Богата международна програма очаква посетителите на "Мини арт фест"

Участието на Les Hommes Penches ("Наклонените хора") е акцентът в програмата

© Mini Art Fest

Участието на Les Hommes Penches ("Наклонените хора") е акцентът в програматаБогата международна програма очаква любителите на съвременното цирково изкуство по време на фестивала "Мини арт фест". От 2 до 4 октомври пространството на паркинга на зала "Универсиада" ще събере едни от най-големите артисти в световен мащаб.


Билети се продават на място или онлайн в мрежата на Eventim.


С акцент в програмата е представлението Instable ("Нестабилен"). То ще бъде представено в неделя от 19 ч., като Никола Фрезо поставя под съмнение крехкостта на артиста и света около него. В центъра е превръщането на произшествието в изкуство.
Циркът отстъпва място именно на медитацията и мисълта. Фрезо неуморно вдига един-единствен метален проводник, който непрекъснато му се изплъзва. Абсурдизмът разказва за нашето собствено време и за нуждата ни от щастие. Красотата е някъде там - в зоната между комедията и трагедията.Сред гостите са Пол Кийтън (с изпълнението си Freaks), както и Мануела Мария Гаона и Уанаджи Валнеи, които оформят дуо Масава. Те ще представят V.O.G.O.T - спектакъл за петте сетива, които се преплитат чрез танци и акробатика.


Събитието е съпътствано от разнообразна музикална част, която включва концерти на изпълнителите Иван Шопов, Константин Кучев, The Bedlam Club, DJ Africando, YvesO (Dauhaus) и Ivo. Предвидени са и няколко работилници по юнисайкъл, баланс на стъкло, акро йога и жонглиране.


Програмата на "Мини арт фест"


Петък (2 октомври):


Вратите отварят в 16 ч., като фестивалът ще бъде открит в 18 ч. с фотоизложба и пърформънс "Дрехи за трансцендентност". Това е поредица от фотографии на Гео Калев, които документират костюми, направени от Никалъс Макaртър.


Уникалното облекло на художника разкрива скрития живот на града. Това е модата на изоставени фабрики, блатисти виадукти и изоставени депа. Това е стил за отхвърлените и самотните. Облекла, които обединяват собствениците им с отдалечените пространства, които обитават.


Изображенията показват тези странни тоалети, като ги вкарват в контекста на изоставени места. Фотографиите запечатват героите в ежедневни пози, моменти на размисъл и мистична свобода. Облеклото на тези хора е много по-значимо от обикновената стилност. Яке, покрито с евтини бижута, "домашно приготвен" противогаз представляват част от тяхната идентичност, като им предлагат средство да надхвърлят потискащата си обстановка.


Кадър от "Дрехи за трансцендентност"

© Mini Art Fest

Кадър от "Дрехи за трансцендентност"


В 19 ч. Пол Кийтън ще влезе в роля с Freaks - представление за вътрешната тъмнина и недостатъци за съмненията. Страхът се засилва, различни състояния, намерения и нагласи се сменят, усещат се задъхани вдишвания, представени чрез изненадващи режисьорски хрумвания. Виртуозен жонгльор, разказвач с силен звуков формат. Представление, което влиза надълбоко в подсъзнанието на героя, и представя не традиционна форма на манипулация на предмети и танц.20.30 ч. Michaela Mártin


21 ч. The Bedlam Club - live concert


Събота (3 октомври):


От 9 до 11 ч. ще се проведе циркова работилница за деца в различни дисциплини. В нея децата ще се запознаят със социалните циркови игри и практики, ще преминат през основните умения за движение, координация и баланс.


Програмата за социален цирк на фондация "Мини арт" подкрепя развитието и изгражда взаимно доверие и самочувствие, като същевременно подобрява психичното здраве на децата и младите хора. В допълнение насърчава приемането на всички различия и способности.


Социалният цирк подобрява психичното здраве на децата и младите хора

© Mini Art Fest

Социалният цирк подобрява психичното здраве на децата и младите хора


11 до 13 ч. Детски концерт с Константин Кучев, Славея и МИР


13 до 15 ч. Акро йога - работилница


15 до 18.30 ч. Жива статуя Ащон Ка от България


В 19 ч. с V.O.G.O.T Дуо Масава ще представи петте сетива, изразени през телесната и духовна връзка на архетипна двойка мъж и жена. Зрение, обоняние, вкус, слух и допир се преплитат още от първото откритие, което човек прави за тях. Това е възможност за пътуване и съкровище от чувства, като настоящето е изградено от памет и носталгия.


В 21 ч. Ася Пенчева, Иван Шопов и Георги Маринов (TRIGAIDA) ще изнесат концерт, като групата преплита българския фолклор със съвременната естетика на електронната музика.


Неделя (4 октомври):


Неделният ден започва с циркова работилница Hаnd stand за всички нива с Галина Риом-Ройбек от 10 до 12 ч. Следва циркова работилница за баланс на стъкло от дуо Sense (13 до 14 ч.) и циркова работилница по жонглиране с Димитър Германов (15 до 17 ч.). И двата уъркшопа са за всички възрасти.


Гвоздеят в програмата започва в 19 ч., когато Les Hommes Penches ("Наклонените хора") ще представят Instable с режисьор Кристоф Хюсман. Les Hommes Penches живеят желанията си, каквото и да ги разстройва или забавлява. Те са като музикална кутия за неволи и лозунги на епохата. Пространство от тела. Тела, които присъстват или са представени в образи, едновременно силни и деликатни, напрегнати, страстни, плъзгащи се, подскачащи... Артистичното им кредо гласи, че за да присъстваме в света, трябва да продължим да си представяме и мечтаем.


20.30 ч. Награждаване, връчване на Златната мравка 2020


21 ч. Парти с Dj Africando (Dance-Fusion Afro beats) и Dj Ivo (70´ 80´ and 90's disco)


"Мини арт фест" продължава отвъд международното участие, като всеки ден от 6 до 18 октомври фестивалът ще включва представления на цирк "Иванов". Желанието на организаторите е да се изгради мост между традиционния и съвременния цирк.


Цирк "Иванов" отново ще забавлява публиката

© Mini Art Fest

Цирк "Иванов" отново ще забавлява публиката

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK