Заповед на здравния министър разреши публиката на спортни прояви на закрито

Заповед на здравния министър разреши публиката на спортни прояви на закрито

© LAP.BGПри провеждането на спортни състезания на закрито може да има публика при настаняване на зрителите най-малко през една седалка, при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра и при заетост на половината места на спортното съоръжение. Това се казва в заповед, издадена днес от здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов.


До момента на спортни състезания публика можеше да има, ако те бяха на открито. Сега е разрешено публика да има на закрито. На футболните срещи се допускат до 1000 зрители в сектор, или общо до 4000 зрители на мач при спазване на определени изисквания.


Също със заповед от днес здравния министър нарежда за лица, пристигащи в България от Украйна, да се изисква документ за отрицателен резултат от PCR тест.


Министър Ангелов разрешава и възобновяване на заниманията в центровете за подкрепа на личностното развитие. Условието е те да спазват изготвените от Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването изисквания.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK