Това пък кой го организира? Чалгаря, Божков, БСП, джендърите или е срещу мерките за коронавируса?

  Евроатлантида
 36. 36 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3830 Неутрално

  До коментар [#18] от "prinz":

  " http://www.bnews.bg/article/229223-super_voyna_v_bnt_koko_kamenarov_i_panorama_vlizat_v_zhestoka_bitka
  ето с какви проекти се взимат пари , дадени от Сорос (цру) ужким за демокрация в БГ"


  " Фирмата "Син кръст 2016" е регистрирана през 2015 г. с начален капитал 1950 лв. В отчета си за 2016 г. тя е записала загуба от 61 хил. лв. От 2017 г. "Син кръст 2016" започва да работи по договори с БАБХ за обезвреждане на отпадъци. В годината, в която това се случва, фирмата излиза на печалба от над 897 хил. лв., а през 2018 г. тя вече е над 5,35 млн. лв.


  През този период собственици на "Син кръст 2016" са Янка Николова-Лазарова и Борислав Лазаров. Според Търговския регистър Лазаров е бил управител още на "ВОЛФ-96", представител на ДИТЦ и "Чистота София". Името на Лазаров стана известно покрай кризата с боклука на столицата, когато той е управител на фирмата-концесионер "Новера".


  През юни 2019 г. дъщерите на собствениците на "Син кръст" честитиха рождения ден на премиера като публикуваха снимка с него от дома му и с думите: "Обичаме те и винаги ще бъдеме до тебе Благодарим ти за всичко и че и ти винаги си с нас и не ни оставяш !!!". До този момент "Син кръст 2016" е получила от БАБХ близо 14 млн. лв. и има действащи договори за още над 21,2 млн. лв. От юни тази година фирмата е с нов собственик.


  "Еко БГ СЖП" е основана през февруари 2015 г. със 100 лв. капитал. В годината на създаването си отчита приходи от 18 хил. лв. Фирмата започва да работи по договор за обезвреждане на отпадъци с БАБХ от края на 2017 г. и още на следващата година отчита печалба от над 2 млн. лв.. Това е над 330 пъти повече в сравнение с 2017 г., когато е декларирала печалба от 6 хил. лв. До този момент "Еко БГ СЖП" е получила за изгаряне на трупове над 8 млн. лв. и има действащ договор за близо 14,5 млн. лв.


  Парите за обезвреждане на животински отпадъци са част от нотифицирана държавна помощ от 90 милиона лева за периода 2015-2020."

  https://www.dnevnik.bg/analizi/2020/09/27/4119189_nad_330_puti_rust_na_pechalbata_kakvo_znachi_da_te/?ref=id&_ga=2.261640781.1319244206.1600893023-1983799873.1575926018


  Ето ги борците срещу Сорос и начина, по който те воюват срещу корупцията.......

 37. 37 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1508 Весело

  [quote#14:"doroteus"][/quote]

  Ако другите са проф. Дичев и проф. Баева, мен не ме търси.

 38. 38 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  Нормалните хора пък ще се разходят до Орлов мост следобеда.
  —цитат от коментар 19 на v.surovina

  Прощавай,кои "нормални хора"?Тези,които обикаляха центъра и омазваха сградите с яйца,домати,свински уши....?Които се търкаляха по кръстовищата и малтретираха софиянци?Или тези,които искат да ни натресат проруско служебно правителство на фигуранта?Добре,че тия "нормални хора"се оказаха пренебрежимо малко,че българите не ги последваха,че иначе-жална ни майка.

 39. 39 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  "цвета на България" – културни дейци, интелектуалци, - проф. Евгений Дайнов и други.
  —цитат от коментар 5 на sarunka


  В коя област на културата се трудиш?

 40. 40 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Троловете по-горе са се активизирали да вземат неделния бонус :) Нормалните хора пък ще се разходят до Орлов мост следобеда.
  —цитат от коментар 19 на v.surovina


  Хвърлете и малко яица и домати като нормални хора.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 41. 41 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3356 Неутрално

  До коментар [#9] от "deepblue":

  Бъдеще за България -Елена Костова, съпруга на бившия премиер ...

  [email protected]
 42. 42 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 110 Неутрално

  Изключително много се дразня, когато музиката и въобще изкуствата се използват за политически цели. Пример: по време на избори и др. под. Изкуството е за доставя наслада на хората и да ги сближава. Така малко след Десети ноември голяма част от интелигенцията беше въвлечена във вихъра на събитията за промяна, след като видяха че ще бъдат употребени като салфетки се отдръпнаха, но много хора от площадите тогава, гласуваха за някогашното СДС и за дясното заради големите митинги и концерти. После всички знаем какво се случи...

 43. 43 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2943 Весело

  До коментар [#16] от "Лопе де Вега":

  Ако Отровното трио ще пее, по-добре не ходи.

 44. 44 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  организаторите на митинг-концерта "Бъдеще за България - бъдеще за младите"Тия пък сега кави са и за каво се борят.
  —цитат от коментар 1 на deepblue


  Борят се за псувни! Всички софиянци прибиращи се от уикенда ... да ги псуват. Това искат.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 45. 45 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Добре, че Бойко ги разкара овреме ДБ и не им позволи да превземат Герб. Хванаха се с Кунева и успяха да влезнат в НС през 2014 г. Посредством разни като Бъчварова и Ристю и като коалиционни партньори на Герб успяха да прокарат някои от плановете за промяна на прокуратурата. Сега са комбина с БСП, въпреки че преди обвиняваха Станишев. Сега се опитват пак да се доберат до властта чрез БСП. Косто ще си връща милионите от КТБ.

 46. 46 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  Тия пък сега кави са и за каво се борят.
  —цитат от коментар 1 на deepblue


  Борят се срещу мутрите-бандити от герб, които докараха на страната ни най-високата смъртност в света и най-високото ниво на корупция и бедност в ЕС!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 47. 47 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Весело

  "цвета на България"

  Евгений Дайнов

  ХАХАХАХАХХАХАХАХХА

  The best way to predict the future is to invent it.
 48. 48 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Сред участниците на митинг-концерта са групите "Контрол", "Уикеда", "Сленг", Теодосий Теодосиев, проф.ЕВГЕНЙ ДАЙНОВ и други."
  Там съм зарад проф Евгений Дайнов и ДРУГИ ......
  [quote#14:"doroteus"][/quote]
  Как да разбираме "и ДРУГИ"? Проф. Евгений Дайнов и други, които ще добавят малко време за да бъде мероприятието по-продължително? Професорът може би ще се изяви и като рокаджия. Като политическа ориентация би се вписал успешно в поне 3 направления. Според мен ДРУГИ-те също са известни личности в свои области.

 49. 49 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  До коментар [#46] от "Рим":
  Как точно се борят?Какво предлагат да се направи,да се подобри,да се промени....?Или цялата борба е,да докарат проруско правителство на фигуранта?Тогава вече наистина ще цъфнем и вържем.

 50. 50 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  Изключително много се дразня, когато музиката и въобще изкуствата се използват за политически цели. ...
  —цитат от коментар 42 на Dobromir Dobrev


  Изкуството е длъжно да участва в битката срещу корупцията, носител на която са мутрите-комунисти от върхушката на герб!
  Със сигурност ще се включват още и още групи и хора на изкуството!

  Срам за тези хора на изкуството, които все още се колебаят или придремват сред остатъците на мутрите-бандити от герб!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 51. 51 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3826 Весело

  До коментар [#21] от "Darcas":

  Даа, "страхотно пример", продължавай в същия дух...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 52. 52 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  Всеки ден гледам тук събиране на коментатори от активистите на групата "за Путин - зацелувам във венците" Вие къде изчезвате в обикновения живот?
  И което е интересно, че това е същите активисти, които винаги са против протестите и за ББ и ГЕРБ:))

  "Чуждестранен агент"
 53. 53 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Весело

  "Нова перспектива на процесите до момента искат да дадат организаторите"

  Каква перспектива могат да имат тези процеси:
  1. Слушате интернационала
  2. Искате Народен съд
  3. Искате да превземете народното събрание
  4. Искате комунистическо служебно правителство, назначено от резидента
  5. Хвърляте храна по сгради

  Та каква ви е перспективата? Защото на нас всички ни е ясна.

  The best way to predict the future is to invent it.
 54. 54 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 531 Неутрално

  За да имаме бъдеще трябва да помним миналото.Луканова зима,Берово и Попово безвластие.Жан Виденов с инфлацията и ограбването на спестяванията на хората.Костов -приватизация ,РМД,Нефтохим ,Балкан.Крадлив дедо-приватизация на БТК,електрорапределителните дружесва,въскресяване на АЕЦ Беляне"Тройната ламя-Станишев.И заради цялата тая история дойде Борисов.
  —цитат от коментар 15 на deepblue

  Орешарски - КТБ. Процедурата е подготвена дълго преди господин Орешарски да стане министър-председател. Финализирането съвпадна с "неговия" период.
  П.П. И аз споменавам минали отдавна събития. Какво да се прави, според остарял виц "българинът най-обичал кат' спи, кат' яде и КаТ еБе". Аз обичам вицове.

 55. 55 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Нека да захлебят изпълнителите, да им хвърлят и на тях някоя огризка мутрите, падолствата и НПОтата. С този вирус им е трудно а ние 80 дни изтърпяхме лумпените, тях ли няма...

  Евроатлантида
 56. 56 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1334 Весело

  Членовете на "Бъдеще за България - бъдеще за младите" са сигурно няколко души на пенсии и заплати, но са успели да съберат средства от доброволци за концерт.

 57. 57 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  Защо не пуснат фигуранта да каже няколко думи, интересен е как точи лиги, говорейки за чекмеджето, аранжирано по негов вкус.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 58. 58 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  ....Как да разбираме "и ДРУГИ"?.
  —цитат от коментар 48 на zhivko6461


  Елате на Орлов мост и ще разберете!
  Никой не трябва да стои в страни от Протеста, когато става дума за битка срещу корупцията, нито пък да стои близо до клатушкащата се картонена кула герб, защото при срутването на тази кула, всички в нея и около нея ще пострадат...

  Напускайте масово партията на корупцията и бандитите герб, ако искате да оцелеете... Времето на тази отвратителна каста изтича...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 59. 59 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Утре на Орлов мост може да има фермерски пазар, вдругиден може да има мач... Общината къде е и защо не изрине тази сган? Този миризливец Дайнов ако е интелектуалец да ме гръмнете, паркира си дъртия Голф на тротоара в Борово. Това е страшно интелектуална постъпка.

  Много хитър
 60. 60 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  До коментар [#46] от "Рим":Как точно се борят?Какво предлагат да се направи,да се подобри,да се промени....?Или цялата борба е,да докарат проруско правителство на фигуранта?Тогава вече наистина ще цъфнем и вържем.
  —цитат от коментар 49 на uvtest


  Първо трябва да се справим с корупцията! Носител на корупцията в България е върхушката на герб!
  Никакво проруско правителство не могат да докарат комунистите от Позитано 20, защото подкрепата за тях не надхвърлш 15-20%!
  Точно обратното - мутрите комунисти от герб са тези които на практика вече докараха руснаците чрез енрегийните проекти на агент Гоце - АЕЦ Белене и Турски поток!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 61. 61 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 531 Неутрално

  ...
  Хвърлете и малко яица и домати като нормални хора.
  [quote#40:"deepblue"][/quote]
  Кюстендилски сливи разрешават ли се? Подложени на сушене, леко посбръчкани.

 62. 62 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5844 Любопитно

  На 7 юни 1990 напълнихме булеварда до където поглед стига и го обагрихме със сините знаменца на надеждата. Това беше истинският митинг концерт. Единствен и неповторим!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 63. 63 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  До коментар [#15] от "deepblue":

  Защо пропускаш "постиженията" на Борисов?

 64. 64 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Весело

  Утре ...... фермерски пазар, вдругиден мач... Общината ...... изрине тази сган? Този миризливец .......... да ме гръмнете .......... паркира си дъртия Голф .
  —цитат от коментар 59 на Кум Лисан


  В този несвързан бъртвеж виждам безсилие и злоба!
  Злобата няма да ви помогне. Тя ще ви закопае.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 65. 65 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  [quote#60:"Рим"][/quote]

  АЕЦ "Беляне"пито ,платено.Пито Горския,Станишев-платено Борисов.
  Турски поток-Балкански поток,втечнена американска газ от Гърция.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 66. 66 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  [quote#60:"Рим"]
  —цитат от коментар 65 на deepblue
  АЕЦ "Беляне"пито ,платено.Пито Горския,Станишев-платено Борисов.Турски поток-Балкански поток,втечнена американска газ от Гърция.[/quote]

  Няма такива работи!
  Нищо не е пито-платено, докато мутрата от Банкя е на свобода!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 67. 67 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 531 Неутрално

  На 7 юни 1990 напълнихме булеварда до където поглед стига и го обагрихме със сините знаменца на надеждата. Това беше истинският митинг концерт. Единствен и неповторим!
  —цитат от коментар 62 на Незнайко в Слънчевия град

  Вероятно сте пряк участник в събитието. Май до хотел "Плиска". С 1 милион участници. След това успешно е изпълнен преходът "От 1 милион на Орлов мост до 1% на избори".
  Метафори, реалности ...

 68. 68 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  На 7 юни 1990 напълнихме булеварда до където поглед стига и го обагрихме със сините знаменца на надеждата. Това беше истинският митинг концерт. Единствен и неповторим!
  —цитат от коментар 62 на Незнайко в Слънчевия град


  Така е! Този митинг беше неповторим!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 69. 69 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  До коментар [#15] от "deepblue":Защо пропускаш "постиженията" на Борисов?
  —цитат от коментар 63 на Vesselin Velkov


  Ми кажи някое, ама не от журналист или политически труп.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 70. 70 Профил на Онгомбо
  Онгомбо
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#3] от "hamiltonf":

  бегай у Лондон да ти е рахат

 71. 71 Профил на Онгомбо
  Онгомбо
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#62] от "Незнайко в Слънчевия град":

  страхотен резултат постигнахте... ша паладйея

 72. 72 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  Първо трябва да се справим с корупцията
  —цитат от коментар 60 на Рим

  Тъй де,ама как мислите да се справите с тая корупция?Досега никаква идея,никакви конкретни стъпки не чухме от протестърите по този въпрос.Повтаряте ,като папагали,"оставка"и до там.

 73. 73 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  До коментар [#1] от "deepblue":

  Да те просветя малко – ако, разбира се, можеш да възприемаш заобикалящата те действителност адекватно: Като всеки нормален българин и те се борят за сваляне от власт на Организирана Престъпна Група ГЕРБ и въздаване на правосъдие на главатарите на тази разбойническа банда – т.е. те да отидат на мястото, където би трябвало да бъдат – в затвора.

 74. 74 Профил на b_mitov
  b_mitov
  Рейтинг: 374 Неутрално

  С удоволствие ще стана съучастник на организаторите тук: https://bg.helpkarma.com/campaign/badeshte-za-mladite-badeshte-za-balgaria-2472/?fbclid=IwAR1oDBtJ9Ykd7U0-MTMGBzA_SZHH4UNHZFrMvGl8GhadvrSCXzGRbXT78Os

  Все още са необходими доста средства. Вероятно ще може да се дарява и на място.

 75. 75 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#64] от "Рим":

  Трябвало е да станеш психолог, уви, не си учил за това и се опитваш да блеснеш тук.

  Много хитър
 76. 76 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 622 Неутрално

  До коментар [#72] от "uvtest":

  Е ее , как не постигнаха нищо . ХИ дигна пушек до небето да отпуши една пътека , щот му се ходило на плаж пред Догановите сараи .
  Пръв борец срещу корупцията .
  Това не можеше ли да стане с една жалба до общината ??

 77. 77 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 531 Неутрално

  ...
  Първо трябва да се справим с корупцията! Носител на корупцията в България е върхушката на герб!
  Никакво проруско правителство не могат да докарат комунистите от Позитано 20, защото подкрепата за тях не надхвърлш 15-20%!
  Точно обратното - мутрите комунисти от герб са тези които на практика вече докараха руснаците чрез енрегийните проекти на агент Гоце - АЕЦ Белене и Турски поток!
  [quote#60:"Рим"][/quote]
  Кои други комунисти имат или биха имали по-голяма подкрепа? За некомунисти не питам. Те отдавна са елиминирани или приобщени.
  Кои сте тези, първите и единствени в света, които ще се справите с корупцията? Вероятно ГЕРБ и някои свързани фирми ще бъдат изолирани. Основните, големите играчи отдавна са свързани са в играта. Други другарки и другари от други клонове на мафията, която ще унищожавате, ще получават колкото трябва когато трябва от когото трябва. Даващите ще продължават да вземат много повече от даденото.

 78. 78 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 646 Неутрално

  [/quote]


  [quote#62:"Незнайко в Слънчевия град"]На 7 юни 1990 напълнихме булеварда до където поглед стига и го обагрихме със сините знаменца на надеждата. Това беше истинският митинг концерт. Единствен и неповторим!
  —цитат от коментар 68 на Рим


  Но изборите ги спечели БСП.Тогава разбрахте,че София не е България.Сега историята се повтаря.

 79. 79 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 622 Неутрално

  До коментар [#1] от "deepblue":Да те просветя малко – ако, разбира се, можеш да възприемаш заобикалящата те действителност адекватно: Като всеки нормален българин и те се борят за сваляне от власт на Организирана Престъпна Група ГЕРБ и въздаване на правосъдие на главатарите на тази разбойническа банда – т.е. те да отидат на мястото, където би трябвало да бъдат – в затвора.
  —цитат от коментар 73 на murry


  Имате доказателства че че има такава група и сте сигурен/на че ще ги вкараш в затвора .
  Ми дайте ги на прокуратурата де.

 80. 80 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  Тъй де,ама как мислите да се справите с тая корупция?Досега никаква идея,никакви конкретни стъпки не чухме от протестърите по този въпрос.Повтаряте ,като папагали,"оставка"и до там.
  —цитат от коментар 72 на uvtest


  Сто пъти обясняваме вече! Носител на корупцията в България е герб!
  Срутването на мутрата Борисов означава удар право в лицето но корупцишта и задължително условие за това държавата да стъпи здраво на краката си!

  За да си обясните вредата от управлението на мутрите от герб, може да направите следната проста и достъпна сметка:
  Цената на километър от Софийското метро струва 30 милиона. Десет километра са 300 милиона!
  Васил Божков в комбина с Борисов и Горанов откраднаха 700 милиона! Т.е. това е цял един лъч от метрото!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 81. 81 Профил на polivanov
  polivanov
  Рейтинг: 360 Весело

  Щом има "политическа криза" има и решение - нарича се избори. Днес има частични избори в 21 населени места в страната. Въпрос с повишена трудност - за "Дневник" тази тема съществува ли и в колко от тези населени места новите кандидати за власт - ДБ, Мая и т.н., имат издигнат свой кандидат? Или всичко по-далеч от Витошката яка не се брои?

 82. 82 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2203 Весело

  До: "77-ми" - Може да се каже далеч по-просто , да се смени държавата доколкото я има , обясненията после защо се налага , всичко за Мафията е казано отдавна , за властта също , за партиите еднояйчни близнаци съвсем и......да се подчертае , че корупцията е форма на управление при определено държавно устройство......

 83. 83 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 531 Неутрално

  ...
  ....Как да разбираме "и ДРУГИ"?.
  —цитат от коментар 48 на zhivko6461
  Елате на Орлов мост и ще разберете!
  Никой не трябва да стои в страни от Протеста, когато става дума за битка срещу корупцията, нито пък да стои близо до клатушкащата се картонена кула герб, защото при срутването на тази кула, всички в нея и около нея ще пострадат...
  Напускайте масово партията на корупцията и бандитите герб, ако искате да оцелеете... Времето на тази отвратителна каста изтича...
  [quote#58:"Рим"][/quote]
  Преди да дойда/дойдем/дойдат трябва да бъде изпратено убедително послание. Изпращащите да се представят, да са ясни целите, които са си поставили и методите и средствата, с които ще бъдат постигнати. Хората са идвали (включително и в коментар в този форум се припомня един голям митинг). Голяма част от идвалите са се включвали заради идеята "да премахнем". След това са станали свидетели на продължението...
  Струва ми се, че продължавате да не можете, по-точно да не желаете да възприемете, че е възможно човек или група хора да не споделят вашите възгледи без непременно да споделят възгледите на основния ви опонент (враг). Стил близък до стила на комунистически функционери от 50-те години на ХХ век - който не е с нас е против нас, който изразява несъгласие или дори съмнение с нашата лолитика е фашист, враг на народа (в съвременния вариант - гербер).

 84. 84 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  Но изборите ги спечели БСП.Тогава разбрахте,че София не е България.Сега историята се повтаря.
  —цитат от коментар 78 на kwy38371721


  БСП спечели изборите тогава с масови измами!
  Така както мутрите спечелиха последните месни избори в София - чрез купуване на гласове от циганското малцинство...

  А и тогава и сега, София не само че е България, София е мозъка и интелекта на България!
  Когато мечката играе в София, скоро ще заиграе в цялата страна.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 85. 85 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 622 Неутрално

  [quote#80:"Рим"][/quote]


  1. Не обяснявай - доказвай.
  2.Не нарчай мутра
  3.Кадидатствай да строиш метрото и го направи за 1 лев ако искаш .
  4. Докажи кой е откраднал 700 млн и кажи как ще ги върнеш на данъкоплатците .

  Нали ревете за реформи в съдебната власт .

 86. 86 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 531 Неутрално

  ...
  Срам за тези хора на изкуството, които все още се колебаят или придремват сред остатъците на мутрите-бандити от герб!
  [quote#50:"Рим"][/quote]
  Аз изпитвам неудобство от хара на изкуството (разбира се не само от тази област), които се включват в подобни мероприятия с една единствена цел - осребряване на участието. Включително мероприятия на различни политически сили и то основни противници.
  Не ги упреквам, разбирам ги.

 87. 87 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  Проф. ЕвГЕЙний Дайнов ще пее ли, или ще свири на дудука на БКП?

 88. 88 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  Проф. ЕвГЕЙний Дайнов ще пее ли, или ще свири на дудука на БКП?

 89. 89 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  [quote#80:"Рим"]Срутването на мутрата Борисов означава удар право в лицето но корупцишта и задължително условие за това държавата да стъпи здраво на краката си!/quote]

  И това срутване ще стане как,като Боко фърли оставка?Хубаво,ама той два пъти досега я хвърля,пък не го "срутихте".Защо протестърите си мислите,че ако я даде трети път,резултатът ще е друг,пълна мистерия?!?Или не,не е мистерия.Борбата ви не е против корупцията,това са само лозунги,борбата ви е фигурантът да състави свое проруско правителство.Добрата новина е,че българите не позволихме това да се случи.

 90. 90 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#16] от "Лопе де Вега":Ако Отровното трио ще пее, по-добре не ходи.
  —цитат от коментар 43 на pamela


  Хем ми е любопитно да ги чуя, хем малко ме е страх. Я по-добре да не ходя.

  без подпис!
 91. 91 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  Проф. ЕвГЕЙний Дайнов ще пее ли, или ще свири на дудука на БКП?
  —цитат от коментар 88 на uq


  Където има ДСБ, мутри турци и комунисти няма и никога не е имало!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 92. 92 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  ...Първо трябва да се справим с корупцията! Носител на корупцията в България е върхушката на герб!
  —цитат от коментар 77 на zhivko6461


  Някакви доказателства, че ГЕРБ са коруптни, имате ли? Без доказателства при демокрациите подобни твърдения се наричат КЛЕВЕТА!

  И кой сте тези "ние"? Кой ще управлява, ако Борисов случайно подаде оставка?

  Метежът не успя, понеже искаше само оставки! Нямаше визия за България, не се казваше какво ще се промени! Не беше ясно кой ще управлява България!

  Народът не е глупав, досеща се кой яхна протеста в началото, пРезидент Радев и БСП, затова сега НЯМАТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ и утекохте в канала!

 93. 93 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 531 Неутрално

  ... Сто пъти обясняваме вече! Носител на корупцията в България е герб!
  Срутването на мутрата Борисов означава удар право в лицето но корупцишта и задължително условие за това държавата да стъпи здраво на краката си!
  За да си обясните вредата от управлението на мутрите от герб, може да направите следната проста и достъпна сметка:
  Цената на километър от Софийското метро струва 30 милиона. Десет километра са 300 милиона!
  Васил Божков в комбина с Борисов и Горанов откраднаха 700 милиона! Т.е. това е цял един лъч от метрото!
  [quote#80:"Рим"][/quote]
  Наистина ли вижданията Ви са ограничени в тези рамки? Бойко Борисов и ГЕБР са елементи от проект. Подпроекти, в определени етапи и периоди. Ще бъдат елиминирани, когато активиралите ги решат. Или когато друг клон надделее и стартира други подпроекти.
  П.П. Васил Божков е открит крупен бизнесмен в България от началото на т.нар. преход. Може би е активиран няколко години преди 1989 г. Преди няколко години е гласуван закон, който регламентира част от дейността на хазарта и е явно в полза на Божков за сметка на държавата. Нищо потайно, никакви вратички. Директно.

 94. 94 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 683 Неутрално

  До коментар [#15] от "deepblue":

  Не ги разбираме тия неща явно. Бонев каза в интервю, че в момента е по-зле от Виденовата зима. :-D

 95. 95 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Днес концерт-протест, вчера въстание-протест, оня ден пародия- протест, преди дни, плаж-протест и т. н
  Със такива протести, Бойко няма шанс. Пак ще ви е мин. председател. Със 20 човека мандра не може да се обере, камо ли правителство да падне. Той дНевални събира повече хора на протест..........мда

 96. 96 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  И това срутване ще стане как,като Боко фърли оставка?Хубаво,ама той два пъти досега я хвърля,пък не го "срутихте".Защо протестърите си мислите,че ако я даде трети път,резултатът ще е друг,пълна мистерия?!?
  —цитат от коментар 89 на uvtest


  Много добри аргументи, добре го казахте, че целта на метежа е служебно правителство на Радев! За да откраднат няколко стотици милиони от бюджета!

 97. 97 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3356 Любопитно

  До коментар [#88] от "uq":

  А партийната линийка не трябва да се чупи и Дайнов го знае.- само тя може да те изхрани. И тебе да изхрани, и децата ти, че и за внуците нещо да остане....от "син шаман" явно е решил да става "червен такъв"... Няма лошо, както се казва в такива случаи. Важно е да имаш аудитория, да те видят по телевизора.
  До коментар [#91] от "Рим":

  [email protected]
 98. 98 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Неутрално

  До коментар [#89] от "uvtest":

  70% от българския народ казва точно това, което казвам и аз, а именно - безусловна оставка на комунистическата мутра Борисов строител на АЕЦ БелЯне и Турски паток, остажка и на менте главния прокурор Гешев и незабавни предсрочни парламентарни избори!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 99. 99 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Борбата против корупцията на ГЕРБ е борба за корупция на ДПС,БСП,ДБ,РБ,ММ,СТ .

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 100. 100 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#92:"Dariya Koleva"][/quote]
  Струва ми се, че репликата Ви не би трябвало да се отнася до моя коментар. Възможно е и да греша. След като едвали не ме включвате в организаторите на протеста. Както и да е.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK