На живо

Коронавирусът в България: Щабът поднови брифингите, Гърция удължи ограниченията (хронология)

Коронавирусът в България: Щабът поднови брифингите, Гърция удължи ограниченията (хронология)

© Велко АнгеловУстановените случаи на заразени през последното денонощие са 286, което е най-високият им дневен брой за последния месец. През денонощието са починали и още 12 души като повечето от тях са с придружаващи заболявания. В болница остават 837 души, а 44 са в интензивни отделения.


Междувременно от днес Националният оперативен щаб възобнови брифингите си. Здравният министър Костадин Ангелов обяви, че въпреки нарасналия брой случаи през последната седмица, засега не се налага въвеждането на нови ограничителни мерки и че заразата сред учители, ученици и в детските градини като процент е по-ниска от тази при останалите българи. Ръководителят на щаба Венцислав Мутафчийски напомни, че правилното носене на маски ограничава количеството вирус, който може да проникне у хората и затова е ключово носенето им.


"Дневник" проследи на живо развитието на ситуацията.
Здравният министър определи как ще се влиза в България до 30 ноември

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов обяви условията за влизане в България до края на извънредното положение 30 ноември. Без представяне на отрицателен PCR тест за коронавирус се допускат:

българските граждани, гражданите на държави членки на ЕС, Великобритания и Северна Ирландия, страни по Шенгенското споразумение и членовете на техните семейства; гражданите на Австралия, Канада, Грузия, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай, Обединените арабски емирства, Украйна, Северна Македония, Сърбия, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Молдова, Израел, Кувейт, Беларус и Турция.

Повече по темата четете тук.

Белгия отмени препоръчителната карантина за пристигащи от Северозападна България

Отпадна препоръчителната карантина в Белгия за влизащите в страната от Северозападния район на България – Видин, Враца, Лом, Монтана. Всички български граждани, пристигащи от този регион, няма да подлежат и на тест за COVID-19, съобщава Министерството на външните работи. Същевременно не отпада изискването за попълване на формуляр - Public Health Passenger Locator Form. Пътуващите за Белгия трябва да изпратят документа през сайта: https://travel.info-coronavirus.be не по-късно от 48 ч. преди пристигането си.


Министерството препоръчва на гражданите да потърсят актуална информация непосредствено преди да предприемат пътуване към страната, тъй като ограниченията спрямо отделни страни се променят често.
Актуална информация може да се намери на: https://diplomatie.belgium.be ; http://www.info-coronavirus.be.


При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Белгия на следните телефони: 32 2 374 47 88; 32 2 374 08 66, както и дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: 32 473 981042. Запитвания може да се отправят и на имейл адреса на българското посолство в Белгия: [email protected].

Гърция удължи ограниченията за влизане

Правителството на Гърция удължи до 12 октомври ограниченията за преминаване на границите на страната и забраната за влизане на граждани от трети страни, съобщи БНТ. За туристи и чуждестранни граждани, които нямат забрана, влизането е разрешено при две условия:
само през България, т.е. през граничния пункт "Кулата"
само с отрицателен тест за COVID-19, направен до 72 часа преди пристигането.

Борисов: В пандемията се грижехме приоритетно за възрастните хора

По време на възобновилите се брифинги на Националния оперативен щаб премиерът Бойко Борисов публикува в профила си във "Фейсбук" похвала на управляващите за грижата за възрастните в условията на пандемия. Изявата му е мотивира от отбелязването днес на Международния ден на възрастните хора.

Мачът "Арда"-"Лудогорец" се отлага

Двубоят между "Арда" и "Лудогорец" от футболното първенство се отлага заради много заразени с коронавирус, обяви клубът от Кърджали с кратко съобщение в сайта си.


Направените изследвания са показали, че 16 футболисти и един треньор са дали положителни проби. "Така според разпоредбите на БФС при наличие на повече от десет заразени в един отбор, срещата с "Лудогорец", която трябваше да се играе на 4 октомври, се отлага", добавят от клуба.


До момента няма потвърждение от страна на БФС.


Повече по темата четете тук.

Не може да има единен алгоритъм за мерките в цялата страна, обяви здравният министър

Не може да има единен критерий за затягане на мерките, който да се изразява в брой нови случаи, например, обяви в отговор на въпрос на "Дневник" здравният министър Костадин Ангелов. Посочи, че се следят 23 показателя, за да се вземе решение за промяна в мерките и не може да се направи алгоритъм, който да ги включва и да е идентичен за цялата страна.


Отчитаме редица фактори като възрастова структура на населението, обща заболеваемост от други заболявания, които допринасят за високата смъртност, и стигнем до това колко бързо стигат до болницата. Отчитаме, че всички тези фактори имат значение.


Ангел Кунчев,

главен здравен инспектор


Ако сложим едно число на брой заразени, над което областите трябва да бъдат карантинирани или затегнати мерките, това не би било обективен критерий, защото има голямо значение дали тези числа касаят затворена група (клъстър) или са дифузно разпространени, обясни той. Допълни, че областните кризисни щабове имат правомощия да налагат мерки на областно ниво.


Повече по темата четете тук.

Мутафчийски: Шансът е в носенето на маски

Ръководителят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски днес представи само данни за заразените сред военните. Използва брифинга да цитира научни публикации от началото на септември за ползата от носенето на маски. Още през 1936 г. е установено, че с тях се намалява вирусният товар при вариола и тези, които ги носят поемат много по-малък вирусен товар и прекарват болестта по-леко, обяви той. Посочи и че това е доказано напълно в азиатските страни, които през 202-03 преживяха епидемията ТОРС.


С маски днес са всички от щаба, като ги свалят само в моментите, в които говорят.


Коронавирусът в България: Щабът поднови брифингите, Гърция удължи ограниченията (хронология)

© Георги Кожухаров

Министър Ангелов: Актуалните данни не дават основание за нови мерки

Актуалните данни за заразата в страната не дават основание за предприемане на конкретни нови мерки. Данните за последната седмица на септември не очертават тенденция и не могат да служат за вземането на решения за действия, обяви здравният министър Костадин Ангелов. Обяви, че на седмична база нови случаи са с 1550 повече или ръст от 57%, излекуваните със 767 повече, хоспитализиираните са се увеличили със 111, а на тези в интензивни отделения – с 15 човека. България се нарежда на 25 място по заболеваемост и на 8 по смъртност в Европа.


Заразените в детските градини и училищата са близо до средните за цялата страна, което означава, че няма повишена заболеваемост, обяви още министърът. Към 30 септември 34 групи в детски градини и 180 паралелки в училищата са под карантина.


Според министъра най-големият риск пред здравната система са недостигът и умората сред лекарите както и нарастването на броя заразени сред тях. Посочи, че към момента са заети от отделените за ковид легла 10.5% от неинтензивните и 4% от интензивните.


Коронавирусът в България: Щабът поднови брифингите, Гърция удължи ограниченията (хронология)

© Георги Кожухаров

Брифинг на Националния оперативен щаб

Домакин на брифинга е министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, а до него са ръководителят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски и членовете Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор, Тодор Кантарджиев, директор на Национален център за заразни и паразитни болести и директорът на столичната РЗИ Данчо Пенчев.


В София се активизират проверките за маски в градския транспорт

Полицията и представители на Центъра за градска мобилност в София днес активно проверяват пътниците за носене на маски.


От 23 юни досега са съставени над 70 акта за това нарушение, над 140 протокола за полицейско предупреждения и над 30 полицейски разпореждания, съобщи пред телевизията Станислав Станков от центъра.


Глобата е от 300 до 1000 лева.

Не по-малко от 70-80 % от човешката популация трябва да бъде инфектирана, за да може вирусът "да угасне". Това заяви пред БНТ акад. Богдан Петрунов, бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести.


"В никакъв случай не може да приемем, че популационният имунитет, който се създава, категорично ще реши въпроса. Тук обезателно трябва да се намеси ваксината, която да подпомогне този процес на стимулиране на имунитета за образуване на антитела и клетки, които да се борят с коронавирусната инфекция", обясни той.


В село Зайчар са задължителни маските и на открито

В село Зайчар се затягат мерките заради 35 жители с коронавирус, съобщи БНТ. Огнище на заразата там се оказа шивашкият цех в Айтос. С решение на областния кризисен щаб заведенията на закрито са затворени. Става задължително и носенето на маски на обществени места. Под карантина са 150 души. От днес детската градина в Зайчар отново отвори врати, след като тестовете на контактните на заразения служител там излязоха отрицателни. Това каза в сутрешния блок на БНТ кметът на селото Мустафа Ходжа. От днес започва тестване на служителите от селото, работещи в местен цех с 600 служители.

Картина на заразата в страната

София-град (57), Благоевград(34) и Пловдив(24) са областите с най-много нови случаи на заразата през последното денонощие. Ето и актуалното разпространение по области, според данните от Единния информационен портал.


Коронакризата не спира желаещите студенти да учат в чужбина

И COVID кризата не спря желанието на абитуриентите да учат в чужбина. Не се забелязва и отлив на желаещите чужденци да следват в България. Това показват данни, които "Дневник" получи след допитване до учебни заведения и компании, които подпомагат кандидатите да учат в чужбина.


Още по темата четете тук.

Щабът възобновява брифингите

От днес Националният оперативен щаб възобновява брифингите си. Те обаче ще се провеждат веднъж седмично и техен домакин ще бъде министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Днес брифингът е насрочен за 10 часа.

Заразените са най-много за денонощие от последния месец

Новите случаи на заразени са 286, което е най-високият брой за денонощие от месец насам. Те са открити при направени 4 943 PCR теста като делът на положителните е 5.78%. Активните случаи в страната с 5 374.


Най-много случаи отново има в областите София-град- 57 и Благоевград - 34.


В болница са 837 пациенти, като 44 са в интензивни отделения.


Оздравелите през денонощието са 145, а 12 души са починали, с което общият брой смъртни случаи достига 825.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (100)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  Далаверата Коронавирус.

 2. 2 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  Китай подхвърли на света отровната играчка и се оттегли от новините.

 3. 3 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 611 Разстроено

  Започна се,збогомъ другари!
  Отивам а си поръчам чамов ковчег и некролог.
  🐂🐖🐂🐖🐂🐖🐂🐖🐂🐖🐂🐖🐂🐖🐂

  Много съм прост
 4. 4 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 611 Любопитно

  Китай подхвърли на света отровната играчка и се оттегли от новините.
  —цитат от коментар 2 на waterfall


  Споко,тва е само в главътъ ти.
  👩‍⚖️🐮👩‍⚖️🐮👩‍⚖️🐮👩‍⚖️🐮👩‍⚖️🐮👩‍⚖️

  Много съм прост
 5. 5 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 503 Неутрално

  5374 от 7 млн.!!!! Това е ужас!!! Близо 5500% повече от ударените с дирижабъл. Нещо трябва да се направи. Днес например, може още 5-6 статии и интервюта по темата.

 6. 6 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  До коментар [#4] от "Шака Зулу":

  Прилепи не ям.

 7. 7 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 611 Неутрално

  До коментар [#4] от "Шака Зулу":Прилепи не ям.
  —цитат от коментар 6 на waterfall


  Яж бахур и тикви.
  😎💀😎💀😎💀😎

  Много съм прост
 8. 8 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2792 Неутрално

  Както и да се гърчат умнокресливите, няма как да изтрият от главите на хората мнението, че са основна причина за поддържаното високо нива на зараза, особено след усилията им тя да придобие дифузен характер.
  Каквото и да говорите, каквото и да пишете, както и да го извъртате- ще чуете това.
  Дори и да има някакво преувеличение, то е заради омразата към вас, която натрупахте в душите на седем и половина милионната мафия (по Радев).
  Търсехте си го-получихте го.
  Да не говорим за ритника от Европа- там трябва да сменя настроението.

 9. 9 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  От днес се звръщат брифигите на НОЩ.

  Треперете !!!
  Всички с маски очила и ръкавици.

 10. 10 Профил на #ОСТАВКА
  #ОСТАВКА
  Рейтинг: 2352 Неутрално

  Покачването е очаквано, никой не спазва мерки, никой и не контролира. Правителството е заето да дава брифинги и да се пази на власт. Народът смята, че маската го ограничава. А не са му проблем липсата на вода, милиардите откраднати евро и изсечените гори, но маската е голям проблем.
  С големината на държавата която сме можехме да сме преборили тоя вирус още лятото.

 11. 11 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4225 Неутрално

  Потресаваща непроверка на живо (може и от начало, може и от 03:50), както каза журналистката "Проверката продължава, но какво точно се проверява не е ясно". Наистина, пълна имитация:
  https://nova.bg/news/view/2020/10/01/300992/масови-проверки-за-носене-на-маски-в-градския-транспорт/

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 12. 12 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#2] от "waterfall":

  Да, но китайците спазват правилата и задушиха вируса. А ние понеже сме велики непокорни въстаници, ще си тлеем още месеци. ТежкО на лекарите и на тези, които се разболеят.

 13. 13 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Ако нямаше разни идиотски мерки като маските например, действително положението е твърде комично.

 14. 14 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  Покачването е очаквано, никой не спазва мерки, никой и не контролира.

  Какви мерки.Имитация на мерки.
  Носенето на маски от парче плат ,мерки ли са.
  Парчето плат не спира частиците на вируса.

 15. 15 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  До коментар [#2] от "waterfall":Да, но китайците спазват правилата и задушиха вируса. А ние понеже сме велики непокорни въстаници, ще си тлеем още месеци. ТежкО на лекарите и на тези, които се разболеят.
  —цитат от коментар 12 на Мавродинов


  Нищо не са задушили.
  Прост изкривяват данните.

 16. 16 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3367 Неутрално

  До коментар [#14] от "deepblue":

  Какви мерки.Имитация на мерки.
  Носенето на маски от парче плат ,мерки ли са.
  ▪️▪️▪️▪️

  Да, ето така трябва да ходим:)))))
  https://img-comment-fun.9cache.com/media/a430qvZ/aVlbaM4B_700w_0.jpg

 17. 17 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 716 Любопитно

  Преведете хладилните камиони дали са годни за употреба. Да не се окаже че не палят и са с изпуснати гуми. Миналата зима не се наложи да ги ползваме, ама тази знае ли се.

  мурзилка
 18. 18 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  До коментар [#16] от "putinxujlo":

  Ми който е без скафандар де не говори че другите не спазват мерки.

 19. 19 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  А отворихте спортните зали....нали?!?!?!

 20. 20 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  Всичи се борят с Коронавируса ,а ваксини за оибкновенния грип няма.

 21. 21 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  е то беше ясно , че ше изчакат да мине ''сезона'' и ше раздуят бройките . въобще тая зима ше е мнооого весело , локдауновско и гладно . кой събрал некой лев - събрал . към март много люде ше се питат един друг къде серат гладните .

 22. 22 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Психопатите Който ще получават повече Парички за Риалити Шоуто "НОЩ" ще захранват Телевизионните фенове на Сапунки а пенсионерите ще са супер феновете за 50 лв на месец и това ако не е Порнография дребни душици. После що България е такава А?

 23. 23 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3367 Весело

  До коментар [#11] от "hamiltonf":

  Потресаваща непроверка на живо (може и от начало, може и от 03:50), както каза журналистката "Проверката продължава, но какво точно се проверява не е ясно".
  ▪️▪️▪️▪️▪️

  Така трябва ли де е? Роспотребнадзор препоръчва на кината, по време на сеансите, да проверяват маски на всеки 15 минути:)))))

 24. 24 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3448 Неутрално

  Китай подхвърли на света отровната играчка и се оттегли от новините.
  —цитат от коментар 2 на waterfall


  —-

  Не се говори за Китай, защото там се справиха много добре с вируса. Свободията, която има в ЕС и Америка, разпространи вируса, както и импотентните държавни администрации.
  Единствено по БНТ се объркаха да дадат един американски документален филм за Ухан и това беше. Вече го няма на сайта им.

  Любовта ще спаси света!!!
 25. 25 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  На работниците в цеховете да се повтаря постоянно, че е майтап работата с короната. Маските под брадите и да живей живей труда.

 26. 26 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  Докато страната се подготвя за затваряне, в Синеморец са отменили забраната за строителство, и населението е в паника, очаквайки багерите и самосвалите. Дневник мълчат, по-актуално е ще носим ли маски в парка или не!

 27. 27 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Всички с маски очила и ръкавици.
  —цитат от коментар 9 на deepblue

  Правилният израз е "Газ, чорапи, наметало"

  Преведете хладилните камиони дали са годни за употреба. Да не се окаже че не палят и са с изпуснати гуми. Миналата зима не се наложи да ги ползваме, ама тази знае ли се.
  —цитат от коментар 17 на Маршалов


  През зимата няма нужда от хладилни камиони, понеже камарите трупове може да се извозват и в открити самосвали и ремаркета.

 28. 28 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  До коментар [#24] от "hope":

  как слободия в ЕС , че и в Америка?! янлъш си , къзъм ! слободия и маски под брадата има само в царщините владени от Шиши и Путя .

 29. 29 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2038 Любопитно

  Както и да се гърчат умнокресливите, няма как да изтрият от главите на хората мнението, че са основна причина за поддържаното високо нива на зараза, особено след усилията им тя да придобие дифузен характер.Каквото и да говорите, каквото и да пишете, както и да го извъртате- ще чуете това.Дори и да има някакво преувеличение, то е заради омразата към вас, която натрупахте в душите на седем и половина милионната мафия (по Радев).Търсехте си го-получихте го.Да не говорим за ритника от Европа- там трябва да сменя настроението.
  —цитат от коментар 8 на Дон Кихот


  Каза ли нещо или просто пробваш клавиатурата?

 30. 30 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  До коментар [#29] от "Virgin":

  фундаменталните гербажии са тъй . требе да наплюе протестантите и да каже как бойко бди над нас като орлица и не дава бацил да ти падне на главата .

 31. 31 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  До коментар [#27] от "dosetliv":

  глобалното затопляне...пардон, глобалните климатични промени забравяте , господине

 32. 32 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 2718 Неутрално

  Вирусът се разпространява! Протестерите, Сър!

  Оставка +1 лв

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 33. 33 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3362 Неутрално

  Както вече го писах, учениците ще разнесат вируса и ще заразят цялото население. Не че ми беше приятно де.

 34. 34 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  Китай подхвърли на света отровната играчка и се оттегли от новините.
  —цитат от коментар 2 на waterfall


  Кога от Китай е имало реални новини. Истината е някъде там, в Китай. И тя е доста ужасна :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 35. 35 Профил на tisho
  tisho
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Всеки диагностициран с PCR да си носи и черния чувал и самостоятелно към моргата. Министърът е осигурил достатъчно места, но все още не е избран изпълнител за извозване на труповете . Може и към близкия екарисаж.

  Мързеливо-завистлив сеирджия
 36. 36 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  Вирусът най-често прониква в тялото през устата, носа или очите, но най-важна си остава ролята на ръцете. Затова маската служи не толкова за възпирането на вируса, колкото като един вид преграда, която ни пази от собствените ни ръце.

  Който на си бърка в носа,не си гризе ноктите и не си плюнчи пръстите маже и без маска.

 37. 37 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  е как брифинг само в четвъртък веее ... радостната вест е, че генералът щел да има понякога участие , ако Министър Труп е зает . и тея брифинги чааак в десет сабахлем са само за тулупите , дето стават късно . ами тея , де стават към 6 за да идат на работа и цял ден блъскат , как ше се информират за епидемичната обстановка . според мене , трябва да има по всички работни места една почивка от десет до десет и триесе със задължително гледане на брифинга . много се разпусна населението .

 38. 38 Профил на SOWhat
  SOWhat
  Рейтинг: 387 Неутрално

  ''Най-много случаи отново има в областите София-град- 57 и Благоевград - 34''.

  Ето го ефекта на протестите върху разпространението на Ковид.
  Тепърва ще се увеличават положителните случаи,няма вече незасегнати възрасти.
  Иначе глупаците да си протестират.

 39. 39 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  До коментар [#36] от "deepblue":

  с маската имам постоянен порив да я намествам и понякога я докосвам и от вътрешната страна и кожата на физиономията . да не говорим , че ако трябва да отидеш през деня на няколко места на закрито , я сваляш и слагаш по няколко пъти , по джобове , чанти , лакът , пипаш я... ако имаш и по-дълга брада , сеира е още по-пълен .

 40. 40 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2073 Неутрално

  До коментар [#36] от "deepblue":

  Маската е за се защитят другите, защото когато човек говори се пръскат миниатюрни капчици слюнка.
  Дезинфекция на ръцете и на предметите, които са в общи помещения и да не се пипа лицето, носа и устата преди на е напуснато общото помещение, махната маската и измити и дезинфекцирани ръцете.

 41. 41 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 892 Неутрално

  До коментар [#10] от "#ОСТАВКА":

  АМИ ДА ,МАСКАТА Е ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ ,ЗАщОТО ОБЕЗчОВЕчЯВА,ТОВА Е АТЕНТАТ СРЕщУ СЪщНОСТТА НА ХОМО САПИЕНС, НЕчУВАН ПРОИЗВОЛ И ТЕРОР ОТ СТРАНА НА ВЛАСТТА.

 42. 42 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 871 Неутрално
 43. 43 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 892 Неутрално

  До коментар [#39] от "pavur":

  ВРЕДИТЕ ОТ МАСКИТЕ СА 100% СИГУРНИ ,ПОЛЗИТЕ НЕ,ОчЕВИДНО ТОВА Е МЕРОПРИЯТИЕ С ДРУГИ ЦЕЛИ,ЗА ВЛАСТТА ВЪВ ВСИчКИ ВРЕМЕНА Е БИЛО ДЕТСКА ИГРА ДА НАЛОЖИ ПСИХОПАТАЛОГИЯТА НА ПОДАНИЦИТЕ СИ.А щАБА ,НЕКА СИ щАБУВА,ПРОСТО СИ СПРЕТЕ ТЕЛЕВИЗОРА,ТОВА Е ПЪРВАТА СТЪПКА КЪМ СВОБОДАТА.

 44. 44 Профил на Нормален
  Нормален
  Рейтинг: 327 Неутрално

  "Совите не са това, което са!"
  А защо на никой не му минава през ума, че конспирация може и да има, но да е в посока, обратна на това, което обикновено се пише? Може би с тези писаници за конспирации искат да внушат и хората да повярват, че вирусът е случаен и безобиден, а правителствата и разните му там други искат под това прикритие да наложат НСР или пък, съвсем баналното, че измамниците искат да пооткраднат някой и друг долар в повече? А може би истината е съвсем друга - вирусът съвсем не е случаен, смъртоносен е, защото няма да има лечение или ваксина, както и че много добре се знае кой и кога го е пуснал. Няма как да се оповести официално такава информация, защото ще настъпи паника или заплаха от ядрена война срещу виновника. Преценили са, че невежеството е по-малкото зло. Може и да са прави. Може и така да е. Колата се е обърнала и трябва да спасяваме, ако е възможно, това, което е възможно... Никому ли не минава през ума, да си зададе елементарния въпрос: Какво става в Китай, примерно? Все пак от Китай пристигна този подарък за Коледа. Крият ли броя на заразените или наистина там няма заразени и умиращи на фона на това, което става в останалия свят? И ако данните са реални, т.е. няма заразени и починали, то това не трябва ли да ни накара да се замислим, примерно... за изключителността на жълтата раса? :))) Наистина, совите не са това, което са.

 45. 45 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 892 Неутрално

  До коментар [#12] от "Мавродинов":

  ТЕЖКО НА ТЕЗИ ,КОИТО ВЯРВАТ НА ИДИОТИИТЕ НА МАСОН-ГЛОБАЛИСТКАТА ПРОПАГАНДА И СА ЗАГАСИЛИ МОЗЪЦИТЕ СИ ,ВМЕСТО ТЕЛЕВИЗОРИТЕ.

 46. 46 Профил на philipeto
  philipeto
  Рейтинг: 304 Неутрално

  До коментар [#36] от "deepblue":Маската е за се защитят другите, защото когато човек говори се пръскат миниатюрни капчици слюнка. Дезинфекция на ръцете и на предметите, които са в общи помещения и да не се пипа лицето, носа и устата преди на е напуснато общото помещение, махната маската и измити и дезинфекцирани ръцете.
  —цитат от коментар 40 на pamela


  И чувал в задния джоб!

 47. 47 Профил на pavlinkoto
  pavlinkoto
  Рейтинг: 857 Неутрално

  От няколко дена си търсят причина да си събират Брифинг на Националния оперативен щаб.

 48. 48 Профил на iqa35578297
  iqa35578297
  Рейтинг: 32 Неутрално

  До коментар [#40] от "pamela":

  Никой не го интересува за какво са маските. Повечето хора дори няма да го изкарат тежко, хората знаят това и не им пука за възрастните и болните, проблема на давещите се, е проблем на самите давещи се. То е ясно какво ще стане, всяка година се случва с грипа, епидемията ще набира скорост и през януари или февруари ще има пик. При грипа са обикновенно 8-9 хил. новозаболели на ден. Ковид, обаче никой не го е карал, така че вероятно пикът ще е по-висок. При всички положения бизнесът ще бъде ударен тежко, с или без мерки.

 49. 49 Профил на philipeto
  philipeto
  Рейтинг: 304 Любопитно

  Годжи Бери ще участва ли в брифингите?

 50. 50 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 716 Весело

  До коментар [#27] от "dosetliv":

  Ако има зима, че нещо температурите не спадат убедително.

  мурзилка
 51. 51 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  Ще се покачват и още даже.

  Отпуските свършиха, морето също. Хората се прибраха по градовете, влязоха на затворено в офисите, децата и те тръгнаха на училище.

  Имайки предвид че вируса се разпространява повече в затворени помещения, а зимата ще седим доста повече в такива отколкото през лятото. Бройката ще расте още.

  Колко ще стигнем, ще издържат ли болниците, ще има ли нови ограничения, ще има ли КПП-та. Ще се решава в движение.

 52. 52 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1700 Разстроено

  До коментар [#43] от "bnc59488372":

  Освен телевизора очевидно сте спрели напълно достъпа, северно от вратните си прешлени и на :
  -Логиката;
  -Разума;
  -Мисловните процеси!!!

 53. 53 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7484 Неутрално

  Нали прочетохме сутринта данните. Защо трябва и брифинг да слушаме.

 54. 54 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Заразата си върви добре и без намесата на правителството.

 55. 55 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2359 Неутрално

  Циркаджии...... Полза от тея 0.......бля бля.... И всичките им мерки са смехотворни .... бели мишки

 56. 56 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4225 Весело

  Айде бе, проф. Мутафчийски, домъчня ни...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 57. 57 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4225 Весело

  До коментар [#53] от "Роси":

  Ти не го слушай, гледай манджата да не загори...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 58. 58 Профил на Nasakoto_Yakata
  Nasakoto_Yakata
  Рейтинг: 372 Весело

  До коментар [#24] от "hope":
  А, ами че отивай да живееш в червения Китай. Силна власт, дсициплина, пълно щастие и покорност. Ще си отдъхнем от хипохондричните ти истерии тука за килър-вируса от който вече никой не ще да мре. Даже и 80 годишните. Пълна пародия сте и ти, и вируса.

  Внимание: По време на COVID-19 eпидемията, политиците и медиите са най-голямата опасност за Вашето здраве!
 59. 59 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  До коментар [#38] от "SOWhat":

  Неграмотници, 50 случаи в София са еквивалентни на 1 в Благоевград. Ей че калпава образователна система, една елементарна математика не научи Чукча писател.
  И една тайна да ти открехна, най-много са заразените в разни цехчета. Да вземем да ги закрием всичките, какво ще кажеш?

 60. 60 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2359 Весело

  Извода е "ши мрете яко" пак !.......добре, че е "щаба" да мисли за вас, мерки ......и тоя ген.Мунчо-тафчиев как има очи да се показва?...... Вирусното натоварване.....

 61. 61 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 930 Неутрално

  Нови мерки няма, но дневник постоянно говори за нови мерки. Така се правят внушения да се бунтуват плоскоземците

 62. 62 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2359 Весело

  И да питам пак ген.Мунчо-тафчиев и щаба.... Навални, и тея около него в немската болница що са без маски, някой да ми обясни, моля ???...вирусното натоварване как е?..... "100" снимки гледах в нета и не носят!!!....."Новичока" предпазва ли? Ко ще каже "щабъ"????

 63. 63 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 166 Неутрално

  Нали прочетохме сутринта данните. Защо трябва и брифинг да слушаме.
  —цитат от коментар 53 на Роси


  Някой задължително кара ли ви да слушате?

 64. 64 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1484 Гневно

  Само да кажа, че тия НЕ МОГАТ и НЯМА да ме управляват.

 65. 65 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1484 Гневно

  До коментар [#53] от "Роси":

  За да видиме плешивото щастие

 66. 66 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1484 Весело

  До коментар [#38] от "SOWhat":

  Ша омирааааш ХАХАХАХАХААААА

 67. 67 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1484 Разстроено

  До коментар [#24] от "hope":

  Ибаси тъпите женки майна

 68. 68 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  Тия от НОЩ казаха ли как ще борим обикновения грип,защото ваксини за него няма.
  Обикновения грип също толкова смиртоносен.

 69. 69 Профил на antoni
  antoni
  Рейтинг: 389 Неутрално

  сменете този скапан микрофон
  въпросите на журналистите не се разбират
  не се ли извършва проба на този микрофон

  или всичко е умишленно

 70. 70 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 2718 Весело

  Шега

  Коронавирусът е механизъм за ислямизиране на света - всички носят фереджета.
  Дамите обаче са принудени от обстоятелствата да скъсят поличките си, за да компенсират прикриването на красивите си муцунки!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 71. 71 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  Нещата ще стават по зле , проблема е ,че демокрацията се възприе от всички като свободия да правят каквото си искат ,щото имали права , ходят ,заразяват ,не се пазят , а после искат някой медик да рискува живота си и здравето си ,за да ги лекува като се усложнят ,какво като са го заразили , бил длъжен ,вземал бил заплата и учил ,за да дойде някой си нехранимайко да го убива умишлено ,да ,ама не , вече цели окръжни болници са без инфекциозни и липса на места за такива другари ,ще си се лекуват сами в домовете .

 72. 72 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Ковид, обаче никой не го е карал
  —цитат от коментар 48 на iqa35578297


  По - точно е да се каже, че 19% не са го карали. УчЕните от Тюбинген вече установиха, че 81% от матряла вече го е карал и има имунитет.
  https://www.meinbezirk.at/niederoesterreich/c-lokales/deutsche-studie-findet-bei-81-prozent-immunitaet-gegen-sars-cov-2-durch-andere-coronaviren_a4172766

 73. 73 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  Миже да те лажем! Това е било вероюто на българина, това е поведението му и към пандемията. На вратата навсякъде има табелка “влизане само с маска”, вътре всички без маски, включително служителите. Дали извинението ни е че държавата винаги ни е лъгала и ние сме я лъгали обратно? Дали в България пък наистина не останаха само хора които и за чеп не стават? Или пък Ковид-ът вече ни е ударил в малкото останал мозък?

 74. 74 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  До коментар [#36] от "deepblue":Маската е за се защитят другите, защото когато човек говори се пръскат миниатюрни капчици слюнка. Дезинфекция на ръцете и на предметите, които са в общи помещения и да не се пипа лицето, носа и устата преди на е напуснато общото помещение, махната маската и измити и дезинфекцирани ръцете.
  —цитат от коментар 40 на pamela


  Всъщност маската е най-малкото толкова полезна колкото и ваксината. Иначе лекарите и сестрите защо ще носят маски в инфекциозните отделения. Дане заразят вече заразените пациенти, или да предпазят себе си.

  На комплексирания болшевик и доносник vesolr с безразличие
 75. 75 Профил на nassaux
  nassaux
  Рейтинг: 510 Весело

  Мило Дневниче, ама защо не сте го кръцнали и това:

  Второто решение засяга забраната за влизане в Гърция на граждани на трети страни, с изключение на постоянните жители на Австралия, Грузия, Канада, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и ОАЕ.
  това за живото. Дълго е, ако искаш го кръцни до "само с отрицателен тест за COVID-19, направен до 72 часа преди пристигането"

 76. 76 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 1250 Неутрално

  Да се кръцне:

  "това за живото. Дълго е, ако искаш го кръцни до "само с отрицателен тест за COVID-19, направен до 72 часа преди пристигането"

 77. 77 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 892 Неутрално

  До коментар [#52] от "selqnin":

  О.ИЕЕЕ

 78. 78 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  До коментар [#71] от "edin drugii":

  Че то и сега повечето са на домашно лечение. За Ади тая истерия , хората вече няма да изпълняват животоспасяващи фърст ейд процедури ,дето се учат даже за шофьорска книжка категория бе. Кви дишания уста-в- уста ,кви помпания на гръдния кош. Не ,че някой масово ги правеше и преди , а а сега хептен .

 79. 79 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  До коментар [#49] от "philipeto":

  Ще бъде guest star ,ако главния герой Министър Труп отсъства по неотложни задачи - тържествено откриване на масови гробове и приемане на нови хладилни камиони с увеличен капацитет и подписване на нови договори за mortuary bags.

 80. 80 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  Откато има Коронавирус няма терористични атаки.

  Няма камикадзета , Ал Кайда и ИДЛИБ.

 81. 81 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 2718 Неутрално  До коментар [#74] от "GreenEyes":

  При носене на маска очите са открити. Инфекцията може да влезе през очите. затова маската не е достатъчна за предпазване от вънщно заразяване.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 82. 82 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  Миже да те лажем! Това е било вероюто на българина, това е поведението му и към пандемията. На вратата навсякъде има табелка “влизане само с маска”, вътре всички без маски, включително служителите. Дали извинението ни е че държавата винаги ни е лъгала и ние сме я лъгали обратно? Дали в България пък наистина не останаха само хора които и за чеп не стават? Или пък Ковид-ът вече ни е ударил в малкото останал мозък?
  —цитат от коментар 73 на Таралеж


  Не, просто уплашените мишлета не сте толкова много, колкото си мислиш.
  А на нормалните хора им писна от парцали и истерии.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 83. 83 Профил на KaV
  KaV
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Всичко е една пародия.

 84. 84 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  До коментар [#81] от "Сатана Ликующий":

  Нахакали са ти минуси:)))

 85. 85 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1484 Весело

  До коментар [#68] от "deepblue":

  Доста по-спиртоносен е

 86. 86 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2935 Неутрално

  Нови мерки няма, но дневник постоянно говори за нови мерки. Така се правят внушения да се бунтуват плоскоземците
  —цитат от коментар 61 на rdb41527334


  Плоскоземците не са и спрели, да се вълнуват ..
  Преди време вярваха , как ако никога не влизаш в парк и не сядаш на някоя пейка и ще отбегнеш всякаква зараза!

  Ми като се бяха разскачали, за заразната лъжица ..

  И като споделяха , окрилени, новата си житейска философия : "останете си вкъщи" - как са щели били денонощно, в течение на години да си седят в стаята, на дивана , да четат "Шок" и да решават Судоку - това щяло да им дари радостта на живот вечен, невероятно да им усили имунната система и да ги направи неуязвими за никакви вируси .. и нине, и присно, и во веки веков ..

  Ковидисти , сър ..
  Кротки, усмихнати, маскирани идиоти ..

 87. 87 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2935 Неутрално

  Миже да те лажем! Това е било вероюто на българина, това е поведението му и към пандемията. На вратата навсякъде има табелка “влизане само с маска”, вътре всички без маски, включително служителите. Дали извинението ни е че държавата винаги ни е лъгала и ние сме я лъгали обратно? Дали в България пък наистина не останаха само хора които и за чеп не стават? Или пък Ковид-ът вече ни е ударил в малкото останал мозък?
  —цитат от коментар 73 на Таралеж


  Ударил ви е ..
  Ковидисти, сър ..

 88. 88 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2935 Неутрално

  [quote#74:"GreenEyes"][/quote]

  Вашият Путин затвори държавата си!

  "Ковида иде, бегайте" ..
  Такива като Путин властват в страх, с раздухването на идиотски страхове , с пропагандирането на безброй заплахи за обикновения човек - това е е характерно за самозабравените автотаристи ..

  Те така са свикнали да управляват!

  Неговите медии подклаждат истерии, самият той излезе страшлив и се крие вдън земя в ковиден бункер!
  Той печели, ако на населението му се всаждат идиотски страхове ..

  И да сравним ..
  С един лидер от Балканите, който прие всичко спокойно, но отговорно :

  "Иде буря с нечувана злобна ярост. Но в бурята ще бъдем пак със тебе, народе мой, защото се обичаме"..

  И речено - сторено ..
  Емна се да се мандахерца безспир , сред народа налево-надесно, с вярната си джипка!
  Не му пука от опасността. Знае, че ако го виждат навред на първа линия безгрижен - всъщност всява успокоение, сред народа ..

  Путин се крие вдън земя в ковидистичен бункер, а русофилските тролове са мобилизирани и са настроени на ковидистична вълна!

 89. 89 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3767 Любопитно

  До коментар [#74] от "GreenEyes":

  А де, защо?
  По СНН говорят, че маските били ефективно средство. Обаче тук СНН редовно са дамгосвани като "левичарска" медия.
  Но пък по Фокс Нюз, уважавана десничарска медия, редовно разпространяват дезинформация относно носенето на маски, нещо повече, самият Тръмп политизира това и даваше личен пример да не се носи маска.
  Вече се обърках, на кого да вярвам?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 90. 90 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2701 Весело

  Гледам Симчо и Веселорчо са на едно и също мнение. Учудени няма.

  На комплексирания болшевик и доносник vesolr с безразличие
 91. 91 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3767 Весело

  Гледам Симчо и Веселорчо са на едно и също мнение. Учудени няма.
  —цитат от коментар 90 на GreenEyes


  Прочетох мненията на твоя стар другар от форума на Сега, симчо, но не открих нищо общо с моето. Защо пак си излъгал, не че има учудени де...
  Моето мнение-въпрос беше към теб конкретно, защото много от твоите форумни другари плюят СНН, че били фейк нюз, а се оказва, че предпочитания от тях президент и медия дезинформират яко политизирайки носенето на маски. Ти ми приличаш на разумен човек - ето, че си се изказал положително за носенето на маски, та се чудя как ще рекънсайлнеш това противоречие, да изказваш мнение споделяно от СНН и отричано от Тръмп/Фокс Нюз?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 92. 92 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  Циркаджии...... Полза от тея 0.......бля бля.... И всичките им мерки са смехотворни .... бели мишки
  —цитат от коментар 55 на MPetr


  Айде сега и ти като комунистите симчо и веселорчо, единият разчита на инструкциите на Путин, другият пък чете журналистите от всякакви разцветки по медиите. Абе хора, има доказателства за ползата от маските, учени и всякакви експерти по обществено здраве доказаха многократно ползата от маските, ама вие си следвайте комунистическото отрицание на фактите. Левичари сър.

  На комплексирания болшевик и доносник vesolr с безразличие
 93. 93 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1807 Весело

  До коментар [#48] от "iqa35578297":

  "При грипа са обикновенно 8-9 хил. новозаболели на ден."

  Въпросът е за "умрелите". Според Кантарджиев, преди Ковид 19
  "Хората у нас, които всяка година умират от усложненията на грипа, са от 1000 до няколко хиляди. Точната бройка обаче е недоказуема, тъй като не може да е ясно дали възрастен човек не е починал от заболяването, от което е страдал, докато същевременно е боледувал от грип."
  https://dariknews.bg/novini/bylgariia/prof.-kantardzhiev-tochnata-brojka-na-pochinali-ot-grip-e-nedokazuema-2143692

  Ето за Германия, където не плюнчат пръсти "Ще се мре яко":
  "През 2017/2018 от грип в Германия починаха 25 000 души, но никой не затвори заведенията и училищата, нито спря производството."
  https://www.dw.com/bg/в-германия-умряха-25-000-души-от-грип-и-нищо-не-последва-а-днес/a-53506115

  И сега, когато сме подложени на всякаква "вентилация", особено медийна:
  "Към днешна дата страната е регистрирала 206 926 случая на инфекции и 9 128 смъртни случая

  Един на всеки петима пациенти, хоспитализирани в Германия заради коронавируса, е загубил битката със заболяването, като смъртността е нараснала до 53% за тези, които са преминали на вентилация, показва ново проучване."
  https://nova.bg/news/view/2020/07/29/295103/проучване-в-германия-половината-от-пациентите-с-коронавирус-на-вентилация-умират/

 94. 94 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1807 Весело

  До коментар [#74] от "GreenEyes":

  "Всъщност маската е най-малкото толкова полезна колкото и ваксината."
  Това, ако беше вярно, щеше да бъде приложено при предходните грипни епидемии (свински, птичи, московски грипове). Или твърдите, че каквото е налично (ваксини, уж ваксини срещу грипа; маски, уж маски срещу Ковид19), това се рекламира ... като доходоносно за рекламодателите?

  "Иначе лекарите и сестрите защо ще носят маски в инфекциозните отделения. Дане заразят вече заразените пациенти, или да предпазят себе си."
  Определено, хирурзите и лекарите в отделения (клиниките по изгаряния, пластична хирургия), където пациентите са с "открити рани", слагат маска при прегледите на пациентите за да ги предпазят ... от "вътрешно болнична инфекция". Повтарям, слагат маска (за еднократно ползване), а не ходят с нея. Ако ходеха, би трябвало да нямаше заразяване с морбили (от болницата в Разлог) през октомври 2019 г. Пък то и ваксинираните срещу морбили се разболяха (54% от заразените).

  До коментар [#92] от "GreenEyes":
  "всякакви експерти по обществено здраве доказаха многократно ползата от маските"

  Приеми, че сме обръгнали на всякакви "експерти", не създали нищо в живота си, които за да цъфнат в някоя медия ни обясняват ползата за каквото се сетят/платят:
  - червената американска боровинка (поради свръх производство поради иновация в САЩ);
  - червеното вино (поради спад на продажбите на френски и американски вина);
  - никотинова киселина (поради свръх печалбата на цигарените монополи);
  -алкохола (в бензина за гарантиране печалба на "наши" хора);
  -мазнините (в дизела, пак заради печалбата);
  -природния газ (у нас заради Русия, у САЩ заради шистаците);
  След толкова много доказателствени мета-анализи, бихме повярвали само на поименните - коя компания (с какъв опит) какво е изследвала (техническо описание на маската) и върху кого е изследвала (възраст, пол, хронични или предишни заболявания, начин на живот - хранене, ходене, спане, еб@не, работоспособност).

 95. 95 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2935 Неутрално

  .. симчо и веселорчо, единият разчита на инструкциите на Путин ..
  —цитат от коментар 92 на GreenEyes


  Абсолютно ми стига , да сравня Путиновата официална пропаганда, с писаното на хората по форуми за да знам, кои са русоробите..

  За ГрийнАйсовците - бивш активен участник в сталинисткия-рублофилски форум на "Сега" е ясно !
  Ясно е и за всички останали активирани ковидисти ..

  Путин властва ЧРЕЗ СТРАХ!

  Да припомним ТОЙ ЗАТВОРИ ЦЯЛАТА СИ ДЪРЖАВА С КАРАНТИНА!

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/04/02/4049676_putin_obiavi_april_za_neraboten_v_rusiia_zaradi/
  -----------------
  "Путин обяви април за неработен в Русия заради коронавируса"
  -----------------
  Неговите медии подклаждат истерии, самият той излезе страшлив и се крие вдън земя в ковиден бункер!
  Той печели, ако на населението му се всаждат идиотски страхове ..
  Чрез страх - той се опитва да манипулира и податливите слоеве в ЕС!
  Помните ли, как удряше Европа с фалшиви новини и какви страхови атаки предизвикваше?
  Ми в България, свързани с Кремъл хакери удариха НАП - за да всеят усещане за тревожност ..
  Некои хора изпаднаха в паника - като у Пловдив, на "Металика"!

  И да сравним ..
  С един лидер от Балканите, който прие всичко спокойно, но отговорно :

  "Иде буря с нечувана злобна ярост. Но в бурята ще бъдем пак със тебе, народе мой, защото се обичаме"..

  И речено - сторено ..
  Емна се да се мандахерца безспир , сред народа налево-надесно, с вярната си джипка!
  Не му пука от опасността - всява успокоение ..

  "Властта е сред нас, не се крие" коментират работниците по проектите, за които нито има карантина, ни почивка ..
  Посрещат го с любов добрите хора, а ненавижда, мрази го врагът.

  Ту е сред строителите на магистралите, ту открива нов участък, ту е по пречиствателните станции, дето ги изграждат..
  И да сравним с Путин - заврян в ковидния бункер..

  Да сравним с подбуждащите паника , ковидистични проруски ГрийнАйсовци..

  Два свята - единият е излишен!

 96. 96 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2935 Неутрално

  [quote#92:"GreenEyes"][/quote]

  Путиновата ковидистична паплач, изпълзя на припек ..

  "Да се крием всинца, в ковиден бункер. Да спрем държавите навред!
  Имаме светъл пример - Путин спря всичко! Нека и ние сме така, та те са ни освободили!"

  Тъпите русоробни ГрийнАйсовци, не измислят нищо друго, освен да повтарят дивашките мантри на Кремълската Ковидна Пропаганда!

  Те се радват, на путиновото всяване на страх!
  А защо ли, червендулните предатели вилнеят над бащино ни огнище?
  Защо предават Родината си, защо забравиха гробът бащин, плачът майчин ..

  Жалка ковидистична история ..
  Но ковидистичната истерия - разгоряла се в Русия, няма да мине при мъдрия български народ!

  Тирани, всуе се морите!
  Язък им на червендалетите , ГрийАйсовци за подскачането , жалко за изкъртените пейки -първа жертва в хибридната проруска пропагандна война ..


 97. 97 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2935 Неутрално

  Гледам Симчо и Веселорчо са на едно и също мнение. Учудени няма.
  —цитат от коментар 90 на GreenEyes


  Гледам Путин и GreenEyes, са на едно мнение..
  Също няма учудени!

 98. 98 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3767 Любопитно

  До коментар [#92] от "GreenEyes":

  Продължаваш да обиждаш, толкова ли ти е невъзможно да се държиш нормално?
  За ползата от маските - обясни я на Тръмп и тръмпистите, дето ходят по сборишата и демонстративно не носят маски.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 99. 99 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3767 Неутрално

  До коментар [#97] от "simChо":

  През 2016 грийнайз подкрепяше Тръмп и вярваше в руската пропаганда срещу Хилъри умело раздухвана от пощенската кутия на ФСБ - Уикилийкс. Но по принцип не е на едно мнение с Путин, това беше изключение.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 100. 100 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2935 Неутрално

  До коментар [#97] от "simChо":През 2016 грийнайз подкрепяше Тръмп и вярваше в руската пропаганда срещу Хилъри умело раздухвана от пощенската кутия на ФСБ - Уикилийкс. Но по принцип не е на едно мнение с Путин, това беше изключение.
  —цитат от коментар 99 на vesolr


  "По делата ще ги познаете"! е речено в Книгата, а щом сме във форум - по мненията!

  Не го знам, червендалестият ГрийнАйс за какъв се представя но е ясно ,че:

  -той безкройно тъжи и плаче , за времето си прекарано в комунистическия форум на "СЕГА" ..там другарите съфорумци се поздравяваха с "День Победий" .. повечето от времето си, по разни други форуми, ГрийнАйс прекарва да се жали , как са го блили изгонили и вече не можело било, да е там. Да си ме чул мене да роптая , че не съм там?

  Два свята !

  -ГринАйс е проводник, на путиновата ковидистична пропаганда. Заслушай се в думите му - това е повтаряне на опорките на Кремъл! Да припомня ПУТИН Е ЯРОСТЕН КОВИДИСТ, ТОЙ СЕ КРИЕ ВДЪН ЗЕМЯ - В КОВИДИСТИЧЕН БУНКЕР.
  Той си затвори цялата държава ..

  Виж го и ГрийнАйса .. и я сравни, възгледите на ГрийнАйса не ти ли се струват познати???

  -ГрийнАйса по много други теми, повтаря 1:1 възгледите, споделяни от Москва!
  Виж примерно за електромобилите .. ГрийнАйсът се присъедини, към Месершмитите, Реалистите , Норман Ганцовците и всички рублофилни електрокаристи!

  Прочети, официалните изявления на Путин "това е бъдещето, скоро всички ще седнете на електромобили, дизел и бензин аз ще ги забраня безжалостно!" .. виж брътвенето на ГрийнАйса .. "това е бъдещето. всичко останало, ще се забрани, безжалостно" ..

  Не забелязваш ли приемственост?
  На какво се дължи ли - ми щото ГрийнАйса е рубладжия, червендалест ..

  Та по делата ги познаваме!
  След като нещо изглежда, като патка, движи се, като патка, тряка като патка - значи е патка!

  След като нещо се държи , като рубладжия-ковидист .. значи е рубладжия.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK